fix
Logo
fix
Nalazite se na Politika-SRBI_IZDAJNICI
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

srbi_izdajnici- 90527 - 18.06.2014 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

Nažalost i ovakvih Srba ima!


SKANDALOZNA IZJAVA JELENE MILIĆ: "Nažalost, Rusija postoji" (VIDEO)
Objavljeno: 17/06/2014

Jelena Milić, Debata na temu "Crna Gora i neutralnost", koja je prekjuče održana u Podgorici, obeležena je skandaloznom izjavom predstavnice Centra za evroatlantske studije iz Beograda, Jelene Milić, koja je neprijateljski (s očiglednom mržnjom) konstatovala da "Rusija, nažalost, postoji".

Predsednik UO Pokret za neutralnost Filip Kovačević je u polemici sa Jelenom Milić rekao da bi se iz njene priče moglo zaključiti da Organizacija za kolektivnu bezbednost i saradnju - ODKB, koju čine Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija, Kirgistan, Tadžikistan, ne postoji.

Na to je član pokreta za neutralnost Marko Milačić ironično rekao "Rusija ne postoji", a Milićeva odgovorila: "Nažalost postoji. Sadašnja Rusija".

srbi_izdajnici- 83778 - 19.03.2013 : Stojan Jankovic Uzice - best (0)

Aleksandar Trifunović - ckipetina


Nema većeg izdajnika od ovog "generala" koji je stvorio kostur hrvatske vojske time što je predao čitav korpus ustašama. Dabogda živeo sto pedeset godina "generale" ophrvan savešću koju će Bog probuditi u tebi!
srbi_izdajnici- 78554 - 28.10.2012 : Ratko Obradovic Detroit, USA - best (1)

Koliko je Tadić pokvaren čovjek!


srbi_izdajnici- 68936 - 28.04.2012 : Zoran Solaja Beograd - best (1)

Jovo Divjak


Poštovani moderatoru,

ja ne sumljam da su neke priče o karijeri tog pseta bile istinite. Ja ću vam samo reći da to nije oficir nego pseto, ratni zločinac i ja se iskreno nadam da će biti uhapšen kad-tad.

Veliki pozdrav!

P.S. Bez vas bi na sajtu bili samo hvalospevi o tom psetu i na tome sam Vam zahvalan.
srbi_izdajnici- 68926 - 27.04.2012 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

Divjak-Divljak


U jednom od mojih postova sam i ja spominjao "Divljaka" pa ću da se uključim u ovu raspravu.

Moram da kažem da sam izuzetno cjenio stručnost u vojnoj strategiji koju je posjedovao potpukovnik Miloš Delić, za razliku od nekih drugih oficira koji su sa visokim činovima prodefilovali kroz Vogošću. Miloš je došao u Vogošću u proljeće '93 kao potpukovnik i stručnjak vojne strategije. U to vrijeme sam bio komandant Vogošćanskog bataljona i od njega sam tražio da mi pomogne u postavljanju linije odbrane na Ugorskom. On mi je sa svega nekoliko rečenica otvorio oči i vrlo brzo sam počeo koristiti njegove stručne savjete. Tada mi je rekao da je u ratu najvažniji komandir odjeljenja i ako on nije dobar i sposoban da vodi svoje borce, sve ostalo će pasti zbog toga.

Da je to istina uvjerio sam se mnogo puta u toku rata. Bitku nisu dobijali generali nego obićni komandiri, koji su uspječno vodili svoje jedinice.

Pošto je moj bataljon bio brojčano mali a linija odbrane dugačka i veoma opasna za čuvanje, rovovi su bili gušći nego na nekim drugim dijelovima linjije odbrane u Brigadi. Zbog toga su borcu u bataljonu išli na liniju svakih dvadeset četri sata, dok su drugi bataljoni u brigadi između smjena imali slobodno najmanje čedtrdeset osam sati.

Potpukovnik Delić je imao problema sa nogom i teško se kretao po neravnom terenu, zbog čega sam mu u kancelariju donosio katastarske karte koje su koristili geometri, sa precizno ucrtanim rovovima moga bataljona. One su bile u razmjeru 1-1000 i jasno se vidjelo kako je teren izgledao.

