fix
Logo
fix
Nalazite se na Sokolac-SKOLA
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

skola- 100675 - 04.06.2017 : Srdjan Popovic Foca - best (0)

Gdje je ta slavna generacija iz '99-te?


Prozvaću sve kojih se sjetim, očekujući da se jave: Bakmaz Sanja, Borovčanin Goran, Vitomir Vladimir, Višnjić Aleksandra, Dupljanin Jelena, Popović Sanja, Odžaković Bojana, Bartula Dragana, Ćajić Jelena, Kovačević Snežana, Kovačević Kristina, Kosorić Borjana, Koprivica Danijela, Lošić Marijana, Orašanin Glasinka, Odović Biljana, Đerić Staka, Krunić Jelena, Divčić Božidar, Mumović Branimir, Odović Saša, Pržulj Dragan, Kosorić Žarko, Lučić Vladimir, Vuksanović Svetislav, Malović Žarko, Mijatović Željka, Mijatović Vera, Đerić Danko, Popović Srđan...
skola- 96339 - 06.07.2016 : Milomir Novosel Beograd - best (0)

Susret 2. generacije maturanata sokolačke gimnazije.


Dvadest petog juna ove godine sastala se druga generacija maturanata sokolačke gimnazije, koji su tom prilikom evocirali uspomene iz školskih dana. Pre 50. godina, sada već sedamdesetogošnjaci, su završili četvrti razred sokolačke gimnazije i tada se rasturili po celoj bivšoj Jugoslaviji nastavljajući dalje školovanje. Uz toplu jagnjetinu i hladno pivo, smo se podsetili na provedene školske dane. Sve pohvale gospodinu profeseru Marinku Renovicu na dobroj organizaciji ovog susreta.
skola- 92161 - 17.01.2015 : Joja Jojic Sokolac - best (0)

'Nastavnica' Dragica Malović


Što se tiče nastavnice Dragice Malović (ako se uopšte može napisati i nazvati tako)mnoge riječi su suvišne. Žena koja nema svoju djecu radi više od decenije sa djecom. Žena kojoj nisu sva djeca jednaka, već ih, u najmanju ruku, kastuje. Žena koja je djeci upropastila ekskurziju itd. Molim Vas, jeste li ikada pitali djecu koja završe Osnovnu školu u Sokocu, sa kakvim znanjem engleskog jezika izlaze iz nje? Nečiji roditelji imaju para pa djeci uplate kurs a šta je sa nama koji idemo na nastavu a tamo ne naučimo ništa? Žena napamet dopisuje ocjene! Slobodno pitajte učenike šta misle o njoj!
skola- 89921 - 28.04.2014 : Oracle Sokolc - best (0)

Dragica Malović


Dragica Malović je upropastila generacije učenika tako što je danima izostajala sa časova englekog jezika, što i danas radi. A to joj je dopušteno zbog bliskih odnosa sa direktoricom škole. Naša djeca su polupismena zbog takvog odnosa prema nastavi. Zar škola ne može obezbjediti normalan kadar koji će držati časove?
skola- 89699 - 12.04.2014 : DUSICA Beograd - best (0)

Duška Krgušić


Samo da kažem, Duška Krgušić je živa, bar je bila prije par mjeseci kad sam je srela. Živi sa kćerkom Svetlanom u Beogradu. Pozdrav!
skola- 88923 - 24.02.2014 : Izudin Smajić Sarajevo - best (0)

Generacija 1975. godine


Pozdravljam vas! Zovem se Izudin Smajić živim u Sarajevu, a rođen sam na Sokocu 1975. godine.

Čitao sam neke vaše postove i moram vam reći da sam se sjetio mnogih imena i prezimena kako učenika tako i nastavnika OŠ Slaviša Vajner - Čiča. Interesuje me šta je sa nastavnicima koji su bili 1990. u školi? Moj razredni starješina je bio likete Slobodan Kovačević, Radomir Kovačević matematika, Mirko Malović fizičko, Mićo Abazović srpsko-hrvatski jezik, Slavica Borovina muzičko, Duška Krgušić istorija, Nadežda Borovčanin ruski.

Moja generacija su bili i učenici, tada Vladimir Mijatović, Vladan Krunić, Gluhović Danka, Radović Draženka, Memedović Branislav, Beatović Branko, Oliver Amović itd.

RE: Generacija 1975. godine



Izudine,

možda nisam baš najbolji da ti odgovorim na ovo pitanje, ali ću ipak pokušati jer će me tako neko i ispraviti ako griješim.

Većina ovih profesora je još uvijek dobro. Žive na Sokocu.

Mirko Malović je u Americi, otišao je tamo još prije početka rata. Sa njim sam u kontaktu, ali ga sve zaboravim pitati kako to da je bio pametniji od svih nas pa otišao na vrijeme. Naravno, ovo je šala jer smo nas dvojica bili dobri prijatelji još u gimnaziji.

Duška Krgušićka je otišla za Beograd, mislim da je to bilo nakon rata. Siguran sam da su prodali stan u Sokocu, u ono vrijeme kada su stanovi nešto i vrijedili. Sve mi se čini da je tamo i umrla, ali nisam 100% siguran.

Koliko je meni poznato i Nadežda Borovčanin je otišla za Beograd.

Radomir Kovačević je nakon rata bio direktor Osnovne škole. Viđao sam ga mnogo puta na Sokocu, ali nisam siguran da li je sada u penziji.
skola- 88067 - 10.01.2014 : Rade Simić Sokolac - best (1)

Opet anonimno od onih koji se predstavljaju kao časni i pošteni


Ne vrijeđam nikoga, a pogotovo ne Dragicu. Pišem istinu iza koje stojim, za razliku od vas koji omalovažavate mene kojekakvim epitetima, neprimjerenim vašem pozivu, spuštajući se na nivo ulice, i sve to radite bez potpisa. Sve ovo govori o vama, vašem karakteru i moralu, više nago hiljadu riječi.

