fix
Logo
fix
Nalazite se na Sokolac-MIJAT
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

mijat- 14164 - 16.08.2007 : Mijat Šuka - best (0)

KORIJENI


Gospodin Tomić me naveo na ovu ideju, da otvorimo raspravu o korjenima ili porijeklu stanovnika Glasinca a i šire.
Iz dokumenata, ima ih vrlo malo jer je vladala TURSKA koja je zabranjivala pisane dokumenta da se "unište" dokazi (to je opšte poznato), današnji stanovnici Glasinca uglavnom vode porijeklo: Stara Hercegovina, Boka i Crna Gora.
Većina tih prostora je danas pod "tzv" Crnom Gorom.
Pošto su ti isti prostori prelazili iz "ruke" u "ruku", Mlečani, Francuzi, Austrougari i Turci osatalo ponešta zapisano, ali je većina stvari prenijeto tradicionalno, uz gusle, da se ne zaboravi! Međutim postoji i dobra dokumentacija, za pojedina područja, da li u Veneciji ili Beču. Za Francuze ne znam! Te su stvari dosta nedostupne. A i iz tadašnje Crne Gore ima malo pisanih dokumenata, mada ovi današnji Montenegrini pokušavaju eliminisati sopstvenu SRBSKU istoriju, praveći falisifikate istorije.
Trenutno se dosta stvari može naći na internetu na site www.rastko. org. yu, mada su to sve skraćena izdanja. Jedna od dobrih "knjiga" je i knjiga dr Svetozra Tomića Piva i pivljani, pisana prije skoro 100 godina. Veliki broj stanovnika glasinca potiče iz ti predjela, kada otvore stanice knjige prepoza će se po slavama i običajima, mada ih je dosta i promjenilo prezimena, nazivali su se po toponimima po Goliji, Onogoštu, i selima odakle su dolazili (Kosorići) i sl. Poznato je i selo Sočice na Glasincu gje su doselili potomci Vojvode Lazara Sočice sa Goranska (oni koji su putovali preko Plužina za more, a odmarali kod Pivskog oka, mogli su primjetiti putokaz za kulu Lazara Sočice). Dosta ti detalja o prezimenima se nalazi na site Rstko ; Cetinje; Piva i pivljani od Svetozar Tomića. Mislim da se ta knjiga miže naći u Srajevu, da kažem Vijećnici(griješim iz neznanja) ili Narodnij biblioteci, ako je muslimani nisu uništili.
Ja sam svoje krjene naša do, zahvaljujući prezimenu koje su nosili moji preci, 1450 god.
Toliko za sada, ako mogu kome pomoći neka se javi!
Pozdrav Mijat!
mijat- 12625 - 09.05.2007 : Zlatan Sarajevo - best (0)

Re:Mijat


Mijate,
Poslušaj šta se desilo sa mojim prijateljem i kupovinom polovnjaka u EU.

Ugovorio je preko interneta kupovinu Pežoa i poslao čovjeka sa hrvatskom putovnicom po auto.
Uredno carinu regulisao u Visokom i nakon 2 mjeseca došla mu policija na vrata i oduzela auto. Jedva se izvukao prijava i belaja.

Naime, auto je bilo ukradeno i na listi ukradenih automobila u EU koju je posjedovao Interpol.
U policiji su mu rekli da je trebao dobro provjeriti broj motora i šasije i uporediti sa listom ukradenih vozila u EU.

To možeš provjeriti preko crnogorskog MUP-a i njihove podružnice interpola.

I ne kupuj auto po auto kućama - samo od privatnog lica i kupovinu ovjeri kod notara. Samo tako možeš regulisati nesporazume - bez toga možeš plakati kao i moj jaran.

Ovo ti je dobronamjeran savjet.

pozdrav
Zlatan.
mijat- 11942 - 15.03.2007 : Mixer - best (0)

Crveni, plavi, zeleni listici


Edo,
Ja se sa tobom nemogu složiti u mnogim stvarima, ima ih i za "da"! ??

