fix
Logo
fix
Nalazite se na Sokolac-MOJI_SOKOCANI
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

moji_sokocani- 68750 - 21.04.2012 : Zeljko Tomic Sokolac - best (3)

Sokolačka legenda: Obrad Đurović


Obrad Đurović će vjerovatno biti jedan od rijetkih Sokočana koji će se pominjati na Romaniji i kroz pedeset godina! Nekadašnji sarajevski učitelj, glumac u Kusturičinim filmovima, čovjek izuzetnog duha i morala. Ukratko, čovjek koji je živa legenda!

Nedavno sam nešto slično rekao u razgovoru sa Nedeljkom Žugićem, pa mi on obeća da će o Obradu snimiti i jednu reportažu. I evo šta mi je Nedeljko poslao:

moji_sokocani- 68744 - 21.04.2012 : Kazani Kazani - best (0)

Pajo Vitomir


Što se tiče priče sa Petrovaradina, sve je tačno samo nije bio niko iz Beograda već su bila dva momka sa Sokoca koja su studirala u Novom Sadu, Kosoric S. i Paunic G.

Pajo Vitomir je došao kod njih sa Draganom Jovičićem - Gagijem.
moji_sokocani- 15380 - 18.10.2007 : Cica Romanijski Romanija - best (0)

Magistar ne popi ni kafe


Zdravo Željo zdravo brate moj. Ne mogu a da ne ispričam o sokolačkom magistru Nemanji Todoroviću(1978), revizoru "Srpskih šuma" još jednu priredbu koju je priredio u našem gradu, a koja se desila baš u Glavnoj direkciji "Srpskih šuma".

Sve se desilo jednog sunčanog dana. Magistar se probudio raspoložen da priredi još jednu u nizu od priredbi, ovoga puta na radnom mjestu. Došao je na posao i poručio kafu od djevojke koja radi kao kafe kuharica. Dok je kafa bila gotova njemu je baš pala na pamet glupost koju je njegov ujak Kile izvodio godinama dok je radio u "A. D. Romanija". Palo mu je na pamet da izvadi svoju "muškost" i pokaže je baš toj kafe kuharici izvjesnoj Višnjićki, a sada udatoj Forcan. Višnjićka je ušla i gologa Nemanju od pola na dole, kako maše sa svojom "budalom" ispala joj je i kafa i tacna. Jadna djevojka je pobjegla u ured direktora, tada Save Krunića koji je bio na službenom putu. Ipak magistar je ostao i dalje u radnom odnosu jer mu je ostanak prolongirao Cicko uz uslov da više ne vadi "budalu".

Sad gledam ove djevojke i žene kako sa nevjericom ulaze u zgradu "Srpskih Šuma" u bojazni da će ga magistar možda izvaditi i na samom ulaznim vratima zgrade.
moji_sokocani- 15261 - 12.10.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Ogovaranje


Ovih dana je neko pokrenuo raspravu o Nemanji Todoroviću - Todi, koja je za razliku od mnogih ostalih izazvala negodovanje velikog broja posjetilaca ovog foruma. Sem onih koji su se oglasili na ovim stranicama, dobio sam i par komentara putem email-a, kao i u jednom telefonskom razgovoru poznanikom iz Sokoca. I svi se slažu sa da je Toda dobar i pristojan dečko, i da ga na ovom mjestu nije trebalo predstaviti u onom svjetlu u kojem su to neki pokušali da urade.

U isto vrijeme, ja duboko vjerujem u ono što na Sokocu više ne postoji - sloboda govora i iznošenja svoga vlastitog mišljenja. Zbog toga, komentare brišem samo ako su jako uvredljivi, ili nepristojni. Trudim se da svoje pravo "veta" ne koristim puno, jer će onda na ovoj stranici da budu samo moji komentari, i komentari mojih istomišljenika.

Ako ćemo pošteno, svi smo mi u našem životu bili u neprijatnim situacijama. Bolje je uletjeti i u benzinsku pumpu, nego ubiti nekoga, biti uhvaćen bez gaća sa švalerkom, ili biti u zatvoru. Ako ćemo pošteno, svi imamo neke neprijatne stvari o kojima ne volimo da govorimo, i koje krijemo "kao zmija noge".

