fix
Logo
fix
Nalazite se na Sokolac-ZABAVA
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

zabava- 81751 - 19.01.2013 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

Ratovi Brenti 3. Epizoda - Vrdoljenje Velji


zabava- 81315 - 07.01.2013 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

Ratovi Brenti


Prva španska serija snimljena na Sokocu. Vrijedi pogledati! Sve čestitke glumcima.

Ratovi Brenti 1. Epizoda - Međedlak



Ratovi Brenti 2. Epizoda - Vrdoljenje Dragu

zabava- 63162 - 11.02.2012 : Zeljko Tomic Sokolac - best (3)

Momčina sa Sokoca


Ne znam zašto, ali ova pjesma je postala sinonim za moj zavičaj. Slušam je svakog vikenda, i ona me nekako opusti i bar za trenutak vrati u moj rodni grad.

zabava- 17633 - 17.04.2008 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Peintbol


Mislim da je ideja za peintbol klub odlična! Prije par godina sam i sam sa kolegama iz firme oprobao ovaj izvanredni sport-igru, i mogu vam reći da me je oduševila. Moram vam reći i to da je moja ekipa pobjedila jer smo imali veše borbenog iskustva.

Ovom prilikom bih želio da napomenem još par stvari:

Glavna povreda - oči

Najopasnija povreda u ovoj igri su oči. Mada je ona rijetka, ako se igrači pridržavaju pravila igre i nose zaštitne maske, ona se najčešće dešava nakon što sudija da znak za prekid igre pa igrači skinu masku. Ista povreda se (veoma rijetko) može desiti i ako maska nije pravilno namještena. Pravilo broj jedan je: pridržavajte se pravila i nosite zaštitnu opremu.

Nakon moga prvog "ratnog krštenja" ovaj sport sam gledao par puta i na TSN satelitskom kanalu, a prije mjesec dana sam sa Đorđem u jednoj prodavnici gledao i jako jeftine (i relativno dobre) puške za peintbol. Cijena puški u Kanadi se kreće od 50 do 400 dolara. Zaštitna oprema se posebno plaća.

Nije "paintbol" nego "peintbol"

Mada neki od vas u dnevnom životu (možda) koriste engleski više od mene, mislim da sam ja bolji poznavalac djela jednog "čike" koji je napisao srpsku gramatiku. Zbog njegove čuvene "Piši kao što govoriš, govori kao što pišeš" mi Srbi pišemo "peintbol" a ne "paintball". Ovo pravilo ne važi za Hrvate, koji pokušavaju da naprave svoju gramatiku, ne izvrćući Vukovu gramatiku naopačke...
zabava- 17632 - 16.04.2008 : Eka Sokolovicki Pale - best (0)

Naprijed nasi Peintbolaši


Drage moje Sokočanke i Sokočani, da vas od srca pozdravim i napokon, zvanično obavjestim... Paintbol klub "Kartagina" iz Sokoca počeo je da radi. Prošlog vikenda je bilo prvo "vatreno krštenje".

Inače, "Kartagina" je svoj teren, idealan za ovaj sport, locirala u obližnjoj šumici, poznatom sokolačkom Brezjaku, a ekipa okupljena oko ovog sportskog društva je uložila maksimalne napore, po lošem vremenu, kiši i vjetru, da napravi idealne uslove za ratnu simulaciju po ugledu na razvijene svjetske paintbol klubove. Ovu priliku bih iskoristio da se, ispred Paintbol kluba "Kartagina" Sokolac, zahvalim velikom domaćinu i prije svega velikom čovjeku bez kojeg bi ovaj klub teško imao teren i lokaciju koja je veoma bitna u ovom sportu. Bude Mijatović je i ovaj put pokazao da je spreman pomoći i na tome mu veliko, veliko hvala!

Šta je peintbol?

Paintbol je sport koji žanrovski spada u ekstremne sportove i ima za cilj simulaciju ratnih okršaja. Meni to više liči na igru, popraćenu dobrim zezanjem, smjehom, igrom punom dobrih vibracija, začinjenu adrenalinom i uzbuđenjem koji ima takmičarski duh i razvija timski rad.

Za takvo "ratovanje" koristi se oprema koja sadrži specijalnu pušku, automat, pištolj... i zove se pneumatski marker, puni se municijom (kuglicama) koja se pri pogotku "rasprši", jer je puna boje, koja ostavlja trag i samim tim označava pogodak. Tu je još i zaštitni kombinezon i obavezna zaštitna maska.

Kako se igra peintbol?

Peintbol je u osnovi veoma jednostavna igra, u kojoj se grupa prijatelja muskog i ženskog roda međusobno "lovi", a i izbjegava sve u cilju da se drugi pogotkom eliminiše, a sebe sačuva i tako do posljednjeg nepogođenog igrača, koji dobija status pobjednika.

