fix
Logo
fix
Nalazite se na Sokolac-POLITICARI
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

politicari- 93827 - 15.10.2015 : Zeljko Tomic Sokolac - best (3)

Dosije Sokolac


Ovaj video je iz 2012. godine, ali vrijedi ga pogledati čak i da ne živite na Sokocu.

politicari- 92577 - 12.03.2015 : Jova Jagodovic Rogatica - best (1)

Čudan smo mi narod


Stručnjaci smo mi i za fudbal i za politiku, ali smo mnogo nerealni. Čudan smo mi narod, neracionalan, osvetoljubiv, mrzimo sami sebe, jer da nije tako, mi bi rekli, čekaj ja simpatisem tu i tu stranku jer zagovara te I te ideje koje bi nama mogle donijeti dobro, ali u njoj ne valjaju ti i ti, ukrali su to i to, ali u onoj drugoj stranci koju ja ne volim ima taj i taj koji je pošten, pametan, realan i ja ću ih podržati.

I dok se naši političari privatno druže, a bogami našim parama i dobro služe, mi se u ulici i komšiluku zbog njih svađamo i zavađamo, pljujemo, psujemo, zavađmo djecu, našu budućnost i realnost a svakim danom smo sve bjedniji bez obzira ko je na opštinskoj vlasti ili u republičkim organima.

Poneki imaju sreće, štele ili jake rodbinske veze pa za mahanje repom dobiju neko dobro mjesto i to je to. Nažalost nema dovoljno iskrenih patriota ni u boračkim, niti u drugim organizacijama i udruženjima koje se non-stop formiraju da se sastanu, dogovore i kažu: "Čekaj, politika nas ne zanima ali Republika da jer smo se za nju borili..." Treba rećI I to da nas zanimaju I oni koje predstavljamo (učesnike rata, tj. borce, invalide, potomke poginulih i stradalh, i volio bih da te porodice počnu predstavljati naslednici, oni koji su najviše osjetili njihov nedostatak, ne bi dalje) daj da kažemo ovako više ne moze I o ovom pitanju sve stranke moraju da imaju ovakvo misljenje.

Kad je to ova ili ona stranka, kad je bila na vlasti zauzela stav i rekla od danas ovako više ne može, pustimo Toma i Milorada oni su tek pješaci u partiji koju mi mnogi ne razumijemo a ne da igramo.

Pozdrav svima onima koji jedva sastavlja kraj sa krajem, kao i ja sam.
politicari- 92547 - 09.03.2015 : Marko Samardzic Pale - best (2)

Momo Mandić


Čitam ove komentare i vidim da niko ne spominje Momu Mandića. Taj jad i dalje komanduje istočnim djelom mafijaško-zločinačkog klana, Momo Mandic pa neviđeni lopov, pa onaj kao biznismen Tomo Kovač... Fuj, Fuj, Fuj!
politicari- 91013 - 31.07.2014 : Mirjana K. Sokolac - best (1)

Milovan Bjelkica pod demokratskim udarom


JEDINA I SVA VLAST OPŠTINE SOKOLAC JE MILOVAN BJELICA

Načelnik Milovan Bjelica, koji je pravosnažno osuđen za prevaru na godinu dana zatvora i namirenjem duga od 136. 000 KM Inžinjeringu iz Zvornika, za 2013. godinu, budžet opštine Sokolac, doveo je u deficit ili manjak za 1. 410. 800 KM.

U toku ove godine načelnik Milovan Bjelica kupio je službeni pasat od 70.000 KM. A prije toga kupio je sebi, privatno, džip hjundai-santa fe, sa kojim dolazi na posao i odlazi sa posla.

Romanijaputevima, opština je dužana 300. 000 KM, 100. 000 KM Rajak-Vobu, 50. 000 KM Šibaliji za toplovodnu mrežu, autoprevoznicima za popravku lokalnih puteva, Fondu PIO za doprinose za 7 mjeseci, neisplaćene plate radnicima opštine i budžetskim korisnicimna. Boračkoj organizaciji, od planiranih 75.000 KM, ništa nije isplaćeno, iako je Boračka organizacija dva puta tražila isplatu od 45.000 KM. Kredit od 2 miliona maraka nenemjenski je potrošen, bez konkretnih uloženih investicija i rezultata. I mnogim drugima je opština dužna.

U opštinu Sokolac zaposleno je novih 30-tak radnika, tako da sada opština ima zaposlena 102 radnika i 86 volontera. Većina novozaposlenih uopšte ne dolazi na posao, jer fizički nema mjesta za smještaj, a primaju plate. Optimalan broj zaposlenih u opštini Sokolac, prema broju stanovnika, je 40 ljudi.

U opštinu se više ne može ulaziti, od viška zaposlenih. Ima ih koji prestoje radno vrijeme, jer nema dovoljno stolica da sjede. Primljena su i tri savjetnika, koji savjetuju načelnika. Jedan je doktor iz oblasti šumarstva, koji je prepisao već napisanu važeću Strategiju razvoja opštine Sokolac, drugi savjetnik sjedi ispred kabineta načelnika, na stolici za stranke, a inače je istjeran iz Hipo banke, pošto je banka opljačkana od strane radnika banke, koji je takođe primljen u stalni radni odnos u opštinu. Treći savjetnik je primljen, po zaslugama iz ranijeg perioda.

Šta li ga savjetuju, pitamo se? Prije će biti, da je to radi radnog mjesta i plate. Ne smiju oni ni progovoriti, a kamoli da daju savjet. Isti je slučaj i sa svim zaposlenim u opštini, a posebno načelnicima odjeljenja. Načelnik je neprikosnoveni autoritet, ne samo za izvršnu vlast i zaposlene, već i za poziciju u zakonodavnoj vlasti-Skupštini opštine Sokolac. Ni tamo niko iz SDS-a, ništa ne smije progovoriti, bez dozvole načelnika. On ti je alfa i omega i sva vlast opštine Sokolac, koju je doveo do raspada.
politicari- 90166 - 12.05.2014 : IT Svjedoci Vremena Banjaluka - best (0)

Crna knjiga o Milovanu Cicku Bjelici


Crnu knjigu možete pročitati ako kliknete ovdje.
politicari- 90125 - 10.05.2014 : Informacija Sokolac - best (0)

Pitanje


Interesuje me zašto gospodin Tomić ne objavi objašnjenje u vezi navodne smjene Tanje Tomćić - Bulajić sa mjesta predsjednika OO SNSD-a Sokolac, a ima još novosti u vezi s tim ali idemo redom?

RE: PitanjePoštovani,

trenutno sam u Sokocu, pa mi je "slab internet" I ne provodim mnogo vremena za računarom. Ukoliko pogledaš po datumima, primjetićeš da postovi izlaze sa izvjesnim zakašnjenjem.
politicari- 90089 - 08.05.2014 : Mitar S. Sokolac - best (0)

Načelnik zvani BIĆE, BIĆE


Na sajtu opštine Sokolac, objavljen je tekst pod nazivom "Sokolac jedini iz RS dobitnik priznanja Evropski otvoreni grad BIH 2014" Evropski pokret u BIH je nevladina organizacija od koje je opština Sokolac dobila povelju. Ona se našla jedina iz RS u društvu s Inckom i ostalim evropejcima. Zadatak i cilj ove NVO je upravo da napravi unitarnu BIH i okrene je ka Evropi. Narod RS je protiv unutarizacije i protiv BIH, a opština Sokolac dobiva priznanje iz BIH, od nevladinih organizacija, koje su produžena ruka zapada i nosioci "fine" kolonizacije protektorata zvani BIH, na čelu s protektorom Inckom.

Kad je Sokolac bio zatvoren grad ili bilo koji drugi grad u RS? Nikad. Ovo je samo floskula načelnika, koji želi da omalovaži sve u RS, a da istakne sebe.

Sokolac je otvoren grad sa budžetom u deficitu od 1.410.821 KM za 2013. godinu i ne zna se koliki će deficit budžeta biti u 2014. godini i neisplaćenim doprinosima radnicima opštine od jula 2013. godine. Sokolac je otvoren grad, s načelnikom koji je pravosnažno osuđen za prevaru na godinu dana zatvora i namirenjem duga od 136.000 KM Inžinjeringu iz Zvornika, kreditom od 2 miliona za koji se ne zna gdje je potrošen, bez konkretnih uloženih investicija i rezultata.

Pravio je načelnik anketu na sajtu opštine Sokolac, "Da li ste za ulazak u EU", pa je dobio poražavajuće rezultate. Narod je protiv, a on za. Zašto ne napravi anketu, da li ste za ujedinjenje s Rusijom? Ili, da li ste za Evropu ili Rusiju? Lisac jedan, zna on za koga radi.

Zašto je dobio plaketu? Zato što je američki čovjek i što radi onako kako mu mentori narede. Njega ne zanimaju interesi naroda Sokoca, njemu je važno da se slika, a posle njega i potop.

Ovo je načelnik opštine Sokolac i zar se ovim treba ponositi. Sokočani i njegovi iz SDS zovu ga načelnik biće-biće, zato što stalno i svima obećava sve, a da od toga nema ništa.

On nema pravo ni da obećava, jer je u Sokocu sve urušio i zatvorio sa svojom vladavinom od 1992. do 2008. godine, kada je uništeno sve što je radilo i privređivalo, dok nije privatizovao i rasprodao sve što se moglo prodati. Sve projekte, od ideje do izvođenja, a koji su započeti i obezbjeđeni od 2008. godine, do 2012. godine, prisvojio kao svoje, od vodovoda, toplovodne mreže, etno sela, bazena i Centra za unapređenje poljoprivrede.

Vladao je u vremenima kada je u Sokocu strah "visio" u vazduhu, kada se kralo i ubijalo, kada se javno nije smijela iznijeti misao i riječ, a kamoli kritika na vlast.

I sada nas on vodi u Evropu, preko BIH, da bolje živimo. Od rušitelja postao "graditelj, zahvaljujući muslimanskim i kupljenim glasovima na izborima 2012. godine. To je, kao što narod kaže "zločinac se vratio na mjesto zločina. " Teško opštini Sokolac, posle ovakvog načelnika!

Izvor: klikni ovdje
politicari- 89701 - 12.04.2014 : Mitar Sokolac - best (0)

Tanja Tomčić - Bulajić smjenjena sa mjesta predsjednika OO SNSD-a Sokolac


Tanja Tomčić - Bulajić je smjenjena sa mjesta predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a Sokolac od strane, Aktiva mladih - jednoglasno, Aktiva žena - jednoglasno, Opštinskog odbora SNSD-a Sokolac - jednoglasno i Izvršnog odbora. Svi organi stranke su je smijenili! Ona je izvršila puč u stranci i uvela diktaturu i ignorisala sve ove organe, kao i članstvo. Sama je sve odlučivala i sve oko sebe lagala je i manipulisala kako njoj lično odgovara. Uvela je obavezu, da se mora persirati, da niko ništa ne smije da joj kaže, a u kancelariju se moglo iući, kad ona kaže i odobri. Kancelariju je preselila, po noći, a da niko nije znao za to.

Članovima organa je ovo prekipjelo, jer ih više ni o čemu nije obavještavala, pa su odlučili da je po Statutu legalno smjene i sazvali sastanke organa, koji su joj pojedinačno izglasali nepovjerenje, a OO usvojio i potvrdio odluke. Svi zapisnici, sa svih organa su poslati u Glavni odbor.

Kako je postavljena, tako je i smjenjena. Postavio je Mirko Čolović, iako se članstvo protivilo. Obila mu se od glavu Tanja Tomčić, pa se zbog nje i on morao povući, da ne učestvuje u političkom životu stranke. Priznao je svoju krivicu i dobrovoljno se povukao. Nije izbačen iz SNSD-a, kako pišu novine. On je predsjednik Kluba odbornika u Skupštini opštine Sokolac.

Tanji Tomčić posebno je smetao Bojan Tošić, direktor gazdinstva, koga je oklevetala raznim lažima i imala namjeru da ga smjeni i postavi svog čovjeka za direktora gadinstva, sa kojim bi ona upravljala. Bojan nije htio da je sluša i to je jedini razlog njenih nauma. Zbog toga je išla i kod bivšeg direktora Šuma i tražila Bojanovu smjenu. Međutim, njih oboje su smjenjeni. Obistinila se ona narodna: ko drugome jamu kopa sam u nju pada.

Bitno je da se stranka oslobodila i Mirka i Tanje.
politicari- 73188 - 28.08.2012 : Marko Ilić Ilidža - best (1)

O SDS-u


E, moji paćenici, kompleksaši, pa gdje to ima da se tako krade, kada SDS izmjesti sva preduzeća iz Sarajeva poput Coca-cole, Pretisa i još preko 50 drugih pod izgovorom da se sačuvaju i da se onda vrate u RS.

E vidite, to vam je patriotizam, pa znate li vi koje su to milijarde maraka? Gdje vam je bio Dodik kada je to urađeno, pa o čemu vi pričate. Šta je sa građevinskim materijalom koji je bio namijenjen za izgradnju Srpskog Sarajeva, a SDS ga je prodao muslimanima u Sarajevu.

Šta je sa privatizacijom, šta je sa primanjima zaposlenih, koliko ste plata i penzija ostali dužni.

Da imaju obraza ovi iz SDS-a ne bi smjeli ni da se jave!
politicari- 68388 - 08.04.2012 : Vox Populi Primčići - best (0)

Rane junačke


U vrijeme ono, dok je po BiH bijesnio ratni vihor, za neke se pričalo da ne mogu stradati od neprijateljskog metka, da je veća vjerovatnoća da poginu na nekoj krsnoj slavi, usljed mogućnosti pada im na glavu kandila za vrijeme obavljanja složene dužnosti dolibaše.

Rat se završio i borci su odavno obasuti mirnodopskim problemima a profesionalne dolibaše i dalje istrajno vrše ovu složenu dužnost, rizikujući i u miru isto kao i u ratu. Jedan od ovih, vrijedni i čestiti (što reče Dodik) Mirko Čolović tako postrada proslavljajući dan svetoga Lazara, godine 2012.

A tek što je, po naređenju i blagoslovu Miloradovom, smijenio kriminalizovanog direktora sokolačke šumarije i ustoličio novu uzdanicu. Naravno to je priča za narod. Za sofrom je lijepo i koncizno obrazložio da dosadašnji direktor ostaje ono što je i bio, samo neznatno pomjeren na mjesto tehničkog, da oni nastavljaju zajedno na kursu započetom prije šest godina. Do posljednjeg stabla. Novi direktor je samo paravan, lutka na koncima, već dobrano uključen u mnoge specijalne šumske operacije, isključivo u poslijeponoćnim satima. Ima da radi šta mu se kaže, da kada ga pozovu ustane u 3 i zagusla veselom društvu, kao i do sada. I šuti u slobodno vrijeme.

E, onda se desi taj nezgodni maler. Rana nimalo bezazlena, prostrelna, na lijevoj potkoljenici. Plus prst polomljen. Od pištolja na krsnoj slavi! Iako je htio sakriti ljute rane odlaskom u koševsku bolnicu, zaobišavši sve zdravstvene ustanove Sokoca i okoline, nekako se sve doznalo.

Hristos je Lazara digao iz mrtvih ali Čolović je sokolački SNSD toliko zatukao da ga ne može dići ni hiljade čuda, uključujući sve dosadašnje i buduće "kozmetičke" promjene i "obračune sa kriminalom" koje provode Mirko i njegov šef. Na žalost "kolateralna šteta" svega je uništenje Sokoca, svih moralnih i ljudskih vrijednosti jedne tradicionalno istinoljubive sredine odvažnih stanovnika koja to odavno više nije.
politicari- 21808 - 29.05.2009 : Rammstein - best (0)

Sokolac, juče, danas, sjutra...


Ne vrijedi, biće onako kako i sama poslovica kaže, svaki narod ima onakvu vlast kakvu i zaslužuje.

Ja nisam pisao hvalospjeve prošlim vlastima, svakako da sam za promjene, ali ne za one na gore, po principu što gore za narod to bolje za vlast, a narod se nije pokazao pismenim ni poštenim da promjeni takvu vlast, naprotiv narod je vođen snishodljivim porivom, uradio obično uvlačenje u bulju milokrada dodika i njegovih oligarha!

Ne znam koga ti smatraš u Sokocu za "demokratsku opoziciju"? Onu papazjaniju i balvaniju! ?

Koga smatraš za opozicionara, kad u cijelom Sokocu nemaš jednog krštenog političara, da je završio političke nauke, filozofiju, da se bavio opozicionarskim radom, zbog kog bi bio progonjen od režima, kao recimo što su Šešelja progonili i zatvarali zbog njegovih stručnih radova i izjava! ?

Sve je to improvizacija kvazipolitičara, kadrovi skupljeni i okupljeni s brda, dola, s koca i konopca, naučilo na sistem u kom ljubiš bulju partiji, a partija je ta koja ti daje pare i mogućnost ugodnog života na neradu, a sve to od krave muzare države!

Koji sokolački javni mislioci, poslanici, vjernici,.. kad ni jedan nema pojma ni kad je Velika Gospojina, a kamoli neke osnove religije da poznaju!

Da je riječ o poštenju, valjda bi više šanse dobio Brane Đurković, sa svojom partijom, eto, pošten čovjek, sokolački domaćin, cijenim njegov konstruktivan rad u boračkoj organizaciji, ali eto narod neće njega, ali hoće Daltone, jer su Dodikovi! ? To je ta sokolačka prepoznatljiva zabluda, bolje je i tuđe govno, nego domaći hljeb!

