fix
Logo
fix
Nalazite se na Sokolac-SMRTOVNICE
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

smrtovnice- 103129 - 27.01.2019 : Nedeljko Žugić Pale - best (0)

In memoriam: Bude Stanišić


smrtovnice- 103021 - 17.01.2019 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Radomir (Branko) Tošić (1952-2019)


Radomir Branko Tošić

Dragi moj rođače,


neka tvoju dobru i poštenu dušu anđeli prate kroz Nebo. Neka ti ova svijeća, koja gori na sasvim drugom kraju svijeta, pomogne da u Raju nađeš svoj mir. Vječni pokoj tvojoj duši, i veliko hvala što si na ovom svijetu uvijek bio uz nas!
smrtovnice- 96255 - 22.06.2016 : From_srpska Beograd - best (11)

IN MEMORIAM: Momčilo Bojanić - Kameni


Nakon kratke i teške bolesti 12. juna 2016. u 72. godini preminuo Momčilo Bojanić Kameni, na portalu poznatiji pod imenom Specijalac Momčilo. U svijetu radioamatera bio je E73MB / YU4MB.

Sahranjen je 14. juna na groblju Dvorovi kod Bijeljine.

Kameni je od 1991. godine bio angažovan u JNA na zadacima veze. Stari radioamater i zaljubljenik u elektroniku, prošao je sva ratišta od Hrvatske '91. do kraja rata u BiH. Početak sukoba u Sarajevu zatiče ga u kao vođu centra za EIPED u kasarni u Lukavici. Nakon povlačenja JNA, prelazi u Specijalnu brigadu policije RS gdje će do kraja rata biti na poslovima načenika veze. Sa brigadom je prošao sve njene akcije brinući o vezama i EIPED. Nakon mirnodopskog perioda službe u penziju je otišao sa mjesta pomoćnika za vezu komandanta brigade.

Bio je pošten i skroman čovjek, bez dlake na jeziku kada je istina u pitanju.

Iskreno saučešće porodici a starom ratniku i velikom patrioti neka je pokoj duši i vječna slava.
smrtovnice- 92588 - 14.03.2015 : Vuk Gradinski Nišići - best (21)

Šimša Motika: Pomeni Gospode u Carstvu svojemu


Данас је четрдесетодневни помен Шимши Мотика (рођена Јањић) из Кривајевића, мајци српског хероја и команданта са Нишићке висоравни Млађе Мотике. Вјечнаја памјат.

RE: Šimša Motika: Pomeni Gospode u Carstvu svojemuTužna vijest, pogotovu što tek sada saznajem da je ova velika majka već 40 dana u Carstvu Nebeskom. Na ovom svijetu ovozemaljskom biješe velika i hrabra, kao i njen jedini sin, Mlađo Motika, koji je na mene ostavio utisak izuzetno odvažnog i poštenog čovjeka.

Počivaj u miru, draga naša! Neka te Anđeli, gore na nebu, najzad sastave se svojim sinom, za kojim si toliko patila.

Molim vas da kliknete na zvjezdicu (ocjenite članak) u znak saučešća za ovu izuzetnu ženu, koju smo jednom prilikom Srđan, pokojni Velimir Adžić i ja obišli na Krivajevićima i odnijeli joj nešto namjernica kako bismo joj pokazali da nije zaboravljena.
smrtovnice- 90667 - 04.07.2014 : Anita Milenković - Đukić Laktasi - best (0)

Anita Milenković Đukić od oca Svete


Ožalošćeni, suprug Milorad, ćerka Anđela, sin Stefan, majka Mira, otac Sveto, sestre Tomislavka i Svetlana, brat Mladen. Sahrana će se obaviti 7. jula na Laktaškom groblju.
smrtovnice- 90229 - 17.05.2014 : Mary Prodanovic Melbourne. Australij - best (0)

Duško Prodanović


27/2013 dusko Prodanović nas je napustio. Iznenada ga zadesi smrt. Laka mu crna zemlja i pokoj vječiti. Love you!