Zbog toga apelujem na sve one koji se odluče da o nekim pojedincima pišu u negativnom svjetlu, da prvo razmisle o prioritetima. Imamo mi čitavu lepezu boljih kandidata za diskusiju, počev od "Miša Bjelog(1)" pa do "Miša Mekinjara(2)", pa ne moramo da naglabamo o onima koji su iole pristojni.

Mi Srbi smo jako negativan narod, pa najviše volimo da blatimo jedni druge. Zbog toga su nam ovu našu gorku istinu čak i u grb upisali da nas stalno podsjeća da "Samo sloga Srbina spašava". Nažalost, uvjek će se naći neki "Nevjeni Toma" koji će svoje lične razloge usmjeriti na kaljanje obraza onih koji to nisu zaslužili.

U isto vrijeme, zahvaljujem se onima što su digli svoj glas protiv ovih negativnih mišljenja. Jer, naš narod kaže da ako bi pametniji popuštali, onda bi miševi svijetom vladali. Možda i nema miševa u ovoj narodnoj poslovici, ali sam siguran da miševi vladaju Sokocem, i to upravo zbog toga što nam i dalje primjenjuju onu Hitlerovu "zavadi pa vladaj".


(1)Nije Bijeli, ili Beli, nego Bjeli.
(2)Onoga što krade aute.
moji_sokocani- 15245 - 11.10.2007 : Scarface70 - best (0)

Toda


Mislim da je Toda dobar i izuzetan momak i da ne bi trebalo ovako da razgovaramo (komentarisemo) o njemu. On to ni po čemu nije zaslužio. Da li je ili nije u nekoj partiji to je njegova stvar a to što mu se desilo sa autom pa i nije smak svijeta. Ja ga znam lično i mogu reći da je momak sasvim u redu i da mirno živi svoj život. Niti živi tuđim životom niti ga komentariše bar ovako kako to mi činimo. Trebamo jednom prestati sa tom praksom i da poštene momke pustimo na miru. Ima se o kome ovdje pisati. Pozdarav!

Svaka ti je Njegoševa!
moji_sokocani- 15234 - 10.10.2007 : Pitar Sarajevo - best (0)

Ljudina


Постоји стара изрека: "Неће ивер од кладе"; "С ким си такав си", али зато има и она "О човјеку не можеш судити на основу његових рођака". Мислим, када је Тода у питању ова задња важи за њега. Небитно је којој странци човјек припада, ако је он човјек. Уосталом, први пут и чујем да он има некакве везе са СДС-ом. Toda da je i u SDA, i da se kandiduje (iako ne glasam) dao bih mu podrušku.
moji_sokocani- 15232 - 10.10.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

RE: Toda


Pitar,

hvala ti što si ovo napisao, jer si mi, kako ono naš narod kaže, "oteo riječi iz usta". Ovih dana sam išao na pecanje, te radio glavnu stranu za http://slavicnet.com/, tako da nisam imao vremena da čitam komentare na ovom forumu.

Todu ne poznajem lično, ali mi se par puta javio preko email-a a možda čak i upisao u "knjigu gostiju". Treba li da kažem i to da me je njegov pristup, tj. način kako je formulisao email naprosto oduševio. Izrazio je i želju da se upoznamo, ali ja nisam imao vremena da ga potražim kada sam zadnji put skoknuo do Sokoca. Ipak, par puta se u mom društvu pomenulo njegovo ime, i mogu ti reći da naš narod (moje komšije i prijatelji) o njemu imaju jako pozitivno mišljenje.

Mislim da čovjeku treba suditi prema karakteru, a ne prema "partijskoj knjižici".
moji_sokocani- 15231 - 10.10.2007 : Pitar Sarajevo - best (0)

