fix
Logo
fix
Nalazite se na Politika-PERO
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

pero- 2141 - 18.09.2005 : Pero Rogatica - best (0)

Odgovor Sulji


Suljo,
 • Sokolac i Romanija su tvoji koliko su srpski Maglaj, Kakanj, Visoko... U stvari može biti samo manje, kad uzmes u obzir samo popis iz stanovništva iz 1931. godine, a o prijašnim popisima da i ne govorimo.

  1. Ovde nema ništa nacionalističko, što bi vrijeđalo druge "narode". Možda te boli istina da ti pradjed nije flašom prao dupe, ili što je Tihićev djed bio četnik. To je živa istina i nje se ne treba ni bojati ni stidjeti.

  2. Da si zaista protiv nacionalizma, otišao bi na zepaonline, ili na "srebrenica*org", "islambosna*com", "pomoc*ba", pa bi ovakav komentar ostavio i na te sajtove, kao što si na Željkov, da osudiš i mastera i učesnike foruma, a najvise fetve onog divljaka muderiza iz Žepe i "efendije" Cerića koji i sad svakom svojom izjavom siju mržnju i pozivaju na neki novi džihad i koji su drogiranu djecu od 14-15 godina slali sa nekakvim švrakopisima na lančiću da jurišaju na srpske tenkove. I sad bi te rđe da prave džamahiriju na srpskoj zemlji, preko tuđih leđa. Samo mi je žao što oni nisu došli nekad na Trebević, Zuč, Igman, Bjelašnicu, da okrvare svoje gaće umjesto one drogirane dječurlije, pa da oni uživaju u muhamedovom "dženetu".
 • pero- 2021 - 11.08.2005 : Pero Rogatica - best (0)


  Zeljko:

  ti si dovoljno uradio to što si kreirao ovaj sajt i prvi pokrenuo borbu protiv kolumbije na Romaniji.

  Medjutim, volio bi da se osim mene na ovaj sajt jave ljudi koji znaju i mogu više od mene i daju konkretne predloge da uradimo tri stvari koje je su naši "vlastodršci" pljačkajući narodnu imovinu potpuno zapostavili:

  1. Protekli rat nije bio agresija Srba na "nezavisnu Bosnu", nego samoodbrana Srba na kućnom pragu od fanatizovanih i u vjerskom i u nacionalnom pogledu dezorijentisanih srpskih otpadnika koji sebe zovu "Armija muslimanske BiH", odnosno "ratnici džihada". Da je tako svjedoče knjige gruntovnice u Beču i da je u onom što oni zovu BiH preko 64% zemljišta gruntovno Srpsko i da su do 1941. godine Srbi vjere pravoslavne bili apsolutna većina, dok se nije desio genocid od strane ustaša i njihovog "cvijeća", da je poveljom UN takva teritorija trebala da pripadne onoj naciji nad kojom je genocid izvršen (to je rijetko kad Radovan rekao medijima). I da je kroz prošle vijekove situacija samo bila više u korist Srba. I kako Srbi da budu okupatori i agresori na svoju djedovinu?
  2. Osim toga, taj "njihov" Kralj Tvrko je Nemanjić porijeklom, i u srpskom manastiru je krunisan za kralja srpskog. Znači, nije bio nikakav bogumil, niti ne daj Bože mongol (turcin), nego Srbin pravoslavac, sin Nemanjićke, tako da islamski svijet nema pravo da svojata kralja Tvrtka.

  3. Zrtve proteklog rata nisu samo muslimani (u stvari ni oni ne znaju ko su i sta su, i u tome i jeste najveci problem) iz Srebrenice, nego stvar je potpuno obrnuta i istorija ne počinje 1995. godine, nego mnogo ranije i da se konačno progovori o :"Viktor Bubnju", "Kazanima", Zuči, Čemernu kod Ilijaša, Bradini, dolini Neretve, Rogatici, Goraždu i cijelom podrinju, Sijekovcu ("regularne snage RH" su izvršile agresiju na srpske civile i teritoriju koja je pripadala avnojevskoj SR BiH) i tek tada da se vidi ko je žrtva a ko je zločinac!