13 godina kako mi majka Jovanka i sestra Gospova napusti rodno mjesto, izvor Plive. Sahranjene su u Somboru. Neka im bude laka crne zemlja, vječiti pokoj mami I seki,,,
smrtovnice- 88019 - 07.01.2014 : Nedeljko Žugić Pale - best (5)

In memoriam: Jelena Dundić življa od života


Tvoj samrt me zatekla u ravnom Sremu, ispod Fruške gore. Na Internet portalu, nad kojim su se moje suze rasplinjavale u bjelinu zanosnu! Isto onako kako sam to napisao u pjesmi "Vidovdanska preslikavanja" 1994. godine, prije 19 godina, koju sam posvetio tebi:

Vidim te kožom - odavno,
kao žednik izvorište ledno;
poručujem bezglasno, javno,
na bjelini zapisujem čedno.

Sada - rijeka od suza teče
žalobnih majki i sestara.
Molim se nečujno svako veče
onom što ne ruši već stvara.

Opštim sa duševnim izlivkom
u ovitku Duha Svetoga.
Sve to ne kazujem nikom

kao tebi, poslanoj od Boga:
da uzme i daruje davanja
u vidovdanska preslikavanja!


Draga prijeteljice, najdraža sa ovih prostora, tvoja smrt je samo dokaz da je život postojao opečaćen uzvišenošću darivanja, onako kako je blagopočivavši Patrijarh Pavle govorio "da se ljubav djeljenjem umnožava"...

Pisao sam i svjetlopisao o tebi, kao o ljubavi, iz koje se uvijek nešto rađa i raste; branio te bratski od zlih duhova opstojnih u glavama zlomislenih i nazlobrzih ljudi...

Govorio sam im da se jezikom najdublja bol nanosi, jer u njoj umire krv života, molio se za njih, sve dok se nije pojavio svijetleći - ukamenjen krst da ih zaustavi ili ostavi na istorijskom smetljištu...

Ti si rekla da nas Gospod uči da upoznamo svoga protivnika i svoga spasitelja i sve si im praštala.

Naš posljednji razgovor je bio 12. 12. 2013. godine, kada sam tražio od tebe video bim da pustimo video klip "Pjesnički pomen Radoslavu Samardžiji" u Trnovu. Rekla si mi nešto što neću javno zadugo izreći, neka se još svari u ognjištu vasionskog zapisa sa kojim tvoj duh lista stranice naših života...

Znam da će te mnogi sanjati, jer takva žena se neće zadugo roditi. Neka, snovi su Božiji govor, jezikorazumijevanje svih nas. U njima si zajedno i nema razlike u poimaju.

Neprijatelje smo pobjeđivali uz upomoć Svijetlih Anđelka i samoga Gospoda, a smrt kao spasenje striže, da te oslobodi patnje ovozemaljskog svijeta i da ti se duša raja nagleda - kao zemlja sunaca i mjeseca!

Tvoj duh što je stvorilo življe je od života, a ljubav se rađa u živoj duši. A na tom putu svi smo pobliženi, svi smo sito!

Ti si bila rijeka biljka koja hoda, savršena ljubav, sa osjetljivom i kreativnom dušom umjetnika, prilagodljiva kao znatiželjna duša djeteta. Sva od duše, koja se blistala kao nebo nad krvlju pravednika. Nisi bila ni u naumu sa zlima. Bila si pjesnik koji piše nevidljivu knjigu svoga životna, koju čitaju samo rijetki. Kao oko sa ovoga i onoga svijeta. Kao da nam odgovoraš: "Mili moji neka vas još tamo, nikada nije kasno da pročitate vasionski zapis koji sada ja čitam..."

I kada su se ostvarivala kremenska i druga proročanstava, kao što je ovo "kada iznađe mirisa iz poljskog vijeća i kada milosti iznađe iz čovjeka", tvoje čulo milosti je liječilo ljude, ali za tvoju ljubav prema čovjek - nije bilo lijeka.

Kao da si umrla da bi mi duže živjeli!

Dok slušam glas tišine - lista se tvoja nevidljiva knjiga ispisana od srca do sunaca!

Kao što se o srcu govori na svakoj stranici Biblije, taka se od uha do uha govori da je živo sjećanje na Tebe i tvoje djelo.

Kao što nam Božje riječi i magične biljke otkrivaju budućnosti, tako si biljaka koja više ne hoda među nama, ali je sunce zaspalo u Tebi!

Neka ti je vječna slava i hvala.

Duša ti se raja nadgledala, kao zemlja sunaca i mjesec!

Sokolac, 23. 12. 2013. godine
smrtovnice- 87758 - 22.12.2013 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

Umrla Jelena Dundić


U Sokolcu je juče umrla Jelena Dundić, ikona romanijske kulture, kraljica ljepote, osoba velikog srca i oštrog pera. Bješe to moja "polu-sestra", ne po krvi već po ličnom izboru!