Potpukovnik Delić mi je rako kako da izmjestim nekoliko rovova naprijed, bez borbe i uz pomoć krampe i lopate. Jednom prilikom je rekao da je ovaj naš rat ličio na Prvi svjetski rat i da se bitke najlakše mogu dobiti kopanjem. Ko bude bolje kopao imaće veće šanse da dobije rat. Ja sam ga poslušao i sa tri nova rova koja smo prokopali do bolje pozicije, uspio da smanjim broj rovova na liniji, dobio bolju preglednost i omogućio borcima da vrše smjene kao i drugi batačljoni.

Tom prilikom smo na dva mjesta prekopali put koji je išao od Ježeva do Šabanove kuće i napravili dva nova rova na prednjem nagibu sa pogledom prema Šabanovoj kući. Na taj način smo zaštitili liniju i na Ježevima. Treći rov smo iskopali na Hrastiku. Sa tim rovovima smo dobili puno bolji pregled terena. Nakon toga smo više od polovine rovova na liniji izbacili iz upotrebe i koristili ih samo kao sklonište u slučaju granatiranja.

Kada sam sa potpukovnikom Delićem pričao o tome šta smo uspjeli da uradimo sa kopanjem, on mi je tada rekao, "Bez obzira kakav je kao čovjek, "Divljak" je kao vojni strateg bio najbolji oficir u JNA, zbog čega su muslimanske linije na mnogim mjestima bili bolje utvrđene od naših".

Tada je potpukovnik Delić na satancima brigade stalno insistirao da Krivoglavački bataljon kopa tranše na Golom brdu i pređe na prednji nagib brda, kako bi sprečio da to urade muslimani. Pena ga nije poslušao, nisu iskopali tranšee i ostali su u zadnjem nagibu brda. muslimanska vojska je to iskoristila, iskopali su tranšee na Golom brdu i tako se uspjeli održati na tom dijelu terena iako su ga u borbi izgubili.

Međuprostor između zaračenih strana na tom dijelu terena je bio manje od trideset metara i mislim da je to bila najbliža dodirna tačka između zaračenih strana.

Sa ovim prosto hoću da kažem, bez obzira što je "Divljak" loš čovjek ipak se moramo priznati da je bio dobar strateg. Dobar strateg nemora izlaziti na liniju da bi ti ukazao na greške u dbrani što je dokazao potpukovnik Delić, koji je pomogao za postavljnje odbrane u mom bataljonu.
srbi_izdajnici- 68920 - 27.04.2012 : Zoran Solaja Beograd - best (0)

Jovo Divjak


Poštovani,

grozim se od pominjanja te ljudske bede i ološa tzv. generala tzv. Armije BiH. Čitam u komentarima da je bio strateg koji je srpskim snagama nanosio gubitke. To je laž jer se dotična psina vukla po delegacijama širom sveta sa svojim islamskim gazdama, a na položajima ga nije bilo. Pročitajte njegov neuspeli književni poduhvat "Ne pucaj" u kome objašnjava kako eto ne možemo više u Jugoslaviji zajedno ali možemo u nekakvoj BiH koja nema ni granice a ni stvarni suverenitet na celom prostoru. Ovo je van pameti zar ne? Ali taj nesrecnik u želji da bude general nema problem da zakletvu polaže sa Jukom Prazinom i Ćelom cuvenim sarajevskim šljamom.

Dragi moji zemljaci, Sarajevo je danas u Beogradu jer tu su danas Zdravko, Nele, Brega... Za onih 60 kila ničega koje se odaziva na ime Divjak tu nema mesta.


Srdačan pozdrav!

Poštovani,

komentar koji pominješ na ovom mjestu napisao sam lično ja, moderator ovoga portala. Naime, u toku rata sam učestvovao u razgovoru sa nekoliko visokih oficira iz Glavnog štaba VRS, i od njih sam čuo da je Jovo Divjak bio jako inteligentan čovjek. Mislim da je Vojnu Akademiju završio kao drugi u klasi. Međutim, svi su se složili i u tome da je to izuzetno pokvaren čovjek, što se pokazalo i time da je švercovao sa MTS-om mnogo prije nego što je rat počeo.