  4. Našoj omladini, bez koje nam nema budućnosti, omogućiti da živi sretno bez "trave" i "extazia", jer to su polazne stanice za put bez povratka.
  Iako je "net" na ovim prostorima prilično skup u odnosu na okruženje, (a pogotovu odnos "plata"-potrošačka korpa), mislim da bi preko net-a mogli našu omladinu usmjeriti da bude u trendu s vremenom, a da ne zaboravi svoje porjeklo, i da količina "bijelog praha" ne bude mjerilo da li je neko "in", ili je "papak", kako to vješto plasiraju narko dileri.
  Tako da ću i ja u narednom periodu (zavisno od raspoloživog vremena), vjerovatno obogatiti tvoje sekcije "Istorija", "Pjesma", "Kompjuteri" (mada su mi. php i. sql veoma dragi, smatram da su "informatickim pocetnicima" koji su većina posjetilaca tvog sajta sad za sad komplikovani i gotovo nepoznati i da bi u ovaj forum trebali unijeti nešto jednostavnije poput malih savjeta za održavanje hardvera i softvera, malo naprednije tehnike pretrazivanja, zaštita od "dialer-a", "bubica", "špijuna"i sl. ) kako bi dobili na posjećenosti stranice, a Internet doživjeli kao nešto lijepo i korisno.
  pero- 2011 - 09.08.2005 : Pero Rogatica - best (0)

  Zahvalnost


  Iskreno bi volio na ovom sajtu umjesto moje rubrike bude neka rubrika linkovi na stranice (neke si ti radio) vezane za kulturu i tradiciju našeg područja, da se mi svijetu imamo sa čime pohvaliti i da oni treba da uce kulturu od nas, a ne mi od njih, je oni su bili nepismeni kad su nasi preci pisali cirilicu, kao i linkovi prema WEB stranicama koji ukazuju na pravu istinu o proteklom ratu.

  Sam znaš da su muslimani odrubljene glave 3 Srba kojima se zna ime i prezime i da su iz Crnog Vrha, prikazali kao "bosnjake" stradale u Srebrenici.

  Ovi naši javni mediji ne samo da nisu ništa preduzeli da istina konačno ispliva na površinu, nego su napravili toliku galamu u vezi Srebrenice da je i Vlada R. S. priznala krivicu za Srebrenicu.

  Ja sam htio svojim komentarima i predlozima da na neki način našem narodu koji je malo zbunjen proteklim ratom i poratnim zbivanjima da pomognem da "otvori oči", da uvidi sta je istina, šta valja oko nas a šta ne valja.

  Kako Gospod reče:

 • "Ja sam svetlost ovom svetu, ja sam Istina. Ko za mnom ide, nece hoditi u tami. "

  Mi smo 50 godina živjeli u tami, i pustili da nas jedan katolik iz Zagorja obmanjuje, pljačka i sistemski uništava, da provede sve sto nije uspio Pavelic sa svojim mentorima Hitlerom i Musolinijem, a mi smo se u njega kleli i da bude još veca bruka, da ona lopata đubreta koja je od njega ostala i dalje zagadjuje najljepši dio naše prestonice - Beograda i da se nažlost još dosta Srba u njega zaklinje.

  Tako je nakon njega dosao jos jedan srpski Tito koji nije širio bratstvo i jedinstvo, nego je pričao da svi Srbi treba da žive u jednoj državi, a niko nije znao kako se ta nasa država zove i hoće li biti republika ili monarhija i hoće li to biti Srbija do Karlovca (što nam je povelja UN garantovala da teritorija na kome je počinjen genocid treba da pripada onom narodu nad kojim je genocid izvršen, i što je trebalo da bude da je ispostovana volja naroda na samoopredeljenje), ili ćemo njegovom kriminalnom politikom svi mi Srbi moći stati pod jednu oveću krušu.