Nemojte misliti da sam ja u zabludi i da mislim da svojim pisanjem mogu nešto promijeniti ili od ovoga imati kakvu korist. U vašim farsama više nećemo ni učestvovati, ali ćemo vas budno pratiti i o tome izvještavati javnost. Nadamo se da 95% časnih i poštenih ljudi u OŠ Sokolac neće dovijeka trpiti Šumarku i dozvoliti da njen tim blati i gazi ugled koje su u njoj sticale časne generacije od osnivanja 1945. godine.

Ti reče da je ovo kraj, a ja ti kažem da je ovo tek početak vašeg kraja.
skola- 88041 - 09.01.2014 : Sokolac Sokolac - best (1)

RE: Sramota u OŠ Sokolac


Gospodine Rade,

Ne vrijeđajte ni Dragicu, ni "šumarku". One sa ovim nemaju veze. Vi niste na tom nivou da vodite polemiku na bazi činjenica, koje su vam uvijek dostupne. Na argumente, nemate činjenične kontra-argumente. Vi raspolažete samo "šupljom" pričom i nasumičnim nagađanjima ili kako se to u žargonu kaže, "šupljirate".

Dakle, nemam o čemu više sa vama polemisati. Niste mi dorasli, ni u kom pogledu pa sa ovim završavam prepisku sa vama.
skola- 88033 - 08.01.2014 : Rade Simić Sokolac - best (2)

Odgovor Dragici Malović


Pod broj jedan: ja sam se, za razliku od vas, iznad svojih tekstova čitko potpisao punim imenom i prezimenom i samim tim preuzeo punu odgovornost za napisani tekst.

Pod broj dva: vrlo dobro znaš da tvoje nekadašnje kolege nemaju ništa sa tim i ne znam otkud ti pravo da uznemiravaš ljude.

Pod broj tri: moj telefon si imala kod šumarke koja je kao i ti obećala da će me tužiti.

Pod broj četiri: jedva čekam da se pojavim na sudu jer mislim da će sud i SIPA kod vas imati pune ruke posla.

Ovo što sam ja objavio nije ni jedan posto vaših mutnih i nečasnih radnji koje će šira javnost i mediji imati priliku da saznaju .
skola- 88029 - 08.01.2014 : Sokolac Sokolac - best (2)

Odgovor Radu Simiću


Da li vas Rade, moj stil pisanja i odgovora, asocira na nekog ko je po zanimanju šumarski tehničar? To je daleko, daleko od šumarskog tehničara ili nekoga ko je imao prosjek 7 ili skoro 9, tj. 8 i nešto. Odličan student je taj neko ko ima prosjek od 9, 5 do 10.

Zar ne razumijete, stečeno zanimanje je samo uslov da bi se mogao obavljati neki posao i ništa više. Sve studente, koji studiraju, ocjenjuju doktori nauka, koji opet imaju svoje kriterije ocjenjivanja. Neko sa sedmicom, zna gdje se pišu mala, a gdje velika slova, a dok onaj sa skoro devetkom, ne zna.

Takav je propis, da se mora formirati komisija i provesti proceduru prijerma prema Pravilniku. Komisija ne otkriva super talente, već samo boduje činjenično stanje. Zaprepastili biste se da kandidati sa prosjekom skoro devet ili nešto više od 8, ne znaju da kako se pišu vlastite imenice, gdje se piše malo, a gdje veliko slovo i sl. Pa to se učilo, još u ovoj Osnovnoj školi.

Vi ste ogorčeni, jer vaša supruga je na predhodnom konkursu, bila na drugom mjestu bodovne liste, a primao se samo jedan kandidat.

Dokumentacija za prijem radnika je svima dostupna, pa i vama. Možete provjeriti.

Da nije uredu, odavno bi imala posla inspekcija rada i prosvjetna inspekcija. A Školskom odboru, niko se nije žalio na rad komisije.

Vi uopšte ne znate šta je sramota i stid, pa zato ih ne pominjite. Suviše ste zajedljivi, neiskreni, sarkastični, proizvoljni, drski i nije vaše da vi procjenjujte prosvjetne radnike i šta je koga dopalo. Bolje vam je da ćutite.
skola- 88003 - 06.01.2014 : Rade Simić Sokolac - best (0)

RE: Sramota u Osnovnoj školi Sokolac


To da se u ovoj državi krade samo po zakonu i pravilnicima zna i ptica na grani. Eto ti kao šumarski tehničar koji nije bio u stanju ni prijemni za gimnaziju da položiš daješ sebi za pravo da ocijenjuješ da li su cure sa prosjekom skoro 9 koje su ocjenjivali doktori nauka trebale da budu primljene ispred nekoga sa prosjekom 7.

Znači, vaša komisija za brzo otkrivanje supertalenata za 45 minuta otkriva što zamislite. Molim vas, doktori nauka nisu bili u stanju da otkriju za 4 do 5 godina studija. Ovo je u najmanju ruku sramota, ali ko da se postidi? 95% zaposlenih u OŠ Sokolac je časno i pošteno i sa gnušanjem posmatra šta vi tu provodite, kaljajući čast i ugled prosvetnih radnika. Dopalo vas, šta da se radi, ali dođe vreme sve se preokrene.
skola- 87961 - 04.01.2014 : Sokolac Sokolac - best (0)

Odgovor za Osnovnu školu Sokolac


Toliko ste proizvoljni u svojim tvrdnjama, toliko raspolažete sa rekla-kazala i poluistinama, da bi trebali da se zastidite svojih riječi.

Ali papir trpi sve. Čime to dokazujete, osim što ste napisali i što navedenim djevojkama dodjeljujete epitete super studenti, najviši prosjek i najviše bodova. Te djevojke imaju svoj prosjek ocjena, za koji su dobile propisane bodove. A da su imale najviši broj bodova, bile bi primljenje.