Od istih oficira sam kasnije saznao da je Jovo bio glavni strateg za fortifikaciju Kruševa, glavnog uporišta za odbranu Olova. Po procjenama istih oficira, bila je to jedna od najbolje utvrđenih linija u zadnjem ratu.
srbi_izdajnici- 24244 - 03.04.2010 : Kiki aco Lazo Bih - best (0)

Srpski izdajnici


Moram da se javim i prokomentarišem nešto o srpskim izdajnicima u toku ovog zadnjeg, krvavog rata.

Poznato je da smo mi Srbi još od Vuka Brankovića imali svoje izdajnike. Ništa bolje nije bilo ni za vrijeme Karađorđa i Miloša Obrenovića, pa sve do rata na prostorima bivše Jugoslavije.

U hrvatskoj vojsci ih, Bogu hvala, i nije bilo puno ali su ih i oni vodali kao mečke i prikazivali na njihovoj televiziji. Sa početkom rata u Bosni počinju i naši problemi jer se javljaju srpski izdajnici: među ploitičarima, generalima i vojnicima. Lista je dugačka ali da pomenem samo one koji su nanijeli najviše zla srpskom narodu: Pejanović, Šućur, Divjak (bolje mu priliči ono "divljak").

Svi oni, a i mnogi drugi su velika sramota za sve dobre i poštene Srbe. I svi su oni, poput Jove Divjaka, stavili svoje lične interese ispred interesa svoga naroda. Jovo Divjak je zbog svoga ličnog interesa promjenio stranu i prešao u Armiju BiH. Sličan primjer je i Slaviše Šućura, koji je žestoko udarao po srpskom narodu, i gdje se njegov tenk pojavio nismo baš najbolje prošli.

Ipak, mene još uvijek bole dešavanja oko Sarajeva, tj. kako smo onako lako "izgubili" tenk, i odakle da granate koje su danas proizvedene u Pretisu, sutra padaju u ruke neprijatelju. Htjeli mi to priznati ili ne, imali smo mi još mnogo izdajnika, a da toga još nismo svjesni i to još uvijek ne znamo. A njih je bilo i na vrlo visokim komandnim mjestima. Jedan od njih je bio i Vukota Vuković, kapetan bojnog broda. Treba ovdje napisati i šta je sa šleperima sa hranom koji su završili u Kiseljaku, Varešu i Brezi. Pitam se i da li je u tim šleperima bila samo hrana ili i nešto drugo.

Hoću da ovdje pomenem i neke Srbe koji su poslije Dejtona ostali na prostoru oko Sarajeva i za svoje zasluge dobili "zlatne ljiljane" zbog saradnje sa neprijateljem u toku rata. Vjerujte mi, ima i takvih! Međutim, ne želim da ovdje navodim imena ali znam i takve primjere, lično su se muslimani hvalili da ima i takvih.

Nisam htio da ikoga prozivam, ali morao sam da napišem i molim da se jave i oni koji znaju više pojedinosti o ovim dešavanjima i pitanjima koje sam postavio. Pozdrav!
srbi_izdajnici- 24241 - 02.04.2010 : Ratko Obrenovic Detroit, Usa - best (1)

Jovan Divjak


Već više puta na ovim stranicama je pominjan i Jovan Divjak. Ja ne sumnjam da je on bio brilijantan um i vojni strateg, međutim radi se o izuzetno lošem čovjeku.

Što se tiče postavljanja linije odbrane oko Sarajeva, mogu samo reći da su sve linije koje je on lično nadgledao i postavljao bile ogroman problem za Srbe. Jedna od njih je i ona na Kruševu, između Sokoca i Olova.

Međutim, treba napomenuti i to da je on bio izuzetno loš čovjek. Pred sami rat u Bosni, negdje u toku 1991. godine, Jovan Divjak je Hrvatima iz Kiseljaka je prodao 120 komada razno-raznih lakih oklopnih sredstava, kao i 20, 000 metaka. Zbog toga je osuđen na devet mjeseci zatvora ali kaznu nikada nije odležao jer je napustio JNA i pobjegao u Sarajevo.

