fix
Logo
fix
Nalazite se na Region-SRBIJA
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

srbija- 102415 - 28.06.2018 : Vuk Gradinski Nišići - best (3)

Moskva, Bog te video


Kako je srbijanska štampa propratila nastup svoje fudbalske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji- ne bi bilo iznenađenje da tim fudbalskim manekenima bude organizovan i svečani doček ispred skupštine. Vjerovatno je zapovijest stigla "odozgo", od oca nacije direktno, pa je nezapamćena blamaža i poniženje doživljeno od strane reprezentacije šiptarske dijaspore gurnuto pod tepih. Kažemo da je kriv sudija i kvit.

Pratim evo već dvanaesto SP i kako znam za sebe na svakome na kojem su bili "naši" su usrali "i rudu i vagire". Uvijek je postojao neki razlog "spolja" nikada nismo krivi sami. Jedino Hrvati, otkako nisu "naši" predstavljaju reprezentaciju za respekt. Oni obuku crne dresove (kao nekada crne košulje), "grizu zemlju" i melju protivnika pa po završetku utakmice pjevaju Tompsonove pjesme i uzvikuju mantru "Za dom- spremni". Sve za domovinu.

Za razliku od njih Srbi za svoju zemlju igraju "preko klinca", u stilu manekena, kao nešto što treba otaljati ali nije toliko bitno kao bjelosvjetske pare. Dođu u Beograd na utakmicu i po splavovima jure sponzoruše, selektora ne zerezuju ni 1%, a ako slučajno prođu kvalifikacije- bolje da nisu. Njihov sadašnji selektor daje intervju u kojem kaže da je on Crnogorac, odrastao u multikulturnoj Bosni. Sramota ga i reći da je Srbin. A uz to nije trenirao ni BSK iz Borče, nije trener uopšte, u "civilstvu" je predsjednik Radnika iz Bijeljine.

A narod ko narod, identifikuje se sa reprezentacijom iako ona i nije reprezentacija Srbije nego reprezentacija Fudbalskog saveza Srbije, koju sastavlja "kurva i đidija", bjelosvjetski ološ i varalice koji sebi tepaju: "menadžeri". Izvikani i mnogohvaljeni momak koji nosi i očevo i majčino prezime (tata mu svom prezimenu dodao i ženino) podbacio je najviše, stotine miliona odoše u paru, a zbog njega bosovi najuriše selektora i stručnjaka koji je raspalu reprezentaciju uspio odvesti na SP, što je veći uspjeh nego biti prvak svijeta sa Brazilom.

A sada svi će se posuti pepelom, Veliki Vođa neće puno talasati, idemo dalje dok ne naletimo na nove granite i đerdane, džake i šaćirije.
srbija- 102411 - 24.06.2018 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

Ruska bajka ili Nastup manekena


U dosta blijedoj igri, fudbaleri Srbije su neslavno završili Svjetsko prvenstvo u fudbalu. Njihove puste snove srušila je reprezentacija Švajcarske (čitaj Kosova) koja se nekako olako poigrala sa njima, i drugu utakmicu u grupi privela sa rezultatom u svoju korist.

Međutim, u srpski medijima se i dalje napumpava atmosfera za treću, po njima "odlučujuću" utakmicu sa Brazilom, u kojoj miš treba da pobjedi golijata sa visokim rezultatom, i tako izbaci Brazil. Nije ni čudo da ovu, nemoguću varijantu, komentatori nazivaju potencijalno najvećim iznenađenjem Mundijala.

Nekako ne mogu, čak ni jedan procenat, da vjerujem u pobjedu naših "Orlova" kojima su krila podrezali Džeka (porijeklom iz Kuršumlije) i Šaćiri (porijeklom iz Gnjilana.

Nama, kojima fudbal nije "najvažnija sporedna stvar u životu" preostaje još jedna nada - da uživamo u Mundijalu navijajući za naše. Ja lično sve nade polažem na Rusiju, koja zasigurno neće biti svjetski prvak, ali će dogurati mnogo dalje manekena iz Srbije.

Čak je i laiku jasno da smo i ovaj put postali gubitnici - zbog politike i ličnih interesa pojedinaca iz Fudbalskog saveza Srbije. Jer, koja budala mijenja selektora na mjesec dana pred početak Mundijala? Vjerovatno istinu nikada nećemo saznati, ali je očigledno da je Muslin smjenjen zbog toga što su na Svjetsko prvenstvo trebali da odu igrači koji nisu po njegovom ukusu. Jer, dobro je poznato da igrač koji ode na Mundijal nakon toga dobije dvostruku cijenu na Zapadnom tržištu.
srbija- 101450 - 25.10.2017 : NOMAD Srbija - best (1)

Sistem te laže


Sećam se kad su bila samo dva kanala,
Politika se čitala i pila C kafa,
gledao se Dnevnik u pola 8 svakog dana,
tamo uvek ista priča, uvek jedna ista banda.
Tad je bilo lako da se širi propaganda,
narod je verovao u reči sa ekrana,
nije bilo mesta da se čuje druga strana,
sve dok negde preko nije došlo do promene plana.
Danas posle ratova, protesta i promena,
demokratije, interneta i novih tehnologija,
borbe za prava i slobodu govora,
posle svega, sve je opet isto kao nekada.
I dalje su na vlasti lažovi marionete,
prate naređenja i sve otimaju za sebe,
džabe hiljadu kanala i sve društvene mreže,
u ekran nabijamo glavu i od sukoba svi beže!


Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže,
ovaj život je borba, od rođenja do groba,
zato ustani odmah!

Od malena mene lažu i rade me k'o volinu,
pričaju mi za Jožu da se sankao u koritu,
dali su mi maramu, zastavu i zakletvu,
kao drugovi se ne prodaju ni za kajmaka kašiku.
A bulje su uvalili po vilama na Dedinju,
šatro svi smo isti, ali svinje ipak vladaju.
Pa smo hteli demokratiju, izašli na ulicu,
trošili energiju, popušili kurčinu!
Strane agenture me izvukle k'o majmunčinu,
da napijem se suzavca, da nam sjebu državu.
Sad slušamo baronije iz usta loših glumaca,
al 'nisu oni vlast, već pozorište lutaka.
Znam ja ko me laže i od koga sam ja zgažen,
banke, MMF, korporacije su važne.
A sistem i postoji da za njih pravi pare,
i biće pravde tek kada ovo carstvo padne!


Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže,
ovaj život je borba, od rođenja do groba,
zato ustani odmah!

Čovek veruje šta vidi, čovek veruje šta čuje,
ne kapira da od rođenja mozak mu se truje,
propagandom sistema, kako god se sistem zvao,
tabloidi, televizija, spinovana stvarnost.
Koja radi na tome da izgubiš identitet,
da budeš samo poslušni, truli mediokritet,
da krivicu svaljuješ, na nevinom iskaljuješ,
bes što si slep, što si ponovo namagarčen.
Popio si otkaz, to su reforme, to mora,
nema plate, kasne rate, seku struju odma',
pa muriju, izvršitelje čekaš kad će doći,
kao nekad tvoji preci Turke prve bračne noći.
A ćutao si, verovao, nadao se, glasao,
sad ne veruješ kako to na dnu da si se našao,
zato trgni se na vreme, kad te boli glasno reci,
to nisi dužan banci, al 'si dužan svojoj deci!


Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže,
ovaj život je borba, od rođenja do groba,
zato ustani odmah!

Željko, brate Srbine, ovaj tekst poprilično oslikava moje mišljenje o stanju u društvu, i tako kako gore piše i ja mislim, a i trudim se da se tako i ponašam, ne želim da te gnjavim više o sebi, tek toliko da znaš da ima nas koji kažemo istinu, ma kakva ona bila, verujem da si i ti sličnog mišljenja, pa zbog smradova si i napustio rodni kraj i sada strancima gradiš državu plaćajući porez uredno, a još si im i zahvalan jer su te primili da živiš u njihovoj državi, jer to nisi mogao u svojoj za koju si se sa puškom borio...
srbija- 101447 - 25.10.2017 : Orlovic Trebinje - best (3)

Nomad


E stvarno nemam nista protiv čovjeka, ali brate, ako nemaš ništa pametnije da napišeš batali politiku. Ne volim ni ja Vučića, Dodika pogotovo, ali mi ne pada na pamet da ih pljujem kao što nisam ni onog nesretnog Tadića... bar ne javno.

Nije Vučić kriv što 50% glasača nije izašlo na izbore, pa je od onih 50 dobio 50%, što je u stvari oko 25%. Da su Žuti bili dobri nikad ih niko ne bi skinuo sa vlasti, ali su se sami sjebali.

Pozdrav
srbija- 101431 - 24.10.2017 : NOMAD Srbija - best (0)

Šest Migova-29 farbaju šest meseci


Ne znam ko je napisao ovaj post (odgovor nije potpisan) na moj post "Istine radi"101339.

Ako moj post nema veze sa istinom, onda ništa, neka Vam bude, u polemike se ne upuštam jer na portalu Slavić-net nema mesta za vođenje rasprava, kao što sam jednom ranije već napisao, slike spomenika naših palih boraca su jače od mog ega, jer ne želim da ispod njihovih imena stoje moji postovi u kojima bih se ja nešto raspravljao i vodio politiku, smatram da je degutantno da pišem svađalačkim tonom kada su oni dali svoje najvrednije za slobodu našeg naroda.

Političare ne vidim kao ljude koji su pa nešto uradili za svoj narod (ove moderne političare pogotovo).