Iako u svijetu postoje mnoge varijante i scenariji ove igre, obično se grupa igrača podjeli u dva tima, a broj igrača u timovima nije ograničen i zavisi od broja ljudi. Može se igrati čak 1 na 1, 2 na 2, 3 na 3, pa do više desetina na obje strane. Jedina prepreka može biti veličina terena, koji je uredno obilježen i markiram.

Šta predlaže "Kartagina"?

Mi u Peintbol klubu "Kartagina" praktikujemo dvije, u svijetu veoma popularne, igre: "Potpuna eliminacija" i "Osvoji zastavicu"

"POTPUNA ELIMINACIJA"

U igri su dvije ekipe, sa jednostavnim zadatkom da eleminišu drugu ekipu sa što manje žrtava u svojoj. Pobjeda se ostvaruje eliminacijom posljednjeg protivnickog igrača, makar na drugoj strani ostao samo jedan nepogođen "ratnik".

"OSVOJI ZASTAVICU"

U ovoj, nešto složenijoj igri, dvije suprotstavljene ekipe, imaju svoje "ratne stabove" podjednako udaljene od centra terene i na njima zabodene zastavice. Cilj igre je da se osvoji protivnička zastava i donese u svoju bazu, što nikako nije jednostavno uraditi. Ova varijanta je veoma zanimljiva, dinamična i ekipa koja pripremi bolju "taktiku" i bude više timski radila, ima veću šansu za uspjehom. Igra je puna akcije, nepredviđenih iznenađenja koja svaka ekipa priprema za onu suprostavljenu i obično pobjeđuje tim koji uspije realizovati dogovorenu strategiju. Strašno interesantno gledati, a posebno učestvovati.

Da li je peintbol opasan sport?

Po ocjenama svjetskih stručnjaka, a i statistike govore, što je danas lako provjeriti peintbol je daleko manje zabilježio povreda od recimo fudbala, rukometa, hokeja na ledu, košarke, a da ne govorimo o borilačkim sportovima. Najnezgodnija povreda, a i ona se desi isključivo ako se igrač ne pridržava pravila je modrica. A pravila su jednostavna, samo ih se treba pridržavati:

 • Svi koji se nalaze u zoni igre obavezni su nositi zaštitne maske!
 • Prije početka igre, takmičari dobijaju instrukcije, u vezi tehničke zaštite!
 • Na terenu su prisutne i sudije koji su zadužene za vanredne situacije!
 • Markeri (puške) su podešene tako da ispaljena kuglica ne prelazi brzinu od 90 m/s.
 • zabava- 17621 - 15.04.2008 : Cveba Sokolovici Sokolac - best (0)

  Paintball - mjesto dobre zabave


  Pozdrav svima!

  Prvo bih želio da se zahvalim svom rođaku sa Pala, mom dragom Eki, koji je već promovisao Paintball klub "Kartagina", koji je od nedelje i zvanično počeo sa radom.

  Sledeća osoba kojoj bi izrazio svoju neizmjernu zahvalnost jeste veliki sokolački domaćin i gospodin, Bude Mijatović, bez koga bi ovaj projekat teško zaživio. Ovaj izuzetni čovjek, nekada i sam veliki sportista, nam je dopustio bez ijednog pfeninga nadoknade, da najljepšu parcelu u Brezjaku pretvorimo u "kartaginsko bojno polje".

  Svi koji ovo pročitate dobro došli da se zabavite i opustite u jednom prekrasnom prirodnom ambijentu i da na jedan civilizovan način ispraznite svu negativnu energiju, koja je na moju veliku žalost okupirala moj dragi Sokolac.

  Pintball klub "Kartagina"
  zabava- 17617 - 13.04.2008 : Paintball - best (0)

  Paintball


  Paintball je davno počeo, doduše sa pravim rekvizitima. Igrališta ima više a najposjećenije je "Metropolis".
  zabava- 17611 - 13.04.2008 : Petar Urosevic Sokolac - best (0)

  Novi komentar


  Ej, ljudi znate li kad počinje paintball? Zaista divna stvar, pa da se desi nešto neobično i u našem gradu!
  zabava- 17578 - 08.04.2008 : Eka Sokolovicki Pale - best (0)

  Za bolji Sokolac


  Pozdrav Bob. Nažalost sve što si naveo je tačno i slažem se sa tobom, osim da dignemo ruke i polako ga napustamo. Pa prijatelju moj, ti džiberi bi to i voljeli. Ja sad tu nešto pametujem tebi koji si gore, a ja na Palama, koji su ruku na srce puno napredniji od Sokoca. (ovo teško priznajem Paljanima, ali je na žalost Sokoca tako).

  Do prije godinu-dvije, kad skoknem do Sokoca da vidim Staru, Babu, Ujinu... uletim u stan, popričam s njima i k'o na iglama jedva čekam da izletim vani, da prošetam, da sretnem ekipu s kojom sam kao klinac provodio raspuste i vikende (svaki vikend sam sa starom išao u Sokolac ili Sokoloviće, svaki! ) A sad, u posljednje vrijeme, kad dođem zabijem se u stan i ne idem nikud, osim ako mi je role paintballaš, kojeg najviše volim (on mi je i prijatelj i brat)kod Mare s ekipom, pa navrnem, ali me i tamo nema već mjesecima. Nikad mi niko nije rekao ružnu rječ, niti sam se s nekim posvađao, ali mi je atmosfera nekako sumorna i siva, kako reče Bob.

