fix
Logo
fix
Nalazite se na Rat1992-ZLATAN
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

zlatan- 17343 - 22.02.2008 : Aldin - best (0)

Za Pitara


Postovani Pitaru sve manje vremena imam za dopisivanje, na ovom sajtu. Borba za goli život, ipak mislim da su zdravi razgovori i misljenja drugih i nas sto pratimo ovaj sajt bitniji nego estetika što bi nas narod reko, jebo estetiku. Ipak ti se zahvaljujem, pošto vidim da i ti pratiš i pišeš.

Ovo je sada momentalna kriza na Balkanu, i siguran sam da će je Srbi u Srbiji lako riješiti. Manijaka ima svagdje to mi svi znamo! Ubjeđen sam da će se sve završiti na lijep način i da se neće ukaljati lice Srba. Za pojedince se ne treba brinuti. Pozdrav svima i oprostite za estetiku i gramatiku.
zlatan- 17339 - 22.02.2008 : Pitar Sarajevo - best (0)

Jeben,lud,zbunjen-nenormalan!


Poštovani,

Biću sretan ako se moderator objavi ovaj tekst jer ne vidim nikakvo pravilo o objavljivanju tekstova osim etničke pripadnosti "pisaca". U zadnje vrijeme je cenzura gora nego u ratno doba.

Ono što želim reći je sljedeće. Ne vidim kakve veze imaju ovi klipovi sa aktuelnom situacijom. Bolje bi bilo da su moderatori postavili video klip "Kosovo za patike" i da vidi svu nemoć i bruku srpske politike. Ruše se i pali sve američko ali se "Leviske" i "Nike" ne spaljuju nego nose kući. Pa nije valjda ono sve organizovano da se pokrade što se stigne a opet će svu štetu morati nadoknaditi ti isti Srbi.

Ostade nekoliko hiljada Srba bez primanja koje su zarađivali kod "mrskih zapadnjaka". Ode Kosovo bez ispaljenog metka a tek je sad došlo iz guzice u glavu da je Kosovo izgubljeno prije devet godina. Valjda su mislili da se šipci zajebavaju...

Neko će pomisliti da likujem nad situacijom u Srbiji, međutim nije tako. Srbija tonući u blato povlači i nas ovdje u glib a to mi se nimalo ne sivđa.

Pozdravljam gospodina Aldina i njegovo mišljenje, ali mi se ne sviđa što svoje tekstove malo ne "doradi" u estetskom i gramatičkom smislu.

Pozdrav dobronamjernim!
zlatan- 17209 - 06.02.2008 : - best (0)

Hvala Željku za demokratiju


Ipak sam izgleda ja u krivu, objava posljednjeg članka na ovoj stranici demantovala je krivu sliku koju sam ja o Željki u svojoj glavi iskonstruisao, pa na ovaj način izvinjenje i obećanje da neću dalje svoju žuč izljevati po ovoj stranici. Omogućeno mi je da eto kažem i ja što mislim, na takav način sam zadovoljen, pa izuzev redovnih posjeta ovoj stranici i čitanja sadržaja, kojim ipak ne mogu da odolim, neću na druge načine uzurpirati raspoloženje čitatelja i autora. Svima sretno, Željki zahvalnost na ipak ispoljenoj demokraciji i strpljenju.
zlatan- 13180 - 07.06.2007 : Gromovnik Republika Srpska - best (0)

Ignorišite Baliju


Vidim da pokušavaš ovom balinčetu da pojasniš neke stvari vezane za protekli rat ali uzalud gubiš vrijeme jer je lakše njima ućerati metar u guzicu već cenat u glavu.

Sto se mene tiče neka piše i treba da piše, da Srbi vide sa kakvim smo spodobama živjeli i da im ne padne na um da ponovo žive zajedno u njihovoj "muslimaniji". Na tvome mjestu bi ga jednostavno ignorisao, barem dok se ne unormali i uključi ono malo mozga što ga ima.

Ja sam prekinuo dijalog sa njim jer nema svhe ćoravu slikati i gluvome pričati. Vidim da su ga i ostali ignorišu, a nadam se da će i Aco uskoro da uradi isto, barem kada iznosi nebuloze o proteklom ratu.
zlatan- 13152 - 05.06.2007 : Zlatan Sarajevo - best (0)

Slanje u Hag


Meni počinje biti žao đenerala Tolimira što ga vodaju ko' mečku tamo-vamo! Čovjeka sa tri moždana udara pripadnici bezbjednosti Srbije izveli iz stana u Beogradu, helikopterom odveli prvo u Bjeljinu gdje su mu pripadnici "bezbjednosti" Republike Srpske objasnili kakve će privilegije imati njegova porodica "kad ga uhapse", slikali ga pored vojnih objekata u okolini Bratunca i onda je uslijedila "akcija prilikom prelaska državne granice". Takvu predstavu može samo Nemanja iz Mećavnika izrežirati.

