Slovo "M"

Svi sa imenom:  
      Pezime po?inje na:
Slovo M: 207 / 233  
Vojničko groblje Mali Zejtinlik
Sokolac
Republiko Srpska u te nosim!
Dragislav (Uroš) Motika
Rođen: 1949. godine
Poginuo: 1994. godine

Sahranjen u: 2. redu


Za fotografiju visoke rezolucije kliknite ovdje!
Dragislav (Uroš) Motika : Poruka posjetiocima

Ukoliko želite da nešto više pročitate o ovom, ali i svim drugim palim borcima Republike Srpske kliknite OVDJE!

Pale borce Republike Srpske ne smijemo zaboraviti! Ukoliko imate nešto lijepo da napišete o ovom borcu kliknite OVDJE!

Idealno bi bilo ukoliko biste upisali sledeće podatke:
  1. Kojoj je jedinici pripadao: brigada, bataljon, četa
  2. Datum ili godina rođenja
  3. Mjesto rođenja
  4. Datum pogibije
  5. Mjesto pogibije
  6. Opis pogibije
  7. Bračno stanje, ime supruge i imena djece ukoliko je bio oženjen.

Stvari sa Nišića

Uvaženi gospodin Velimir kaže da mu se ne dopada pisanje "Nisic Nis", sa čim se i ja slažem. Ne znam čime je dotični motivisan, ali je njegov tekst tendenciozan i zlonamjeran.

Napisati da je Josipović bio neborac i druge nebuloze je glupost prve vrste. Ali, kad se neke stvari već pominju od strane "Nisic Nis"-a i Velimira, red je da budu pomenute i iz ugla neposrednog učesnika i svjedoka, moje malenkosti.

Pokojni Dragislav (Uroš) Motika - Daca bio je komandant Nišićkog bataljona od 8. 12. 1992. do 20. 2. 1994. godine kada je razriješen dužnosti i kao kapetan I klase raspoređen na poslove operativca u IKM na Nišićima. Zajedno sa njim i drugi članovi komande bataljona, S. M, P. M. i pokojni Marko Trifković su prešli na IKM, kod Roberta Jovanovskog, dok je u komandi bataljona od "stare ekipe" ostao jedino pomoćnik komandanta za bezbjednost, dok su u novi sastav komande bataljona ušli dotadašnji borci iz Interventnog voda i sa prve linije.

Komandant Ilijaške brigade u vrijeme ovih dešavanja bio je Miloš Delić, čiji dolazak na mjesto komandanta brigade se poklapa sa ovim promjenama.

20. 10. 1994. godine Nišićki bataljon je prebačen iz Ilijaške brigade u Prvu romanijsku brigadu, a gore pomenuti kadrovi sa IKM u Operativni štab nove brigade, koji je bio u istom objektu.

Daca je poginuo u Hadžićima 2. 11. 1994. godine kao oficir u komandi Prve romanijske LPB.

Što se tiče Dacinog nasljednika na mjestu komandanta bataljona, a koji je to bio i nakon 20. 10. 1994. , "zbog kukavičluka ga umalo nije strijeljao Milošević", napisa "Nisic Nis". Ovo je apsolutno tačno, kukavica Dragomir Milošević je u alkoholisanom stanju 5. 11. 1994. nasrnuo na nekog ko je najmanje kriv za ono za što je sam kriv.