fix
Logo
fix
Nalazite se na Rat1992-MUSLIMANI
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

muslimani- 103707 - 13.08.2019 : Nermin Mujkic Hadzici - best (0)

Nagrada za informaciju o grobnici


Mole se svi koji znaju gdje se nalazi grobnica 46 Hadžićana da pomognu. Slijedi nagrada za tačnu informaciju. 061235401. Ali samo za tačnu informaciju.
muslimani- 103693 - 09.08.2019 : Neshco Sokna - best (0)

Maša


Pozdrav Željko,

Već nekoliko puta sam na svom fb profilu Podelio ovu tvoju priču. Našao sam na netu i jedan nekrolog izvesnog Bošnjaka (pojma nemam ko je on) gde piše kako ga je ubila granata ispaljena sa položaja agresora. Pitam se sada, da li je Maša zaista znao tada ko je ispalio tu granatu (podmetnuo bombu zapravo) ili Vi samo verujete da je on to naslutio?
Pozdrav i hvala na odgovoru.

RE: Maša

Poštovani,
informacija da je Maša vjerovao da granata redu za hljeb nije ispaljena već bačena sa krova nije slučajna. Ona je dobijena od strane njemu bliskih ljudi. To je ujedno bio i razlog zašto je napustio Sarajevo i otišao u Kanadu.

Inače, takvih podmetanja je bilo mnogo. Tipičan primjer je Zlatko Lagumdžija, na koga je takođe pokušan atentat ispred Ekonomskog fakulteta. Jedina razlika između Maše i Zlatka jeste što je granata u Redu za hljeb u ulici Vase Miskina bačena sa krova, a na Zlatka Lagumdžiju je gađano iz Minobacača 60 mm, iz neposredne blizine Fakulteta.
muslimani- 103195 - 16.02.2019 : Salko Salkanović Sarajevo - best (0)

Tražim Jasmina Katanu, nestao 1993. godine


Pozdrav,

Nadam se da mi neko može pomoći. Naime, dajdža mi je nestao 1993. na lokalitetu Crnog Vrha. Do dan-danas ništa nismo saznali za njega. Sa njim su nestala još dvojica mladića. Moj dajdža se zove Jasmin Katana iz sela Delijaši imao je 16 godina.

Volio bih da saznam makar nešto, njegovom ocu a mom dedu je srce puklo za njim. Htjeo je da ide da ga proba izvući, ali su mu rekli drugi da je kasno za to. Ako neko ima neku informaciju molim vaš da mi odgovorite. Nisam ga nikad upoznao jer sam rođen poslije rata i samo sam vidio njegovu sliku.

Taj dan u tom rovu su bili dajdža i njegovi školski jarani koje je tu sretio slučajno. Trebao je krenut sa ostalima, ali vidio je njih i došao da se pozdravi i onda su počele padati granate i od tada im se gubi svaki trag. Nikada nisu pronađeni ni puške ni uniforme, ni ništa što je njihovo. Išli su 1994 bliža rodbina i ostali da pretražuju taj lokalitet oko Crnog Vrha i poslije rata isto, ali uvijek bezuspješno ništa nisu pronašli.

Ako neko ima neku informaciju želio bih da mi kažete.
muslimani- 102653 - 04.09.2018 : Miki Sarajevo - best (0)

Potraga za nestalim


Pozdrav svima,

interesuje me da li neko zna nešto o sudbini Suvada (1973) i Edhema(1949) poznatijeg kao Emin Delica iz sela Kuti, koji su sa još dva muškarca i jednom ženom zarobljeni u okolini sela Petrovići, između Sokoca i Olova u oktobru '92. godine, od kada im se gubi svaki trag. Za info o njihovoj sudbini i koji će dovesti do pronalaska njihovi posmrtnih ostataka, sledi novčana nagrada po dogovoru.
muslimani- 101813 - 27.01.2018 : Nermin Musić Hadžići - best (0)

Musići iz Hadžića


Molim sve koji nešto znaju o Musićima iz Hadžića da pomognu. Tražim oca Musić Adila i ostale rođake. Viđeni zadnji put kukavici u zatvoru odakle im se gubi svaki trag. Telefon 062-163-484. Unapred hvala.
muslimani- 101534 - 18.11.2017 : Nermin Memovic Sarajevo-Novi Grad - best (1)

Tražim bilo kakvu informaciju za nestalog oca


Poštovanje, ja sam Nermin Memović iz Sarajeva, ovom prilikom molim sve dobre ljude na Palama i okolini koji znaju imaju bilo kakvu informaciju za mog babu-tatu-oca MEMOVIC DŽFER, nestalog na Palama dana 19. 05. 1992. godine da nam pomognu da nađemo makar kosti i sahranimo ga kao čovjeka.
Kontakt brojevi i mail adrese
+387671300349
+905073742794
nerminmemovicŽeserengroup. com. tr
nerko_083Žhotmail. com
muslimani- 101081 - 18.08.2017 : Arne Kakanj - best (0)

Čolak Semiz


Poznaje li neko Čolak Semiza? On je bio iz Kaknja i usljed tih ružnih okolnosti zadesio se u Srebrenici. On je pri povratku iz Rusije i nemogućnošću da se prebaci u srednju Bosnu, on se priključio tkz. ARBIH. To je bilo u ljeto 1992. Čuli smo i da je bio ranjen i da se liječio kod neke porodice Avdagić. Nakon što se oporavio, učestvovao je u nekoj akciji gdje ih je poginulo pet boraca. To se navodno desilo 15. septembra 1992. kod Nove Kasabe ili Han Pijeska. Tada su tijela prikazana na TV SRNA sa njegovim pasošom uz konstataciju da se muslimani vraćaju iz Rusije da prave muslimansu Bosnu. DNK nije dala nikakve rezultate i svjestan sam da ga vjerovatno nikada nećemo naći, ali da li neko zna gdje se tačno to desilo, šta je bilo sa tijelima, da li ga neko poznaje za to kratko vrijeme koje je proveo u Srebrenici. Semiz je tada imao 24 godine, bio visok i proćelav. Hvala.
muslimani- 94751 - 08.01.2016 : Fehmo Sapna - best (2)

206. viteška brigada


Zanima me malo o ovoj brigadi. Znam puno toga ali volio bi malo i da se drugi izjasne.
muslimani- 94728 - 05.01.2016 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (3)

Šta se krije iza imena Bosanski jezik


BOŠNJACI, TKO STE? ŠTO STE? DA PROSTITE?

(04. 01. 2016. ) Bošnjaci ne žele svoju državu, ne želi jezik zvati svojim imenom, ne želi znati koliko ih ima, slave svoje osmanlijske okupatore i maltretiraju Srbe i Hrvate, piše Tvrtko Milović u tekstu koji podvaljuje na domaćim i hrvatskim portalima.

Bošnjaci ne žele imati državu bošnjačkog naroda, oni je žele dijeliti. Ne sa jednim, nego sa čak dva naroda! Na stranu što ti narodi to ne žele...

Bošnjaci ne žele zvati svoj jezik bošnjačkim. Praksa je u svijetu da se jezici zovu imenima naroda koji ih govore. Ipak, Bošnjaci su svom jeziku odlučili dati ime po regiji države Bosne i Hercegovine.

Bošnjaci ne žele znati koliko ih ima. Ne žele popis, ili ako žele, onda ne žele da se na njemu izjašnjavaju kao Bošnjaci.

Bošnjaci najsretnijim periodom svoje povijesti smatraju okupatorsku Osmansku imperiju. Istu onu imperiju koja je napuštanjem Bosne i Hercegovine ostavila 97% nepismenog stanovništva. Zbog par mostova, džamija i kupatila, Bošnjaci ne mogu prežaliti feudalni ustroj zemlje.

Zašto Bošnjaci nemaju izgrađenu potrebu za vlastitom državom, za vlastitom zastavom, za jezikom? Zašto ih je strah vlastitog broja, identiteta i povijesti? Na čemu se temelji ova nacija u nastajanju?

U normalnim vremenima ne bi se trebalo baviti Bošnjacima, ali obzirom da su sebi uzeli za pravo odlučivati o političkim pravima Srba i Hrvata u BiH, red je da se malo pozabavimo mi njima.

Negiranje drugih je jedino što drži Bošnjake kompaktnim kao naciju. Ne žele svoju državu, ali isto tako ne žele ni da je drugi imaju. Republika Srpska je prihvatljiva samo ako nije srpska. Treći entitet nije dopustiv jer bi bio "njihov". Nek je sve zajedničko, tj. ničije. Bošnjaci se unaprijed odriču vlastite države i istovremeno žele da to učin i drugi. Ali i Srbi i Hrvati navikli su imati svoje države, bar entitete, i to će ostati njihova trajna težnja, koliko god Bošnjaci tome smetali. Graditi BiH kao zajednicu tri naroda bez dobrovoljnog pristanka druge dvije članice dovodi upravo do situacije u kojoj je BiH danas. Ne treba je posebno objašnjavati.

Da li zbog Islama, ili komunizma, ali Bošnjaci nikad nisu bili na Ti sa realnošću. Vizije Bosne i Hercegovine kakvu Bošnjaci vide nisu ozbiljnije od osbnovnoškolskih maštarija. Ni u jednoj od tih, uglavnom unitarističkih maštarija, nisu shvatili da će Srbi rušiti BiH onoliko dugo koliko im bude trebalo da je sruše. Floskula kako smo se u Jugoslaviji "svi fino slagali" pokazuje da Bošnjaci nisu ni primjetili da je Jugoslavija od prvog dana bila samo drugo ime za Srbiju. "fino slaganje" bilo je rezultat jasnog odnosa snaga u korist Srba, pa neslaganje i nije bilo opcija.

U svojim državotvornim maštarijama Bošnjaci nisu predvidjeli ni što će s Hrvatima. Valjda misle da će se svi pretvoriti u Željka Komšića ili iseliti u Hrvatsku. Možda i hoće, ali će prije toga dati punu podršku Srbima u ranije spomenutim aktivnostima.

