fix
Logo
fix
Nalazite se na Sokolac-SLIKE_ROMANIJA
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

slike_romanija- 82145 - 01.02.2013 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

Razglednica Sokoca


slike_romanija- 20216 - 20.01.2009 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

Sokolac u novogodišnjoj noćiSokolac - srećna Nova 2009. 
godinaEvo i nekoliko slika Sokoca iz novogodišnje noći. Sokočani su "najluđu noć" proveli u tišini svojih domova. Nisam siguran da li zbog skromnog budžeta ili im je veselja preko glave.Sokolac - srećna Nova 2009. 
godinaSokolačke ulice puste, nigdje ni žive duše. Na lijevo se vidi bivša zgrada SDK, sada je tu Razvojna banka. Tako nekako, nisam baš siguran.

Sokolac - srećna Nova 2009. 
godinaSa novom vlasti dolaze i novi problemi, međutim ovi "novi" su se bar potrudili da ukrase grad.

Sokolac - srećna Nova 2009. 
godinaOvaj dasa mora da će da skrene kod Kezuna. Požurio, mora da je zakasnio, motao se negdje u švaleraciji...Sokolac - srećna Nova 2009. 
godinaZahvaljujem Mitru Kruniću na slikama Sokoca u Novogodišnjoj noći.
slike_romanija- 18491 - 29.07.2008 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Slike sa Sokoca


Poštovani posjetioci,
evo još malo slika sa Sokoca jer su me mnogi od vas pitali da "stavim više slika". Mnogi od vas su žedni ljepote kakva se samo na Romaniji može naći. Uživajte!

Sokolac - pogled na crkvu
Najljepše slike Sokoca su napravljene oko crkve, koja je izgrađena na jednom od najvećih ilirskih grobalja na Glasincu.
Sokolac - pogled na naselje iznad pilane
Iznad sokolačke pilane izniklo je naselje, koje sokočani podrugljivo nazivaju "Grobljansko naselje". Valjda zbog Vojničkog groblja, koje se smjestilo između ograde pilane i Puhovca.
Sokolac - pogled na Puhovac iz Kazana
Brdo Puhovac, iznad Sokoca, je nekada bilo poznato kao nedirnuti kutak prirode, na kojem Prokleta Jerina podiže utvrđenje da čuva "testu" za Vlasenicu. Na njemu podignuto nekoliko tornjeva, valjda za mobilnu telefoniju.
Sokolac - Puhovac u magli
Svako ko je odrasta u Sokocu, pamti Puhovac po prvim jagodama "pucama" ubratim na njegovim livadama. Svašta se moglo vidjeti i naći u tim interesantnim predjelima: svakojake vrste cvijeća, ali i opasne zmije otrovnice.
Sokolac - pogled na pumpu kod mosta
U dolini rešetnice, iznikle su nove kuće, koje po svojoj veličini više podsjećaju na zgrade. Napravili ih zaslužni građani SDS-a, zajedno sa benzinskom pumpom. Kako neko reče; "Gdje god zgodno mjesto nađeš tu pumpu posadi".
Sokolac - dolina kod klaonice
Ovo je vjerovatno najprljaviji i najtužniji dio Sokoca. Od pamtivjeka je bio deponija smeća nemarnih pojedinaca, i klaonice "Glasinac" - Sokolac. Malo je onih koji se sjećaju da se prije trideset godina u Rešetnici mogla vidjeti i pokoja ribica.
Sokolac - Sportska dvorana
Slika napravljena u ranim jutarnjim časovima. U prvom redu su kuće iz ulice Danila Šokića. U pozadini sportska dvorana, koja izgleda kao da joj je neko pokrao zidove. U dubokoj pozadini brdo Pliješ i južni obronci Romanije.
slike_romanija- 12209 - 14.04.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)Idi na stranu - |1|2|