Neka ti je vječna slava Jeco, i pogledaj sa Neba ponekad i na nas, još uvijek polu-žive ovdje na Sokocu, da se ova bara u kojoj se još uvijek koprcamo jednoga dana bez tebe sasvim ne prekrije žabokračinom!
smrtovnice- 82293 - 06.02.2013 : Natasa Spiric-Vasic N.Banovci - best (0)

Miroslav Špirić


Dana 4. 2. 2013. godine zauvek nas je napustio nas dragi otac i deda Miroslav Špirić.
smrtovnice- 81643 - 15.01.2013 : Yyy Vogošća - best (6)

Otišao je Željko Subotić, ostaće pjesma


Staze životne dobi poznatog kantautora i tvorca najvećih hitova Željka Subotića je prekinuta.

Napustio je ovaj svijet veliki hitmejker, izuzetan muzičar, pjevač i kompozitor hitova "Mene je učilo vrijeme" Halida Muslimovića, "I tebe sam sit kafano" Harisa Džinovića, "Vozovi moji prolaze" Tome Zdravkovića, "Ako jednom poželi da odeš" i "Hej kafano" , "Moj Božure" i mnoge druge.

Subotić je umro prije nekoliko dana, tačnije 13. januara, u bijeljinskoj bolnici, čovjek koji je sa sobom ponio veliku tugu i žal za svojom Vogošćom gdje je živio sam i bez ikoga. U Bijeljinu je otišao, kažu, trbuhom za kruhom. Posljednjih nekoliko mjeseci je bio teško bolestan od boemskog života, i kao takav je i napustio ovaj svijet.

smrtovnice- 69487 - 17.05.2012 : Nebojša Jolović Podgorica - best (0)

Smrtovnice


Željko,

da li si u mogućnosti i koliko da ažuriraš smrtovnice sa Sokoca. Naime, nama koji smo van RS-a, puno bi značilo, pa makar i sa zakašnjenjem, da imamo informacije o svim onim Sokočanima koji napuštaju ovozemaljski život. Tim prije što ih je sve više naše , generacije 60-ih, i što bi smo se nekih sjetili tek kada vidimo sliku, iako smo se možda nekada puno bolje poznavali.

Srdačan pozdrav sa privremenog, 20 godina dugog, rada u Podgorici od Nebojše Jolovića iz Tonica.

Rođak,

ja fizički nisam u mogućnosti da to radim, pa informacije o umrlim dobijam preko prijatelja, putem telefona. Naravno, samo one provjerene informacije objavljujem.

Meni bi bilo jako drago kada bi nekom mogao da se prihvati ovoga posla i da povremeno objavljuje te informacije. Čak sam spreman da svake godine toj osobi kupim i neki skroman poklon za njegov / njen trud.
smrtovnice- 55082 - 06.12.2011 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (1)

Sokolac obavijen tugom


Sokolac se danas oprostio od svoje mladosti. Na Novom gradskom groblju, koje se nalazi odmah iza Vojničkog groblja "Mali Zejtinlik" u Sokocu sahranjene su Svjetlane Komlenović i Milice Dobrilović, koje su nastradale u saobraćajnoj nesreći kod Bjelosavljevića.


Svjetlana Komlenovići i Milica Dobrilović


Svjetlana Komlenović je bila atletičarka, reprezentativka BiH. Sahranjena je na dan kada je trebala da u Italiji brani boje države u biatlonu. Bila je član Sportskog društva "Glasinac" iz Sokoca.

Ništa nije bilo tužnije ni u Podromaniji gdje je sahranjena i Nadežda Debelnogić. Još jedna tužna slučajnost: Nadežda je poginula upravo na svoj rođendan.
smrtovnice- 54927 - 06.12.2011 : Ana - best (1)

Nadežda Debelnogić


Zna li neko kako se zovu roditelji od Nadežde Debelnogićke?
Počivajte u miru.

Mislim da je Nadežda Debelnogić bila prva rodica sa mojim komšijom, Borkom Debelnogićem. Njeni roditelji žive u Podromaniji. Njih tri su išle u isti razred i bile jako dobre drugarice. Nisam ih poznavao iako su bile ista generacija sa mojom sestričinom. Svi se slažu da su bile predivne djevojke i uzorna djeca.

