fix
Logo
fix
Nalazite se na Politika-NOVI_RATOVI
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

novi_ratovi- 83587 - 13.03.2013 : Kenan Sarajevo - best (10)

Ko je pobijedio u ratu u bivšoj Jugoslaviji


Tzv. međunarodna zajednica stalno protura tezu kako niko nije pobijedio u ratu u bivšoj Jugoslaviji 1991 - 1999 svi su izgubli, ali nije baš tako. U moru laži koje slušamo od stranaca možda je ovo jedna od najupečatljivijih. Poslednji ratovi imaju pobjednika, štaviše niz pobjednika, ali i gubitnika, pa da ih pobrojimo.

Pobjednici u ratovima bivše Jugoslavije

1. HRVATI (i oni u lijepoj njihovoj, kao i domaći). Prije rata Srbi u Hrvatskoj su sačinjavali oko 20 do 25% stanovništva Hrvatske i bili su konstitutivni narod, mada su se mnogi izjašnjavli kao Jugosloveni. Posjedovali su 1/3 teritorija Hrvatske. U svakom slučaju ih je bilo više nego BH Hrvata barem duplo ili troduplo. Na krilima američke vojne intervencije, Srbi su protjerani iz Hrvatske 1995. godine, što je vrhunac genocida i progona početog još u Jasenovcu i jamama Like i Korduna. Mudri Latini su iskoristili gužvu u BiH, i sukob Srba i muslimana i protjerali jedan čitav narod sa svojih ognjišta.

U BiH su BH Hrvati mudro lavirali čas na jednoj, čas na drugoj strani i izvukli se iz rata nekaženjeni, iako su i kod Srba i kod muslimana zaradili ogroman dug i opravdan bijes. Trenutno uspješno politički sarađuju sa naivnim i izoliranim srpskim političarima u Banjoj Luci i RS-u, sve do neke nove prilike za izdaju i promjenu strane. Dok Srbi i danas viču "neće krst na krst", kod Hrvata su "Srbi i vrbe" vrlo aktuelne. U Sarajevu i kod muslimana im nema povratka. Lija, lija pa dolija kad tad...

2. ALBANCI - ŠIPTARI. Iako nemaju nikakvo ni ljudsko, ni istorijsko, ni vlasničko pravo na Kosovo, danas posjeduju 85% Kosova, i isposlovali su tzv. nezavisnost. Zahvaljujući ratu u BiH, iscrpljenosti Srbije sankcijama, i lošem imidžu Srba, isposlovali su (tj. kupili) vojnu intervenciju Zapada 1999 i protjerali Srbe i Srbiju sa vjekovne srpske zemlje, kao i 1920. iz novonastale Albanije. Da nije bilo rata u BiH, teško bi Albanci mogli dobiti šta su dobili.

3. VATIKAN - KATOLIČKA EVROPA - Ratom u BiH i sukobima Srba i muslimana ostvaren je vjekovni plan Vatikana da svoje neprijatelje okrene jedni protiv drugih. Dok se dvoje svađa treći se koristi. Srbe gledaju kao pravoslavni i proruski element, a muslimane kao eksponent islamskog svijeta. Badava im je govoriti da nije sve crno i bijelo. Vatikan radi svoje, pa svoje. Javno govore da su za mir i integracije u EU, a tajno podbadaju Srbe i muslimane jedne na druge. Tu su ambasdori i razni međunarodni izaslanici posebno aktivni.

4. CRNOGORCI - Ovo je nacija nastala sa ciljem da oslabi poziciju Srbije, slično kao i Makedonci. Da nije bilo rata u BiH, time i kosovskog rata 1999. godine i pada Miloševića, ne bi se oni sada šepurili nezavisnošću koju su stekli glasovima muslimana i šiptara. Da nije bilo rata u BiH muslimani ne bi glasali za nezavinost CG 2006. godini. Stigli su da Srbima u Trebinju otmu Sutorinu i izlaz na more, a ne traže čitavu sjevernu Albaniju koja je uvujek bila srpska i muslimanska.

5. KORUMPIRANA "ELITA" SRPSKOG I MUSLIMANSKOG NARODA. Ovo su izvana instruisani "izvođači radova" na terenu. Novac i djeca su im u zapadnim bankama, pa kako ovi sviraju, ovi igraju.