Što se tiče M. Lazanskog (koji je uzgred budi rečeno član SNS i narodni poslanik u skupštini ispred te stranke) evo jedan opis koji je on napisao u Politici o dolasku MiG-ova 29 iz Rusije, pa ga sada prosleđujem:

Autor: Miroslav Lazanski nedelja, 23. 07. 2017. "Zaista, ta saga o poklonjenim "migovima-29", tenkovima i oklopnim automobilima traje već predugo. Stići će pred izbore, ne nego posle izbora, ne, stići će za dan inauguracije novog predsednika, ne već za Vidovdan, prošao je i Vidovdan, sada iz Moskve javljaju da će stići do kraja godine kada će ih preuzeti vazduhoplovni zavod "Moma Stanojlović" u Batajnici da bi se remontovali.

Čekajte gospodo, zar nije početkom ove godine rečeno da je jedna opcija da avioni dolaze u aprilu i da ih onda remontujemo u "Momi Stanojloviću" uz pomoć ruskih stručnjaka, a da je druga opcija da se "migovi-29" kompletno remontuju u Rusiji do kraja godine. Šta se onda čeka ako je remont kod nas, a avioni su u letnom stanju?

Odgovorni faktori kažu da je sve to splet raznih okolnosti, birokratija u Rusiji, carina, pa pitanje je li to donacija, ili nije, pa da je predsednik Putin potpisao da migovi idu za Srbiju i da je sve to sada spušteno na nivo ruske kompanije za promet oružja "Rosoboreno eksport", ali da oni zatežu, jer je sada pitanje ko će ofarbati "migove-29"? Rusi iz "Rosoboreno eksport", ili mi u "Momi Stanojloviću"? Evo, ja se javljam da sa svojim drugovima Zokom i Nešom besplatno ofarbamo "migove-29". Jer, ovo sa migovima-29 sve skupa već postaje tragikomično. Šest "migova-29" farbaju šest meseci? Ili je neko nesposoban, ili su u pitanju politički razlozi.

No, naše ministarstvo odbrane napravilo je strategiju dolaska "migova-29" u Srbiju, strategiju podeljenu u tri faze. Što bi rekla bivša braća Hrvati "za krepat od smijeha". Strategija za preuzimanje i prebacivanje ne 60, već samo šest aviona? A početkom sledeće godine za naša tri postojeća aviona "mig-29" ističu svi resursi, neće smeti da lete. Ako ovi "migovi-29" iz Rusije ne stignu u septembru i odmah uđu u remont, sledeće godine Srbija više nema lovačku avijaciju. Ili, da se i dalje ložimo oko S-300... "

Što se tiče prisutnih na aeromitingu, napišite koliko autobusa u kojima su pristigli članovi i pristalice SNS-a je bilo parkirano ispred kapije, i koliko košta organizovanje takvog prevoza iz Rume, Platičeva, Sremske Mitrovice, Mladenovca, Sombora, Crne Trave, Aleksinca (natpisi na autobusima), ko je to sve platio, a sigurno je skuplje od tog što ste dali 30 dinara za čišćenje, znamo i Vi i ja ko to plaća, plaćaju građani Srbije koji plaćaju porez, a sigurno nisu dali potpis da se pristalice vladajuče stranke vozaju po predizbornim i aero mitinzima da bi ugodili Vođi, valjda je to jasno, ako ste Vi gospodine Ž. Tomiću napisali ovaj odgovor nije mi jasno zašto veličate Vučića, pa danas su na Kosovu i Metohiji srpske sudije položile zakletvu ispred Hašima Tačija kao predsednika Kosova, a u skladu sporazuma koji je Vučić potpisao sa EU u Briselu, toliko o ne priznavanju institucija Kosova i ne priznavanju otetog dela R. Srbije, a na tu temu ima pregršt primera , pa ako ste raspoloženi možemo i o tome...

RE: Šest Migova-29 farbaju šest meseciNomad,
Ja sam (Željko) napisao prethodni odgovor. Nadam se da je to sada jasno!

U gore navedenom tekstu Lazanski nije ništa loše rekao o Migovima 29, koje je Srbija dobila, već se negativno izrazio u pogledu birokratije koja usporava isporuku ovih aviona.

Sa druge strane, ne znam da li si nekada bio donator (što ja jesam) pa hoću da ti kažem da je mnogo teže davati nego primati "poljevačinu" što je slučaj Srbije u ovom trenutku. Rusija i Bjelorusija trenutno koriste ove avione koje nam poklanjaju, pa i oni moraju da iste zamijene sa boljim da bi nam iste dali. U nas je situacija malo složenija. Tvoje DOSmanlije nisu na vrijeme razmišljali o kupovini novih aviona da zamijene ona 4 koja trenutno imamo, pa smo sada (zbog njihovog nehata i pljačke državne imovine) došli u situaciju da nemamo avione da ih zamjene. Stoji i ona tvoja da smo mogli kupiti i nove migove - ali za to nemamo para. Naš narod kaže da se poklonu u zube ne gleda, neka oni nama stignu pa makar i sa 6 mjeseci zakašnjenja.

Ja nisam Vučićev pristalica, više bi se moglo reći da sam Šešeljov, mada i on ima dosta loših stvari.

Onaj tvoj komentar u vezi prevoza nisam baš dobro shvatio. Ljude koji u svemu vide loše, kojima ni jedna vlast ne valja a nemaju alternativu i neće da kaže koga bi oni za predsjednika (sem njih samih jer su najpametniji) ni ja u svojim kolima ne bih povezao na aero-miting.

Hajde da već jednom završimo ovu diskusiju jer me već smara, imam ja i pametnijih stvari da radim.

Pozdrav,
Željko
srbija- 101399 - 22.10.2017 : NOMAD Srbija - best (0)

Istine radi


Poštovani Željko,

ovaj post pišem samo da bih dopunio ovu Vašu objavu i ni zbog čega drugog, što bi se reklo istine radi.

Napisali ste (preuzeto, pošto sam pročitao ovaj članak na nekom drugom portalu) da su na aeromitingu povodom 73. godine od oslobođenja Beograda leteli vojni vazduhoplovi MiG 29 koje je Srbija dobila od Ruske Federacije što nije tačno. Ti vazduhoplovi nisu u operativnom stanju jer nisu prilagođeni potrebama našeg vazduhoplovstva. Na tim letelicama (šest aparata) treba da se izvrši zamena elektronskih uređaja i naoružanja, a završetak tih radova planiran je za jun 2018. godine.

Trenutno se u Lipecku nalazi grupa pripadnika vazduhoplovno-tehničke službe koja tamo pohađa kurseve obuke sa ciljem da se ovlada održavanjem lovaca MiG-29.

Takođe postoje poteškoće i sa modernizacijom Vazduhoplovnog zavoda "Moma Stanojlović" u kome bi se uskoro trebalo da se izvrši remont srpskih MiG-ova 29, a koji bi se realizovao uz asistenciju ruskih stručnjaka.

Ne zna se koje su tačno godine proizvedeni, ali pretpostavlja da je reč o letelicama koje su sklopljene 1989. godine, dakle dve godine pre nego što je obustavljena proizvodnja ovog modela.

MiG-ovi su rasklopljeni došli u Srbiju početkom oktobra, iako je njihovo sletanje najavljivano od proletos, a javnost je tek pre neki dan saznala da ih neće videti na nebu najverovatnije do sredine naredne godine. Takođe, saznalo se da sa Rusijom nije sklopljen nikakav ugovor o modernizaciji MiG-ova, mada iz Ministarstva odbrane ovih dana najavljuju da takav ugovor samo što nije.

Inače Mig-ovi koji su u sastavu RV Srbije tek treba da se remontuju, tako da sada ni jedna dvadesetdevetka ne leti. Od šest MiG-ova, jedan je već vraćen u Rusiju na remont. Da ruski MiG-ovi neće leteti nad Beogradom, već da će biti izloženi prizemljeni na batajničkom aerodoromu 20. oktobra, izjavio je, nakon što su stigli u delovima transporterom 2. oktobra, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Ranko Živak. Bilo je to za mnoge iznenađenje i razočarenje. Ruski MiG-ovi su stari 28 godina, rekao je pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović. Domaći, koji idu na remont u Rusiju, stari su 30 godina. Oni su nama faktički poklonili avione koji su povučeni iz naoružanja i čija je sudbina bila da budu izloženi u muzeju, ispred neke škole ili da budu uništeni, uz poklon, Srbija treba da uloži dodatno 185 miliona evra, kako se procenjuje.

Što se organizacije tiče, ona je sprovedena od vladajuće stranke SNS i na aerodrom Batajnica dovođeni su članovi SNS-a sa autobusima da bi sve bilo pod kontrolom vladajuće elite. Inače ranije nikada nije bilo naplaćivanja ulaznica na aeromiting (lično prisustvovao). Ovaj Vaš post mi liči na političku propagandu jer niste napisali činjenično stanje tj. istinu, i ne vidim čemu to, kada je stanje u vojsci R. Srbije sasvim drugačije.

RE: Istine radiNomad,

sve ovo što si objavio su čiste nebuloze, koje nemaju nikakve veze sa istinom.

Niko ne poriče da su avioni 30-tak godina stari, ali je dogovor sa Rusijom (slušao na ruskoj televiziji 1TV) da se kroz remont aviona naši stručnjaci obuče, kako bi u budućnosti mogli da rade remont aviona drugih zemalja, tj. uslužni remont. Po meni je ovo mnogo bolje nego "ključ u ruke" jer na taj način će naše fabrike dobiti značajne poslove u budućnosti.

