fix
Logo
fix
Nalazite se na Sa1992-SRDJAN_KNEZEVIC
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

srdjan_knezevic- 101023 - 07.08.2017 : Feniks Republika Srpska - best (5)

Heroj Srđan Knežević


Danas sam zajedno sa svojim saborcima na Palama odao počast ubijenom, dvostrukukom heroju Srđanu Kneževiću. Srpskom junaku koji je jedno herojstvo dobio u ratu braneći srpski narod i stvarajući Republiku Srpsku a drugo je herojstvo je pokazao u miru kada je pokušao da sačuva od propasti ono što smo stvorili i izgradili.

Nažalost, na tom putu su ga zaustavili oni koji su bili daleko od prvih borbenih linija, one ljudske fukare kojima je rat bio brat, oni koji su sticali kapital i stvarali mafijaske klanove koji će pljačkati ovaj narod i ovu državu kako u ratu tako i posle njega dok smo mi stvarali i ginuli.

Republiku Srpsku smo izgradili najskupljim materijalom: životima svojih saboraca, dijelovima tijela, prolivenom krvlju junaka i zdravljem. Kada smo je sagradili, njene ključeve smo predali u ruke onima za koje smo vjerovali da će je bolje čuvati i dalje izgrađivati, čak bolje i od nas. Nažalost bili smo prevareni jer mnogi koji su svojim nedjelima i malverizacijama u ratu zaslužili prijeki sud uspjeli su da sa svojim klanovima pronađu put do ključeva nase kuće da bi je raskućavali i nastavili da pune svoje džepove po cjenu da je potpuno uruše. Opljačkali su sačuvane fabrike, prodali banke, vojno naoružanje, državne zgrade, hotele, restorane, poslovne prostore, odmarališta, imovinu u inostranstvu, državno zemljište, šume... Uništili su zdravstvo, školstvo. pravosudni sistem...
Naravno, oni koji su bili spremni da kako skoro oslobođenu teritoriju (Bihać, Igman, Goražde...) kao i sačuvanu teritoriju (Ilijaš, Vogošća, Hadžići, Rajlovac, Ilidža) prodaju u ratu zašto to ne bi učinili i u miru kada ih je dopalo. Nažalost sa rasprodajom i tyrgovinom jos nisu stali.

Normalno, za sve to trebali su nečiju podršku, a imali su je od onih koji su tokom rata bili protiv nas i koji su uvijek bili na strani našeg neprajatelja. Ne samo tokom ovog rata nego kroz čitavu našu istoriju i koji su sve naše pobjede uz svoj lobi u našaoj vlasti pretvarali u poraze.

Od Kosova i naše junačke pobjede, od koje je Osmanlijska vojska bila prinuđena da se povuče i oporavlja skoro 50 godina da bi ponovo bili spremni na pohod na Srbiju, učili su nas da smo tu bitku izgubili. Prvi svjetski rat, u kojem stradalo oko 1.300.000 Srba, umijesto velike Srbije lobisti su izlobirali Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca.

Posle 2. svjetskog rata, koji su opet dobili isključivo Srbi, i koji su ponovo bili najveće žrtve (poginulo blizu 600.000) lobisti su ponovo nagradili one koji su najmanje dali pa su hrvatsku i slovenačku teritoriju sačuvali a onu koja je bila pod kontrolom Srbije rasparčali na četiri dijela. I u ovom ratu poklonjena je velika teritorija, a pretenzije se i dalje nastavljaju i biće nastavljena sve dok narod ćuti a pita se onaj koji nije ni stvarao.

Nažalost, oni koji su to uvidjeli na vrijeme i otvoreno se suprostavili onima koji rade protv Republike Srpske i njenog naroda su likvidirani ili protjerani. Jedan od tih junaka je sigurno bio i heroj Srđan Knežević, kao i Ljubisa Savić - Mauzer, Željko Marković, Risto Jugović...

Ako mislimo o budućnosti Republike Srpske i budućnosti naših pokolenja moramo svi složno stati na mjesto na kojem su zaustavljeni i nastaviti putem kojim su oni krenuli.

Jadan je narod kad jednome junaku metak zatvori usta a ostali svi zaćute.
srdjan_knezevic- 93422 - 07.08.2015 : Feniks RS - best (4)

Srđan Knežević: Beli Vuk, nezaboravljeni heroj!