Ti primaš stvari "zdravo za gotovo" vezane za početak rata, tj ko je počeo rat? Koliko shvatam po tebi su Srbi krivi za rat!

Opet ti moram ponoviti SFRJ je trebala biti primljena u EU još 1990! Nekome to nije bilo u interesu!
 1. Slovenija (interes Njemačke, čitaj "Auustougarske")
 2. Hrvatska, "Danke Deutshland", referenduuum, sa preko 25% stanovništva Srba, konstitutivnog naroda? Dakle opet "Austrougarska"
 3. Bivša BiH, za mene je bivša poput SFRJ, inače sam bio veliki Jugosloven! Što BiH: organizovati referenduuuum na gradjansakoj osnovi u repoblici, članici federacije, u kojoj su 3 (tri) naroda konstitutivna je apsurdno! Možda je i moglo po "mom receptu": tri, ili četiri (za ostale), boje listića, za svaki narod, po želji jedna boja listića.

  Npr: muslimani "šareno", Srbi "plave", Hrvati "crvene", ostali, ako smo im dali pravo, "bijele" boje listića. POTOM :SAMOSTALNOST IZGLASAVA VEĆINA:"šarenih", "plavih", "crvenih" i po dogovoru "bijelih" listića!! Ne nikako samo "crveni" i ovom slučaju "zeleni"!!!!!!!!

  To koliko se ko okoristi, ili zaradio "na ratu", posle boja kopljem u trnje!!! Nadam se da ćeš shvatiti stvari.

  Pozdrav M.... !
mijat- 5013 - 09.03.2006 : Devojcica Florida - best (0)

ZA Mijata


Pa, nećeš verovati ali pitala sam za tebe. Ja se uvek se setim prvo dragih osoba, ljudi koji su rođeni u pogrešnom mestu i u pogrešno vreme. Mislim da si i ti jedan od njih, ali u ono vreme nekako si od drugih se jako razlikovao, kao da nikada nisi pripadao tom Sokocu ni šetao njime.

Međutim, znam da ti nedostaje jedan krug od gornje trafike do mosta. Čuj ostani gde si, još bi bilo mnogo bolje kada bi se pridružio meni i Želku.

A što se tiče kritike od strane Želka, znas kako je to! On je u modernijoj zemlji od mene, oni su malo napredniji. Kod nas u "Peščano selo" još nije moderno koristiti email.

Ali to, Mijate, ne znači da se ja tebi neću javiti! Osim toga, bolje razmišljaj kako da nam se pridružiš, jel' ima šanse?

SAD veliki pozdrav!

Devojčica

Ti "Mala", kao prvo, od sada piši piši malim slovima, inače ću tvoje komentare brisati! Kao drugo, meni na telefon kažeš da obožavaš Sokolac, a ovamo "dobro je što si otišao! " Kao treće, nemoj da me zoves "Želko" jer me tako zove samo moja kćerka. Konačno, kad jednog dana, ako Bog da, to tvoje "Peščano selo" razjebe be neka "Katrina", nemoj misliti da ćemo te primiti ovamo kao izbjeglicu! Za koga je ono "eSADe veliki pozdrav" namjenjeno?

Ma lako je tebi, znaš da imaš protekcije kod mene, jer si sa Sokoca!
mijat- 2591 - 11.11.2005 : Mijat Šuka - best (0)

