fix
Logo
fix
Nalazite se na Politika-NISICI_RAZNO
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

nisici_razno- 64362 - 21.02.2012 : Crni - best (0)

Zašto Pejići nemaju Jove?


Dobro pitanje komšija, odgovori mi zašto u Pejićima nema Jove. Sutra ću ti se predstaviti , pa ćeš znati ko te dobro zna. Ja znam zašto u Pejićima nema Jove, ali hoću da mi ti to kažeš.

Crni,
na ovo pitanje je na ovoj stranici u više navrata dat odgovor.
nisici_razno- 24695 - 25.07.2010 : Rale - best (0)

Ispravka


Slučajno sam navrato na ovaj sajt, i prilikom čitanja stranice o "Vanjskom prstenu" od Vogošćanian Pravog pročitah i dio vezan za pogibiju Rifeta Koprdže koji je vidim unaprijedjen u cin "pukovnika". Međutim, ja nisam siguran dali je Koprdža došao i do čina desetara.

Koprdža nije poginuo od artiljerije, kako je u tom članku navedeno, nego od fugasne mine postavljene pod stijenu na kojoj se nalazio. Naime, za vrijeme privlačenja on i njegova grupa su bili primjećeni od strane domaćina koji je cijepao drva pred svojom kućom i po promjeni u ponasanju bilo je jasno da ih je primjetio ali čovjek je nastavio cijepati drva. Onda je pokupio nacijepana drva i krenuo prema kući da bi se zaustavio kod drvljanika iza kojega je zapucao i onda je aktivirao minu koja je bila postavljana u stijenu na kojoj se nalazio Koprdža i njegova grupa. Ja koliko znam on je do te akcije bio u Brezanskoj brigadi jer je bio iz nekog sela oko Breze/Varesa i to mu je bila prva akcija sa 7. muslimanskom brigadi.

Koprdža je bio poznat jer je u toku izviđanja na Vlasiću otišao toliko daleko da je došao do kuće/mini hotela u kojem je zatekao nekoliko pripadnika VRS kako igraju karte. U tom sukobu, par njih je poginulo a par ih je zarobljeno i razmijenjeno za nekoliko naših momaka iz Zenice koji su vaši izviđači odnijeli u vrećama za spavanje jer smo spavali ispod jelika gdje je bilo najmanje snijega.

Tom prilikom, naš cilj je bio zarobiti bar nekoliko pripadnika VRS da ih možemo razmijeniti za naše zarobljene toga jutra i Koprđa je među zarobljenim imao mislim poručnika ili kapetana tako da našima nije falila ni dlaka sa glave kao ni vašima, izuzev jednog momka koji je bio ranjen u noge prilikom zarobljavanja i bio je liječen u banjaluckoj bolnici i onda razmijenjen.

Eto toliko od mene i svako dobro i ako hoćete objavite ako nećete opet je uredu.
nisici_razno- 24557 - 08.06.2010 : Nije Bitno Usa - best (0)

Ne nasjedajte na provokacije


Poštovani g. Pejiću ne nasjedajte na provokacije. Ja se vama divim i svaka vam čast na pisanju, samo nastavite. Vi, Pravi, Velimir, Miner, Luna, Momčilo i g. Željko i svi ostali, a izvinjavam se ako sam koga izostavio a ima i onih sa muslimanske strane koji realno pišu. Veliki pozdrav za sve vas i samo nastavite.
nisici_razno- 23351 - 18.01.2010 : Fikret Omerovic Vogošća - best (0)

Vanjski prsten


Poštovanje, stranica je odlična. Pošto sam bio svo vrijeme rata u Armiji BiH tj. 126. Iilijaškoj brigadi, zona odgovornosti Misoča-Menderas, sjećam se gotovo svih vaših akcija na tom potezu. Pošto sam bio u IDV prilikom svakog vašeg napada slali su nas da pojačamo liniju. Najgore je bilo na Malom Jasenu - svaka čast vašim borcima koji su tu napadali. Sjećam se i drugih vaših akcija: Misoča, Irice, Gorsko brdo, Nabožic, Jasen, Polom Moševačko, Menderas.

