fix
Logo
fix
Nalazite se na Politika-UDBA
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

udba- 98321 - 06.12.2016 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (4)

Nešto o najstarijem članu našeg foruma


Kada sam jutros otvorio ovu stranicu, viđoh tekst koji je "Stari" napisao kako se oprošta od nas. Nešto mi se stislo u grudima, a suze mi krenuše na oči!

Često sam sa pažnjom čitao tekstove koje postavlja "Stari", vjerovatno po godinama ubjedljivo najstariji posjetilac koji se javljao na ovom sajtu. Mogao bi možda svakom od nas po svojim godinama, otac biti!

"Stari" je često postavljao tekstove iz nekih dnevnih glasila, ukazujući na goruće probleme u našem društvu. Međutim, da ironija bude veća, ono što sam primjetio, na tekstove koje je on objavljivao, često su se javjali pojednici da upute njemu kritiku, a ne onim našim političkim vođama i zlobnim glasilima, zbog kojih je članak i objavljen! Tekstovi su uvijek bili uz komentar da se uzme zajednički stav, kako bi se spriječilo razbijanje srpskog naroda po političkim šavovima!

Zbog svega ovoga što navedoh gore u tekstu, vjerovatno se "Stari" osjeća nepoželjnim, pa je i razumljivo što se odlučio na ovakav korak!

Kada sam vidio da mu je tekst ocijenjen sa tri puta po jedna zvjezica, shvatio sam to kao poruku da učesnici sajta ne podržavaju "Sraog" u odluci da se ne uključuje na ovaj naš sajt, pa mu i ja iz tog razloga dadoh ocjenu, jednu zvjezdicu za njegov poslednji tekst.

Mišljenje "Starog" veoma poštujem, jer on ne pripada nijednoj političkoj stranci, čak, koliko se moglo vidjeti iz njegovih tekstova da i ne živi u Republici Srpskoj, pa na osnovu njegovog životnog iskustva, često shvatim da on od politički obojenih ljudi sa naših prostora, bolje uočava, ko to tamo jeftino prodaje našu zemlju i date živote za Republikuz Srpsku. >br?
Zato ovim putem molim "Starog" da ne čini to i da nas ne ostavlja, jer njegova riječ za monoge na ovom sajtu može biti riječ iskusnog "Starog Mudraca"!
udba- 98311 - 04.12.2016 : Stari - best (8)

I na kraju, hvala vam


Članak pod brojem 98243 od 25 11. ove godine, bio je uvod u cijelu moju zamišljenu stvarnu priču o sadašnjem stanju u Republici Srpskoj, počevši od nekih nepotrebnih događanja koja su se dešavala u poslednje vrijeme u Trebinju, na koju je gospodin "Ex-ponto" uz pomoć svog priloga, koji je brže bolje postavio na sajt, htjeo da mi kontrira (ne znam zbog čega), misleći da sam ja ovaj ili onaj, uzburkao posjetioce ovog sajta. Pa pošto nisam ni jedan ni drugi, već niko, evo da kažem ovo:

Nikoga nisam želio da uvredim! Svima, koji se smatraju da sam ih uvredio, ja sam se ponovo izvinuo!

I šta sad?

Gospodine "Nomad-Srbija" mogao sam i umrijeti, a da nisam znao da ima obojenih "vagabundosa=nomada=lutalica." Sa ovom riječju podsjetio si me na pjesmu koju je davno pjevao jedan Dalmatinac.

"Vagabundos-nomad", može biti bilo ko, od životinje do ljudi. Može biti čovjek beskućnik (kojih već i imamo), pjandura i usamljenik, neznalica. Ali evo saznadoh i to da su oni obojeni i da sam u toj vrsti.

Sa ovim tvojim naslovom, razumio sam Te, samo si promašio i dao si mi jasan znak za koji si dobio i podršku, da se udaljim i u buduće ne učestvujem na ovom forumu.

Tekst iz Tvog članka mi je nekako nejasan smušen i ne dorečen. Ako nisi imao nešto direktno da mi lično kažeš, onda nisi trebao, ali i nemoj prebacivati lopticu na na neku drugu stranu i da čeprkaš po svježim grobovima, pogotovo po "Virtualnom groblju" o kome ja nisam ni riječi napisao, jer i mene vrijeđa to Tvoje čeprkanje po groblju.

Ja mislim da naš urednik, gospodin Željko Tomić nema razloga ni potrebe da se ljuti na mene, ako je već ljut.

