fix
Logo
fix
Nalazite se na Region-MONTEVIDEO
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

montevideo- 87691 - 17.12.2013 : Drago BG - best (0)

Sergej i ostala velika estrada


Malo je onih koji znaju da li je Sergej Trifunović namjerno ili slučajno obukao majicu sa likom ratnog zločinca Jovana Divijaka. Međutim, tu majicu je obukla jedna javna ličnost, glumac, a dobro je poznato da su glumci non-stop u žiži javnog interesovanja. I već je sigurno do tada znao da je na Balkanu dosta toga pomiješano sa politikom, pa sve i da nije znao čiji je lik na majici pitao bi nekoga ili ne bi ni oblačio majicu sa nečijim likom u jednom Sarajevu. Ovo mi liči na potez kojim se mnogi glumci, estradni umjetnici, pjevači, zabavljači, itd. "dodvoravaju" muslimanima. Srpska populacija im nije dovoljno veliko tržiste, pa što ne bi dobili simpatije i postali "omiljeni" i kod muslimana, što i nije ni mala publika kad se uzme u obzir BiH, Raška, Crna Gora i dijaspora.

Zašto se jedan Sergej Trifunović istinsi ne izvine za taj čin srpskom narodu, a naročito porodicama poginulih? Zato što je lakše ćutati i praviti se lud kao da se ništa nije ni dogodilo, nego izgubiti "popularnost" kod muslimana.

I ne samo Sergej, ima dosta drugih slučajeva, naravno u mnogo blažem obliku. Npr. na prošlom serijalu čuvene Farme, kada je ispao Nazif Gljiva, dovedoše nekakvog Memu - zašto Željko Mitrović ne bi stavio još koju desetinu hiljada evra u džep na račun gledanosti u muslimanskoj BiH i dijaspori?

Ali ne samo to! Na toj istoj Farmi dobar dio sprskih "javnih ličnosti" se toliko ulizivalo tom nekakvom Memi jer je opet računica jasna - kada drže koncerte u Njemačkoj ili Švajcarskoj, zašto ne bi prodali dio karata i muslimanima? I onda taj Memo priča o Sarajevu sve najbolje i najljepše, i prosječan stanovnik Srbije koji je slabo putovao po regionu dobije pogrešnu predstavu o BiH i Sarajevu - nikada i ne pomisli da je u tom istom gradu živjelo dvjesta hiljada Srba kojih više tamo nema.

Znači, kod "javnih ličnosti" u Srbiji je cifra evra ili dolara ispred nacionalnog identiteta, osim pojedinih javnih ličnosti - svaka njima čast. Ne očekuje se od njih da vrijeđaju nekoga, niti da ističu nacionalizam na način na koji to rade neki poznati muslimanski ili hrvatski glumci ili pjevači - ali trebali bi ipak da imaju malo nacionalne svijesti, i da se ne spuste na taj nivo da omalovažavaju vlastite vrijednosti i svoje korijene.
montevideo- 87676 - 16.12.2013 : Burke Podgorica - best (4)

Sergej Trifunuović


Sergej Trifunuović igra lik srpskog vojnika Gorana u niskobudžetnom filmu Spasitelj, američke produkcije iz 1998. godine.

Goran u jednoj sceni muslimanskoj starici odsijeca prst da bi joj skinuo prsten, a u drugoj namjerava da ubije svoju sestru i njenu novorođenu bebu.

Njegov drug i saborac u filmu je Amerikanac Gaj (Denis Kvejd), dobrovoljac u našoj vojsci? Gaj snajperskim hicem ubija muslimanskog dječaka.

Goran i Gaj na uniformi imaju ambleme 1. gardijske motorizovane brigade, iste one brigade u kojoj sam sa dvadeset i jednu godinu bio jedan od starijih vojnika.

Nismo mi na Treskavici ubijali starice, trudnice, novorođenčad i djecu, nego smo se borili protiv mnogo brojnijih i dobro naoružanih muslimanskih vojnika.

Pa, Trifunoviću, ako kad budeš prolazio kroz Kalinovik, svrati u spomen sobu 1. gardijske. U toj sobi ima dvjesta četrdeset slika poginulih gardista. Obrati pažnju koliko su imali godina kad su poginuli. Možda ćeš nešto i da shvatiš.
montevideo- 87675 - 16.12.2013 : NLO Gojino Brdo - best (0)

Sergej Trifunović


Moje mišljenje je da Sergej Trifunović nije nameravao provocirati i omalovažavati srpske žrtve, nego je verovatno na neki način pokušao da poradi na pomirenju dviju "zaraćenih" strana. Očito da je izabrao pogrešno mesto i vreme. Što se tice Jovana Divjaka, on je izdavao naredbe u Dobrovoljačkoj, isto kao sto je Rasim Ljajić uhapsio Ratka Mladića.

Po mom mišljenju, Sergej Trifunović i Dragan Bjelogrlić su pokušali da majicama Jove Divjaka prodaju karte za njihov film "Montevideo". Na taj način su, pljujući po srpskom narodu, pokušali da unovče svoje umjetničko djelo.
montevideo- 87655 - 15.12.2013 : Stari Blizo - best (4)

Brižnoj majci Sergeja Trifunovića


Poštovani uredniče,

Sinoć sam napisao jedan članak, koji je sličan ovom, ali sam nehotično pritisnuo pogrešnu tipku pa mi se sve izgubilo. Kako sam bio ljut na "brižnu" majku, odlučio sam da to ponovo uradim jer naš narod kaže da je "jutro pametnije od večeri"...

Poslije veoma stručnog i veoma korektnog i nadasve lijepog, a za "brižnu majku" Sergeja Trifunovića i poučnog pisanja autora pod brojevima 87595, 87617 i 87629, ja zaista nisam mislio da bilo šta trebalo dodati ali kako sam već bio ljut odlučio sam da to ipak uradim.

Ja ne znam tako lijepo da sročim ono što mislim, pa da iskažem i napišem, jer me je "brižna majka" ergeja Trifunovića uvrijedila u srce i dušu, iako sam otac a ne majka. I zato se obraćam njoj, "brižnoj majci" Sergeja Trifunovića, koja je svojim istupom povrijedila sve srpske porodice, a naročito majke naših poginulih boraca. Ukaljala je ime svih srpskih majki! Ona je čak ukaljala imenicu "majka", uvrijedila i nas očeve tih izginulih momaka, naših boraca.

Zar je nije sramota majki koje izgubiše svoju voljenu djece, drage sinove koji dadoše svoje živote za ovo što mi danas imamo?

Zar je nije sramota majki koji sa svojih dvadeset godina izgubiše svoje mlade živote ni krivi ni dužni za sve ono što se dešavalo? Zar je nije sramota mladića koje u Dobrovoljačkoj ulici pobiše tvoj i Sergejev miljenik jovo divljak?