Ima jedna kineska poslovica koja kaže: "Bolje je čovjeka naučiti da peca, nego mu dati po jednu ribu."

Migovi 29, koje smo mi dobili, mogu da lete ali su došli u rasklopljenom stanju jer ne mogu dobiti dozvolu da prelete preko vazdušnog prostora Evropske Unije. Standardna je praksa da se takvi avioni transportuju teretnim avionima, i pri tome se "rasklope" samo krila da bi se smjestili u takav avion. Izuzetak su avioni koji se koriste na aero-mitinzima, poput Striževa koji su letjeli i na aero-miting u Parizu.

Nenad Miloradović, pomoćnik Ministra odbrane, je rekao da su Migovi oko 28 godina stari, ali da su različito godište. Pored toga, naglasio je da su dopremljeni u "letećem stanju" tj. da su povučeni direktno iz aktivne upotrebe. Drugim riječima, nisu stajali negdje u hangarima, letjeli su i bili su planski održavani. Pogledaj video ispod, ali ovaj put malo bolje poslušaj!

Ti kažeš da su ovi migovi za staro gvožđe. Međutim, ja mnogo više vjerujem Lazanskom koji je u jednom prilogu, koji sam ja nedavno objavio, rekao jasno i glasno da ovi naši migovi "nakon remonta mogu da lete i štite naše nebo još punih 14 godina"...

Istine radi, mi imamo par Migova 29 koji još lete, prema tome imamo i obučene pilote za te Migove. Jedan od njih je i major Nenad Stević, koji na donjem videu komentariše akrobacije koje izvode Striži. Međutim, sa svim tim novim Migovima, koje smo dobili ili ćemo ih još dobiti, logično je da ih pošaljemo na usavršavanje za taj tip aviona, a pošto mi takve škole nemamo moramo da ih šaljemo u inostranstvo...

Inače, ja sam imao priliku da se družim sa nekoliko pilota na Mig 29, zahvaljujući jednom avio-mehaničaru iz Vogošće. Oni su danas organizovani u jedno sportsko društvo koje ima i svoj sportski aerodrom u blizini Beograda.

I na kraju, istine radi, da ispravim i onu tvoju neistinu u vezi naplaćivanja ulaznice. U vrijeme dok je Tadić bio na vlasti, ulaznice su doista naplaćivane, i ja to pouzdano znam za jednu godinu, mada se ne sjećam koja je to godina bila. Istine radi, ulaznica i nije bila toliko skupa, možda tridesetak dinara. Ja to ne mogu tačno reći jer je istu neko drugi platio za mene. Na pitanje jednog mog prijatelja zašto se plaća ulaznica dobio je odgovor: "Pa neko mora i da čisti posle vas!"

Imao bih ja još mnogo toga da navedem u svrhu ispravljanja ovih nebuloza koje si ti naveo, međutim moram da kažem da Tadić širokim narodnim masama nikada nije platio vojnički pasulj, a Vučić meni jeste pa mu se ja (kao gost kod dobrog domaćina) srdačno zahvaljujem.

srbija- 101351 - 20.10.2017 : Zeljko Tomic Sokolac - best (6)

Spektakl na Vojnom aerodromu u Batajnici


Danas su nad Batajnicom i Beogradom letjeli orlovi, laste, galebovi, ali i migovi 29, koje je Srbija dobila na poklon od Rusije. Pravi spektakl su napravili ruski Striži, grupa od šest ruskih aviona SU-30SM, kojima upravlja šest ruskih vitezova, borbrnih pilota prvog ranga. Ovacije i pokoju suzu u očima izazvala je njihova pilotska smjelost, u akrobacijama kada su se avioni približavali i do metra udaljenosti jednog od drugog. Svaka vam čast braćo.

I organizacija spektakla je bila poprilično dobra. Ove godine nije se naplaćivao ulaz, kao što je to bilo za vrijeme onog Hrvata Tadića i njegove kvazi elite. Vučić je u svom govoru najprije pozdravio Milorada Dodika, pa tek onda Sergeja Šogua, zbog toga što tako protokol nalaže. Na aerodromu je bilo moguće kupiti sendvič i poneko bezalkoholno piće, a poslije ceremonije ljubazni mladi vojnici su nas pozvali na vojnički pasulj, u kome je bilo mnogo više mesa nego u onom našem, ratnom.

Nakon završetka spektakla, autobusi GSP-a su nas prevezli onih 4 kilometra, do mjesta gdje smo parkirali svoje aute. Naravno, oni sa protekcijom su mogli da se voze i do aerodroma.

Sve u svemu, lijepo proveden dan. Ukoliko niste bili tamo, ne propustite sledeću godinu jer vjerujem da će da bude isto tako zanimljivo i dobro.

Još da pomenem da je među ovih 20. 000 posjetilaca bilo i dosta stranaca, koji su nekako saznali za ovu atrakciju, mada su (čini mi se) naše medije nekako potkazale u propagiranju ovoga događaja - valjda zbog toga što su Rusi bili zvjezde dana.

srbija- 101299 - 08.10.2017 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

Ljepote Srbije: Oplenac, Topola


Danas se u Topoli završio još jedan "Oplenački vašar", ove godine poznat pod nazivom 54. oplenačka berba groržđa. Na ovogodišnji vašar došlo je više od 200.000 ljudi, među njima i moja malenkost, u namjeri da probaju i kupe dobro vino i med, te da pojedu po komad mesa sa ražnja. Kući se zadovoljno vraćaju sa punim torbama grožđa i dunja, odlazeći zadovoljno noseći na svojoj odjeći mirise pljeskavica, kobasica i pilećih bataka. Pred vama se otvori čitav jedan svijet, jer ste uz svo ovo zadovoljstvo, koje ste pružili svom stomaku, upoznali i djelić istorije ovog izuzetno važnog kraja.

srbija- 101059 - 13.08.2017 : Ratko Obrenovic Sokolac - best (2)

Srbija ima najveće rezerve zlata na Balkanu


Srbija zauzima 63. poziciju na novom popisu zemalja koje imaju najveće rezerve zlata a koji je objavio Svetski savet za zlato.

Na prvom mestu se nalaze Sjedinjene Američke Države, sa 8. 133, 5 tona, dok je druga Nemačka sa 3. 377, 9 tona. Na trećem mestu je Međunarodni monetarni fond (MMF) sa 2. 814, 0 tona.

Među deset najbogatijih nalaze se Italija, Francuska, Kina, Rusija, Švajcarska, Japan i Holandija.

Kada je reč o Balkanu, najviše zlata poseduje Srbija (18, 8 tona), a sledi Makedonija na 77. mestu koja ima 6, 9 tona.

Na 88. mestu je Slovenija sa 3, 2 tone, dok se Bosna i Hercegovina sa 3, 0 tone nalazi na 91. mestu, prenosi RTS.

Na 98. mestu nalazi se Albanija sa 1, 6 tona, dok je na poslednjem, 100. mestu Mongolija sa 1, 5 tona. U prvih sto nema Hrvatske i Crne Gore.
srbija- 95634 - 30.03.2016 : Nedeljko Žugić Pale - best (1)

Valjevska Gračanica: Biser u mulju nevere


srbija- 90333 - 29.05.2014 : Novica Bogdan Futog - best (6)

Sećanja na dane uspeha


Na današnji dan je FK Crvena Zvezda postala šampion Evrope.
srbija- 89203 - 08.03.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (3)

Početak kraja srpskog naroda!


Pogledajte ovaj film i podjelite ga prijateljima!

srbija- 86453 - 21.08.2013 : Mihailo Danilovic Majur, Šabac - best (1)

Ivica Dačić: Kako sam uzjahao srpski narod


srbija- 86451 - 21.08.2013 : Mihailo Danilovic Majur, Šabac - best (0)

Incident u Novom Pazaru


srbija- 86397 - 15.08.2013 : Mihailo Danilovic Majur, Šabac - best (1)

Srbija je ponosna na Emira Bekrića


Фантастични Емир Бекрић одличним спринтом у последњих сто метара дошао је до бронзане медаље у трци на 400 метара препоне. Бекрић је претрчао деоницу за 48,05 секунди, што је нови национални рекорд.

srbija- 72423 - 07.08.2012 : Sasa Djukic Kraljevo - best (0)

Spomen ploča Aćif-efendiji


Sulejnan Ugljanin otkrio spomen ploču Aćif-efendiji u centru Novog Pazara! Ako je i od Sulja, mnogo je bre! Da li će država reagovati?
srbija- 72356 - 05.08.2012 : Nije_Bitno USA - best (1)

Državljanstvo u Srbiji


Ko ne preda za državljanstvo do devetog oktobra 2012. godine, umjesto 1500 dinara koliko košta sada, poslije će morati da plati oko 15000 dinara. O ovome možete opširno pročitati u Nezavisnim novinama. Veliki pozdrav za sve posjetioce ove dobre stranice!
srbija- 69724 - 23.05.2012 : Velimir Adžić Ilijaš - best (0)

Zakon jači od volje birača


Zakon o izmenama zakona o izboru Predsednika Republike Srbije, "Službeni glasnik RS", br. 18/2004 - član 5z

Na ponovljenom glasanju za predsednika Republike izabran je kandidat koji je dobio najveći broj glasova, bez obzira koliko je birača glasalo.

Za predsjednika Republike Srbije izabran je Tomislav Nikolić na osnovu ovog člana 5z iako na izbore nije izašlo ni 50% upisanih birača u biračke spiskove.