Gospodine "Ex-ponto" ja nisam imao namjeru da čeprkam po prošlosti koja mi je poznata samo kroz nečije pisane knjige i nečije priče koje mogu biti za nekoga pozitivne ili ne, već po sadašnjosti u kojoj sam živi svjedok zbivanja, u Republici Srpskoj, pa si tako nepotrebno "naložio" vatru na ovom sajtu iz čega je izišla nepotrebna i pogrešna rasprava, nesloga.

Ako već hoćeš da, Ti i tvoj mišljenik "Nomad-Srbija" znate, moram da vam kažem da se ja ne stidim one dalje a ni bliže, skorašnje svoje prošlosti. Mogao bih Vam poslati moju biografiju, ali bi mi otkrili (ne ime), već moje godine starosti, a to ne želim još.

Ako već hoćete da saznate nešto, vi gospodo "Ex-ponto" i "Nomad-Srbija", onda da vam kažem da sam kao "crveni vagabundo=nomad=lutalica" učesnik poslednjeg rata sa 43+3 mjeseca i da sam pokojnog sina, odlikovanog borca, odnio u jedno manje mjesto, u "Virtualno groblje", gdje još ima poginulih boraca.

Prema tome ja nisam želio i ne želim da bilo koga vrijeđam po bilo kojim osjećanjima, ali evo Ti gospodine "Nomad-Srbija" pročeprka i po grobu moga sina. Hvala Ti.

Ja sa svojim člankom nisam imao nikakvu zlu namjeru da bilo koga uvrijedim, već sam htjeo (a evo to ću sada činiti), da kažem zašto nam to sada treba u ovoj vrlo mučnoj i napetoj situaciji u Republici Srpskoj i kako objasniti vijest o, ne samo prethodnom uništavanju, već o ponovnoj prijetnji rušenja obilježja nekim učesnicima NOR-a u Trebinju. Da možda to nije neko poturanje nama Srbima? Zato sam htjeo da pišem o političkom stanju u Republici Srpskoj, pa i u samom gradu Trebinju, kroz koga sam htjeo početi i da napišem svoje viđenje stanja u Republici Srpskoj?

U Republici Srpskoj koja u svom sastavu (zagrljaju) ima (pet republika-gradova), koji žive i rade svako po svom htjenju i nahođenju, kako hoće, udaljavajući se sve više od republičkih organa Ustava i zakona (primjer Trebinje i Doboj). Gradova koji ne poštuju republičke zakone pa ni Ustav, niti volju onih koji su stvarili Republiku Srpsku. Evo vam potvrda od naših učesnika ovog sajta gospode, Milenka Đurića i Feniksa koji konstantno upozoravaju na opasne stvari koje se dešavaju sada.

Ne bih ja ovo ni pisao, da se nakon proteklih mjesec i nešto dana, nisu događale neke promjene u pojedinim srpskim političkim partijama i sa njihovim vođama, a posebno u Trebinju, gdje je došlo do kraha u izbornoj trci i njihovoj neodgovornoj politici prema sopstvenom narodu, prema nama Srbima. Vjerujem da su taj krah doživjele one srpske partije koje vode pogrešnu i izdajničku politiku protiv svog sopstvenog, srpskog naroda. Ako nisam u pravu, vi me demajtujte. Jer kako drukčije objasniti i reći nego tako.

Kako objasniti činjenicu da svi govore, da rade za dobrobit srpsko naroda, a jedni rade jedno, a drugi drugo, baš kao ona:

 • "Ja u klin, a ti u ploču"

  Niko nikom ne odgovara. Pa ni sudski, ni organi gonjenja u Republici Srpskoj ne čine ništa. A ti isti, jedni i drugi, uzimaju nam novac iz i onako praznih džepova za svoj raskošan život.

  Mi se Srbi stalno mađusobno suprostavljamo jedni prema drugima (evo primjera na ovom forumu) jer nam bace ogoljelu kost da se glođemo oko nje i umjesto da se dogovorimo i stvorimo jedinstveno mišljenje o bitnim pitanjima za život nas i naših budućih pokolenja, a ne da smo u raskoraku kao "naše" srpske partije koje u Republici Srpskoj vode "međupartijski rat" od koje neke imaju i stranu podršku. Pa jesu li to Srbi? I ponovo podržavam gospodina "Feniksa" i Milenka.