Zar je nije stid majki od ovih mladića, koje žive tu u njenoj blizini, u njenom ataru? Zar ima snage, obraza, i morala da kao "brižna majka" svoga sina Sergeja, da im pogledaš u oči onima koji su pobijeni od ruku krvnika poput jove divjaka?
Gospođa Trifunović kaže da je pravoslavka i da ima dušu. Zar je moguće da ona doista ima dušu? O njenoj duši i pravoslavnosti sama je već dala odgovor. Nek te bude sramota!

Pročitah na ovoj našoj stranici i spisak poginulih boraca. U jednom danu je nastradalo više od pedeset njih. Pa, zar se gospođa Trifunović ne stidiš njihovih majki, a uz to još kaže da je pravoslavka, da je vjernik, da ima dušu. Ne vjerujem da je ona bilo kakav vjernik i da ima dušu.

Gospođa Boba još kaže da ona i njen sin nisu znali za Dobrovoljačku, pa tvrdi:

 • "Kakve to mi imamo veze sa Dobrovoljačkom ulicom?"

  I doista, nemaju oni nikakve veze sa ulicom ali imaju sa ubicom. Predlažem da na YouTube ukuca: "dobrovoljačka, mjesto zločina" i naći će cijeli film o njenom miljeniku.

  Njoj izgleda nije poznato ni to da je njen ljubimac jovo divljak bio u Hagu!

  Ovim svojim činom ova "brižna majka" i njen sin su uvrijedili i svoje mrtve pretke u Hercegovini. Drznula se čak i da se pozove na Dučića a bilo bi bolje da nije jer ne treba prevrtati kosti takvog velikana i kaljati njegov obraz, kao i obraz svih onih mrtvih duša kkoje još uvijek počivaju u hercegovačkim jamama. I na kraju, gospođa Trifunović je ukaljala i obraz kompletne srpske Hercegovine i čitave srpske nacije.

  Ona još kaže da je kamion krompira otišao na ovu stranu Drine, a da ona u isto vrijeme nija imala šta da jede. E, tu ga je baš pretjerala! Zar normalnom čovjeku može da bude važniji kamion krompira od nekoliko desetina hiljada poginulih mladića?

  Ja znam da je svaka para slatka. Jer ko ima njemu je uvijek malo. Naš naarod kaže da su pare mile ma od koga bile.

  Možda je ova "brižna majka" sa svojim sinom potkupljena kao i mnoge njene sugrađanke. Možda je bliska Sonji Biserko i Nataši Kandić? Sigurno da jeste jer se koristi njihovim "iskrenim srpskim igrama".
 • montevideo- 87622 - 12.12.2013 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (6)

  Porodica Sergeja Trifunovića


  Sergej Trifunović je fenomenalan glumac. Dokazao je svoje glumačke kvalitet u mnogim filmovima u kojim je glumio do sada. Sergej je rođen u 2. septembra 1972. godine u Mostaru u porodici glumca Tomislava Trifunovića i pravnice Slobodanke. Njegov mlađi brat je takođe glumac, Branislav Trifunović rođen je 16. 01. 1978. godine u Kruševcu.

  Citat iz teksta Sergejeve majke:

 • "Iako se kunem Bogom u koga, za razliku od vas, vjerujem, da ni moj sin a ni ja nismo imali pojma ko je Jovo Divjak".

  Ne mogu da vjerujem da jedan pravnik pokušava na ovaj način da na ovom forumu ubjedi ljude u ovu notronu laž, uz put prestavljajući sebe sveticom, a nas...

  Pošto se Boba pravi nevješta i kune u Boga dok svi možemo da vidimo kako pokušava da nas obmane lažima da nisu znali ko je Jovo Divjak, pokušaću da dam odgovor umjesto brižne majke. Očito da je zbog ovoga Sergejova i Branislavova glumačka karijera u krizi, pa mama pokušava da ispravi Sergejovu grubu grešku, jer po pravnoj osnovi pokušati vratiti izgubljeni ugled glumačke porodice Trifunović, je nemoguče. Uz put ne traži naš oprost za tu njegovu grešku, nego naše izvinjenje, što nam uopšte smeta Seregejovo podržavanje anti-srpske politike. Sergej se neće izvinuti jer on ima dostojanstvo i dapače zna šta radi, a mi obični građani treba da se izvinemo Sergeju što on javno podžava zločince nad sopstvenim narodom!

  Evo, ja se ovom prilikom javno izvinjavam Sergeju, zato više neću gledati njegove filmove, jer iskreno rečeno nisam znao, ko je Sergej Trifunović.

  Što se mene tiče, Sergej može slobodno ostati to što jeste, "glumac"!

  Ko je Sregejov prijatelj?

  Jovan Divjak je rođen u Beograd, 11. mart 1937. Bivši jugoslavenski oficir i boščnjački vojskovođa. Divjak je 1992. godine nakon višegodišnje službe u JNA, početkom rata u BiH, zbog ilegalne trgovine oružjem i pokrenute tužba od strane JNA, protiv njega, da bi izbjegao zatvorsku kaznu, kako ga Boba od mila zove, Jovo je prešao na stranu vlade u Sarajevu, koja mu je te kriminalne radnje oprostila. Iako je porijeklom iz pravoslavne porodice u Bosanskoj Krajini, nacionalno se izjašnjava kao Bosanac.

  Hahahahahaaaaaa... Eto, to je Jovan Divjak!

  Sergej Trifunović je politički blizak Demokratskoj stranci. Tokom 1990. godina je učestvovao na brojnim skupovima protiv ondašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića. Očito da je Sergej bio duboko upleten u politiku tadašnjeg vremena. Da li je moguće da je Bobina porodica bila upletena u politiku, a nije znala šta se dešava po ulicama Sarajeva. Ili ih možda uopšte nije interesovalo ko je pobio onoliku djecu u Dobrovoljačkoj ulici? Sergej je po svojim godinama u tom periodu mogao biti vojnik JNA i završiti u toj koloni na Sarajevskim ulicama kao žrtva Jovanova Divjaka! Pitam se samo, da se to dogodilo da li bi Boba i sada podržavala svoga Jovu?
 • montevideo- 87620 - 12.12.2013 : Slobodan Trebinje - best (3)

  Za majku Sergeja Trifunovića


  kao čovjek, bivši ratnik, Srbin, Hercegovac, čitam vaše komentare i vjerujem da vam je teško, inače sigurno ne bi odlučili da na ovakav način probate da opravdate svog sina. Vjerujem u vaše pomaganje narodu Hercegovine za vrijeme prošlog rata i od sveg srca vam se zahvaljujem za to, ali probajte da se stavite na mjesto ljudi u Republici Srpskoj, koji su ipak bili primorani da za vrijeme prošlog rata brane živote svoje djece, roditelja, prijatelja...

  Nažalost, vaš sin je vjerujem ne razmišljajući obukao tu nesretnu majicu sa likom čovjeka koji je predvodio neprijateljsku vojsku i sve što je trebalo da uradi je jedno malo, sasvim malo izvinjenje, ne nama koji smo imali sreću da preživimo nego svoj onoj djeci, ženama, starim, nemoćnim, borcima i svim ostalim koji su nastradali od te iste vojske i tog istog čovjeka. Je li to bilo previše za očekivati?Iskreno, ne bih volio da sam vidio vašeg sina kako nosi sliku našeg komandanta generala Mladića jer to nije način da se on, kao javna ličnost izjašnjava.

