Slovo "L"

Svi sa imenom:  
      Pezime po?inje na:
Slovo L: 3 / 72  
Vojničko groblje Mali Zejtinlik
Sokolac
Republiko Srpska u te nosim!
Rajko (Novica) Lakić
Rođen: 1963. godine
Poginuo: 1994. godine

Datum rođenja: 01.10.1963. godine
Mjesto rođenja: Breza
Datum smrti: 23.05.1994. godine
Mjesto pogibije: Jasen,Srednje
Sahranjen u: 33. redu

Jedinica: SRK , Ilijaška lpbr
Izvor podataka: Knjiga BORS-a

Za fotografiju visoke rezolucije kliknite ovdje!
Rajko (Novica) Lakić : Poruka posjetiocima

Ukoliko želite da nešto više pročitate o ovom, ali i svim drugim palim borcima Republike Srpske kliknite OVDJE!

Pale borce Republike Srpske ne smijemo zaboraviti! Ukoliko imate nešto lijepo da napišete o ovom borcu kliknite OVDJE!

Idealno bi bilo ukoliko biste upisali sledeće podatke:
  1. Kojoj je jedinici pripadao: brigada, bataljon, četa
  2. Datum ili godina rođenja
  3. Mjesto rođenja
  4. Datum pogibije
  5. Mjesto pogibije
  6. Opis pogibije
  7. Bračno stanje, ime supruge i imena djece ukoliko je bio oženjen.

Rajko (Novica) Lakić

Bio je pripadnik 6. pb. Ilijaške brigade, rođen 01. 10. 1963. godine u Brezi. Poginuo u akciji za oslobađanje Jasena-Srednje prilikom demontiranja mruda na koji su naišli. Mrud je demontirao komandant bataljona Mičić Želimir i tom prilikom su oba smrtno ranjeni 23. 05. 1994. godine. Sahranjen je u groblju u Srednjem, a posle rata prenesen u Vojničko spomen groblje u Sokocu.

Posmrtno odlikovan 1994. godine Zlatnom medaljom za hrabrost.

Lakić Rajko i Mičić Želimir

Srđan Srpsko Sarajevo me je prozvao u svom prilogu 73642 od 05. 09. 2012. godine u vezi datuma pogibije Lakić Novice Rajka pa zato dajem slijedeće podatke iz moje knjige "Ilijaški Nemanjići".

258. Lakić Novice Rajko

bio je pripadnik 6. pb. , rođen 01. 10. 1963. godine u Brezi. Poginuo u akciji za oslobađanje Jasena-Srednje prilikom demontiranja mruda na koji su naišli. Mrud je demontirao komandant bataljona Mičić Želimir kojom prilikom su oba smrtno ranjeni 23. 05. 1994. godine. Sahranjen je u groblju u Srednjem, a posle rata prenesen u Vojničko spomen groblje u Sokocu i sahranjen u 33. redu. Posmrtno odlikovan 1994. godine Zlatnom medaljom za hrabrost.

310. Mičić Zaharija Želimir-Željko

komandant 6. pb. , rođen 01. 02. 1950. godine u Srednjem. Poginuo 23. 05. 1994. godine na Jasenu-Srednje. Prilikom izvođenja akcije za oslobađanje Jasena, naišao na muslimanski mrud koji je pokušao demontirati, ali je došlo do aktiviranja istog pa je od gelera poginuo i on i Lakić Rajko. Sahranjen je u groblju u Srednjem. Bio je neoženjen.

Rajko Lakić

Veliki pozdrav Željko za tebe. Žao mi je što se nismo uspijeli vidjeti ovoga ljeta.

Želim samo da ti skrenem pažnju za datum pogibije Rajka Lakića. Vidim da je u Virtualnom groblju unesen podatak da je Rajko poginuo u novembru 1994. Međutim, taj podatak nije tačan. Istina je da je poginuo na Malom Jasenu 23. 5. 1994. godine, zajedno sa Željkom Mičićem. Mislim da Velemir to može potvrditi.

Bilo bi mi žao da datum njegove pogibije ostane netačan, jer se zaista radilo o jednom velikom čovjeku i borcu. Nikada ne odem sa Vojničkog groblja a da ne posjetim njegov grob i zapalim svijeću za njegovu dušu.

Rajko (Novica) Lakić

Vječna mu pamjat!

Nisam sigurna da li je riječ o Rajku iz sela Seoce kod Breze. Ukoliko jeste, molim vas da mi javite jer mi je to bio radni kolega dok sam radila praksu u G. P "Sretno" u Brezi. Momak kakvog bi svaka majka poželjeti može. U nadi da ćete mi odgovoriti, želim vam svako dobro.

Rajko (Novica) Lakić

Počivaj u miru Božijem.