Otac od Nadežde Debelnogić je Boban, jako dobar čovjek, majka joj je Bogdanka Beba rođ. Bojanić. Nadeždi je taj dan bio rođendan.
smrtovnice- 54910 - 06.12.2011 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

Dan žalosti i na slavicnet.com


Danas, 6. decembra ljeta gospodnjega 2011. godine, na ovom sajtu neće biti objavljivanja nikakvih komentara izuzev onih vezanih za ovu veliku tragediju. Na ovaj način ćemo obilježiti jedan od najtužnijih dana u istočnom dijelu Republike Srpske u svim ovim poratnim godinama...

Kada jedna mala sredina u jednoj saobraćajnoj nesreći izgubi toliko mladih života, onda je to trenutak da se zastane, zamisli, zaplače... Ovo je trenutak da se zapitamo da li je tako nešto moralo da se desi? Ne brže od života!

Neka im je vječna slava i neka ih anđeli čuvaju tamo gore na Nebu!
smrtovnice- 53743 - 29.11.2011 : Jelena Dundić Sokolac - best (0)

Oproštajno pismo za Obrada Zolja Biljića


Sokolac, 28. novembar, 2011. godine

Ddragi naš prijatelju !

Danas, kad se, tužni zbog tvoga prijevremenog odlaska u neku drugu, valjda ljepšu dimenziju, opraštamo od tebe, kao čovjeka koji je za nas značio pomena vrijedno obilježje vremena koje nazivamo "našim", poručujemo ti:
Hvala ti, dragi naš prijatelju, što nisi uzalud živjeo! Jer si nas svojim odlaskom podsjetio da u ovom nemilosrdnom svijetu (bremenitom nizom nesavršenosti u vidu grešaka u procjeni istinskih vrijednosti) ipak postoje mjerila koja su potpuno izvan načina procjene trenutnog. Ona koja se zovu: postojati da bi stasao, živio i - otišao kao čovjek!
Zato smo, kao sudionici jednog vremena (koje nazivamo i tvojim i našim), beskrajno tužni zbog toga što ovaj svijet iz dana u dan ostaje siromašniji za tvoje i učešće ljudi sličnih tebi u njemu. Jer si, dragi naš Obrade, na svoj i samo čestitim dušama stasalim u ovom gradu blizak i razumljiv način procjene stvarnih vrijednosti, ostavio trag vrijedan pamćenja.

Zato, neka naše pamćenje tvoga lika, prepoznatljivog po čestitosti i iskonskoj ljudskosti (koja je u ovom svijetu poremećenih vrijednosti obično obilježena nashvaćenošću i nedosanjanošću), bude priznanje koje si ostavio u zalog onima koji imaju opravdan razlog da se ponose tvojim kratkotrajnih postojanjem u ovom nesavršenom svijetu zabluda! I neka posluži kao dokaz o neistini da iza sebe i poslije svoga postojanja nisi ostavio "nikoga i ništa"!

Znaj, iza tvoga privremenog boravka na ovom svijetu " u prilog utjehe tvome ocu Bogdanu i majci Dušanki, braći Nenadu i Dulu i sestri Jeleni, te bratića Pavlu i Dragana i sestrićima Marku i Dušanu - ostaje naše, ničim pomućeno sjećanje na ljudskost vrijednu pamćenja. I otvoreno priznanje da si bio svana najljepši i najnedodirljiviji, a u duši najčestiti, najiskreniji izdanak jedne generecije. I aktivan sudionik našeg zajedničkog vremena iz koga si (u skladu sa čistotom svoje nedosanjane duše, okrznute nemirima nesnalaženja u vremenu posve drugačijih vrijednosti), u onu drugu ( zasigurno pravedniju kosmičku dimenziju) ponio sve svoje (a i naše )ožiljke neostvarenih i nedosanjanih duša .

Znaj, dragi naš Obrade, iza svoga postojanja si zasluženo ostavio ničim pomućenu istinu o sjećanju na čovjeka vrijednog pamćenja koji je, u vremenu u kome se ljudska čestitost svodi na posve druga mjerila procjene stvaranih vrijednosti, u zalog onima koji tek stasaju - podario neizbrisiv trag sazdan od skromnosti, odanosti, istiniljubivosti i ljudske četitosti.

Prepoznatljiv u istoj onoj mjeri u kojoj je iza tebe ostala jedna istinska ljubav, kao svjedok vrhovne vrijednosti jedne boguugodne svrhe privremnenog ljudskog postojanja.