I mi smo pravili akcije, pa su u jednoj takvoj akciji na Ravna iznad Semizovca nestali su iz jedinice "PL Breza" Hrvat Vrbat Simo iz Kaknja i Meho Hrusto iz Vogošće. Zamolio bih ako neko zna gdje im je grob da mi to javi. Pored toga, bilo kakva informacija bi dobro došla. Unapred hvala. Pisao bi još ali prvo hoću da probam da li će ovo da prođe.
nisici_razno- 22889 - 16.11.2009 : Kabil Mandra /sudici Sudici, BiH - best (0)

Mačak


Molio bih komšiju Jovu Pejića iz Šabanaka ako može da malo u detalje opiše gdje je Juka Ahmiš pginuo da ga jednom pronađemo i sahranimo njegove kosti. Ti komšo dobro znaš da Juka nije bio iskvaren čovjek i nacionalista a i svi Ahmiš da ih nikada nije interesovalo koje Srbin ako musliman.
nisici_razno- 21816 - 30.05.2009 : Jovo Pejić Sabanci - best (0)

Manda


Ако Бог да, видјећемо се у Палама.

Далибор живи у Ирској, у Даблину.
Поздрав.
nisici_razno- 21802 - 28.05.2009 : Manda - best (0)

Za Jovu


Nije Manda ljut, a pogotovu na narod sa našeg kraja, tj. sa Visoravni. Ja živim već gotovo 10 godina u tuđini tj. dijaspori. Tačno je da se ovamo bolje živi i da možeš priuštiti sve što poželiš, ali život u inostranstvu ima i mnogo loših strana. Prije svega mislim da se teško izboriti da djecu izvedeš na pravi put. Npr. uče ih u školi o svojoj religiji, a ja se opet borim da ih učim srpstvu i sve sto je srpsko: slava, Božić, Vaskrs itd.

Zato ti kažem, ja se ne ljutim na tebe - sto ljudi sto ćudi. Ako se ja i ti ne složimo oko neke konstatacije nije "big deal". Ja Jovo dolazim ako Bog da za nepun mesec dana u Republiku Srpsku, tačnije na Pale i onda ću obići familiju, počev od Pala pa sve do Banja Luke. Ne znam tačno gde ti živis, ali bih volio bih da se vidimo i popijemo kafu.

Jovo, znaš li ti gde je sada Dado? Ja mislim da je on tvoj sestrić ili od tvoje familije što je udata za Pantić. Bili smo dobri drugovi, zajedno na liniji i volio bih ga vidjeti. Pozdrav od Mande!
nisici_razno- 21779 - 26.05.2009 : Jovo Pejić Sabanci - best (0)

Re: Zis


Ja ovdje ne pišem domaći zadatak a naročito mi ništa ne znači šta ti misliš. Napisano je "u zoni odgovornosti Jahorinskog bataljona" iz čega bi svako iole pismeniji izvukao sud da se ne radi o čitavoj zoni nego od 1 do n borbenih položaja ili "rovova".

Što se tiče napuštanja linije pomenuo sam to u onoliko slučajeva u koliko se desilo, bez obzira bilo to od strane "mojih", "tvojih" ili "njihovih".

U vezi sa pisanjem o junacima, pišem o onima koje sam poznavao i onima koje poznajem a o onim koje nisam poznavao ne pišem, a nije zabranjeno onima koji su ih poznavali da o njima i pišu.
nisici_razno- 21777 - 26.05.2009 : Razvigor - best (1)

Molba za Jovu!


Zamolio bih te Jovo da se još jednom vratiš na tu akciju našeg kontra udara od 18. juna 1995. i da borbe oko tih rovova što detaljnije opišeš. Piši iz lične perspektive, ono što si ti video. kako je taj furiozni juriš izgledao, koliko je trajala borba, da li ste videli nekog neprijatelja, koliko je bilo naših i njihovih mrtvih i iz kojih njihovih jedinica su bili, kakve su uniforme imali, šta su nosili od oružja i tome slično.