Međutim, đeneral se malo presabrao kad je došao u Ševeningen pa je počeo pričati što treba i što ne treba. Tako da smo i mi ostali saznali kako je policija Republike Srpske izvela "spektakl".

To je prvenstveno trebalo đilkošu iz Laktaša jer je potošio svu verbalnu municiju u duelu sa Harisom. Dogorilo mu je do nokata. Njegovoj "sposobnoj" policiji Republike Srpske pobjegla dva vrlo opasna tipa. Jedan fočanski ratni zločinac pobjegao-gle čuda, baš u Foči a čuvalo ga devet žandara dok je popravljao zdrave zube, dok je drugi kriminalac-deportovan iz Francuske preko Interpola, pobjegao prilikom transporta iz Banja Luke za Sarajevo. Kažu, iskočio iz kombija. Pratilo ga samo 6 policajaca sa dva vozila. Doduše, nema puno veze to što je iz Laktaša i što mu je Mile komšija.

Umjesto šlag torte, od svojih šefova iz Beograda dobio je šlagiranog đenerala na samrti...

A što se tiče optuženih iz Armije BiH-svi su ili bili u Hagu ili će biti. Svi dobrovoljno i bez predstava za javnost. Međutim, druga je stvar što su dokazi Srpske strane vrlo "tanki" kao i snimak koji pominješ, na kojem osim mutnih likova nekog vojnika koji se predaje-ništa ne vidi. E, ako je to dokaz protiv Dudaka - brzo će on kući.
zlatan- 13077 - 31.05.2007 : Zlatan Sarajevo - best (0)

Navijaci


Prije rata sam i ja više volio Želju od Sarajeva. 90% moje raje je navijalo za Želju tako da sam ti i ja bio "prinuđen" posjećivati utakmice i dok su moji jarani padali u trans radi Videotona ja sam gledao oko sebe i čudio se kako neko može biti "zaluđen" dešavanjima koja me nisu mnogo doticala.

Ono 10 % koje nije navijalo za Želju bilo je podjeljeno između Pitara i Delija a dvojca su čak išla u Zagreb na onu čuvenu utakmicu i dobro fasovali stolicama po glavi a kad su došli-ostali su se "ibretili" i sa pažnjom slušali njihovu priču.
Ja sam ih smatrao budalama jer nisam čovjek sklon ekscesima. To treba ukinuti pod hitno jer se fudbal u BiH igra radi sudija i prepucavanja.

Eto, priča mi jaran kako je prošlo "slavlje" na Koševu prije neki dan. Pokrala rulja pet ili deset medalja koje su trebali dobiti igrači. A najsmješnije je to što su se Horde zla "utalile" i skupile pare za slavlje poslije utakmice. Navodno je skupljeno 5000 KM a jedan od "vođa" navijača Maji (klošar alipašinski) je tu lovu klepio i razgulio. Poslije ga pitali šta je sa parama a on rekao da je imao kredit pa morao vratiti pare u banku.

Eto kakvi su navijači i fudbal. Mišljenja sam da su najekstremniji pojedincu u svim vojskama regrutovani baš iz navijačkih skupina. Čuj ti sam imena: Horde zla, Manijaci, Robijaši, Fukare, itd.
zlatan- 13050 - 31.05.2007 : Aco - best (0)

Navijači


Pratim fudbal od malih nogu. Bio sam zakleti Željovac u onoj staroj državi. Nekako mi je bilo glupo da navijam za klub koji nije iz mog grada, ali sam posle želje naravno najviše volio Zvezdu. Sada s pomalo tuge pratim kada moj Željo igra protiv Borca iz Banjaluke a njegovi "Manijaci", čiji sam član bio prije rata, uzvikuju dobro poznate parole o tome šta treba raditi Srbima.

Što se tiče "Hordi zla" navijača FK "Sarajevo", na skorašnjoj utakmici u Lukavici su uzvikivali slične parole a na putu do stadiona su lupali sve sto su stigli... Ne idem u kladionie, iako ih ima na svakom koraku ali pratim sav međunarodni sport.

A što se tiče sporta u BiH mogu ti reći da je ispod svakog nivoa. Zajedničke lige su dokaz velike nacionalne mržnje i netolerancije a posjetioci tih dešavanja tamo i odlaze upravo radi kanalisanja tog bijesa i mržnje u povike protiv "protivnika".
zlatan- 13044 - 31.05.2007 : Zlatan Sarajevo - best (0)

Avaz


Što se tiče Avaza, to ti je jedno smeće od novina a kad sam u prilici da ga čitam-pređem preko crne hronike, pročitam ko je umro i zaklopim.
X puta mi se desilo da pročitam neke novine u Njemačkoj ili Hrvatskoj i nakon tri-četiri dana, to objave u Avazu. One zanimljivosti na zadnjoj strani pogotovo.