  Kako objasniti da u Republici Srpskoj Ustavni i zakonski organi, Narodna Skupština i Vlada Republike Srpske, rade i donose odluke i zakone, koje treba da poštuju svi građani bez obzira na pripadanje pojedinim partijama, ali naši predstavnici iz Republike Srpske koji djeluju u zajedničkim organima BiH u Sarajevu, rade potpuno suprotno donešenim Skupštinskim odlukama. Rade po zahtjevu organizacija "Građanskih incijativa" koje ilegalno djeluju na prostoru Republike Srpske i koje daju šakom i kapom potplaćenim Srbima da razruše krvlju stečenu Republiku Srpsku, a mi bi sada da čeprkamo po prošlosti. Mislim da je to nepotrebno i da trebamo utuljiti pamet u našu glavu. Bojim se da i to nije uticaj drugih.

  Naši predstavnici u Zajedničkim organima BiH, nikome ne podnose račune, a imaju veoma visoke novčane naknade i mnoge beneficije i privilegije. Zato mora doći do promjena, prije svega u Ustavu i zakonima Republike Srpske, a posebno u izbornom sistemu, gdje će predstavnici Republike Srpske u Zajedničkim organima morati dobivene zadatke od Narodne skupštine Republike Srpske da izvršavaju i da račune podnose našoj Narodnoj Skupštini, a ne predsjednicima svojih partija.

  Vi ste svjedoci skorašnjih ostavki na mjesta Predsjednika i jednog člana glavnog odbora SDS, a potom i raspuštanja nekoliko Opštinskih odbora iz drugih srpskih partija, a da li ste se ikad upitali, šta je stvarni razlog njihovih ostavki? Niste.

  To što dadoše ostavke, po meni trebali su još ranije, ali što izabraše na čelo "naše" Srpske partije jednog "sportistu" trkača, koji trči tamo-amo ali ne po onoj našoj odbranjenoj i krvavo stvorenoj stazi, po kojoj bi trebao da ide, već što ide tuđom, pogubnom za Srbe. Stazom u kojoj nema određenog pravca za srpski narod. To se može vidjeti ovih dana kako priča i hoda kao izgubljeno jagnje koje traži svoju majku u zalutalom stadu, pa nešto govori, da ga ni oni iz njegovog stada nisu razumijeli šta priča.  Iz njegovog poslednjeg javnog nastupa, može se zaključiti da je on totalno zalutao u politiku. Potpuno je nepismen kao političar jer je postao nečija sluga i da sam na njegovom mjestu, ja bih odmah zbog sramote podnio ostavku na tu funkciju.

  Međutim, nije se čula ni jedna riječ od mojih Hercegovaca, a pogotovo ne od boraca, pa i njemu bliskih saradnika, koji su izgubili na izborima i na kraju ih, pa i njegovu stranku otjeraše iz tog srpskog Trebinja, koji ostaviše taj grad u velikim dugovima, u kome napraviše veliko zlo koje tek treba da ispliva na površinu (nezakonsko zapošljavanje radnika), sa kojim je Trebinje ušlo u velike dugove, pa će jadni sada zaposleni ljudi, među kojima ima i boraca ili djece poginulih boraca, koji će ostati bez posla.

  Nije ovo samo jedan od njihovih pogrešnih djelovanja na političkoj sceni. Ima ih još koliko hoćete. Pročitajte ponovo zvanične izjave onih koji su dali ostavke, a pogotovo izjavu od mlađanog, rođenog Sarajlije, sa Jahorine. Taj mlađani je u svojoj izjavi rekao veoma, veoma mnogo. Pročitajte posebno pasuse 7/8/9 njegove izjave. Ne bi on to ni izjavio da mu se, vjerovatno nešto nije "iskliznulo" iz ruku. Jer njegova jedna izgovorena rečenica mnogo govori:

 • "Sve je to od ljudi iz Istočnog Sarajeva."

  Zašto je to rekao? Potražite sami odgovor.

  Iz njegove izjave naslućuje se i ona afera oko prodaje zemljišta Arapima na Zlatištu, o kojoj su i mediji govorili, ali koja je umukla.

  Ko kome i zbog čega je prodata ta zemlja, to ćete saznati vi mlađi, ali malo sutra ako budemo i dalje razjedinjeni.

  Ali da se malo vratim koju godinu unazad. Da li ste ikada čuli ili doživjeli, da je jedan zatvorenik za 11 mjeseci zaradio 102 hiljade maraka ležeći u zatvoru? A o našim optuženim borcima ni vode za piće.

  Ja mislim da niste znali. Ali neko jeste zaradio. Taj neko mora slušati onog komu je isplatio tu sumu. Pa kako? To vi tražite odgovor.

  Ti veliki Srbi koji uzimaju tako lako novac od nas građana, udaraju se u svoja prsa kako su oni zaštitnici Srba, a oni drugi pokradoše svoj narod, a provjerite koliko tih "naših" zaštitnika imaju svoje stanove u pojedinom gradovima Srbije?