Po odredbi ovog člana za predsjednika Republike je bilo moguće izabrati i kandidata ako je na izbore izašlo i samo na pr. 100 birača i za jednog kandidata glasalo 51 birač.

To je protiv volje večine birača. Ako birači neće da izađu na izbore, to znači da nisu ni za jednog od predloženih kandidata.

Lično smatram da je ranija odredba Zakona bila bolja, a koja glasi:

"Službeni glasnik RS", br. 1/90, 79/92
Član 6.

Za predsednika Republike izabran je kandidat koji je dobio većinu glasova birača koji su glasali, ako je na izbore izašla najmanje polovina od ukupnog broja birača u Republici.

Član 9.

Na ponovljenom glasanju za predsednika Republike izabran je kandidat koji je dobio većinu glasova birača koji su glasali, ako je na izbore izašla najmanje polovina od ukupnog broja birača u Republici.
Ako u drugom krugu glasanja nijedan kandidat ne dobije potreban broj glasova, ceo izborni postupak se ponavlja.

Ali ovo je samo moje razmišljanje!
srbija- 69682 - 22.05.2012 : Novak Alimpić Beograd - best (2)

Došlo do lakta


Ne mislim brate vaske da je banja, uvek treba biti oprezan, ali suštinski je jasna situacija i ako ne luduju u glavi, a raja sigurno ne.. .. neće se kačiti...

Međutim, ako se Srbi budu krvili i svađali, bezbeli da će muslimani pokušati da nas oslabe, tako da uvek moramo držati jedno oko otvoreno.

Činjenica je da više nema glođenja oko "neke njive ni kote" i bar je sa te strane sve jasno, dok sa Šiptarima i Hrvatima još imamo potraživanja što se može desiti kada se jamerika saplete a saplešće se...

Albanci će napraviti skakaonicu na skadru i sami će skakati.. . a 'rabri Hrvati koji uvek izvlačiše dupe zbog vatikana jednom će morati sa nama na crtu...

Dobro poznajem mentalitet sva tri naša neprijatelja.. I na ruke brate i u ratu... Jedino muslimani u Bosni, naša braća do petog kolena, imaju petlju da ne kažem ono, od Hrvata samo Hercegovci i delom Bosanci, dok su ostali mehkog k...

Teška je situacija i kod nas 40% Srbije mrzi sebe i srpstvo, dedu pradedu, vole šarenu lažu briselsku, šarenu zastavu duginih boja, nakot ondašnjih komunista u novom žutom dresu... Eto, to je naš najveći neprijatelj... Gangrena šake je otisla u lakat, moramo seći dok ne ode i srce!
srbija- 69619 - 21.05.2012 : Nlo Gojino Brdo - best (2)

Pobeda


Čudni su putevi Gospodnji.. . Nikolić pobedi na izborima, a proćle godine nije imo leba da jede :)
srbija- 69590 - 20.05.2012 : Andrej Sikuljak Zvornik - best (0)

Srbija Srbima!


Braćo, hvala vam na razumnom glasu i opet smo pokazali da nismo izgubili svest. I da smo jaki kada je najteže. Tadić je prodao sve što je mogao (Karadžić, Mladić, Hadžić). I samo ne znam do kada je mislio da vlada i da piša po srpskom narodu, za 12 godina je doveo samo Fiat i napravio jedan most za Beograđane.

Pozdrav za sve Srbe, a posebno za Ilijašane!
srbija- 69563 - 19.05.2012 : Nenad Novi Sad - best (0)

Duel Dodik-Čeda


Dodjem na ovaj sajt jednom u par meseci jer uživam da čitam šta pišete (neke tekstove svaki put čitam iznova) i znam da ovde pišu uglavnom neposredni učesnici rata i pravi heroji ali me redovno nešto zainteresuje pa i ja nešto napišem iako nisam ni do kolena junacima koji ovde pišu.

Elem, čitam da vas je sve potresao (kao i većinu ljudi u Srbiji) TV duel Dodik - Čeda. Pošto sam bio u biračkoj komisiji kod mene u kraju ( nisam u stranci nego zbog dnevnice) samo da vam dočaram o kakvom se nebitnom čoveku radi i da je sve to samo predstava za narod sa nekim nakaradnim ciljem. U centru Novog Sada na najurbanijem biračkom mestu u Vojvodini (Liman 3) Čeda je dobio manje glasova od Čiča Gliše, Ivana Ivanovića i Kadu Mendesa ( nevažeći listići sa tim imenima dopisanim ili nacrtanim Čiča Glišom) i ostao je debelo ispod cenzusa iako je bio u koaliciji sa najjacom strankom 90-tih i sa još nekoliko stranaka.

Kruži neka lažna fama da su Čedini glasači pretežno iz gradskih sredina i urbanih naselja što je apsolutna neistina jer je u Beogradu, Novom Sadu i Nišu pukao ispod cenzusa a na Republici je prešao cenzus isključivo zahvaljujuć koaliciji sa Bugarima, Sandžaklijama, SPO-om i ko zna joć kim jer je njihova lista na listiću bila u 5 redova napisana. Da mu nije Vlaških i muslimanskih sela ni taj cenzus ne bi prešao. Na mom biračkom mestu je dobio tačno duplo manje glasova od Dveri koje su u Novom Sadu prebacile cenzus a Čeda je u kampanji potrošio 26 miliona a oni 0,4 miliona.

Dodik je napravio veliku grešku što je uopste anonimusu pružio šansu da se reklamira preko njegovih leđa i poklonio mu je sat vremena udarnog termina u kom je ovaj ( s' pravom) navukao bes svih državljana Republike Srpske. Ima jako puno ljudi koji smatraju da je Republika Srpska jedina prava Srpska drzava na Balkanu i sledeći put kada probaju da ovako bace kosku među Srbe sa dve strane Drine imajte na umu da je on statistička greška a da je najradikalniji pokret u Srbiji dobio duplo više glasova u svim velikim gradovima od njega.
srbija- 69419 - 15.05.2012 : Novak Alimpić Beograd - best (3)

Ja sam ti, brate, već odavno umro!


Pozdrav brate,

čitao sam i tvoje tekstove. Sećam se kad ste zveknuli taj avion. Čuo sam i ono na motoroli: "Gori k'o u Somaliji".

Pričao sam i sa Višegrađanima motorolom. Svađali se povremeno sa Turcima, ali oni bi nam brzo razbijali kanale.

Kaže: "Jel žuljaju prsti ćedo, ovo je Amerićko"

Stalno trčanje i javljane za nove kanale... Vuk 1, vuk 2...

I ja sam brate prestao piti pivo. Nema se više sa kim. Neki mi drugari poumiraše od raka. Popušismo na Krvavom Pastriku 1999. godine. I ja čekam da majkam, ali još ništa. Izgleda da sam imun i na sidu.

Iskreno da ti kažem, bolje da posle '99 ništa ni ne videh ni čuh... Ali eto, NATO nesposoban, Šiptari pogotovo. Ja ti uvek preteknem, čak i kad nema nekog racionalnog objašnjenja za to. Nisam čak ni bio ranjen, ni kod ujki u Slavoniji, ni Balija u Bosni, ni Šiptari na Kosovu, ni Amera iz vazduha. A bili smo u samom paklu. Nas 300 udari pešadijski i gurnemo 5000 Šiptara kao meso, dok nas iz vazduha tuku kao konje. A sada moja Srbija hoće u NATO, hoće u EU...

Ja sam ti, brate, već odavno umro. Čini mi se nekako krajem prošloga veka. Kakav si danas možeš li hodati?
srbija- 69128 - 06.05.2012 : Nlo Gojino Brdo - best (0)

Izbori u Srbiji


Danas bi građani Srbije trebali dobro razmisliti šta im je preče: izaći na izbore ili otići negde na slavu.
srbija- 63542 - 14.02.2012 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)


Novi uslov za ulazak Srbije u Evropsku Uniju


BRISEL, 30. januar 2012, (Njuz) - Lideri zemalja članica Evropske unije okupiće se danas na samitu Unije u Briselu, a tema sastanka će biti Srbija. Kako Njuz saznaje u diplomatskim krugovima od Srbije će se tražiti da izabere dva sporta u kojima će se ubuduće takmičiti.

Naime, posle jučerašnje pobede Novaka Đokovića i ponovnog osvajanja pehara na Australijan openu, osvajanja titule evropskog prvaka od strane srpskih vaterpolista i zauzimanja vicešampionskog mesta na Evropskom rukometnom šampionatu, na teritoriji čitave Evrope razloga za slavlje bilo je samo u Srbiji i malo u Danskoj.

- Tolika količina sreće i radosti skoncentrisana je samo u jednoj državi, što svakako nije dobro za Evropsku uniju u trenutku kada se odlučuje o sudbini evra i evrozone. Sada je malo nade i hleba i igara potrebno jednoj Grčkoj, ništa manje ni Italiji, ali i još nekim državama članicama. Takođe su Španci iznenađeni dominacijom koju srpski sportisti, poput Đokovića, sebi dozvoljavaju kada je Španija jasno zauzela stav od kojeg ne odustaje da je nezavisnost Kosova neprihvatljiva - navodi jedan evropski diplomata.

On objašnjava da su evropski lideri sada svesni da se ovakav scenario mogao preduprediti.