Takvi opisni detalji čine potpunu sliku jednog takvog junačkog podviga.
nisici_razno- 21760 - 24.05.2009 : Struja - best (0)

Za Jova, Sabanci


Skidam ti kapu za onaj tekst o pogibiji Gorana Gavrića. Mislim a sam ti na tragu, jer sam ti upoznao jednog bivšeg komšiju. Imam veliku želju da jedno veče provedemo zajedno. Pored mojih loših mišljenja o planinjacima, smatraj da si mi uvijek dobrodošao u Rogaticu. Struja.
nisici_razno- 21750 - 23.05.2009 : Razvigor - best (0)

Podrška Jovi!


Hvala puno Jovo za ove poslednje tekstove, slažem se sa ostalima da su zaista potresni! Samo nastavi što detaljnije da opišeš tu veliku muslimansku ofanzivu, neka ostane svedočanstvo za istoriju!

Slažem se u potpunosti sa ocem palog borca - Špirom, da treba što više primera srpskog junaštva na Sarajevu opisati i sakupiti u jednu ozbiljnu knjigu. Počelo je da se radi i na tome, biće priče i o tome!

A ovim 'dobronamernima' koji apeluju da se ništa ne piše o proteklim događajama, hteo bih samo da napomenem da se cela ratna arhiva VRS već tri godine nalazi u Sarajevu, tako da nisu potrebni nikakvi internet špijuni da ovde pronalaze podatke. Sve oni imaju, tako da ne trebate iz čiste gluposti, ili zlonamernosti da ometate istinu o srpskoj borbi da izađe na videlo!
nisici_razno- 21712 - 18.05.2009 : Razvigor - best (0)

Jovo, molim te da nastaviš


Ponovo bih zamolio Jovu Pejića da nastavi sa hronikom rata na Nišićkoj visoravni i da to završi opisom muslimanske ofanzive 1995. Sa uživanjem sa čitao njegove studiozne tekstove.

Pozdrav svim Srbima!
nisici_razno- 21442 - 20.04.2009 : Jovo Pejić Sabanci - best (1)

Prilog polemici sa MJ Struja


Što se tiče "promašenog identiteta" : do promašaja je došlo jer sam pokupio kao "zdravo za gotovo" sa jednog tvog komentara, objavljenog ovdje prije oko tri mjeseca a potpisanog sa "Struja PREZIME" da se prezivaš tako, a to me je navelo na pogrešan zaključak o porijeklu, jer je to pleme do rata živjelo i u Kunosićima, a to je oko kilometar i po, kroz crnogoričnu šumu punu šišarika, do Lađevića.

Meni su i đed, "pranđed" i pra-pradjed bili "šišarike" nakon što je pra-pra-pradjed došao iz Pive i tu zaglavio pa, ko velim, neka svoga i u gori vuka.

Ono sa kravom na tenku bilo je kao paralela tvojoj kvalifikaciji domorodačkog stanovništva koju ne bih da ponavljam niti da tvrdim suprotno. Ne pada mi napamet da polemišem s tobom da li može krava stati u tenk, valjda je to jasno svakome ko je bar jednom zavirio u tenk i vidio kravu, a zaista su neki momci tog dana popeli i vezali kravu na tenk, valjda zezanja radi i vozali se po Crnoj Rijeci. Kako su to uspjeli izvesti ni meni nije jasno.

Ako ne vjeruješ meni kao jajari, šverceru i neborcu koji je cijeli rat jeo jagnjad na ražnju kao alternativu za "ikar" i pio domaću ljutu kao alternativu za "braću Mandić" i "spas" sa pripadnicima jedinice "Međedi sa Zvijezde" a zahvaljujući tebi ostao bez plate, mislim da nema razloga da ne vjeruješ Oku koji je istinski srpski borac i koji je vidio ono što i ja 9. 11. 1993. a što ti nisi mogao vidjeti jer si otišao u drugom pravcu.

Što se tiče pokojnog Gorana Gavrića, tu mi nešto "ne štima": Goran je poginuo 15. 6. 1995. godine a da je neko od srpskih boraca s njim ili bratom mu Zoranom bio u Žižcima deset dana ranije nije moguće jer je to mjesto tada bilo duboko u teritoriji pod kontrolom Armije BiH. Inače, Goranova pogibija je bila toliko stravična da ja još nisam smogao snage da je ovdje opišem jer je on bio moj veliki drug.
nisici_razno- 21432 - 19.04.2009 : Oko bijeljina - best (0)

Crna Rijeka


Jovo mislim da Struja nije ništa loše mislio. Uvjek je bilo ti prepucavanja između šišarika, tikvara, i. b. ovaca i oni koji su došli u Ćopićevoj osmoj ofanzivi. Sve je to bilo dobronamjerno, mada u svakom žitu ima kukolja. Moraš priznati da je bilo dosta šišarika koji su okaljali obraz svojim poslovima u ratu, mada ne mogu reći da nije bilo i ostalih ali ipak manje.