  Pero,

  kao prvo, nemoj da brineš za prostor na mom serveru. Ja imam neograničen prostor, tako mogu da stavim sve što poželim. Nažalost, ono sto nama treba je da shvatimo da samo zajedničkim radom i trudom možemo nesto napraviti. Ja mogu neke stvari napisati, prevesti na engleski, ali i ja imam svojih porodičnih i profesionalnih obaveza, pa ne mogu sve da stignem. Jako mi je bilo drago kada si se i ti javio, jer vidim u tebi ogroman potencijal, okosnicu jedne grupe koja moze da izraste u luču, koja sija u tami.

  Što se mene tiče, nemoj da brineš. Ja sam na ovoj stranici rekao mnogo gore stvari nego ti, i za svoj život se ne brinem mnogo. Možda zbog toga što sam u ratu izgubio previše prijatelja, a možda i zbog toga što ni tada nisam žalio poginuti.

  Treba da znas samo jednu stvar! Ja nemam neprijatelja, sem onih u SDS-u. Ako me pogodi neki "zalutali" metak, padne cigla na glavu, ili pregazi auto, treba da znaš da iza svega toga stoji SDS.
 • pero- 2010 - 09.08.2005 : Pero Rogatica - best (0)

  Radovan - lažni car Šćepan Mali


  Ovo sve ne pisem radi politike, radi ove ili one stranke, nego pisem zato sto me boli to sto mi Srbi uvijek imamo po jednog "laznog Cara Scepana malog" koji se u teskim situacijama pojavi ne kao spasioc (sto od njega ocekujemo), nego kao neko ko nas jos dublje gurne u provaliju.

  Pisem zato sto je i nakon "laznog Cara Scepana malog" i nakon josipa broza (ne zasluzuje da se pise velikim slovom), srpski narod ostao dominantan na svojim prostorima, a sada nakon Radovana Srba gotovo da nema u Lici, Kordunu, Baniji, Slavoniji, Visokoj krajini, u Sarajevu, ni u dolini Neretve.

  Zao mi je i to sto ovaj narod misli da se Radovan krije od Haga i njegovih "zlocina nad Bosnjacima", a ne vidi da je Radovan "pobjegao u sumu" prije nego sto su se otkrile kradje stotina miliona dolara i dok nije srpski narod shvatio da on nije nikakav spasitelj, nego jedan vele-izdajnik, nista manji od Vuka Brankovica.

  Ovde na Romaniji, zbog Radovanovih kriminalaca, koje je on izmislio, od 10 stanovnika 9 razmislja da ode nekud daleko odavde, a ne zna da su Sasi (preci danasnjih Svaba i Engleza) nasim pradjedovima u doba Nemanjica dolazili u najam kao rudari (selo Sase kod Srebrenice, koje je pripadalo Nemanjickoj Srbiji nosi naziv po rudarima Sasima koji su od 11-14 vijeka dolazili "trbuhom za kruhom" na nase prostore).

  Ako su aktuelni politicari ogrezli u korupciji, generacije koje dolaze trebale bi da shvate da korupcija nikom ne moze donijeti srecu i da oni koji "uzgajaju" korupciju jednog dana ce biti zrtve iste. Kako jedna poslovica kaze: "Ko macem sijece, macem se i posijece".

  Srpski narod je bio mnogo sretniji kad se postovao Dusanov zakonik, Srbija se sirila, ali kad su do izrazaja dosli prodani velikasi zeljni vlasti, Srbija se rasparcala i ubrzo potonula u petovjekovno ropstvo.

  Ono sto zelim da porucim nasoj mladoj generaciji(koja je za razliku od nasih generacija ipak ucila slavaricu i Oce nas i spoznala neke duhovne vrijednosti), da nije sve u "saci dolara" je to da nasim prostorima ne treba ni Don Corleone (koji je sada uzor vecini nasih politicara), ni prohibicija, ni droga, jer se mi znamo radovati bez droge, samo treba sa politicke scene da sidju "prodane duse", koje ne daju ovom "da dise" (namjerno ugasene fabrike, zapustena polja i oranice... , sve da bi se do istih doslo gotovo dzabe i da bi se imala gotovo besplatna radna snaga), a da dodju ljudi kojima je stalo do naroda i koji nisu ogrezli u korupciji.