U svakom slučaju, jedan graditelj na dva rušitelja nema mnogo izgleda. Misterija ostaje, zašto Bošnjaci ne žele svoju državu!?

Misterija se preljeva i na jezik. Bošnjaci su svom jeziku dali ime "bosanski". Našli su nekoliko povijesnih podataka gdje se naziv "bosanski" koristio i to postvili za temelj vijekovnog bosanskog jezika. Bezobrazno zanemarivši Hercegovinu, Bošnjaci su nazivom "bosanski" prejudicirali da tim jezikom govore svi bosanci. Istisnuti standardizirane jezike srpski i hrvatski može poći za rukom jedino fizičkom eliminacijom nositelja tih jezika. bosanski jezik ostao je tako utočište jedino Bošnjaka.

S književnošću se nije napravila ova greška. Tako postoji bošnjačka književnost (puna ljudi koji sebe nikad nisu nazivali Bošnjacima) ali ne postoji bošnjački jezik. Tako je jedini narod bez svog jezika dobio svoju književnost bez svojih pisaca. Još je nekoliko problema s kojima se bosanski jezik ima pozabaviti, od toga koji je prvi roman napisan na bosanskom jeziku, do toga koliko "varijanti strana svijeta" ima bosanski jezik. Uobičajeno je za bosanki da hrvatski jezik nazivaju "zapadnom" varijantom a srpski jezik "istočnom" varijantom bosanskog jezika. Ako se omakne koja nejasnoća nije problem, tu su u rezervi južna i sjeverna varijanta sa potrebim podvarijantama... Da li Bošnjaci ne žele imati svoj jezik iz istih razloga kao i državu, ili jednostavno nemaju dovoljno jezičara koji su u stanju standardizirati jezik, ostat će još jedna misterija. Jedino što drži bosanski jezik na okupu jeste negacija da on nije ni srpski, ni hrvatski.

Još jedna negacija pomaže izgradnju bošnjačkog identiteta. To je negacija samog identiteta. Bošnjaci baš nisu načisto jesu li "bosanski katolici i pravoslavci" također Bošnjaci ili im treba dati za pravo da se zovu Srbima i Hrvatima. Prema uskim, a ipak dominantnim shvaćanjima bošnjačke akademske elite, Hrvati žive u Hrvatskoj a Srbi u Srbiji. Tu se ne uklapaju Bošnjaci iz Hrvatske i Sandžaka, pa da se ta bolna tema ne bi dalje otvarala, Bošnjaci bi najradije da se imena naroda i ne spominju. Bar kad je riječ o popisu stanovništva. Popisali bi se oni, al da se ne zna da su oni. Bilo je prijedloga da postoje tri opcije za izjašnjavanje:

1- Srbin,
2- Hrvat,
3- nijedno od navedenog!

Nije prošlo. Barem za sad nije prošlo.
Zašto se Bošnjaci opiru nacionalnom popisu? Iz tri osnovna razloga:

Vidjelo bi se da je najveće etničko čišćenje provedeno u područijima pod kontrolom Armije RBiH. Hrvati i Srbi u bošnjačkim krajevima postoje tek u tragovima, protjerani specifičnim poslijeratnim bošnjačkim nacionalizmom. Nacionalizmom koji danas najbolje utjelovljuje SDP. Nacionalizmom koji javno priča bajke, a na terenu čini sve da se nebošnjake asimilira, ukroti, ili istjera.

Drugi razlog je što bi se etnički Bošnjaci zbog neobrazovanosti ili neupućenosti različito izjašnjavali. Neki bi bili Bošnjaci, prema partijskim instrukcijama, neki bosanci prema utopijskim težnjama za jednonacionalnoj unitarnoj državi Bosni, neki muslimani po vjerskim ambicijama uspostave islamske države... u ovom slučaju konstituvni bošnjački narod rascijepio bi se na tri grupe čime bi se težnja za političkom dominacijom praktično raspala.

Treći razlog je što bi se Bosna i Hercegovina ukupno pokazala izrazito etnički podijeljenom što dugoročno ojačava one koji žele federalno uređenje BiH, i oslabljuje one koji tvrde da je u BiH nemoguće iscrtati etničke granice. Bošnjaci bi nakon popisa vidjeli da naseljavaju najmanju površinu, što smatraju kozmičkom nepravdom. U isto vrijeme hvale se visokim postotkom urbane populacije a smeta ima što naseljavaju tek oko 23% teritorija. Nehotice otkrivaju da bi najradije vidjeli jednobojnu etničku kartu.

I sa vlastitom poviješću Bošnjaci muče muku. Kako pomiriti srednjovjekovnu i osmansku povijest Bosne? Što je Bošnjacima važnije? Državnost Bosne ili Islam? Ovo dvoje u nepomirljivom je konfliktu jer je jedno zamijenilo drugo. Kako slaviti Osmanlije ako su uništili državnost? I kako slaviti Islam kada je u plamenu potisnuo vjeru bošnjačkih predaka? Vrlo teško. Slab je kompromis bošnjačka historiografija našla u razdvajanju srednjovjekovne i osmanske povijesti. Srednjovjekovna je daleka i romantična i za nju se ne treba vezati emotivno. Ona Osmanska je ipak bliža i civilizacijska. Bošnjaci smatraju da svoj identitet duguju osmanlijama. Kada trebaju definirati identitet on se svodi na islamsku tradiciju i negiranje srpstva/hrvatstva.

Osmanlije Bošnjacima nisu ostavili mnogo u naslijeđe. U godinama okupacije Osmansko carstvo bilo je zasigurno naprednije od tadašnjih kraljevstava srednje Europe. Ipak, odlaskom Osmanlija vidjela se sva bijeda naspram Austrije, koja je preuzela BiH. Ovdje nije ništa sporno da Bošnjaci ne slave upravo razdoblje odlazećih Osmanlija. Zaostalo državno uređenje, feudalni sistem, neobrazovanost i siromaštvo posljednje su čega se Bošnjaci sjećaju od osmanlija. Ipak, slave njih a proklinju austrijskog okupatora, koji je zemlju uredio, udario joj današnje ekonomske i društvene temelje, izgradio škole, obrazovao stanovnišvo i generalno unaprijedio život.

Bošnjaci danas slave Osmanlije, okupatore koji su za Bosnu učinili samo onoliko koliko su morali da bi je učinili dobrom vojnom utvrdom. Znaju to i Bošnjaci, ali ne slave oni to. Oni slave što su tada vladali nad Vlasima, tj Srbima i Hrvatima. Slave što su posljedovali 100% zemlje i što su bili neprikosnoveni age i begovi. I danas bi Bošnjaci da se vrati vrijeme apsolutnog zemljoposjedništva. Zbog toga su spremni i vlastitu povijest prilagoditi.

Ono što su tada imali od Osmanlija, Bošnjaci podsvjesno žele od EU i OHR: Žele izgrađenu državu na pladnju i žele da takvom, tuđom rukom napravljenom, državom vladaju. Kod osmanlija je bilo tako, a skoro su i OHR natjerali na slično. ALi i OHR, ako i Osmanlije nekoć, odlaze, i ostavljaju državu onima koji je najmanje žele - Bošnjacima.

Takvi su otprilike Bošnjaci, naši susjedi koji Uskrs i Božić čestitaju uvredljivim "sretan praznik", susjedi koji ne žele svoje, ali ti nedaju ni tvoje, susjedi koji navijaju za Brazil jer ti navijaš za svoje, susjedi koji ti ne daju kanal iako nije njihovo da ti daju nešto što je svakako tvoje, susjedi koji ne žele svoj entitet, ali ti ne daju ni tvoj. Ne daju entitet jer znaju da bi taj, Treći entitet, bio bolji od njihovog entiteta. Tom je susjedu dobro samo dok je tebi loše.
muslimani- 94635 - 23.12.2015 : Ponosni srbin Austrija - best (3)

Turci


Nit' je kuja okotila vuka,
nit' je bula rodila hajduka.


Toliko o vama kukavicama, koljačima, lažovima i još mnogo toga. Ali vaša braća muslimani sa istoka pokazuju svetu vaše pravo lice, jer ni vi tada niste bili bolji.

За крст часни и слободу златну
muslimani- 94521 - 08.12.2015 : NOMAD Srbija - best (0)

Uhapšen zločinac


BiH: uhapšen zbog ratnog zločina nad Srbima

Sakib Mahmuljin osumnjičen da je počinio ratne zločine u okviru odreda El-Mudžahid koji je u širem području Vozuće 1995. ubio oko 50 ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti

SARAJEVO - Nekadašnji zapovednik 3. korpusa Armije BiH, Sakib Mahmuljin uhapšen je jutros zbog sumnje da je počinio ratne zločine u okviru odreda El-Mudžahid, koji je u širem području Vozuće od jula do oktobra 1995. ubio oko 50 ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti, prenosi Tanjug.

Mahmuljin Sakib osumnjičen je za krivično delo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika, ratnog zločina protiv civilnog stanovništva i ratnog zločina protiv ranjenika i bolesnika. Osumnjičeni tereti se za nečovečno postupanje prema oko 20 ratnih zarobljenika i civila.

Mahmuljin kao zapovednik 3. Korpusa ARBiH tereti se da je propustio da spreči počinjenje ovih krivičnih dela ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika i civila od pripadnika odreda El Mudžahid.

On se tereti da je imao informacije da se pripadnici odreda El Mudžahidin spremaju da počine ovo krivično delo, odnosno da su ih već počinili, ali nije ništa preduzeo da bi sprečio i počinitelje kaznio.

Nakon hapšenja osumnjičeni je sproveden u Tužilaštvo koje ga ispitati i nakon toga doneti odluku o pokretanju predloga za određivanje mere pritvora ili mera zabrane u skladu sa zakonom, saopštila je Agencija za istrage i zaštite u BiH (SIPA)

Veliki je to krvolok!!!
muslimani- 92989 - 07.05.2015 : Cejko Kahteran Svedska - best (7)

Prijedor


Slučajno sam naišao na ovu stranicu. A kako sam rođen radoznao, počeo sam da čitam. Htio bih da pohvalim sve vas koji radite na ovakvim stranicama. Jako je važno da se prisjetimo ljudi kojih nema među nama. Da im odamo poštovanje za sve ono što su učinili ili nisu učinili.