Kada ćemo se naučiti pameti?

RE: Ko je pobijedio u ratu u bivšoj JugoslavijiPo meni, najveći pobjednici u prethodnom ratu su NATO i Zapad.

Kao prvo, ostvarili su svoj strateški cilj - zaokružili su Rusiju sa NATO bazama koje su izgradili u Tuzli i Prištini. Svjetski banditi će ubuduće odatle provoditi svoje bombaške pohode, uglavnom na muslimanske zemlje na Srednjem i Bliskom Istoku, a Bosna i Kosovo će eventualno biti izložena ruskom nuklearnom oružju i arapskim terorističkim napadima.

Kao drugo, bacili su osiromašeni uranijum na Hadžiće i Kosovo, zbog koga će hiljade godina umirati djeca onih koji tamo žive. Meni se sve čini da je ovakva vrsta ratovanja bila usmjerena na kontrolisanje muslimanske populacije na Balkanu.

Kao treće, uništili su kompletnu jugoslovensku industriju i samim time stvorili nepresušno tržište za plasman njihovih roba na naše prostore, dok je naša industrija jalova da na prostor Zapada plasira bilo kakav proizvod.

Kao četvrto, domogli su se svih prirodnih resursa npr. hrvatske obale, i kupili su sve ono što je vrijedilo (npr. telekome, cementare, hemijsku industriju koja zagađuje njihove zemlje) i u budućnosti će nas koristiti kao zonu prljave industrije i deponiju otrovnih materijala.

I na kraju, ono što je najvažnije, pali smo u vazalno robstvo jer smo se kod njih zadužili - uzeli smo kredite koje ni naši praunuci neće moći vratiti.

Zbog toga su svi ovi, gore nabrojani "pobjednici", postigli daleko manje rezultate od onih koje je ostvario Zapad.

Zbog svega ovoga, Zapad je za mene jedini pobjednik u prethodnom ratu!
novi_ratovi- 69668 - 22.05.2012 : Danijel Vasic Zvornik - best (2)

Zabluda


Vidim da Novak piše kako je rat u Bosni između Srba i muslimana završen za sva vremena i da su računi čisti. Volio bih da je tako, ali mislim da je velika zabluda tako misliti.

Svi znamo ko je, kako i zašto zavadio narode u bivšoj Jugi i mi možemo samo moliti Boga da se nekim tamo "Rotsildima" i njima sličnim ne digne ona stvar (izvinjavam se na izrazu) pa da opet zapale balkansko bure baruta. Ukoliko oni u tome vide bilo kakav interes, klepaćemo se mi braćo moja draga i duže i jače nego ikada do sada.

Lično mislim da smo sada mirni bar još dvadeset godina dok ne obnovimo gradove, fabrike, mostove.... Nakon toga će da nas opet zavade pa ćemo sve ponovo da srušimo, a što ne uništimo mi to ce dovršiti oni (NATO) pa ćemo opet morati, baš kao i sada, da se do guše zadužimo kod njih i tako u krug do ko zna kada.

Samo slijepac ne može a da ne primjeti da nam istu stvar rade vijekovima. Mora se priznati da im je taktika odlična, jer jednim udarcem "ubijaju više muva" - em se bogate, em troše stare zalihe municije i ratne opreme, em je naše populacije sve manje (Srba i Engleza je bilo isto prije prvog sv. rata), a sad njih ima oko 80 miliona a nas "šaka jada" i sve se bojim da će nas stići ono proročanstvo o svim Srbima pod jednom šljivom, mada i ovim drugim narodima na Balkanu nije sve ružičasto pa tako i njih može stići citat iz filma "Lepa sela lepo gore" mislim na ono o "maslačku" i to bez da se guraju.. .

Zato hajde da živimo u miru sve dok nas se ovi nesrećnici sa Zapada ponovo ne sjete, u međuvremenu se nadam da će naš intelekt stići do te tačke kada ćemo se znati oduprijeti ratno-huškačkim pokličima, mada nisam baš uvjeren da će to biti uskoro.

Idi na stranu - |1|2|