  A ti ljudi su zapravo ova mlada generacija "koja tek dolazi", koja nije htjela da potpise zakletvu nepostojecoj drzavi u Bileci i na Manjaci i kojoj je Srpstvo iznad svega.
  pero- 1980 - 31.07.2005 : Pero Rogatica - best (0)


  Zeljko:

  drago mi je da u vezi proslog rata i ove nesretne sudbine Srba koji su preživjeli rat dijelimo vjerovatno identično mišljenje.

  Iako pored tvoga sajta jos par sajtova(www.borci. rs. sr, www.plebiscit. rs. sr ili www.plebiscit. org, www.freesrpska. org) pokusavaju da sačuvaju Srbe od kataklizme koju su im pripremili "Srbi" poput Dragana Kalinica koji je 1991. u narodnoj skupštini bivše SR BiH glasao za referendum za nezavisnost Bosne, što je i bio detonator za rat 1992-1995. U isto vrijeme, Milorad Dodik (koji se na ovim prostorima smatra poturicom) je iz protesta napustio salu skupštine i nije htio glasati za džamahiriju. Zbog toga mi je drago da na ovaj sajt ostavim poneki svoj komentar o čitavoj situaciji.

  Meni je žao što ovaj nesretni narod još uvijek živi u zabludi, i kao da je kažnjen od Boga da veoma često odaje počast i poštovanje pogrešnim ljudima.

  Isto kao što se narod Potkozarja i još uvijek zaklinje u Josipa Broza, a on ih desetkovao po principu 100 Srba za jednog švabu. Jasenovac nije htio osloboditi, nego ustasama dozvolio da od Srba pravi sapun do aprila 1945. Isto tako, i narod Romanije i Hercegovine živi u zabludi da je Radovan neki novi Car Dušan ili Miloš Obilic.


  Ko je za mene Radovan? čovjek koji je do 1992. godine vozio ladu samaru "kupljenu" od Koprivica t(k)rade (A šta sad ima negova porodica? ) i koji je na Petrovdan 1990. u Skenderiji Hrvatima i muslimanima poručio da se nece ponoviti 1941.

  Narod mu je povjerovao i pomislio da više nece biti Jasenovca, hercegovackih i ličkih jama. Zahvaljujuci toj svojoj izjavi Radovan je dobi podršku naroda.

  Rat je došao, Ratko je ratovao, Nikola je mislio, Momčilo pregovarao, a Radovan lomio kolače.

  Samo se cudim da nije jos proglasio i Sv. Zarka i dodjelio mu neki datum, npr. 30. 02. po novom kalendaru. Slava Bogu i Crkvi, ali ni Patrijarh Pavle nije slomio tolio kolaca za onaj period, i ako mu je (Radovanu) stalo do srpstva, zasto nije malo barem se zanimao za diplomatiju i medije koji su bili rak-rana srpskom narodu i vojsci.

  I stvarno nije se ponovila 1941.

  Nakon 1941. Srbi ostase u Kninu(ne znam da li se sjecas njegove izajve 19. 08. 1995. SRNI, kad je pao Knin, na pitanje zasto se to desilio, on je(nazalost) bio vrhovni komandant zdruzenih snaga VRS i VRSK,, odgovorio je:"svadjaju se Milan Babic i Milan Martic oko vlasti, da se oni ne bi imali oko cega svadjati, ja sam dao Knin), a sad vjerujem da u Kninu ima vise Kineza nego Srba.


  Radovan se od strane Haga "tereti" za etnicko ciscenje.

  Pa naravno, ocistio je Sarajevo od Srba sto nije uspjela turska za 5 vjekova.