  Vjerujem da ovo moje pisanje nećete shvatiti zlonamjerno, kao što ni ja, a vjerujem ni ostali nismo shvatili vaše bez obzira na sve vaše teške riječi i kletve. Ljudski je griješiti, ali i priznati grešku. Pozdrav od vašeg Hercegovca, prokletog da sa 20-ak godina učestvuje u ratu, vidajući se od toga do dana današnjeg kao i mnogi drugi, ali još uvijek ponosnog i koji dobro zna đe mu je mjesto i korjeni.
  montevideo- 87617 - 12.12.2013 : Igor Ivanov Lika - best (4)

  Osvrt na slučaj Trifunović


  Uopšte me ništa ne iznenađuje u pogledu "slučaja Trifunović". Vjerujem da je velikoj broju posjetilaca ovog sajta (a posebno Srbima)odavno poznata antisrpska struja koja "duva" iz pravca majke Srbije, sa apostrofom na glavni Beli grad. Nema razlike radi li se o Srbima preko vode Drine ili nas endemske vrste Srba iz Hrvatske.

  Gospođa, ukoliko sam pravilno shvatio njen tekst, potječe iz kamene i krvave Hercegovine, iz obitelji, koja je kao i svaka srpska obitelj doživjela havariju od strane ustaških krvnika i mesara. Smatram da je ključ u samome odgoju i "dresuri". Gospođa se najvjerojatnije sa godinama ušuškala u beogradski "kozmopolitizam" i promatra horizonte veoma "široko". (cinizma nikad naodmet). Drugim riječima svog sina, je odgojila u opisanoj vrsti širine i Titoizma. Nikako me ne bi začudilo da je "naš" poznati glumac sudjelovao u antiratnim prosvjedima i ispred tv. ekrana zajedno sa svojom majkom Bobom ronio suze gledajući montažne kadrove HTV-a, gdje je upravo izravan prijenos "nemilosrdnog razaranja hrvatskih gradova" od strane "četničkih hordi".

  Tako su jame punjene najbližim srpskim rodom, potpuno zanemarene, ignorirane, a težište tragedije i vapaja je preuzeo primjerice "jadni, miroljubivi i tako nam prelijepi Dubrovnik", koji je ponajviše izmrcvaren upravo od strane hordi iz pravoslavne Hercegovine. Familija Trifunović osjeća i proživljava silnu patnju hrvatskog naroda, a malo kasnije i bošnjačkog.

  Eto braćo moja, tako ja promatram stvar oko gospođe majke, njezinog roditeljstva i odgoja. Drugim riječima svi smo mi čipirani u našim kućama i obiteljskim okruženjima, te nosimo kućni odgoj sa sobom cijeli život. Sergeja Trifunovića, nitko nije naučio prije svega pravoj istini, a kamoli da je imao edukaciju u razvoju empatije prema vlastitome narodu. Dakle, osjećaj pripadnosti je namjerno odgojem, zanemaren i odbačen. Ponekad se zapitam da li je slučajno da su baš njemu dodijeljene određene uloge u srpskoj kinematografiji. Njegov glumački talent je neosporan, no uloge mu često znaju biti prljave, ljigave i nemoralne. Primjerice, iako sam svjestan da se radi samo o filmskom scenariju, ali na neki način sam mu i u zbilji zamjerio ulogu u "Karauli", točnije onu strašnu dozu podmuklosti koju je sačinjavala njegova uloga i rezultirala izdajom iskrenog, posrnulog poručnika. A onda još jedan primjer s filmskog platna, glumi egzekutora vlastitog naroda. (Ubojstvo s predumišljajem).

  Mislim da se u nekom filmu pojavljuje i u ulozi Arkana, što je također prikazano u krajnje prljavom kontekstu i blaćenja srpske strane. Uvijek se sjetim teksta od Dr. Neleta: "Neću da budem švabo", no Sergej Trifunović je baš uvijek taj "švabo" u navedenim filmovima.

  O njegovom odnosu sa zločincem Divjakom zaista ne znam ništa i ne dajem si pravo da komentiram taj dio priče. No svakako sam skloniji vjerovati bratu Vuku Gradiskom, kojeg ovim putem bratski i srdačno pozdravljam, s porukom da držim stranu svakoj našoj dostojanstvenoj i časnoj duši. Također, upućujem pozdrav svim pravim Srbima širom planete.
  montevideo- 87611 - 12.12.2013 : Peđa Spajić - best (4)

  Komentar na post majke sergeja trifunovića


  Ja stvarno ne mogu da razumijem da jedan glumac, akademski građanin ne zna ko je jovan divjak - nije greška što su mala slova u imenu jer velika treba zaslužiti)!

  A, kako je znao obući majicu sa njegovim likom? Volim ja seregeja, i znam da nije on tako glup, i naivan. Neću da polemišem ko je u pravu, a ko nije. Za mene srpskog borca, izbjeglicu, porodicu poginulih to je totalno neprihvatljivo. Šta ja da mu opraštam ili on nama? On je svojim postupkom dokazao svoj stav prema svima nama!

  Primili smo mi mnogo udaraca sa svih strana, ali ovakve stvari bole. Gledam njegovu sliku u "majici", pa pobogu kako je nasmijan i srećan, neka mu je na čast!

  Ne zabranjuje njemu niko dolazak u Republiku Srpsku. Samo nije on više za javna istupanja kod nas. Ja ne mogu poslati svoje dijete da ide na Jahorinu i da uživa u njegovom nastupu. Imamo mi u Bosni još mnogo predivnih planina ( Bjelašnica, Igman, Vlašić), vjerujem da će tamo biti divno dočekan- neka i treba!

 • "Sretan ti put, putuj igumane!" - reče jedan naš pisac.
 • montevideo- 87609 - 12.12.2013 : Somi Lutalica Bijeljina - best (5)

  O tekstovima majke Sergeja Trifunovića


  Molim vas da skinete ovu kobilu, majku od ovoga konja Sergeja alkoholičara. Pa zar je moguće da smo osuđeni do tih granica da čitamo kletve neke kobile. Njen Konj Sergej alkoholičar, nije samo nosio majicu od onoga Ovana Divljaka, već je i posle toga srao po našim mrtvima, i solio nam nezarasle rane. Njoj je bitan njen otac, mesar iz Mostara, koji je umro prirodnom smrću, dočekavši starost sa svojim unucima. A mog oca ko šiša što ostavi kosti u svojoj 47. godini života, ne dočekavši ni mene da sazrim kako treba, a da ne pričamo o unucima. Zato bih vas zamolio da ako je ikako moguće da se obrišu njeni tekstove. Pa zar nam nije dosta poturica, treba sada da slušamo i ove buduće?
  montevideo- 87601 - 11.12.2013 : Slobodanka Trifunović Jagodina - best (8)

  Istina u vezi mog sina Sergeja Trifunovića


  Odgovor,

  Prvo i osnovno niste objavili moje pismo u cjelini, a najosnovnije je da se toj vašoj neizmjerno tvrdoj glavi ne može dokazati, iako se kunem Bogom u koga, za razliku od vas, vjerujem, da ni moj sin a ni ja nismo imali pojma ko je Jovo Divjak. Vi ste riješili da satanizujete mog Sergeja i neka vam je na čast. Svakog ko je toliko zao treba žaliti istinski. Umjesto da se vi Sergeju izvinite vi tražite to od njega. Da niste zamijenili teze? Moj sin je samo rođen u Mostaru i sa 2 mjeseca života živi u Srbiji, pa zašto bi on morao znati ko je Jovan Divjak. Mi nismo izbjeglice, jer mi je suprug Srbijanac.