A imaš pravo da ima dosta propagandnih tekstova ali šta ćeš, znaš ko im je vlasnik.

Pozdrav,
Zlatan
zlatan- 12925 - 26.05.2007 : Cccc Olovo Tung - best (0)

Ja se uvijek potpisujem sa CCCC


Pozdrav Dado tvoj komšija ovdje, lično pod imenom CCCC i nikakvim više! U pravu si što si onom muslimanu garantovala da ja nisam Jastreb i nikada se neću ovdje javiti pod drugim imenom. Da li ti je to jasno da se ne plašim svog identiteta, i sve sto ti budem imao reci ja cu ti to reći javno i pod ovim imenom.

Hajde da se ovdje predstavimo imenom, prezimenom i adresom ako smijes, zasto se ti krijes a u druge sumnjas?

Druga stvar ja sam i napisao ovdje nekada ranije da se neću više obraćati tebi. Neću ti ni ime pisati velikim slovom, jer ne zaslužujes ni to, i poslednji put ti kažem da me više ne prozivaš niti pominješ. Sada te lijepo i kulturno molim, ne diraj me kada ja tebe ne diram, mada ti ponovo savjetujem da ides na neku teherensku stranicu pa tamo truni do mile volje.

Ovom prilikom molim Željka (on to može provjeriti) da objasni ovom konju da se ja na ovu stranicu javljam samo pod jednim imenom, Željko molim te slobodno i javno napisi na ovoj stranici ako se ja javljam pod drugim imenom!
Pozdrav svima,
Sa postovanjem! Uvijek bio i ostao CCCC.
zlatan- 12911 - 25.05.2007 : Zoran Mirke Melburn - best (0)

Kako te nije sramota?


Kako te nije sramota?! Našli ste opet nekoliko desetina mrtvih tijela i digli ste frku kao da ste izmislili toplu vodu. Ako si toliko fer čovjek, kao sto tvrdiš, zašto još nikada nisi iznio ni jedan jedini podatak ni broj ubijenih ili nestalih Srba.

Ubijeđen sam da znaš i te podatke jer zvučiš kao jedno veliko njuškalo! Pola "vaših" grobova su ustvari "naši" grobovi (na žalost)! Gdje su one stotine odnosno hiljade Srba koji su poubijani i bačeni a i dan-danas se vode kao "nestali". Svi znamo kako su nestali, pa čak i ti to znaš.

Prije neki dan pročitah jedan kratak članak u ovdašnjim lokalnim novinama da Srbi "svojataju" tijela ubijenih samo da bi prikazali kako su nastradali u ovom ratu!!! Pa ko to svojata i čiji leševi i dan-danas šetaju Evropom i ostatkom svijeta. Cifre nikako da se slože. Prestani više da glumiš neku finoću i kulturu jer nisi ni fin ni kulturan, nego samo veoma bezobrazan.

Da imas imalo kulture i savjesti ne bi ni posjećivao ove stranice jer zapamti da ovde komuniciraš sa ljudima koji su izgubili braću, očeve, sinove, itd. Po mojoj slobodnoj procjeni ti si jedan obični dezerter koji se krio čitav rat iz hanuminih dimija i sakupljao informacije da bi danas mogao da se provučeš kod tih tvojih nepismenjakovića. Sada glumiš neku "čiviju" da bi im zamazao oči.

Vjerovatno su te ljudi provalili pa si sada dosao na "naše stranice" da nekome soliš pamet. Molim te, prestani da glumiš da si ono što nisi i razguli tamo odakle si i došao.
zlatan- 12890 - 24.05.2007 : Ratko Obrenovic Detroit, Usa - best (0)

Mrtvi muslimani na Ravnoj Romaniji


Zlatane,

informaciju o ubijenim muslimanima i Hrvatima na Ravnoj Romaniji dao je Haškom tribunalu Milovan Tupajić, na svome svjedocenju protiv Krajišnika.

Istina je da su ti muslimani kamionom doveženi mrtvi iz Sarajeva i bačeni u jednu rupu, a Tupajic je poslao bagere da ih zatrpaju!

Nije se radilo o ubijanju zarobljenika, nego sakupljanju mrtvih u Kasindolskoj ulici. Informaciju sam dobio od očevidaca ovog događaja.
zlatan- 12871 - 22.05.2007 : Zlatan Sarajevo - best (0)

Milorad Dodik loži Hrvate


Dobro pratim kampanju koju je pokrenuo Milorad Dodik za tzv. federalizaciju BiH. Inače, Dodika cijenim što ostaje dosljedan svojim stavovima koliko god oni bili dobri ili naopaki.

Nažalost, Bošnjaci nemaju političara takvog tipa jer je to sve sipljivo, bez stava i jasno određenog cilja. Haris je tvrdoglav kao i Mile ali ne može mu pera odbiti.