  Ali druže, ajmo to mjenjati (čuj mene, ajmo.. ), ajde da to mjenjate i ja ću sa vama. Ajde da se odvoji žito od kukolja, da se ne mrzimo i ne zavidimo jedan drugom, da počnemo mjenjati svjest, da se ne ogovaramo, da napravimo neko "udruženje građana", oko kojeg bi se okupljala omladina, pa i stariji, zašto da ne! Da se organizuju kulturni dogadjaji, koncerti, da nam dolaze glumačke trupe, da se prave razne tribine sa različitim temama... Vidjećeš da ako se tako nešto pokrene i napravi oaza gdje ce se okupljati fina ekipa, sa dobrim i pozitivnim idejama i gdje ce se njegovati prave vrijednosti, napredak će se brzo vidjeti.

  Pa i kad dođe neki indijanac sa poremećenim vrijednostima i vidi da je puno lakše promjeniti mišljenje i ponašanje, nego biti frustriran jer ne može imati debelu kajlu i skupog đipa kao njegovi idoli, počeće i on da se mjenja i uči. Treba strpljenja i ne treba kukati, nego krenuti u boj za narod svoj!
  zabava- 17570 - 07.04.2008 : Eka Sokolovicki Pale - best (0)

  Paintboll


  Pozdrav svima. Kao sto sam i najavio, otkricu vam jednu pozitivnu vjest. Sokolac ce dobiti prvi PAINTBOLL Klub i zvace se "KARTAGINA". Klub je ime dobio po gradu Kartagini koji se nalazio na obali sjeverne Afrike na reonu danasnjeg Tunisa. Po nekim istorijskim činjenicama hrabri ratnici Kartagine su pune 3 godine odoljevali napadima znatno jačih i spremnijih Rimljana, kada su ih ovi pobjedili i zbrisali sa lica zemlje.

  Šta god da se desilo sa hrabrim borcima Kartagine, ovaj nas klub ima pretenzije da zaživi ne samo na Sokocu, nego i šire. Ovaj relativno mlad i još uvjek nepoznat fenomen u Evropi i svjetu je već dugo pravi hit. Od prvobitnih spravica koje pod pritiskom izbacuju kuglice, danas se razvitkom ovog, ajmo reci sporta, prave savršene replike poznatog oružja, automata, pištolja pa do tenka.

  Ovaj klub su osnovali moji rođaci, ali pošto pripreme još nisu završene, zamolili su me da nestavljam kontakt telefone, što ću ja i da ispoštujem, ali ću da prenesem neke svoje utiske. Znači, oprema je kupljena, a i prostor je obezbjeđen zahvaljujući jednom našem poznatom domaćinu, koji nas je prijatno iznenadio i hvala mu, a kad dođe vrijeme, biće mu se i javno zahvaljeno s sve imenom i prezimenom. Kada me je rodjak S. nazvao i rekao da su puške i oprema tu, nisam čekao ni minutu i već sam bio sa ženom i sinom u autu, na putu za Sokolac. Veoma dobro znam šta je Paintboll, ali nisam nikada pucao. Kad smo došli kod našeg zajedničkog rodjaka I. i kad je iznjeo PAINTBALL PUSKU, odusevio sam se izgledom i odmah počeo pucati. Takav me adrenalin udario, da sam se jedva obuzdao da ne sprašim 200 kuglica koliko su stavili u spremnik. Pušku sam dao svom sinu koji će, ako Bog da, u maju napuniti 8 godina. Vrištao je od sreće. Samo još da napomenem da je ovo sasvim bezopasna igra, ako se poštuju neka pravila, a to je da se ne puca iz blizine od 3 metra. Inace postoje i viziri koji štite lice. PAINTBOLL nije obična i prosta pucačina, zato i postoje takozvani scenariji, ali i sami učesnici mogu izmišljati svoje varijante ratovanja. Kako god se dogovorili fol je u tome da se osvoji protivnička zastavica, čime je ekipa kojoj su uzeli zastavicu izgubila. Kuglice mogu biti u više boja, a ove što ima KARTAGINA PAINTBALL KLUB SOKOLAC su zelene i dobro se vide pogoci.

  Eto, drago mi je što sam ovo odusevljenje podjelio s vama i što postoji mjesto za to. Iskreno se nadam da će ovaj zabavni sport koji će izmamiti djecu, omladinu i starije u prirodu, zaživiti i na našim prostorima. Navijaću i da se otvori "filijala" na Palama. Budite pozdravljeni i do sljedeceg javljanja, kada budem imao konkretne informacije, a biće vezane za kontakt telefone i osobu, lokaciju, cjene koje ce biti veoma pristupačne i dan kad se počinje sa radom. Cao!

  Idi na stranu - |1|2|