Vojna karijera je Jovanu Divjaku bila sve na ovome svijetu! Iako rođeni Beograđanin, postao je izdajnik i pridružio se neprijatelju sopstvenog naroda. U srpskoj istoriji će ostati zabilježen, uz Vuka Brankovića, kao najveći izdajnik svoga naroda.
srbi_izdajnici- 23444 - 23.01.2010 : Ratko Obrenovic Detroit, Usa - best (0)

Bumerang metak


Za "Nin" napisao Nenad Kovačević

Municija iz užičke "Namenske proizvodnje" posredstvom dve firme u Derventi i Travniku završavala u redenicima pripadnika muslimanskih i hrvatskih snaga u vreme rata u Hrvatskoj i Bosni, a kada je švercerski kanal postao rizičan, u posao se uključio Alija Delimustafić.


Municija iz užičke vojne fabrike ispaljivana je na Srbe iz cevi pripadnika hrvatskih i muslimanskih snaga u ratu u Hrvatskoj i Bosni. Sumorna istina prljavih srpskih poslova izašla je na videlo kada je počelo da se odmotava klupko afere "Alija Delimustafić". Od ovakvog "plasmana", radnici ove užičke fabrike primali su plate, u to doba vrlo visokih iznosa. Tadašnjem poslovodstvu bilo je važno da fabrika radi i da se očuva radnički socijalni mir.

Sadašnje poslovodstvo sa direktorom Dobrosavom Andrićem na čelu, koji je na ovu funkciju izabran 1998. godine, zvanično kopa po fabričkim arhivama kako bi pronašlo istinu, a nezvanično traži modus ko će i na koji način srpskoj javnosti da saopšti dugogodišnju fabričku i gradsku javnu tajnu. Zasad je rukovodstvo zvanično priznalo da je municija "Prvog partizana" uz blagoslov državnog vrha odlazila u Bosnu 1991. godine, kada se u Hrvatskoj onoliko pucalo na Jugoslovensku narodnu armiju.

Arhiva

Iz jedine domaće fabrike streljačke municije u Užicu, uoči rata u Bosni, bilo je isporuka, ali ne na adresu MUP-a BiH, svedoči izvor iz ove fabrike i navodi da su se isporuke realizovale posredstvom firme "Kolt" Rešada Mujkića iz Dervente, i jedne firme iz Travnika, čijeg se naziva ne seća, a čiji je vlasnik bio Marinko Marelja. On dodaje da se u fabrici proveravaju dokumenta o svim isporukama municije, te da je pre neki dan angažovana i jedna službenica, inače penzionerka, koja bi trebalo da olakša posao u fabričkoj arhivi.

"Tek kada se arhiva prekopa, moći će da se utvrdi da li je bilo isporuka i u vreme rata i koliko je municije prodato muslimanskim snagama", kaže ovaj izvor i dodaje da "ovako rizičan i u suštini, ako se dokaže, nemoralan posao, nije mogao da se realizuje bez znanja i odobravanja pojedinih ljudi iz vrha tadašnje države i vojske".

Prema navodima drugog svedoka, konvoj šlepera s municijom izlazio je iz fabričkog kruga u pratnji policije i potpuno je bezbedno stizao do odredišta u Bosni. "Ali, kasnije su se dešavali problemi. Dvojica vozača iz pogona PP-Transport sa kamionima su upali u zasedu hrvatskih paravojnih snaga u blizini Travnika. Ove ljude, kako su oni kasnije pričali, pripadnici hrvatskih paravojnih jedinica su tukli, maltretirali, i terali ih da pasu travu. Međutim, neko im je javio da je municija namenjena njima i zbog toga su ih pustili", kaže ovaj izvor, a potom dodaje: "Kada je postalo rizično transportovati municiju pravcem od Sarajeva do Travnika, jer su pojedine deonice tog puta kontrolisali muslimani, a druge Hrvati, onda se taj posao obavljao posredstvom sarajevske firme 'Ceneks', a jedan od njenih vlasnika, kako se kasnije saznalo, bio je Alija Delimustafić. Tako je Delimustafić koordinisao ovaj posao i municiju dalje distribuirao. "

Ovaj izvor dalje navodi da je desna ruka direktoru Radomiru Višnjevcu u isporukama municije u Bosnu bio njegov brat koji je u to vreme živeo u Travniku. Tamošnji Srbi otvoreno su pretili Višnjevcu da će mu ubiti brata ukoliko se ne okane trgovine municijom u korist druge strane.