Počivaj u miru, dragi naš nedosanjani prijatelju! I neka gospod Bog, kao jedini nepodmitljivi procjenitelj istinskih vrijednosti čestitih ljudskih duša, bude milostiv prema tvojim ovozemaljskim nemirima! I neka ti dušu prosti, omogućavajući ti da makar u riznicama njegovom carstva dosanjaš svoje nedovršene i neostvarene snove jedne tople i neshvaćene duše.

U ime Sokočana - tvojih iskrenih prijatelja,
Jelena Dundić
smrtovnice- 45003 - 03.10.2011 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

Poslednji pozdrav Acu


Sokolac se danas oprostio o Aca Jankovića, jednog sasvim običnog čovjeka, koji je ostavio ogroman pečat na našu malu sredinu. Još od ranih školskih dana Acu je krasila svetosavska skromnost, iskrenost, poštenje i privrženost tradiciji i običajima. Svoju kreativnost je najbolje ispoljio svirajući frulu, pa su se njegove kolege iz KUD-a "Luča" oprostili sa njim sledećim oproštajnim govorom:

Dragi naš Aco!

danas, kad se, nesrećni zbog tvoga prijevremenog odlaska, okupljeni iznad tvoga odra i duboko svjesni gubitka koji je zatekao sve one koji su te voljeli i cijenili, teška srca opraštamo od svoga dugogodidišnjeg saradnika, prijatelja, duhovno nam bliske duše i od čovjeka koji je za nas (u vremenu potpuno poremećenih mjerila) imao posebnu vrijednost, poručujemo ti samo jedno:

Hvala ti za tvoj neseibičan doprinos razvoju izvorno - folklorne kulturne baštine našeg podneblja! Za sve one pohvale na račun tvoga vjernog i prepoznatljivog predstavljanja glasinačko - romanijskog podneblja u nekim drugim podnebljima diljem srpskih zemalja!

Hvala ti, dragi naš prijatelju, za mnogobrojne pohvale i priznanja na festivalu frule u prislonici! Za one kojima smo se ponosili tobom na festivalu izvornog stvaralaštva na Palama i saborima izvornog stvaralaštva u nekim širim, valjda srećnijim podnebljima ovog napaćenog vremena! Za sve one lijepe riječi hvale, uvažavanja i divljenja od strane vrsnih i društevo - priznatih poznavalaca izvornog melosa u Republici Srpskoj, Srbiji, Crnoj Gori i šire!

Hvala ti što si, u vremenu kad smo se svi odricali svojih korijena imao višak duše i pokazao dovoljno hrabrosti da stvoriš, odgajiš i iza sebe s ponosom ostaviš svoje naslednike u liku tvoga sina Nikole, kćerke Jelene, bratića Stojana i bratičine Olivere, te bratića, učenika i nasljednika Mikija, koji je jedino od tebe mogao naučiti da su zvuci frule oblik izaražavanja osjećanja u kojim se na najrječitiji i najtopliji način očitava duša čovjekova i narodna! Ona, koja običnom, i malom ovovremsnskom čovjeku daje priliku da shvati kako "u samo jednu, malenu romanijsku sviralu staje sve ono što se običnom riječju i pričom ne može iskazati".

Počivaj u miru, u kome će ti, dragi naš prijatelju Aco, biti laka crna zemlja! Neka gospod Bog tvojoj (očito nesnađenoj, nedosanjanoj i iskonski toplo romanijskoj duši ) omogući da makar u beskarajnoj riznici Božijeg carstva dosanjaš svoje nedosanjane snove jedne čiste i čestite sanjalačke duše! Neka ti Gospod Bog dušu prosti!

Kulturni stvaraoci opštine Sokolac:
  1. Ustanova za kulturu 'Pero Kosorić' Sokolac,
  2. tvoje matično kulturno " umjetničko društvo "Luča" Sokolac.