  Neka Gospod da svakome po zasluzi.

  Pišete Sergej je blizak prijatelj sa Divjakom. Da li ste normalni, on ga u životu nije nikada ni vidio.

  Daće Bog da i vaši potomci dožive još gore stvari. Ne želim im to, ali sve što čovjek u životu radi vrati mu se. Jeste li razmišljali o tome.

  Boba
  montevideo- 87597 - 11.12.2013 : Slobodanka Trifunović Jagodina - best (5)

  Istina o mom sinu Sergeju Trifunoviću


  Treći put vam pišem ovo, ali do vas ne stiže iz meni nepoznatih razloga.

  Ja sam majka Sergeja Trifunovića, Mostarka, a i njega sam rodila u Mostaru, iz pravoslavne porodice i udata za Srbina.

  Uporno anatemiše mog sina zbog te proklete majice Jovana Divjaka, za koga moj sin do tog vašeg anatemisanja nikada u životu nije čuo. Ne samo on, već ni ja, a sigurna sam ni 98% ljudi u Srbiji. Da li ste toliko ograničeni kada vam se to ne može dokazati, ili su to ostaci ratni? Zabranjujete mu dolazak u državu u kojoj je rođen, zašto? Tako vam se može, ali ničija do zore nije gorjela. Ne prijetim jer sam vjernik, za razliku od vas. Nadalje tražite da se izvini i položi cvijeće u Dobrovoljačkoj ulici. Ja ću po tom vašem principu pitati vas: Zašto gospodo niste došli na grob mog djeda i dva strica koja su bačena u jamu od strane ustaša 1941. godine a ubili i mojih 20 Ivkovića?" u Hercegovini. Vi ćete mi na to odgovoriti:

 • "Kakve mi veze imamo sa tvojim precima!

  ...a ja ću vama isto pitanjem:

 • "A, kakve moj sin ima veze sa ubijenim u Dobrovoljačkoj ulici?"

  Radi vaše informacije tražite obaviještenje o mom ocu Vojinu Ivkoviću Đotunu, mesaru iz Mostara. On je veći bio Srbin od svih vas zajedno. Šta mislite da je njegov potomak mogao biti drugačiji? Ako mislite ljuto se varate.

  Nadalje, provjerite koliko je moj suprug Toma, glumac činio za vas preko Drine u ovom zadnjem ratu i koliko je pomagao finansijski i igrao monodramu na prvoj borbenoj liniji. Odlično se sjećam tih dana kod vas ratnih moj muž salje Srbima u Hercegovini kamion krompira, a ja u kući, Bogom se kunem nemam ni jedan jedini krompir, ni pare, a puna kuća izbjeglica i Sergej student u Beogradu. Je li nam to od vas hvala?

  Vama, uvaženim pljuvačima moram podvući da znam da u ratu su Srbi nosili ustaške jakne - odnosno vi ste to nosili, pa što sami sebe ne pljujete, jer ste znali da su ustaške. Ali, zato moga sina hoćete da linčujete potpuno nevinog. Vas iskreno treba žaliti i moliti se Bogu za vas da vam da malo pameti. Evo, obećavam da ću se ja moliti za vas.

  Šta mislite može li se desiti da ta pljuvačka kojom pljujete Sergeja se može vratiti vama kao bumerang, a tek ćete se vi od nje teško oprati. Čovjek i kada čini dobro desi mu se loše, a šta mislite kako je kada čini zlo?Na vašu dušu.

  Moja rijetka, ali pravedna suza, kao i svih pravednih vjernika je teškaTo sam se više puta uvjerila u mojoj šezdeset i nekoj godini.

  Naš genijalni Dućić kaže:

 • "NEMA VELIKANA ZA MALE LJUDE. VELIKI ČOVJEK VAS SUDI PO VAŠIM VRLINAMA, A MALI ČOVJEK VAS SUDI PO VAŠIM MANAMA. VELIKAN NADJE NAČINA DA VAS I NA TAJ NAČIN UVELIČA, A MALI ČOVJEK VAS UNIZI I SMANJI. SITAN ČOVJEK SE BAVI SAMO SITNICAMA."

  I poslije ovoga vas pitam ko bi kome trebalo da se izvini?

  Slobodanka
 • montevideo- 87595 - 11.12.2013 : Vuk Gradinski RS - best (9)

  Majka Sergeja Trifunovića


  Namjera mi nije da praznoslovim polemišući sa osobom koja se predstavila kao majka Sergeja Trifunovića, samo bih, posluživši se njenom terminologijom, "postupio po pravilima istine".

  Kao neko ko je najbolji komad od 1420 dana svoje mladosti potrošio u ratu u kojem je, kako reče Pjesnik, bilo "najviše cvilotužnih, ni krivih ni dužnih", osjetio sam se svojevremeno izuzetno iznenađen i uvrijeđen istupom gospodina Trifunovića (kojega sam kao umjetnika do tada izuzetno cijenio i poštovao), na kojem se on zalagao za oslobađanje zatočenog Divjak Jovana, optuženog od srpske strane za zločine u tom istom ratu. Ne kažem da zbog ovoga gore navedenog sada tom Trifunoviću treba "sve po spisku" ali razumijem ogorčenost mojih sapatnika i sastradalnika najavljenim gostovanjem dotičnog na nekom skupu na odbranjenoj i sačuvanoj ljepotici Jahorini ili, po srpski i izvorno, Javorini, kao i uvrijeđenost majke zbog tih istupa i nekih uvredljivih pisanja. Ovo je osvrt na pisanje Sergejeve majke na ovom forumu.

  Čudi da Sergej, kao neko kome su "oni" pobili pretke bacivši u jamu prerezanih vratova pradjeda mu i svikolice čeljad, ukupno iz kuće njih dvadesetoro, nema stav prema "njima". Ne zbog osvete nego da se ne ponovi, jer "oni" su uvijek spremni, za dom i nož. A možda nije ni čuo za to, odrastajući u blagodetima bratstva-jedinstva u doba pentagrama u jednoj onovremenski savremenoj porodici, daleko od Hrista i krsta sa tri prsta.