Vaš problem je u tome, što ne znate da postoji sve crno na bijelo, svaki zapisnik u kojima su svi odgovori svih kandidata, kako na pismenom dijelu, tako i na usmenom dijelu ispita. Svaki kandidat je provjerio svoje odgovore i bodovanje, pismene i usmene, dobio na uvid bodovnu listu i naravno imao je pravo da se žali na bodovnu listu, Školskom odboru. Školski odbor, postavljen je od predstavnika opštine, građana i škole. Većina članova Školskog odbora, po političkoj liniji je SDS-ova. Oni su potvrdili listu komisije i primljeni su najbolji kandidati, koji su imali više bodova od navedenih djevojaka. Sva dokumentacija je javna i uvijek se može provjeriti, da je prijem vršen u skladu s Pravilnikom. U toj dokumentaciji se može provjeriti, koji prosjek su imale navedene djevojke, kakvi su bili studenti, ko je i po kojim kriterijima dobio bodove, bodovna lista, odluka Školskog odbora, dakle sve što je vezano za prijem.

Neprimjerno je da pričate napamet, ono što vama odgovara, da pričate na ljude bez osnova i argumenata, sa skrivenim ciljevima i namjerama. Ili samo zato što vam neko odgovara ili ne odgovoara, što nekoga simpatišete ili ne simpatišete ili iz drugim vama poznatih razloga.

Da li ste vi vidjeli dokumentaciju vezanu za prijem? Tvrdim da niste. Da ste je vidjeli, ne bi ste tako napisali "Sokolac je malo mjesto i što se sve zna" i "znamo ko je imao pitanja". Navodite množinu. Znači ne pišete u svoje ime.

Nagađate i da ne kažem grubu riječ. Mislite da vam se neko pravda, na vaše tlapnje. Niste vrijedni ni ovih riječi, jer ste nečasni.
skola- 87929 - 02.01.2014 : Rade Simić Sokolac - best (0)

O poštenju i pravilniku u OŠ Sokolac


To koliko vi poštujete pravilnik Sokolac se vidjelo ljetos kada ste na konkursu pokrali dvije djevojke, super studente, Tanju Ujić i Jelenu Šalipur, koje su imale najviši prosjek i najviše bodova, ali im to nije bilo dovoljno pored vašeg, kako kažeš, poštenja pa su otpale pošto su "pošteni" postali pronalazači talenata i ono što profesori na univezitetu nisu uspjeli da utvrde za 4 do 5 godina studija. Vi super-talente otkrivate za 45 minuta, naravno kad mu date pitanja.

Problem je u tome što je Sokolac malo mjesto i što se sve zna. Znamo ko je imao pitanja i od ovog konkursa jer ste providni. Nemoj da pomisliš da nam je žao što je primljena ova cura iz Čajniča, naprotiv drago nam je posle saznanja kome ste namještali.

O Dragici Malović neću komentarisati pošto je smiješno da predsjednik komisije ocjenjuje kandidate iz pitanja kojima ni riječi (komutativnost i asocijativnost) ne zna da izgovori, ponavlja tri puta i odustaje iako je profesor engleskog i daje im 0 bodova. Tu nulu je trebala dati sebi za karakter.

A tebi da odgovorim još , da iz tebi poznatih razloga mi se tom vašem poslu nismo ni nadali niti se nadamo dok se ne promijeni lopovski sistem, opštepoznat, u kome se najbolje snalaze ljudi kojima stranka završi fakultet, nađe posao, iako nisi mogla da položiš ni prijemni za gimnaziju, a sad ti nekog učiš.

Nemojte se brinuti za nas. Mi živimo od svog rada, hvala dragom bogu ne oskudijevamo ni u čemu, niti smo upšte za nekog sažaljenja. Svoje probleme rješavamo sami. Živimo 12 godina složno boreći se kroz težak život i ne kukamo, mi smo otporni. Na dobro nismo ni navikli a vama će brzih dana biti neobično.
skola- 87917 - 01.01.2014 : Sokolac Sokolac - best (0)

RE: Sramota u Osnovnoj školi Sokolac


Objašnjenje za izbor učitelja u Osnovnoj školi:

Gospodin nije obavješten, da se Osnovna škola Sokolac pridržava isključivo zakona. U osnovnoj školi postoji jedinstven Pravilnik, koji važi za sve osnovne škole u Republici Srpskoj. U pravilniku postoje kriteriji, koji su bodovani i samo na osnovu bodova pravi se bodovna lista prijavljenih kandidata. Svaki prijavljeni kandidat je ravnopravan iz cijele RS. Komisija, kad je u pitranju prijem novih radnika, ne poznaje nikoga osim kriterija iz pravilnika. Komisija ne poznaje ni jednu stranku, ni liniju. Djevojka iz Čajniča je imala najviše bodova i bila najuspješnija, po tome je uspjela na konkursu. Za divno čudo, nije imala nikakvih veza ni vezica.

Eto i to se kod nas može desiti, a posebno u Sokocu, da se trud i rad isplati i da se posao dobije na osnovu znanja i rada. A Dragica Malović je jedan častan profesor i pedagog.
skola- 87839 - 27.12.2013 : Rade Sokolac - best (2)

Sramota u Osnovnoj školi Sokolac


Na konkursu za prijem učiteljice za rad na određeno vrijeme (na godinu dana) naši sugrađani su na čelu sa predsjednikom komisije Dragicom Malović, preko dvije majke i četvoro djece, budućih đaka te iste škole, izabrali djevojku iz Čajniča za koju su oni dali više bodova nego ostalim kandidatima.

Nije mi jasno kako, pored armije Sokočana na birou, komisija svojim domaćim kandidatima daje nula bodova? Herojsko su djelo napravili što nisu makar malo olakšali život te djece koju će te sutra učiti i zbog koje su te učiteljice i tu.