Bilo je to vrijeme ludila, koje nažalost još nije završeno. Ubijali smo jedni druge, silovali, palili, proganjali. Ne može niko reći da je neka strana nedužna. Svi su činili zlo, neko više a neko manje. Rat kao rat, međutim. Zar nije dosta svega toga? Zašto pojedinci vrijeđaju druge misleći da su oni nešto bolji ili?

Bosanac je veoma komplikovano stvorenje a Bosna komplikovana zemlja. Baš zbog toga je i volimo. Svi mi "znamo" šta se desilo tokom istorije. Problem je samo što je ta istorija sačinjena iz 3 dijela i svako je tumači kako njemu odgovara.

Rođen sam u Zecovima kod Prijedora. Ponosan sam na moje selo ali i na Prijedor i okolinu. Ponosan sam na mnoge Prijedorčane ali sam i razočaran ponašanjem nekih "ljudi". Dobro znamo šta se desilo u Prijedoru. Bio je to pokolj i ništa drugo. A da ne govorim o onom što se desilo u mojim Zecovima.

Ovo pišem u nadi da neko, možda, može da mi pomogne. Prošlo je puno godina od tog vremena, vremena ludila. Još uvijek nisu pronađeni posmrtni ostaci mnogih žrtava. Posebno je žalosno da su ubijane zene i djeca te da još niko od njih nije sahranjen kako dolikuje čovjeku. Znam, znam. Istih zločina je bilo i na drugoj i trećoj strani. I kod vas se traže nestali. Na svakoj strani majke sanjaju da nađu djecu, sahrane. Barem bi im tada bilo lakše.

Molio bih , sve one koji se ne mogu suzdržati od vrijeđanja, da razmisle 30 sekundi. Nije meni ni do svađe, ni do vrijeđanja, kao ni mnogim drugima koje je ovo zlo pogodilo. Svako može da me mrzi, prezire, ili šta već želi. Ali bih zamolio za malo ljudskosti i respekta. Ovo je samo jedan od očajnih pokušaja da se barem malo ublaži patnja nedužnim majkama, familijama koji traže svoje najmilije.

Pozdrav za sve ljude od mene, čovjeka, Bosanca, muslimana.
muslimani- 86883 - 05.10.2013 : NLO Gojino Brdo - best (0)

Mudžahedini u BiH su bili teroristi


Bivši visoki državni zvaničnik i general NATO-a Vesli Klark izjavio je da je nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma, Vašington imao legitimnih briga zbog angažovanja Iranaca i mudžahedina iz Saudijske Arabije u BiH, koji su zapravo bili teroristi, ali da bošnjačka strana to nikada nije htjela da prizna.

A kada je, kako je rekao, IFOR (snage predvođene NATO u BiH zadužene za sprovođenje Dejtonskog sporazuma) upao u jedan kamp sa iranskim teroristima i vlasti u Sarajevu suočio sa onim što je tamo pronađeno, tadašnji ministar policije Bakir Alispahić je morao da podnese ostavku.

Klark, koji se danas bavi investicijama i bankarstvom, izjavio je za sarajevski Dnevni avaz da je Alispahić prethodno uporno negirao prisustvo iranskih terorista i da je spremno potpisao takvu obmanu.

Vašington je imao legitimnih briga u vezi s angažmanom Iranaca i mudžahedina iz Saudijske Arabije koje sam morao da podijelim sa Alijom Izetbegovićem. Iranci su nam bili posebna briga! To su, u suštini, bili teroristi! On nas je uputio na Alispahića, koji je tada bio ministar policije. Kada smo mu prenijeli naša saznanja, Alispahić nam je rekao da to nije tačno. Mi smo ga suočili sa nekim od naših saznanja, ali je on sve to negirao i govorio nam da nema Iranaca u BiH koji se bave terorizmom ili imaju kampove za obuku, ispričao je Klark.

Klark je kazao da je Alispahić morao da zna šta se radi i koji su to bili bezbjednosni izazovi po Vašinton i BiH, ali je, ipak, sve to negirao.

Upitan zašto želi da kaže da je Alispahić štitio teroriste, Klark je odgovorio: Pa, to je očigledno. Očito je da nas je nastojao obmanuti. Znate, Kongres je na nas vršio izuzetan pritisak zbog informacija o iranskom delovanju u BiH i mi smo morali nešto da uradimo. Htjeli smo da se sve uradi u koordinaciji i uz pomoć vlasti u Sarajevu. Izetbegović nije mogao odgovoriti na sva pitanja koja smo imali pa nas je poslao Alispahiću. Taj je, pak, sve negirao. Onda smo mi rekli: "Dobro, gospodine Alispahiću, ako vi tvrdite da sve to nije tačno, molim vas da to i potpišete." I on je stavio svoj potpis.

Klark je potvrdio da je potom IFOR upao u jedan objekat sa iranskim teroristima što je vlast u Sarajevu suočilo sa onim što je tamo pronađeno. Alispahić je, dodao je, tada morao otići, morao je da podnese ostavku.

Tekst kopiran sa BanjalukaLive
muslimani- 85709 - 01.07.2013 : Igor Ivanov Rijeka - best (1)

Pozdravljam istinoljublje


Prvo da kažem, svaki je komentar suvišan, ako govorimo o pojmovima "junaštva i ratničkog duha" bosansko-hercegovačkih poturica. Poput položaja na prekidaču, "junaštvo" i "poturica", međusobno se isključuju. Po logici stvari, nose gene onih Srba, koji ne imadoše elementarne časti ni ljudskog dostojanstva, ( čiji su sastavni dijelovi, upravo hrabrost i junaštvo!), opredijeliše se za život u kaljuži, pljunuše na sebe same i pogaziše svetinje.

Dakle ovdje govorimo doslovce o ljudskom otpadu i ne moramo biti ni najmanje iznenađeni potezima s njihove strane, a posebno nije iznenađujuća količina patološke mržnje i monstruoznosti tog ljudskog otpada. (uključeni i Hrvati, o njima u nekom drugom prilogu)

Ne treba biti posebni poznavalac istorije (primjerice, kao dr. Šešelj), dovoljno je biti istinoljubac, bez obzira na etničku ili vjersku pripadnost.

Želim istaknuti isključivo svoje mišljenje i stav po pitanju ovog preteškog utega, s kojim se moja braća iz Republike Srpske suočavaju i bore. (osjećaj ugroženosti, nipošto nije neutemeljen)

Zaista ne mrzim nikoga, naprosto pojam mržnje nije upisan u genetski "kod" našega naroda. Ali isto tako, čvrsto sam uvjeren da suživot nije moguć, moje nepovjerenje u suprotnu stranu je neograničeno, toliko je veliko da mi proizvodi osjećaj gađenja, prema svemu njihovome. Dakle gađenje, nipošto mržnja.

Za odbojnost i gadljivost koje osjećam, čvrsto držim da su odgovorni oni, njihove istorijske klaonice Srba, sva prljavština, podlost, zaostalost, krvoločnost i fanatizam. Često osjetim sram i nelagodu od činjenice da smo nekad bili isti pravoslavni Srbi. Gotovo istovremeno osjetim olakšanje, kad spoznam da istorijska selekcija i nije najveće zlo koje nas je snašlo. Naprotiv, utroba mi se okrene, kad pomislim da se takvi kakvi jesu i dalje nazivaju Srbima! Ovako, postali su eksperti za masakriranje nemoćnih, pljačku, silovanje, paljevinu, dodvorništvo. Tako svi zajedno postadosmo bogatiji za još jednu izmišljenu etničku skupinu. U svojoj prebogatoj poturičkoj istoriji, između ostalih značajki imaju i "cvijetnih aranžmana", pa je tako u 2. svjetskom ratu zamirišalo "hrvatsko cvijeće", sve preko njima mnogo naklonjenoga druga Tite, do današnjih dana "hrvatski ljiljani", pružaju miomiris unutar klerofašističke federacijske jedinice.

Vjerujem da će biti onih koji se neće prepoznati u mome tekstu, iako uvjeren sam veoma mali broj(mislim na posjetitelje sajta iz spomenute "federacije" ili Hrvatske).

Za sve one koji će tekst prepoznati kao tipični "srpski govor mržnje", apelujem da još jednom pročitaju štivo, možda će shvatiti da se ipak radi o govoru gađenja, jer objasnio sam da mrziti ne znam!

Naravno, tu je i neizostavni "napalm pozdrav" koji im upućujem. Nemojte biti srditi na moju hiper osjetljivu probavu. Zaista nisam kriv, to je ostavština moje plemenite srpske loze, vaš vonj u najmanju ruku je neprijatan(ni ljiljani ne pomažu).

P.S. Veliki bratski pozdrav napaćenoj Republici Srpskoj, s porukom i podrškom da ostane dostojanstvena i hrabra, usprkos svim nevoljama, koje dolaze i iz pravca političkih elita koje vladaju njome.
muslimani- 69560 - 19.05.2012 : Sara Varaković Sarajevo - best (1)

Navijači


Sirko, veliki navijač Sarajeva nije poginuo u ratu a koliko znam nije ni poslije rata. Možda samo pogrešna informacija. Inače super ste, i sve ovo što pišu ljudi koji su proveli rat na svim stranama. Valjda nam djeca neće ratovati jer kad se sve sagleda samo smo mi pravi borci u velikom minusu. Pozdrav od vjernog čitatelja ovog sajta.
muslimani- 16338 - 23.11.2007 : Splico - best (0)

Trebević


Jado,

od kuda ti znaš koja je pjesma najomiljenija u Hercegovini?
Ja ću ti reći:

Oj Saraj'vo ispod Trebevića
bitćeš opet Ante Pavelića


samo za tebe više nema mjesta na Trebeviću, mi ćemo sa našim povijesnim saveznicima muslimanoma naparaviti jos jednu oluju i očistiti Bosnu do Drine.
Pa ce se onda pjevati:

Nema vise Srba ni četnika
otišli su preko Drine
u tri pizde materine

samo da se ne nadas da cemo mi Hrvati stati na vasu stranu, mi znamo tko nam je bio pola države okupirao i tko je granatirao naše gradove i ubijao nedužno pučanstvo...
Na lipu našu nisu nigdje muslimani napadali, mi znamo to cijeniti, pa kad sad bude njihova oluja pomoći cemo im koliko možemo da konačno otklonimo opasnost od naše granice!
Jer dok ste vi god u Bosni ni mi ne možemo mirno spavati, jer Srbi su samo navikli da ratuju, pljačkaju, pale u ubijaju nevino pučanstvo a nikako da rade!
Drži te se!!!