  Gospođa mama kaže da krivica Jovana Divjaka nije dokazana, stavljajući pod navodnike riječi "ratni zločinac" uz ime Divjakovo. Od koga je trebala biti dokazana? Od istih onih koji su jednom Andriji Artukoviću, "broju dva" ustaške države, svojevremeno dokazali da je odgovoran za ubistvo dvojice zarobljenih partizana ali i da nije dokazano da je odgovoran za genocid nad Srbima u NDH, za Jasenovac i Gradišku u kojim je na najsvirepiji način umoreno bar 600.000 ljudi, mahom Srba, za postojanje jedinog dječijeg logora u istoriji čovječanstva, za Jadovno, Jazovku, Korita, Glinu, Prebilovce, Klepce pa i za nesretnih dvadeset Ivkovića, predaka mu, poklanih iz jedinog razloga što su bili Srbi ili što nisu bili katolici, kako je kome lakše za shvatiti.
  montevideo- 87571 - 09.12.2013 : Slobodanka Trifunović Jagodina - best (6)

  Sergej Trifunović


  Poštovani,
  Nadam se da će neko od Vas ovo proučiti i postupiti po pravilima istine.

  Ja sam majka Sergeja Trifunovića, rodom iz Mostara, a i njega sam rodila u Mostaru. Potekla iz srpske porodice. Moga djeda i dva strica i mojih Ivkovića u jamu su bacile ustaše 41. godine. Ukupno njih dvadesetoro!

  Pitam se, da li je moguće da potomak takve porodice može biti blizak "ratnom zločincu" odnosno Divjaku, čija se krivica, kako sam čula nije ni dokazala. Da li vi mislite da je Sergej znao i čuo uopšte za tog Divjaka do te proklete majice. Garantujerm da u Srbiji do tada 98% ljudi nije znalo ko je Divjak. Izvinite, ali, da li vi uopšte razmišljate glavom? Moj suprug, a Sergejev otac je toliko učinio za Srbe u Hercegovini u toku rata, kako rijetko ko iz Srbije je učinio. Raspitajte se o Tomi Trifunoviću i njegovom učešću u pomoći Srbima u ovom ratu. Neka vam je na čast svaka loša riječ o mom sinu i pljuvanju po njemu. Ja sam vjernik, a moja, poštena suza, kao i drugih poštenih ljudi, je mnogo teška. Neka vam je Gospod na pomoći, ali ljude koji toliko, bez ikakvog osnova mrze treba žaliti i moliti se za njih. Evo, ja ću se moliti za vas.

  Boba

  RE: Sergej Trifunović  Poštovana gospođo,

  Vašeg sina, Sergeja Trifunovića, sam nekada jako cijenio kao glumca i čovjeka, isto kao i Đorđa Balaševića i Dragana Bjelogrlića koje danas prezirem i apsolutno bojkotujem njihovo djelo.

  Duboko poštujem Vašu porodici i hvala Vam što ste sa nama podjelili istoriju svojih predaka jer sam jako dirnut sa tim što sam saznao od Vas.

  Međutim, postupak Vašeg sina nikako ne opravdavam i ne mogu da se sa Vama složim da je to Vaš sin uradio iz neznaja. Uostalom, nositi majicu sa likom čovjeka koji je uhapšen u Beču pod optužbom da je ratni zločinac od strane države čiji ste Vi državljanin ipak nešto govori. To što se Sergej usprotivio potezu koji je uradila Srbija, zemlja u kojoj je rođen, neka mu bude na čast.

  Svim čitaocima ovog foruma je jako dobro poznato da je Vojni sud JNA, još prije početka rata u Bosni, osudio Jovu Divjaka za prodaju oružija Hrvatima u Kiseljaku još prije nego što je rat u Bosni i počeo. Među nama ima i svjedoka koji mogu da potvrde da je Jovo Divjak komandovao jedinicama, čak i prisustvovao mučenju zarobljenih srpskih vojnika. Činjenica da za svoja zlodjela nije odležao ni jednog dana zatvora me nimalo ne iznenađuje jer nad Srbima su svi zločini opravdani i mnogi naši dušmani su prošli nekažnjeno. Ipak, to ne znači da nisu krivi i da ih gore u Carstvu Nebeskom ne čeka zaslužena kazna.
  montevideo- 72836 - 16.08.2012 : Novak Alimpić Beograd - best (0)

  O našem glumcu


  Stari na kraju sam ipak ukucao i pročitao intervju svim novinama kojima je dao i svaki je bogatiji i bogatiji. Mislio sam da želiš da me rasplačeš granatiranjem Sarajeva...

  Šta reći o našem "velikom" glumcu.Ja bih prvo zakukao što je u drami "Bife Titanik Bogdan Diklić na kraju pucao ćorcima.

  Kaže Mladić rekao "rastresite im mozak"? A u stvari kum Žoržo mu je nalazio Rumune koji su mu rastresali deo tela na kom je sedeo pišući knjige Gluma 1, 2. i 3. i udžbenik jedan po jedan... I Gluma svi na jedan...

  Grehota je komentarisati, što bi rekli "faca ga odaje" pa nije ni čudo. Sve je to odgumio za apanažu od 2-3 hiljade evra, da ne bi snimao reklamu za Grand kafu.

  Moram priznati da posle ovog intervjua, ni bubašvabe ni zmije nisu tako gadne!
  montevideo- 72800 - 15.08.2012 : Ratko Obrenovic Detroit,USA - best (2)

  Bora Stjepanović


  O Bori Stjepanoviću sam do sada imao neutralno mišljenje. Onako sićušan i zbunjen, veoma dobro glumi uloge slabašnih ljudi koji se veoma loše snalaze u društvu. U njegovim ulogama uglavnom susrećem osobe lošeg karaktera, koje sa puno muke ostvaruju najobičnije životne ciljeve.

  Izgleda da Stjepanović uopšte i nije glumac! On u svojim filmovima samo igra sebe, onakvog kakav on i jeste svom stvarnom životu. Jer, kako objasniti činjenicu da je u jednom-jedinom članku uspio da ispljuje i Srbe sa Pala i muslimane iz Sarajeva. Malo je ljigavo da čovjek o sebi sam kaže da je kao glumac "dvije stepenice iznad svih"!

  Ova flaša od čovjeka isto misli i o Beograđanima! Ni tamo mu niko ne valja, od političara pa do običnih ljudi. Naravno, izuzetak čini njegov tast kod koga bi otišao čak i da ovaj živi u Prištini.

  Za ovog kvazi-glumca čak ni Kusturica ne valja! Možda je to zbog toga što je Kusta bar dvije stepenice iznad njega. I kao čovjek i kao umjetnik!

  Što se ovog jadnika tiče, želja mi je da se njegovo ime nikada ne pomene na ovoj stranici. A što se njegovih filmova tiče, vjerovatno ću da ih u budućnosti izbjegavam.
  montevideo- 72725 - 13.08.2012 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (1)

  Upisivanje u pravoslavlje


  montevideo- 27299 - 14.03.2011 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (0)


  Bojkotovati film "Montevideo Bog te video" ili ne?