Želio bih samo znati u kog Boga vi vjerujete i čemu se nadate u životu, sram vas i stid bilo. Ne bojte se, ničiju sreću nisu mačke pojele, roditelji su zdravi i nekako će odhraniti svoju djecu.
skola- 82457 - 11.02.2013 : Sokocanka Sokolac - best (0)

Učiteljica Radmila


Generaciji rođenoj 1989. godine, koja je pošla u školu 1996. u prvom razredu je predavala učiteljica Radmila. Ali ne mogu se sjetiti njenog prezimena. Da li mi neko može pomoći?
skola- 69324 - 12.05.2012 : Besposlen Sokolac - best (0)

Profesor sa Han Pijeska


Samo da kažem da se slijepi profesor sa Han Pijeska zove Nikola Tadić i da je živ i u penziji. Ima dva sina koji takođe rade u školi. Jedan je profesor fizičkog vaspitanja a drugi profesor istorije i geografije! I ja sam imao dosta problema sa njim, ali moram priznati da je ljudina. Dobro ga poznajem!
Pozdrav!
skola- 53783 - 29.11.2011 : Pero Sokolac - best (0)

Pedeset godina Gimnazije u Sokocu


Svečanom akademijom obilježeno 50 godina od osnivanja Gimnazije u Sokocu

Srednja škola Sokolac, 26. novembra, svečanom akademijom, obilježila je 50 godina postojanja. Тoliko je prošlo od donošenja odluke da se u Sokocu osnuje Gimnazije "Slobodan Princip Seljo". Svečanosti, održanoj u sokolačkoj sportskoj dvorani, prisustvovali su bivši i sadašnji učenici ove škole i veliki broj Sokočana.

Odluku da se u Sokocu osnuje gimnazija, 1. seprembra 1961. godine, donio je tadašnji Narodni odbor opštine Sokolac, čiji je predsjednik bio Milanko Renovica. Za aktivno učešće u donošenju te odluke i doprinos razvoju sokolačkog školstva, njemu je zahvalnicu uručio direktor Srednje škole Sokolac Žarko Kovačević.

 • Od 1961. godine, kada je osnovana Gimnazija "Slobodan Princip Seljo", kroz ovu školu prošla su 8. 254 učenika i radilo 160 profesora, rekao je direktor Srednje škole Sokolac Žarko Kovačević. On je istakao da je osnivanje gimnazije, prije 50 godina, bio izuzetno značajan događaj za Sokolac.

  Prva generacija učenika sokolačke gimnazije imala je dva odjeljenja " sa 35 redovnih i 29 vanrednih učenika. Iz te generacije je i Danica Jovanović, koja je kasnije, kao profesor ove škole i radeći u Pedagoškom zavodu i Ministarstvu prosvjete, učinila dosta za ovu školu, pa joj je na svečanoj akademiji uručena zahvalnica.

  Neki od nekadašnjih učenika ove škole danas su doktori nauka. Među njima je i akademik profesor dr Đuro Tošić, koji je nadahnutim govorom dao poseban pečat svečanoj akademiji. Monografija Srednje škole Sokolac uručena je njemu i ostalim doktorima nauka, koji su završili ovu školu. A to su: Novo Pržulj, Radoslav Grujić, Željko Pržulj, Biljana Marković, Ranko Renovica, Miroslava Grujić " Kalkan, Tatjana Ćeremidžić i Dejan Ćeremidžić.

  Monografije su uručene i bivšim učenicima, koji su postigli najviše na sportskom planu " Draganu Joloviću, Momiru Jankoviću, Neđu Đuroviću, Milošu Đurkoviću i Slavku Koprivici.

  U 50 godina svoga postojanja Gimnazija "Slobodan Princip Seljo", odnosno Srednja škola Sokolac, imala je osam direktora: Prvi je bio Slavko Erić, od 1961. do 1967, a njegov nasljednik " Gojko Mirović, od 1967. do 1980. Oni više nisu među živima, a generacije ih pamte kao vrsne pedagoge.

  Monografije su uručene nekadašnjim direktorima Srednje škole Sokolac: Gruju Bjekoviću, Milomiru Nogoštiću, Ratku Odoviću, Petri Delić i Staki Borovčanin. Za današnji izgled ove škole, kako je rečeno na svečanoj akademiji, zaslužan je sadašnji direktor Žarko Kovačević, kome je zahvalnicu uručio predsjednika Savjeta učenika Srđan Kovačević.

  Na ovoj svečanosti nisu zaboravljeni ni dugododišnji profesori i radnici škole koji su dobili zahvalnice: Bogdan Borovčanin, Ratko Odović, Nikola Tadić, Dragan Ivanović, Petra Delić, Marinko Renovica i Ranko Gunjević.

  Sokolački srednjoškolci su se, na svečanoj akademiji, svojim sugrađanima predstavili i recitalom pripremljenim za ovu priliku, a u programu je učestvovao i hor ove škole.
 • skola- 25544 - 11.11.2010 : Zoran G.Milanovac - best (0)

  Imena ucitelja iz 1980-81 godine


  Može li mi ko pomoci oko imena učitelja iz Osnovne skole za generaciju 80 i 81 godište? Unaprijed hvala!
  skola- 22494 - 09.09.2009 : Lufter - best (0)

  Šta mi rade profesori?


  Pozdrav,

  davno sam otišao iz Sokoca sa kartom u jednom smjeru. Ponekad se sjetim nekih ljudi, i volio bih da znam ša je sa njima i jesu li živi.

  Duška Arsenijević - nastavnica osoba koju ću pamtiti cijelog života

  Aco Bajić - profesor istorije. Sa njim je bilo scena, on je pismene zadatke ocjenjivao po broju ispisanih listova, mi smo prepisivali (nečitko) izvještaje sa utakmica i dobijali pozitivne ocjene, dobar je bio
 • Bio je i jedan profesor fizičkog vaspitanja, zaboravio sam mu ime i prezime, njegovi casovi su izgledali ovako: evo vam lopta, jbć vam mater ako je probijete.

  Vera Blažević - profesorica hemije, kako je ona zgodna bila, ja nisam mogao da odgovaram kad je pogledam, samo sam mislio o jednoj stvari

  Ljeposava Zeković - učiteljica, žena zbog koje bih sada preskočio razdoblje života od sedme do jedanaeste godine života

  Ratko Odović - matematika, dobar lik, "Ti momak u zadnjoj klupi iz koje si ti škole, nešta te nisam viđao"... A ja trebam da odgovaram za pozitivnu na kraju godine.

  profesorica ruskog jezika, izgubljeni toliki časovi života sa njom
  profesor istorije - koji je bio slijep potpuno, nisi mu mogao nikad ništa podvaliti, tipa da čitas iz knjige dok odgovaraš ili slično.