Na današnji dan ubijen je srpski junak, heroj, patriota i komandant Srđan Knežević poznatiji kao Beli Vuk. Nažalost ubijen je jer je ostao ono što je uvijek bio - veliki Srbin koji je na pošten i patriotski način nastavio da da se bori protiv svih onih koji svojim postupcima ugrožavali položaj Republike Srpske i njenog naroda.

Trebamo se zapitati kako bi danas izgledala Republika Srpska i u kakvom položaju bi se nalazilo njeno stanovništvo da ratne i posleratne Jude nisu ubile Belog Vuka, Mauzera, Markovića, Jugovića, a možda i Koljevića. Oni su tako svojim uticajem sa položaja uklonili ostale velike Srbe i patriote koji su bili oličenje i primjer kako treba da izgledaju Srbi koji vole i poštuju svoju državu i narod. Sa sigurnošću tvrdim da bi se danas nalazili u dosta boljem položaju od mnogih evrpskih zamalja.

Nažalost, nakon svih ovih godina i pored svih promjena vlasati ubice i motivi ubistava još uvijek nisu otkriveni i ako većina vjeruje da je motiv bio isti.

Neka mu je vječna slava za sve što je učinio i pokušao da učini za svoju državu i svoj narod.
srdjan_knezevic- 18601 - 09.08.2008 : Borac Perica Tamo daleko - best (0)

Srđan Knežević


Navršilo se deset godina od ubistva srpskog junaka Srđana Kneževića na Palama. U zaborav pada jedna istinska veličina i heroj kojeg se odrekla domovina za koju se borio.

Srđan Knežević rođen je u selu Tvrdimići 19. januara 1958. godine. Osnovnu školu završio je u Tilavi, kasnije i Ugostiteljsku u Sarajevu. Radio je u ugostiteljstvu, kao šef sale u hotelu "Panorama" na Palama.
Do početka rata u BiH Srđan Knežević je bio u Šestoj ličkoj brigadi kod Plitvica. U vrijeme kad se zapucalo u Sarajevu, budući "Beli Vuk" nije bio raspoređen. Kao i svaki častan građanin tadašnje Srpske Republike, odazvao se mobilizaciji... Srđan je odabrao rezervni sastav milicije i otišao na Vraca u Sarajevu. Prvi ratni uspjeh bio mu je oslobađanje sela Turkovići, zajedno sa svojim drugovima.

Poslije formiranja Jahorinskog bataljona Srđan ulazi u njegov sastav. Pogibijom legerdarnog komandanta zvanog Švabo, u februaru 1993. godine, postaje komandant Jahorinskog bataljona.

Sa svojom jedinicom niže uspjehe, oslobađa Mali i Veliki Jasen, Polom i Moševićko brdo. Tada je formiran jurišni odered Sarajevsko-romanijskog korpusa koji je brojao oko 800 ljudi. U borbama na Moševićkom brdu prvi put se čulo za "Bele Vukove". Ime su dobili po tome što su ostali zavejani u jednoj mećavi na Bjelašnici koju samo vukovi prežive.

Od 22. februara Srđanovi "Beli Vukovi" nalaze se u akcijama za oslobođenje Trnova. Uz "Bele vukove" značajan doprinos dale su i druge formacije - "Panteri" iz Bijeljine kao i Specijalna birgada policije.
Stanovnici ovog mjesta komentarišu da bi ovo mjesto moglo slobodno da se zove "Srđanovo".

16. maja na Debelom brdu, Srdjan zajedno sa 13 srpskih boraca biva ranjen, dok je jedan vojnik poginuo.

15. juna 1995. godine počela je velika neprijateljska ofanziva. Muslimani zauzimaju Zlatište na Trebeviću. "Beli vukovi" su došli iz Trnova i uspješno vraćaju sve zauzete linije i osvajaju značajan položaj.

Od 12. do 19. oktobra 1995. muslimani su žestoko udarali na položaje oko Trnova preko koga su želeli da se teritorijalno povežu sa enklavom Goražde.

"Beli vukovi" po ko zna koji put ne dozvoljavaju promjenu linija razdvajanja.

O kakvim se borcima radilo dovoljno govori podatak da su muslimani prilikom razmjene poginulih vojnika na jednom Srđanovom borcu ostavili ceduljicu na kojoj je pisalo "super specijalac".

Poslije rata Srđan je promijenio nekoliko značajnih funkcija, poslednja mu je bila zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo.

Sedmog avgusta 1998. godine Srđana mučki s leđa ubijaju ljudi za koje je Srđan, kao vrstan borac protiv kriminala, bio strah i trepet, kao i za njihove nalogodavce.

Idi na stranu - |1|2|