Zna Dodik šta radi, "loži" Hrvate da naprave još jedan entitet (ali im ne da područja RS koja su bila isključivo hrvatska) jer on dobro zna da se može odvojiti iz neke države samo federalna jedinica. Dakle to je pozadina.
zlatan- 12827 - 18.05.2007 : Zlatan Sarajevo - best (0)

Ko zelio rat, u kuci mu bio!


JNA je bila zajednička vojska svih naroda SFRJ. Da je bilo pameti da ta ista vojska napravi državni udar u Sloveniji i Hrvatskoj, mislim da bi nam svima ljepše bilo.

Ovako smo ga svi ispušili... Sjećam se snimka iz 90-th kad dave vojnika u Splitu. Ja sam se bio upalio ko' kutnjak i jebavao ustašama sve po spisku. Međutim, kada je prva granata pala na kuću mojih roditelja u Starom gradu 11. 04. sa Lapišnice - vjeruj mi da mi je bio koji vojnik pri ruci - otkinuo bih mu glavu ko' pjevcu.

Nemaju muslimani ništa zajedničko ni sa ratom u Sloveniji, Hrvatskoj, Kosovu itd pa su opet najviše nadrljali. Ja ga nisam želio a ko god je - u kući mu bio!
zlatan- 12820 - 18.05.2007 : Gromovnik Republika Srpska - best (0)

Dokle svemu to?


Kažeš da je oko Sarajeva bilo nekoliko stotina tenkova, možzda su vama u strahu bile velike oči pa vam se od desetak tenkova prividjalo da ih je bilo na stotine, ista stvar sa pojebanih 150, 000, 000 muslimanki.
Ne vidim zaista smisla u tim tvojim lažima ili je ta kuknjava i prenemaganje stvar genetike jer ste iscmizdrili državicu (plačući i cmizdreći po svijetu)...
Sve se nadam da ces normalno početi pisati a ti ili glumiš administratora ili bezobzirno lažeš. Pa dokle i čemu sve to?
zlatan- 12819 - 17.05.2007 : Zlatan Sarajevo - best (0)

Vehabije


Vehabije se pogan i nešto što bih ja tukao i ubijao kao paščad. Oni su nus-proizvod arapskih para, engleskih špijuna i Tuđmanovske politike (svi imaju lične karte izdate u Zagrebu). Ekstremi koji nikome ništa dobro ne donose-pogotovo Bošnjacima. Za mene su vehabije i ravnogorci - ista govna. To su vaše vehabije.
zlatan- 12815 - 17.05.2007 : Aco - best (0)

Ne može vise zajedno


Malo vam sada frka od vehabija pa su dobri i sarajevski Srbi! ?
Islamski radikalizam je doveo do nezeljenih dogadjaja 92 godine...
Sta su pjevale "Horde zla" na predhodnoj utakmici sa Slavijom?
Sta su radile po Lukavici?
Prestani vise da seres o zajednickom zivotu i gledaj u svoje vehabije i zene-nindze!
Ponovo ce da vas povedu u "sveti rat protiv nevjernika".
Sto se tice JNA hvala im do neba jer da ih nije bilo sada bi ti komunicirao sa nekim iz Teherana ili Istambula jer srpskog uveta ne bi bilo u BiH.
Mi jesmo "nasledili" dobar dio naoruzanja od njih, ali nismo pravili sajle za mucenje ili betonirali zemunice jos 89-90 godine ili dobijali madjarske kalasnjikove ili rucno izradjivali granate od ukradenog materijala iz vojnih fabrika.
Ne zamjeri, sve ovo jeste ziva istina koja tebe moze da zaboli ili da te zaboli uvo za nju ali neke stvari su bile jasne ko dan, odavno vec...
zlatan- 12806 - 17.05.2007 : Zlatan Sarajevo - best (0)

Bacali Srbe lavovima


Cijenim tvoje mišljenje. Ratovali smo jedan protiv drugog a možda smo se negdje i susreli. Treba da znaš da sam i ja mišljenja da nikad ne bih živio recimo u Trebinju ili Banja Luci. Nikad. Nemoj misliti da sam srbomrzac-nisam majke mi, nego jednostavno što bih se osjećao nelagodno i ružno.

I sam si svedok propagande i laži. I naši su znali provaliti laž da ti se zanebesa. Pogotovo onu kad su javili da se Saša Karadžić predao Juki i da se prijavio kao dobrovoljac da ratuje protiv "svojih". Tačno je da su izmislili i preuveličali broj silovanih muslimanki. Takođe i broj poginulih u BiH.
Pa zašto misliš da i Srpska strana nije lagala i izmišljala?

Ja prirodom svog posla moram često ići u Istočno Sarajevo a vjeruj mi da sam i sam slušao sličnu priču pojedinih Srba kao i ti od tog muslimana.

Odnosi su jako korektni i pošteni. Sarađujem sa svima a zna se zalomiti i koji paket pive i roštilj.