Aco Janković svira frulu na jednoj manifestaciji održanoj kod spomen-kosturnice palih žrtava iz 2. svjetskog rata


Aco Janković (desno) u parku, zajedno sa njegovim kolegama iz KUD "Romanijska Luča", nedaleko od Osnovne škole i Srednjoškolskog centra u Sokocu
smrtovnice- 45002 - 03.10.2011 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

Aco Janković (1960 - 2011)


Neka je viječna slava mom školskom drugu i dragom prijatelju Aci Jankoviću. Nema više zvuka Acine frule da bar za trenutak razbiju sivilo naše svakodnevnice. Svoj život Aco "Frulaš" je posvetio svirajući nama, pa se iskreno nadam se da će, gore na Nebu, anđeli sa istom takvom ljubavlju svirati njemu...

smrtovnice- 24262 - 05.04.2010 : Jadranka Tomic - Arsic Foca, RS - best (0)

Milana (Miladin) Tomić


Ovog trenuka sam saznala da je posle teške bolesti preminula moja sestra Milana Tomić-Janković, kćerka pokojnog Miladina i Cvije Tomić.

Kada mi je ovu tužnu vijest javio brat od ujaka Rade Mališ koji živi u Lazarevu, sjetila sam se svoje mladosti. Milana, Dragica, Stana, Janja i Rajka su moje starije sestre od strica i meni kao najmlađoj su uvjek ispunjavali želje. Milana je bila moja najdraža sestra, uvjek nasmejana, vedra i mnogo, mnogo lijepa.

Moje srce je danas od tuge zastalo! Ostaće mi sjećanje na najljepši osmjeh. Počivaj u miru moja seko, anđeli su sada zauvjek sa tobom. Tvoja Jaca.
smrtovnice- 23145 - 27.12.2009 : Marko Lausevic Valjevo - best (0)

Upokoj


Upokoj Gospode dušu blaženopočevšem patrijarhu Pavlu, i sotvorimu večnuju pamjat.
smrtovnice- 22880 - 14.11.2009 : Jadranka Tomic - Arsić BiH - best (0)

Cvija Tomić


Poslednji pozdrav mojoj dragoj strini Cviji Tomić. Počivaj u miru. Tvoja Jadranka.
smrtovnice- 22591 - 22.09.2009 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Milan (Kosta) Tomić


Poslednji pozdrav za Milana (Kosta) Tomić, rođenom 1925. godine u Podromaniji ( Republika Srpska ) a umro 22. 09. 2009. godine oko 19:00 u Lazarevu, Srbija.

Strikane, neka ti je vječna slava!
smrtovnice- 22088 - 04.07.2009 : Oko Bijeljina - best (0)

Ode još jedan Nemanjić


Dragi moji prijatelji i saborci jutros sam razgovarao sa suprugom našeg prijatelja STRUJE koja mi je potvrdila tužnu vijest da je Momir Jeftić - Struja umro i danas mu se daje četrdesetni pomen.

Iako ga lično nisam poznavao, smatrao sam ga dobrim prijateljem i drugom. Mnogo će mi nedostajati njegovo pisanje i druženje sa njim na ovom forumu, a trebao je poslom da dođe u Bijeljinu i da se upoznamo. Međutim, to mu se nije dalo. Porodici i prijateljima ovom prilikom izjavljujem saučešće povodom smrti našeg i nikada nezaboravljenog Struje.

Neka mu je vječna slava i hvala za sva ovozemaljska dobra!
smrtovnice- 17357 - 26.02.2008 : Sladjana Stefanović Beograd - best (0)

Savčić Dušanka


Poslednji pozdrav najboljoj baki na svetu.
Unuka Slađa
smrtovnice- 12000 - 20.03.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Milanko Tomić (1935-2007)


Za pokoj duse moga strica, Milanka Tomica, rodjenog 13. 02. 1935. godine u Sokocu. Umro 18. 03. 2007. godine u Sokocu. Vjecna ti slava!
smrtovnice- 11998 - 20.03.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Dara Krsmanovic rodj. Civsa


Za pokoj duse moje tetke Dare.
smrtovnice- 11579 - 13.02.2007 : Mijat Šuka - best (0)

Šuka (Aćim) Budimir (1930-1994)


Na današnji dan si otišao u vječnost, stari moj, umro si mi na rukama....
Vječna ti slava i hvala!
Tvoj sin Mijat!
smrtovnice- 7323 - 31.03.2006 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Jovan Banjanin (1925-2006)


Zivot je kratak, kao treptaj u svemiru! Zbog toga, mnogi ne ostvare svoje ciljeve, te umru nekako "nedovrseni".

Jovan Banjanin (1925-2006) je u Carstvo nebesko otisao sa osmjehom na licu. Njegov zivotni cilj je bio da bude dobar muz, i dobar otac za njegove kcerke, Ranku iz Rogatice, i Jovanku iz Holandije.
Svijet ovozemaljski je napustio tiho, bas onako kao sto je i zivjeo.