Sokolac se u svom razvoju i bitisanju, oduvijek oslanjao na Sarajevo, onako kakvo je bilo prije rata, a takvog više nema, i logično je da se stvari mijenjaju iz osnova i da se mora stvarati novi regionalni centar, da bi opstali na ovom novom geografskom prostoru, zbog toga je ta priča oko Banjaluke, još jedna obmana i zabluda, nikad se Sokolac nije u svojoj istoriji mogao oslanjati na Banjaluku, tako ni sad, a i banjalučani drže do nas, ono baš do j.. , ma ne zarezuju nas ni za suvu šljivu, najbolje se vidjelo skoro na fudbalskoj utakmici Borca i Slavije, a i sam sam se mogao uvjeriti na nekoliko primjera nekoliko puta, kako nas oni jednostavno ne podnose!

Poštovani,

eto, najzad ja i ti da se složimo u jednoj stvari kada je politika u pitanju. Najveća zabluda naroda sa prostora bivše Jugoslavije je da smo "svi stručnjaci za fudbal i politiku".

Što se fudbala tiče, svi znamo kako nam ide: od 1991. godine nismo postigli nikakve značajnije rezultate na svjetskoj sceni. Sportom vlada mafija, korupcija...

U politici smo još gori! I tamo vlada mafija i licemjerstvo, a sve je manje poštenih koji pokušavaju da se bave politikom. Značajan doprinos ovakvom stanju u političkom životu dao je i poslednji rat, ali i tranzicija koja se dešavala nakon njega. Pošteni se, uglavnom, drže podalje od politike, a mnogi od njih su odlučili da "bolje sutra" nađu izvan prostora bivše Jugoslavije.

Ovdje ne prozivam nikoga, ali tvrdim da je naš nepismeni seljak glavni krivac za ovaku situaciju. Kako reče Zoran Kosorić, "našeg seljaka možeš kupiti i za par opanaka, i to oba lijeva". Ovo se odnosi na 2000. godinu, kada je sokolački SDS dijelio opanke seljacima koji su izašli na izbore.

Situacija nije mnogo bolja ni u Sokocu, gdje ima i nešto inteligencije. Međutim, mnogi smatraju da nije pametno baviti se politikom u ovo prevrtljivo vrijeme. Mnogo je ljudi od profesije (intelektualci) koji pokušavaju da budu neutralni u politici, jer česte političke promjene mogu negativno da utiču na njihove dugoročne planove u karijeri.

Za Brane Đurkovića mogu reći sve najbolje. Dobar domaćin, i relativno pošten političar. Eto, na takvu "demokratsku opoziciju" mislim. Višepartijski sistem podrazumjeva "demokratiju", što ja tumačim kao puno pravo da se neki pojedinac zalaže za svoje političke ideje, a da pri tome ne mora da strahuje da će me neko skinuti glavu za ono što je rekao. I nemoj, molim te, da kažeš da niko u Sokocu nije ostao bez glave za vrijeme vladavine SDS-a. Neću ovdje da ulazim u diskusiju da li je SDS ubijao, ali svi znamo da ništa nisu učinili da se počinioci ubistava pronađu i kazne. Štaviše, njihovi kadrovi su učinili sve da do toga ne dođe. Što se tiče SNSD-a, tu je malo drugačija priča. Oni su bar protjerali Kršu sa Sokoca.
politicari- 21770 - 25.05.2009 : Rammstein soklac - best (0)

Politička situacija na Sokocu


Taman kad sam pomislio da si i ti Željko upalio, napokon, i shvatio da je stranka = stranka profiterska i ništa drugo, bila ona ovog ili onog naziva, a ti me do suza nasmija sa onom parolom "istorijski izbori, gdje je SDS izgubio.. "

I šta sad, sva se pitanja običnog svijeta lagodno riješavaju, usput... ? Ma daj, ne budi smiješan!

Pa i najtvrdokorniji SNSD-ovci su skontali da je to obmana, jer su se našli u istom procjepu stvarnosti, želja i mogućnosti, još gorim problemima, nego što su imali sa prošlim vlastima!

Ko je to veslo sisao, pa da ne zna danas da se u Sokocu ne završava dvorana, zato što je Dalton suspendovao tender, samo da ne bude podizvođač, već izvođač (a s čime? kukavac.. )pa je slučaj "sokolačka dvorana", dobila epilog na sudu BiH, umjesto izgradnje, u najboljim meteorološkim uslovima, tj. maju mjesecu! ?

Pa pitajte opštinare, radnike, kako kubure bez plata? pitajte izvođače radova, kako stoje sa (ne)naplatama? koliko se još firmi i radnji zatvorilo i ugasilo od "istorijskih izbora"?

Hm, nemam više volju ni da se smijem, a taman kad hoću nekog SNSD-ovca da popljujem, oni me preteknu, već se međusobno popljuvali...

U subotu "gradske sokolačke bande" pretukle maturante, na proslavi maturantske večeri u Romanija-putevima...

Sad očekujem, da se oglasi i Milica P. iz centra za dezinformisanje, da objasni zašto se Sokolac pretvorio u leglo kriminala, i zašto su dobile glasove nove sokolačke vlasti, a građani dobili samo nove sokolačke jajare, aferim, aferim...

Poštovani,

neću da ulazim u diskusiju o tome da li su tvoje tvrdnje u vezi sadašnjeg stanja na Sokocu objektivne i istinite. Međutim, hoću još jednom da ponovim da nakon sedamnaestogodišnje vlasti, jedna politička sila (pogotovu u ovim nemirnim vremenima tranzicije) prelazi u stanje apsolutne oligarhije, sa prijetnjom da svojom strahovladom ugući i najmanju iskricu demokratije i da potpuno uništi svoju opoziciju.

Za ovih sedamnaest godina, na sokolačkoj političkoj sceni su se pojavili mali diktatori velike moći, koji nisu prezali ni od čega da zaštite svoje bogatstvo i političke interese. Ukratko, ako je tako kao što ti kažeš, mislim da je i to bolje nego da sokolačku političku scenu kontroliše jednoumna skupina političara. Jer, kako Rafo, moj omiljeni profesor matematike kaže, dva minusa daju plus.

Konačno, Sokolac ne može protiv Banjaluke. Ne može, a i ne smije! Jer dosta smo se dijelili, hajde sad da se malo množimo.

O Dodiku neću ovdje ali ti mogu reći da je moje mišljenje o njemu za nijansu bolje od tvoga. Što se pljačke tiče, svi su oni "sranje kroz debelo granje". Ipak, Dodikova politika je za 10% inteligentnija, prije svega na republičkom nivou.
politicari- 21188 - 24.03.2009 : Rammstein - best (0)

Pljačka, pljačka..


Takozvana vlast Milorada Dodika nije nikakva politička opcija, već zločinačka organizacija duboko ukorijenjena u institucije Republike Srpske, kojima suvereno vlada i koje je pretvorila u izvršne organe mafijaškog udruženja. Za protekle tri godine, ova banda opljačkala je bezmalo milijardu maraka, osiromašila ovaj entitet, a građane dovela na ivicu bijede i apsolutno im ugrozila i fizičku egzistenciju. Suština Dodikove kriminalne vladavine, o kojoj pišemo već mjesecima, leži u namjeri da se opljačka sve što "oči vide", a nakon toga da se uruši entitet kako bi se taj vanvremenski kriminal prikrio. Kradu svi " od opštinskih funkcionera do onih iz republičkih institucija, bezobzirno otimajući i računajući da niko od njih neće odgovarati, jer imaju apsolutnu vlast. Bezobrazluk i osionost mafijaških vlastodržaca prevršili su sve mjere i došli do faze u kojoj otvoreno otimaju od građana, uopšte ne zazirući od organa gonjenja. A i zašto bi, kada su pravosuđe i MUP RS potpuno u funkciji gangsterske elite i aktivni su učesnici pljačkaškog pohoda, goreg i od nekadašnjeg djelovanja divljih hordi, koje su, svojevremeno, poharale Evropu nekoliko puta. Da je tako, najbolje svjedoči djelovanje Neđe Ilića, direktora JP "Šume Srpske", Rajka Bulajića, čelnog čovjeka gazdinstva u Sokocu, kriminalaca Mirka i Brane Čolovića, sudije Luke Borovčanina i ostalih članova Koza Nostre, čiji je specijalitet pljačka drvnih sortimenata. Uostalom, činjenica da je tokom 2007. godine ova banda u JP "Šume" opljačkala ravno 24. 392. 479 KM, notorno to potvrđuje.

Tako stoji i u zvaničnim izvještajima, a za 145 miliona opljačkanih, od nas nesretnih građana RS, tek se samo nagađa, a pitanje da li će ikad biti jedan pošten sudski proces, nad tim oligarhijskim centrom moći iz staklene zgrade vlade u Banjaluci!

Ne znam, čemu se uopšte nadati, kad danas apsolutno sva mjesta na istoku RS liče jedno drugom kao jaje jajetu, Trebinje, Ljubinje, Nevesinje, Srbinje, Čajniče, Rudo, Novo Goražde, Kalinovik, Trnovo, Višegrad, Rogatica, Sokolac, Han Pijesak, Vlasenica, Šekovići, Bratunac, Milići,... sve je to pustoš opšta, svakako je ta mjesta vajni premijer namjerio dati Sarajevu, Tuzli i Mostaru, na "prudskim dogovorima", pa ga i ne interesuje ništa više nego da odavde izvuče što više sirovina i resursa, i tako svoj kanton laktaše trajno obezbjedi, a za populaciju ga briga isto ko za lanjski snijeg!

Takav alibi laktašenko kupuje baš ovakvim slučajevima kao što je Sokolac, koji daje neku podršku njegovim kriminalcima i oligarsima, što je još veći apsurd, zapravo apsurd par ekselans da narod pomaže svojim diktatorima da ga uspješnije pljačkaju! ?

Neki regioni na istoku RS, poput Bijeljine, Srpskog Sarajeva, Pala i Gackog se suprotstavaljaju i odupiru, ovako užasnom pohodu dodikove klike u bestijalnoj pljački svega vrijednog što je ovaj narod mukom stekao i još većom mukom sačuvao, i u tome bi svi mi trebali pomoći, ako nam je cilj da preživimo na ovim prostorima! ?

Ili da sve ovo ovdje prepustimo turcima, a mi da se lijepo preselimo u Banjaluku, pa tako steknemo podjednaku šansu za opstanak ili nestanak!
politicari- 17579 - 08.04.2008 : Zli Bob Sokolac - best (0)

RE:Eka sokolovićki


E, prijatelju moj, hvala ti na lijepim riječima i na svim dobrim predlozima. Ali nema nade za mlade u Sokolackoj opštini! Zamisli kad i ja izgubih nadu u svoj grad. Sve si to ti lijepo rekao, ali to da sprovedeš u djelo treba ti jos dva života. Norme su pale, moral takođe! Odlično sto si pomenuo Pale. Ja se sjećam uz dužno poštovanje svima, nekada su Pale bile vikend naselje. Nisam imao potrebu da svraćam u Pale. Ali eto dođe vrijeme i sve se preokrenu!!

U Sokolac da uložiš lovu u neku firmu ili u običan posao tipa sitnog biznisa, moraš prvo da odeš u opštinu i u zavisne troškove da uvedeš Putka, Bjelana, Doru, Jokšira i tek zadnje dvije stavke kao najnevažnije u svemu ovom svoju zaradu i svoju porodicu! Tako da moj Eka nemaš posle ni pišljiva groša! Još nešto, ako misliš i posle toga da ti posao napreduje moraš petkom biti u Icebergu a ostalim danima u Mat-Panu.

Sve što te neko pita moraš da izbjegavaš odgovore i da se odaljavaš od nepodobnih osoba koje lutaju po gradu bez posla i egzistencije odbačeni od gore navedene ergele. A pomenuta ergela su patriote kakve nikad nisi vidio. Oni misle dobro gradu i opštini dajući omladini drogu i ostale duhovne preparate, moleći se Bogu da što više uzimaju. Svoju su djecu sakrili u metropole svjetske, pa sad prodaju narodu maglu i drogu. E pa zato odo' i ja čim mognem prije, do duše prazna džepa ali čiste savjesti.

Pozdrav Eka!!!!!!!!!!!!!!!
politicari- 17575 - 07.04.2008 : Zli Bob kazani - best (0)

Park


Park još jedan pade, nije ni prvi ni poslednji nažalost!!! Živimo u zabludi da će nešto da se promijeni u ovom sumornom gradu. Nikad, nikad nista od budućnosti u njemu! Ovo je moj poziv omladini Sokoca, da što je moguće prije i ko ima šanse napuštaju polako grad i da se udalji što dalje, gdje god odu naći će bolje!!! U Sokocu samo možete biti meta bludnika političkog ili tajkuna lovatora i sigurno možete naučiti da druge prezirete, da širite mržnju, da ubijate, i sve osobine najgore koje čovjek ima. Tu se cijeni ko koliko ima para i ko ima više pucanja (naravno u meso) ko je više izvarao, najmanje se postuje reč, poštenje, ljudskost i školovanje. Zato što prije ko može spasi se, idi, idi što dalje - nikada svjetlosti u Sokocu!

Pozdrav ja ću prvi!
politicari- 17071 - 17.01.2008 : Pero - best (0)

Braća Čolovići


Gore pomenutoj braći ne ide ništa od ruke a dokaz su propale fabrike i milionske investicije. Samo je kod nas moguće da propali privrednici budu pokretač razvoja opštine.

Ako su to kadrovi koji će pokrenuti privredu u Sokocu jadni smo i mi i kompletna država. Ja njima dvojici ne bih dao ni ovcu da mi pričuvaju na jedan dan a kamoli kredite i fabrike kao što im daje Milorad Dodik.

Uginula svinja od 200 kg je ležala 10 dana u krugu sokolačke klaonice a da niko nije našao za shodno da je pomjeri. Zar to nije dovoljno o sposobnostima Mirka Čolovića?

Italijani kodirali mašine za punjenje vode a drugi Čolović ne plati ratu pa sad čeka pomoć vile da mu dekodira opremu.

Koga su mogli prevariti prevarili su ali ne možeš varati čitav svijet.

Tuga, čemer, jad!
politicari- 16937 - 03.01.2008 : Od sad - best (0)

Otvorena pitanja


Jel' demokratija zlostavljati sve što nije u SDS-u?

Jel' demokratija kad jedna strana mora da pravi puč da bi pobjegla od sablje moćnika?

Jesu li promjene morale da budu onakve?

Koji je glavni nacionalni cilj bio tadašnje vlasti, prije te "demokratije"?

Kako bi trula baba završila da nije pobjegla iz te tadašnje demokratije?

Da li bi trula baba izvršila samoubistvo iz zasjede, da ne ode u demokraciju široku?

Da li ti momci rade za Radovana ili za demokrate?

Jel' tadašnji nacionalni cilj bio očuvanje integriteta RS, vojske policije i institucija?

Da li se neko kao stavlja na raspolaganje Radovanu radi svojih ciljeva?

Da li je ta mreža nastala za njegove vladavine ili je demokratija izbacila na površinu kao da ne kažem šta.

Jel ikad iko od strane potpisnika Dejtona u RS objelodanio šta je potpisano u ugovoru?

Ko je od potpisnika Dejtonskog mirovnog sporazuma danas živ?

Da li su velike sile ( Amerika, Engleska, Francuska, Njemačka ) imale tajne ugovore sa tadašnjom demokracijom?

Jel' uopste moguce doći do Radovana od Amera?

Jesu li Amerikanci jedva dočekali smjenu Karle del Ponte?

Jel' mislite da taj koji ovo kreira pije i puši?

Jel' registrovana grupa ljudi koja uživa "gudru" u MUP-u Sokolac city?

Sta je MUP preduzeo u vezi sa ovim gore, osim zataškavanja?

Koliko kosta jedan bijesan auto kad danas se svi bore za egzistenciju i go život?

Upitno je, da li neko uopšte valja drogu u Sokolac city?

Da li se još neko ucepi od Ameriku za drogu i da li je Amerika ljuta zbog toga na njih?

Sta su demokrate učinile da suzbiju tu pojavu u Sokolac city?

Jesu li se demokrate pomirile sa činjenicom da USA kontroliše tržiste i pridružili im se?

Ko kontroliše Sokolac, Srpsko Sarajevo i Bijeljinu?
politicari- 16876 - 28.12.2007 : Rammstein - best (0)

RE: I mlade a stare lopove u zatvor


Ne mogu da se načudim, ovom pisaniju nekih "simpatizera" snsd-Dodikovih gulanfera!

Prosto imam utisak, da se piše o nekom prepoštenom svijetu i da ja ne živim tu gdje živim i ne vidim svu tu ljepotu, koju tako eksplicitno predstavljaju ovdje razni "dopisnici"!

Ni da se smijem ne mogu, jer ovo je tragikomično!

Šanjo "spasilac" šume i šumaraka, zaposlio 160 "novih radnika"?

Kojih? Kad su to bili oglasi i konkursi raspisani za nova radna mjesta, nešto nisam nigdje pročitao tako što?

Možda mu ubrajate i onih jadnika što jesenas i po kiši odoše da posade sadnice po kršovitom Glasincu, i ona prevarena djeca, što im ni do dana današnjeg nije platio ni pfening po sadnici!

Ko su ti silni zaposleni?

Oni što ih Šanja mijenja kao hokejašku postavu, deset primi, pa ih zamjeni desetoricom u po mjeseca a obećanu platu od 350 km, prepolovi "bratski" da nikom "ne kriva"!

Hvalite se braćom "Čolovićijima", kao oni donose kapital u Sokolac!!! Koji? Čiji? Braća Čolovićiji sa braćom gašijima iz sarajevskog-šiptarskog klana!