Vidim da dosta znaš o dešavanjima u Crnoj Rijeci. Sjećaš li se one dvije kuće na vrhu, ispod Gradine gdje smo mi bili? Jedna je bila nova, pored puta... Sjećaš li se šta je stajalo pored nje?

Gledao sam u Vasketovog čovjeka kada je skočio sa konja i iz podreska pucao. Bilo nas je tu otprilike petorica kada je Brane V. ispraznio kolt. Stajao sam pored njega i nikada mi nije bilo jasno zašto se to sve desilo. A sutradan je policija natovarila golfa da se vozač Z.... jedva vidio. Međutim, nagazio je na tenkovsku minu. Ostao je živ, samo lakše ranjen. Valjda su ga televizor ili motorka zaštitili. Jadno je to dok su jedni ginuli drugi su za njima pljačkali, zbog svega toga akcija se usporila i neprijatelj je dobio potrebno vrijeme da se pregrupiše i pruži nam veoma jak otpor na Mačku i Kruševu Od istine se ne može pobjeći, koliko god ona ružna bila!
nisici_razno- 21426 - 18.04.2009 : Jovo Pejić Sabanci - best (0)

Bila je krava na tenku


Oko, hvala za ovaj post, drago mi je da si potvrdio nešto što je, na žalost, isina.

Ja sam uvijek i isključivo na strani istine i nastojim da je i prikažem u njenom izvornom obliku.

Pošto si tog 9. novembra '93. bio na Crnoj Rijeci vidio si trista čuda a naravno da je bila i krava na tenku, paljanske hladnjače, kamioni iz Ilijaša! Zbog cjelodnevne pljačke bogatog muslimanskog sela nije se moglo dalje. To je za posljedicu imalo pregrupisavanje muslimanskih boraca i bespotrebne žrtve na našoj strani u borbama za Mačak koje su trajale mjesec dana nakon toga.

Nesrećnim sticajem okolnosti poginula su tog dana dvojica naših boraca: pripadnik Vasketovih je čitav dan jurio neke konje, vrištao, ponašao se kao da je "na nečemu" a zatim iz čista mira ubio čovjeka iz druge jedinice nakon čega je i njega ubio Brane V.

Kakav su odnos preme borcima sa strane imali "domaći" vidio si a i vaš vodič, koji jeste prije "radio" sa komšijama pokazao je koliko mu je bilo žao "plate".

P. S. Struja, ne znam razloge tvog patološkog animoziteta prema "Šišarikama" mada se po prezimenu može zaključiti da i tvoji potiču "odozgo" (selo K. ).
nisici_razno- 21421 - 18.04.2009 : Oko Bijeljina - best (0)

Krava u tenku


Moj prijatelju Struja, neka te ništa ne čudi! Može krava stati i u tenk, to sam gledao na Crnoj Rijeci, kao i u paljanske hladnjače koje su išle za nama.

U Crnu Rijeku smo ušli ujutro oko 4 sata, a uveo nas je jedan od onih koji su posle ostali bez posla i stalnih zarada, putem koji je samo njima bio poznat. Najteže nam je bilo da nakon cjelodnevne borbe čuvamo liniju i sledeću noć jer oni koji su to trebali da rade nisu imali vremena jer su išli u "šoping". Možda se Jovo toga bolje sjeća, i napisati kao i punkt Korpusne policije na Nišićima. Možda neko pamti i Šurićev nesrećni slučaj u Crnoj Rijeci. Iako sam bio svjedok svega toga, ne znam zašto se to desilo.