  U doba turske Sarajevo nije bilo sjediste vilajeta turskoga(bio je to Travnik), a sada je centar islama za citavu Evropu.
  I poslije 1941. Srbi vjere pravoslavne su bili vecina u okrugu sarajevskom, a koliko je sad Srba u Sarajevu?

  I zar Radovan nije zlocinac sto je narod Vozuce ostavio bez municije i ostavio ih mudzahedinima na volju? (Ne znam da li si gledao taj prilog na TV kako mudzhedini kasape zarobljenog Srbina? )

  I zar nije zlocinac sto su njegovi sateliti za les srpskog borca trazili 5000 DM, da se isti stavi na spisak za razmjenu?

  Ne znam da li ti je poznato zasto je grupa mladica(sinova palih boraca) 1993. godine napala i zauzela stanicu policije u Vogošći?

  I zar nije zlocin onako narod Sarajeva ostaviti na cjedilu poslije kapitulacije u Dejtonu? (Sjecas li se onog priloga kad djed koji je ostavio 2 kuce i stan od citave imovine, po onom snijegu vodi samo jednu kravu, zato sto je Radovan slagao datum ulaska muslimana u srpske opstine Sarajeva i covjek nije imao kad ni ikone iz kuce da iznese? ).
  pero- 1979 - 31.07.2005 : Pero Rogatica - best (0)


  nastavak prethodnog clanka

  I zar nije zlocin da jedan covjek koji prije rata nije mogao da kupi 5 pari cipela, sad kupuje 50 preduzeca i ono malo radnika koji su radili izgoni na ulicu i dovodi im bioloski opstanak u pitanje?

  A takvih sad u svakoj opstini R. S. imaju barem po 2-3 koje je Radovan napravio "uspjesnim"i za koje se nije gotovo znalo ni da su zivi.

  Imao bi mozda jos pisati i o Radovanu i njegovim satelitima, ali mogao bi preci u dosadu, narod to sve zna samo ne vidi uvijek dobro.

  A sto se tice podjele onog sto se zove Bosna, u ovom trenutku, kao sto ti kazes najbolje bi bilo da se podijelimo, mada ja na to gledam kao na covjeka koji ima gangrenu (kad strada jedan dio tijela, ako ne moze da se zalijeci, onda ga amputirati da ne bi sav organizam stradao), tako i ova nasa Bosna koja je nasa, a ne njihova ako nemoze da nam se vrati Visoka Krajina, srpske opstine Sarajeva: Ilidza, Rajlovac... , dolina Neretve i Zitomislic cije su ikone starije nego Americka istorija, onda bar da zivimo onako sto smo dobili potpisom kapitulacije u Dejtonu, (mi smo jedini narod u istoriji koji je i pobijedio u ratu i potpisao kapitulaciju), da ne bi, ne daj Boze za koju deceniju opet morali ratovati i mi i oni.

  Toliko za sad od mene.

  Zeljko puno pozdrava iz Rogatice.
  pero- 1973 - 30.07.2005 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Poturica veći od Turčina


  Pero,

  moram ti reći da se uvjek obradujem kad na ovoj stranici nađem tvoj komentar. Uvijek me oduševe tvoje misli, a posebno riječnik kojim ih ti opišes.

  Dobro znaš da su Srbi izašli kao pobjednici u prošlom ratu. čak su dobili i više nego što je Karadžic tražio. Ako se sjećaš, Radovan je prihvatao da ostane u suverenoj Bosni, pod uslovom da se formiraju tkz. kantoni (Banjalučki, Dobojski, Romanijski i Trebinjski. ) Teritorija koju je on tražio je bila manja od one koja se sada nalazi u sastavu Republike Srpske.