Samo me jednom "upalio" jedan sa pričom kako sam mu ja ubio brata. Znaš ono-u šali pa privali. Pitam ga gdje ti je brat stradao on kaže na Trebeviću. Pitam ga šta je radio na Trebeviću u Oktobru 93 on kaže. "E jebi ga-morao je ratovati", pa kakve veze imam ja sa tim a on će ti meni da sam i ja bio u specijalcima (niđe veze) i da su ga oni ubili tokom neke akcije, što je kreten povezao i ispalo da sam ga ja pogodio tromblonom.

Na kraju se priča završila tako što sam j*** mater i njemu i bratu i što su nas razvađali.

E to je ono što meni ide na živce, te i takve laži i izmišljanja. Kao ona da je Josip Pejaković bacao Srbe u Pionirskoj dolini u kaveze sa lavovima i da je Hanka paldum držala privatni logor.
zlatan- 12802 - 17.05.2007 : Gromovnik Republika Srpska - best (0)

Re: Zlatan


Nisam ti odgovarao na tvoje pisanje jer mi je postalo bez veze sa tobom komunicirati, a samo da ti kazem da taj navodni interviju si mozda samo ti gledao i objasnjavas ga na svoj prepoznatljiv nacin, a ako si vec gledao povremeno TV u ratu onda si mogao da vidis kolike ste vi muslimani bili p***e i samo ste plakali na radiu i televiziji kako vas mi Srbi koljemo ubijamo i silujemo.
Po nekim vasim podacima srbocetnicka vojska je silovala oko stopedeset miliona muslimanki itd... Navodis bezvezne primjere kao i obicno i iz toga razloga sam nisam proteklih dana pisao mada sam povremeno bio na ovoj stranici.
Imao sam jednog da ga nazovem poznanika muslimana sa kojim sam 97 godine sjedio u jednoj kafani na Dobrinji na samoj granici RS i fbih.
Kazao sam mu da mi moze kazati sve sto god hoce i sto mu je na srcu i dusi bez ikakve bojazni jer je njegova drzava na samo desetak metara odatle.
I on je poceo klasicnu muslimansku pricu da mi kao trebamo da zivimo skupa i bla bla bla.....
Ja sam mu pokusao objasniti da ja ne poznajem nijednog, ali bas nijednog Srbina koji zeli da zivi u zajednici sa muslimanima.

On je kazao da mene cijeni i postuje i da samnom moze da radi i zivi u istoj drzavi.
Ja sam mu pokusao objasniti da ja radim sa njima (muslimanima) i da to tako i treba ali da je najbolje po nasa oba naroda da zivimo odvojeno.
Desio se nesrecni rat i ja sam ga pitao da mi odgovori dali mu je iko poginuo u proteklom ratu, naravno odgovorio je da mu jeste poginulo nekoliko blizi rodjaka ( mozes da zamislis da mu nijedna sestra i rodica nije silovana).
Zvuci nevjerovatno ali je istinito da nisu bile silovane od srbocetnika. Na to sam mu odgovorio da sam mu ja poubijao te njegove rođake. Jer ja sam cijeli rat aktivno ucestvovao i pucao na sve vojnike tzv. armije bih.
I kako sada on misli da zivi samnom i ostalim Srbima koji su ucestvovali u ratu i pobili mu pola familije. Ja sam iskren i kazem mu da ja ne mogu i ne zelim da zivim sa muslimanima koji su mene ranili, ubili mi brata i rodjake.
Rat je stao i zivjeti se mora i raditi, tako da sam ja i onda a i sada nastavio da radim i saradjujem poslovno sa muslimanima i sve i jedan zna za ove moje stavove i uvazavaju to moje sto ne volim i ne zelim da zivim sa njima.

Toliko od mene...
zlatan- 12793 - 16.05.2007 : Gromovnik Republika Srpska - best (0)

re: Xxl


Ranije sam napisao da dirati balince je isto kao dirati u govno, sto ga vise diras vise smrdi.
Suvisno je komentarisati ovakve primitivce kojima su kriva djeca od 18 ili 19 godina a nisu krivi raznorazni mudzahedini i pomahnitali islamisti zedni hriscanske krvi.

Iskreno meni ne smeta to sto on laje jer ce Srbi vidjeti da nemaju za cime da zale a pogotovo za onakvim likovima kao sto je ona balijestina Zlatan
zlatan- 12729 - 14.05.2007 : Zlatan Sarajevo - best (0)

Sigurnost u Sarajevu


Sarajevo je ono što je poznato u čitavom svjetu, a Istočno Sarajevo je utopija propalih političara iz 1996. godine, da će napraviti grad bolji i veći od "pravog" i u koje su "nagurali" bivše stanovnike Sarajeva srpske nacionalnosti po kasarnama JNA i livadama ruralnih područija ranijih opština Sarajeva.