Pitanje je kad će gaši preuzeti sve to, ako ih u medjuvremenu ne srede iz suparničkog klana, ćele-bajramovića!

Hvalite gulanfera Dodika! ?

Tu bitangu, koja uze zgradu telekoma u Banjaluci, a ovu u Srpskom Sarajevu, pustio da propada! i on vam obećava 200 m. od Telekoma, kao pomoć istočnom dijelu Republike Srpske! ? Kao da on od nas ništa nije prodao, niti uzeo, već nam poklanja (naravno) naše!

Gulanfer, šalje razglednice školama i djeci iz "zlatnog salona" iz "plavog" iz ovog iz onog, a traži "pomozite školama"? pa što im ne posla koju marku!

Gulanfer, postavi onu sjedu drtinu za predsjednika RS, gulanfer, bi da naredi i narodu u Srbiji koga da bira-njegovog ortaka Tadićija, tog što mu je "štimao" da kupi još jednu vilu u BG!
Ko je on da svima može tako da naredi? I svi treba da ga klimajući glavom slušaju? gdje su pare od RANAF-a? Šta će biti sa RITE-Gacko? koliko je milijardi izgubila RS na Banjalučkoj berzi?

Koliko nisko mogu pasti naši ljudi? Zar smo se za ovo borili? Da ti gulanfer i kaišar, ratni profiter, bude vođa i glavni dasa Republike!

Ovo je sramotno! Dno dna!

Šanje, banje, sve se otima, pljačka, razvaljuje, "stovarišta otpada" cvjetaju! Režu se stara preduzeća i prodaju kao staro gvožđe na otpadima, raznim "milkusima", "medexima"... onaj kome ni ime ne bi da spominjem, sasiječe "UNIS" kog su radnici bili podigli, poslije deset godina stajanja, ali eto on nije mogao da zbavi licencu!

Bolje je sve to pogasiti i rasprodati u staro gvožđe!

E svaka vam dala, kad ste tako elokventni, vizionarski spremni, vispreni da iskusno "provalite" i pronađete "prave ljude" za "pravo vrijeme"!

Samo ne znam koje vrjeme! ?
politicari- 16873 - 28.12.2007 : - best (0)

Apolitična ličnost ili...


Vidi se očito da je gospodin koji se predstavio kao apolitična ličnost naklonjen braći Čolović. Dok su u srpskim šumama na čelu bili Stanić i Krunić nisu bili potrebni krediti da se isplate radnicima plate kao sto radi Šanjo, Stanić je po odlasku ostavio Šumarstvo sa milionom km u plusu, dok je sa Šanjom sa 3 miliona u minusu.

Erić Nebojsa je počeo sa radom prije 18 godina i to sa manjom brentom, pa je logično da je čovjek za toliko godina uspio da se proširi i stvori čitavu poslovnu imperiju koja hrani oko 100 porodica.

Zna se i da je Mirko Pandurević godinama na čelu Romanija puteva i ko bi drugi bio relevantniji da postane vl. nego on. Vidi se da pojedinci ne prastaju uspjeh i razvoj naše opštine pa skaču ljudima koji se bore da ojačaju našu bijednu opštinu koliko-toliko za vrat.

I Čolovići su dobili silne milione pa im niko nije kriv što nisu znali pametno iskoristiti.
politicari- 16865 - 27.12.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

RE: Kadrovi


Neko od moderatora je pustio ovaj članak o "oženjenim", "razvedenim" i "jalovim", ali ja ipak imam potrebu da dam i svoj komentar na to, ne zato što sam se našao "uvrijeđen" jer sam i ja razveden, nego zbog toga što mislim da to nije toliko bitno.

Tačno je da čak i na Zapadu političar bez stabilnosti u svojoj porodici nema šta da traži u politici. Upravo zbog toga se Bil Klinton nije razveo nakon svoje afere sa Monikom Luinski, jer je gospođa Hilari Klinton već tada imala u planu da se kandiduje za senatora, a zatim i za predsjednika.

Međutim, mišljenja sam da ljude treba da dijelimo na dobre i loše, a ne na dobre oženjene i sve ostale. Jer po toj logici, moj školski drug Zoran Kosorić ne bi mogao da bude političar jer u životu nije sreo ženu svoga života, ili bolje rečeno igrom nesrećnih okolnosti se nije oženio.

Ja se nekako nelagodno osjećam diskutujući o mrtvima, pa ću, eto, navesti sebe za primjer. Ja bih vjerovatno još bio "srećno" oženjen da sam ispunio sve kriterijume koja je moja "bivša" tražila od mene:

 • Da se po šablonu njenog oca, kompletno odreknem svoje familije i se družim i poštujem samo njenu rodbinu
 • Da sva finansijske trensakcije idu preko nje, i da ona donosi sve odluke za mene.

  Moj odgovor na ovo je bio: "neće moći ove noći, mila moja" i evo, ja sam srećno razveden čovjek. Napominjem, naš brak bi se sigurno održao da je nisam, po njenoj želji odveo u inostranstvo, gdje uživa podršku svoje rodbine i sestara.

  Međutim, kada malo bolje pogledam na neke moje prijatelje i njihove brakove, dođe mi drago što sam razveden. Npr. žena jednog mog prijatelja je u stalnoj depresiji što ništa ne radi i ne može da nađe posao, pa ovaj uzima slobodne dane, čak joj je i kućnu pomoćnicu našao. Voda je po moru, banjama, na skijanje i ko zna gdje drugdje. Čitav život je posvetio njoj, i kompletno zaboravio da ima oca i majku, koji mu čak (vjerovali ili ne) u inostranstvo šalju pare da bi on bio srećan.

  Ne kažem da nije problem i do meni. Naprotiv, da sam se i sto puta ženio, vjerovatno bih se svaki put razveo. U životu sam propustio mnogo "dobrih prilika", za koje sam bio siguran da će biti dobre supruge i majke. Moj problem je da se moj "vršnjak" uzbudi samo na one koje uopšte nisu za brak: atraktivne, kafanske tipove, dominantne u društvu... Ja sam svjestan svoga problema, pa sam jednom prilikom rekao da bih se moj brak održao samo kada bih prepustio romanijskim babama da me ožene.

  Međutim, poenta je da se ljudi ne dijele na oženjene i razvedene, plodne i neplodne, one kojima smrde noge ili ne smrde noge nego na dobre i loše.

  Zašto umjesto ovih, po meni malograđanskih ogovaranja, ne počnemo da razgovaramo o onim pravim ljudskim vrijednostima, kao što su:
 • moral
 • poštenje
 • inteligencija
 • integritet ličnost
  ... i mnoge druge strave koje su nekada krasile svakog srpskog domaćina. Daleko od toga da su ove odlike važnije od toga da li je neko oženjen ili razveden.

  Mislim da je krajnje vrijeme da odbacimo i te naše balkanske predrasude, i da shvatimo da negacija svega vodi ka jednoj opštoj anarhiji, u koju je Sokolac već odavno zapao. Izgleda da smo od Turaka poprimili onaj negativizam, u kome se već stoljećima davimo a ne znamo načina da se od njega otrgnemo.

  Uostalom, po ovom istoj "teoriji" i moj Komšija je "srećno oženjen", pa eto vam ga neka vam on vlada, kada već niste htjeli Zorana Kosorića.

  Nama, trenutno, u Sokocu treba bar neko ko je iole pošten, pa makar bio i peder. Jer, kakav god da je, ne može biti gori od ovih koji su na vlasti.
 • politicari- 16864 - 27.12.2007 : Naughty - best (0)

  Kadrovi...


  Da pomenemo i naše drage rukovodece kadrove u Opštini koji već godinama pod zastavom SDS-a vode nasu opštinu. Predsjednik opštine Ćućula - razveden, prije njega bio jalovi Ljubo Erić, ove ostale ne znam po funkcijama ali nije ni važno, Petko Vukojčić - veliki dobrotvor hrani tuđu djecu, Milada Radović - neudata, Gluhović Dragan - razveden, u onom nekom sudu čije su kancelarije u zgradi opštine, može biti da se zove Osnovni sjede sudije: Milada Mumović -neudata, Milica Vujčić - razvedena, tu je negdje i Dobrila Govedarica - razvedena, pa dalje gore u prostorijama opštine Branka Mumović neudata...

  Izvinjavam se našim dragim kadrovima ako sam nekoga izostavio. Ali eto odmah se vidi, sve sami domaćin i domaćica, tako nam je i naša opština napredna i uspješna, vode je ljudi koji ne mogu da srede stanje u svojoj porodici ili da je zasnuju. Daleko su nas odveli i ono što je radilo i vrijedilo su uništili. Naravno nije to sve što oni mogu, ako im damo povjerenje na sledećim opštinskim izborima oni će se potruditi da nas odvedu još dalje... :)
  politicari- 16840 - 26.12.2007 : - best (0)

  Samo nove u zatvor!


  Kad se malo bolje sagleda kako stoje stvari jasno se vidi da ovaj narod ne zaslužuje bolje. Pod crnim velom zvanim SDS već petnestak godina narod ne može da otvori oči.

  I kad je došlo vrijeme promjena, kakvih takvih, oni se i dalje pokoravaju sad već avetnim sjenama bivših rukovodećih kadrova. Vidim da na sva usta arlauču da direktora Šanju spakuju u zatvor ili da mu skinu glavu, bacaju mu bombe na kuću. Ako onako ljudski gledamo, taj isti direktor koji mnogima u Sokocu smeta je na ugovor zaposlio više od 160 radnika i na njihove plate isplatio vise od 1, 000, 000 maraka za godinu dana. Sad se pitam da li je morao ili nije, ali ipak je pokušao da nahrani bijedu koja hoće da mu skine glavu. To je izgleda zahvalnost na sokolački način.

  Dok je njegov prethodnik uvijek pod ugovorom vodio desetak ljudi, koji nisu ni znali da su zaposleni i njihove plate inkasirao u svoj džep uredno svakog mjeseca. Narod se jasno izražava da mu promjene nisu potrebne... bolje je bilo ranije. Vidim i dalje na sva usta se pljuju famozna braca Čolovići. Vjerovatno zato što su sve što su ukrali uložili na svoju opštinu, što su pokušali da otvore fabrike da bi ovaj jad od naroda imao gdje raditi i zarađivati za život. Ne ni to nije dovoljno dobro daj da ih uništimo.

  Dobri su nam naši dragi funkiconeri koji su nas opljačkali i našim parama kupili imovinu u Srbiji ili Grčkoj pa možda čak i u Rusiji za svoju djecu, neka im se nađe u slučaju nekog novog rata, a za svaki slučaj pošto više nema šta da se ukrade otvorili su fakultet da isisaju i poslednji dinar iz raje pa da onda mogu lakše manipulisati.

  Zato ćemo i na sledećim izborima podržati SDS da nam slučajno ne bi bilo bolje. Da nam naši zaslužni građani ne bi osjetili oskudicu. Zato navalimo da onima sto žele da mijenjaju što prije skinemo glave da bi se zaslužni građani i dalje mogli šepuriti, jer nisu oni džaba zaslužni, da nije njih ne bi se ni mi patili danas, zato im se duboko zahvaljujemo... a ove nove ćemo pozatvarati jer su lopovi...
  politicari- 16778 - 22.12.2007 : A. F. Sokolac - best (0)

  Re: Povelje,plakete...


  Doktor Mlađo je dobio plaketu 2006. godine.
  I Doktor Ćajić od ove garniture lokalne vlasti plaketu može dobiti kad mu vide leđa, odlaskom u penziju.
  Miljan Vučetić i Žarko Vitomir su takođe 2006. godine dobili nekakve značke.
  politicari- 16774 - 21.12.2007 : Cica Romanijski Crvene Stijene - best (0)

  Povelje, plakate ...


  Povelja opštine Sokolac

  Zoran Bartula - poltron SDS-a! Poceo sa kampa i dostigao do "gazde", preko utaje poreza pod pokroviteljstvom Bjelana i SDS-a. Preko otimačine pazara i mafijašluka sa bankama (a za sve to pojeo vuk magarca) udostojio se kao veliki patriota da napravi tržni centar, gdje pa u Palama. Hvala Sokočanima što me guraju a ja ću gdje mi je guzovima bolje. Pa ne mogu da vjerujem da narod konta da je to sve stekao, pa ljudi to je Bjelanovo a on je samo marioneta koja radi za neki procenat i pere pare za SDS. On i njegova guzara su ucijenjeni, a pošto im je dobro talasaj dok se može. Koja dobit, koji porez kakvi bakrači.

  Pitanje: Zasto nije napravio trzni u Sarajevu ili u Banjaluci. Eto, to je naš grad u RS-u?
  Odgovor: Zato sto tamo ne može da uživa zaštitu Bjelana i njegovih utjerivača.

  2. Zlatna plaketa opštine Sokolac
  Da ne ponavljam samo čitajte imena i sve će biti jasno i gdje su aktivni.

  3. Srebrna plaketa opštine Sokolac
  Milan Renovica. Ha, ha, ha! Istina je samo da je rodjen kako piše, a karijera nema veze sa njim, nikad je nije ni imao. Ja sam slučajno pratio utakmice dok je on pravio svoju mršavu karijeru. Naravno da će biti tu, jer nema ko i neće niko onda Bjelan ga postavi i pogura malo lovom. Po ko zna koji put!

  Milena Marić protojerej stavrofor u CK RS, vjerna karika u sistemu Sokolačkih lopova. Uvijek se zna njen dio kolača jer naredbe stižu iz Duhovnog doma.

  Ostalim svaka čast i puno su mlađi i nemam pojma ko su.

  Svaka čast ovoj djeci!

  Pa Sokolac neće nikad iz tame. Nikada! Na našu žalost ovo je jadno, ovo je sprdnja sa narodom!

  Zasto ne doktor Mlađo Djurđić nije dobio plaketu?
  Zasto doktor Dragan Cajić nije dobio plaketu?

  A svi kad zapne kuku doktore dijete mi nije dobro, jao doktore bolestan sam. Navedi te mi na listi ima li profesora, doktora, inženjera itd? E, pa moji Sokočani nama nema svjetlosti na kraju tunela.
  Evo odgovora doktori, profesori i itd, oni neće da neko manipuliše sa njima. Neki neškolovani debil kojem je digitron najbolji drug. Dva broja sabrati to im je misaona imenica.
  politicari- 16771 - 21.12.2007 : Boos - best (0)

  Pravi ne mogu da dođu na red!


  Kada treba da pojedinci dobiju određenu pohvalu ili nagradu, ne mogu da dođu na red od nekih koji nisu bitni. U mnogim drugih gradova za naša dobra djela se čuje i svi veoma dobro znaju ko je ko, samo u našem gradu se ne želi ništa da zna o tome.
  politicari- 16768 - 21.12.2007 : Borovcanin Nenad Sokolac - best (0)

  Re:Nagrade i priznanja


  Bas me čudi da nikakve nagrade i priznanja nisu dobili Vitomir Žarko i Nikola, Miljan Vučetić najbolji studenti na Beogradskim univerzitetima ciji je prosjek 10. 00. Stvarno, u Sokocu za njih niko nije čuo, a presjednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica je čuo za njih i pozvao ih u svoj kabinet i urucio priznanja!

  Pitam se ko su članovi Komisije za nagrade i priznanja SO Sokolac i po čijim direktvama su dodjeljivali ova priznanja? Najvjerovatnije po babu i stričevima, čast izuzecima.
  politicari- 16765 - 20.12.2007 : A. F. Sokolac - best (0)

  Nagrade, priznanja


  Bliži se, eto, i kraj ove 2007. godine a vrijeme je da se podsjetimo i najzaslužnijih građana i drugih koji su dobili godišnja priznanja Opštine. Obrazloženja su data u izvornom obliku, kako je to obrazližila Komisija za nagrade i priznanja SO Sokolac.

  1. Povelja opštine Sokolac

  Bartula Zoran
  Rođen je 11. 4. 1965. godine. Vlasnik je preduzeća "Bartula"DOO Sokolac, jednog od najuspješnijih na području sarajevsko-romanijskog regiona u oblasti trgovine. Ovo preduzeće, koje u ovoj godini obilježava 10 godina postojanja ima 13 maloprodajnih objekata i tržni centar na Palama. Zapošljava 121 radnika. U 2006. godini preduzeće "Bartula" ostvarilo je ukupan prihod od 15. 914. 664 marke.

  2. Zlatna plaketa opštine Sokolac

  Vitomir Brane
  Rođen 3. jula 1957. godine. Vlasnik preduzeća "Žarson" DOO čija je osnovna djelatnost prerada drveta. Predsjednik je Udružanja drvoprerađivača opštine Sokolac. Aktivan je i u radu mjesne zajednice Sokolovići, podržava i pomaže rad društvenih i sportskih organizacija.

  Čolović Brane
  Rođen je 1. septembra 1963. godine. Vlasnik firme "Kreator" DOO Sokolac koja u svom sastavu ima hotel "Karavan", djelatnosti prerade drveta, prevoza i niskogradnje te fabriku vode "Akva lajf2 koja je nedavno otvorena. Ova fabrika je značajna, ne samo za opštinu Sokolac, nego i Republiku Srpsku, jer nadmašuje sve druge kapacitete ove vrste u jugoistočnoj Evropi. Preduzeće zapošljava 70 radnika.

  Bukva Tomislav
  Rođen je 30. avgusta 1946. godine. Prije rata bio je veoma aktivan u društvenom i političkom životu opštine Sokolac. Obavljao i funkciju predsjednika SO. Sada je kao penzioner aktivan posebno u akcijama koje organizuju u MZ Sokolovići.