Milovan Petrović, koji je nakon jedanaest godina rada kao tehnolog u užičkoj "Namenskoj proizvodnji" dobio otkaz zbog angažovanja u Nezavisnom sindikatu, tada je ukazivao na sumnjive poslove direktora Višnjevca. Petrović je od pre nekoliko meseci izabran za potpredsednika užičkog OO SSJ, a takva biografija navodi na pretpostavku da je on bio "čovek dugog jezika" i da je stranačkom šefu u Beogradu razotkrio detalje dugogodišnje fabričke i gradske javne tajne. Međutim, Petrović u razgovoru za NIN to energično demantuje. "O toj aferi saznao sam iz medija i ja nisam izvor tih informacija iz Užica. Detalji o toj aferi potekli su iz Beograda. Jednostavno, klupko se odmotavalo i cela stvar je otkrivena, a prema mojim saznanjima, vrh stranke će ići do kraja, sve dok se ne otkriju akteri ove afere. "

Petrović je pre nekoliko godina na jednom sindikalnom skupu na gradskom trgu u Užicu upozoravao da municija iz "Namenske" dospeva do muslimanskih snaga u Bosni. "Ne znam koliko je municije prodato, ali metak na crnom tržištu je koštao jednu nemačku marku i treba pitati Višnjevca gde su ogromne pare od tog posla.

To su znali svi u fabrici, ali i u gradu. Kada sam govorio da se municija iz naše fabrike prodaje Muslimanima u ratu protiv Srba, mnogi radnici su mi tada govorili da nema veze kome je prodajemo i da je važno da primamo plate", svedoči za NIN Petrović. On navodi da je jedan visoki oficir bivše JNA u to vreme celu stvar sagledao iz neobičnog ugla, rekavši: "Da im nismo prodali municiju, kupili bi je od nekog drugog. "

Istraga

Fabričko poslovodstvo danima je pod pritiskom javnosti, a ono što su novinari zvanično saznali, jeste činjenica da se pretražuje arhiva preduzeća i da će direktor Dobrosav Andrić uskoro održati konferenciju za novinare ili će se obratiti saopštenjem. Osim loše reklame koju je fabrika stekla pozicijom u epicentru slučaja Delimustafić, poslovodstvo ima i dodatne probleme i nije naivno da veruje kako je suština afere u nemoralnoj ili sumnjivoj prodaji metaka. Iza krupnih reči krije se politički obračun dve jake stranke u zemlji, a poslovodstvo ne želi da se stavi na bilo koju stranu. U protivnom, ogoljena istina značila bi paljenje fitilja. Eksplozija činjenica sigurno bi lansirala stranačkog pobednika, ali je pitanje kakvu bi korist od takve eksplozije imala užička fabrika municije.

Iz tih razloga oprezan je direktor Dobrosav Andrić, koji je za NIN rekao da bi "pravu kvalifikaciju tih poslova i da li su bili u skladu s propisima, jedino mogli da ponude istražni organi".

"Nama bi to najviše odgovaralo, kako bi se skinula anatema sa fabrike, a to bi odgovaralo i onim akterima koji ne bi trebalo da se plaše bilo čega, ako su radili po zakonu. Na bazi raspoložive dokumentacije istražni organi mogli bi da sagledaju i utvrde da li se poslovalo po zakonu", kaže Andrić u razgovoru za NIN i zaključuje da se, do otkrivanja cele afere, u fabrici nije pominjalo ime Alije Delimustafića.

Višnjevac

Radomir Višnjevac, koji je u dva navrata bio direktor "Namenske proizvodnje" (od 1990. do 1994. i od 1996. do 1998. g. ) koja je tada poslovala u okviru poslovnog sistema "Prvi partizan", slovio je za moćnog čoveka. Tadašnji čelnici ovog poslovnog sistema podnosili su krivične prijave protiv njega, jer su se radnici iz drugih pogona, koji su prevozili municiju iz "Namenske proizvodnje", žalili da su ih maltretirali pripadnici hrvatskih paravojnih jedinica u Bosni. Međutim, protiv njega nije vođen postupak i cela stvar je zataškana. Višnjevac je tokom radničkog štrajka pre nekoliko godina i sukoba s grupom inženjera bio optužen da je osnivanjem firme s grčkim partnerom u Grčkoj oštetio ovo preduzeće, a oprema izuzetno vredna koju je fabrika izvezla u ovo preduzeće, još je predmet spora novog poslovodstva i grčkog partnera. Nakon ovog štrajka Višnjevac je napustio fabriku i preselio se u Beograd.