Što se tiče posla, sve ti zavisi od štele i veze pa makar bila crnkinja iz Južne Afrike ili Srpkinja. Radi dosta Srba u zajedničkim organima BiH, viđam ih svako jutro kad dolaze autobusima a nisam čuo za slučaj da se kome šta ružno desilo. Eto, kad sam prije neki dan vidio ono đubre Božanića (raniji spiker SRNE koji je u ratu svašta "srao" protiv nas ) kako hoda po gradu sam-samcat i niko ga nije ni pipnuo. A zaslužio je radi pojedinih emisija dobar degenek.

A što se tiče sigurnosti, ako izbjegavaš pojedine kafane ili diskoteke - nema problema. Nema to veze s tim jesi li Srbin ili musliman nego što može naletiti kakav pijani ili drogirani majmun.
zlatan- 12726 - 14.05.2007 : Dada - best (0)

Malo je drugacije


Nisam ja bila razočarana u smislu u kom ti misliš. Mada ona moja priča o povratku Srba u Sarajevo bi malo drugačije izgledala da sam znala da si musliman. Ne, zato što mislim jedno a pisem drugo i što nemam stav, nego iz jedne proste činjenice, već sam ti rekla mislila sam da si Srbin, čovek koji se snašao u muslimanskom Sarajevu - znači ima života i za Srbe, one koji su završili fakultete magu naći posao u Sarajevu-u struci. Ovako, drugačije mislim. U Sarajevu sam poslednji put bila 1991. godine, pa me zanim samo još jedno pa da završavamo sa ovom temom jer joj nema kraja. Kad bi recimo došla ja u Sarajevo i tražila posao, da li bih ga dobila a ako bi koliko bi ga čekala, a drugo pitanje je dali bih mogla u ponoć da se prošetam sama a da mi se ne desi ništa loše?
Eto toliko od mene.
zlatan- 12725 - 14.05.2007 : Zlatan Sarajevo - best (0)

Nije bas da volim Srbe...


Dado,
Ne navaljujem ja da se Srbi vrate.

Nego mi je krivo kad pročitam kuknjaviju i žalopojke za rodnim krajem i kao ne daju mi da se vratim itd. Ko kome u Bosni zabranjuje da se vrati?

Ide mi na živce kad počne priča kako su sandžaklije sve pokupovale i vladaju Bosnom. Pa draga Dado, nisam im ja prodao svoje nego ti isti Srbi što im smetaju sandžaklije.

Uglavnom, prije sa Srbima nađem "zajednički" jezik nego sa sandžakijama.

Uzeću ti primjer Ilidžu. Postoji zezancija da kad bi sandžaklijama svjetlile oči - Ilidža bi bila ko' Las Vegas.

Nemoj da misliš da sam srboljubac - naprotiv. Ja nosim 7-8 gelera u sebi od moje "naklonosti" u ratu sa četnicima.

A sandžaklije su mi se zgadile u ratu kad su bili "strani državljani" i bježali iz Bosne u Srbiju a sad se dovlače ko' kurve.

I na kraju, ja bih volio kad bi mi se ona dva jarana vratili u Sarajevo jer su bili prvo dobri i pošteni ljudi a nisam ih gledao kao Srbe.

Ali Sarajevu je izgleda sudbina da svakih 40-50 godina ima demografsku katastrofu jer i poslije onog rata je ostalo dosta izbjeglica i "došla" u njemu a trebalo im je 30-tak godina (znači čitava jedna generacija)da se uklope.

Šta ćeš... valja meni sačekati još 20-tak godina da ovi nadođu.

Jesi li još "razočarana"?
Zlatan
zlatan- 12723 - 14.05.2007 : Zlatan Sarajevo - best (0)

Mrzim ekstremiste


Dado,
Ja sam musliman, ne sviđa mi se naziv Bošnjak, od roditelja muslimana, rođen na žalost u Sarajevu kao i mojih 4 do 5 koljena.
Ratovao 3, 5 godine protiv Srba ali ne radi Alije ili neke utopije zvane Bosna nego radi fizičkog opstanka jer je linija bila 150 metara od mog stana.
Volim da razmjenim mišljenja sa nekim van Sarajeva i Bosne a moja dva najbolja druga su bili Srbi koji su sada u Beogradu i sa kojima se redovno čujem.
A mrzim ekstreme bilo četnike bilo vehabije.
Da li ti je išta jasnije?
Pozdrav
Zlatan
zlatan- 12666 - 11.05.2007 : Cccc Olovo - best (0)

Zajednicki suzivot


Nemoj se, molim te, praviti pametan niti se truditi da nekoga ubijedis u svoju pricu koja se svodi na:

"Vratite se ludi Srbi u svoje kuće u Sarajevo, što smo poklali nema veze. Ali znate li da nam i u sledećem klanju treba Srba?