Za Sretena i Čiču


Mislim da vam je priča bez veze. Toda je jedan od boljih momaka u gradu i da je takvih više. To što se njemu desilo moglo se desiti bilo kome od nas. Frajer je, mlad, iz radničke porodice i završio je školu na mjestu gdje su mnogi malo puta zavirili, i drag mi zbog toga. Momak je pored toga sportista dug niz godina, u slobodno vrijeme se bavi i muzikom - ukratko svestran. I sigurno uvijek oko sebe širi pozitivnu energiju gdje se god pojavi, takav je po prirodi, nikad nisam ni od koga čuo da je nekome rekao ružnu riječ, nije tip kao završio sam školu i sada treba da digne nos, njega boli dupe za to, voli provod. Za epitet uvlačiguz, i tu ste mnogo pogriješili. Uostalom je pošten, i nema oraha u džepovima, tog golfa 2 je sam kupio i mnogi od vas bi s njegovim nivoom škole tražili da kupite makar golfa 4.
moji_sokocani- 15226 - 09.10.2007 : Cica Romanijski ROMANIJA - best (0)

Toda bilder


Pa ne mogu da vjerujem da je drug Todorovic isprobavao zakone fizike. Da li lim moze kroz beton? A znam da je dokazao zakon da glavom kroz zid ne moze!! Ma ambiciozan je nas magistar, jos kad ga neko gurne u vode biznisa tipa SDS-a, pa to je dobitna kombinacija.

Eto ti omladine SDS-a, ma nema dalje. To nam je buducnost!! Ali sve u svemu dobar je nas Toda magistar, nije on kriv sto ga bosovi ubjedjuju u suprotno.
moji_sokocani- 15219 - 09.10.2007 : Sreten Cvetojevic Sokolac - best (0)

Magistar opalio u pumpu


Nemanja Todorovic (1978), čuveni magistar sa Sokoca i revizor u JP "Srpske sume" vracajuci se u pijanom stanju iz Rogatice opalio je u benzinsku pumpu "Karavan" u Podromaniji. Da li je naš čuveni magistar hteo da opljačka pumpu ili je hteo da zaplasi radnike, nije poznato, ali je činjenica da je sa svojim golfom 2, registracije 452-M-945, duboko proletio u zgradu pumpe i zaustavio se na jednom od frižidera. Ovo je jedna od niza komičnih predstava u našem gradiću. Da nam je više magistara, kamo sreće...

Istina je da je samo udario u frižider izvan zgrade.
moji_sokocani- 15055 - 30.09.2007 : Cica Romanijski Sokolac - best (0)

Za ovog Neukog


E moj druže bezimeni! Kad smo kod tog pravopisa, piše li se "ne boji" sastavljeno? Izvini nešto sam zaboravio, pa reko da te pitam to oko pravopisa.

Nikad nisam čuo da konji mogu biti gospoda! Pređimo na stvar! Jadan ti i nemaš pojma da ga bolje poznajem od tebe. Fakultet je završio njegov otac koji mu je kupio i ševroleta, i dok mu je tata vodio brentu i radila je. Kad je ARLOVIJAN uzeo da vodi ostao je na butiku koji će još malo da se ugasi! Tako će i opštinom da upravlja "gospodin Kemo Njok".

Ovim ti rekoh u čemu se dokazao u životu taj ARLOVIJAN. Znam ga iz dana kad sam ga gledao sa tribina dok je igrao beka u FK "Glasinac", i tad je imao konjske repove. Drug, prijatelj i dobrocinitelj to nikakve veze sa vezom a da je geometar to znam, od kad je zavrsio taj Poljoprivredni fakultet razmjera po ulici, i to mu je staž životni.

A sadšnji načelnik opštine je i kao pojava i kao čovjek bolji. Nije on kriv sto je u pogrešno vrijeme na funkciji! Cućulin otac je bio ugledan čovjek i bio na funkcijama raspitaj se, u stvari pitaj mene ja cu ti reci sve o Kemu i Cuculi i Sokocu (Sokočanine neuki).

Za tvoju informaciju, ja sam školu završio davno i diplomirao sa dobrom ocjenom! Ako je Kemo par svjetlosnih godina odmakao od Cućule, onda je Cakani vodoinstalater za Kema Dr. Naravno u obrnutom smjeru!

Mali sitan si ti dok Kema hvališ, njega i rođena žena mrzi, nego imaju djecu pa ga trpi. Nadam se Neuki da si nešto izvukao iz ovog predavanja i da ćeš u buduće dobro gledati sa kim si i koga podržavaš.