  Međutim, nakon građanskog rata, i pobjede nad mudžahedinima (koju je izvojevao srpski narod a ne političari) američki masoni su imali druge planove sa Bosnu. Kao prvo, trebalo je oslabiti pobjednika, pa su zbog toga i krenuli u hajku za Radovanom i Ratkom. Nakon sto su iz "ringa" izbačeni "bokseri teške kategorije", iz svojih jazbina su izmigoljili razni gmizavci željni vlasti i moći. Ljubeći stopala "svevišnjeg" pretstavnika za BiH, ponudili su "svoje usluge", koje uglavnom idu na štetu srpskog naroda. Naravno, to je znacilo da Srbi treba da priznaju krivicu za rat, jer pobjednik treba da dobije "po ušima" da bi se postigla kakva-takva ravnoteža u Bosni i Hercegovini. Naravno, bilo je potrebno napraviti nestabilnu državu, jer njiva koju oni žanju zove se naša nesloga.

  I dok svi političari (Srbi, Hrvati i muslimani) tapšu svome "svevišnjem" bogu, koji "je sišao sa nebesa" i sada hoda po Sarajevu, svi zajedno, u okrilju mraka, krčme imovinu koji su naši preci vjekovima stvarali.

  Moram ti priznati da se ježim na gmizavce koji se sada kote po Bosni, i veoma mi je drago da do mene ne dopire njihov smrad, da me ne okružuje "intelektualna sirotinja" i marionete koje se predstavljaju za
  "veliko-Srbe" a u suštini se ni prekrstiti ne znaju.

  Sa druge strane, imamo ove otpadnike, poput ovog "Bošnjaka", koji su zapjenili na nas a ne shvataju da im pradjed nije prao dupe iz flaše, nego se skupa sa našim precima molio Bogu u istoj, pravoslavnoj crkvi. Sada misle da su najveći i najpametniji. Uzor im je Iran, šerijatska država, u kojoj se ništa ne radi, samo se mole bogu, i čekaju da im kurban padne sa neba. Nikada nisu bili civilizacija, ali su zbog toga uništili onu, koja je postojala prije 6000 godina. Do juče su bili ljudožderi, jahali konje i živjeli u šatorima, čuvali koze po pustinji, a i danas imaju hareme.

  Ljudi koji se ponose "civilizacijom" kojoj je Iran centar, gdje se u dvadeset i prvom vijeku uzvikuju "džihad" nisu vrijedni ni pomena na ovoj stranici. Zbog toga mislim, da je i za njih, kao i za nas, najbolje da se mi lijepo podjelimo u dvije države, i svako ide svojim putem.

  Nekada su naši i njihovi preci živjeli u istoj kući, jeli isti hljeb i molili se istom Bogu. Ako nismo spremni da prihvatimo ono što je očigledno, kako možemo da se dogovorimo o krupnijim stvarima, kao što je suživot u jednoj državi?

  pero- 1972 - 30.07.2005 : Pero Rogatica - best (0)


  Zeljko :
  cijenim tvoje nastojanje da se konacno dodje do istine o minulom ratu, i da barem ti preko WEB-a, pokusas razbiti ta podmetanja i lazi, kojima je zlocinac postao zrtva i kako je vuk odjednom postao nevino jagnje.

  Muslimani su u proteklom ratu imali to neko stradanje u Srebrenici cije su zrtve po zvanicnim izjavama bivsih oficira UNPROFORA predimenzionirane, da se zapravo ne radi uopste o tom broju stradalih, koliko muslimanski mediji plasiraju u javnost, i da nije rijec o zenama i djeci, nego da se radi pretezno o zlocincima cije su ruke krvave do ramena, i da su neki od tih "stradalih" jos 1941. svoje ruke okrvavili srpskom krvlju.
  Zasto niko ne kaze sta je dovelo do tog pokolja. Da li se slucajno nekad desila Kravica, i sta je bilo i 1941. ? Nije ni ona bila davno.
  Osim toga kad se pominje stradanje u ratu, nazalost samo je Srebrenica u fokusu.
  Sto je najbolnije, ni politicari, ni zvanicni mediji Republike Srpske ne plasiraju u javnost pitanje gdje je preko 100 000 Srba iz Sarajeva, sta je s Grahovištem(Zeljku Vladusicu muslimani su zivome oderali kozu), Pofalicima, selu CEMERNO kod Ilijaša, gdje su muslimani iz trudnice krampom vadili nerodjeno dijete, sta je s BRADINOM, TARCINOM, VOZUCOM, SIJEKOVCEM...
  Nekada je neko pomenuo Kazane na TREBEVICU i tu se stalo.