Priča ti je obična utopija provalilo bi te i mala dijca. Nego ako imaš šta pametnije može doći u obzir. U protivnom zavrni pantolone nekoliko puta, pusti malo brade, obuci sivi mantil i javi se vehabijama dobro ćes zaraditi vršeći njihovu propagandu.
Nemoj se ljutiti ovo te stvarno savjetujem i predlažem ti, prihvati nećeš se pokajati, vjeruj mi.
Puno pozdrava od CCCC
zlatan- 12657 - 11.05.2007 : Dada - best (0)

Prodati imovinu ili ne?


Slažem se s tobom oko ljudi koji su iz Sarajeve otišli u Bratunac ili neke "Bratunce". Ali moraš shvatiti da su mnogima porodice ili rodbina u ratu ubijena! Takvi nisu smijeli da ostanu u Sarajevu ili drugim većim gradovima. Uostalom, dok je rat bio u Bosni mnogi su se snašli tamo gdje su izbjegli, tako da im je i bilo logično da tu i ostanu. Znam ja mnogo gora sela od Bratunce gde su ovi iz većih gradova. Mnogi su pogrešili pa su imovinu posle rata odmah prodali za jeftine pare pa bi i da hoće da se vrate nemaju novac. Znam porodicu koja je prodala imovinu na Nišićima, ništa za te novce nisu kupili sem auta koje su im ubrzo ukrali tako da su sad podstanari, a teško da će ponovo steći ono što su izgubili.

Možes stvari gledati u globalu, možes pojedinačno. Komentarisala sam svoj "slučaj" i njega možemo komentarisati. Baš me zanima šta imaš reći? Kako ja da se vratim? Moji roditelji su hjeli da se vrate, stavili stvari na papir i ispade otprilike ovako: Plate tamo nemaju a teško i da će je zaraditi. Olovo je kao što znać Bogu iza tregera. Penziju još uvek nemaju, a kada dođe vreme penzije, biće stari i bolesni (vec sad su), treba im pomoć djece, a djeca ovde rade i imaju svoje porodice (ako Bog da jednog dana) hoce da su bližu unučadima. I tako ostadoše ovde!

Eto, a znaš li koliko je ovakvih kao ja? Neću spominjati one koji su izgubili članove uže porodice i zakleli se da se nikada više neće vratiti!

Volim ja što je moje poreklo od tamo i drago mi je kada se čujem ili vidim sa svojim komšijama. Ali kud da se vratim, i kad se vratim - šta da radim?

Malo sam ljubomorna na tebe jer živis u Sarajevu? Tamo bih se vratila tamo gdje si ti, možda tamo ima života? Ti ćes mi reci! A u selendrama kao što je Olovo, nama sigurna sam. Nadam se da ćeš mi odgovoriti!
zlatan- 12579 - 04.05.2007 : Gromovnik Republika Srpska - best (0)

Seksualno opredjeljenje


A što se tiče tvoje seksualne opredjeljenosti i tvojih sunarodnika muslimana pa nisu bez veze onoliki vicevi napisani da Mujo jebe ovce i koz, svaki vic ima istine u sebi. I ti si tu negdje na njihovom nivou.

Poslao sam ranije nekoliko viceva sa tvojim imenom ali na zalost je moderator ovoga sajta pomijenio tvoje ime u Mujo.

P. S. Zalim te rđavko i želim ti barem 3% vise pameti tek toliko da ne trunis po forumu....
zlatan- 12373 - 20.04.2007 : Zlatan Sarajevo - best (0)

Gavrilo Princip - terorista


Što se tiče Gavrila i stopa - nisi u pravu.
Upravo se rekonstruiše muzej i stope na kojima će pisati prava istina a to je:
"Terorista Gavrilo Princip, pripadnik terorističke organizacije Crna ruka iz Srbije itd. "

Ivo Andrić - Hrvat, nobelovac - šta hoćeš s njim?
Pročitao sam mu sve knjige i poštujem ga.

A hoćeš da kažeš da je i Meša Selimović - Srbin?

Gdje je to napisao i potvrdio?

Samo zato što je živio u Beogradu i žena mu bila Srpkinja...
Pa i Tuđman je živio u Beogradu a Alija je bio porijeklom iz Beograda - pa šta?
zlatan- 12365 - 19.04.2007 : Zlatan Sarajevo - best (0)

Nacionalnosti


Sve te nacionalnosti koje nabrajaš postoje i u Teheranu II. Ako želiš nabaviću ti adrese tih udruženja.
Za Novi Sad si u pravu. Izvinjavam se građanima Novog Sada što nazvah taj lijepi grad - kupus gradom.
Jednostavno nisam mogao vjerovati da može bukov pelcer pustiti žile u tako tolerantnoj sredini.