Višnjevac potiče iz Gacka, pa oni koji ga poznaju, navode da su njegove veze sa vlasnicima firmi, kojima je municija isporučivana, uspostavljene mnogo ranije, te da, kako procenjuju, odatle potiču i poznanstva s mnogim ljudima iz vlasti u tadašnjoj Bosni, a mesto direktora jedine domaće fabrike municije omogućilo mu je prodor i uticaj u državnom i vojnom vrhu zemlje. Po jednoj proceni nekada bliskih ljudi Radomiru Višnjevcu, Alija Delimustafić nije bio uključen od početka u posao s municijom iz Srbije, ali je njegovo kasnije i veoma uspešno posredovanje u snabdevanju muslimanskih snaga municijom, navelo Aliju Izetbegovića da ga nagradi mestom ministra unutrašnjih poslova BiH.

U vreme hiperinflacije, radnicima "Namenske", uoči Nove 1994. godine, Višnjevac je podelio po 100 maraka, što je tada bio astronomski iznos, jer su prosečne plate bile desetak maraka, hvaleći se da je to zarada od jednog njegovog izuzetnog poslovnog poduhvata, a zaposleni se tada nisu bunili. S druge strane, Užice će ga pamtiti i po senzacionalnom dolasku u grad, nakon jedne od njegovih poslovnih misija po Bosni.

Krajem 1993. godine, naočigled mnogih Užičana, zanemelih od prizora, Višnjevac se vojnim helikopterom prizemljio na Trg partizana, a potom su usledili komentari o njegovoj moći i zaleđini koju mu obezbeđuju tadašnji generali.
srbi_izdajnici- 22983 - 02.12.2009 : Nenocc Pescano Selo - best (0)

Nesposobni oficiri JNA


Ne znam zašto, uvijek kada čitam nešta o nesposobnim oficirima bivše JNA; odmah mi padnu na pamet general Kukanjac (po meni odgovoran za "Dobrovoljačku") kao i oni odgovorni za " Žepu" i "Tuzlansku kolonu"...

Pitam se zašto ovi naši iz Beograda ne jednostavno isporuče u Den Haag; Kukanjca, Stupara i još par starih nesposobnih ganerala i nižih oficira u zamjenu za Generala Mladića.

P. S. Kada napišem General onda odmah pomislim: Mladić, Perišić... Prezime Kukanjac baš i ne ide uz "General".
srbi_izdajnici- 21316 - 10.04.2009 : Ika Vujic bgd,srbija - best (1)

Branka Sovrlić


Branka Sovrlić je takođe izdajica srpskog naroda.
srbi_izdajnici- 18678 - 19.08.2008 : Teo Domuz Hadzici - best (7)

Ponosan sto sam srpski izdajnik


Eh, nek sam vas vala našao baš mi je drago :) Evo samo da vam se javim i kažem da sam ponosan što sam tzv. "srpski izdajnik" hahahah... Vidim neki su nešto pisali o mojoj porodici pa samo da im kažem da se poklope i neka idu u šumu na toj Romaniji cuvati ovce.... Haj ćao vam braćo Srbi :)
srbi_izdajnici- 17866 - 10.05.2008 : Sa - best (2)

Slavisa Sucur


Slaviša Sućur je sa Blagovca, bio je najbolji tenkista u Armiji BiH, i odigrao bitne uloge u osvajanju Orlića i kote 850, a kasnije i osvajanju Bjelašnice i Treskavice, kao i u bitki za Vozuću. On je danas ugledan političar jedan od prvih saradnika Zlatka Lagumdžije u SDP-u, i dalje živi u svojoj kući na Blagovcu.
srbi_izdajnici- 16054 - 18.11.2007 : - best (0)

Srpski ološ


 • U kojoj bici je jedinicama Armije BiH komandovao Jovan Divjak?

 • Da li je Desanka Domuz ona žena koja je poznata po "govoru" na I kongresu SGV, kada je poslije par nesuvislih rečenica pobjegla sa govornice?