  I dok se međusobno glođu, Srbi iz Republike Srpske u Zajedničkim institucijama, na drugoj strani naši borci, Srbi sa velikog i krvavog borbenog brda Žuči, grlato dozivaju svoju braću širom Republike Srpske da im pruže pomoć kako bi ostvarili svoja prava na vlastitu imovinu, kojoj muslimani satiru trag postojanja srpskog vlasništva. Pa zar to nije žalosno, bruka i sramota? A tako je i sa ostalim Srbima koji imaju svoju imovinu na području Federacije, a posebno u okolini Sarajeva. Evo o čemu sam želio da pišem!

  I na kraju i ovo: Poštovani uredniče gospodine Željko Tomiću i vi posjetioci ovog sajta, Oprostite mi! Vi ste svi mladi ljudi i puni ste života ali i priča koje ste odslušali od nas starijih, "crvenih vagabundosa" koji su vam "ipričali" svoje priče. Izgleda da više nisam poželjan ovom forumu. Želim vam svako dobro, prije svega zdravlje i sreću u vašem budućem životu i radu i neka vam je srećno!
  Živjeli, Stari.

  RE: I na kraju, hvala vam  Poštovani Stari,

  ja molim Tebe da ti oprostiš nama, pogotovu onima koji nisu znali da se Tvoj sin nalazi u Virtualnom groblju. Tvoji članci su veoma često imali veliku popularnost među posjetiocima ovog foruma, pa zbog toga ne želim da se "oprostim" sa Tobom na ovaj način. Veoma često smo bili istomišljenici po svim gorućim temama, a to što su neki zauzeli oprečno mišljenje po jednom pitanju još uvijek ne znači da te ne volimo, a pogotovu da nisi dobrodošao na ovaj forum. Još jednom Te molim da nas ne ostavljaš! Vjerujem da su gore pomenuti samo željeli da objasne neke stavove drugima, a ne Tebi. Ti to znaš mnogo bolje od nas!
 • udba- 98291 - 02.12.2016 : Nomad Srbija - best (6)

  Nedodirljivi crveni vagabundi


  Napisah već da nemam nikakvu nameru da ulazim u "raspravu" sa bilo kim na ovom forumu jer smatram da forum ovog profila nije mesto gde bih ja iznosio bilo kakve "činjenice" koje bi meni "dale za pravo" da nekome naturam svoje mišljenje i viđenje. Poseban razlog da ne ulazim u rasprave je taj što cenim i poštujem stav g-dina Tomića i ne želim da njegov rad na ovom sajtu sopstvenim delovanjem dovedem u takvu situaciju da sajt poprimi pijačarski nivo razgovora, to sigurno ne želim ni iz poštovanja prema "Virtuelnom groblju" koje se nalazi na ovom sajtu, znači nikako ne želim da se eksponiram u tom pravcu.

  Za "Stari": ne treba meni nikakvo izvinjenje (nisam ljut), mi Srbi nismo rušili spomenike iz 2. svjetskog rata (ne znam odakle vam ta pomisao, pogotovo za Jasenovac), to su radili muslimani i Hrvati ovoga rata, zar ne!

 • Što se politike tiče nije valjda da još verujete političarima, a ako uđete u neku stranku nemojte onda verovati da ćete ostati čisti u moralnom pogledu.

 • nisam "drveni advokat" i bez prozivki bilo koga molim, naročito ne g-dina Tomića, ako je to moguće, jer mi ostali treba da pomognemo rad ovog sajta, a ne da se preganjamo ličnim stavovima i sopstvenim egom.

 • "Stari" da li Vi stvarno mislite da je tamo neki "Telegraf" iole relevantan za istoriju srpskog naroda... Ja bih rekao da se Vama potkrao ovakav "jeftin" "istorijski izvor" i da ste svesni da nikakvi "Telegrafi" i ostala piskaranja nisu ni vredna pomena u pogledu tako ozbiljne teme kao što je istorija jednog naroda.

 • za "Vogošćani Pravi-Vogošća": nema mesta raspravi zbog razloga koje sam naveo gore u ovom postu.

 • Manimo se mi Srbi politike, ima i drugih "polja" gde svako može da poboljša status srpskog naciona, politika nije pokazala da je to činila, poznati su srpski političari koji su zbog "viših političkih interesa" zanemarili interese sopstvenog naroda, poznati su "podvizi" koji su u crno zavili srpski narod.