Mislio sam da ekstremi te vrste uspjevaju još samo u Bjeljini i na BN TV.
zlatan- 12321 - 16.04.2007 : Gromovnik Republika Srpska - best (0)

xaxaxaxa


Dragi Zlatane, nasmijao si me i pomalo razocarao. Tvoje uvrijedljive rijeci same govore o tebi kao covjeku i karakteru.

Ne bih te vrijedjao bez obzira koliko ti bio nevaspitan i nekulturan jer to je ipak odraz tvoga kucnog vaspitanja i frustracija. Nazvao sam te papkom i na zalost mislim da sam u pravu, jer razmetljivci kao ti su u "seheru" uvijek smatrani papcima.

O imovini mi je sa tobom bez veze raspravljati a ti pored toga materijalnoga sa kojim se razmeces trebas da se zapitas koliko ti vrijedis tu u svome okruzenju i drustvu u Sarajevu, a moje je misljenje da ne vrijedis puno posto si obican hvalisavac i razmetljivac a takve mozda samo mozda sandze vole.

Tebi neka je srecno sa sandzama a meni je ovamo itekako dobro, nisam "veliki Srbin" kako ti to kazes ali sam ponosan na svoj srpski rod i na pravoslavnu vjeru, a imam i zasto bit ponosan.

Ti i ne moras da se vracas u pradjedovsku vjeru, samo bi trebao malkice na kulturi da poradis. Pljuvati i vrijedjati na forumu mogu samo p... e koje su u cetiri oka obicne jajare.

Zelim ti srecu i bolju pamet, dragi Zlatane!
zlatan- 12295 - 13.04.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Prosjecna plata u R.S. i BiH


Zlatane,

kao sto vidis, prosjecna plata u Republici Srpskoj je za nekih 19% manja od plate u FBiH. Naravno, u plate nije uracunato sakupljanje sijena i prodaja stoke na Bijelom brdu. I od toga se zivi!

Prosječna plata zaposlenih u Republici Srpskoj, u januaru 2007. godine, iznosi 804 KM u bruto iznosu, odnosno 531 KM u neto iznosu. U januaru 2007. godine došlo je do smanjenja prosječne plate uodnosu na decembar. Indeks nominalnih plata u januaru je niži za 3, 4%, dok je indeks realnihjanuarskih plata niži za 3, 9%.

Prosječna neto plata zaposlenih u Federaciji BiH, u decembru 2006. godine, iznosila je 632 KM, dok je u Republici Srpskoj prosječna, decembarska neto plata iznosila 550 KM. Decembarske, prosječne neto plate u Federaciji BiH veće su nego u Republici Srpskoj za 19, 4%.
zlatan- 12291 - 13.04.2007 : Zlatan Sarajevo - best (0)

To rođak


Rođak - evo me opet!
Koliko se ja razumijem u nadmorske visine - ti si u Bjeljini ili okolini.

Pa šta radiš tamo-rođo?
Tamo ni voda ne valja a sumnjam da imaš dosta zemlje- nego si se skrasio u 300 kvadrata u onim "etno" selima oko Bjeljine koja više liče na "salaš u malom ritu".

Ja sve kontam ti negdje na brdu.
Vidiš da ti nisam džaba pisao za njemačke ovčare i krv koja se razvodnjava.
Pa tako i Nemanja počeo praviti crkve i etno sela kad nema Srba voljnih da prave nego samo da ruše. Zato ti kao pravi Srbin čuvaj teglice i puni ih pa pravac institut u Bg.

Čini mi se da Nemanja ima osim Stibora i kćer. Pa šta misliš da se "orodite"? Zamisli kakvog bi Nemanja dobio unuka? Srbin II klase a vremenom bi postao "Erste".
zlatan- 12289 - 13.04.2007 : Gromovnik Republika Srpska - best (0)

zlatane zlato moje


Znam da vam je vatra za Nemanju (Emira) ali sta da se radi, predlozio sam ti najlakse vracaj se u stado gdje ste nekada bili.
Ja za tvoju informaciju nisam "gore" vec sam na oko 450 metara nizoj nadmorskoj visini, ali visi od tebe duhom.
Tacno je da idem na Crnogorsko primorje, a od prije tri godine idem i u Orebić.
A ti dragi zlatane laganice do neuma kao Pisonja i Zuga.
Zaboravio si popljuvati Bregu, Neleta, Colu i bivseg muslimana Mesu Selimovica, valjda ti ponestalo pljuvacke.
Za moju prababu ti ne brini nju nisu stigli a tvoja im se sama podala, nisu ni imali potrebe da je ganjaju.
Moji su mijenjeli mjesta stanovanja i ubijali osione age jer nisu htjeli da se turce.
Mozda si ti ponosan na svoga djeda sto je pravoslavnu vjeru zamijenio muhamedovom, a ja licno mislim da je to sramotan i kukaviciji cin.
Doduse ti nemas nista sa tim, ali mozes ako hoces da ispravis tudje ranije greske.

Pozdrav za buduceg rodjaka

Idi na stranu - |1|2|