- Kako je takva prilika propuštena, lideri zemalja Evropske unije sada ne žele da ponovo dođu u istu situaciju. Zbog toga će od Srbije tražiti da izabere dva sporta u kojima će se ubuduće takmičiti. Prema prvim najavama, Evropska komisija je uputila predlog Srbiji da jedan od ta dva sporta bude fudbal. Ukoliko Srbija ne bude pokazala znake dobre volje i ne počne da sarađuje, pojedini lideru EU predlažu da se ovaj zahtev dodatno pooštri i njegovo ispunjavanje biće ključni uslov za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU - objašnjava ovaj diplomata, koji dodaje da pobeda Srbije nad Hrvatskom u rukometu, budućom članicom Evropske unije, nikako ne doprinosi stabilnosti EU, kao i miru i stabilnosti u regionu.
srbija- 59545 - 09.01.2012 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (0)

Srbi neće Srbiju


Više od 22. 000 Srba s Kosmeta koji su zatražili rusko državljanstvo dobili su mig od predsednika te zemlje Dmitrija Medvedeva da će njihova molba uskoro biti uslišena!

Medvedev je, kako je rekao stalni predstavnik Rusije u NATO Dmitrij Rogozin, dao nalog da se prouči način na koji će se odgovoriti na zahtev Srba.

 • Predsednik Rusije je u toku, MSP ima nalog da u skladu s ruskim zakonima prouči mogućnosti da odgovori - rekao je Rogozin.
  Srpski političari, i iz vlasti i iz opozicije, "zahvalili" su se Medvedevu i naglasili da Srbi s Kosova imaju svoju zemlju.

 • Svako ima pravo da traži državljanstvo bilo koje zemlje i ako Rusi na to pristanu, onda to pozdravljam. Međutim, nije mi svejedno što je toliki broj Srba to zatražio - rekao je ministar za KiM Goran Bogdanović.
  Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić, kako kaže, želi da veruje da je zahtev samo izražavanje revolta.

 • Srbi su Srbi i nadam se da će to i ostati. Hvala Rusiji, ali mi imamo svoju zemlju - naglasio je Vučić.

  Da ideja Srba sa severa KiM, ali i odgovor Medvedeva nisu dobri smatra i potpredsednik SRS Dragan Todorović.

 • Rusija je i do sada pokazivala da želi da pomogne Srbiji, ali ovo nije najbolji put, jer ionako nas je mnogo raseljeno po svetu - rekao je Todorović.

  Lider NS Velimir Ilić smatra da je "bruka za Srbiju da naši ljudi traže tuđe državljanstvo".

 • To znači da nemaju poverenja u sopstvenu državu - kazao je on.

  Potpredsednik DSS Miloš Aligrudić smatra da je zahtev za državljanstvo poruka kosovskih Srba vlastima u Beogradu koju ne treba shvatiti bukvalno.

  Poslanik DS Srđan Milivojević podsetio je da je uvek bilo ljudi kojima je tuđa zemlja bolja nego sopstvena.

 • Nije vreme za nepromišljene poteze i jeftinu propagandu - naglasio je Milivojević.

  I Putinovi bajkeri za Kosovo Aleksandar Zaldastanov, lider ruskog moto-kluba Noćni vukovi, rekao je da će njihovi članovi formirati "slovenski bataljon" i tako se odazvati pozivu kosovskih Srba za pomoć. On je rekao i da podržava ideju Dmitrija Rogozina da "slovenski bataljon" bude organizovan po principu francuskih legija stranaca.

  P.S. Ovakve vesti me nisu iznenadile. Znam da tadić (molim urednika da mi ne ispravlja slovo t, sa razlogom ga pisem malom slovom) i ostali "žuti" bi pre dali i prodali zemlju "žutima', ali ja bih samo volela da znam kada je polu-srbin, po majci jevrejskog porekla, prodao Kosovo? Da li je Kosovo prodao Đinđić ili je ostavio u amanet da ga "mali" proda? Zašto se mi Srbi sada ne organizujemo i krenemo da sačuvamo ponos, a ponos je Kosovo i Metohija, oteramo izdajničku vlast, izborimo se da svi "skupštinari" i foteljaši primaju minimalac, ukinimo im dnevnice.. ?

  Zar nam nije dosta što su nam Srbe prekrštavali Turci, zar hoćemo da nas tadić i dalje istrebljuje, gasi nam ognjišta, prekrštava, goni...
 • srbija- 55042 - 06.12.2011 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

  Propast Srbije


  Tekst sam preuzeo od mog prijatelja sa FB

  Guverner NBS Dejan Šoškić ostaće upamćen kao prvi alhemičar u istoriji svetske primenjene ekonomije. Dok su njegove srednjovekovne kolege bezuspešno pokušavale da olovo pretvore u zlato, Šoškić je za samo godinu i po dana uspeo da zlato načini od govana! Ali, samo za sebe i samo za svoje.

  Čovek koji je u dolini gladi zvanoj Srbija sam sebi mrtav 'ladan razrezao 6500 evra mesečne plate, nabeđeni stručnjak koji misli da je sasvim okej da on jedan zarađuje više od 30 srpskih radnika, majčin sin koji umesto da brani dinar očajnički brani samo svoj tekući račun, taj i takav dakle guverner jeste samo poslednji, ali i najkonkretniji dokaz srpske propasti. Dejan Šoškić svojim primerom pokazuje nam, naime, koliko je dosistička politička kasta potpuno odnarođena i odrođena. Na njegovoj se priči ponajbolje očitava bezdušnost ovdašnjih politikanata koji su sve nas kidnapovali pre više od dve decenije.

  Da ne bude zabune, Šoškić je samo metastaza. Strašan pojavni oblik smrtonosne bolesti koja razjeda čitavu Srbiju. Šoškić je samo produkt jednog vampirskog političkog sistema u kome je negativna selekcija dovedena do savršenstva i u kome je sve podređeno partijskom i ličnom profitu korumpiranih skotova. On je ona crvena, signalna lampica koja nas upozorava da je propast neizbežna ako se u Srbiji pod hitno ne desi sistemska promena!

  Nije nama ovde, ljudi moji, kriv Dejan Šoškić. Kriv nam je Boris Tadić, kriv nam je Mlađan Dinkić, kriv nam je Ivica Dačić, krivi su nam i Vojislav Koštunica, i Miroljub Labus, i Božidar Đelić, i Zoran Živković! Krivi su nam svi oni postpetooktobarski lideri i liderčići koji su za ovih 11 godina Srbiju načinili najbeznadežnijim evropskim društvom. Krivi su nam ovi današnji vladari koji nemaju više ama baš nikakav plan i nikakvu ideju i koji sve nas, poput onog Domanovićevog Slepca, vode pravo u ambis.

  Konačno, gore narečena pričica o guverneru Šoškiću na najkonkretniji mogući način proriče i srpsku sudbinu na Kosovu. U zemlji u kojoj se najviša politika svodi na prokleti, prljavi keš, u državi u kojoj je nacionalni interes stvar slobodne nagodbe, u sistemu u kome je baš sve na prodaju, a sa političkom elitom koja je svašta, ali elita nije, Kosovo naprosto mora biti izgubljeno!

  Preterujem? Lupetam? Pišem gluposti? Daj Bože da je tako.. .
  srbija- 45062 - 03.10.2011 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

  Razbijanja srpskog naroda


  Na pomolu novi atak na srpski narod i jezik! Velike sile su napravile plan razbijanja srpskog naroda u nove nacije. Glupi primitivci i fukare koji u tome vide sitni lični interes, uveliko rade po njihovom planu.

  Zašto se ovo ne dešava u Hrvatskoj ili u Bosni?

  Hrvati imaju Slavonce, Zagorce, Dalmatince... a Bošnjaci imaju Hercego(šnjake)vce, koji možda čak pričaju "hercegovačkim jezikom" i gle čuda, ne traži svoj jezik i naciju a zaslužili su i oni da je imaju, pa stvarno!

  U najmanju ruku čudno, zar ne?

  Ovako je to zamišljeno u Vojvodini!!! Na ovaj poziv se sigurno neće odazvati Mađar, Rumun ili neki drugi narod koji živi u Vojvodini ali Srbi hoće, u to ne sumnjam. Nedostaje im bratstvo i jedinstvo, pa će od Srba praviti nove nacije da se međusobno bratime!


  Bilbordi su tipski i na svakom se nalazi zastava Vojvodine, trobojka sa tri žute zvezdice u sredini, iznad koje piše "Ja sam Vojvođanin/Ja sam Vojvođanka". Zastava je predstavljena u obliku otiska prsta.

  Vojvođanska zastava ima isti raspored boja kao i srpska, crveno-plavo-belo, s tim što je plavo polje dominantno, dok su crveno i belo značajno uži nego na zastavi Srbije. Na plavom polju su i tri žute zvezdice, koje simbolišu tri vojvođanska regiona - Srem, Banat i Bačku.

  "Imaš pravo da budeš to što jesi! Na predstojećem Popisu stanovništva građani i građanke odgovaraće i na pitanje o svojoj nacionalnoj opredeljenosti. Mnogi ne znaju da imaju pravo da se izjasne kao Vojvođani. Važno je da znaš: Nacionalna pripadnost je stvar tvog osećanja! ", piše na jednom bilbordu.

  "Ja sam Vojvođanin. Neću put, nego povratak u Evropu! ", piše na drugom bilbordu. Na trećem se navodi: "Ja sam Vojvođanin. To smo - što smo! "

  Na Facebook stranici se navodi da je autor stranice "nevladina organizacija".
  srbija- 44422 - 30.09.2011 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (0)


  Aleksandar Konuzin - Ima li ovdje Srba?

  srbija- 40262 - 12.09.2011 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

  Novak Djokovic - srpski genijalac


  Najbolji teniser sveta Novak Đoković odao je poštu žrtvama terorističkog napada koji se dogodio 11. septembra 2001. godine u Njujorku, prenose svetske agencije.