 • Srbin se rodi, a ostalo je volja čovekova, kažete Vi "Vogošćanin Prvi" to je tačno, ali ako Srbin postane komunista, on je odmah istupio iz srpstva jer je dobrovoljno pristao da poštuje propise te partije i njemu je onda draži komunista Slovenac, komunista Španac itd. nego komšija Srbin (ne sporite ovo, dokazano u prošlosti) jednostavno taj čovek svojim delovanjem više ne radi za srpsku stvar, a instrumenti nove partije uvek će tražiti od njega da se stalno dokazuje novim delima da je pravoveran novoj ideji, i tu nema povratka, a to što su kod nas Srba okoreli komunisti 1989. na Gaimestanu (sveto mesto za Srbe) zbog očuvanja dostignutih pozicija "postali" "nacionalisti" preko noći, e to se "Vogošćanin Pravi" zove politika i političarenje, a nikako to nije srbovanje i borba za srpstvo, složićete se sigurno sa mnom.

 • Manite se Vaših ocena i procena o četnicima u istoriji, rđav je to način da pomognete srpskom nacionu.

 • Pominjete Federaciju BiH, ma dajte molim Vas, nije valjda da još marite za njihove izlizane priče o nešem narodu, pa ne mislite valjda da će vekovni neprijatelj srpskog naroda imati i jednu lepu reč za nas.

 • Odoste predaleko sa Kustom i Novakom, polako, razmislite šta ste Vi učinili i šta još možete da učinite sa svoj srpski narod, i za to ne tražite javna priznanja, pogotovo ne na internetu. Ovo Vam je smernica kojom su išli mnogobrojni Srbi, obični ljudi, koji su dali i ono najvrednije, sopstveni život i nisu imali ni vremena da polemišu šta treba, a šta ne treba da urade u borbi za srpstvo, već su to uradili bez pomisli da za to očekuju nagradu, a pogotovo ne da o tome polemišu na internetu.

  Gospodine Tomiću, primite moje izvinjenje za ovakav način na koji se obraćam na ovom sajtu jer smatram da samo zbog "Virtuelnog groblja" nisam dostojan da se ističem pisanjem, a mnogobrojni dadoše svoj život.

  Večna slava i hvala svima koji su stvarali Republiku Srpsku! Zaustavimo podele u našem narodu!
 • udba- 98284 - 01.12.2016 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Zašto nam ovo treba baš sada?


  Stari,

  Upravo sam pogledao "instrukcije" koje si mi dao u tvom originalnom članku, i mogu reći da je njihov smisao tačan, sa malom razlikom što se originalni tekst pomalo razilikuje.

  Informacija ostalim posjetiocima ovog foruma: Još od 2005. godine, kada je ovaj portal počeo da radi, ja čuvam i originalne tekstove, upravo u onom formatu u kome sam ih primio.

  Međutim, u više navrata sam molio da ne postavljate linkove i video klipove sa drugih stranica, jer ja mogu imati i zakonskih problema sa njima. Izuzetak čini Youtube, koji dozvoljava da "ugrađujem" njihove video zapise na ovu stranicu.

  Drugi bitan momenat je da je članak na "Telegrafu" bio prilično ekstreman, tj. nepravedno nastrojen prema četničkom pokretu, pa takvu gadost nisam htio ni da čitam a kamo li da propagiram kroz ovu stranicu. Mišljenja sam da je srpski narod u prethodnom ratu imao dva antifašistička pokreta, četnički i partizanski, i da su se u obje "političke opcije" nalazili neljudi i izdajnici. Ipak, htio bih primjetiti da je partizanski pokret imao više neprijatelja srpskog naroda jer se u njemu na čelu nalazio onaj hromi Hrvat, za kome su se u dupe uvlačilo hiljade muslimana i Hrvata, koji su "ispod žita" radili na štetu Srba i srpskog naroda.

  Da sam slučajno udaljio tvoj članak, Ti bi se vjerovatno naljutio na mene što sam to uradio. Ovo mi se mnogo puta dešavalo u prošlosti.

  Zbog toga bih zamolio Tebe, a i sve ostale koji pišu na ovom forumu, da ne prebacuju "lopticu" na moju stranu, da ja moram da odlučujem po principu nekih veoma kompleksnih algoritama šta treba raditi ako nešto nije dobro itd. Kada napišete članak, ja mogu da pomognem da stavim video ili sliku, ukoliko je to tehnički moguće, i ako mi to vrijeme dozvoljava. Ipak, morate računati i na varijantu da ja nisam uvijek u mogućnosti da ispunim svaku vašu želju, jer je to ponekad i nemoguće. Uostalom, mišljenja sam da su i riječi dovoljno jake, pa njihov smisao ni nedostatak slika ne može da umanji.