  Napisao: Miodrag Lukić, književnik

  Bojkot je strašno oružje kada je umjetničko djelo u pitanju. Bojkot je strašniji od najgore kritike jer djelo, bilo ono filmsko, literarno, muzičko ili pozorišno pada u zaborav ubrzo posle samog nastanka. Govorim naravno o medijskom bojkotu, a ne o bojkotu gledalaca, čitalaca ili slušalaca koji je praktično nemoguće u cjelosti organizovati.


  Da li je moralno pozvati gledaoce da ignorišu jedno filmsko djelo zbog incidenta koji se nedavno desio kad je glumac Sergej Trifunović nosio majicu na kojoj se nalazi lik psa rata Jovana Divjaka, optuženika za ratne zločine?

  Nije, nije moralno zbog svih onih ljudi koji su učestvovali u stvaranju ovog djela, koje neću gledati, iako ne pozivam gledaoce na isključivi bojkot. Ne pozivam na bojkot filma "Montevideo Bog te video", ali zato pozivam gledaoce na bojkot svih antisprskih filmova koji su napravljeni u poslednje dvije decenije!

  Pozivam gledaoce da bojkotuju filmove u kojima igraju glumci, koje režiraju režiseri i za koje su scenario pisali oni koji su učestvovali u bilo kom antisrpskom filmu, pa bilo da se radi o Turneji, Spasitelju ili Go Vest.

  Ne zaboravite da su; Rade Šerbedžija, Mirjana Karanović, Bogdan Diklić, Voja Brajović, Dragan Nikolić, Mira Furlan i još desetine naših zaista kvalitetnih glumaca glumili u filomovima koji nam kao narodu nanose ogromnu štetu.

  Mislite da su morali?

  Nisu, vjerujte mi da nisu i znam da su nažlost ljudi koji su često idoli, kako mladim, tako i zrelim ljudima, vrlo često obični beskičmenjaci.

  Prije par godina na filmskom festivalu u Solunu sam bio svjedok kako je jedan naš poznati režiser dobio novac za dalji razvoj scenarija. Pojavio se na festivalu sa scenarijom za film o pornofilima u Beogradu. Ogavna priča kako sam mogao da zaključim, ali je dobio novac uprkos tome što niko nije vjerovao da je to moguće. Izjavio je magičnu rečenicu:

  PREMIJERA FILMA JE PLANIRANA NA DAN MASAKRA U SREBRENICI!

  Mislim da Vam je jasno o čemu govorim i da Vam je jasno da u filmskoj branši sve vrvi od ljigavaca koji su uz to vrlo često, narkomani i perverznjaci, a samim tim najgori ološ.

  Da pozivam Vas da ignorišete sva filmska ostvaranje u kojima učestvuju ljudi bez obraza!

  Pozivam Vas da ignorišete televizije koje Vas truju, Farmom, Velikim bratom, Dvorom, serijama i sličnim šundom.

  Pozivam da se probudite i ignorišete one koji od svih nas godinama prave budale.
  montevideo- 27294 - 14.03.2011 : Vasilj Vasiljevic Doboj rs - best (0)

  Prodane duše


  E moj brate, znaš šta je najgore u vezi ovog pisma? Njega je pisala prodana duša, đubre od čoveka, nazovi Srbin iz SDP-a, Blažo Stevović. On i Bjelogrlić su đubrad iste vrste. Nije ni čudo što je naš narod u ovakvom položaju kad ovakav izmet dobija prostor da laje kao pas!
  montevideo- 27293 - 13.03.2011 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

  Reakcija iz Federacije


  Reakcije iz Federacije zbog Bjelogrlićevog izvinjenja.

  Da li su se bosanski muslimani ikad izvinuli za zla njihovih aga i begova koja su počinili srpskom narodu, zbog kojih su sva zla nastala i ponavljaju se neprestano vjekovima u Bosni. Ne nikada, naprotiv ponosni su na to i diče se ako potiču iz takve pordice.
  Čitajte pažljivo, komentar nije potreban!

  13. 03. 2011. 08:00
  Pismo Bjelogrliću: Budi muško i idi do kraja - izvini se za sva stradanja svojih Gačana!
  Izvor: dnevnik

  Pismo Bjelogrliću: Budi muško i idi do kraja - izvini se za sva stradanja svojih Gačana! Dragane Bjelogrliću, neosporno je da si dobar glumac i reditelj, pa i producent, bio i za vrijeme Slobe i ostao za vrijeme Borisa. Imaš muškosti i odvažnosti. Pa idi do kraja... Kada si krenuo u izvinjenja, kreni od djedovine. Kreni od zemlje zvane Gacko.

  Gačanine! Kada si krenuo u izvinjenja, kreni od djedovine. Kreni od zemlje zvane Gacko.

  Dakle, Bjela, danas hitno sazovi press i reci im:

  1. Da je prije rata u tvom Gacku živjelo 35 posto Bošnjaka, a danas 1 posto.
  2. Osudi Šešeljevce, Arkanovce i Bele orlove koji su uništili sve bosnjačko u noći između 29 i 30. travnja 1992. godine kao uvertiru za uništavanje ljudi.
  3. Osudi pojave koncetracionih logora u tvom Avtovcu, otuda su Bjelogrlići, u Osnovnoj školi "R. Radivojević" u Kalinoviku, a to je blizu Gacka i u rudniku i termoelektrani Gacko.
  4. Zatraži oprost i za kasarnu zvanu Catrnja u Bileći.
  5. Izvini se u ime Gačana za silovane žene i DJEVOJČICE, Bjelogrliću Dragane!
  6. Fazlagića kulu ti neću pominjati, bruka je biti Gačanin a ne znati šta se tamo zbilo 17. i 18. lipnja 1992. godine.
  7. Strijeljanje, Bjelogrliću, onih kojima Bjelasica pomogla nije!
  8. Po istraživanjima moje malenkosti i tima istrazivača u Gacku je u proteklom ratu ubijeno 177 civila, Bjelogrliću Dragane! Civila!!!
  9. Kada budeš putovao od Gacka ka Trebinju, baci pogled na lijevu stranu, na VRBICU, rekao bi laik hotel - klaonica, Bjelogrliću Dragane.
  10. Što prije se izvini, da bi ostao onaj omiljeni Bjela, jer si krenuo u proces IZVINJAVANJA!


  Dragane Bjelogrliću, neosporno je da si dobar glumac i reditelj, pa i producent, bio i za vrijeme Slobe i ostao za vrijeme Borisa.

  Imaš muškosti i odvažnosti.

  Pa idi do kraja.

  Sve što ti napisah, reći ću u kameru, a kada se vidimo na Dorćolu, na najboljoj kafi, da Te i tu pohvalim, doći ću sa više detalja o stradanju tvojih Gačana.

  Najmanje što od Tebe očekujem je da sa Vladimirom Vukčevićem kreneš u juriš na neke koji se i danas kriju na 50 kilometara od tebe, a istrijebili su ti Gacko od susjeda.