 • Zašto vrijeđaš Marka Vešovića smještajući ga u Srbe, njemu veoma omrznut narod? Marko je Crnogorac, sa dna kace.

 • Ostali su sve samo ne Srbi: Slaviša Šućur, istaknuti ubica Srba i rušitelj srpskih objekata, Mirko Pejanović, pravim imenom Triša Pejanović, pobjegao od ličnog i nacionalnog identiteta...
 • srbi_izdajnici- 15580 - 27.10.2007 : Pero - best (0)

  Izdajnici medju Srbima


  Kod nas postoje pojedinci koji su veoma bliski sa muslimanima i koji im za doručak serviraju slaninu sa Romanije. Ovi pojedinci su pripadnici obavještajne Sarajevske službe izdajnika, kupljeni za sitniš. Srećom, ima ih samo par, i kod nas se pretvaraju da su veliko-srbi. Međutim, provaljeni su, a uskoro će biti povaljeni.
  srbi_izdajnici- 12322 - 16.04.2007 : - best (1)

  Srbi izdajnici


  Jovan Divjak, da bi izbjegao vojni sud pobjegao iz JNA u Armiju BiH. "Istakao" se zajedno sa Ejupom Ganićem u Dobrovoljačkoj kod masakra kolone pripadnika njegove bivše vojske. I nije Srbin iz Bosne nego Srbijanac.

  Slaviša Šućur, ubica iz tenka. Lično sam gledao 6. 11. 1994. godine kad je pobio trojicu ljudi u kuhinji smještenoj u zgradi (montažnoj) osnovne škole u blizini Crne Rijeke i gađao crkvu u Nišićima sagrađenu 1889. godine. Srbin, nema šta.

  Bogić Bogićević, izdajnik, najveći u 20. vijeku.

  Tifa nije Srbin nego Hrvat. Poznati student svih tehničkih fakulteta, prve godine, iz prve polovine osamdesetih. Brisao tablu na vježbama iz matematike kod Drinke Bičakčić.

  Zaboravio si Mirka Pejanovića. E to je tek pravi "Srbin". A pravo mu ime Triša, pa se stidi i imena i porijekla.

  Ekipa za ugled, nema šta!
  srbi_izdajnici- 5603 - 17.03.2006 : Rade - best (0)

  Vukota, Komanda u 'Sonji'


  Ja sam rekao da smo 15. 08. imali najveće gubitke, jer je tada poginulo 12 momaka na Orliću, zahvaljujući vašem zetu Vukoti Vukoviću koji vam je odao plan akcije na tri dana prije početka iste.

  Vama je naša personala ostavila u pansionu "Sonja" kompletnu ratnu arhivu koju je objavljivao "Dnevni avaz", pa nema potrebe više to ni objašnjavati. Samo za ilustraciju, recite koliko ste vi imali žrtava na Žuči, i da je najmanji broj bio 500 u akciji koji su mjesecima smrdili i gavranove hranili.

  Uostalom, vašu hrabrost ste dokazali jedino na golorukim i svezanim Sikirašima i Vladušićima, za šta je taj vaš Pice dobio neke kurčeve ljiljane...

  Sama činjenica da su on i Slaviša Šućur najhrabriji vaši borci govori o vašem junaštvu...
  srbi_izdajnici- 5026 - 10.03.2006 : Gligor Terzic Bijeljina - best (2)

  Radmila Kalaba


  Sta se ima javljati Radmila Kalaba kad je poznato da je ona samo trčala za Turcima. Za one koji ne znaju, ona je bila zena Muharema Serbezovskog sa kojim ima kćerku Ramajanu, a svima je dobro poznato da je Serbezovski veliki muslimansko-ciganski nacionalista. Sad nam se ona nešto hvali "srpstvom".

  Radmila, ti si zahvaljujući onom šupku Momi Mandicu ušlepala se da mu budeš sekretarica u školi na Vracama i siguran sam milion posto da si tada samo šmekala Turcima naše aktivnosti. To što ti spominješ pokojnog Spiru ja znam i zbog čega to radis, jer si ga uspjela zavesti i naravno da se pokazao kao dobar j.... Slušao sam snimak tvog razgovora kad si pokušavala zavesti Arkana, kao navodno Zoran Kalezić te preporučio njemu da si ti nešto sad mu bitna. Naravno, da mu nisi bila bitna jer Arkan nije nikada spadao na takve "licemjerke".