Vjecna ti slava Jovane!
smrtovnice- 7243 - 31.03.2006 : Mrak - best (0)

SAVO MILOVIĆ 1930-2006


Nadam se da će Milan nastaviti da pravi tako dobra ploske kao što si to ti radio. Striko vječna ti slava i hvala!
smrtovnice- 3522 - 29.10.2005 : Marijan Ponjarac Bec - best (0)

Odgovor za Radomira Colakovica


Novica Ponjarac, sin Krste Ponjarca sa Kostresa, zivio u Sarajevu - Vasin Han.
Mislim da ste prvi rodjaci, molim te javi mi se pod: marijan. ponjaracŽchello. at
smrtovnice- 3508 - 25.10.2005 : Radomir Čolaković Novi Sad - best (0)

RE: Novica Ponjarac


U vezi ove poruke o Novici Ponjarcu, interesuje me o kom se Novici radi? Gdje je živio, čiji je... itd. Hvala!
smrtovnice- 2226 - 10.10.2005 : - best (0)

Poslednji pozdrav Vlatku


Posljednji pozdrav Vlatku Mijatoviću. Reci NE drogama!
smrtovnice- 2090 - 06.09.2005 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Mile Tomić


Mom stricu, Milu Tomicu, vjecna ti slava!
smrtovnice- 2089 - 06.09.2005 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Novica Ponjarac


Mome tetku, Novici Ponjarcu, vjecna ti slava!
smrtovnice- 2001 - 07.08.2005 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Dejan Ećimović


Dejan Ecimovic
Gledam Dejanovu sliku. Njegovo lice mi dejluje nekako poznato, medjutim, sve vise sam uvjeren da se nasi zivotni putevi nikada nisu ukrstili. Njegovo suvo, tipicno romanijsko lice, ocrtava ova teska vremena sadasnjice u kojoj mi posteni zivimo u nadi da cemo se u jednom trenutku probuditi i shvatiti da je zadnjih 15 godina bio samo jedan ruzan san. U isto vrijeme, kovaci nacionalizma se nadaju da ce ovo vrijeme trajati dovoljno dugo da se sa njiva nasih predaka pokupe svo blago, koje su oni vjekovima stvarali.

Iz Dejanovog lica zraci mladost i ljepota. Kazu da je sa svojim optimizmom i salama odusevljavao slusaoce. Medjutim, u njegovim ocima tinja tuga. Mozda zbog toga sto je bio svjestan da mu je zivot maceha, pa je imao jedan razlog manje da bude srecan.

Dejan je, naime, prije par godina izgubio oca. Onako kroz maglu, sjecam se tog dobrocudnog covjeka, koji je svoj hljeb posteno zaradjivao kao sev racunovodstva u "Romaniji". Kada smo svi postali siti komunizma, i odlucili da zajednicki gradimo kapitalizam u korist ovih "nasih" srpskih smradova, Dejanov otac je ostao bez posla. Kako je bio previse ponosan da bude beskorisan za drustvo i parazit za svoju porodicu, a sebe nije nasao u novim "politickim strujama", svijetu droge i kradje automobila, odlucio je covjek da stavi tacku na svijet mizerije u kome se nasao pa se - objesio.

Oceva je smrt Dejana tesko pogodila, a pogotovu zbog toga sto je Dejan sada postao hranilac porodice, tj. morao je da se brine i o svojoj majci i sestri. Dejanovi mladalacki snovi su se srusili vec u ranim dvadesetim godinama, pa je Dejan, kao i mnogi drugi Sokocani, nasao posao kod novopecenih kapitalista - brace Čolović. Uz pomoc svoga ujaka, Zorana Kosorica, dobio je posao na gradilistu Pivare u Primčićima. Posao nije bio lak. Radilo se dugo i tesko, za svega nekoliko stotina maraka, jedva dovoljno da se plate racuni za grijanje (koga nije bilo), telefon i struju. Ipak, ostajala je i poneka marka za Dejana da popije kafu sa svojim drugovima, koji su ga mnogo cijenili i voljeli.