  On je na svojim Tviter i Fejsbuk profilima napisao da je njegovo "srce uz sve porodice koje su izgubile svoje voljene", i izrazio nadu da se to nikad neće ponoviti.

  "Pre 10 godina više od 2. 000 ljudi otišlo je u krevet ne znajući da će to biti njihov poslednji dan... Nadam se i želim da se takav teror koji se dogodio pre deset godina, na 11. septembar 2001. nikad ne ponovi, da nikad ne zaboravimo ljude koji su izgubili živote na dužnosti - vatrogasce, bolničare, policajce, zaposlene... Moje srce je uz sve porodice koje su izgubile svoje voljene", stoji u Novakovoj poruci.

  I dalje se među navijačima vodi polemika kako je Novak na dve meč lopte za Federera pogodio onaj čuveni ritern. Na njegov profil stigle su fantastične opaske, tipa da je to jedan od dva poteza u istoriji o kojima će se raspravljati zauvek. Drugi je sletanje čoveka na Mesec.

  "U svakom slučaju, na jednoj od te dve slike vidi se vanzemaljac", napisao je navijač, dok je drugi konstatovao:

  "Amerinakci, aplaudirate kada Nole napravi duplu grešku? E, pa mi Srbi imamo jednu reč koja se zove INAT, a za koju vi nemate ni pravi prevod".

  Medije je, inače, zanimalo otkud to da je čuveni mužičar Šon Kombs, poznatiji kao "Pi Didi" sedeo u njegovoj loži, pored Novakove devojke Jelene Ristić.

  "Sjajno je imati ga u loži. Sreli smo se na jednoj zabavi za koju ne mogu da vam ispricam detalje (smeh). Bilo je zabavno. On je očigledno velika zvezda u šou-biznisu, ima jak karakter i veoma je uspešan čovek. Zato je sjajno imati njegovu podršku.

  Mislim da je veoma zanimljiv način na koji me je podržao", rekao je Novak.

  Na tribinama Artur Eš stadiona viđeno je još poznatih ličnosti među kojima i Ketrin Zita Džouns i Majkl Daglas, Ben Stiler, Vil Ferel, Džastin Timberlejk, Metju Peri i prelepa manekenka Bar Rafaeli. Inače, podršku Novaku pružila je i supruga Eštona Kučera, Demi Mur, čestitavši "našem drugu Noletu" na fantastičnom uspehu.

  Tako je naš Nole još jednom pokazao da je u svakom pogledu veći i od Amerike, koja za svoja zla načinjeno širom svijeta, nikada ne pokaže žaljenje za nevinim žrtvama!
  srbija- 38322 - 01.09.2011 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (1)

  Za one koji vole Srbe  srbija- 38082 - 27.08.2011 : Dragana Stasic Kanada - best (0)

  Da se ne zaboravi Luis
  Da se ne zaboravi Luis i sto pun suza...
  srbija- 37622 - 23.08.2011 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

  Novak Đoković


  Ovaj tekst sam dobio od mog prijatelja putem email-a. Tekst me je veoma uzbudio zbog čega ga želim postaviti na ovaj forum, kako bi ga pročitali svi ostali posjetioci.


  SRCE POD PRITISKOM: Nole kao metafora


  "Srbija je bila na nogama kad je Nole pao na zemlju i pojeo travu sa vimbldonskog terena. Svetski broj 1. i pobednik Vimbldona doneo nam je nezapamćenu radost, učinivši da se svi, bar na trenutak, na neki način, osećamo kao pobednici.

  Ali, doneo je još nešto što se u opštoj euforiji oko pobede, sa jedne strane, i političkih zamerki predstavnicima srpskih vlasti koji su se pojavili na Vimbldonu (priča o pokušaju da se politički kapitalizuje tuđ uspeh), sa druge strane, gotovo izgubilo.

  Novak Đoković doneo je sa sobom zaboravljene vrednosti, dao je mogućnost onoj normalnoj, inače zgaženoj Srbiji, da oseti da je živa. Onoj Srbiji koja nije ni prva, ni druga, onoj Srbiji pristojnih ljudi koji su jednako zgroženi nad proevropskim ludilom koliko i nad primitivnom fobijom od svega što nije lokalno. Novak Đoković postao je metafora. Personifikacija za lepo, plemenito i uzvišeno, za integritet, snagu i pobedu.

  To što je šampion izveo celu svoju porodicu na binu ispred Skupštine, ne zaboravljajući ni bake, ni deke, ni tetke, ni brata iz Kragujevca, ni svoju devojku - jeste poruka o tome kako se stiže do pobede i kako se sa pobedom živi.

  Tri generacije Đokovića na sceni jesu poruka o pristojnosti, vaspitanju, dobroti, ali i o tradiciji, korenima, kontinuitetu, to je priča o porodici, o normalnoj srpskoj porodici, u kojoj se poštuju stariji, u kojoj se braća vole, u kojoj su tetke važne, a rođaci iz unutrašnjosti nisu zaboravljeni. To je takođe priča o pobedniku koji se nije uzneo iznad onih koji su ga stvorili.

  Jer, Đokovići su sve napravili sami. Bez ičije pomoći. Dvadeset godina snalazili su se kako su znali i umeli da stignu do Vimbldona. I deka je zaslužan.

  Na javnoj sceni na kojoj se vrlo tendenciozno, godinama, neguje samoživost, jurcanje za novcem, prostakluk, agresija, i sunovrat svih vrednosti, uključujući i podsmeh svemu što nije u znaku beskrajno plavog ukrašenog žutim zvezdicama, Novak Đoković spada u decu kakva smo svi mi nekada davno bili: u reklami za Telekom Novak se starom seljaku sa šajkačom, koji prodaje krompir na pijaci, obraća sa VI - i kaže mu "Kako ste, deko? ". Desetine hiljada ljudi na dočeku svetskog broja Jedan nisu tapšale samo njegovom sportskom peharu, nego i tome - toj zaboravljenoj pristojnosti, prognanoj odavde besomučnom jurnjavom za rejtinzima, koji su doneli raspomamljenost, mržnju, prostakluk i moralno podzemlje svake vrste.

  Uz sve to, Nole je doneo još nešto. Dok se ovde forsira priča o tome da će nas svet voleti i prihvatiti jedino ako budemo poslušni, snishodljivi i krotki, Nole pokazuje da je moguće i drugačije. Biti uspravan. Misliti na deku. Misliti na sve deke.

  Svaki put kada se prekrsti tri puta na terenu, svaki put kada on ili njegov tim u vimbldonskoj ili bilo kojoj drugoj loži obuku majice sa srpskom zastavom, on pokazuje neki mali divni inat svakoj gluposti sveta i onih u Srbiji koji su u svet zaljubljeni. To što on radi jeste, s jedne strane, odgovor svakom lošem imidžu Srbije, odgovor svakom podsmehu Velikog Brata, koji već dvadeset godina komanduje našom nesrećom, dok je, sa druge strane, to i poruka našim političarima o tome kako se hoda, kako se živi i kako se poštuje svoje.

  Nole, to je, između ostalog, priča o integritetu.

  Dok se ovde svim sredstvima promoviše politička korektnost, koja podrazumeva nekritičko obožavanje i svake skarednosti i gluposti koja dolazi "iz sveta", Nole nikada ne samo da ne odustaje od onoga što jeste, nego to s ponosom i neviđenim šarmom nosi. I to je ono što je opčinilo svet.

  A to je ono što je opčinilo i nas. Desetine hiljada ljudi na trgu ispred Skupštine nije pozdravljalo samo Noletov uspeh na Vimbldonu. Pozdravljali su i nešto u sebi samima, što je Nole oslobodio".
  srbija- 33362 - 19.06.2011 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (0)


  Pismo organizatora Evropske smotre folklora

  Tadić i Irinej se stide opanaka

  Izvor: blic.rs 17. 06. 2011.

  BEČ - Ogorčen tretmanom učesnika Evropske smotre folklora u Beogradu, predsednik Saveza Srba u Austriji Dragiša Vasiljević uputio je otvoreno pismo predsedniku Srbije, civilnim i crkvenim vlastima u Beogradu.

  Pitajući Borisa Tadića čega i koga se stidi, Vasiljević pored ostalog konstatuje:

  "U prestoni grad je došlo 4. 000 lepih i lepo vaspitanih momaka i devojaka kojima je Srbija u srcu i čiju kulturu i tradiciju žele da sačuvaju i neguju. Vi ste tu mladost ignorisali. Treba da znate, kad već toliko želite u EU, da se tamo niko ne stidi svojih opanaka i svoje nošnje, da je oblače kad god im se ukaže prilika za to. Samo se u Srbiji oni koji su došli na vlast, stide opanaka svojih predaka".


  U istom tonu Vasiljević pita Tadića da li su učesnici smotre trebali u Srbiju da dođu "sa punim kesama ekstazija ili drugih opojnih droga" da bi ih mediji primetili, izražavajući nevericu u to da predsednik države nije mogao ni minut vremena da odvoji da pogleda smotru.

  Vasiljević zamera i gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu što, kao domaćin smotre nije došao da pozdravi njene učesnike. Nema razumevanja ni za izostanak ministra za dijasporu Srđana Srećkovića, za koga tvrdi da je dan pre skupa otišao u Tursku.

  Vasiljević u ovom otvorenom pismu ne štedi ni patrijarha srpskog Irineja:

  "Neshvatljivo je da se ni on nije pojavio na manifestaciji da pozdravi učesnike, sve one koji po nekoliko stotina kilometra pređu da bi njega dočekali kada je bio u poseti Austriji. Nije čak ni vladiku poslao, već samo sveštenika. Nije morao ni njega".