  Ipak, najvažnije od svega jeste da za svoje pisanje i riječi sami treba da odgovarate, bez obzira što ja na ovaj sajt nisam postavio link, sliku, video ili možda - zvuk.
  udba- 98275 - 30.11.2016 : Stari - best (0)

  RE: Zašto nam ovo treba baš sada?


  Poštovani posjetioci ovog sajta, a posebno gospodama: Ex-ponto, Nenocc-Sokolac i Nomad-Srbija,

  Molim vas lijepo da prihvatite moje izvinjenje, za koje mislim da nema razloga, jer nisam imao namjeru da povrijedim bilo čija osjećanja, već sam stavio primjedbu na ono što se dogodilo sa pojedinim obilježjem u Trebinju nakon 75 proteklih godina. Da li to znači da treba da se ruše obilježja na Sutjesci, Kozari, Jasenovcu i diljem nekadašnje Jugoslavije? Htio sam da skrenem pažnju na naše današnje nejedinstveno djelovanje kroz nekoliko partija koje djeluju u Republici Srpskoj, nakon svih stradanja koja smo imali tokom naše istorije, a poslednja od 1991 do 1996 godine, koja se evo i danas nastavlja pogrešnim politikama potplaćenih pojedinaca i partija.

  Međutim, gospodin "Ex-ponto" je svojim prilogom dosuo ulje na vatru pa je (ma koliko se on pravdao da nije imao tu namjeru), uznemirio naša i vaša osjećanja prema onom ili ovom i tako unio malo razdora među nama. Pogledao sam dva puta snimak da bih mogao doći do nekih saznanja za smrt ovih momaka koji su izginuli u Kifinom selu. Ja ne čuh ni jednu riječ od sagovornika u tvom, nama predočenom dokumentarcu, o razlozima njihovog ubistva, jedino što se ponavlja: da su pobijeni zato što su Srbi?

  Htjeli vi to prihvatiti ili ne, meni je iskreno žao svakog poginulog Srbina, ali moram da vam kažem da i među nama Srbima ima nesrba. Možda sam i ja jedan od njih. Zato vas sve molim da ne upućujete kritike gospodinu "Vogošćaninu Pravom" jer on nije "začetnik" ove diskusije, već sam ja, "Stari". Ali...

  U vezi mog članka ja moram da kažem i sledeće: uz njega sam poslao i jedan prilog koga naš urednik, gospodin Željko nije objavio. Na njemu sam napisao:

 • "Željko, molim te da pročitaš ovaj moj članak i pregledaš ovaj sajt koga ti šaljem, pa ako smatraš, da po tebi ne treba da ide na sajt-forum, onda te molim da ne objavljuješ ni ovaj moj tekst".

  Međutim, naš urednik je izbrisao prilog, a članak koga ste već pročitali i koji je izazvao nepotrebnu reakciju, stavio na ovaj sajt. Da je ovo tačno, pročitajte ponovo moj članak i kraj petog pasusa tog članka, gdje piše:

 • "Ali evo ja vam nudim nešto što potkrepljuje ovo moje pisanje."

  Ako je već izbrisao prilog, onda je trebao izbrisati još i ovo pod navodnicima ali i još neke riječi koje su za njega i ostale posjetioce ovog sajta bile neprihvatljive.

  Međutim, možda će i ovo urednik da obriše. Što će mi biti znak da se na javljam više.

  Na kraju za vas koji ste udarili paljbu na "Vogošćanina Pravog" i mene "Starog", evo vam novine: (Telegraf, o5 Mart 2015).

  Živjeli.
 • udba- 98243 - 25.11.2016 : Stari - best (5)

  Zašto nam ovo treba baš sada?


  Skoro sam slušao, pa i gledao jedan snimak na TV o uzbuni-protestu jedne grupice Srba u Trebinju protiv par njihovih ranije izginulih i pomrlih sugrađana, ili možda njihovih suseljka partizana, zbog njihovog učešća u NOR-u, tokom Drugog svjetskog rata. Pobunili se zašto su oni dobili naziv: Prvoborci Narodno-oslobodilačkog rata, za koja su svojim učešćem u NOR-u i zaslugama u toj borbi proglašeni, a zatim i odlikovani sa visokim odlikovanjem Narodni heroji.

  I pored tih odlikovanja za njihove zasluge, građani Trebinja su ranije podigli i spomen obilježje u svom gradu za sjećanje na te prvoborce. Ali...

  Iako sam još živi svjedok zločina nad Srbima od strane prije svega ustaša i onih koji su bili njima naklonjenih iz nesrpskog naroda, moram da kažem da je među tim nesrpskim narodom bilo na našu žalost i pojedinih "naših" Srba, koji se priključiše ustaškoj eliti.