  Gotovo niko da ne pominje i onu nesretnu kolonu izbjeglica koje su ustase kod Topuskog presrele i bacile u topionicu u zeljezari Sisak.

  Zato, Željko, kad ove nase vlasti o tome cute (kao da im je to interes), da se bar odavde, sa tvog sajta u javnost moze plasirati istina o minulim desavanjima i da smo mi Srbi zrtve minulog rata, a ne oni koji su nasu bracu poklali, pa sad umjesto da odgovaraju za svoje zlocine, glume nevino jagnje.
  Mozda ne bi bilo lose da na ovom sajtu otvoris nesto u vidu nove rubrike :Stradanja Srba 1991-1995. jer ovo je vise nego zalosno da se o tolikim njihovim zvjerstvima cuti, pa sad oni jos glume nekakve zrtve, da svijet konacno vidi ko je bio zrtva u proteklom ratu

  Samo za kraj da upitam one koje pamcenje malo manje sluzi:
  Da li je Srbin 1992. pisao islamsku deklaraciju, koja poziva na unistenje svega sto nije islamsko, i koja je dovela do ovog rata, ili je rijec o jednom otpadu od Srpskog naroda, koji je htio da dokaze da je poturica veci od turcina?

  pero- 1911 - 18.07.2005 : Pero Rogatica - best (0)


  Postovani gospodine Tomicu!
  Prije svega zelim da Vam izjavim iskreno saucesce u vezi Srdjana, a onda jos koju rijec da kazem o ovome svemu:

  Prosli put sam davao predlog da Vas sajt bude jedna oaza nase kulture i tradicije kako bi nasu omladinu zastitili od negativnih zapadnih trendova i "kulture"koja se mjeri kolicinom "bijelog praha".

  To sam prosli put napisao s namjerom da nasa omladina preko interneta kao modernog i savremenog medija uvidi sta valja i sacuva isto.
  Jer nasa kultura i tradicija je mnogo starija nego sva drzavnost (latino)americkih prostora ciji junaci iz filmova i drugih tv sadrzaja su nazalost uzor vecini nase omladine.

  Ako su gusle mogle da nas sacuvaju od turaka i svaba, zasto ovako moderan i mocan medij ne bi mogao da da doprinos ocuvanju nase kulture i da oni(zapad) oce od nas, a ne mi od njh.
  Kad je Stevan Nemanja pisao cirilicu, njemacki car je umakao prst u tintu, i sad da nasoj omladini bude uzor zapadna kultura. Zar to nije zlo?

  To sto se tice omladine i kulture i njoj naravno treba obratiti maksimum paznje, a sto se tice politike i Sokoca da ti kazem par stvari:

  U Sokocu ima lopovluka, to je tacno, Sokolac cak ima i preduzece za kradju automobila.
  Da se pojedini rukovodioci ponasaju kao "Deus et domminus(Bog i gospodar)", tacno je.
  Ali oni sad za sad ne mijenjaju ni stranku ni politicko misljenje, za razliku od rogatickih lopova koji su izmijenjali sve stranke od nijazove kojoj smrdi tamjan preko SDS, SNS, SNSD, PDP, pa su na kraju za pojedine i muslimani glasali za posljednjim izborima.

  Osim toga da je situacija u Rogatici mnogo gora, nego u Sokocu, sto se lopovluka tice, govori podatak da je preko 1000 stanovnika Rogatice preselilo u Sokolac u zadnjih 3-4 godine. Mislim da ovaj podatak nije nikakva tajna i da ga bilo koji sluzbenik opstine bez problema moze potvrditi.