  Predsednik Saveza Srba u Austriji nije zaboravio ni beogradske medije za koje navodi da o dijaspori "izveštavaju samo onda kad od nas treba napraviti divljake i huligane".
  srbija- 31223 - 29.05.2011 : Vaske Vasiljevic Beograd - best (0)

  Ako Tadic ostane na vlasti...


  Ako Tadić ostane na vlasti, jer svako priznaje vuče Srbiju u građanski rat. Dosta je ljudi nezadovljno. Dosta se toga prelama preko naših pleća
  srbija- 31082 - 28.05.2011 : Vuk Gradinski - best (0)

  Kuda idu Srbi?


  "Prokleta je zemlja u kojoj su paščad puštena a kamenje svezano" (M. Bećković).

  Srbijanski režim mi se definitivno zgadio kad sam vidio Džaju vezanoga, simbola jednog od četiri stuba srbstva. Sada su isto tako spengali i simbola srbskog otpora protiv islamskog fundamentalizma, tj. ono što je od simbola ostalo. Jeste da general sada u onom demode kačketu više liči na Nikolu Nikića nego na sebe samoga, ali on ostaje neizbrisiva gromada i posljednji (ne zadnji) istinski junak svekolikog srbstva.

  Kreatori novog svjetskog poretka, zvijer sa sedam glava i deset rogova, ma koliko se upinjali, neće srbskom junaku ukaljati obraz prikačivši mu djelo koje su sami smislili u svojim poganim glavama i podvalili mu kao kukavičje jaje preko svojih satrapa. Isti oni koji su raspeli Bogočovjeka sada raspinju i muče cijeli jedan narod koji im se ne pokorava.

  Kukavac Boris Tadić je pošteno zaradio svojih 30 srebrenjaka i sada nemuštim jezikom sam sebi plete lovorike. Bratski režimi u obje zemlje srbske pilatovski peru ruke i posipaju se pepelom. Kažu "Očekujemo pravično suđenje"! ? Od istih onih koji i do sada "pravično" sude Srbima.

  Čak i SPC ćuti dok vođe i njihovi savjetnici vode narod srbski u zagrljaj zvijeri, obećavajući im zlatne kašike kad "uđu u Evropu". Kao da niko ranije nije tamo otišao. Ostala je još samo jedna stepenica. Priznanje države Kosovo.

  "Igra ludo kolo oko manita svirača", što bi rekao Nebojša Jevrić.
  srbija- 30962 - 26.05.2011 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (0)

  Moja deca nisu samo Srbi
  Nemam komentara, a vi?

  srbija- 29802 - 15.05.2011 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

  Srbija bez kandidature za EU?


  Koliko su umješane SAD, Velika Britanija, Francuska i Nemačka u zločine nad Srbima na Kosovu, pokazaće istraga, ako je uopšte i bude, jer se ove sile žestoko protive nezavisnoj istrazi zločina na Kosovu.

  Da li uopšte treba Srbima da uđu u ovakvu EU?
  Hoće li Rusija spasiti Srbiju od političke agresije velikih sila?

  Ostanak bez kandidature za članstvo u EU značio bi kraj evropske orijentacije Srbije. Mogućnosti da se to dogodi nisu male, jer pojedine članice Unije povlače poteze koji direktno narušavaju glavna dostignuća EU - kaže za "Blic" Predrag Simić, profesor međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

  Srbija bez kandidature za EU? Istraga o trgovini organima na Kosovu i u Albaniji jedna je od najvažnijih diplomatskih borbi Srbije u ovom trenutku. Na Savetu bezbednosti UN ova inicijativa Srbije za nezavisnom istragom je naišla na otpor SAD, Velike Britanije, Francuske i Nemačke?

 • Takav ishod je bio očekivan s obzirom na to da su četiri velike sile deo NATO i da su među prvima priznale nezavisno Kosovo. Za njih bi otvaranje nezavisne istrage o trgovini organima predstavljalo destabilizaciju vlasti na Kosovu, koja je u ovom trenutku u liku Hašima Tačija za koga Vašington nema alternativu.

  Ima li Srbija načina da privoli ove sile da promene svoj stav, ili to znači kraj naših težnji?

 • Ne vidim da bi u dogledno vreme SAD, Velika Britanija, Francuska ili Nemačka mogle da popuste. Kao opcija uvek ostaje takozvana politička trgovina, ali u tom slučaju bi eventualno Rusija mogla da trguje, pošto Srbija nema kapacitete za tako nešto.

  Ljudi da li je ovo moguće da nam se dešava ili je ovo samo jedan ružan san?
 • srbija- 27379 - 28.03.2011 : Tančo Stojanović Crvenka,srbija - best (0)

  Hvala


  Zaiteresovan za prošlost
  srbija- 27271 - 12.03.2011 : Semizovac - best (0)

  Tadić


  Vidjeli ste šta se desi Japanu kad mu Tadić dođe u posjetu. A zamislite kako je u zemlji u kojoj je on predsjednik.
  srbija- 27253 - 10.03.2011 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)


  Boris Tadić na usavršavanju

  Izvor: Blic  Oglasi dobrodošlice za predsednika Srbije TOKIO - Prestonicu Japana juče je pogodio zemljotres jačine 7, 3 Rihtera baš dok je, kako "Blic" saznaje, trajao ručak predsednika Srbije Borisa Tadića i cara Japana Akihita u carskoj rezidenciji. Podrhtavanje tla, međutim, ni na sekund nije poremetilo unapred zacrtan protokol unutar carske palate. Car i prinčevi nisu ni trepnuli, niti su bilo kakvim znakom pokazali da misle da se događa nešto nepredviđeno.

  Dali će tamo nešto naučiti?

  Presednik Srbije otiša na usavršavanje "KAKO POSTATI CAR". Jedino mu još to ostalo da se usavrši!

  Boris Tadić presjednik Srbije ima najskuplji automobil od svih presednika u regionu. Automobil "MERCEDES", vrijedan preko 600, 000 eura, puno je skuplji i od "JAGUARA", premijera Velike Britanije.

  Presdnik Tadić je sebi obezbjedio luksuzan automobil od poreza građana, a građani na ivici životne egzistencije.

  Hoćeli se i Dodik ugledati na svog prijatelja, ostaje da se vidi!
  srbija- 26193 - 19.01.2011 : Zoran Srbija - best (0)

  Virtualno groblje


  Zdravo,

  Slučajno nabasah na ovu stranicu. Čestitam i zahvaljujem na plemenitom trudu.

  Pošto sam rodom iz Užica, htedoh da vam javim da se tamošnje groblje zove Dovarje. Ovo može nekom ko ima potrebu da traga za poginulim biti važno.

  Pozdrav i sve najbolje!

  Zoran
  srbija- 20121 - 14.01.2009 : Petar Pan Sokolac - best (0)

  Bački Sokolac


  Čeprkajući po Internetu, naletjeh i na Bački Sokolac, seoce u opštini Bačka Topola, i divna li čuda kad pored njega i selo Gornja Rogatica. Pitam se da li postoji kakva veza sa ovim našim gradovima. Gledajući demografsku sliku ova dva sela, malo mi bi lakše. Bački Sokolac u odnosu na Gornju Rogaticu ima bolju demografsku sliku (u usponu), pa pomislih da će doći vrijeme da jednog dana i kod nas ta kriva na grafikonu pođe naviše, ne samo demografska nego i sve ostale.
  srbija- 20111 - 12.01.2009 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Roki, Tarzan, Samanta...


  Na desetom kilometru od Zrenjenina, na putu za Aleksandrovo ( nekadašnje Velike Livade ) nabasah na Žitište, selo od nekih 3000 stanovnika. Prije par godina postade ono u svijetu poznato po tome što je podiglo spomenik Roki Balboi, imaginarnom bokseru iz filma čiji je producent Silvester Stalone, jedina osoba u svijetu koja se proslavila kao glumac a da uopšte ne zna da glumi.

  Spomenik Roki Balboi u Zitistu Spomenik je otkriven prije par godina u vrijeme velikih poplava u ovom selu. Sve u svemu, ovakav domišljat potez banatskih ratara stavio je Žitište na svjetske mape pa danas mnogi namjernici dolaze da vide ovo čudo nesvakidašnje. Kako kažu i Stalone je najavio svoj dolazak.

  Dopala se ova ideja i stanovnicima Međe, malog sela na granici sa Rumunijom, pa odlučili da podignu spomenik Džoniju Vajsmileru, legendarnom glumcu koji se proslavio tumačeći lik Tarzana. Naime, iako se u nekim biografijama navodi da je Džoni Vajsmiler rođen u Rumuniji, Međanci tvrde da je on, Peter Janoš Vajsmiler, juna 1904. godine rođen baš u Međi, a ovu tvrdnju potkrepljuju i činjenicom da u Međi ima još potomaka Vajsmilerovih. U ulici 29. novembra nalazi se kuća u kojoj povremeno živi Terezida Stojanović, unuka Karla Vajsmilera, brata od strica Džonija Vajsmilera. Terezida ili Tereza, kako je Međanci zovu, a koja trenutno živi u Beogradu, takođe potvrđuje da je čuveni glumac njen djed.