Jedini ko je valjao i trpio tog ARLOVIJANA sa dužnim postovanjem ga pominjem i nije lijepo jer nije medju živima, to je bio Zoran Kosorić. On je jadnik borbu vodio sa tim takvim kao sto je tvoj KLIJENT i preminuo bog da mu dušu prosti, i nije uspio da od Kema stvori čovjeka, odbornika ili kojim slučajem predsjednika.

Da izvinu svi koji čitaju, naš narod kaže da od govana pita nikad nije mogla biti. Toliko o tome, javi se "neuki i neinformisani" ako ti sta zapne mogu ti valjati. Pozdravi mi Kema, ja ga srecem svako jutro ali mi se ruke ne prljaju, pa ga ti pozdravi Boga ti Neuki.
moji_sokocani- 14990 - 30.09.2007 : Sokolac - best (0)

RE: Čiča Romanijski


Ćao čiča ti, to se da vidjeti, nemaš pojma čim kažeš da se Kemo nije ni u čemu dokazao. Dobro ti znaš po čemu je Kemo poznat, ali poznat je on i po dobrim djelima ka naprimjer: dobar drug, dobar prijatelj, dobročinitelj, privrednik, a na kraju i švaler. Bogdo da je SNSD na prošlim izborima imao više Kema pobjedio bi tebe i te tvoje Cickoviće.

Zoran Borovčanin je svoj fakultet završio u roku a ne kao ti i tebi slični kupovao ga kod "dr. " Mačara. Ne boji se Kemo izaći ni na ove izbore ali kako stvari stoje nema te cjene na koju bi pristao da ga predloži Mirko Čolović. Ti vaši kandidati, Bog da vam oprosti, liče na neke životinje, baš kao sadašnji načelnik na magare. Ne sumnjamo da će te vi Cickovići, i dalje ljagati na, za vas gospodina Zorana i da će vas u tome zdušno podržavati Čolović, ali i dalje stoji da vi nemate takmaca koji može da pobjedi Zoku, žao mi je.

P. S. Prašina se uvijek dizala za "dobrim konjem" a u tvom slučaju za dobrim čovjekom ili kako zlobnici vole da kažu dobrim je*cem.
moji_sokocani- 14878 - 26.09.2007 : Pitar Sarajevo - best (0)

sOkOčanin


To što sam pitao za Samardžiju, zanimalo me je da li je onaj iz Vraneša, za koje nas je uvijek "mlavio" kada ne bi rekli da su Vraneši glavni grad Sokolovića. Taj čova mi je ostao drag, kao i njegov pajtos "difovac" - (M. M. ). Završio je faks kada nije ni morao, među prvima radio sa videotekom, "skupljao metal" - ali "dojč koinz", ne kao ovi što sad skupljaju stare šporete. Na vrijeme digao sidro. Dobar lik! Jedino da ga u zemlji "javorovog lista" nisu pokvarili ili u Kalgariu, gdje imaju dobre uslove da "nasankaju". I za "ribe" bih možda imao šta da dodam, ali bojim se da ga Vesna ne opali kakvom tavom. Znam da su te kanadskih trapera poteške.
moji_sokocani- 14687 - 17.09.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Bude Cvijetić


Evo, kao što sam danas i obećao, po principu "tražili ste - gledajte", objavljujem i sliku moga prijatelja Buda Cvijetića. Kao što rekoh, ima najbolje brkove u Sokolovićima, a mozda i dalje. Taj dan temperatura u Sokolovićima je bila preko 30 stepeni, pa je slika malo previše svijetla, inače brkovi su u prirodi mnogo ljepši. Ovo morate da mi vjerujete, na riječ pa makar mi rekli da sve ostalo lažem.

Na slici se vidi i moja ruka. Međutim, u poslednjem trenutku sam odlučio da sebe "odsječem" da mu ne bih pokvario brkove.

Moji omiljeni Cvijetići su:
 1. Marko Cvijetić - spasio mi zivot
 2. Bude Cvijetić - najbolji brkovi


Bude Cvijetic
moji_sokocani- 14676 - 17.09.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Bude Cvijetić


Ako si mislio na Budu, brata Vječova, a oca Robertova, taj je još uvijek živ.