Sjećam se i da smo našli svesku u kojoj je jedan domaćin pisao od koga je šta pazario i koliko platio. Sveska je predata Policiji, a šta je sa njom desilo to svo možete pretpostaviti.
nisici_razno- 21156 - 22.03.2009 : Jovo Pejić Sabanci - best (0)

Re: Struja


Struja,

Ne sumnjam da pišeš istinu o onom tenku, i ja pišem isključivo istine radi.

Stanišić vodoinstalater sa Brgula nije bio na "našem" tenku nego "brigadnom" i to poslije događanja iz jeseni '94. Ako se ne varam, on je sada u Rogatici i ima d. o. o. , bavi se građevinarstvom.

Cilj moga obraćanja je da se ne bi u pogrešnom svjetlu prikazao poručnik J. R. koji je bio hrabar momak i postradao u tri navrata, ostao invalid i paćenik bez ikakve pomoći zajednice.
nisici_razno- 17136 - 26.01.2008 : Neno Zekic Vlasenica - best (0)

slika


Gospodine Tomicu
volio bih da mi poslaljete sliku "Četnici sa Nišića" jer je moj djed, koji je jos uvijek živ vjerovatno na toj slici. Inače je bio kurir Savi Eriću ali nema nikakvih fotografija koje bi ga sjetila na to, pa ako nije problem da mi pošaljete istu?
Hvala
nisici_razno- 16965 - 06.01.2008 : - best (0)

Najbrzi odgovor


Za svega tri sekunde nakon što sam postavio sliku i članak "Spaljena crkva na Nišićima", stigao je odgovor:

"jebo ti i pas i sds mater u pi.. u".

Veoma impresivno! Možda i za Ginisovu knjigu rekorda. Što bi Cicko rekao, ovaj mora da je iz SNSD-a.
nisici_razno- 12237 - 08.04.2007 : Neposredni Svjedok - best (1)

Pansion


... jeste bio napadnut i pogođen granatom iz RPG. Tačnog datuma se ne sjećam, mislim da je bilo u septembru 1992. godine, ali ako znaš kad je bila bitka za Stomorine i Lađeviće. To se desilo upravo tada.
Pogodak je bio u armiranobetonski nadprozornik, ne više od 5 cm iznad zastakljenog dijela i polupani su prozori (staklena stijena) a žrtava nije bilo (tu je bila kuhinja i upravo je trajao doručak).
nisici_razno- 12228 - 08.04.2007 : - best (0)

Pitanje?


Da li je pansion "Bijambare" na Nišićima ikada bio pogodjen iz RPG-ja, od strane muslimana?? I ako jeste, da li je bilo zrtava? Davne 1992. ili 1993. godine. Hvala.
nisici_razno- 11938 - 14.03.2007 : Komsija - best (0)

Jos nesto o Slavi Kojicu


Da li znate da je na Slavinoj svadbi pjevao Halid Beslic.
nisici_razno- 11900 - 11.03.2007 : ŠiŠarika - best (2)

Tomo Srndać - Omraženi


Isfrustrirani mudrac žabarski koji nije još uvijek niti će ikada savladati nepremostivu prepreku zvanu "ćića ćvorak ćuva ćetu ćavki" ne zavređuje osvrt a kamoli demanti.

M Šaban ili Mirsad Šabanović ili neko ko se slično zove, ima svoj ugao gledanja i ne bih o Zavezanoj ćupriji ili Čemernu (mada stoji da su oba slučaja greške u komandnoj liniji, klasičan primjer potcjenjivanja protivnika) ali ne znam otkud ovoliko mržnje prema jednom Tomi Srndaću. Znam da u toku rata nikome nije zlo učinio, na liniju je išao kad ga privedu a od nekud je trebalo doći do hrane. To što je vozio "bagija" i na njemu "zbrojovku" početkom rata često od Srednjeg ka Palama je u skladu sa njegovom osobenjačkom prirodom. Čak ga je i televizija snimala, čisto zezanja radi. Bradu je uvijek nosio, ne zbog ideologije nego jer je mrzio brijanje, vodu i sapun.

Pozdrav svim Šišarikama od Aljaske do Novog Meksika, mom školskom (iz Ivančića) Draganu, Voji Leka, Gugi Eskiću, Andriji i Nedeljku Mihajloviću... Neka Vas Bog čuva.

Idi na stranu - |1|2|