  3. Srebrna plaketa opštine Sokolac

  Odbojkaški klub Glasinac
  Odbojkašice su u prošloj sezoni osvojile titulu prvaka RS i plasirale se u Premijer ligu BiH. Već nekoliko godina među najuspješnijim klubovima u RS.

  Renovica Milan
  Rođen 15. januara 1957. godine. Nakon uspješne igračke karijere u FK "Glasinac" nastavio da radi kao trener u ovom klubu. Ima dugogodišnje iskustvo i veoma dobre rezultate u radu sa mlađim kategorijama, a već dvije sezone je šef stručnog štaba Glasinca. Uvijek uz klub, spreman da preuzme odgovornost i u kriznim situacijama.

  Marić Milena
  Sekretar OO Crvenog krsta RS i član Republičkog odbora CK RS. Kao socijalni radnik sa dugogodišnjim iskustvom veoma je zaslužna za uspješan rad ove organizacije, koja spada među najaktivnije u RS. Pored ostalog, okuplja i veliki broj mladih koji se osposobljavaju za volonterski rad a veoma su uspješni na takmičenjima koje organizuje CK RS.

  4. Zlatna značka opštine Sokolac i 50 KM

  Vučković Biljana i
  Bašević Nataša
  Srednju školu "Sokolac" završile kao "vukovci", što znači da su u cjelokupnom dosadašnjem školovanju imale samo odlične ocjene.

  5. Srebrena značka opštine Sokolac
  Kosorić Biljana
  Rođena 12. decembra 1973. godine. Direktor ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Znatno je doprinjela da ustanova, uz pomoć opštine i međunarodne zajednice poboljša uslove za rad.
  Cvijetić Ilija
  Rođen 20. januara 1986. godine. Student druge godine Poljoprivrednog fakulteta u Sarajevu i veoma uspješan sportista, član AK "Glasinac". Rekorder RS u disciplinama 400 prepone i 110 prepone.
  Mačar Tijana
  Rođena 5. avgusta 1987. godine. Kao vukovac završila srednju školu u Sokocu, sada student na Pravnom fakultetu. Aktivna u organizovanju svih kulturnih manifestacija na području opštine Sokolac.

  6. Zahvalnica opštine Sokolac i 50 KM
  Vučković Suzana
  Tošić Miljan
  Samardžija Milica
  Bjelaković Aleksandar
  Renovica Jelena
  Đurović Vanja
  Odović Aleksandar
  Vojinović Miljan
  Maravić Maja

  Učenici koji su Osnovnu školu "Sokolac" završili kao vukovci.
  politicari- 16729 - 17.12.2007 : - best (0)

  Nisu bili da im se sef smijeni


  Visoko-obrazovani članovi SNSD-a poput debelog Srđe Debelnogića, Baća i ostalih poguzija koji džaba jedu i piju u "Karavanu", nisu bili za to da se smijeni njihov vođa Mirko Čolović. Kažu da nije kriv on što je SNSD izgubio na Sokocu nego je kriv SDS što je dobio veći broj glasova od njih.
  politicari- 16657 - 13.12.2007 : Kosta Sokolac - best (0)

  Re: Mirko Colovic smjenjen


  Pod uslovom da je ovo tačno (ipak treba staviti veliki znak pitanja, veze Velikog i Malog šefa su višestruko jake) zamolio bih autora ovog posta da iznese do kraja mišljenje, da li postoje i ko su ljudi unutar sokolačkog SNSD-a koji mogu konsolidovati upropaštenu Partiju (na području opštine Sokolac) i čak pobijediti na lokalnim izborima.
  politicari- 16597 - 08.12.2007 : Guma Dugandzici - best (0)

  Opozicija


  Kome da vjeruješ? Svakoj vlasti moraš da budeš opozicija.
  politicari- 16574 - 06.12.2007 : - best (0)

  O SNSD Sokolac


  Mi koji smo glasali za SNSD u Sokocu, iz revolta prema SDS-u, sada uviđamo da smo napravili nepopravljivu grešku, koja će nas možda koštati predsjedničkih izbora. Kako to objasniti drugačije nego prevara braće podrzana sa Miletom, gdje su silna obećanja, Romanija, asfalt, voda, mesara, na žalost, ništa - i to duplo ništa.

  Veliki šef neije smio da dođje na tribinu nego govori Mirko, e jebi ga, zamislite Mirko, a Sanjo sjedi i smišlja, dobro je neka potraje. Da li su Sokočani mutavi, ili ja griješim, siguran sam, kad slušaju Mirka Coloviča, nepismenog, da drži predavanje i gledaju mutavog ministra poljoprivrede, ja sam ostao nijem, ne vjerujem, ne smijem da vjerujem, pa zar i ovo da se desi Sokocu.

  Idi Cicko bestraga, ali stani, bože zašto si prema Sokocu nemilosrdan, šta se dešava sa moralom, ljudima, pa majka mu stara bilo ih je, valjda ima i sad pokoji pošten.

  Nema vadione, ne može niko vjerovati u čudo, Sokolac je mrtav. Nažalost, nema oporavka, gotovo je, kraj. Ostaj sad namučeni narode i tiho nestaj, ali mi davasmo podršku politici prevare, zavađe i laži, mi opet dajemo glas politici sokolačke secije, kafanske sesije i nastavka Radovanove bagre, ista, ništa drugačija, samo halapljivija, podlija i balavija. I, kuda, gdje, kako, sa čim, na koju stranu, ne znam, zaista ne znam, jer da znam bilo bi ravno Nobelovoj nagradi.

  Ipak ima izlaz, ja ga znam, to je jedina nada i šansa. Reći ću to svojim Sokocanima u Sokocu i širom. Slušajmo i dalje Mirka Čolovića kako nam priča, priča, priča, priča, nema kraja, to narod hoće, izvolimo imamo, mi smo htjeli, mi, niko drugi, razmislimo narode, Mirko Čolović drži predavanje u kinosali umjesto premijera, e jebi ga Mile pa ti zajebavaš svoje Sokočane. Zamislite, Mirko Čolović drži predavanje, alal vera narode.
  politicari- 16567 - 05.12.2007 : Boos - best (0)

  Prva kategorija borackog staža


  Kad bi ti samo znao koliko je "neljudi" dobilo prvu kategoriju boračkog staža, smučilo bi ti se. Ja ću vam uskoro dati podatke i o tome. Ljudi koji nemaju ni jednu sekundu na ratištu su borci prve kategorije... Žalosno je to i tužno!

  Evo za početak da navedem moga "ratnog druga" Velju Krsmanovića, uvaženog sokolačkog političara. Dobio je prvu kategoriju za dovoženje manjerki od Podromanije do Opštine. Mene je bilo sramota i aplicirati za priznavanje ratnog staža, jer i ne računam da je to bila vojska.
  politicari- 16564 - 05.12.2007 : Boos - best (0)

  Vjerovali ili ne!


  Moram reći, čovjek koji je veoma priželjkivao određeni dio promena na političkoj sceni bio sam i sam, pozirivač bez negativne energije divio sam se priči opozicionara Milorada Dodika i sa velikim nestrpljenjem jedva čekao da gledam njegove emisije na TV jer je ličio na idealnog čoveka i vođu, neprikosnoven, nepromenjiv sa velikim idealima ali se ispostavilo "ideale su za budale".

  Sagledavši celokupnu situaciju, vidim da se dešavaju čudne stvari: pojedinci se bogate, guraju u džepove ni sami neznavši koliko, vređajući i omalovažavajući druge podižu se na vještački tron koji će veoma brzo nestati. Većina građana u ovom grad uplatila je ogrev za predstojeću zimsku sezonu, odvojivši i zadnji novac iz svog posjeda da bi se njihova djeca i članovi porodice ogrejali u zimskim danima, ali ne mogu da ih dobiju zbog nečoveka koji je direktor "Srpskih šuma". Izgleda da je čovek stvarno zalutao, a i onaj ko ga je postavio na tu funkciju. Vječiti sam protivnk SDS-a, bio "Bože me sačuvaj" SDS je mila majka šta su "ovi nepismeni velikani", pa da su se obrazovali kod Mačara imali bi neki dio osjećaja prema okolini.

  Jedina diskusija koja je vođena na predizbornoj kampanji u Kino sali je ta da je Šanjo pojedinim krugovima bliže prirode objašnjavao kako je smenio rukovodeći kadar P. S. Sokolac i kako na to mesto dolaze njihovi novi ljudi, i kako se na ovome neće stati, jer dole niko ne zaslužuje da radi, najvjerovatnije zbog toga što su mu ti odozdo podneli toliko krivičnih prijava da ne mogu stati ni u Branov šleper.

  Svi su ogrezli u kriminalu, i na svim ključnim mestima su postavili ljude od poverenja samo da bi braća Daltoni imali novca, pa tako spremaju i smenu direktora Psihijatrijske bolnice, valjda su prokljuvili da je to izvor velike količine novca. E moj Milorade, dao si Daltonovima i krivonogom Pelu da prave put u Srebrenici, samo da operete novac pa zato želite da smaknete MUP u Sokocu kako vam ne bi u potpunosti otkrio Šanjove maleverzacije i davanju tendera Daltonovim povjerenicima.

  A kako se sve polagano vaše ruši tako se i put koji ste napravili srušio u veoma kratkom roku, sredstva informisanja FTV.

  Ide nastavak!
  politicari- 16563 - 05.12.2007 : Kostakurta Sokolac - best (0)

  Decembar u Sokocu


  Prvog radnog dana u decembru naše malo mjesto bilo je počastvovano posjetom predsjednika vlade Republike Srpske, njegove ekselencije Milorada Dodika. Posjetu je obavio u prijestonici Sokoca koja se rasprostire uz sami rub drage nam Romanije, Primčićima. Naravno, jer tu su smješteni objekti osmišljeni u njegovoj političkoj organizaciji, potpomognuti i pušteni u pogon lično od strane Njegove Ekselencije, to je Dodiklend.

  Večernje druženje sa ljubaznim, vrijednim i čestitim domaćinima i njihovim sljedbenicima bilo je jednim dijelom i radno jer je "kapo di tuti kapi" odlučio da izvrši neka kadrovska pomijeranja inicirana neprimjerenim ponašanjem njemu potčinjenih službenika državnog aparata.

  Naime, ekipa rukovodećih u SJB Sokolac (Jovičić, Bašević, Ćajić)u kompletu smijenjena je po želji lokalnih vođa Partije, a kao razlog navedeno je pjevanje pjesama podrške "našem sklonjenom predsjedniku" u subotu na Bartulinom slavlju. Eto nama ponovo šezdesetih i "oj šubaro od tri kile... ".

  Drugog dana svoje posjete, u jutarnjim časovima, Šef je upriličio i, doduše kratak, boravak u privatnoj kući Rajka Šanja (kojeg nedavno hapsiše pa ekspresno pustiše), tek toliko da "nešto" uzme i pozdravi kućnu čeljad. Ostali dio Sokoca nije imao čast da vidi Šefa.

  Iz istih stopa Šef je razgulio strmu prema Sarajevu i najavljenu prezentaciju stranke, zakazanu u 11 časova, ostavio svojim pomoćnicima. Tako je okupljena masa, koju je činila velika većina radnika ŠG "Romanija", a kojima je to bio uslov za dobijanje osmice u šihti preciziran od strane direktora, u kino-sali imala jedinstvenu čast i zadovoljstvo da sluša umno izlaganje Malog Šefa i pogubljenog ministra poljoprivrede, koji je upravo prodao njemu i Bratu Centar za unapređenje poljoprivrede u Sokocu.

  Naprijed, u nove pobjede.
  politicari- 16415 - 26.11.2007 : Savo k. Sokolac - best (0)


  BULAJIC (GOJKA )RAJKO

  Biografija: rođen 1957. godine

  U proteklom periodu od rata pa do danas Rajko Bulajić je bio upravnik Radne jedinice "Romanija" - Sokolac sa sjedistem na Ravnoj Romaniji. Za vreme njegovog rukovođenja radnom jedinicom udružio se sa privatnim prevoznicima i brentistima ("Vladrag" Mokro, Kovačevic Radomir-vlasnik brente u Sumbulovcu, Šljivo - brenta Sumbulovac, Lopatić Dragan - vlasnik brente na Ravnoj Romaniji, gdje je Bulajić upravnik) te je sa njima pustošio šumu na području Šahbeskog grada, Crvenih stjena, Ždrjela i Sremušnika.

  Radi lakšeg obavljanja krađe šume sa gore pomenutom gospodom Rajko svoju suprugu Velu angažuje da radi u istoj radnoj jedinici na "uzgoju i zaštiti šume" a iz druge radne jedinice je prebacio svog pašenoga Vujović Želimira i angažovao ga kao šumara i pomagača u krađi. Kad se o ovome saznalo u Šumskom gazdinstvu Sokolac sve svoje kriminalne radnje prebacio je na tog svog pašenoga koji je suspendovan kako bi Rajko izbjegao odgovornost, ali ni to nije bilo duga vjeka pa je i on bio suspendovan i prebačen u Akcionarsko društvo "Romasok" Sokolac.

  U novoj firmi Rajko kao već iskusni kriminalac ne miruje već radeći na mjestu rukovodioca eksploatacije šume ( sječa i izvoz ) kupuje u privatnoj režiji traktor i par volova te ih uvodi u proizvodnju ( izvoz šume ), a na ime Novosel Radisava i njegove supruge. Bulajić Rajko piše sam učinke i pribavlja ličnu imovinsku korist od par hiljada maraka mjesečno. To mu i nije teško kada on sam vrši kontrolu, obračun i isplatu tih sredstava. Ovakvim radom izazvao je nezadovoljstvo radnika kao i privatnika koji ne mogu da dobiju taj posao. Rezultat takvog rada kulminirao je kada su izgorjela 4 zgobna traktora u selu Kuti vredna oko 200. 000, 00 KM. Ovakve afere za Rajka su trdicionalno poznate.

  Jedno vreme i sam je imao privatne brente u Košutici i Jabuci gdje je sjekao ukradenu građu iz šume u kojoj je on bio upravnik. U selu Jabuci je brentu držao sam a ovu u Košutici na pola sa ratnim vojnim invalidom Mirovićem. Ovakav, jadan i kriminalan, sjedi u društvu sa lokalnim lopovima i kriminalcima i obećava im povratak u pustošenje šuma kada on bude postavljen za direktora ŠG Sokolac. Prije par godina u pijanom stanju zgazijo je djete u federalnom Sarajevu, ovaj podatak se može provjeriti u MUP-u kantona Sarajevo ukoliko i ovo nije zataškano parama od pustošenja šuma.

  Posle ovakve biografije nije ni čudo što njegovu kandidaturu podržavaju: komandir MUP-a Sokolac Jovičić Dobro, Vlajko Sekulić-bivši upravnik ŠG Sokolac po kriminalu sličan Rajku, Mirko Čolović-lokalni biznismen i predsjednik SNSD-a Sokolac i lokalni brentisti.

  Gospodo, ako ovog kriminalca podržite srpskim šumama na Sokocu idu crni dani, gori nego da ih napadne gubar a narodu prjeti jad, bjeda i siromaštvo. Pa ako nemate boljeg i poštenijeg kadra, u što ne sumnjamo, bolje da ostavite ove stare lopove jer su manje zlo od Rajka Bulajića i njegove družine.

  P. S. Ovu biografiju je Milorad Dodik dobio na ruke, od strane poštenih građana Sokoca, prije nego što je Rajka Bulajića postavio za direktora Š. G. Sokolac. Izgleda da gore navedeni kvaliteti Rajka Bulajića su bili dovoljni da ga premijer Dodik postavi za direktora.
  politicari- 15408 - 19.10.2007 : Cela Bakmaz Kalimanići - best (0)

  Pozdrav za Cicka


  Gdje si Cicko gdje si brate moj! Neka si nam napravio fakultet da ja i Zoka uzimamo pilav, a tebi svaka čast kada si na uštrb sportske dvorane napravio onakav objekat. Jebeš dvoranu, kome je danas do sporta, zar nije bolje da iškolujemo neškolovanu raju, i isisamo im džepove.

  Sokolac je bolji od Sicilije, radimo šta hoćemo.

  Sneža Božićka je završila sa Kasipovićem da nam daju i tu jebenu dozvolu, pa da sad lovu uzimamo bez straha.
  politicari- 15331 - 15.10.2007 : Cica Romanijski ROMANIJA - best (0)

  Za Mirka Čolovića


  Moj partijski šef može biti, ili tako vi mislite. Za vašu informaciju, ja sam "libero" tj. nisam ni u jednoj stranci, pa zbog toga i gledam realno na stvari.

  Mirko može da čuva krave u Primčićima, ako je šta pobjeglo od njegovog noža. Nemojte me vezati za tog provincijskog mesara molim vas, ako ćemo pričati lijepo recite. Mirko i Brane su dvije hulje, da veće odavno nisam vidio. A da su lopovi to je tek prica za sebe.

  A ti navodno "Vojvoda Janko" jesi li ti u brijačnici ili na omladinskom sajtu, pa samo prenosiš šta je rekao ovaj, rekao onaj, ili priča narod. Pa sta si Jatko ti rekao? Sta mlatiš i zamlaćuješ omladinu daj dokaze za to. Ma ti si isti Sanjo, ne bi me iznenadilo da te on i napravio. Moj Jatko ti tri ciste u toj tvojoj tikvi nemas. Sanjo ce u pernicu kao i svi koji puše drugima onu stvar, pa kad dim navali na uši, onda bjezite noge usra vas guzica.