Zivio poglavnik Ante Pavelic, poglavnik svih muslimana i Hrvata

Za dom-spremni
muslimani- 15774 - 04.11.2007 : Roka Rodjo zemlja nedodjija - best (0)

Srbadijo braćo moja.....


Vidite li kako su se Turci okuražili?! Nismo smijeli započeto ostavljati nedovršenim! Eto koliko im je stalo do saživota sa nama pa ne mogu ni na Zadušnice da ne laju protiv naših pokojnih a niti protiv nas živih. Sreća naša pa Lajčak uz pomoć naših vjestačkih turaka nam ne radi o glavi i našoj svetoj Republici Srpskoj, a zamislite tek da nam o glavi rade. Kada se o uništenju Srba radi sve prevare i mahinacije imaju legitiman karakter.

S verom u Boga!
muslimani- 15749 - 02.11.2007 : Cica Romanijski CRVENE STIJENE - best (0)

odgovor 92


Molim te, hoću da te pitam šta ti znači ovo 92 u tvom pseudonimu? Neki datum? Ko je to vama postavljao barikade? Ja stvarno nemam pojma o čemu ti to pričaš!!! Kakva JNA? Pa mi nismo ratovali sa vama. Ko ti je to nalagao? Pa mi smo cirkuzali sa vama, sprdali se do besvijesti!!! Cuj ratovali? Oćeš da kažeš da ste vi sa nama ratovali. Ma znam šta si htio da kazes da ste bili glineni golubovi. E to je vec bolje tako reći pa to je prava rijec koju si htio da kazes.

A vidim da sad imate potrebu da vas neko zapazi, odnosno da ste bitni! Pa reci, zamoli nas pa ćemo te pustiti da i ti nešto kažeš. Hej mali, vidim da si gnevan na nekog ili nešto i imaš potrebu za nekom osvetom!!!!! E to će malo da pričekaš, jedno što godina naravno ako budete vrijedno radili i stvarali.

Ja imam prijedlog za tebe! Ma puno si nervozan, idi rođo u kupatilo pa se vrati, to ti je moj predlog! Puno si se bez potrebe uzbudio a nema potrebe.

Plovi barka! Nastavi ujo!
muslimani- 15734 - 01.11.2007 : Don Marcom - best (0)

Mujina izjava


Izvini što ti se obraćam po krivom navodu, iako tražiš od Željka odgovor. Osjećam se isfrustrirano što ne želiš da polemišeš sa mnom.

Mislim da većinu svog vremena provodiš u kladionici i da ti je to jedini posao.

Da li ja tebe treba da krivim što mi je Mušan Topalović oteo stan na Bistiku i što sam ga vraćao sedam godina. Inače tvoje profesore ne pozanajem (a trebao bi) jer mi je to bio posao. Tvoj Abbduselam Rustempašić je bio moj kolega i jedino ga znaš kao autora udžbenika "Obrada metela odnošenjem".
Nemoj više da prosipaš zlu krv. Dosta je!

Vozdra.
muslimani- 15733 - 01.11.2007 : Zmaj - best (0)

Re:Replika na krivi navod


Reče ti meni koji vas je đavo tjerao da palite srpsku zastavu 1990. godine, kad je narod iš'o na poklonjenje Sv. Vasiliju Ostroskom (slava mu i milost) i koja nije smetala ni turskoj carevini koja je trajala 5 vjekova i prostirala se na 3 kontinenta.

Da li su ta tvoja čeljad digla glas protiv onog manijaka koji silova srpku djvojcicu od 13 godina, ili onog zlotvora koji pobi čestite domaćine za slavskim stolom.

Da li ta tvoja čeljad digoše glas i ogradiše se do Murata Šabanova, i njegova brata, ili se ogradiše od Sejdićevih zlodjela.

Uskoro će na sve stranice biti vidljiv film "Na Drini grobnica", koji govori o vašoj "demokraciji" od 1941. preko Foče i Višegrada 1990. godine, do zadnjeg dana ovo nesretnog rata.

Pobili ste srpsku nejač u Kukavicama, pa ste onda čitavoj planeti objavili da su četnici granatama pobili tzv. "Bošnjake" u Goraždu.

Ali sa vjerom u Boga, uskoro ce čitava planeta saznati pravu istinu, pa će se ološ poput Buša i Solane o svom jadu zabaviti, kad budu imali milijarde svojih sunarodnika uperene protiv njihove nakaradne politike, a vas pogani odmetnute, koji se ne vrnete vjeri pradjedova, nama ostave, da s vama hranimo vrane i gavrane.
muslimani- 15732 - 01.11.2007 : Mujo Hrnjica Sarajevo - best (0)

Replika na krivi navod


Druže Staljine a kako veliš i « rođače»! (umiješ ga vala i pismeno «šuknut'»).

Nemam ja baš toliko slobodnog vremena koliko ti misliš, nego ti ovo pišem kad dođem s posla, ako imam vremena i ako ne idem na rekreaciju.

Mislim da si svojim zadnjim pisanjem prevazišao i svog «duhovnog» učitelja Goebbels-a. Imputiraš mi kojekakve verzije i teoreme koje ja nikad nisam ni spomenuo a kamoli napisao. U jednoj stvari imaš pravo. Da sam zatrovan mržnjom prema svemu sa Romanije (osim krompira i kajmaka). Međutim, ne bih ja to nazvao mržnjom nego odbojnošću. Evo i zašto.

Tragajući po internetu, naletio sam na tvoju stranicu radi ispisane riječi - masakr. <> Taj dan se u RS slavi kao dan «oslobođenja» opštine Višegrad. Neću te zamarati detaljima. Bar su tebi neke stvari sad jasnije a idioti će likovati..

Ako ti ne godi moja malenkost, to se kaže na civilizovan i kulturan način. Nemoj mi držati predavanja. Jedina prednost koju imaš nad ostalom «rajom» je ta što je tvoja «zadnja», tako da mi neuki bravari, nismo u mogućnosti da ti odgovorimo po mjeri i zasluzi, sve u granicama korektnosti, učtivosti i argumentacije. Ja ti ne mogu pljeskati kao pojedini mazlumi kojima ti formiraš mišljenje o svemu i svačemu.

P. S. Dekan Mirković Zdravko je bio na «stručnom usavršavanju» u Americi pa je moju «bravarsku» diplomu potpisao dr. Aristid. Mislio sam da ćeš ga se sjetiti bar po smješnom imenu, da ne ofiram detalje... kakva Priština... , ugrijao sam ja stolicu za svoju bravarsku diplomu.
muslimani- 15710 - 30.10.2007 : Cica Romanijski Crvene stijene - best (0)

Za Mulu Krnjicu


E dobro si se sjetio da se uklonis sa sajta palamude muslimanski. Ko da te je Alija Izmetbegović pravio, pa si sav nakaradan. Jadan je taj novac što ga ti praviš, pa ako ga ti praviš onda ga Željko grće bagerom moj jado. Pa ti možes da srozavaš šatore na tefericu sa svojim mlacenjem, niko te ne sluća Krnjice. Bas bih volio da vidim kako ćes ti da srozas ovaj sajt.

A borbena gotovost je zbog Lajčeka, čekamo spremni da dovršimo početo. "Zovi, samo zovi... Kad smo kod testisa, tebi hvali dole nama ne. Željko ima testise da se bori protiv zločinačke organizacije SDS-a, za koje si ti mala maca moj Krnjo. A svima nam je bio "merak" da parkiramo vama na glavu "osamdesetice".

Za krst časni!
muslimani- 15705 - 30.10.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Za Don Marcoma


"Staljin" se tebe ne boji, ako imaš nešto pametno za diskusiju, ja ću se pridružiti. Naravno, ako imam vremena jer ja radim u "trulom kapitalizmu" i moje radno vrijeme je 10 sati dnevno. Na ovu stranicu se uključujem samo kada imam vremena, i mogu da napišem nešto što bi bilo poučno i za ostale učesnike, a ne samo za tebe. Jer, kako moj pokojni otac reče: "Nema budale do školovane budale". Valjda je mislio na ove KV radnike.
muslimani- 15685 - 29.10.2007 : Roka Rodjo Zemlja Nedodjija - best (0)

Oni su kivni na sebe


Neka ih neka laju, neka nastave da žive u svom jadu. Boli njih to što su od nas postali. Mi ne možemo svoje žrtve nadoknaditi ali ih nećemo nikad prežaliti niti zaboraviti a oni nazad u staru vjeru ne mogu!
Ostat će zauvjek kivni na sebe same što su to a nisu više ono što smo mi. Upamti sta ti tvoj brat kaže!

S verom u Boga!
muslimani- 15684 - 29.10.2007 : Tasa sarajevo - best (1)

Hrnjica=....


