fix
Logo
fix
Nalazite se na Politika-SVIJET_HAPSENJA
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

svijet_hapsenja- 97265 - 29.09.2016 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

Ratna multietnička BiH slala jasne poruke Srbima u RS


Uhapšena u Švajcarskoj zbog svirepog ubistva dječaka u Zvorniku

Postupajući po zahtjevu Tužilaštvo BiH, vlasti Švajcarske Konfederacije su u Kantonu Njušatel (Neuchâtel) uhapsile Elfetu Veseli (56), osumnjičenu za ubistvo dječaka srpske nacionalnosti 1992. godine u okolici Zvornika, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

 • "Osumnjičena je pod istragom i osumnjičena je da je zajedno sa drugim osobama, u ljeto 1992. godine, u blizini mjesta Kamenica kod Zvornika, na izuzetno svirep način, hladnim oružjem, usmrtila 12-godišnjeg dječaka srpske nacionalnosti Slobodana Stojanovića.

  Tužilaštvo BiH provelo je opsežnu istragu tokom koje je prikupilo dokaze kojima sumnjiči navedenu i došlo do saznanja da se osumnjičena duže vremena nalazi na području Švicarske Konfederacije, te su pokrenute aktivnosti za njeno lociranje, hapšenje i izručenje pravosuđu BiH, navodi se u saopštenju.

  Tužilaštvo je obaviješteno da se osumnjičena u Švicarskoj usprotivila dobrovoljnom izručenju po skraćenoj proceduri u BiH, pa će se u narednom periodu pristupiti aktivnostima za njeno izručenje i deportaciju u BiH, gdje će joj se suditi.
 • svijet_hapsenja- 91275 - 30.09.2014 : Sarajevo - best (0)

  U Bjeljini uhapšen Slavko Savić osumnjičena za ratne zločine


  Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine, na području Bijeljine, pripadnici SIPA-e lišili su slobode Slavka Savića, rođenog 21. marta 1963. godine u mjestu Kremeš, opština Vogošća.

  Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je počinio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

  Savić je osumnjičen da je kao pripadnik Vojne policije VRS, u maju i junu 1993. godine, na području opštine Vogošća, počinio krivično djelo ratnog zločina tako što je nečovječno postupao prema jednoj osobi bošnjačke nacionalnosti.

  Osumnjičeni će biti ispitan od postupajućeg tužioca, nakon čega će Sudu BiH biti upućen prijedlog za određivanje pritvora ili mjera zabrane za osumnjičenog, o čemu će odlučiti postupajući tužilac po ispitivanju osumnjičenog, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.
  svijet_hapsenja- 83686 - 16.03.2013 : Dejan Nedodjija - best (3)

  Tužbe protiv 100 Srba u Americi


  Poštovani posetioci ovog našeg foruma pomaže Bog,

  ovaj put se javljam u nadi da mi neko od vas može pomoći. Moj otac je uhapšen u Americi krajem septembra 2010. godine od strane američke imigracione policije pod optužbom da je dao lažnu izjavu prilikom ulaska u SAD. On je prećutao svoje učešće u ratu u BiH.

  On je jedan od stotinjak onih ( 100 i slovom i brojem ) koji su uhapšeni u Americi. A Kako je sve počelo! Jedna američka kuja (ne znam joj ime) je radila u hagu (namjerno "hag" pišem malim slovom) pri tužiteljstvu. Kada joj je istekao mandat, vratila se u SAD i sa sobom ponijela kompletan spisak boraca Drinskog korpusa. Da bi ojačala svoj politički status u američkoj politici počela je da česlja spisak i pronalazi ljude koji žive u SAD. Nako toga je slala njihove podatke imigracionoj službi a ovi su na osnovu toga podizali optužbe.

  Među uhapšenim Srbima imam i dosta prijatelja, pa sam preko njih saznao da se na njihovim suđenjima najviše pričalo o takozvanom genocidu u Srebrenici i da se tamo pominju "desetine hiljada ubijenih muslimanskih dečaka".

  Meni su potrebni zvanični dokumenti koji pobijaju te njihove laži. Suđenje mom ocu počinje na Đurđevdan 2014. godine. Nadam se da ćete mi pomoći da do tada sakupim ta dokumenta.

  Napominjem i to da je zbog ovih optužbi dosta Srba je deportovano iz Amerike. Jedan od njih je bio i Dejan Radojković koji je proteran prošle godine nakon gotovo tri godine provedene u američkim zatvorima.

  Molim sve posetioce ovog foruma da, ako poseduju neke originalne dokumente o muslimanskim , unproforskim i ostalim obmanama da mi to dostave preko Željka. Hvala u napred i Bog Vam dao zdravlja.
  svijet_hapsenja- 69782 - 25.05.2012 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (0)

  Dejan Radojković


  Dejan Radojković je uhapšen u januaru 2009. godine, znači prije tri godine i četiri mjeseca zbog toga što nije prijavio svoje učešće u ratu u Bosni. Naravno, ovo je jedna od najglupljih optužbi, koju Ameri koriste po potrebi, a po kojoj 75% osoba koje danas borave na tlu SAD-a ne bi mogle dobiti američku vizu, niti državljanstvo.

  U Bosnu je izručen pod optužbom da je navodno učestvovao u genocidu u Srebrenici, pošto je bio komandir jednog odeljenja Specijalne policije koje je kod Kravice učestvovalo u zarobljavanju oko 200 pripadnika jedinica Nasera Orića, koje je kasnije predao Vojsci RS, a koji su navodno kasnije ubijeni.

  I ovo je jedan od onih namontiranih procesa, koji se vodi protiv Srba, a koji će se na kraju završiti porazno i za same muslimane.

  Dejanov američki advokat, Šeirez, je jasno izjavio da:

 • "Dejan nije ratni zločinac, i da čak ne postoje nikakvi dokazi da je Dejan bilo koga ubio. Jedina stvar koju je Dejan uradio jeste da je učestvovao u zarobljavanju oko 200 muslimanskih vojnika, koje je kasnije predao Vojsci Republike Srpske. Dejan nije mogao da zna da će neki od njih kasnije biti ubijeni!"

  Dejan je u Ameriku došao 1999. godine, a državljanstvo SAD-a je dobio 2002. godine. Njegova supruga, Radojka, poginula je u automobilskom udesu u septembru 2000. godine. Od novca koji su dobili od osiguranja, Dejan je u Las Vegasu otvorio skromnu piljarnicu, koja je uspješno radila sve do njegovog hapšenja 2009. godine.

  Dejan ima kćerku Ranku, koja se vratila u Republiku Srpsku, i sina Ranka koji živi u Americi.
 • svijet_hapsenja- 69780 - 25.05.2012 : Dejan Nedođija - best (0)

  Dejan Radojković


  Dejan Radojković je u američkim zatvorima proveo 4-5 godina, da bi ga američke vlasti deportovale u četvrtak. Vjerujem da Luna i Momčilo znaju o kome se radi. Poslije dolaska u Sarajevo policija federacije ga sprovodi u istražni zatvor. Pitam se samo da li su vlasti Republike Srpske odreagovale ili su opet ostale nijeme?

  Idi na stranu - |1|2|