  Mislim da ova omladina zaslužuje nešto konkretno Jatko a ne rekla-kazala. Pa j... li te Miš Bjeli prepoznah te. Pa oće li to biti Jatko prvi Q7 u Sokocu, pa jel' to ne smijes da kažes, pa reci slobodno. Da je sreće i ja i ti bi ga vozili, a lajući ovdje bogami mrka kapa moj Jatko. Pa neka ga vozi, voziće i prugastu pidžamu vrlo brzo. A nije koliko ja znam jedini on ima ga i Oras pa sta, Sanjo je direktor. Toliko moj Jatko, mislim da si me shvatio moj Jatko moj Vojvodo.

  Pozdrav za Vojvodu Jatka
  politicari- 15328 - 15.10.2007 : Vojvoda Janko Sokolac - best (0)

  Akcija oko kriminala


  Čiča je pokrenuo akciju sa kojom želi da narodu pokaže ko ih vodi, zato mislim da će on prvi da krene u akciju od svog šefa kog on kako mi se čini i ne poštuje mnogo ili mu je neko malo više platio da ovako govori. Iskreno se nadam da Čiča ima dovoljno materijala čim je ovo pokrenuo.

  Po mom mišljenju posle "Miša Bjelog" i Čolovića za sada najveće zlo za sokolac je dr. Šanjo koji je ovih dana, kako narod priča, naručio Audi Q7 sa blindiranim staklima da što više liči na svog predsjednika stranke. Ako je vjerovati narodu, a on svašta zna, Šanjo se hvalio da će ponekad i "malom šefu" dati krug kroz Sokolac. Šta da se radi, Šanjo je uvijek bio dobre duše pogotovo prema braći, a dokle - to ćemo još da vidimo jer njegove kolege iz Šekovića i Vlasenice su već tamo, gdje je i Šanju mjesto - u zatvoru. Od Čiče, pošto je on ovo pokrenuo, očekujemo mnogo više.
  politicari- 15271 - 12.10.2007 : Cica Romanijski ROMANIJA - best (0)

  Miš Bjeli


  Mislim da previše vremena posvećujemo tom čovjeku. Ne trebamo o njemu uopšte razgovarati, jer takvima to imponuje. Nekad ne treba pod svaku cijenu publikovati ga, jer tako dobija na vaznosti. U pravu si da ga treba okaljati, ali da zauzima mjesto na ovom omladinskom sajtu je previse.

  Mislim da se i ti Željko slažeš sa mnom da tom probisvjetu, kockaru i brojaču šarafa ne treba uopšte davati važnosti. Pa dosta je sve ove godine vodio kolo, pa mi od njega stvorismo heroja i legendu. Od najobičnijeg šupka i kockara! Uzeo je pare i nek je.. mater sa njimač Na obraz mu svaki dinar, jeb'o ga on i proklet mu bio. Imace ga kad trošiti za lijekove ako Boga bude. Doći će maca i po našeg "Miša Bjelog"! Pa zar da posle svega što je uradio, treba da bude i tema na ovom sajtu. Nakon što je uništio naš grad i ekonomiju, i pretvorio ga u grad narkomana i lopova. Kažu da sada hoće da vaskrsne u profesora na fakultetu, kojeg je bilo prave države, nikada ne bi vidio.

  Ma daj Željko, nekada treba nekoga koga ne voliš ignorisati, vjeruj teze ce mu biti nego publicitet. Kaze naš narod "čega se normalan stidi, budale se time ponosi". Njemu je drago kada neko priča o njemu, i kada mu daje važnost. Toliki sinovi Romanije izginuše u ratu, a trebalo bi se zapitati od čije ruke poginuše oni poslije rata.

  Da bi pojedinci mogli nesmetano raditi prljave poslove, dilovati drogu, krasti auta i uzimati reket od sirotinje. Da li je to cijena? Da li smo za to ratovali? Volio bih da čujem da li se slažeš i ti Željko sa ovim izlaganjem!!!!!

  Poštovani,
  kao prvo, moram da ti kažem da ti je svaka Njegoševa jer si mnogo mudrog napisao u ovom članku.

  Međutim, pitanje da li treba o lopovima pisati na ovom mjestu je dosta filozovsko, pa ni ja nemam pravi odgovor na to. Ako ih pustimo na miru, oni će pokrasti i pobiti sve. Međutim, u pravu si i to da su oni davno zaboravili značenje riječi moral, poštenje i stid. Za njih je svaki publicitet, pa i onaj negativni, dobar. Zbog toga, ne treba mnogo obraćati pažnju na ono šta oni misle, pitanje je šta narod misli i kakav utisak ostavlja ovo pisanje na narod. Ja imam utisak da ima nekog efekta, zbog toga i pištem.

  Posebno ti hvala za ono "omladinski sajt". Ja to shvatam kao veliki kompliment, i mnogo mi je drago da neko tako misli. Ja mislim da moramo mnogo više pažnje postvetiti omladini. I sam sam ti (još uvijek) mlad u duši!

  Pozdrav,
  Zeljko
  politicari- 15186 - 06.10.2007 : Cica Romanijski - best (0)

  O Đorđu Ždralu


  Vidjeh prije neki dan na sajtu, neko je potegao temu kao navodno:"Zna li neko nesto više o Đorđu Ždralu", kao ne smije niko da kaže bilo šta.

  E, rođače uzmi "Nezavisne novine" od 06. 10. 2007. godine pa će ti sve biti jasno. Tamo imaš sve važne informacije o toj bitangi, SDS-ovom žestokom momku kojem su pare udarile u glavu i oteo se kontroli. Sada su se i šefovi zabrinuli šta da rade sa njim, pa pitaj SDS u Istočnom Sarajevu, da možda oni ne mogu nešto više da o njemu kažu.

  Rođače, da ti ja kažem iz iskustva "Lako je biti svetac, kad ti je otac Bog".

  Na nesreću srpskog naroda i Republike Srpske, takvi kao on su se osilili pa će i na tebe doći red za odstrel, ako im staneš na put!!! A kada nekog ubiju neće ležati u zatvoru više od tri mjeseca. Žali Bože svih tih srpskih sinova koje su pobili takvi kao on. Ali jadnik nije on kriv za male pare ubija srpske sinove koji pokušavaju da naprave nešto od ove naše drzžve. Od Željka Markovića pa do Rista Jugovića, na kraju kad bude obavio posao i ne bude trebao svojim bosovima sigurno ga neće strpati u zatvor nego dva metra ispod zemlje. Mrtva usta ne govore!!!

  Puno zna i nije podoban, jeb'o li ga ("mis Bjeli") tako će ga bosovi okarakterisati dok im dosadi njegovo soliranje, jer neće moći on da uzima više od njih. Zna se, njegovo je deset posto a ostalo uzimaju bosovi.

  P. S. U ovoj mojoj priči ništa nije nagađanje!
  politicari- 14955 - 29.09.2007 : Cica Romanijski romanija - best (0)

  Borovčanin Zoran - Kemo


  Da li je moguće da ce ti jadni colovici da proguraju tog gada koji je promjenio tri stranke i svi su ga otkačili. Na kraju će doći do onog o čemu nije ni sanjao. Tek tada će da Sokolac potone duboko u tamu!

  Moje saucesce! sokocani imamo sad maskembal a kemo ce biti prva maska kako ga nije stid covjek koji se ni u cemu nije dokazao u zivotu cak nije bio nikad na rukovodecem radnom mjestu i radni staz ako je sta sam sebi uplatio preko svoje firme propale to mu je sve mora da su ga progurale neke sumnjive face.

  Kemo je dok je bio u SDS-u sjekao šumu koliko je htio. Kada su ga odbacili jer je bio duga jezikua, otišao je u PDP. Tu je lizao guzu Djericu, kupovao golfove, potplaćivao sve dok ga i tu nisu provalili. Naravno, Duca Delic mu je smjesto da bi se dočepao njegovog mjesta. Na kraju, ode Kemo u SNSD, lobirao za pojedine nosioce lista a svoje Sokocane iz iste stranke gurao u jamu. Na kraju je otišao u Opštinski odbor SNSD-a na Pale.

  Sa Pala je navlačio neuke sokočane da pristupe SNSD-u tako što im je završavao kredite u Rajfajzen banci u Gorazdu. Jadni ljudi, naturao im globu globu na ledja. Pri tome mu pomagao veliki inspektor Corba. Druzio se sa inspektorima a preprodavao kradena auta (crni pasat) jedva pare izvukao njegov pas cuvar corba je sve to nadgledao. Na kraju, takav nam i treba za predsjednika. Jadno ali tako je.
  politicari- 14858 - 25.09.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  RE: Sumska mafija


  Poštovani,

  vidim da si dobar čovjek i imaš istu crtu kao i Nedeljko, tj. boli te što šumska mafija uništava naše zajedničko bogatstvo. Vidim i to da si obrazovan i inteligentan. Zbog toga mi je drago da si svoj stav malo detaljnije objasnio, i mogu ti reći da si me svojim pisanjem oduševio.

  Možda sam ja i strogo reagovao na tvoj članak, ali mi još uvijek smeta što si u naslovu dao asocijaciju na Nedeljka, što i njega strpava u isti koš sa lopovima, ili ga smatra djelimično odgovornim.

  Kao što rekoh, ne treba čak ni oca kriviti kakvi su mu sinovi. Na primjer, ja sam prije par mjeseci zamolio učesnike foruma da Ljubana Čolovića niko ne pominje na ovom forumu jer je on bio i ostao izuzetno dobar i pošten čovjek. Zar treba njega, koji je svoj život proživio pošteno i dostojanstveno, strpati u isti koš sa njegovim sinovima?

  Zar treba da kažemo da je pokojni Radiša Bjelaković loš čovjek zbog toga što mu je sestra, Snježana Božić, dio mafijaške klike koja je uništila Sokolac i vratila ga u Tursko doba.

  Zbog toga ću, ako se ti ne ljutiš, promjeniti naslov, i izbrisati komentar koji sam ostavio prilikom tvog prvog javljanja.

  Pozdrav,
  Zeljko

  P. S. Ako ti ne smeta, molim te da staviš neki pseudonim pod kojim bi mogao da se ubuduć upisuješ.
  politicari- 14852 - 25.09.2007 : - best (0)

  Re:Sumska mafija


  Zeljko,
  ja se ne ljutim, ali mozda si me pogresno razumio. Na isti nacin razmisljamo, ali kako i ti znas reci "od šume ne vidimo drveće", neke si stvari pogrešno razumio.

  Nedeljko je napisao citavu studiju o krađji šume i eko-katastrofi.
  Ali je zaboravio da je i njegov rođak dio te "šumske mafije".
  I potpuno ga razumijem. Veoma je teško da piše o rođaku kao kriminalcu, a s druge strane, nepravda ga peče i boli.

  Osim toga, on je sve "šumokradice" strpao u jedan koš, mada ih ja kao mali čovjek vidim barem 3-4 "frakcije".

  Jedna grupa su ljudi su oni kojima je komunizam ( po osnovu "zemljišnog maksimuma" ili iz razloga što im je neki od rođaka bio četnik) oteo, pa sad u vremena opšte nezaposlenosti, iz te sada državne, a u stvari svoje šume "fikne" po koji kubik i kupi vreću brašna.

  Druga grupa ljudi su oni kojima su Petko Vukojčić & co "pojeli" radna mjesta, i u strahu da ne rade u najmu kod ratnih profitera na brentama čiji uslovi rada više liče na koncentracioni logor, nego "fabrikui" iz XXI vijeka.

  Treća grupa šumokradica (u koje spada i Neđin roka Dule, i koje mislim da je i on spmenuo u svojim člancima), su oni koji su uspjeli iskoristiti "blagodati" rata, i odmah nakon rata se rapidno obogatili na tuđoj nesreći.

  I četvrta grupa sumokradica je zapravo, rukovodstvo "Srpskih šuma", kao najveći kriminalci.

  Najnoviji slučaj Milorada Jagodića iz Rogatice je potvrda svega ovoga. Prvo je pomenuti gospodin opljačkao "Agrokombinat" iz Rogatice, i sa svojim sestrićem Slobodanom Obrenovicem ("Doo Montenegros - Zvornik"), pokupio i zadnje zrno ječma iz "Sladare". Zatim je za 200. 000 maraka otkupio većinski paket akcija Agrokombinata, da bi nedavno samo hotel "Park" prodao za 300. 000 maraka.

  Zatim je ukrao oko 4000 kubika prvoklasne oblovine koju je prorezao u SZR "Bor" (fiktivni vlasnik Baja Cacić, inace kum Slobodana Obrenovica, svojek koji nema ni hljeba da jede ), a onda umjesto da ide u zatvor, "gospodin" Jagodić pokušava da ukradenu oblovinu plati bijednim platama radnika SG "Sjemeć".
  Zeli da sav manjak oko 400. 000 maraka ide na teret, ionako bijednih plata radnika (i čija je jedna noga već u zemlji kad dođu u šumu da sjeku balvane), koji nisu ni luk jeli, ni luk mirisali.

  Mislim da je ovo najgora kategorija kriminalaca. Ono što pokrade, da bi ostao "čist i pošten" treba da ceh umjesto njega plati sirotinja.

  Ovi prethodni iako nešto ukradu, oni ćute i ne javljaju se. Ovaj što ukrade, po metodu "držite lopova" svoj lopovluk prikriva tuđom mukom i nesrećom.

  Zato, ako ova poruka može doći do Boška Ceka, ili nekih drugi antikriminalaca, nek se odmah spakuju i pravac - Rogatica!
  politicari- 14780 - 21.09.2007 : Miloš Bajalica Sokolac - best (0)

  Po krišci da ih namažeš


  1. Milan Tupajić
  2. Zoran Đerić
  3. Snježana Božić
  4. Ljubo Erić
  5. Mirko Pandurević
  6. Žarko Krsmanović
  7. Samojko Đorda
  8. Slavko Dobrilović
  9. Dragan Cvijetić
  10. Dragiša Delić
  11. Petko Vukojičić
  12. Milomir Vučetić
  13. Dragan Gluhović
  14. Milorad Šolaja
  15. Nenad Samardžija
  16. Savo Krunić
  17. Luka Borovčanin
  18. Goran Galavić
  19. Milomir Nogoštić
  20. Veljko Krsmanović
  21. Vlajko Sekulić
  22. Miladin Jevtić
  23. Dobro Jovičić
  24. Goran Stanić
  25. Velimir Ristović
  26. Željko Maričić
  27. Dragomir Kojić
  28. Dragan Petrović

  Nisu niti na jednoj listi. Znači, bez navodnika, dobri i pošteni.
  politicari- 14721 - 19.09.2007 : Pitar - best (0)


  Nekad poslije rata odlučili su sadašnji opozicioni lopovi da naprave aerodrom na Glasincu, i angažovali su Borovicu iz Rume kao izvođača radova, no vidjeli su da je to preveliki zalogaj za njih, jer gdje će seoski đilkoši da čačkaju još i oko aviona i odustali su. Sada umjesto aviona na Medeksov "aerodrom" slijeću krševi od kola i stari šporeti.

  No, Čolovići stare lijure, snimili su da ako bude izgrađen aerodrom gdje je i planiran, mogli bi da se okoriste, pa su napravili dva hotela i benz. pumpu i to su izabrali najbližu lokaciju s koje ne bi morali da se izmještaju objekti, a ujedno bi bili najbliži i tako najkonkurentniji. Kada su vidjeli da od toga nema ništa. Jedan hotel su stavili van upotrebe i prodali pumpu (tada su nosili dres SDS-a).

  Na posljednjoj ina(uguraciji) za premijera "traktorista" je u svom ekspozeu obećao da će 2010. g. početi izgradnja aerodroma na Glasincu. Sadašnji lopovi na vlasti su spodbili traktore (valjda da se glavnom šefu uvuku u "asupuh", a možda je i on sam orao pod farovima po cijelu noć - da ga želja mine) i počeli da siju pijesak i kreč.

  Mirko Pandurević stari lopov i direktor "Romanijaputeva" i kamenoloma se zabrinuo, vidio Čolovići siju pijesak, pa je pomislio ako im dobro rodi da će mu preuzeti poslove. Naravno sadašnji lopovi su uzeli Glasinačko polje polje pod koncesiju i vucaju po njemu drljače bez veze i siju (kao fol) nešto, nadajući se, ako im šef počne izgradnju pomenutog objekta da će naplatiti odštetu. Seoska fora!

  Pročitah za ovaj "Autoherc" i pisah o navodnom aerodromu i sjetih se da to možda i ima neke veze, da je to slijed stvari. Slučajnosti li, u Drugom svjetskom ratu bijaše aerodrom, doduše u Luburića polju, i tamo slijateše avioni, ali ustaški. Sada poslije skoro 70 godina "slijeću" autobusi i ponovo ustaški.
  politicari- 14716 - 18.09.2007 : - best (0)

  Od otpada do diskoteke


  Lični interes je čudo. Peđa Radović je na Glasinačkom polju, prvo imao auto otpad, a zna se za šta su služili auto otpadi sokolačkoj vladajućoj eliti. E sad ne ide posao sa auto otpadom, a radio je i sa prodajom starog željeza. A sad sa diskotekom ide i nešto drugo pogubno za mlade.
  politicari- 14534 - 09.09.2007 : - best (0)

  RE: Vojvodi Janku


  Fabrika vode ne radi jer kum hoće svoj dio u tom poslu. Ne da kum upotrebnu dozvolu. Vrelo Bereg je na području opštine Sokolac, a opština se nije pitala za koncesiju. Iz ovih razloga nedavno je kumče istjeralo kuma iz hotela Karavan, tako da su u svađi. Sve dok kumče ne odriješi kesu, kum ne da upotrebnu dozvolu.
  politicari- 14506 - 07.09.2007 : Opet Ja Sokolac - best (0)

  I mi trku za konje imamo


  Beogradske novine pišu: "Premijer RS Dodik kupio vilu na Dedinju. Površina 400m2. Koštala 850. 000 eura. " Pitali se i otkud novac za kupovinu i saznali: prodao čovjek pet svojih stanova i još dva pride stavio pod hipoteku.