Bošnjaci,
što vas je sramota reći da ste muslimani, ne glumite autentičnost kada je nemate. Pokušajte nabrojati pretke i pronaći korjenje, pa ćemo vam nećto i povjerovati. Znam da znate samo do pradede, eventualno čukundeda, ali dokažite. Dokumentujte. Mi Srbi imamo stabla cela ko smo šta smo. Znamo cijela putašestvija predaka. To što smo mahom, odavde Crnogorci, znači da smo autentični Srbi. Crna Gora je regija, a ne nacija. Bosanci smo regionalno a ne nacionalno, čuj molim te "bošnjaci" sramota vas biti muhamedovcima se zvati. Naučite pričati "ba", padeže koristiti.
E čuj Ivo Andrić Hrvat, Kežman Hrvat. Kada već kontrirate prvo se informisite.
Amin!
muslimani- 13029 - 30.05.2007 : Torcida Crna legija Split - best (0)

Na ustanak se vojska diže


Ko to kaže ubio ga ćaća
da su Srbi i Hrvati braća

ko to kaže ubila ga mati
da ne treba sve Srbe po klati

ko to kaže ubila ga strina
da je Srbin vredniji od svinja

Ljeto ide munja nebom sjeva
oj Srbine u Oluji vadio sam ti crijeva

Oj Koreja kakav si četnik bio
usr'o se pa Vukovar napustio

Jasenovcu mila kućo naša
ti si spas hrvatski ustaša
Jasenovac jeste dom sreće
tamo stalno triba nosit' cviće
45. Jasenovac jeste jedan bio
92. cilu Hrvatsku je obgrlio

Sarajevo ispod Trebevića
bićes opet Ante Pavelića
Pofalići u sred Sarajeva
tajna tvoja biće sakrivena

Grahovište jeste misto sriće
ustaše ga zaboravit' neće

Pavelića porodila vila
zato Dražu mršava kobila

Ja ustaša i moj ćaća bio
otac sinu zanat ostavio

kolo igra tamburica svira
kolji svakog ko Hrvate dira

Mene moja naučila mati
pivaj sine živili Hrvati

Mene moja naučila strina
svim Srbima pička materina

Šta će meni zvjezdica na glavi
kad ja nosim "u" il' crven bili plavi

Velebite divna goro naša
ti si kuća hrvatskih ustaša

Hercegovci to su braća naša
kod njih ima velikih ustaša

Široki nikad nije pao
a puno ustaških sinova je dao

Poglavniče stig'o si do Drine
i sad stojiš na pragu domovine

Pliva patka priko Save
nosi pismo na vrh glave
u tom pismu piše
u Hrvatskoj nema četa više

nosi Drava a nosiće i Drina
tilo čete priklano od ustaških sina

Bili Zagreb piva
na Stradunu se pisma ori
oj Srbi došli su vam
crni časnici ti hrvatski sokoli

dosli su ustaše do Drine
da stanu na prag domovine

nema više ni Siniše ni Save
sad im tilo pliva priko Drave

pliva četo Drina ga sad nosi
to je ono čim se hrvatski časnik ponosi

mila mati lipo li je domobran biti
Srbe klati Mariji se moliti

Oj Srbine jebem ti tri prsta
iz Dalmacije protirana ti je vrsta

nema više stoke na Stradunu
u jamama sada Srbi trunu

lito ide munja nebom sijeva
joj Srbine vadim ti sad crijeva

ko to kaže ubio ga ćaća
da se Crna Legija ne vraća

vratila se ta ustašija naša
pitajte to Srbe iz Drnaša

45. jasenovac jeste jedan bio
92. cilu Hrvatsku je obgrlio

oj Hrvatska mati moja mila
zauvik si Srbe izgonila

nema vise Siniše ni save
sad im tilo pliva preko Drave

pliva Sava bez glave ga Drava nosi
to je ono čim se Jure ponosi

ponosi se Jure i ustaška braća
to što srba nema gdje crna legija korača

opet žica biće mokra od krvi
jer Jasenovac nam je uvik u srcu prvi

tučemo ih maljem nosive i voda
sve u ime poglavnika Ante i hrvatskoga roda
muslimani- 11958 - 17.03.2007 : Mixer - best (0)


Izvnjenje, napravio sam pometnju sa ćirilicom, usput nije, nije proša moj cijeli tekst na temu licemerje nastavljam:
Sledeći licemjar, ili idiot je Haris Silajdžić!
Pomenuto g... o, izjavljuje da mu je primarni cilj ukidanje RS, dakle SRPSKOG naroda!!!!
Ta ista "spodoba" je potpisala Dejtonski sporazum, da ge ne parafraziram, sad bi da "kaki" na sebe!!!
muslimani- 11369 - 26.01.2007 : Simo - best (0)


Ako si mislila da ces ovde moci da iznosis svoje komentare, politicke i nacionalne stavove a da prodjes bez replike ili uvrede onda ti je ocigledno potrebno neko drugo, malo mirnije mjesto gdje ces moci da kenjas do mile volje a da ti niko nista ne kaze!!!

Drugo: Vrijedjanje clanova necije porodice nije sklono manirima jedne gradske dame i dokaz je upravo nemoci i kompleksa koji je ocigledan...

Pozdrav Mmmm
muslimani- 11112 - 02.01.2007 : - best (0)

Muslimani


Muslimani su iver od drveta tacnije pilota a od pilote treba praviti brikete, a za pravljenje briketa treba strana tehnologija a za uvoz strane tehnologije treba dati p... e Krstu Shvarc Shilingu.
muslimani- 11084 - 29.12.2006 : - best (0)

Nikome nije zabranjeno...


Nikom nije zabranjeno da Bosnjake smatra Hrvatima islamske vjere, ili pak Srbima islamske vjere, nikom nije zabranjeno da Bosnjake i Hrvate smatra Srbima, islamske i katolicke vjere. To je stvar licnog opredjeljenja, licnog ubjeđenja, nastalog iz ovih ili onih političkih razloga.

Možete tvrditi da su Bošnjaci islamizirani Srbi, možete tvrditi i da su i Hrvati ustvari katolicizirani Srbi. To isto možete tvrditi i za Makedonce, pa i Slovence ako hoćete. Možete čak tvrditi da su i Rusi Srbi.

Dakle, sve je dozvoljeno, jer nista nije tačno utvrđeno u smislu istorijske istine, ali u smislu političke istorije, sve je poznato, u smislu rasističko-šovinističke istorije, isto tako sve je poznato.

Pozdrav Suad Bošnjak
muslimani- 11012 - 13.12.2006 : Cccc - best (0)

Za baliju


Ja se balještino ne stidim ničega svoga, ni vjere, ni imena, ni prazimena, ni plemena Srpskog, ali ni rodnog mjesta, datuma rođenja. Naprotiv, svim ovim se ponosim, a najviše Srpstvom. Nisi ni svjestan koliko si nesrećan što nisi Srbin, a bio si nekada i je tvoja najveća nesreća što su te poturčili pa sada ne znaš ni ko si ni šta si. Jednostavno, nemaš identiteta, i nemoj više da jedeš govna nego marš u svoju poturkovinu iz koje ćeš se veoma brzo vratiti u vjeru pravoslavnu ali morat' ćeš ispuniti dosta uslova.

Najpametniji potez ćeš napraviti ako odeš sa ove stranice i to pravo u pizdu materinu!
muslimani- 11008 - 12.12.2006 : Cccc Kengurija - best (0)

Za baliju Dina


Razumijem baljesino sto ti smeta krmetina, ali i nju ti je jeo i pradjed i djed i otac a i ti sigurno, ali zašto osuđuješ rakiju kada je ločes kao krmak. Ako ste pravi islamisti zašto vam se u državi (koja postoji samo na papiru) i u Sarajevu odnosno Teheranu pije alkohol i jede slanina i krmetina, jeb'o ti krmak mater

Mnogo pozdrava od CCCC!
muslimani- 10754 - 22.10.2006 : Zvrk - best (0)

re:Queen


ma kakva turska! Turci su porijeklom Mongoli, pa ih sve treba proćerati do Dalekog istoka, da ih tigrevi raščupaju.

A mitar bi rekao:
Kraljice, kraljice, ljulja ti se presto
doći ce druga na tvoje mjesto!
muslimani- 10749 - 19.10.2006 : Rade (r.d.) Sokolac,Republika Srpska - best (0)


Zaista neki komentari djeluju neprimjereno, ali ovakvo obraćanje "kraljice" takođe spada u klasike pre..... a.

Koji je nivo dosegla svjedoči poistovjećenje Rusije i Turske, što bez obzira na kontekst je stupidarija.

To što smetamo džamahirijo-filima, talibanistima i alijo-nostalgičarima njihov je problem. Ne moraju u Tursku, mogu i u "lepi Honduras"...
muslimani- 10643 - 13.10.2006 : Cccc - best (0)

Malo kulture...


Kad vec ne mozete da sakrijete mrznju prema Srbima makar imajte malo kulture i poštovanja prema učesnicima ovog foruma.

Vi ustaše i balije Sandžaklije stvarno nemate nimalo kulture i obraza prema Republici Srpskoj jedinoj legitimnoj državi srpskog naroda.
Samo sloga Srbina spašava!
muslimani- 10632 - 13.10.2006 : - best (0)

Idite u Tursku


Svi vi izlazite, pijete, jedete sa Srbima a kad je gusto onda se pridružite svojoj braći Arapima pa udarite na Republiku Srpsku svim snagama.

S obzirom da ste nekad bili Srbi pa prešli na Islam zbog sitnih privilegija i ne čudi vaša prevrtljivost i slab karakter.

Prije samo možda dva ili tri vijeka zvao si se Marko a sad se zoveš Muhamed a prezime kod 50% vam je ostalo srpsko.
Daleko vam kuća bila i idite u Tursku ako vam se ne sviđa Republika Srpska!

ZA KRST ČASNI I SLOBODU ZLATNU!
muslimani- 10209 - 24.08.2006 : Rade - best (0)

Opet baliji odgovor


Balija
ti meni opsova majku, a ja tebi tvoju funjaru od majke ne bi ni strujom dotako, jer moj ku**c nije ratni zločinac.

Da svaka laž ima pola istine, pokazalo se tačnim jer si, ipak priznao da ta tvoja tzv. "armija BiH" nikad nije bila sposobna zauzeti ni jedan kvadrat srpske zemlje.

To si u pravu, i tu se slažemo.