  Dragane Bjelogrliću zvani Bjela, ovo ti je i ulaznica za nove festivale gdje će, iskreno se nadam, za tebe tepih biti uvijek crven.

  Poslije ovoga izvinjenja VRATIĆE SE RODE, DRAGANE BJELOGRLIĆU!
  montevideo- 27267 - 12.03.2011 : Vasilj Vasiljevic Doboj, RS - best (0)

  Budali


  Za ovu budalu koja kaže da je Srbin: Srbi nikada ne upotrebljavaju riječ "papak". A što se filma tiče on nije prikazivan samo na Palama već ni u Dubici, Prnjavoru, Doboju a neće ni u Biljeljini. Čvrsto sumnjam da je prikazivan i u Zvorniku.

  Što se tiče Dodika, pa on je veći Srbin od nesretnog Radovna i ostalih lopuža iz SDS-a. Znam vrlo dobro kao su pojedini od njih stekli bogadstvo, bog ih kaznio za sve.

  Kažeš bićeš u dobrunu. Voleo bih da te upoznam, mada lično ne verujem da bi musliman hteo da dođe u Dobrun.
  montevideo- 27266 - 12.03.2011 : Velimir Adžić Ilijaš - best (0)

  Bog te vidjeo


  Kako bi to naš narod lijepo rekao "Bog te vidjeo, šta uradismo! A radi se o otkazivanju premijere u Palama filma "Montevideo, Bog te video" i cijeloj halabuci oko izjave reditelja filma Dragana Bjelogrlića i postupka Sergeja Trifunovića.

  Pominjanje Jovana Divjaka neupućeni bi prvo pomislili da se radi o nekom filmu o Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, a ne radi se o tome.

  Zato za neupućene treba reči o čemu se radi u filmu "Montevideo, Bog te video."

  Glavna nit filma je istorijski uspjeh fudbalske reprezentacije Kraljevine Jugoslavije u Urugvaju u Montevideu 1930. godine na prvom svjetskom prvenstvu u fudbalu i osvajanje trećeg mjesta, kao i ličnosti mladih fudbalera, koji su svojim entuzijazmom i talentom ostvarili veliki uspjeh, pronijeli slavu svoje zemlje u svijetu i postali istinske zvijezde i prave legende.

  "Montevideo, Bog te video!" je priča o podvigu mladih srpskih fudbalera koji će u narednim godinama biti istinske zvijezde, idoli narodnih masa. Blagoje-Moša Marjanović i Aleksandar Tirnanić " Tirke bili su više od zvijezda i još mnogo godina kasnije markantne figure u našem fudbalu.

  Radnja filma je smještena u Beogradu, 1930. godine i ima nekoliko paralelnih tokova. U njemu se upoznajemo sa fudbalerima i njihovim sudbinama, njihovim ljubavima, prijateljstvima i brojnim iskušenjima. Ova istorijska melodrama nam pruža jedinstven i pomalo nostalgičan pogled na Beograd 1930. Oživljava ona dobra, stara vremena podsjećajući nas na jednu podosta drugačiju eru o kojoj smo skoro sanjivo slušali od strane naših starih, o eri kada su vrijednosti i vrline bile nešto sasvim drugačije od onoga što su danas.

  Film nisam gledao ali sam pročitao komentare koji govore da se radi o domaćem filmu visoke vrijednosti, da su nagrađeni film, reditelj i glumci. Da ga gledaoci posmatraju sa oduševljenjem i da sa pogledane predstave izlaze suznih očiju od zadovoljstva. Da se nakon dužeg vremena pojavio, eto takav, jedan domaći film.

  Ali, Bog te vidjeo, šta smo uradili?

  U Sarajevu gde je održana premijera filma "Montevidea", Sergej Trifunović se pojavio u majici s likom ratnog generala BiH Jovana Divjaka, a reditelj filma Dragan Bjelogrlić je dao izjavu, da mu je žao što Divjak neće biti na premijeri. Zbog toga je zakazana premijera filma u Palama otkazana, iako je organizator sve uložio i karte rasprodao za dvije projekcije.

  Posljedica toga je da će tako dobar srpski film svi gledati samo ga Srbi neće moći gledati.

  Da li je trebalo i da li je bilo moralno pozvati gledaoce da ignorišu jedno filmsko djelo zbog incidenta koji se desio kad je glumac Sergej Trifunović nosio majicu na kojoj se nalazi lik Jovana Divjaka, optuženika za ratne zločine i izjave reditelja Dragana Bjelogrlića?

  Lično mislim, kad bih bio u situaciji da odlučujem kao sudija, da bih odvojio ove dvije stvari jednu od druge. Film bih posmatrao posebno, a incidente posebno.

  Film bih pustio da ga narod posmatra zbog svega što je o njemu pozitivno rečeno, a o akterima incidenata bih posebno raspravljao.

  Mislio ja tako ili ne mislio, film će ipak biti gledan nakon izvjesnog zastoja koji je bio nepotreban.

  Međutim, pitam se i šta možemo učiniti akterima incidenata. Pozivajući se danas na ljudska prava, slobodu govora, pisanja, slobodu kretanja, nemamo pravnu normu po kojoj bi im mogli izreči kazne.

  Sve što možemo učiniti je traženje moralne osude i pozivanje odgovornih da ih u buduće odgovornije i s opreznošću angažuju.

  Šta smo mi ovdje uradili?

  Skrenuli smo u izvjesnoj mjeri pažnju sa aktuelnog događanja u vezi ratnog zločinca Jovana Divjaka i prenijeli je na film sa kojim on nema nikakve veze.

  Kaznili smo svoj srpski narod da ne gleda jednu vrlo dobru stvar.

  Ja znam da ću imati protivnika ovom mišljenju, ali sam siguran i da ih ima koji misle i kao ja.

  No, svako ima pravo na svoje mišljenje.

  Poštovani prijatelju,

  ne sudimo mi ovdje umjetničkom djelu već moralnosti njegovih autora. Bez ikakve sumnje film je dobar i ostaviće značajan trag u analima srpske kinematografije. Međutim, postoji tu i jedan drugi aspekt - finansijski. Dragan Bjelogrlić i Sergej Trifunović su procjenili da hapšenje Jovana Divjaka mogu da iskoriste u svrhu propagande filma u Federaciji, koja je za srpsku kinematografiju koska koju je teško oglodati. U Beogradu bi im ovaj ogavni potez prošao bez značajnijih incidenata jer savremeni Beograd nema epitet srpskog grada. Međutim, očigledno je da Bjelogrliću i Trifunoviću nije poznat mentalitet nas Srba iz Republike Srpske, pa im se koska bačena muslimanima vratila poput bumeranga i razbiti od vlastite glave.

  Filmu želim uspjeh, a Bjelogrliću i Trifunovići finansijski fijasko. On se već pojavio na nekim sajtovima odakle možete da ga skinete i pogledate besplatno. Možda ću ga i ja pogledati jednoga dana, ali tek kada se strasti stišaju a ja budem spreman da oprostim ovu uvredu. Oprostim, ali ne i zaboravim.