Jednom prilikom, dok je istovarao robu sa nekog kamiona, na njega su pale neke cijevi. Tesko povredjen, Dejan se nasao u bolnici u Kasindolu. Dejan se i tada pokazao kao veliki borac, ovaj put njegov protivnik je bila smrt. Njegov mladi organizam i njegova volja za zivotom ga nije napustala, pa je dugo vremena davao znakove zivota. Medjutim, doktori u Kasindolu jos nikome nisu pomogli, pa je na kraju Dejan podlegao povredama, vjerovatno djelom i zbog toga sto bolnica nema kvalifikovano osoblje, medicinsku opremu i lijekove.

Na Dejanovoj sahrani su bili svi njegovi drugovi, ali i mnogi koji ga nisu poznavali. Dejanova tragedija je primjer nemarnosti politickog i zdravstvenog sistema, koji ne postoje vise zbog ljudi, nego zbog profita. Dejanova smrt je sramota svih nas.
smrtovnice- 1904 - 12.07.2005 : Djevojka - best (0)

Dejan Ećimović


Ostaje mi u sjećanju jedan marljiv dječak, sa smeđom kosom i plavim očima. Dejan je bio razigran i nestašan, pun života, željan igre. U sjećanju mi ostaje kao predusretljiv dječak čija je ruka često bivala nesebično pružena prijateljima.


Neka ti je laka zemlja Dejane!
smrtovnice- 1864 - 30.06.2005 : Mladen Sokolac - best (0)

Dejan Ećimović


Za sve koji žele da znaju, radi se o Dejanu Ećimoviću. Tragično je izgubio život u 27. godini života, radeći na izgradnji vodovoda za buduću fabriku vode i pivaru koja se pravi u Sokocu. Da trgedija bude veća i njegov otac je umro prije godinu dana. Pokojni Dejan nije bio oženjen i iza njega i oca su ostale majka i sestra.
smrtovnice- 1862 - 29.06.2005 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

U vezi Dejana


... u ime svih posjetilaca ove stranice, zamolio bih Radovica, Subasica a i ostale da navedu puno ime osoba koje su umrle. Molim vas da imate u vidu da polovina posjetilaca ove stranice zivi u inostranstvu, i ovdje dolaze iskljucivo da dobiju informacije vezane za Sokolac.

Ni sam ne znam o kom Dejanu govorite, u svakom slucaju, siguran sam da zasluzuje da se njegovo ime i prezime, starost, uzrok smrti i datum sahrane objave. Ukoliko mi posaljete i njegovu sliku (grupnu ili pojedinacnu) i nju cu shvatiti.

Svrha ove stranice je da pokaze da su obicni i posteni ljudi vrijedniji od lopova, kriminalaca i politicara.
smrtovnice- 1847 - 27.06.2005 : M. Subasic Sokolac - best (0)

Dejan Ećimović


Poslednji pozdrav našem dragom drugu i prijatelju Dejanu i da pronađe vječni mir i spokoj. Nikada te nećemo zaboraviti!
smrtovnice- 1844 - 27.06.2005 : M. Radovic Sokolac - best (0)

Dejan Ećimović


Danas je more tuge potopilo nas grad, u nasim srcima samo tuga, u nasim ocima i dalje nevjerica, i dalje ne mozemo da vjerujemo da te vise nema. Zivio si tiho, tiho si i otisao, samo bol je ostala. I neznamo sta vise da se kaze, prisjetimo se nekih srecnih dana, koji se vise ne mogu ponoviti, u nasim srcima ces zivjeti dok zivimo i mi. Poslednji pozdrav Dejanu od drugova Grce, Sube, Danka i Moce. Necemo te zaboraviti.
smrtovnice- 1659 - 02.06.2005 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Janko Renovica (1986-2005)


Janko Renovica
smrtovnice- 1657 - 02.06.2005 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Srdjan Tomić (1986-2005)


Srdjan Tomic
smrtovnice- 1415 - 30.04.2005 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Zoran Kosorić (1960-2005)


Zoran Kosoric
smrtovnice- 1211 - 15.04.2005 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Radovan Zečević (1949-2005)


Mom dragom komšiji i prijatelju, Zeku, za sve one bezbjedne vožnje do Sarajeva, Beograda i nazad. Vječna ti slava!
smrtovnice- 15 - 07.04.2006 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Umro Ljubo Tomić


Dana 21. decembra 2000. godine, nakon duže bolesti, preminuo je Ljubomir (Aleksa) Tomić. Sahrana ce se obaviti na porodičnom groblju u Podromaniji.

Idi na stranu - |1|2|