Da ste za rat bili "nespremni i goloruki", posjeti zvaničnu stranicu Visokog, pa će se svaki posjetilac uvjerit, da ste vi balije, u proteklom ratu prije Srba došli do teškog naoružanja.

I za rat ste bili dobro spremni.

Na Ravnom Nabožicu ste imali i podzemnu kliniku s hiruskom salom i s krvnom plazmom.

Cak ste od Hrasnice, preko Sarajeva i Vogošće i đe ste god mogli, pravili ste sprave za mučenje, za koje i vas Amor Mašović kaže, da se normalnom covjeku diže kosa na glavi.

Cim budem u prilici da vidim babu Dobrilu, svi posjetioci ovog foruma ce da čuju pravu istinu, kako vas je baba rasćerala, ka mačke s jebališta.

Vi da se nijeste dupe prepali, Draževići bi bili poklani ka i Čemerno i Grahovište.

I ono što je vaš kapetan Mušović rekao na suđenju Serdar Sćepanu:
Svezana je lako pogubiti
ali možes obraz izgubiti.


Vi ste bili hrabri poklati Grahovište, kad je Ačkar na prevaru svezao Jeremiju, i poklati Čemerno kad su ljudi spavali.

Ali đe je trebalo prsa u prsa se borit, vi ste bili obične ženetine.

Pa eto, kroz istoriju, je li slavni serdar Jole sa 15 ljeta dijelio megdan s bracom Sarkić oba ih posjekao istog dana?

Ovo što se tiče izdajnika, sam si rekao, da je Slavo s vama radio za pare.

A sad upitaj Abida Kozljaka i Vahida Aradinaja, ko ih je kroz Pretis provukao, kad je Joja naredio da se ova dva zločinca zarobe, i da im se po kratkom postupku presudi.

A ti tvoji diverzanti koji su se petnaest dana Vrapcu privlačili preko Motke i Jabuke, su pohvatani ka paščad, i to ih pohvatala djeca koja su ćerala ovce, i nijesu bili nikakva vojska.

Imala su samo jednu "tandžaru" sa 5 metaka i 2 plastične školske bombe bez eksploziva.

Vaše "diverzante" razgone babe i zarobljavaju djeca.

Sav su mi "Kedi" upišali, dok sam ih s poligona do spremista prevezao. Ni krmad ne smrde gore od njih!

Eto ti kvaliteta vaše vojske.

Vi se 15 dana privlačite, pripremate pokolj, i na kraju vas djeca, balavcad pofataju i žive predaju Vukoti Vukoviću, (koji ih je za onih 1200 maraka nađenih kod jednog od njih vratio već narednog dana u Brezu), a ja za 15 minuta siđem u Breku i završim posao, a vi mislite dosli Rusi, ili došli Arkanovci.

A što se Tintoreta tiče, njega ljubi u ruke, on vas je i naouružao.

Eno i Babaroga je propjevala u Hag, ko vas je i kako nauružavao.

Da vam nije bilo Joje, vi bi zavšili ka svrake, ka narevo, đe je vaš otpor bio manji nego otpor jedne kurve kad lola "nasrće", ona se ono k'o ne da.

A ti ako voliš Sokolac, navrati jopet, možda te oni u Novoseoce sebi zovu, pa im se pridruži.
muslimani- 10206 - 24.08.2006 : Ratko Obrenovic - best (0)

A sta je problem sa tim?


A sta je problem sa tom logikom "Oko za oko, zub za zub? ".

U slucaju "Srebrenica" malo si pogriješio u kalkulacijama. Ne radi se o tome da su muslimani pobili stotinu ljudi iz "zaštićene zone" nego o nekoliko stotina, možda i preko hiljadu. Na ovom forumu sam našao spisak srpskih civila kojima je odsječena glava, izvađene oči i urađena razno-razna zvjerstva (zapaljeni, kastrirani, zvjerski mučeni).

Otiđi ovdje i pogledaj malo bolje. Da napomenem i to da na ovaj spisak pobijenih Srba u okolini Srebrenice nije stavljeno mnogo drugih žrtava, kao ni onih 50 mladića koji su masakrirani, u aprilu ili maju 1992. godine, prije nego sto je rat tako-reci i počeo.

"Oko za oko, zub za zub". Nakon što je Naser Orić pušten iz zatvora "zbog nedostatka dokaza mogu da kažem samo jedno: "Opravdavam Srebrenicu, jer je samo tako pravda mogla biti izvršena. Zločinci su kažnjeni! "
muslimani- 10193 - 19.08.2006 : Srbin Forever Svijet - best (0)

Za Fiketa


Papčino jedna, vi niste ništa uradili na tom ratištu osim što ste klali djedove i babe.. A niste ni mogli ništa da uradite jer ste usrane grlice bili (i bicete)... Dok nisu došli pravi ratnici i momci vi ste mogli klati ali onda stop.

Nema više Turčine janjičaru! Ne laži narod o tim "uspjesima" jado jadni... Ne laži, jer u laži su kratke noge! Vidi se šta ste radili. Ubijali starce i nejač. Gledaj malo TV, poturico!!!

Za srce i hrabrost mislim da ti i tvoja poturička gamad stvarno nemate šta reši i govoriti nego učiti od svojih predaka Srba čta je hrabro srce u junaka!!!!

A sad marš u svoj ćumez i naslađuj se svojom bijedom bijedniče turski...

Pozdrav svim dobronamjernim, i Bog vas čuvao!
muslimani- 10123 - 03.08.2006 : Zenica - best (0)

Historija


Citam pojedine tekstove nekih doktora, koji se eto razumiju u historiju, politiku, ili mozda u sve sto im na umpadne, koji pricaju o poturicama na Balkanu, te o tome kako su ih na prisilu nekakvi Turci islamizirali. Dobro, samo mi nije jasna onda jedna cinjenica, a ko započe krstaške ratove, valjda i to muslimani s ciljem da islamiziraju i ono malo kršćana što je ostalo.

Pa to je stvarno smiješno, čitati neke stavri od učenih ljudi koji nemaju ama bas nikakvog smisla. Pa gdje onda živjese Bogumili, u kakvu vjeru oni vjerovaše, valjda dođoše nekakvi, s strane, nekakav najstariji narod na svijetu, pa ih prisili u svoju vjeru.

Mislim da nema smisla, polemisati s ljudima koji ne znaju sopstvenu historiju, koji govore ono sto njima odgovara, samo mislim da bi trebali, prije nego se odluče na pisanje nekih činjenica, uzeti jedan mali čas historije, čisto radi njihove reputacije.
muslimani- 10109 - 26.07.2006 : - best (0)


Prodajem kosti sarajevskih Srba povoljno!!!!!
POKRET "M_T_C" Bistrik
muslimani- 10088 - 21.07.2006 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (0)

Odgovor Slovencu


Ma, kakav si ti Srbin kad ne znaš srpski ni pisati. Ne kaže se "historijski" niti "historija" a i svaki polu-pismeni Romanijac zna da se ne piše "eksistencija" nego "egzistencija". Ti, Bogami, kao da si u Zenici išao u osnovnu školu!

Hvala ti što nas nećeš zamarati svojim glupostima, pa Željko ne mora da blokira još jednu budalu. Ovo pisanje nije da se "zamažu oči" nego da se istjera "istina na vidjelo" pa da svako zna i srpsku stranu istine o zadnjem ratu. Mi ovdje radimo, što prodani Srbi, poput tebe, neće da rade - neće da pišu o jednoj i jedinoj istini.

Samo se u jednoj stvari slažem sa tobom - zločina je bilo na obje strane. Medjutim, zaboravljaš samo jedan mali detalj. O srpskim i muslimanskim zločinima se ne piše ravnopravno. Ovi prvi se uveličavaju, a ovi drugi se zataškavaju, jer to nekome ne odgovara.
muslimani- 10087 - 21.07.2006 : Ljubljana - best (0)

Nevtralno


Ja sam Srbin ali za razliku od nekih na ovoj stranici, ja imam drugačiji pogled na sve dešavanje u bivšoj Jugi! Ne znam zašto tolika mržnja do svega što nam nije poznato i što nam se čini tudje! Meni niko ne može reći, da je ubijo čovjeka u ime Boga, jer je to posvadjano sa svakom logikom vjerske eksistencije! Ako smo svi ako vjerni, onda moramo vjerovati, da će Bog da sudi za sva zla djela, koja su se dogodila! Jer osveta zbog historijskih dešavanja je luda filozofija zaostalih ljudi, koji nemaju nikakve životne perspektive u životu i zato jim ostaje samo to, da s razlozima iz historije pravdaju svoja zla djela! Kad bi muslimani u historiji tražili razloge za osvetu imali bi jih dovoljno u doba Krstarskih ratova, kao što jih imaju Srbi za vrijeme Turskih osvajanja! Tako da je moje mišljenje, da je sve skupa neki začarani krug, koji su pojedinci u ratu na Balkanu okrenuli u svoju korist!

I za kraj da napišem, da pošto su u ratu sranja radile sve strane, treba prvo svako da pomete izpred svoga praga pa onda da pljuje tuđjeg! Postoji mala šansa da Balkan ikada postane civilizovana regija!

"Živi i pusti živjeti!!! "
muslimani- 10078 - 18.07.2006 : Rade - best (0)

Baliji


Balija

ti da u ratu nijesi za mene čuo, ne bi pobjega 2000 kilometara od moje sajle. Ne moraš brinuti, moje su usluge besplatne i po potrebi na kućnoj adresi. Samo na vrijeme operi vrat da te nena može poznati o lančiću.

A što se tiče te jadne Srebrenice, vidio si kako ste prošli kad vas je pola planete branilo, a sad ako Bog da kad se tvoje "tatice" o svom jadu zabave, a šta će tek biti kad budemo imali odvezane ruke.

I ono što vojvoda Djujić reče:

Oj, ustaše neka neka
duboka vas jama čeka.

široka je jedan metar
a duboka kilometar.


A Slovencu da kažem da nije u pravu što se tiče ubijanja.