  Međutim, bioskopsku kartu nikada neću kupiti, isto kao ni DVD. Za mene je prošlost vrijeme kada sam Bjelogrlića cijenio kao glumca a Trifunovića kao velikog Srbina.
  montevideo- 27247 - 09.03.2011 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Za šaku maraka


  Već 60 godina balkanski narodi vode propagandnu kampanju protiv Srba, dominantnog naroda na ovim prostorima. Uz pomoć velikih sila, razvodnjilo se naše jezgro: od Južne Srbije nastadoše Makedonci a poturčeni Srbi postadoše Bošnjaci. Hrvati nam pokradoše jezik i prisvojiše ijekavicu, a Slovenci dobiše svoju državu i naciju a da kroz čitavu svoju istoriji nisu podigli ni jednu-jedinu bunu...


  Ne tako davno Đorđe Balašević je na nastupu u hrvatskom mjestu Domaševcu izjavio da je njegov maternji jezik - hrvatski, a da govori srpski koji je iskrivljena verzija hrvatskog jezika...

  Ovakva izjava Đorđa Balaševića me i nije baš mnogo iznenadila jer on već godinama vodi ulagivačku politiku prema Hrvatima i muslimanima, a koja se pokazala jako efikasnom u slučaju razno-raznih estradnih zvjezdica kojima je pošlo za rukom da održe jako uspješne koncerte u Zagrebu i Sarajevu...

  Sve u svemu, kada mi je "Panonski mornar" dirnuo srpski jezik, ja sam njegove CD-ove nabio na klinac i od tada ne slušam njegovu muziku.

  Slučaj Sergeja Trifunovića i Dragana Bjelogrlića je još strašniji! Iako sam ih do ovoga incidenta izuzetno cjenio, dostojanstvo mi ne dozvoljava da zaboravim ovaj gnusni akt pljuvanja po nevinim žrtvama vlastitog naroda. Ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji su u stanju da za nekoliko karti za nekakav bijedni film manipulišu nevinim žrtvama, mladim vojnicima pobijenim u Dobrovoljačkoj ulici?

  U svemu ovome jedino pohvalno je što su Srbi u Republici Srpskoj najzad rekli svoje "NE" i odlučili da kazne one koji ljubav drugog naroda kupuju tako što ponižavaju svoj vlastiti.

  Srbi su veliki narod, ali bez čvrstih stavova i principa. Podsjećaju me na bika koji, kada ga ujede muva balegara, samo nezainteresovano odmahne repom. Mislim da je krajnje vrijeme da ustanemo u vlastitu odbranu, jer bez toga ovakva vrijeđanja će da se i dalje nastave.

  Pozivam sve poštene Srbe da bojkotuju film "Montevideo, Bog te video" i tako kazne Sergeja Trifunovića i Dragana Bjelogrlića!
  montevideo- 27246 - 09.03.2011 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

  Montevideo, Bog te video


  "Svako ko podržava optužene za ratni zločin je stvarno magarac", kaže za "Vesti" scenarista serije "Moj rođak sa sela" Radoslav Raša Pavlović.


  Iako je "Montevideo, Bog te video" posle dužeg vremena domaći film koji govori lepo o Srbiji i junacima jednog vremena sada mu u nekim srpskim sredinama preti bojkot.

  Uvređeni što je režiser Dragan Bjelogrlić rekao da mu je žao što sarajevskoj premijeri neće prisustvovati Jovan Divjak i što je glumac Sergej Trifunović nosio majicu sa likom uhapšenog generala BiH, na Palama je otkazana projekcija, a dvojica aktera su stavljeni na stub srama, jer su njihovi gestovi protumačeni kao podrška čoveku osumnjičenom za ratni zločin.

  Tako im i treba!
  montevideo- 26167 - 15.01.2011 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Adio Kerida
  Ova pjesma je napisana na "ladino jeziku", koji nazivaju i "jezik španski jevreja". Ovo je, ustvari, dijalekt španskog jezika iz 15. vijeka, onaj isti jezik kojim je govorila čitava Španija, uključujući i Kristofera Kolumba u trenutku kada je otkrio Ameriku.

  Kada su Jevreji 1492. godine protjerani iz Španije, raselili su se širom Evrope i Azije. Naučili su jezik područja u kome su započeli novi život, ali su sa koljena na koljeno prenosili i svoj maternji jezik - španski iz 15. vijeka. Ovaj jezik je ostao u originalnoj formi sve do današnjeg dana, isto kao što je Srpska pravoslavna crkva sačuvala naš staroslovenski jezik.

  "Adio kerida" je stara narodna pjesma španskih Jevreja, pa njen autor nije poznat. U seriji "Miris kiše na Balkanu" slušate ovu pjesmu u izvođenju Marije Vicković, koja uz Mirku Vasiljević, Kalinu Kovačević i Aleksandru Bibić predstavlja pravo osvježenje za oči i dušu.

  Za razliku od mojih zemljakinja na Sokocu, ja ne gledam španske serije, pa španski (a ni ladino) jezik još uvjek nisam naučio. Ipak, kada su me zainteresovale riječi pjesme "Adio Kerida", koja se pojavljuje u uvodnoj špici serije "Miris kiše na Balkanu", preveo sam ovu pjesmu sa engleskog jezika.

  Zbogom ljubavi

  Zbogom,
  zbogom ljubavi,
  Ne želim više živjeti,
  život si mi zagorčala.

  Kad te je majka rodila,
  I u mladosti podizala,
  Nije ti podarila srce,
  Da možeš voljeti.

  Zbogom,
  zbogom ljubavi,
  Ne želim više živjeti,
  život si mi zagorčala.

  Tražiću novu ljubav,
  Kucati na druge kapije,
  možda opet nađem strast,
  Jer za mene ne postojiš.

  Zbogom,
  zbogom ljubavi,
  Ne želim više živjeti,
  život si mi zagorčala.


  Adio Querida

  Adio,
  Adio Querida,
  No quero la vida,
  Me l'amagrates tu.

  Tu madre cuando te pario
  Y te quito al mundo
  Coracon ella no te dio
  Para amar segundo.

  Adio,
  Adio Querida,
  No quero la vida,
  Me l'amagrates tu.

  Va, busacate otro amor,
  Aharva otras puertas,
  Aspera otro ardor,
  Que para mi sos muerta.....

  Adio,
  Adio Querida,
  No quero la vida,
  Me l'amagrates tu,

  Goodbye My Beloved

  Goodbye,
  goodbye beloved,
  I don't want to live
  You made my life miserable.

  When your mother delivered you
  and brought you to the world
  she did not give you a heart
  to love with....

  Goodbye,
  goodbye beloved,
  I don't want to live
  You made my life miserable.

  I'll go look for another love,
  knock on other doors
  in hope there is a true hope,
  because for me you are dead.

  Goodbye,
  goodbye beloved,
  I don't want to live
  You made my life miserable.

  Idi na stranu - |1|2|