  Grupa obožavalaca je uspjela da u aprilu 2007. godine u Čačak dovede Samantu Foks, seks simbola osamdesetih godina. Lokalni ljubitelji duplerica Plejboja su popularnoj Samanti napravili statuu u prirodnoj veličini sa obnaženim grudima pozamašne veličine. Publika joj je u toku festivala skandirala na engleskom jeziku: "Pokaži nam grudi", što oronula Samanta nije uradila pa je (možda zbog toga) statua zvršila na otpadu, ili nečijoj privatnoj kolekciji - nisam baš siguran.

  Nakon svega ovoga, ne bih se iznenadio da Beograd podigne spomenik Madlen Olbrait i to obnaženoj do pojasa, poput Samante Foks, Rokija i Tarzana. Mi Srbi smo mnogo čudan narod, mnogo volimo golotinju.

  Za razliku od Samante, Madlen ima bar nešto zajedničko sa Beogradom. U toku Drugog svjetskog rata, kao jevrejska izbjeglica iz Čehoslovačke se od hitlerovih nacista sakrivala u Beogradu. Njeni jataci, koji su rizikovali živote svojih porodica da sačuvaju glavu Olbrajtove, kažu da je Madlen bila dobar poznavalac srpskog jezika, čak je i našu školu pohađala. Međutim, pedeset godina života u Americi i malo političkih pobuda su pomogli Megi da zaboravi srpski, ali i svoje jevrejsko porijeklo. Da tragedija bude veća ona je 1999. godine je, zajedno sa Klintonom i unucima svojih bivših progonitelja, bombardovala Beograd, grad svoje mladosti.

  Koristeći ovu analogiju, Sokolac bi trebao da podigne spomenik Karli del Ponte. Pa zar se ona nije najviše zalagala da Rašu proguta ona haška aždaja? Naravno, ovo je nekima pogodovalo da se preko noći obogate...

  Utješno je bar to da su stanovnici Aleksandrova shvatili da je ovo, nekada najljepše selo Banata, u svojim domovima odgajilo stvarnog, ne imaginarnog heroja, pa ako treba nekome da podignu spomenik, inspiraciju ne moraju da traže u duplericama Plejboja i američkim filmovima sumljivih kvaliteta.

  Srbi su čudan narod. Poštuju tuđe heroje - i to lažne, a zaboravljaju svoje - i to stvarne.
  srbija- 18656 - 16.08.2008 : Mile Srbin Republika Srpska - best (0)

  Bože pravde


  Srbin Milorad Čavić pobijedio je u trci na 100 m baterflaj na olimpijskim igrama u Pekingu.

  Ono što je vidio cijeli svijet nije bilo dovoljno da osvoji zlatnu medalju, koja je davno namijenjena "superheroju" američke nacije Majklu Felpsu, projektovanom osvajaču osam zlata, nadčovjeku novog doba, simbolu američko-cionističke prevlasti nad ostatkom svijeta.

  Nakljukan najnovijim dostignućima hemijske industrije, koje doping kontrola ne detektuje, šepuri se na postolju po sedmi put "heroj" sa svojom razvučenom debilskom facom bacajući u delirijum svoju celulitičnu naciju. Pa pošto ni hemija nije pomogla protiv Srbina moralo se i ukrasti. Malkice. Tek da zlato sijevne. Svijetu ćemo poturiti žvaku da Srbin nije dovoljno jako dotakao cilj! Svijet i onako vjeruje uvijek i samo nama.

  Nekada najbolji košarkaš SFRJ Duci Simonović je još 1972. godine rekao istinu o Olimpijskom pokretu. Rekao, napustio cirkus zvani Olimpijada i za to nahebao, kasnije precrtan iz svih spiskova selektora, odbačen od svoje zemlje, članice MOK-a. Uzalud bilo po 60 koševa Partizanu.

  Do sada je ta velika ujdurma daleko napredovala, doping je postao nešto normalno za sve velesile a za Ameriku najnormalnije. Time su nastali supermen-sportisti tipa Felps, Karl Luis i drugi koji nikad nisu proglašeni lopovima. Male zemlje mogu i čvaknuti po neku medalju u nevažnim sportovima.

  Vrh piramide je rezervisan za Njihove heroje. Bitno je da Masa bude zadovoljna.
  srbija- 17196 - 03.02.2008 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Tadic porazio Nikolica


  Upravo sam sa "BBC World" saznao da su izbori u Srbiji završeni, i da je Srbija minimalnom većinom odlučila da Tadić bude novi predsjednik.

  Ono što me je posebno zainteresovalo, je komentar iz Prištine u kome se kaže da su "Albanci bili upozoreni da ništa ne preduzimaju dok se izbori u Srbiji ne završe". Naravno, EU i Vašington su se nadali pobjedi Tadića, jer će tako lakše ostvariti svoj cilj - ocjepljenje Kosova.

  Za Srbiju kažu da je napravila jedan "mali korak" ka približavanju članstvu u Evropskoj uniji. Novinari očekuju jednostrano ocjepljenje Kosova za nekoliko dana, najkasnije idućeg mjeseca.

  Da li taj "mali korak" opravdava gubitak kolijevke srpske kulture - pitanje je sad!
  srbija- 13002 - 29.05.2007 : Dada - best (0)

  Na skeli nakon bombardovanja


  Evo i jedna zanimljivost vezana za Novi Sad i naravno mene u ovom prelijepom grad.

  Novi Sad je pre NATO bombardovanja imao tri mosta, koja su kao što je svima već poznato porušeni za vreme ove agresije.

  Ubrzo smo se i mi snašli. Grad je nabavio "brodove poontonce" koji su izgledali otprilike ovako: ogroman čamac gura ploču koja nema ni ograde i onda kada se prevoziš sa pontoncem moliš Boga da si u sredini da ne bi odleteo u Dunav. Svirala je uzbuna da je prošla vazdušna opasnost i nekako se ja naguram u skelu koja prima 100 ljudi a nas na pontoncu kao u Kolumbijskim filmoviva 600. Kaže neka baba a vojnik potvrdi našli su na skeli lokator koji privlači bombe. Ups, šta ću sad jadna ti majka? Em sam na sred Dunava, em pada kiša, em sam u sredini. Proguram se nekako do kraja zavrnem nogavice pantolona i slušam ako nešta bude sumnjivo skačem u Dunav i plivanje. Kretala sam par puta ali - hladna voda pa odustanem.

  Sreca moja pa nije ništa šušnulo jer bih junački u vodi bila. Samo, što "jastreb" reče glupo žensko. Stala jesam na kraj pontona spremna za skakanje u vodu samo nisam skontala da kad bih skočila u vodu skela bi me podvukla pod seba jer sam bila na početku a ne na kraju skele. Sreća moja pa su most jedan ali vredan osposobili pa sam mogla peške da pređem reku inače ko zna kakve bi mi još "pametne "ideje pale na pamet.
  srbija- 12381 - 20.04.2007 : Aco - best (0)

  Vjerske zajednice u Novom Sadu


  Očigledno je da si TI taj koji brka pojmove, ali pošto nemaš pojma evo ti spisak svih vjerskih zajednica koje postoje u Novom Sadu a koji možes naći na zvaničnom sajtu grada Novog Sada:

  1. Srpska pravoslavna crkva,
  2. Rimokatolička crkva,
  3. Jevrejska vjerska zajednica,
  4. Islamska zajednica,
  5. Grčko-katolička parohija,
  6. Slovačko-evangelistička crkva,
  7. Reformatorska hrišćanska crkva,
  8. Evangelističko-medotistička crkva,
  9. Hrišćanska baptistička crkva,
  10. Evanđeoska crkva,
  11. Hrišćanska zajednica,
  12. Hrišćanska-adventisticka zajednica,
  13. Hristova crkva braće,
  14. Hrišćanska nazarenska zajednica,
  15. Zapadno-pravoslavna crkva,
  16. Jehovi svedoci
  17. Protenstantsko-evanđeoska crkva
  I svaka od njih je ozbiljna vjerska organizacija oko koje se okuplja određen broj ljudi.
  srbija- 6024 - 21.03.2006 : Kenan - best (0)

  SMS koji kruzi Srbijom


  "Hvala ti za sve obmane i krađe, za svaku kap krvi koju su zbog tebe prolile tisuće, za strah i neizvjesnost, za promašene živote i generacije, snove koje nismo ostvarili, za užase i ratove koje si, ne pitajući nas, u naše ime vodio, za sav teret koji si nam na pleća natovario. Pamtimo tenkove na ulicama Beograda i krv na njegovim pločnicima. Pamtimo Vukovar. Pamtimo Dubrovnik. Pamtimo Knin i Krajinu. Pamtimo Sarajevo. Pamtimo Srebrenicu. Pamtimo bombardiranje. Pamtimo Kosovo. Tek ćemo ga pamtiti. I sanjati. Sjećamo se poginulih, ranjenih, unesrećenih, izbjeglica. Sjećamo se svojih uništenih života. Nada, Srećko, Živko, Sloboda i Vesela. ".
  srbija- 1191 - 15.04.2005 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Broj Sokočana u Srbiji


  GedzoJako me interesuje, da ako neko ima podatak o broju Sokocana u Srbiji. Prije ovog zadnjeg rata, bila su cesta okupljanja na tkz. "Romanijskim vecerima". Nisam nikada prisustvovao, ali sam cuo da ih je obicno bilo oko 500 pa i vise.

  Da li iko ima neku ideju kako doci do ovoga podatka. Ima li neko udruzenje Sokocana u Beogradu.

  Moja procjena je da u Srbiji zivi bar 6000 onih koji su rodjeni na sokolackoj opstini. Ako bismo racunali i njihovu djecu, cifra bi bila daleko veca.

  Idi na stranu - |1|2|