  Poštovani,
  nabroja ti ovdje dvije generacije, izgleda jednu moju a drugu od tvoga djeteta. E, pa ovako - najbolje što ja znam. Duška Arsenijević je odselila u Beograd i od tada ništa o njoj nisam čuo. Aco Bajić je pokojni već duže vrijeme, Bog da mu dušu prosti, zbog njega sam istoriju zavolio tek kada sam napunio tridesetu. Vera se udala i otišla iz Sokolca. E, bila je dobra, kao dobar dan. Bila je i moja simpatija, mada ti ja baš nisam volio epruvete. Ratko Odović se penzionisao i otišao u Bandin Odžak da provodi svoje penzionerske dane. Nisam ga vidio bar tri-četiri godine. Profesorica ruskog je vjerovatno bila Petra Delić. Kao profisorica je bila pomalo tvrda na ocjeni i disciplini, ali je jako dobar drug. Za "profesora istorije", onog slijepog sam čuo da je umro. On je inače bio iz Han Pijeska. E, što se profesora fizičkog tiče, vjerovatno misliš na Prišu. Mislim da je u Sokocu, nisam siguran da li se bavi nekim biznisom ili još radi u školi. Vjerujem da će me ostali dopuniti, zbog posla ne stignem baš često da svratim u Sokolac.
 • skola- 22075 - 02.07.2009 : Maturant - best (1)

  30 godina mature


  Bijaše subota, nije važno što je bio 13, bilo je mnogo pozitivne energije i želje da se prisustvuje tom činu.

  Pred Gimnaziju je prvi stigao Mijat, uspio je slikati školu i baterije su crkle... Potom su stigli, moram ih pomenuti, organizatori: Dragana B, Vesna V. i Takač i tako redom njih dvadesetak. Bogami smo se ljubili ko braća i sestre a poneki i ko "tetke" hahahaha.

  Zatim je došla i profesorica Petra Delić. Još uvijek je djevojka. Posjedali smo u bivši kabinet Tehničkog obrazovanja, onaj odmah lijevo do ulaza... Priču po priču.. Prozivku je vršila Sonja Šolaja, najviše je ličila na profesoricu. Nije bilo ocjenjivanja, a toga sam se bojao, šta reći... Ima tu dosta humora, lokalni predvode Takač i Šoša (Sokolovićka linija) mi ostali dodamo po nešto, atmosfera fantazija...

  Zatim smo otišli do crkve, odali smo počast našim bivšim drugovima koji više nisu živi. Da pomenem: Z. Kosorić, R. Krsmanović, D. Borovčanin i Grujić... Slava im. Prislužili smo svijeće i nama živima sa željom da nas sledeći put bude još više.

  Druženje nastavljamo u cafiću "Mon". Bilo je i onih koji su se sledećeg dana liječili od mamurluka... Sokovi. Atmosfera jako, jako pozitivna, nailiza Mijatov mlađi sin (ko lutka), Vesnina ćerka ma prava lutka.... Razmjena fotosa po apartima "ogrijalo" nas Sokolačko sunce...

  Veče 19:00 časova. Sastanak ispred restorana "MC". Svi stoje ispred i čekaju, kao nekad na promenadi... Stižu redom....... svi koji su htjeli i mogli doći. Ljepota za ljepotom: Nada, Zoran, Vesna, Draga, Maca, Šoša, Takač; Branka, Draginja, Sonja, Beli, Vesna, Slaviša, Vukojčić, Branka V. , Drago Đ. , Milada R, Zorica K, Jelena D. , Vlajko B. , Dragan Đ. i Mijat.. Slika za slikom, sijevaju blicevi kao u Kanu...

  Fešta može da počne. zaposjeli smo mjesta. Prozvasmo Mijata da....
  Mijat usta, pozdravi nasi veli: Imam nešto da vam Pročitam. Poče Mijat, a trese se ko na jasici list:

  Kada se rodiš na Sokocu
  a svi slave dvadesetsedmi jul
  Rasteš ko breza u Brezjaku
  Glasincom krstariš..
  Taline borom i jelom pokrivaš

  Kada se rodiš na Sokocu
  Rasteš ispod Maluši i Kopita
  iz korjena jele i bora
  i hrasta cera

  Kada se rodiš na Sokocu
  Srce ti veliko ko Romanija
  Kroz vene Bioštica teče
  Crvene stijene zarumene
  a ti nisi tu.....


  Tajac. Onda gromoglasni aplauz... Mijat se sruči u stolicu pa ustade, stanite da popijem štok da se povratim... Zahvali svima...

  "Veče ne miriše na rakove i školjke..... ulica voli...
  počelo je u ritmu naše generacije.. i tako...
  "Dok stojim za šankom..... pa sve... tako mi nedostaješ...
  Počele su teći pjesme i sa njima naša osjećanja... kraja nije bilo.... zora je svanula....
  Dragi prijatelji, pozdrav svima!
  skola- 21864 - 02.06.2009 : Cvijetic Goran - takac Sokolac - best (0)

  Za maturante, generacija 1979. god


  Definitivno је dogovoreno da 15. generacija Gimnazije proslavi jubilarnih 30 godina mature 13. 06. 2009. godine. Čas počinje u 12 sati, a prozivku će izvršiti Rafo i Petra. Ovaj put nece biti opravdanih izostanaka. U 19 sati je skup u restoranu "MC" i obezbjeđena je muzika uživo.

  Poručujem ovima u inostranstvu da to nije više daleko kao što je ranije bilo. Nikada se mlađi nećemo sastati!

  Pozdrav od Takača!
  skola- 21785 - 26.05.2009 : Takač Cvijetić Sokolac - best (0)

  Trideset godina mature


  Pozdravljam sve maturante 15. generacije gimnazije Slobodan Princip Seljo iz Sokoca. Krajem juna slavimo 30 godina mature i nadam se da ćemo se iskupiti u što većem broju i evocirati uspomene iz srednjoškolskih dana. Poseban pozdrav Željku Tomiću (mom rođaku) i poruka da učini nešto da se sastanemo, jer on ima malo više slobodnog vremena.