  Ja neću da to komentarišem, ali samo da kažem to, da je sada ova pobunjena grupica Srba u Trebinju zaboravila hercegovačke jame koje su pune Srba, a koje nisu bacali partizani, već ustaše i njihovi pomagači.

  Svako ima pravo da se ljuti ili ne ljuti, voli ili ne voli svoje pristalice i ideale, ali nakon 75 protekli godina optuživati one ili ove, partizane ili četnike koji su ratovali protiv onih nesrpskih zvijeri, ili jedni protiv drugih, to je po meni nekorektno, jer kako rekoh, još sam živi svjedok stradanja srpskog naroda u Kozaračkoj ofanzivi u kojoj su mnogi Srbi stradali od ustaša a ne od partizana ili četnika. Ovodanašnji, da li potomci ili njihove pristalice sada se pobuniše nakon ovoliko pređenog vremena nazivajući pripadnike partizanskih jedinica fašistima i još kojekakvim imenima, a četnike kao branioce i oslobodioce srpstva žele da stave ispred partizana. Svi vi možete naći istorijiski pisanih i zabilježenih dokumenata o jednim i drugim, ali evo ja vam nudim nešto, što potkrepljuje ovo moje pisanje.

  Međutim to je bilo davno i o tome ne bi trebali sada da kopamo po grobnicama poubijanih i pomrlih Srba, već da se konačno složno okrenemo budućnosti. Jer svaki naš međusobni sukob bilo po kom pitanju iz bilže prošlosti, pa i sadašnjosti, suprotnoj strani je podloga da uz pomoć stranih mešetara udare po nama. Zato moramo biti još jedinstveniji, složni.

  Vi ste svjedoci koliko se vrši pritisak da se Republika Srpska prosto ugasi, a Evrposka unija kao "demokratska unija" gotovo je u raspadu pa se hvata za slamku kako bi opstala. Ona ne zna šta će sa sobom, već vrši pritisak na Srbiju i Republiku Srpsku da se kod nas primjenjuju njihovi zakoni kao npr "koliko imamo stoke, krava, ovaca, pa i pasa." Možete misliti koliko je Evropska unija stabilna, kad je počela da optužuje i pojedina glasila iz Rusije. Svašta!
  udba- 95695 - 09.04.2016 : Mikan Podgorica - best (0)

  Špekulacija


  Poštovani,

  Vaš tekst je u potpunosti jedna konstruisana spekulacija. Imena koja spominjete kao žrtve pogotovo Vitu Žepinića koji je bio stipendista terorističke organizacije HRB i tako dalje. Kad ste se već odlučili na ovakav tekst trebali ste biti malo više potkovani činjenicama i stvarnim informacijama. Ali nije moje da vas podučavam i usmjeravam.

  Vi dajete osvrt iz ove vremenske percepcije bez relevantnih informacija.

  RE: Špekulacija  Takođe poštovani,

  ukoliko misliš da nešto nije tačno - a ti napiši svoju verziju!
  udba- 78376 - 23.10.2012 : Novak Alimpić Beograd - best (3)

  Progon Srba iz BIH od strane SDB


  Osamdesetih godina, jačanjem Srbije kroz njenu borbu za državnost, koja je bila ugrožena na Kosmetu i Vojvodini, došlo je do narastanja srpske nacionalne svesti i kod Srba van Srbije a posebno u BIH, odakle je zbog raznih vrsta pritisaka, od rata iseljeno 350 000 Srba!

  Bojeći se homogenizacije Srba u BIH, njeni politički vladari Hrvat Branko Mikulić i muslimani Hamdija i Hakija Pozderac, naložili su partiji ali i policiji pojačavanje pritisaka na bosanske Srbe i sprečavanje svih njihovih veza sa maticom Srbijom i Beogradom. To je bila politička borba protiv "bauka" VELIKE SRBIJE, odnosno protiv samog jačanja i povratka državnosti Srbije u okviru SFRJ!

  Sinhronizovano 1985. godine u Zvorniku je SDB BiH iscenirala slučaj četničke trojke u kojoj su bili:

 • BOGDAN ANTIĆ,
 • OBREN JOVIĆ i
 • JOVAN NIKOLIĆ.

  U Banjaluci je za srpski nacionalizam i pripadnost građanskoj desnici okrivljen JOVAN B. DUŠANIĆ...

  Epilog te vrste progona je poznat, svi oni su se sa porodicama iselili u Srbiju.