Jeste, mislio sam na tog Buda. Bio sam ja i kod njega na kafi. Dobar domaćin i pošten čovjek! Njegov sin, Robert, je do prije dvije godine stanovao u mojoj kući u Sokocu. Bas tamo slikao i njegove kćerkice. I nemoj, molim te, da Buda "nasjecaš" on je tek 1945. godište, i ima najbolje brkove u Sokolovićima, a mozda i na Glasincu! Kada dođem kući, staviću ja i sliku.

I još nešto, nemojte samo pomisliti da sam ja "prodana duša", pa da ću da hvalim sve Cvijetiće. Znam ja da su oni svi glasali po porodičnoj liniji za "Mistriju" i ostale "Fangle", ali šta se tu može. Kad smo kod Cvijetića, oni nisu loši ljudi, samo bi im zabraniti da se bave politikom, i to bar u narednih 300 godina. Nisam toliko radikalan, a znam da neki misle da samo Cvijetićkama treba dati pravo glasa. Muževi treba da sjede kod kuće i gledaju stoku!
moji_sokocani- 14566 - 11.09.2007 : Sokolački Klošar - best (0)

Pajo


O pokojnom Paju ima toliko priča i anegdota, od kojih su mnoge postale legenda. Sokolac je oduvjek imao svoje idole, a jedan od najvecih je bio pokojni Pajo Vitomir.

Imao sam sreću da sam Paja dobro poznavao, a sa njime i mnoge druge Sokolačke legende, Jumu, Kosa, Rašu Bjelakovića, da ne pominjem i ove koji su, na sreću, jos uvijek živi kao sto je Ćile sa svojom knjigom "Doktorima poći", Starac, Gringo, Nefa, Bato Paunić, ali i Badžo, Rafo i mnogi drugi.

Nekako se sjetih, kada je Pajo došao iz Libije, koliko znam tamo je boravio, 6 (šest) mjeseci. Sletio Pajo na aerodrom u Surčinu, uzeo taksi i pravac kod nas u Studenski grad. U mojoj sobi bilo nekoliko Sokočana. Rano ujutro, kuca Pajo na vrata, a kad mi otvorimo on kaže:

 • "E pf, vidite da ja znam gdje ste! Nego, koji će od vas da ide po doručak? E pf, ja plaćam, samo ne mogu da idem u samoposlugu u ovom bijelom odjelu. Za mene kupite deset jaja, a vi šta hoćete! Uzmite i jednu gajbu piva, da vas Pajo časti! "

  I dok jedemo, Pajo nam priča kako mu je bilo u Libiji. Izmedđu ostalog, kaže:
 • "E pf, Jugo, Jugo! Možete misliti, oni tamo u Libiji, e pf, svako jutro našim ljudima nazovu "Dobro jutro" a meni, e pf, "Sabaharela". "

  ***

  Evo i jedne Pajine anegdote od nekoliko godina prije odlaska u Libiju. U restoran na Petrovaradinu (kod Novog Sada) stigla ekipa iz Sokoca. Pokupili i nas nekoliko iz Beograda. Fešta samo takva!

  Restoran ogroman, "Cigani" sviraju. Pjeseme poručuju Crnogorci, Srbi, Bunjevci, Lale,... Kaže Pajo muzikantu:

 • "Epf, znaš li ti šta o Romaniji",
 • "Može li majstre, 'Koja gora Ivo'? "
 • "Udri" - odgovori Pajo.

  Nakon toga, naruči Pajo istu pjesmu još jednom, i tako desetak puta zaredom...

  Bune se svi, najglasnija ekipa Crnogoraca. Dobacuju. Pajo će Kosu:
 • "Epf, Kos, ustani neka te vide ko smo mi, da im ja ne ustajem... "

  Kos, koji obično sjedi napola pod stolom, poče da se izvlači, kada se ispravio nastade tajac.
 • "Epf, jesam ti rekao da ja ne treba da ustajem. "

  U nakon izvjesnog vremena, dolazi muzikant da naplati....
 • "E pf, ma niste Cigani, majka mu stara! " - odgovori mu dovitljivi Pajo.

  ***

  Stigao Pajo u Beograd, okupio društvo iz studentskih domova i poveo u provod. Normalno obezbjedio i aute... Počelo se rano, obilaze se Beogradske klafane, Pajo ne pije...