  Nedavno jedne druge novine iz iste zemlje pisale kako je isti gospodin, poznati ljubitelj igre pod koševima, kupio KK "Partizan". Pa još mu ime predjenuo, "Partizan -Igokea" sada je to. Nažalost Delija iz SNSD i Grobara iz SDS. Da li je šta i koliko prodao ili stavio ovim povodom pod hipoteku ili se jednostavno trznuo za džep, nisu napisali. Slikao se novi gazda sa sve Danilovićem i Vujoševićem. I "na slike" se rukovali.

  Sa ovim potezom nije se baš bilo originalno. I premijer Tajlanda voli sport, doduše fudbal. On je ranije zasjeo na funkciju pa se opario i godinu prije kupio engleskog premijer-ligaša "Njukastl". Ali ni ovaj naš nije za baciti. A dogodine možda kroči i na kalifornijsku obalu pa imadnemo "Partizan-igokea-lejkers".

  Pored svega naš Doda je i veseljak. Voli trube i Cigojnere u Guči, ali se isprsio ove godine i sam samcijat platio Bregi 60. 000 evra za koncert. Neka svet uživa i vidi šta je zapad.

  E, i mi na "istoku" i u ovom našem Sokocu čekamo da čvaknemo svoj dio od prodaje tog veselog "Telekoma", Naftne industrije i čega sve ne. Ako šta dočekamo. Ili je naša tura već legla, od NLB. Majko zemljo, baš ti hvala, u ime svih nas, nas budala.
  Ma nema veze, važno je da "On" onako odbrusi Lajčaku, Harisu, Sulejmanu. Zovi, samo zovi, svi će sokolovi za te život dati.
  politicari- 14329 - 29.08.2007 : Ratko Obrenovic - best (0)

  Re: Fotografija godine


  Interesuje me kako "Mali šef" ne nosi isti "dres" kao i "Veliki šef". A brat "Malog šefa", izgleda jos uvijek igra u "Kumovom" dresu!
  politicari- 14128 - 13.08.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  O mom komšiluku


  Po starom srpskom običaju, počeću svoj izvještaj sa Sokoca od komšije, i to onog mog omiljenog. Moj komšija Cicko, je hvala Bogu, dobro i zdravo. Najzad je počeo da se bavi pametnim stvarima u životu - čuva djecu. Ovo je zbog toga što se više ne bavi politikom ( jebo li ga miš Bjeli, on stiže do penzije) jer mu se stranka raspala, a nema više ni šta da krade.

  Da neko ne bi pomislio da je Cicko osnovao "Omladinsku organizaciju SDS-a", pa uči djecu kako da se bave politikom, moram da napomenem da (za početak) čuva samo jedno dijete, i to ono od svog zeta Gudala, o koga je pominjao u onom svom čuvenom pismu iz zatvora:


  "Draga moja ženo Žiža,
  u zatvoru hrana dobra
  samo ne daj nase
  i Gudalu blizu kase...


  Ovo je, naravno, kompletno pismo sa ispravljenim gramatičkim greškama. Ponavljam, dok je bio u zatvoru, Cicko je bio nepismen, ali se u povratku iz zatvora njegov autobus zaustavi ispred "Viktorije" pa turistički vodič reče:

  "Ovdje stajemo 30 minuta. Možete popiti kafu, protegnuti noge ili zavrsiti fakultet kod Mačara".

  Pogadjajte šta je dovitljivi Cicko izabrao?

  Od tog pisma, Gudalo je postao lokalni heroj, koga i ja mnogo cijenim. Malo sam se o njemu raspitao, pa su mi rekli da je iz jedne poštene i domaćinske porodice sa Borika. Imaju traktor i ostale poljoprivredne mašine. Pravi domaćin, jeb'o sliku svoju! Međutim, pomalo je i baraba pa se i za njega priča sledeća anegdota:

  Potjerao Gudalo kravu kod veterinara. Natovario je na traktor i krenuo u pravcu Rogatice. U povratku svrati kod Duše na Lijesci u kafanu da "pokvasi grlo". Gudalo pije, a krava na traktoru riče li riče...

  Uprkos svemu, Gudalo je za mene kandidat za "Facu godine u Sokocu". Nije bitno što je baraba, važno je da je karakter!

  Eto toliko o mom komšiluku!
  politicari- 13675 - 16.07.2007 : Igor B. Sokolac - best (0)


  Možda su reference stručnjaka za krađe, malverzacije, pljače i druge vještine bile presudne u izboru direktora "Šuma Srpske" te je na osnovu istih ovaj veseli Neđo i zasjeo u svetu stolicu Sava Krunića.

  A da je to tačno svjedoči i primjer izbora glavnog menadžera (ili kako se već zove) za istočni dio Republike Srpske, odnosno za trošenje 220 miliona KM od prodaje Telekoma koji su "kao" namijenjeni za razvoj naših Pasivnih Krajeva.

  Vlada RS (ili Milorad Vlada To Sam Ja Dodik) imenovala(o) je nekakvog Brana Subotića kao velikog "Kapa di tuti Kapi" koji će brinuti kome i koliko slijedi "gibire". Najčudnije u svemu je da ovaj "stručnjak" posjeduje diplomu Pravnog fakulteta iz Beograda koju je falsifikovao. Čovjek je prošao dva puta ispred fakulteta i poželeo da ima diplomu. Za falsifikat je osuđivan ali to mu ne smeta u napredovanju. Čak šta više, to mu je bio veeeliki plus koji ga je doveo do časti da spusti šape na onih 220 miliona.

  Na cijelom istoku RS nije bilo niti jednog čovjeka od Šefovog povjerenja pa je postavio svog stručnjaka sa zapada. Bitno je da posao bude odrađen. U istočnom dijelu su sve sami glupi i nepismeni.

  ILI: više vrijedi jedna falsifikovana u Laktašima (diploma) nego sve skupa na Istoku.
  politicari- 13627 - 09.07.2007 : Vojvoda Janko Sokolac - best (0)

  Za objektivnog Sokočanina


  Kako te nije stid, čmaru jedan, da tako govoriš o svom nekadašnjem partijskom drugu iz PDP-a Zoranu Borovčaninu, a znaš dobro da si ti iz PDP-a istjeran a ne on. Poznato ti je isto tako koliko je Zoran Borovčanin (Kemo ) uložio novca u taj isti PDP koji je zbog Đerića i njemu sličnih sam napustio.

  Isto tako ne znam odakle ti hrabrost da napadaš Kema kada je on član partije kojoj pripada i tvoj šef Šanjo. Ako ti Šanjo to sazna mogao bi izgubiti to svoje radno mjesto, zato ti preporučujemo da se zavučeš i dalje u dupe svojih mentora i da odatle ne izlaziš jer bi te to moglo koštati zaposlenja.

  PS. Ne čačkaj mečku u p.. ku jer bi ti mogla skočiti na nos. A Zoran je od tebe bolji i kao čovjek i kao je.. č. Vjerovatno je negdje i tvoju prevrnuo pa se ljutiš.
  politicari- 13609 - 07.07.2007 : Milovan Sokolac - best (0)

  Objektivni Sokočanine


  Možda i nisi baš toliko informisan koliko misliš ili imaš nekil lični animozitet, ali je istina, na papiru upisana, da je taj Kemo, tj. Borovčanin (Momirov) Zoran, na listi SNSD, kao 13. pozicionirani, dobio 300 individualnih glasova i bio po tom mjerilu drugi, odmah iza pokojnog Zoke Kosorića koji je osvojio 309 glasova.

  Znači, čovjek nešto vrijedi, ako je već skupio tolike glasove u narodu. Zato je odbornik u Skupštini Sokoca i Grada.

  Svi vi koji mislite da je neko "katastrofa" stavite svoje ime na listu na narednim lokalnim izborima pa vidite koliko vrijedite u očima naroda. Ne mora biti lista stranke, može i nezavisna ili "Lista za Sokolac". Pa spasite taj Sokolac već jednom kad znate u čemu jest stvar.
  politicari- 13607 - 07.07.2007 : Objektivni Sokocanin - best (0)

  Politička situacija godinu prije izbora


  Ne moze me niko demantovati za ovo sto cu napisati, jer nisam clan ni jedne stranke u Sokolcu, ali sam vrlo dobro upoznat sa stanjem politike i razvojem dogadjaja u Sokocu i u opstini.

  SNSD je stranka koja sad vrlo lose stoji, upravo zbog idiotskog vladanja Sanja u sumarstvu,lopovluka koji tamo vlada( dokazano jer su legle krivicne), brace Čolovića koji su upetljani u sve prevare, malverzacije, lopovluke, dugove, a i voda evo nece da protekne, negdje zacepilo.Duzni su mnogo para. To je stranka koja nema koga staviti na listu, ako sta Dodik izvuce to ce biti, a ovi nista.Jednostavno gori su nego svi ovih zajedno.Kazu Mirko neda sa sobom pricati, tako je to kad se nadje susa gdje joj nije mjesto.Ljudi koje su istjerali, da budem iskren osim par izyzetaka su katastrofa, pa koga da vodi Kemo i ko to njemu valja, istjeran je i iz sds i pdp, a proturio je za vrijeme rata dosta balvana preko svoje, citav rat uposlene, brente.Bice afera u snsd Soklac,i to ce se pepoznati na lokalnim(blizu su , jos godina)izborima, a za nas gradjane su bitni, vrlo bitni jer nam od toga mnogo stosta zavisi, pa i zivot.

  SDS je i dalje nastavio harangu jedne protiv druge nikada vise pomirene struje, Cickove i Gordiceve.Sjedim neki dan u Viktoriji i gledam kako se opet koncentrisu, pandurevic, gordic, rine, pedja bartula, galavic i drugi, a cujem kako Cicko govori da su gotovi.SDS drzi vlast u Sokocu 16 godina, grad a je zamro, sve je propalo, unisteno, a samo su stanovi u beogradu pokupovani. Sadasnji nacelnik je katastrofa, nikad losiji nije bio, pa i onaj Eric je bio bolji. Cicko i Snezana Bozic drzi sve u svojim rukama, a ruke su im pokvarene.Nema snagu sds da bilo sta ucini, a i netreba , dosta je bilo, a i tacno je da je sad snsd gori od njih, ali ne smiju ostati na vlasti, to je za nas koji zivimo u sokocu KRAJ.Ogroman lopovluk, idiotizam prema svojim sugradjanima je napravljen, a kupi se pasatm nov, skup, crn, jos da se zatamne stakla i da se iz njega puca, e to je onda pravi sds, izvorni, tradicionalni, udri po svom narodu. A Željko, ko njega ubi, nije Cavka, ko li je, da li znaju, izvorni, narodni, tradicionalni. E zato nesmiju imati glasove, ne zaboravimo sta su nam radili.

  PDP je mala stranka, nebitna, iako ima dosta u clanstvu solidnih i realnih ljudi. Da smo jasni, a svi to sokocani znaju , jedini koji se pita je Duca Delic, on kreira sve, a ponekad pomislim da je on kreator i loseg stanja u Sokocu, jer je morao skinuti sds, mogao je siguran sam, u jednom vremenu je bio najbolje pozicionirani lokani politicar u Sokocu, koji je sve kritikovao, nekada i pretjerivao. PDP( neko je vec pisao i dao svoje misljenje)u Socu ce sigurno probati da iskoristi pozicije koje fantasticno drze, a pogotovo Duca(pio)

  i Balotic(telekom), i da vrate stranku na poziciju da se jednostavno bez njih nece moci, e to im je namjera jer vidim da vec vrlo dobro lobiraju,vidim ducu da stalno sjedi sa Ericem Nebojsom, znaci novca se nece imato manjka, mislim da ce s obzirom na svoju ljigavost i pohlepu za vlasti imati sansu, a za sve dogovore i sa Dodikom ili Bosicem da njegovi udju u vlast u Sokocu, tu je Zoran Djeric.

  Socijalisti, sem Brana Djurkovica,a cini mi se da je sam ostao, niko vise nema snagu za bilo sta. Ubjedjen sam da se pravi vec sada koalicija Socijalisti i pdp, jer su stalno zajedno, mozda i spavaju skupa.A Brane je, zna se protiv Čolovića i to javno. Vidjecemo

  Radikali, misli da su otpisani, Petko je upropastio sa Jelenom, zbog novca svu stranku, i oni nece nikako proci, ili vrlo lose.

  Na kraju, moj narode izbor da glasamo nam je vrlo,vrlo los, a mi se pitamo ko ce nas voditi ili na brdo ili u brdo, nije isto, ostaje da se vidi i cuje, ko ce kositi a ko vodu nositi, ko ce rucno a ko kosacicom, jedno se sigurno zna, da narod ide u kupljevinu, sa drvenim vilama i na sebi da svlaci plastove.

  Upamet se Sokocani.
  politicari- 13584 - 04.07.2007 : Vojvoda Janko Sokolac - best (0)

  Valjda neće dugo!


  Slažem se da nama trebaju ljudi kao Duca-čovjek, Duca-borac, Duca-sportista, ali kao političar koji se bori za "svoj" narod daleko mu lepa kuća.

  Međutim ko sve vodi politiku u Sokolcu (Cicko, Mirko, Petko, Delivoje, Neško, Mića, Limun... ) i ja mislim da je Duca manje zlo od njih.

  Kada se sve sabere teško je naći poštene ljude u Sokocu koji bi se bavili politikom, iz razloga što takvi gledaju svoja posla i ne žele da se bakću sa onima koji su Sokolac doveli u ovo stanje, ali svi se nadamo da to neće dugo potrajati!
  politicari- 13547 - 01.07.2007 : Vojvoda Janko Sokolac - best (0)

  Krivi navod


  Ja ovdje ne govorim o Duci kao borcu, i to niko ne može da dovede u pitanje, već o Duci političaru i trgovcu glasovima tokom svih ovih izbora u ovoj našoj državi. Tačno je da se on borio za ovaj narod devedesetih godina ali je tačno i da se posle ovog rata borio za sebe i svoj džep. Nema te koalicije u kojoj Duca nije trgovao sa glasovima ovog napaćenog i prevarenog naroda počev od SDS-a pa do svih frakcija SNSD-a. Koliko je on u svemu ovome pošten možeš pitati bilo kog, iole u politiku upućenog Sokočanina. Poštujem tvoje mišljenje ali Duca -borac i Duca - političar su dve različite ličnosti.
  politicari- 13537 - 30.06.2007 : - best (0)

  Duca


  Ne bih o Duci ovako negativno govorio. Iako ga ne poznajem dovoljno, čuo sam da je prvi javno govorio o lošoj politici SDS-a, pa ta krompiruša je davno propala a njega su hvalili da je bar nešto uradio. A koliko znam, kada dodjem u Sokolac i kada ga vidim to je tužno, čovjek je ostao teški invalid u ratu.
  politicari- 13528 - 29.06.2007 : Vojvoda Janko Sokolac - best (0)

  Zatišje pred buru


  Željko šta su se ovi iz Šumarstva ućutali kao da im je dobro sa Šanjom ili su čuli da će doći do nekih promjena, kruži priča da Šanjo dobija unapređenje i ide u Srpske šume da zajedno sa Ilićem pohara i ostala Šumska gazdinstva širom ove naše lijepe države. Na njgovo mjesto bi trebao doći(ako pristane da ovo naše gazdinstvo vadi iz blata)Miladin Jeftić dokazani SDS-Socijalista koji je radi ove funkcije i prešao u SNSD-e. Sve ovo je moguće jer "Veliki šef"voli "malog šefa"pa će on omogućiti Šanju i ovu poziciju kako bi što više krao za njihov račun. Sve nam ovo liči kao u PDP-u, Duca upropastio Krompirušu(nije se ni razdužio)i već zasjeo na vd mjesto direktora Pio-a filijala Pale. To kažu mora tako jer se oni bore za opštenarodnu stvar a kako se bore ovom narodu će i da ostane ta stvar.
  politicari- 13413 - 19.06.2007 : R - best (0)


  Prije nego što je počela sa radom "velelepna fabrika" vodovodne vode, odnijela je dva ljudska života. Dvadesetogodišnjeg mladića Ećimovića i četerdesetogodišnjeg oca dvoje djece Cvijetića.
  Za pogibije, ove dvojice na "velelepnoj fabrici", niko još nije odgovarao.

  Kako da radi ovakva fabrika, kad u temeljima nosi dva ljudska života?
  politicari- 13409 - 19.06.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  O Čolovićima


  Vidim da pojedinci, u više navrata pominju braću Čoloviće, pa bih i ja volio da se oglasim.

  Danas se uplićem u diskusiju o njima samo da bih vas zamolio da ovdje više ne pominjete Ljubana Čolovića i njegovu suprugu. Ljuban je bio jedan od najboljih i najuglednijih domaćina na Glasincu, koga su svi cijenili zbog njegovog poštenja i dobrote.