Neka malo pažljivije "prošeta" ovijem forumom.
Nedje je napisano da u tzv. islamsoj vjeri ( koja je samo jedna vrsta satanističke sekte jer je zasnovana na svim nečovječnim osnovama, laž i obmana - trgovac poštao svetac kad je pokrao dukate rodici, rodoskrvnuce - muhamed opalio svoju rodicu i postao "svetac") ima i tzv. "sveti rat" - džihad i njegovi ratnici - mudžahedini, koji, da bi položili njihovu zakletvu (vjerovatno djavolu) - imaju normu koliko glava treba da odrube i koliko džamijskih golubova da pojedu - to je i njihovo "Oslobođenje" pisalo u toku rata.

Međutim nase zapovjedi kažu:
 • Ne ubij
 • Ne svjedoči lažno
 • Ne poželi ništa tuđe
  Pa i taj njihov "hađ" - odlazak đe im je krepo taj preverant je običan cirkus.

  Ako su vjera, onda bi se trebali Bogu moliti, a oni odu pa se mlate kamenjem, pa ih svake godine pogine po 200-300, taj "obred" se zove "ćeranje đavola", što samo po sebi kazuje da su đavolja sekta i da će nestati kao snijeg u proljeće.

  A dotle islam treba staviti pod poseban tretman, i kako vladika Rade kaže:

  "Neka sorta poganska pogine,
  trijebimo gubu iz torine! "
 • muslimani- 10075 - 17.07.2006 : Ljubljana - best (0)

  Nevtralno


  Pa dobro ljudi, vi stvarno niste ozbiljni! Mislim sve događanje od 1992. do 1995. je crna mrlja, koja će vjećno padati na sve narode bivše Jugoslavije! Ne znam kakvu filozofiju života posjedujete vi, ali ja kažem živi i pusti živjeti!

  Meni se čini apsurdno, da neko traži opravdanje za ubistvo u događanjima prije 500 godina za vrijeme Turaka! Čini mi se apsurd, da je čovjek ubijen samo zbog toga, što se drugačije moli Bogu! Jer kada ćete svi shvatiti već jednom, da muslimani, Srbi tj. pravoslavci i katolici vjeruju u istoga Boga! Kada ćete shvatiti, da u ni jednoj svetoj knijgi ( "Sveto pismo", "Kur'an" ) ne piše: "Ubij čovjeka... "

  " I napokon, kada ćete shvatiti, da nam svima crvena krv teče venama, da smo svi ljudi sa svojim životima! Stoga, dajemo poruku: Ja završavam rat! Ko je sa mnom?! ?!

  Lijep pozdrav svima!!!
  muslimani- 9927 - 24.06.2006 : - best (0)


  E moj forever, sigorni ti CAFFE BAR "ORION" ne dostaje, interesantno pricas, pratim tvoje pisanje, da nisi dobio slucajno majorsku platu kao Boro Radic, koju Zehra uredno trosi, sto se tice pokojnog Vlade Makice steta, bio je dobar momak, sportista.... i Dule takodzer, znam da Vlado nije bio neki nacionalista, gledao sam ga svojim očima pred sami rat kod "Sonje" kad se ženio rahmetli Samir Cerić, momak je zbog pjesme "Snježana spominjem te svakog dana... " lomio glavom case, a ne zbog neke napaljene nacionalisticke furke... Dobro, ja znam da ti čezneš za Vogošćom ali uprskao si stvar, Kiza šeta slobodno a bio je mobilisan, Momo Stanić takodzer.

  Pozdrav!
  muslimani- 9898 - 11.06.2006 : Goga - best (0)

  Za mladog muslimana Dzamahiriju


  Da si mlad nisam sigurna, ali da si glup u to sam sigurna 100%. Ne znam samo kako možes tako nešto napisati. Ostavi mrtve ljude na miru, oni ti nisu ništa krivi. Kako bi se ti osećao da tebi neko tako nešto napiše za tvoje muslimane. Budi malo pristjniji jer ovaj sajt ne služi za tvoje gluposti, i nikome ne treba tvoje mišljenje. To što mislis zadrži za sebe i svoje. Mislim da se i drugi slažu sa mojim mišljenjem.
  muslimani- 9785 - 29.05.2006 : Pitar - best (0)

  Ma, nemojte se prepucavati


  Cudna prepucavanja.... dokle ne kontam? Pa ljudi dragi, možemo mi svi k.. cu svirati činjenica je da je Vogošća bila prava jedino sa Borom, sa Musama, sa Mujom Džihanićem, Mikijem Polovinom, Gagom, Gandrom i Mimom koji je pred rat predozirao u Piramidi sa Cicim Jovanoviš, koliko se sjećam, ljudi ima tu i muslimana i Srba a i Hrvata, džaba prepucavanje, trošenje gornje i donje vilice, nerviranje ako ti je kožna stolica za kompjuterom...

  Džaba lajete jedni na druge, znate i sami da su pravi mangupi bili iz Vogošće, da je raja iz grada dobijala batine ako bi se vampirila, ali eto...

  Ja lično pozdravljam sve ljude dobre volje sa ovih prostora, nebitno na vjeru ili boju kože, ugodan dan...
  muslimani- 9698 - 16.05.2006 : Aco - best (0)

  Slobodan Milošević - muslimanski heroj


  Svi muslimani iz Sarajeva i okoline treba da slave ime i prezime pokojnog Slobodana Miloševića, jer im je potpisom Dejtonskog mirovnog sporazuma dao Sarajevo, srpsku zemlju koju nikad ne bi mogli uzeti u ratu.
  muslimani- 9584 - 09.05.2006 : - best (0)


  Kako bolan možeš mješati bilo koju vjeru sa nečim što se zove zločin, da ste se vi pozivali na Bibliju ili mi na Kur'an do ovoga ne bi ni doslo pa kako ti to nije jasno ( da smo se svi pozivali na bilo koju knjigu pa makar i "Vesela sveska" bila u pitanju)...

  Ja vas u potpunosti podržavam sa ovim nastojanjima da izađe konačno istina na čistac: imate žrtve, imate svjedoke, imate slučaj, i na kraju krajeva imate sud pa nema toga ko će vam to uskratiti, ja samo hoću da kažem ono što znam 100% jer sam bio gore kad se to desavalo, dakle jos jednom da potvrdim ono sto sam vidio i cuo tih dana ( ako hoćete pozovite me za svjedoka pred bilo koji sud):

  Svi znamo da se ubistvo Kenana dogodilo kad još nije ni počeo rat (a već se delila podjela na "muslimane i Srbe" ), negdje u to vrijeme počinje se gužvati i u Vogošći odakle sa porodicom bježim kod rodbine na Kobilju glavu gdje sam proveo skoro čitav rat. Tu me zatiče potpuni haos, ljudi su isprepadani, zbunjeni i bjesni zbog toga što se desavalo...

  Na Dženazi je bilo mali milion ljudi, niste pokazali ni sekundu postovanja prema tome nego ste, čak šta više, bodući bajonetama svinje iz pajdaka pokazali šta mislite o svemu tome...

  Sve nakon toga je spontana reakcija...

  Zločinci su uhvaceni, priznali su sve i dobili (prije vremena) ono što su zaslužili, a za pobijene civile (bilo ih je sigurno) to gore nikad niko nije ni spomenuo jer ko je ubijao i klao neće nikad to sam sebi priznati a kamoli nekom drugom, i to niko i ne opravdava i molim te ne mješaj vjeru s tim...

  Da ste tad ubili bilo kaga umjesto Kenana i prišili mu to da je krenuo da vas kolje ili pravi neke gluposti ja bih se zamislio, ali Kenan... Ma dajte molim vas ne budite smiješni...

  I na kraju krajeva zašto ste se tako lako odrekli nečega što je vaše, pa to Grahovište i jeste vaše uvijek i bilo, Sarajevo je vaše tolito koliko i naše, imam dedu u Foči koji se vratio bez obzira što ste mu poklali sve živo tamo, čovjek hoce na svoje i tačka!

  Jer, čovjek kad je čiste savjesti i obraza će doći na svoje bar jednom godišnje... samo je pitanje gdje se vi nalazite u svemu tome!!!! ????
  muslimani- 9000 - 23.04.2006 : Ingelfingen - best (0)

  Za Radeta


  A što ti imaš problema, jarane, koja gruntovnica, koji Pavlovići, gledaj kako da lijepo provedeš život!
  Pa baš ništa nisi skonto ni naučio! Tri sam puta ranjavan, i u stvari bih ja trebao biti ljut, imao sam dvanest operacija, a ono ti ljut na Muslimane... Ne razumijem te...

  Trebao si ostati u Vogošći kao i neka raja što je ostala, evo ti moj komšija Predrag Božić i njegova supruga Silvana ili moj prvi komšija Nedjeljko Ristović, pa ih nisu pobile te "pogane balije" kako vi kažete!

  Pa ti malo razmisli, jarane! Moja je savjest čista, nikome nisam zlo učinio, a ratovao sam kao i ti, na puno ratišta, samo meni je jasno da je to bilo samo gubljenje veremena, ali nazalost, tebi nije, pa bih ti htio pomoći, da negubis vrijeme po gruntovnicama u traženju njiva nekakvih "Pavlovica", nepije ti to vode, vjeruj mi...

  Bio bih ti zahvalan ako me nebi vrijeđao u odgovoru?
  PS. Htio bih zamoliti za informaciju, ako neko zna, gdje je Dragana Vladusic iz Dumace, isla je samnom u osnovnu skolu, zelim je pozdraviti!

  Nedzad Smailagic

  Nedžade,
  ne mogu nikako da se složim sa tobom. Koliko se ja sjećam, i ja i ti, a i Rade smo bili titovi pioniri i imali smo samo jednu domovinu - Jugoslaviju. Koliko znam, vi ste se promjenuli, jer je naisao jedan nepismeni čobanin, Alija Iz(m)etbegović, i ubjedio vas da ćete uz pomoć vaših hrvatskih gospodara izgraditi ono što je on opisao u "Islamskoj deklaraciji". Kako sada možes da tvrdiš da je neko ustao protiv naroda Bosne i Hercegovine kad 80% Srba i Hrvata ne želi da živi u toj tvojoj glupoj domovini koju ti zoves Bosna i Hercegovina.