  Rado, nemaš pravo da ti nešto sudiš o Srpstvu, to imamo pravo samo mi koji smo ginuli za njega. Pozdrav vojvodi Brnetu Gavrilovicu od onog sto te je najčešće služio u Kasindolu.

  Nisam ni siguran da je ovo Radmila Kalalaba, jer "osoba" koja koristi internet se javila iz Sarajeva, provajder Baščarsija, Stari Grad.
  srbi_izdajnici- 4562 - 03.03.2006 : Rade - best (0)

  Pozdrav Srbinu


  Srbine:

  pozdrav tebi i svima koji me znaju.

  Onoj nuli se nisam ni htio obracati, jer je svako normalan u Vogošći od njega glavu okretao kad ga sretne.

  Tako je to jarane, narod je davno rekao: Kome ne daš krepati, taj te ne da živjeti.
  Tako je i ova nula od čovjeka od Baće pojela hljeba više nego u svojoj kući, a ubio mu je brata Miru.

  A da ima imalo mozga, sam bi otišao u Hag i rekao za šta je dobio te kurčeve ljliljane, i ko mu je to sve naredio da radi, imao bi šansu da poživi jos koju godinu. Onako je pitanje dana kad će od njega da budu samo 2-3 kabasa sapuna.

  Jasno je i vrapcima sa grane da onih nasih izdajnika nije bilo da bi mi za mjesec dana zavrsili čitavu Bosnu.

  Hvali se nekakvim kurčevim ljiljanima koje je dobio koljući babe i djedove po Grahovištu i Pofalićima, a nema muda da kaže koliko su Joja i Radovan para primili da padnu Pofalići, Grahovište, kad je izdajnik Joja uz svaku cijev dijelio samo 40 metaka, a ostatak preko Slave Kojića prodavao u Olovo.

  Zato momak nije zauzeo neki rov, pošto je Josipović preuzeo Vogošću?

  Prica da ima popis. Naravno, jer ga je Momčilio šoškic namjerno ostavio u kafani "Sonja", pa je "Dnevni avaz" pisao, ko je kad u Vogošći i koliko je municije zadužio.

  Sta je mislio?
  On da vadi oči i da pali žive Vladušiće, Pajdake, Sikiraše, koje je direktno Joja izdao, a da mu srpska vojska hrani majku?

  Mislim, ipak, iako smo bili izdani od svih, iako smo razoružani, kad alijina i njofrina vojska nije imala boljih vojnika od ove nule, da će naša Srbija ubrzo ako Bog da opet biti u Karlovcu!
  srbi_izdajnici- 4426 - 01.03.2006 : Pice Vogošća - best (0)

  Srbi u Armiji BiH


  Ja Srbe nisam imao potrebe spašavati jer su se oni sa mnom borili, bilo ih je preko 200 samo u mojoj Prvoj slavnoj-viteškoj brigadi, a neki od njih su bili heroji poput Slaviše Šućura koji je tenkom pogađao u stotu, Perice Simonovića, Branka, Jovana, Ilije Ristovića, Mladena, Deje, Igora, pokojnog Predraga Lasice...

  Oni su se borili rame uz rame sa nama, trebao si imati petlju pa ostati u Vogošći, valjada ćeš jednom skupiti snage da dođeš da mi sve to u oči kažeš, ali nećeš znam ja vas, ti si trebo ostati kao pravi Srbin negdje blizu Vogošće da nam ne daš mira, da svetis braću u miru, da Vogošća i nije naša ja bih ostao negdje blizu da se ne možete mirno šetati. Ja poštujem prave ratnike Srbe koji su tu okolo Sarajeva i dođu kada završavaju papire da popijemo koju pivu i odu.

  Čudi me to da Gaga ne smije doći u Vogošću, ja sam uvijek vjerovo da je on mangup i da ima petlju, ali ipak ne smije.

  Ponovo pozdravljam i vaše ratnike koji imaju petlju, a čini mi se da je to ovaj Obrenović.

  Idi na stranu - |1|2|