  što se braće Čolovića tiče, sa njima imam jedan problem. Naime, braća Čolović su hotel i benziska pumpu napravili na zemlji moga oca, Ljubomira Tomića, koja je njemu oduzeta kad je na Glasincu formirano poljoprivredno dobro. Upravna zgrada je napravljena na zemlji moga strica Milanka Tomića. Kada su Čolovići kupili nasu zemlju po cijeni od 5 KM kvadrat, Opština je prekršila zakon jer je po "Zakonu preče kupnje" morala tu zemlju prvo ponuditi meni i mojim sestrama, i mome, sada vec pokojnom, stricu Milanku Tomiću. Ja sam za vrijeme te licitacije (mislim da je bio avgust 2001. godine) bio na Sokocu, ali je Ljubo Erić ovaj korak preskočio, a prodaja je pripremljena u tajnosti. Licitacija je javno je objavljena sedam dana prije nego što se desila, a da bi se u njoj učestvovalo bilo je potrebno imati "Biznis plan" i "Finansijski plan", koje je bilo nemoguće pripremiti za pet dana. Jedino je Zoran Kosorić uspio da pripremi svu potrebnu dokumentaciju za limarsku radnju koja se sada nalazi između posjeda gazdinstava ovih veliko-privatnika.

  Čolovići su do para dosli prije gradjanskog rata! Vjerujem da su varali, ali to su radili i drugi, pa se nisu tako obogatili.

  Krajem 1990. godine, kada su političke partije došle na vlast, napravljena je podjela svera interesa između SDA, SDS i HDZ. Kao što znamo, SDS je dobio naftu. Naravno, bilo je potrebno dosta finansijskih sredstava, kao i pogodnih privatnika da bi se krenulo u biznis sa naftom.

  Jedan od glavnih finansijera SDS-a u Istočnoj Bosni bio je Rajko Dukić, direktor "Boksita" iz Milića. Njegova bratičina, Dragana Dukić, je stanovala u mom stanu na Dobrinji, i jednom prilikom mi je rekla:

 • "Moj stric je dao pare da Čolovići kupe cisterne za gorivo".

  Karika koja nedostaje, i za koju nemam dokaza je kako su oni uspjeli da se probiju do Karažića i dobiju pare za cisterne. Za mene su to neke, nepoznate, mozda kumovske veze!

  Finansiranje je išlo preko firme "Javnost", koja se nalazila u Nedžarićima, čiji direktor je bio Danilo Veselinović, za koga sam radio softversku/hardversku podršku u godinama prije rata. Kako sam saznao, Danilo je nastradao pod jako misterioznim okolnostima.

  Konačno, svi treba da se pomirimo sa činjenicom da je kapitalizam jako nepravedan sistem. Ja čak podržavam stvaranje kapitalista u krugu srpskog naroda jer onda bar nećemo biti sluge Slovenaca, ili ne daj Bože muslimana. Samim time, ja nemam ništa protiv toga da su se pojedinci na Glasincu obogatili, ukoliko se ne radi o ratnim profiterima, krađi šume ili nelegalnom prisvajanju privatne imovine.

  Ne mogu da se ne prisjetim jednog dogadjaja iz 1994. godine. Jednom prilikom, razglaba Brane Jovanovic iz Knežine, kako ce nama biti dobro kad napravimo novu, srpsku drzavu! Slusam ja njega pa kazem: "E moj Brane, svi cete vi nakon rata kod Čolovića na brenti nositi dasku za pedeset maraka mjesecno. I jos cete biti srecni ako vas primi! " Nažalost, bio sam u pravu!

  Nije sramota biti bogat, sramota je biti bogat po svaku cijenu.

  Ipak, mislim da bi se dobri i pošteni Ljuban Čolović dobro zamislio da zna da neko za njegovim sinovima uzvikuje "Džaba tele, vrati uže". Naravno, ako je to istina. ".
 • politicari- 13407 - 19.06.2007 : Vojvoda Janko Sokolac - best (0)

  Fabrika vode u Sokocu


  Čestitka gospodinu Miloradu Dodiku na otvaranju fabrike vode na Sokocu. Predsjedniče svaka Vam čast kada ste našli vremena da u ovom našem gradu otvorite onakvo "velelepnu fabriku", ali bolje bi Vam bilo da ste prije otvaranja fabrike provjerili dali će ona stvarno da radi ili je to paravan da bi Vas čuvena braća navukla da im odobrite nove donacije iz robnih rezervi kako bi oni mogli da potkusuruju svoje dugove.

  Žao nam je što na onoj fešti posle otvaranja niste ostali duže pa da vidite kako ambulantna kola odvoze one koji ne slušaju "malog" šefa. Molimo Vas, pošto ste već jednom na Sokocu napravili grešku dovođenjem onog nesretnog lopova Neđu Ilića da tu grešku ne činite ponovo ogromnom podrškom koju pružate gladnoj braći koje okružuje ološ sličan njima. Šta se drugo može od njih očekivati kada su im vjerno društvo:

  1. Žarko Krsmanović - čovjek koji je protuzakonito prodao UNIS,
  2. Mirko Bašević - senilni penzioner,
  3. Cvjetić Ljubo - onaj što krade makarone po bartulinoj prodavnici,
  4. Krunić Dragan - Čolovićev nakupac koga neki ljudi ganjaju za ne naplaćenu stoku koju je od njih a u ime "malog šefa"kupio,
  5. Tomić Milan - provjereni SDS socijalista što zajedno sa Žarkom prodade "Unis" i prođe nekažnjeno,
  6. Rajko Bulajić - čovjek o kome se sve zna i čeka se pogodno vrjeme da ode u prdekanu,
  7. Milica Mrdić - žena kameleon koja oblači dres onoga ko pobjeđuje.

  Sva ova bratija ne vrijedi ni koliko jedan prosječni cicković zato je bolje da se sami što prije ogradite od gore navedenih persona.

  Puno pozdrava za "Velikog Šefa" i da iskoristim ovu priliku da ga pitam kada će proraditi fabrika koju je on lično pustio u pogon.
  politicari- 13404 - 19.06.2007 : B.r. Sokolac - best (0)

  Čolovićev Sarajlija


  Upitno je koliko "Sarajlija" poznaje braću Čoloviće ali dobro poznaje Mirkov Čmar, iz kojeg ne izlazi posljednih godinu i nešto dana.

  Konačno je iz njega progovorilo njegovo podaništvo, nije mogao otrpjeti da se piše o njegovom Šefu(doduše malom, ali Šef je Šef).

  Karijeru uvlačiguza počeo je po dolasku iz Sarajeva i to sa uspjehom, kada mu je Cile dodijelio plac, građevinsku, materijal, sve kao pravom invalidu. Otkud on među invalidima a konju bi rep iščupao? Invalidi se nisu bunili. Što li, zaboga?

  Malo mu bilo, pa sagradio duplo veći objekat od odobrenog, odmah do Cickovog. Nestalo dotacija od SDS-a, pa mu i komšija Cile složio neke ivičnjake, zeznuo mu parking.

  Brzo je našao novog favorita, na prethodnim lokalnim izborima zdušno je podržavao Čavku. Propao favorit, idemo dalje.

  Konačno je našao pravog gazdu, pobjeda je ostvarena. Sad pomalo lajucka na SDS. Ne valja mu Zoka Mačar, Čela, Ristović i neke sitne ribe. Ne smije da reži na krupnije. Pa znamo svi ko je, šta je dobio, kome je dužan ostao.

  A ono kad je uhvaćen u krađi makarona u samoposluzi? Pa to je bio trenutak slabosti. Brzo je prošlo, ostade mu samo nadimak-Makarona.
  politicari- 13386 - 18.06.2007 : - best (0)

  Sarajlija!!!


  Ne znam koliko poznajes "malog sefa" i njegovog brata ali cinjenice su sledece:
  Prije rata su imali jednog starog "Mana" (citaj sklepcina kamion) sa kojim su se bavili prevozom robe i dosta duga seljacima od kojih su preuzimali stoku i plasirali u Neum gdje su prodavali meso,,, Otac im je bio postena dusa i ne znam da li je jos uvijek ziv ali zato sinovi su ogrezli u kriminalu i lopovlucima o kojima svi znaju pa cak i oni u vrhu vlasti,, To sto im gledaju kroz prste samo govori da bez njih ne mogu jer odatle se finansiraju,,,
  Dok se vodila bitka za probijanje Posavine i otvaranje koridora za Krajinu, cisterne goriva koje su cekale u Beogradu da krenu ka odredistu su zahvaljujuci "braci" zavrsile na Sokocu gdje je cijena litra benzina bila 5 maraka,,,, Isti kamioni su zavrsili kod oceve kuce gdje su im poskidane gume i prebacene na njihov kamion i tu su pronadjeni, naravno praznih cisterni jer su oni ucinili veliku uslugu u teskim trenucima kada je benzin bio vredniji od zlata!!! Pohapseni su tada ali za kratko jer je tadasnji vrhovni komandant(njihov prijatelj) licno se zalozio da se oslobode,,, Ti isti kamioni i taj novac od prodaje goriva su bili njihov pocetak a potom su krenuli konvoji Hrvata iz Varesa u kojim su naravno bili i braca i tako se svercom benzina njihovo carstvo sirilo,,, Naravno, o ovome se moze pisati mnogo vise ali dok je vecina patriota trunula u rovovima njima je posao cvjetao i danas kada procitam da su to uspjesni biznismeni imam grc u stomaku,,,
  Nekada sam vjerovao u pravdu i zakon, smatrao sam da nicija nije do zore gorjela ali vremenom sve vise uvidjam da je to cista zabluda,,,
  Eto, mnogo toga sam procitao o njima i mislim da svi oni koji ih smatraju poslovnim ljudima ili su isti kao oni ili im je mozak malo ispran,,
  politicari- 13378 - 18.06.2007 : B. - best (0)

  Biće para


  Daće on njima i više od 15 miliona. Poslije će oni njemu vratiti(u vlastiti džep) bar 30%. I onda je sve potaman. Šef sit, dugovi se pokriju. Igokea šampion BiH.
  Tako rade godinama(kad se pitaju Budžetom).
  politicari- 13377 - 18.06.2007 : R - best (0)

  Mali šef se potukao


  Na otvaranju fabrike vodovodne vode, mali šef Mirko, potukao se sa obezbjeđenjem i to sa Ponjarac Mladenkom, Rajić Srđanom ( sin Srpka Rajića) i Stanišićem (tjelohranitelj). Šefić je zadobio okrvavljenu glavu, ali su momci bili spriječeni da ga dobro istuku.

  Veliki šef je rekao da će Sokolac dobiti 15 miliona(od 200 milina) iz Fonda za istočni dio (čitaj mali šef će dobiti 15 miliona ), i naglasio da se vodi računa u šta će se uložiti.

  Kako mali šef stalno ulaže, ulaže, ulaže i ulaže, tj. laže, on najbolje zna gdje će kome složiti i koga naložiti, a narod će se ložiti na to ulaganje, pardon slaganje, odnosno laganje.

  Na nakoliko dana prije otvaranja fabrike, električna energija je bila isključena jer je mali šef dugovao 10. 000 KM. Pogodite, ko je platio dug?
  politicari- 13358 - 17.06.2007 : Bob Rock Sokolac - best (0)

  U nove radne pobjede


  Eto, za razliku od SDS-a koji u Sokocu zatvara fabrike, definitivno imamo drugačiji pristup Milorada Dodika, koji fabrike otvara. Za sedam godina dvije.

  Dosljedan sebi, fabrike daje u ruke najčestitijim i najvrednijim Sokočanima, odabranim. Kao što reče na otvaranju fabrike vode "kao da je važno odakle su pare, važno je da se nešto otvara, omogućuje narodu da radi".

  Pri tome je zaboravio da onaj što radi (ako je već sve za narod) trebalo bi nešto i da zaradi. Ili je normalno da se bar godinu radi bez plate? Što bi rekli Bošnjaci "u saburu je selamet". Pa da, ako ne bude fajde zakatančimo i ovu. Meso, voda, šta li je treće?

  Bitno je da se gradi i da smo čestiti i vrijedni.
  politicari- 13345 - 16.06.2007 : R - best (0)

  On samo uzima!


  Veliki šef obećao malom šefu da će mu obezbjediti sredstva od prodaje Telekoma da uloži u fabriku, tj. da izgradi još neke linije koje mu nedostaju.

  Naime, 200 milina KM, od prodaje telekoma, obećano je Fondu za razvoj istočnog dijela Republike Srpske. Mali šef je sebi već obezbjedio, a koliko će još uzeti - čuće se. Koliko će drugima dati, vidjećemo. Ali, mislim da taj nikome ne daje, on samo uzima. Njemu je i 200 miliona KM malo.
  politicari- 13344 - 16.06.2007 : R - best (0)

  Javna tajna!


  Zna veliki šef, kao i mali šef, a i javna je tajna u Sokocu ko je ubio Željka Markovića, Srdjana Kneževića, Ristu Jugovića i Ljubisu Savica - Mauzera.
  politicari- 13343 - 16.06.2007 : Izvorinko Sokolac - best (0)

  Od izvora jedan putić


  Gospodin iz grada motora, Pistonsa i Redvingsa je apsolutno u pravu. Zna se to odavno, ali političke strukture štite prije svega naručioce, pandorina kutija je još uvijek zatvorena, mnogo ih je upletenih!

  "Aqua life" ode u svijet, Broj Jedan (iz Biroa za istraživanje ruda i gubljenje vremena) srdačno se, nakon istorijskog poteza makazama, tri puta poljubio sa Gazda Branom. Oduševljena masa je klicala. Čestita i vrijedna braća još jednom su potvrdili reputaciju.

  Šefe, dođi nam opet!
  politicari- 13342 - 16.06.2007 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (0)

  Moj odgovor na dva komentara


  U jednom komentaru procitah:

  Danas velikog šefa u Sokocu obezbjeđuje 800 policajaca i 160 vatrogasaca. Kad mu treba toliko za Sokolac, a koliko mu je potrebno za federaciju?

  malo nize stoji:

  "Tuzilastvo BiH" ce ovog ljeta zavrsiti istragu o ubistvima Mauzera, Jugovica, Knezevica i Markovica, koja su se desila na podrucju Pala i Sokoca i do pocetka jeseni ce biti podignute optuznice.

  Kako znam da saberem 1 + 1, ja zakljucih:

 • Dodiku treba vise policajaca na Sokocu nego u Federaciji. Zna covjek gdje se najlakse gubi glava.

 • Kada se rijese (citaj: ako se rijese) ubistva Željka Markovica, Srdjana Knezevica, Ljubise Savica - Mauzera i Rista Jugovica, Dodiku nece trebati policijska zastita u Sokocu.

  Posebno mi je interesantan ovaj zadnji komentar! Pitaj svaku babu u Sokocu ko je pobio ove junake, i ona ce znati tacan odgovor, bez istrage u Beogradu.
 • politicari- 13335 - 16.06.2007 : - best (0)


  Danas velikog šefa u Sokocu obezbjeđuje 800 policajaca i 160 vatrogasaca.

  Kad mu treba toliko za Sokolac, a koliko mu je potrebno za federaciju?
  politicari- 13169 - 06.06.2007 : R - best (0)

  Koncesiju na Glasinačko polje


  Šef Vlade i Vlada, dali su Mirku Čoloviću koncesiju na Glasinačko polje na 30 godina. Pola polja Mirko je uzorao, a pola izdaje pod zakup, onima čije je polje nekad bilo u vlasništvu. Časno, nema šta!
  politicari- 13158 - 06.06.2007 : R - best (0)


  Šef dolazi 16. 06. zajedno sa Vladom da održi sjednicu Vlade u Mirkovom hotelu Karavan i da otvori fabriku vode.
  politicari- 13155 - 06.06.2007 : Romaninka - best (0)

  Sokolacke teme su jako zanimljive


  Veliki pozdrav mojim zemljacima mojim dragim Romanincima.

  Zeljko mislim da bih trebao izdvojiti ove teme oko Dodika i Čolovića, izuzetno su zanimljive smjesne i na zalost istinite. Ne znam ko ovo pise o njima ali se svaki put slatko nasmijem.

  Zadnjih nekoliko godina nisam bila dole pa ne znam kako je ali ne mogu da vjerujem da je taj narod spao na takvu bijedu da ih vodi i da im budu gazde. Pa Boze Gospode, ko su Čolovići ko je Cajevic i ostala banda da vladaju Sokocom.

  Evo jos jedno pitanje kad nam to predjednik dolazi da pjeva, bice veselo nema sta.

  Jos jednom pozdrav svima!

  Postovana,
  evo, nakon duzeg vremena, tvoja zelja je ispunjena, ovdje cu objavljivati komentare o sokolačkim politicarima, ukljucujuci i Dodika i Čoloviće.

  Dobra vijest, da je svakim danom sve vise onih koji se oglasavaju sa svojim misljenjem, pa se i ja nadam da ce biti i vise informacija o Sokocu.
  politicari- 13112 - 02.06.2007 : R - best (0)


  Na prošlim izborima Mirkov kandidat Lala Koprivica u Sokocu nije dobio glasove za Narodnu skupštinu RS. To je Mirku bolna tačka. Ali ga je Mirko kooptirao u Vijeće naroda BIH, zajedno sa Dušankom Majkić koja je mirka postavila za predsjednika SNSD-a u Sokocu. U Sokocu, narod se polako osvješćuje i onesvješćuje od SNSD-a.
  politicari- 13107 - 02.06.2007 : R - best (0)


  Dodik dolazi u Sokolac, odnosno braći, nekad u junu da im otvori fabriku vode. Zato braća skupljaju(pozajmljuju) pare da dočekaju šefa.
  politicari- 13098 - 02.06.2007 : T.rex Sokolac - best (0)

  RR i ostala braćo


  Narod jeste glasao za Braću jer su Braća, pogotovo Mirko, bili sinonim za Dodikovu stranku znatno prije izbora. Ako neko nije u stanju da razlikuje muda od bubrega, poslije je kasno za vađenje.