  Naš jugo-nostalgičar Stefan Savić priča o ljubavi i poštovanju u Titovoj mudroj Jugi? Jasenovac je za njega "raniji nesporazumi"... Pa braćo draga, takvi su nam Srbi opasniji od Alije i Klintona zajedno! To je klasičan izdanak našeg nezavršenog građanskog rata, sada se vidi vidovitost našeg Nikole Kalabića i da mu je svaka reč bila zlatna!

  Tako surovu upotrebu tajne policije u BIH, književnik Vojislav Lubarda tumači činjenicom da su svi sarajevski politički čelnici prošli kroz razne škole i organe državne bezbednosti: Nijaz i Raif Dizdarević, Džemal Bijedić, Hasan Grapčanović, Mate Andrić... Po njihovim nalozima služba je vrbovala i Srbe i muslimane da cinkare srpske intelektualce...

  Posle talasa progona srpskih intelektualaca u BIH, Mikulić i Pozderac progon bosanskih Srba poveravaju SRBINU policajcu jajari u duši DUŠKU ZGONJANINU i njegovim denuncijantima:

  1. RATKU KOVAČU,
  2. MANOJLU CEROVINI,
  3. MILORADU VLAJČIĆU,
  4. NENADU GUZINI,
  5. MARKU ZIROJEVIĆU I
  6. SLOBODANU SAMARDŽIĆU


  Srbi koji su odbili da učestvuju u montiranim progonima Srba, i loji su na ime toga ostali bez posla i bivali i sami progonjeni su:
  DRAGAN VUJISIĆ, MIODRAG SIMOVIĆ, SREĆKO ŽULJ, DRAGO VUKOVIĆ, VITA ŽEPINIĆ...

  Radi političke simetrije sa prognanim muslimanskim fundamentalistima, koje je vodio ALIJA IZMETBEGOVIĆ, Sarajevski čelnici i tajna policija koju je vodio Rašid Musić su izmislili četnike na Ilidži. Operacija njihovog hvatanja i likvidacije nosila je naziv "Golub '86" a pokrenuta je naredbom DUŠKA ZGONJANINA, ministra bosanske policije lično, koji je jednom prilikom rekao: "Neću da znam da Ilidža nema neprijatelja!!! Ima da ih ima!!!

  Tragajući za četnicima početnicima u Sarajevu SDB BIH se 1986 okomila na neprijateljsku "grupu" Srba sa Ilidže, u njoj su bili:

  1. Radomir Kovačević službenik,
  2. Sveto Petković ugostitelj,
  3. Vukašin Koprivica ekonomista,
  4. Ljubo Bosiljčić advokat,
  5. Ratko Ćurić profesor fizike,
  6. Milorad Babelj komercijalista,
  7. Zdravko Mišeljić advokat,
  8. Budimir Đurić ugostitelj,
  9. Elez Vlado ekonomista i
  10. Branko Kapular penzioner.


  Da bi se dokazala politička nepodobnost ovih ljudi u Sarajevu je saslušano 200 ljudi, taj posao je obavljala SDB Sarajeva koju je vodio SLOBODAN ŠKIPINA, Sarajevske novine posebno AS zajedno su sa tajnim policijom krenule u juriš na "četnike"!!!
  Kako niko ništa loše nije rekao o njima, SDB je nespretno montirala proces, pa je za četništvo okrivljen i jedan Hrvat Branko Kapular.

  Tako je nastao slučaj "Ilidžanci": Hapšenja i saslušanja su vršili:

  1. Boro Đurica
  2. Dragan Medojević
  3. Brane Blagovčanin
  4. Mirko Kurilić
  5. Mirko Subotić


  Oni su u to vrijeme bili inspektori SDB BIH. Gde li su danas i šta rade ovi izrodi?

  RE: Progon Srba iz BIH od strane SDB


  Poštovani prijatelju,

  da li slučajno ili namjerno, zaboravi ti da pomeneš i jednog od najvećih Srba sa bosanskih prostora - Voju Šešela, koji je takođe nepravedno optužen, izbačen sa FPN i protjeran u Srbiju.

  Riječ "najveći" posebno naglašavam jer ono što je Vojo Šešelj u poslednjih osam godina uradio u Hagu može se smatrati ogromnim podvigom, ali i velikom sramotom za Zapadno pravosuđe i bjelosvjetske lopove.

  P.S. Jasno mi je da se ovo kosi sa tvojim ubjeđenjima, ali ipak treba biti realan u svemu pa ga nisi smio zaobići u ovoj analizi, pogotovu što je Vojo izmišljen kao ravnoteža Aliji Izetbegoviću i "Mladim Muslimanima".
 • Idi na stranu - |1|2|