  Sve vas voli Takač
  skola- 19098 - 27.09.2008 : Jadran Sokolac - best (0)

  Pozdrav


  Pozdrav za generaciju 1989. godine, ako ovo uopšte iko čita.
  skola- 15799 - 05.11.2007 : Nenad Radović Banja Luka - best (0)

  Pozdrav za bivši IV3


  Evo slučajno viseći na internetu primjetih ovu stranicu... Čini se da ima zanimljivih stvari, pa kad budem imao više vremena pozabavću se više ovim tekstovima.
  Za početak, da pozdravim svu svoju bivšu raju iz IV-g3 (1988-o godište) odjeljenja, mada sumnjam da neko od njih ovo čita.
  skola- 15150 - 03.10.2007 : Mijat Šuka - best (0)

  Moja generacija


  Mirko Malović - Anonimus je postao neki faktor, pa nestao! Gdje je sada taj čovjek? Volio bih znati, sjećam se, kada sam mu davao moj radni mantil, za časove matematike, a jedini sam bio sa tim mantilom u gimnaziji. U to vrijeme je bila obaveza nositi neku vrstu "uniforme" u našoj školi, ko nije imao.... Da na leđima sam ima Če Gevaru, i natpis "ČE JE ŽIV"!

  Nedim Selimović - Dobar đak, bio je dobar momak, kako se samo napio kada smo završili Gimnaziju! Zoran Marić i ja ga sa "folcikom" odvezli onako "mrtva" u Kaljinu. Znam da je završio Medicinski Fakultet, sa jako dobrim ocjenama, a potom radio u Podromaniji....

  Dinko Vrabac - Dinko je počeo da igra fudbal u "Glasincu", presao u "Sarajevo", a završio u "Ljubljani".... Čuo sam da je završio Pravni fakultet.

  Željko Tomić - Opšte poznat na ovaom site

  Mijat Šuka - Baraba iz Budve

  Goran Cvijetić - Zeljkov "rodjo". Otisao Željko u Sokoloviće da ga obidje, a on "pobjegao" u Rogaticu.

  Zoran Bojović - Prije rata radio na aerodromu u Sarajevu, a onda otisao u Beograd. Napravio kucu u Grockoj, ili tamo negdje.

  Dragan Vuković zvani Cigo - Zivi u Beogradu. Željkov komsija, ali se sa Željkom nikada ne vidja. Zena mu doktorica.

  Naš razred je imao najbolju fudbalsku ekipu u školi, a nikada nismo bili prvaci škole! Najviše titula je "uzeo" Takačov razred! Mi smo imali: Zorana Kneževića, Dinka Vrabca, Jadranka Šuku... Svi su u to vrijeme, kao "klinci" bili prvotimci "Glasinca".

  Mijate,
  dodao sam malo komentara o onima o kojima ništa nisi napisao. Naš razred doista imao najvise prvotimaca "Glasinca" ali je Takacev razred sa pravom bio prvak skole. To je uglavnom bila zasluga Zorana Knezevica, koji je bio pomalo sebican u fudbalu, pa mu to nije najbolje prolazilo protiv Takaca i njegovog tima. Jadranko i Dinko nisu imali srce za fudbal. Sjecam se dobro kako se Jadranko jednom prepao i pobjegao od lopte kada je Takac poletio na njega.

  Dinko se mnogo bolje snalazio na velikom terenu jer se jako bojao ostrih duela. Sa druge strane, Takacev razred je igrao kao pravi tim, i mada sem Takaca i nisu imali velikih igraca, bili su mnogo nadmocniji jer je Takac znao da odradi posao.
  skola- 14807 - 22.09.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Jos malo sa mature 2007. godine


  Evo jos jedna slika sa matre 2007. godine. Sa malim zakasnjenjem, ali bolje ikad nego nikad.

  Lično se nikada nisam upoznao ni sa jednom osobom na ovoj slici, ali sam saznao da se radi o Mišu Arnautoviću (lijevo) sa sinom i suprugom. Ovaj mladi Sokočanin je sada student, a Mišo je imao tu nesreću da kao i mnogi Nišićani, Vogošćani i Ilijašani zastane u Sokocu. E, Mišo brate, zbog političke situacije na Sokocu, ovih dvanaest godina bi ti trebali priznati kao borački staž.

  Matura 2007. 
godine - Miso Arnautovic
  skola- 13110 - 02.06.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Sokolac - gimnazija - Maturanti 2007


  Opis
  Narod se sakupio ispred Opstine da pozdravi maturante, generaciju 2007. Gimnazije "Slobodan Princip - Seljo" Sokolac.
  skola- 13109 - 02.06.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Sokolac - gimnazija - Maturanti 2007


  Opis
  E bas su ovi moji Romaninci lijep narod! Malo zabrinute face, ali dobri u dusi!
  skola- 13108 - 02.06.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Sokolac - gimnazija - Maturanti 2007


  Opis
  Koja li je ovo baraba sto se mota oko moje sestricine. Ima da mu kosti polomim kada dodjem u Sokolac!
  skola- 11789 - 04.03.2007 : Djevojka Beograd - best (0)

  Duške Vignjević-Arsenijević


  Inspirisana postavkom o gramatici prosto ne mogu, a da se ne sjetim Duške Vignjević-Arsenijević. Njenih prodornih i ostrih pogleda u naše teke, lica pred tablom. Bila je to velikodušna žena, (posebno u podijeli jedinica :P ). Mada isplatio se trud. :) Ma da...

  Koliko smiješno mi je tada bilo, kao i sada izgleda ta potreba za autoritetom našeg nastavnog kadra, komunističkim redovima, kao da nisu postojale daleko lepše reči. Mislim svi smo čuli.

  Nadam se da jesmo. Jedno veliko hvala upravo Duški- strogoj, ali pravednoj.