  U Sokocu se ipak nesto radi i gradi, a Rogaticki lopovi unistavaju i ono sto je bar malo radilo i sto bi moglo raditi. Ono malo preduzeca sto je radilo, pretvoreno je u magacine "uspjesnih privrednika", (citaj ratnih profitera). Rogatica zahvaljiujuci svome rukovodstvu sve vise lici na dom penzionera. Samo radi ilustracije navescu ti jedan podatak da je vecinski paket akcija (30%) za jedan ogroman kompleks firmi "Agrokombinat"koji ima 2 hotela, 3 fabrike, 50 raznih prodavnica, 300ha plodnog zemljista, i jos mnogo toga prodat za 300000(trista hiljada)km, i da taj kriminalac od direktora(koji je isti otkupio), umjesto da zavrsi iza resetaka(bar dok mu se ne ispita porijeklo novca), dobije rukovodecu funkciju u JP"Srpske sume"?!
  Toliko, da ti kazem da od loseg uvijek ima gore, ako te ove rijeci mogu utjesiti.
  Srdacan pozdrav!
  pero- 1652 - 02.06.2005 : Pero Rogatica - best (0)


  Postovani gospodine Tomicu!

  Vidim da voliš svoju Romaniju i Sokolac.

  Vidim i da te boli nepravda koju provode kriminalci "obuceni u SDS dresove".

  Mislim da ne treba tome veliki znacaj davati. Mi smo takav narod koji kad dobije prst uzme čitavu saku, bez obzira u kojoj stranci bio i koji sistem vladao, bilo socijalizam ili kapitalizam.

  Lopovluk je sahranio i bivšu SFRJ, koja je za razliku od današnjih tvorevina bila država i imala je bar malo uređen sistem.

  Za ovo 10-15 godina na našim srpskim prostorima sve političke opcije i stranke su imale "svojih 5 minuta", ali srpski narod nista nije dobio ni od jedne političke partije. Samo tone dublje iz dana u dan.

  I ne treba puno pažnje posvećivati politici, jer mi smo okupirani, nas je milion, a njih milijarde.

  Ono čemu bi Vi gospodine Tomiću trebali pokušati, kao i bilo ko kome je stalo do srpstva i neke perspektive na ovim prostorima, je to, kako da se današnja omladina odupre pošasti i razvratu iz španskih serija i ostalih nakaradnih sadržaja sa TV. Naša omladina nema sta da se nauči sa malih ekrana. Ustvari, uči se pogrešnim stvarima koje donose španske sapunice, anglo-američke serije tipa "Sex i grad", a nema takvih sadržaja koji treba današnju omladinu naučiti elementarnim stvarima formiranja i očuvanja porodice, kao osnovne ćelije ljudskog društva, ili kako Crkva tvrdi da je porodica crkva u malom.

  Govorim iz tog razloga zato što je sve više slučajeva da se današnja omladina u periodu formiranja svoje ličnosti pogrešno vaspitava, pa sve manje dolazi do sklapanja brakova ili što je gore, da brakovi tako nakaradno vaspitane omladine vrlo brzo pucaju.

  Očevidac sam slučaja da jedan pogani musliman od 55-60 godina za bijednih 20 KM "privodi" tri djevojcice od 15-16 godina (od kojih je jedna kćerka palog srpskog borca), i s njima radi šta god hoće.

  Policija je u par navrata bezuspješno intervenisala, ali on i dalje provodi svoje orgije.

  Zato poštovani gospodine, ako je moguće da na Vašem sajtu bude više nekog obrazovnog sadržaja, kako bi barem Vi stvorili jednu "oazu" kulture i obrazovanja, jer na TV i u štampi omladina ima samo da vidi sklapanje homoseksulnih brakova, drogu, nasilje i korupciju.

  Vjerujem da niko od nas ne bi volio da naša Romanija koja je preživjela i tursku i austrijsku okupaciju, i sačuvala svoju tradiciju i čast, da se sada zapogani nekim nazadnim i nakaradnim trendovima poludivljih (latino)američkih prostora.  Idi na stranu - |1|2|