 • "Šta je Pajo? " - pitamo mi.
 • "E pf, trebaće vam neko, trijezan! " - odgovara Pajo.

  Fešta se nastavlja. Pajo će :
 • "Htio bi vam nešto reći"
 • "Reci Pajo" - kaže neko od nas.
 • "Ma, ne mogu da se sjetim! " - odgovori Pajo!

  Mi nastavljamo sa pićem...
 • "Ma, htio bih vam nešto reći! "
 • "Reci Pajo! "
 • "Ma ne mogu da se sjetim! "

  I tako nekoliko puta...

  Sviće, a mi pijani dolazimo u studenjak. Idemo u krevet, hrčemo ko topovi... Odjedno Pajo nas budi:

 • "E pf, sjetio sam se sta sam htio reći. Važno je biti flegman! "
 • moji_sokocani- 14178 - 18.08.2007 : - best (0)

  Bolnica, politika


  Jedina dobra stvar u ovom gradu, što se bar zdravstvenog stanja tiče, je dr. Dragan Cajić, čovek koji u svakom momentu dostupan za pružanje usluga u svom domenu koji je veoma kvalitetan. Na vlasti su poltroni a postavljaju ih idioti, a nije mu ni do koljena jedan obični šljam, koji samo gledaju svoj interes. Ali naka, znaju da i za njih postoji gospod Bog. Zlo činiti a nadati se dobrom to nije nikada bilo, ovaj grad ne može ići dalje u napredak nego samo u ponor.

  Direktorica Doma zdravlja je zabranila dr. Cajiću da se koristi ultra zvukom i pregleda djecu i to sve besplatno, valjda ona nema nikakve koristi od toga pa vrši represiju.

  U našem domu zdravlja jedan dio kadrova je veoma kvalitetan a jedan je bez veze. Znaju uspostaviti dijagnozu kao moja baba!

  Pre neki dan oko zgrade u gradu masa policajaca vrši pretres stana kažu nekog Obradovića a koji je veoma poznat da je u krugu heroin mafije, dok mu je tata bio u policiji nije diran a ne znam kako su se i sada usudili da mu priđu, ali ipak je to dno, što ne čačkaju gdje treba po vrhu kad se zna ko je glavi za rasturanje u gradu a sve su počasni građani ovog grada. Truju našu djecu, a ko bajagi uticajni ljudi.

  Uvjek se stvaraju neki novi regruti, koji odrađuju posao za neku siću dok ovi stariji ubiraju kajmak. Pojedini momci u odlepili skroz ne znajući ni šta koriste ni šta im davaju jer su postali veoma ovisni, jer se samo ovde pojedinci ograđuju i bitno je da je njima lepo.

  Mnogi će se prepoznati u ovome a u sledećem kometaru ću ih imenično nabrojati i svrstati u red kako treba, ali stići će i njih zaslužena kazna, pravda je spora ali sigurna. Dosta je namještanja i pojedinih caka jer ovaj narod je zaslužio mnogo bolje!

  Svi pricaju da je Ciciban zamro ali on se budi ponovo, preko svog poltrona Zorana Mačara ponovo osvaja tako što zajedno prave fakultet ( izvor novca i to u ogromnim količinama važno je da platiš i da se klatiš a koja ocena i da li šta znaš uopšte nije bitno, kako su nastavili uskoro še svo Sarajevo, Tuzla, Visoko, Kakanj i ostali gradovi dolaziti na fakultet u Sokolac jer ze završava kao od šale. Ne znaš kakvih titula više imaju i zvanja - Dr. Mr. Pro. Dek. itd a da bi što pre završili javite se Celi Bakmazu, preko reda i on ce vam potpisati sve a čovjek potpuno nepismen.

  Da im je nestalo para, dokaz je i ponovni početak pravljenja poštinog objekta, da se Coloviši ponovo napune a i sredjuju Opšitinu valjada Cickoviši i tu še ispostaviti lažan racun a 90 posto sredstava staviti sebi u džep. Svi koji imalo vrede ne valjaju ni za koga, samo lopovi su u opticaju...

  Idi na stranu - |1|2|