  Doći će i dogodine Dodik uoči izbora na binu pred hotelom. Glasajte i dogodine za Dodika a nemojte nipošto za Braću i poslije četiri godine gledajte šta voze, kako se oblače, koga jebu.
  politicari- 13088 - 31.05.2007 : R - best (0)

  Glumci  Nije narod u Sokocu glasao za braću, već za Dodika. Ali braća uz svoje manire i ponašanje, oponašaju Dodika. Treba samo vidjeti Mirka. On hoda kao dodik, on gestikulira kao Dodik, on se oblači kao Dodik i vozi audija kojeg je uzeo od sokolačkog šumarstva. Normalno i gorivo uzima od šumarstva i mnogo više od auta i goriva.

  Lokalni izbori su sledeće godine pa ćemo vidjeti da li će narod glasati za braću. A do tada oni glume Dodika.
  politicari- 12887 - 24.05.2007 : Aco - best (0)

  Nema odstupanja!


  Premijer Republike Srpske, Milorad Dodik, sudeći prema dosadašnjem čvrstom političkom stavu, neće za vreme službenog boravka u Americi promeniti stajalište u pogledu pozicije Republike Srpske i BiH. Siguran sam da će Dodik sve sagovornike uveriti u snagu argumenata koje će tamo zastupati, a o kojima je premijer govorio uoči službenog puta u SAD.

  Ovo je u sredu za naš list rekao Anton Kasipović, potpredsednik Vlade RS, koji u odsustvu zamenjuje predsednika Dodika.

  Mediji iz Sarajeva, pozivajući se na diplomatske izvore, pišu da će Amerikanci ponuditi kompromisna rešenja za reformu policije i ustava...

 • Moramo svi uvažavati realnost pristupa problemima u Bosni i Hercegovini. Dakle, ja verujem da postoji dovoljno osetljivosti onih koji budu sagovornici predsednika Dodika i da oni razumeju realnu i moguću BiH. Uostalom, funkcionalna i održiva BiH je interes njenih građana, regiona i Evrope.

  Predsednik Dodik će se sastati sa značajnim ličnostima koje kreiraju američku spoljnu politiku. Kakav rezultat očekujete zajedno sa, uslovno rečeno, glavnim političkim oponentom Harisom Silajdžićem. Vaša predviđanja?

 • Prateći ranije politička zbivanja čini mi se da je stav američke administracije u pogledu ovih prostora bio na dobrom tragu i jasno izdiferenciran. Uočljiv je trud i ambasadora drugih zemalja iz EU, pa i misije Evropske komisije u BiH, oko rešavanja političkih problema u ovoj zemlji. Dakle, uveren sam da će ova Dodikova misija u SAD biti uspešna i da će se američki ugao gledanja zadržati na pricipu koji zagovara premijer RS Milorad Dodik, a to je funkcionalna i realna BiH.

  Vi ste, dakle, optimista i očekujete Dodikovu uspešnu diplomatsku misiju u Americi.

 • Apsolutno! Premijer je jasno kazao u kom delu može otvoriti određena pitanja i mislim da to nije nikakav zaokret već konzistentnost politike koju Milorad Dodik zastupa godinama.

  (vecernje novosti)
 • politicari- 12619 - 08.05.2007 : Ar Es Sokolac - best (0)

  Sokolac, sada i ovdje


  Ovaj Grujo iz "Sarajlijinih" stihova je Novaković. Da neko ne pomisli da je Bjeković(gluho bilo).

  A slika Sokoca je punija sivih tonova nego što je predstavljena u "novostima". Na onim famoznim izborima iz 2006. narod Sokoca je dao bezrezervno povjerenje Miloradu Dodiku. Za uzvrat je dobio braću Čoloviće u punom elementu. Eru miša b'jelog zamijenila je doba pacova iz podruma. Šuma ponovo nije sama, nove sahibije neumorno režu, krešu... i odvuku, naravno.

  Trenutno najpopularnija (najčešće pominjana) sokolačka ličnost svakako jest Šanjo. Veliki direktor neumorno "driješi i veže". Zgrada "Šumarstva" opasana lancima, rampom plaćenom "birvaktile" 30. 000 KM (naizgled obična željezna cjevčina, ali ko zna... ). Na ulazu obavezno legitimisanje, pretres, sve kao u vrijeme Ozne. U hodniku vrvi od direktorovih tjelohranitelja. I sekretarica što bljuje vatru.

  A zatvorska svjetla su daleko. Zar preko Čađa živoga? A sem "Šumarstva" ostalo odavno "snom mrtvijem spava" i sve je "otišlo u lepi Honduras".
  politicari- 12611 - 07.05.2007 : - best (0)

  Novosti iz Sokoca


  Nacuditi se cudu ne mogu!.
  Veliki boss Mirko Čolović otvorio Zemljoradničku zadrugu, nudi zaposlenje ali i veliki procenat koji samo njemu ostaje u dzepu. Cuveni direktor Sanjo vrsi pošumljavanje sokolačkih obliznjih padina:

  Kupi Grujo
  ćoravo i gluvo
  ne bil' Grujo
  Glasinac sačuvo


  ... te tako i Sanjo da sačuva braću Dalton. Zamislite, ljudi, jadni dječaci i djevojčice koji su radili (pa i zaradili neku skromnu kintu) ostadoše zakinuti od gore imenovan Daltona, koji im je isplatio samo jednu trećinu.

  E, moj Milorade, da li si ti stvarno kreten kao i ova dvojica kada ne vidiš šta se radi u ovom prašnjarskom gradu. SDS je mila majka za ovu dvojicu! Trećeg ćoravoj maci dav'o - ne dav'o, ona ćorava pa ćorava, te i braća Dalton.

  Vozila mu zuje non-stop po drumu sa laznim tablicama i ne registrovana, radnicima nije isplatio dvanaest plata a vodonoša deset. Niko im nije osiguran, radnici sjeku prste, bjegaju da im potpišu ozledni list, i oni nekoga da vode pa i krava vidi kad ide kod njih ona bjezi.

  Meso u mesarama izlozeno lepo, ali onaj ćopavi daje ispod tezge zastarele proizvode, a u najnovijem proizvodu čolovićeve kobasice svega ima osim mesa. Od kada je meso bijele boje? Samo da li oni razmišljaju da nije ništa dugog vijeka, šta će jadan Sanjo kada ne bude više na tom mjestu gdje je sada, jer će i on ubrzo iza rešetaka. Već ga vode gdje treba ali ubrzo će tamo i ostati, ljudi će ga nabijati nogom u guzicu veoma brzo.

  Covjek je izgubio sve kodekse ponašanja, ali eto što je on već i njegova sekretarica koja kada se javi na telefon samo što vatru ne sipa. U kasi manjak, a ni on sam ne zna koliko je uzeo. Bili smo zakleti protivnici SDS-a, ali SDS je mala maca za ove.

  Niste čuli za novo-postaljenog direktora Pošte Srpka Rajica, hoda gradom kao gluva kuja samo zaviruje po ćoskovima. Nema vise prijatelja, eto sta ti je ta glupa politika. Propade i "Krompiruša", ode Duca i ostavi dugove, ali PIO je PIO, svi se bore za svoju stolicu ali nema Srbina koji je svojim budućim pokoljenima ostavio bogastvo. Sve je to prolazno i sve to nestaje.

  Nastavak sledi........ Sarajlija
  politicari- 12280 - 12.04.2007 : - best (0)

  Balotic presao kod Colovica


  Da li je Mile Balotic presao kod Čolovića. Zale se radnici Telekoma, ode ekspert, propade Telekom.
  politicari- 12233 - 08.04.2007 : Xxx - best (0)

  Da vam kazem, jer vi to ne znate


  Prozivate gospodina Mistriju i vjerujte da ste u pravu, jer nije on bas tako sjajan kako izgleda. A izgleda veoma lukavo i pohlepno!

  Covek koji je bio i ostao verni pas-pratilac SDS-a, kome je SDS valjo vise nego rodjeni otac. Davne 1998. godine kada je gospodin Milorad Dodik preuzimao vlas od SDS-a, politicari koji su bili na vlasti veoma su dobro nagradili poltrone kao: Cicibana sa 1. 300. 000 km koje su prebacene na racun "Centreksa", Mistriju nezno-lukavog gospodina 300. 000 km i Lipu vulkanizera koji je vodio racuna da njihova vozila ne skrenu sa kolovoza sa 75. 000 KM, da kupi stan u Sokocu i da mu se vrati zena koja nije htela ni da ga pogleda do tog momenta, jer nije bio zasluzan nje.

  Lako je biti gazda kada te neko pogura sa narodnom lovom i kada i za ledja imas pojedine rukovodioce - vlasti koje su ti verni kao psi jer si ti njima veran kao pas. Ima tu jos mnogo da se doda, ali polako svi podaci koji budu izneseni ovde su potpunosti istiniti i mogu se proveriti u svakom trenutku.

  Spomenucu malo i cuvenog direktora koji je vodio "Romaniju" za proizvodnju licnog bogacenja direktora Stojica koji je doveden kao ekspert za rasturanje i naturanje love u druge dzepove, opet moram navesti beloglavog gospodina Mistriju. Stojicu je napravio kucu od narodnih para da bi mu ovaj sredio da kupi stovariste, koje se veoma lagodno proda profesoru Nogosticu koji je najvjerovatnije dobro racunao kako se prodaje pogonsko gorivo bivse JNA i dobro steka za crnih dana koji dolaze za ove pojedinu gospodu.

  Bice nastavak........ dosadno mi je
  Sarajlija
  politicari- 12187 - 07.04.2007 : Xxx - best (0)

  Cicibanu!


  Cicibane popusio si ga do kraja. Dosta je vise bilo tvog naredjivanja i tvog petljanja u svu politiku ovog grada. Jeb'o si nam mater ali mi ti to sada vracamo. Nema vise, gotovo je! Ponasao si se kao kralj; ti naredjujes mesto Cvjetica ko ce da se voza u pezou i gde da ti dovode Snezanu.

  Kako vas nije sramota, obracun ciscenja grada za ovu proteklu zimu iznosi 450. 000 KM a nigdje snega nije bilo! Koliki bi bio obracun da vam je sneg kojim slucajom bio kao u Americi. Toplana je imala troskove u iznosu od 220. 000. km, opet lopovijate sa onim majmunom direktorom toplane Soldarom, neskolovanim konjom.
  politicari- 12184 - 07.04.2007 : - best (0)

  O.K. esdees koral


  Ono, jeste došlo do fizičkog obračuna na sjednici Opštinskog odbora SDS, ali Cile, ipak nije među sretnim dobitnicima batina.

  Naime, poznati nadri-pjesnik i nadri-romanopisac Džunglaš je nešto, u svom stilu, "trunio" protiv sada dominantne frakcije i dobio batine od Rina M. , tu za vrijeme oratorskog nastupa.

  A da je Cile izgubio svoju dugogodišnju lidersku reputaciju, to je evidentno. Sada su predvodnici partije nove snage: Milan Gordić, Zoran Bartula, Peđa Bartula, Limun Curević.

  Konačni obračun slijedi u maju.
  politicari- 12060 - 26.03.2007 : Sumarstvo - best (0)

  O vlasti u Sokocu


  E da vidimo dalje, sta braca Cickovi kumici rade i kako vrsljaju po Sokocu. Ako ovako nastave zajebacete i svog dragog kumica Cicka. Sanjo, pa gdje si bolan, nestalo para, a predsjednik Mirko duzan jos mnogo. Hajde da se opet nasipaju putevi, ko bajagi da se naspe put prema Barama.

  Gdje je onaj ljigavi Kaja Borovcanin da potpise cijelu komisiju pa da isplatimo pare "braci" da se oduze. A Kaja Borovcanin, (izvinjavam se ljigavi Kaja Borovcanin) sada prica kako je Savo Krunic bio i ostao najveci lopov, jer mu je on sve znao. Dobar ovaj Kaka (uh pogresih Kaja).

  Ja radnik sumarstva samo gledam, gledam i mislim: Pa dokle, koliko, kome, i kad ce stati braca, kolko ste vise duzni. Mile, Mile prekidaj ovo, smijenjuj opet ce SDS pobijediti, braca usrase motku. Vracaj Zarka Krsmanovica on bar nikome nije duzan, on je sve pokrao za sebe.
  politicari- 12017 - 21.03.2007 : Sumarstvo - best (0)

  Jos nesto iz Sumarstva


  Juce nam je u firmi bio Mirko Čolović, valjda govorio Sanju Bulajicu sta da radi jer je Mirko dokazani ekspert u privredi. Ima fabriku koju mu je Dodik nabacio preko kredita a ona vec duguje 24 plate jadnicima, koji rmbace ko slonovi. Mi ce mo i dalje da pisemo Vladi sta se radi u sumarstvu Sokolca, da braca a Cickovi kumuci, rodila ih majka, sve poharase, a Sanja glupi slon gleda, gleda i ponekad kaze POCERAJ JADAN JOS PO JEDNU. E moj slone zato ces da robijas, ko te jebe i treba kad si fuj.

  Radnici sumarstva.
  politicari- 11915 - 12.03.2007 : - best (0)

  Dodik i Kralj Stocara


  Mile Dodik dobro zna ko mu vodi stranku u Sokocu jer je on lično u novembru 2005. godine naredio Dušanki Majkić da za predsjednika Opštinskog odbora SNSD postavi Kralja Stočara, što je i učinjeno. On i Kralj Stočara su dugogoišnji prijatelji, iz prve polovine 90-ih godina prošloga vijeka.
  politicari- 10466 - 20.09.2006 : - best (0)


  SNJEŽANA BOŽIĆ - kandidat za poslanika u NSRS

  Snježana Božić je najgora opcija po Sokolac i njegove građane.

  Ako nju izaberete izabrali ste svoju propast!
  politicari- 839 - 11.02.2005 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Tantalove muke komadanta Ljube


  čitam na internetu: Sokolac, najhladniji grad u Evropi, već peti dan za redom. U isto vrijeme piše i to da nema grijanja, sokolačka toplana ne radi.


  Pošto sam imao više od dvojke iz matematike, umijem da saberem dvije činjenice pa mi je tako rezultat već poznat. Naime Sokočani već odavno znaju da je uvaženi gradjanin Sokoca i pulen SDS-a, Ljubo Erić, zvanični vlasnik toplane u Sokocu. Kupio je Ljubo toplanu vaučerima koje je besplatno dobio od države, ali i tako što je prodao i poslednju kap svog postenja SDS-u. Kažu, toplana bankrotirala pa ni cijena nije bila visoka kada ju je on kupio. Sada Ljubo grčevito drži u rukama glavni ventil za paru i neće da ga otvori. Zar treba da dozvoli da Toplana opet bankrotira?. Ko bi onda smio njegovu toplanu da kupi?


  Placale neke firme ali i pojedinci grijanje preko cijele godine, a sada grijanja nema. Plaćao i Ljubo sam sebi dok je bio (grado)načelnik Opštine. Vjerujem da je te račune plaćao prije nego što je izmirio obaveze i prema svojim zaposlenim. Pa šta se tu može! čitav svijet je nepošten, pa takav je i Ljubo. Dao je Ljubo svoju riječ mnogima (uključujući i piscu ovog teksta) pa je nije ispunio. Zar sad Ljubo treba da sagori i ono malo svoje uštedjevine koju je sa mukom stekao u poslednjim minutama prije nego što ga je Svevišnji predstavnik za BiH poslao na klupu za rezervne igrače da čeka kraj utakmice. Mora i Ljubo od nečega da živi! Neće više biti besplatne seljačke jagnjetine, koja je nekako došla skupa sa funkcionerskom foteljom. Samo da znate da je Ljubo već počeo da gubi kilograme i buši rupe na svom dugačkom kaišu.


  Ali nemojte misliti da je i Ljubi lako! Zeznuo se Ljubo pa sazidao veliku kuću, i to od blokova lošeg kvaliteta jer su bili namjenjeni izbjeglicama. Zbog toga je morao da instalira i kotlovnicu u kući, kako mu ne bi bilo hladno. Sada ne može da loži na dva mjesta, pa neko mora da se malo i strpi!


  Kad okopni snijeg, sve ce opet biti na svom mjestu. Kao da nista nije bilo! Sokolac umije da oprašta svojim zaslužnim gradjanima, pa da ih i slavi kada nesto loše urade. Zar nije taj isti Sokolac slavio Ljuba Erića, i proglasio ga za velikog vojskovodju sa Krusevu. Dobio bi on i lordovsku titulu, samo da je to kod nas Srba običaj. Sve četiri godine bio je Ljubo na svom mjestu. Bojevao bitku sa neprijateljem, nije se makao ni metra naprijed, ali bogami ni metra nazad.


  A kada za dva-tri mjeseca grane Sunce, niko nece ni primjetiti da je sokolačko groblje dobilo pedesetak novih stanovnika. Uglavnom baba i djedova, koje ni neke porodice nisu žalile. čak ce se neki ukućani i radovati, ako je iza tih istih baba i djedova ostao stan ili poneka hiljada evra ušivena u slamarici. To je kod nas Sokočana postala i tradicija. Njihovu smrt niko to nece povezati sa toplanom koja nije radila, ili ne daj Bože sa Ljubom Erićem. Isto kao što niko nije povezao stotinjak poginulih boraca na Kruševu sa činjenicom da se Ljubo igrao rata.

  Idi na stranu - |1|2|