  Vidim da ti srpski jezik nije bas najjaca strana! Po Vuku, tvorcu ćiriličnog pisma, kojeg su Latini prepisali i napravili latinicu, ne piše se:

  1. "negubiš" nego "ne gubiš"
  2. "nepije" nego "ne pije"
  3. "neznam" nego "ne znam"
  4. "nažalost" nego "na žalost"
  5. "skonto" nego "shvatio"
  6. "nažalost" nego "na žalost"


  Konačno, želim da ukažem na najveću grešku koju si napravio, a koju prave mnogi tvoji muslimani. Vidiš do juče, dok ste vi bili narod koji se zvao "Muslimani", riječ "muslimani" se pisala velikim slovom. Kako vam se zbog toga smijao cio svijet, a najviše veliki srpski režiser Emir Kusturica, odlučili ste da se zovete -Bošnjaci.

  Po Vuku imena naroda se piše velikim slovom. Mi Srbi se zovemo tako vec 6000 godina, Hrvati kao narod postoje 600 godina, pa eto i vi Bosnjaci postojite malo više od 6 godina.

  Da još jednom ponovim da se:
  muslimani, katolici i pravoslavci piše malim slovom. Bar je po Vuku tako, tj. dok vi Bošnjaci ne napravite svoju prvu gramatiku!

  Pozdrav i tebi. Moj ti je savjet da si trebao, umjesto tih 12 operacija završiti 12 razreda škole, a ne ostati tako nepismen. Istorija se ne uči na Baščaršiji nego u skolskoj klupi.

  Hristos Voskrse i tebi, brate bivši Srbine.

  Zeljko Tomic

  P. S. Ops! Zaboravih se potpisati sa šifrom!
  muslimani- 6226 - 22.03.2006 : Ozi Melburn - best (0)

  Upamet se baliluku


  Pitam se da li kod vas muslimana, ikada i u bilo koje vrijeme postoji i jedna trunka zdravog razuma, ako uopšte znate šta to znač, jer čitajući ovu knjigu i ostale knjige na internetu gdje ste prisutni (recimo Kladanj, Konjević polje, Ilijaš itd... ) ne vidim ni jedne trunke griže savjesti, uzimajući u obzir vas riječnik, način izražavanja i temu o kojoj pišete.

  Mene lično ne vrijeđa niti vidim tu nešto loše ako kažete za Srbe da su četnici ali zar je normalno ponašati se kao ovaj balija što se hvali čiju ženu "prči", te onaj što se hvali i imenom i prezimenom pa kaže ko je ubio pokojnog Božura i sve ostale gluposti koje valjate u ovoj knjizi.

  Prelistajte malo vaša pisma balije pa ćete pronaći i sami da ste samo na papiru muslimani. Na primjer, Piče iz Vogošće poziva da se vidi sa Srbima u Vogošći pa da i popiju "po koju". Pa, zar ti to Kuran dozvoljava? Piče, zaboravio si da si musliman i tako sličnih, primjera ima na pretek.

  Znamo svi dobro, jos uvijek je svježe i nedavno se dogodilo, tu u našoj blizini klalo se i ubijalo bespotrebno zarad nečijih ludih ideja i ideala zašto vam je sada cilj svetiti se na ovaj nečovječanski način. Zašto vam je cilj potresati mrtve i nedužne žrtve bespotrebnog, i od vas balija izazvanog rata.

  Sada ćete reći da i mi pišemo o vama. Pa naravno, ušli ste na naš, srpski, sajt. Uvukli ste se kao hinje i na svaku vašu provokaciju treba odgovoriti.

  Ponašajte se korektno i razmjenjujte pitanja i odgovore na kulturan način. Ja lično mislim da vi to ne možete i niko vam neće sigurno tražiti da odete odavde iz ove knjige, a u protivnom selite se u vašu poganu federaciju pa se tamo "prčite" ko koga stigne kako kulturno kaže vas balija iz Sokolović kolonije i "skroz" (kako kaže vaša Seni a musko je"). Selite se i iskljucite sa ovoga sajta!

  Dosta ste gluposti navaljali ovdje, valjda vam je to svojstveno jer da niste glupi ne bi mislili da ste muslimani. Sumnjam da ćete razumiti i ovu prethodnu rečenicu. Na kraju pozdrav svim normalnim, kulturnim i korektnim članovima ove knjige a posebno braći Srbima i sestrama Srpkinjama.

  U potpunosti se slažem sa ovim momkom što moli Željka da isključi ove bitange sa sajta ili da cenzuriše knjigu i pusti samo korektna i fer pisma.
  muslimani- 6041 - 21.03.2006 : Rade - best (0)

  Za Samru


  zamenila si me potpuno s onim Papetom. Vidim da ti je i dalje opsesija i da za drugog radeta i ne znaš iako ih je u Vogošći bilo bar 1000. Dalje striji sam i od tvog babe, pa imaj malo uvazavanja kad pricas. Doduše ja tebi opraštam jer ste svi vi retardtirani, sav normalan svet živi u 21. veku, a vi tek u 1412. godini.
  muslimani- 6028 - 21.03.2006 : Srbin Forever Svijet - best (0)

  Ha ha ha


  Neznam samo sto ove poturice dolaze na Srpske diskusije!! ?? Valjda znaju da su potekli od Srba pa ih korijeni vuku....
  Marš poturadi u svoje usmrđele i šugave čakšire i dimije i operite malo te brabonjke jer zaudarate na kilometar, stoko muslimanska....
  Zeljko molim te ovu gamad skloni odavde jer nam kvare i prljaju stranicu!!!
  muslimani- 6025 - 21.03.2006 : Rade - best (0)

  Za sami


  Ej upravo sam se raspitao gospođo samra.
  Začudilo me što ti je taj Pape u fokusu.

  A onda sam saznao za "romanse" ispod tribina na stadionu, i da ti je taj Pape, zapravo bio prvi, pa ga se zato rado sjećaš.

  Sad si malo nervozna, jer ti ti osunećeni adumi ne mogu ništa, a i latinska izreka kaže.... BONUS, PAXIS DOMMUS, pa moraš da laješ, jer dok ti opet Pape ne dođe tebe nema ko da smiri.

  Sad pročitah da si me nazvala papkom.
  Samo da ti kažem, da ti papak na mami rokće.

  Drugo, u pravu si nisi moj nivo.
  Tvoje porjeklo je smećarsko i nadničarsko, a moje vojvodsko.

  Ja u Vogošći imam 100 hektara zemlje, 2 kuće i 12 ostalih objekata, a ti imaš samo te usmrđele dimije koje ti je nana donijela iz Foče.

  Što se Srbije tiče, ide drugo poluvreme.

  Kad se očistimo od naših izdajnika i kad vas ostave ovi okupatori, koji će se ako Bog da ubrzo o svom jadu zabaviti, naša će Srbija opet biti u Karlovcu, a onda

  Nestaće vjere
  koja dupe pere
  muslimani- 5961 - 21.03.2006 : Sarajlija Zapadna Evropa - best (0)


  Svaka muslimanska kuca trebala bi da ima ikonu Slobodana Miloševića, jer ih je "on" spasio jada i belaja ovom prokletom ratu. "On" je otjerao u smrt toliko nevinih srpskih glava da će mu istorija suditi. I zato, kad vi muslimani pišete o "njemu", ustanite iz počasti.
  muslimani- 5905 - 20.03.2006 : Vojnik Srece - best (0)


  Ako se zlo dogodi
  ako me noćas pogodi
  ja neću od smrti umrijeti
  ja ću umrijeti od ljubavi

  Jer ja sam vojnik sreće
  mene metak neće,
  možeš mi ubiti ljeto
  al' živjeće proljeće.

  Ako se zlo dogodi
  ako me noćas pogodi
  ti ne plači, na lice stavi smijeh
  za ovaj grad nije umrijeti grijeh.

  Pucaj ne možes mi ništa
  ja sam k'o svemir velik
  pucaj iz topova trista
  ovo je srce čelik.
  muslimani- 5904 - 20.03.2006 : Rade - best (0)

  Odgovor cerimagicu


  Da ne možete, to je prirodno, jer vas odmah po rođenju hodže uštroje, pa živite kao adumi čitav život.

  To je očigledno i u praksi, jer vam braća Srbi uvijek krešu najbolje ribe.

  Ja sam za primer naveo Vogošću, a tako je svugdje.

  Da li Boba kreše Brenu, koja je čak i ime promenila pa se ne zove fahreta, nego Jelena.

  I kad imadneš vremena reci muratu da pusti vodu, jer alija hoce da se kupa pred namaz.
  muslimani- 5882 - 20.03.2006 : Rade - best (0)

  Osunećene Balije


  Vi balije da možete, koliko lajete, ne bi vam Srbi povalili najbolje ribe u Vogošći, od Zehre, Bisere, Dženeane, Berine... A što se mene licno tiče vaše smrdulje ne bi dotakao ni strujom.

  Samo objasni ko su ove tri žene?

  A drugo, vama koje su Vas hodže naučile da samo lajete, k'o paščad, drugo vam ništa i ne preostaje, jer šta možete kad ste uštrojeni odmah po rođenju.

  Dok su Srbi bili u Vogošći, vaše bule su bile mirne, a čim je Vogošća vama predana, stvoreno je bar 10 izričito zenskih stranaka, koje traže zadovoljavanje svojih "prava", jer im ne možete pružiti vi napola osakaćeni adumi.
  muslimani- 5347 - 14.03.2006 : - best (0)

  Poklon


  Imam sto duluma zemlje i sume, pa posto vam je Karadzic slagao da ce vas nagraditi nudim desetorici srpskih ratnika zeljnih pljacke i tudje imovine da im poklonim ono sto im je njihov Raso slagao.

  Idi na stranu - |1|2|