  I da, i Vama srdačno pozdravče :)
  skola- 11279 - 21.01.2007 : Bosa D. - best (0)

  Odgovor dijaspori


  nabrojacu samo neke skolske drugarice i drugove.
  1. Milanika Pantic
  2. Fahira Ceric
  3. Dragojana Ponjarac
  4. Mirsad Kehic
  5. Dragica i Milica Bekic
  6. Degermendzic Tahira
  7. Zugic Dragica
  8. Zekic Rajko
  9. Djordjevic Zvonimir
  10. Balotic Stana itd.
  Ovi su moji drugovi iz gimnazije. U Osnovnu skolu su sa mnom isli:
  1. Ratomir Kojadinovic
  2. Dragica Trifunovic
  3. Milomir Kosanovic
  4. Radmila Micic
  5. Rosa Vulinovic
  To su samo neki. Do cetvrtog razreda sam u skolu isla u Dugandzice. Ucila me Vera Jordanov i tukla me krvnicki zato sto je saznala da sam isla za Cvijete u crkvu. Vjerujem da ces se sjetiti ko sam.

  Puno pozdrava
  skola- 11268 - 20.01.2007 : Bosa D. - best (1)

  Islam i školski dani u Olovu


  Ja mislim da islam ima sansu da bude demokratski samo pod uslovom da se reformise. I muslimani su Sloveni. Pa zar ne govore jednim od slovenskih jezika, da ga tako nazovemo.

  Neka mi neko objasni zasto ovdje u Njemackoj Turkinje ne smiju da se udaju za hriscane! Ako to neka uradi mora da se krije od oca i brace, jer je automatski osudjene su na smrt.

  Antagonizmi izmedju Hriscanstva i Islama su nepremostivi i cesto razbijam glavu o tome kako zivjeti s muslimanima zajedno.

  Ocigledno je da su puno drugaciji od nas. Ne kazem da su bolji ili losiji, nego da su drugaciji. Uvijek smo bili razliciti svjetovi. To sam znala od ranog djetinjstva. U skolu sam isla u Olovu i bilo je nastavnika muslimana koji nisu mogli da skriju mrznju prema srpskoj djeci. Medjutim, vecina njih nisu bili nacionalisti.

  Izvjesni Bajro Cerkez je mrzio srpske djake. Takav je bio i nastavnik fizike Muhamed Brankovic. Njihova mrznja je bila neizmjerna.
  skola- 9282 - 26.04.2006 : Devojcica Fl - best (0)

  Jeste vi lezbejke? Ne, mi smo iz Knežine!


  E, to letovanje teško da ću ikada zaboraviti, pogotovo kada se radi o završetku osmog razreda osnovne škole. Te godine smo išli smo u Makarsku.

  Pored sokolačke škole, sa nama su išli i đaci iz Knežine i okolnih sela. Oni su se razlikovali od nas, mada neki kažu da je i Sokolac selo.

  Bogami, naša razrednica Milana Mumović nije htela da ide sa nama, ali zato je isao učitelj Milan Bašić, strašno dobar čovjek.

  U Makarskoj nas smestiše u u jedan predivan kamp. U bungalovu su sa mnom bile Željka, Sanja i Draženka, ma prava milina! Lepo slagale i sve je bilo super.

  Naše prve susetkinje bile su one iz Knežine. Stalno su vrištale, a na otvoreni prozor su stavljali jastuk. Valjda zbog komaraca, ko će im znati!

  Jednog dana smo šetali kroz grad, kupovali suvenire, sladoled... Pošto je polovina razreda pušlila, on bi ponekad prokomentarisao:

 • "Kao da ste iz odžaka izašli!"

  Znao nas je statima ganjati!

  U jednom trenutku smo zastali kod jednog štanda gde su se prodavale neke đinđuve. Tu je bila i jedna grupa meštana, naša generacija, koji su nas zezali i nešto nam dobacivali.

  A, one naše prije iz Knežine su se uhvatile za ruke pa se ne puštaju. Tek onako iz mase, jedan dečko zapita:

 • "Jeste vi lezbejke? "

 • "Nismo, mi smo ekskurzija iz Knežine!!! "

  Eh veselja, i zezanja kako smo se mi osećali, tada sam na licu našeg učitelja videla isto prikriveni osmeh, ali je ipak odgovorio tom dečku:

 • "Napredna vam je ta vaša škola kad vas uči takvom ponašanju! "

  Takođe je onim dvema kozama rekao da se više ne drže za ruke, i da im je pokusao objasniti šta znači riječ "lezbejka".

  Možda je to u ono vreme bilo van pameti.

  Iako objašnjenje nije bilo potpuno "učo" je to objasnio sa rečenicom:
 • "Dve žene kada se vode za ruku - to su vam lezbejke"
  Sećam se, da su pojedinci koji su počeli da ih zovu "eno lezbejki" loše prošli. Milan je bio jako strog po tom pitanju.

  U tih deset dana je bilo svega i svačega, simpatija, ljubavi, suza, poljubaca, svađa između najboljih drugarica, jer obe se zaljube u jednog frajera pa cela frka.

  Ja sam se bila opasno zaćorila u nekog tipa iz Banjaluke, dok je u isto vreme Dragana Tomić ludila za njim a bile smo nerazdvojne.

  Bože, kako je bilo lepo biti tinejdžer, kako bih volela da se samo pet minuta vratim u to vreme!
 • skola- 7826 - 07.04.2006 : Devojcica Florida - best (0)

  Ne daj se generacijo!


  Moja generacija,
  1. Bakmaz Biljana - bila je najmanja u razredu
  2. Bakmaz Vera - imala je najlepsu kosu u skoli
  3. Bilic Jelena - izrasla je u jako zgodnu devojku i udala se za jako nezgodnog tipa
  4. Bjelakovic Danko- Danes - uf, bio je sladak k'o med, mislim da je Sanja Pecenica bila zaljubljena u njega.
  5. Deric Željko strebator i cinkaros
  6. Deric Velemir - tatin sin
  7. Odovic Željka znala je napraviti najbolje kolace.
  8. Markovic Željko - Marek u razredu su ga sve devojcice volele, uvek nas je stitio; njegov osmeh je odobravao nase gluposti
  9. Pecenica Sanja tezak tip ali dobar drug
  10. Savcic Dejan (Seco) - jaoo, spadalo najvece scene je pravio u skoli ali stalno se tukao sa Bozicom; inace o Dejanu Savcicu moglo bi se pisati svasta a pogotovo o tome kako je pravio od sebe pokusnog misa, mozda nekom drugom prilikom.
  11. Kosoric Drazenka - Draza - eh, ona mi je bila sve bez nje sam bila mrtva tacka.
  12. Djurdic Jasna (Jaca) - volele smo da skupljamo djindjure i koje-kakve gluposti znam da mi je Milan Basic uzeo najlepsi prsten koji sam dobila od Jace "Daj to ovamo sta si se nakinđurila jos si ti mala možeš čovjeka time ubiti, koliki ti je! "
  13. Suka Božica (Crvena paprika) - uh, tukla je Secu redovno pa on joj je dao nadimak crvena paprika.
  14. Suka Boško (Sukica) - to je bilo mirno djete brat blizanac od Božice.
  15. Maric Mladen (Zjevalo) - digne dva prsta pita Milica Vukovic (Mica) nasa učiteljica: "Kaži Mladene" a on: "Mogu li ići pišati? "
  16. Eric Ranka - Breakovici - nikad nije ucila a imala je sve petice.
  17. Planinčić Novica (Novak)- kada bi ovaj čitao, cjeli razred se pišao u gaće, imao si osjećaj da svira gusle.
  18. Plakalovic Miloje - mjenjao se od raspoloženja

  Ako sam nekog zaboravila neka mi ne zameri, ipak proslo je mnogo godina otkako smo bili deca ali ih se svih dobro secam.

  Setim se tih meni dragih osoba, pitam se gde su sada. Verovatno imaju svoje porodice. Sigurno mnoge od njih ne bih mogla prepoznati, kao sto verovatno ne bi ni oni mogli mene propoznati.

  Vise od mesec dana pokusavam da napisem nesto o mom skolskom drugu Željku Markovicu, koji je ubijen iz nepoznatog razloga (a ustvari sve se zna ko ga je ubio). Ne mogu se pomiriti sa cinjenicom da ga vise nema, jer svaki put kada bih dosla do kraja price o njemu, sve to ponistim jer za mene on nije mrtav!

  Treba mi jos vremena, da bih shvatila neke stvari. Verovatno ce i ta prica o mom skolskom drugu, jednog dana izaci na ovoj stranici.
  skola- 4584 - 04.03.2006 : Nikola Samardzija Sokolac - best (0)


  Pozdravljam čitav IIg3. Samo naprijed najbolji smo.
  skola- 4583 - 04.03.2006 : Nikola Samardzija Sokolac - best (0)


  Pozdrav svim Sokocanima, i pozdrav mojoj razrednoj Sandri Eres.
  skola- 3901 - 16.02.2006 : The black trio(safet,fikret,derim) Sokolac - best (0)


  Pozdrav za sve Sokocane, i nasu razrednu Sandru Eres od Crne Trojke iz IIg. Pozdravljamo i profesoricu Miru Vukovic koja nam je dozvolila da surfamo, jer da nije nje mi sad ne bi pisali. Alaoha.
  skola- 2066 - 01.09.2005 : Mijat Šuka - best (0)

  Doša đavo po svoje


  Negdje u junu '99. slavili smo 20 godina mature, ono nas što se okupilo počesmo da se predstavljamo. Kako to ide jedan po jedan, gdje si i šta si.. Ostade mi jedno predstavljanjeu mislima jako dugo, nekako slično meni. Naš školski drug Beli reče jednu veliku istinu. Kaže on:

 • Bio sam u Bosni - zaratilo se, bio sam u Srbiji - zaratilo se, eh da mi je da se domognem Amerike da se i tamo zarati!

  Beli se u medjuvremenu vratio u svoje rodno selo i počeo da se bavi proizvodnjom zdrave hrane i slično. Ja ne mogu da se ne uptam da li je to usud ili početak kraja, po Bibliji, sada već mogu da kažem ove bivše svjetske sile?
 • skola- 1971 - 29.07.2005 : Starina Novak Romanija - best (0)

  Srećan rođendan generacijo


  Na današnji dan se rdio naš sugradjanin Mijat (Budimirov) Šuka.

  Mome bratu Mijatu srećan rođendan!

  Nećemo se naći u Brezjaku, ovog ljeta neka bude na internetu!
  Mijate, živio ti sa nama!

 • Mijatu Šuki srećan 27. 07.
 • Zoranu Kneževiću srećan 28. 07
 • Dragu Ćajiću (negdje u Kanadi) 29. 07
 • Svjetlani Mačar (u Lučanima) 30. o7.
 • Snježani Krsmanović srećan 01. 09.
 • Željku Tomiću srećan 03. 10.
 • Goranu Cvijetiću srećan 23. 10.
 • Tatjani Todorović srećan 16. 11.
 • Vesni Borovini srećan 25. 11.

  Ukoliko znate neki rođendan iz moje generacije pošaljite ga na moju adresu ili objavite na ovoj stranici.
 • skola- 1763 - 16.06.2005 : Mile Sokolac - best (0)

  Sportom protiv droge


  Ovih dana u Beogradu je boravio Maradona i on se prikljucio ovoj akciji, koju je podrzao i Kusta. Akciju vec duže vrijeme sprovode i članovi sa upravama sokolačkih sportskih kolektiva, uz svesrdnu podršku školske omladine!
  skola- 941 - 14.03.2005 : Slobodan Teletina Sokolac - best (0)

  Škola


  Ma evo ja sam srednjoskolac prvi sam razred idem u stolarsku skolu boli me briga, bolje da sam u stolariji i da prolazim nego onim kojima su tate i mame zavrsavali za gimnaziju pa sad jedv aprolaze, ma nije ni bitno. A u skoli profrsori su ekstra to cjenim, alkohola, pusenja ima ali to je pretezno u VC-ovima, ali droge neznam da li ima a po mojim prcjenama kako se ponasaju djaci bogami ima!!!
  skola- 528 - 19.11.2004 : Slobodan Teletina Sokolac - best (0)

  Pozdrav


  Pozdravljam sav moj bivsi razred IX-5. Posebno drugarice Anu Renovicu, Danicu Kosoric, Anju Perovic, Bojanu Kosoric!!!!!!!!!

  Idi na stranu - |1|2|