O USTAVU BiH


USTAV biH
Po nečijim mjerilima, došlo vrijeme da se mijenja ustav Bosne i Hercegovine. Ovog puta su se sjetili da postoje i SRBI. Dakle da to moraju verifikovati predstavnici sva tri konstitutivna naroda. Sjetili su se da u BiH žive i SRBI.
No kada se vratimo u prošlost, SRBA nije bilo kada se mijenjalo USTAVNO USTROJSTVO BiH. Postavlja se pitanje:Ko je donio i doprineo ovoj situaciji! ?! Ko je odlučivao o njenoj sudbini, o njenom statusu, njenom ustavnom ustrojjstvu?! ?
SRBI nisu.
Zbog toga je i došlo do svih ovih situacija, bože mili kako su samo bile LIJEPE. Srbi agresori na sopstvenoj zemlji. Sada to isto demantuju. Netreba zaboraviti, no idemo dalje.
Po svim dosadašnjim saznanjima, Hrvatima dojadila "Federacija", muslimani žele dominaciju i ukidanje Republike Srpske, dakle dominaciju u cijeloj BiH. Opet smo na početku!!!!
Braćo po krvi i braćo po vjeri, HAJDE DA SE DOGOVORIMO, da organizujemo : R E F E R E N D U M:
Ovog puta predlažem da listići budu u tri boje(Šta ko izvuče). Da postavimo: pitanje: npr:DA LI STE DA IMATE SVOJ ENTITET U BiH, "republiku", ".......... ", ili "županiju".
Većinu donosi, većina sve tri boje listića:50, 1%Hrvatskih( n. p. r. crvenih) plus 50, 1%(n. pr. zelenih muslimanskih)i 50, 1% ( žutih) Srpskih. Bez nadglasavanja, 2:1. Nego većina od sve tri:Više od pola Sba, više od pola Hrvata i više od pola muslimsns: "TRI" VEĆINE, TRI KONSTITUTIVNA NARODA. U tom slučaju pitanje postaje nebitno. Dolazimo do suštine stvari DA SE SVI PITAMO: gje i kako želimo da ŽIVIMO. Čini mi se da je to DEMOKRATIJA. Samim tim riješavamo sve naše probleme!!!!!
Ne ka nam je sa srećom!
P. S.
-Željko proslijedi ovo svim, mogućim faktorima u BiH.
-Volio bih "čuti" i komentare posjetilaca ovog sajta1
-Ajd uzdravlje Mijat!
mijat- 2530 - 02.11.2005 : Mijat Šuka - best (0)

Bejah, vidjeh, odoh


Protekli vikend me ozari sunce moje Romanije. Nanese me posao na Jahorinu, te usput obidjoh: staru majku, rodnu grudu, moje najmilije i moj Sokolac.
U nedjelju u jutro kada sam pošao mojoj "drugoj" kući ostade mi jedna slika u pameti. Čini mi se da oslikava trenutnu situaciju u Republici Srpskoj. Maglovito i tmurno jutro me pratilo do "granice" one koju su NAMETNULI.
Tu se odavno ništa ne mijenja, sama magla i tama.
Apatija na licima mojih dragih sugradjana. Cijene, rastu li rastu. Ono malo srećnika što negdje ide na "posao" to radi radi čistog opstanka. Kako su me samo gledali kada sam plaćao evrima... Tuga, čemer, jad........
Usput sam pratio prgram televizije, dominantne:BHT, FTV, OBN, HAYAT i slične. Sve sama muslimanska DOMINACIJA. Uništavanje:kulture, jezika, naroda i svega što nije "bošnjačko".
Ostade mi jedna slika, ponese me mnogo dalje... Sa Sjeništa, 2010m nadmorske visine,
moje Jahorine, se vidi "pola Balkana". Takvu sliku nemate nigdje u Svijetu.
Pozdrav Mijat!
mijat- 2515 - 26.10.2005 : Starina Novak Romanija - best (0)

Logoraši


Vidiš brate Mijate. gdje su naši... Onaj čovjek sa Željkove fografije nije bio sa Slavujem, a ni sa gospodinom Rajićem, u LOGORU.
Kako je nastala njegova fotografija, pokazano je čak i HAGU, no kada se opasuljio bilo mu je jasno:Jebo Omarsku, sad bi bio u Las vegasu!
Gospodin Rajić, učitelj u Tarčinu, je "prezentovao" i "prestavio" Logor, sada je u Las Vegas, taksista, nezna engleski... sklonjen!
Slavuj, propjevao, ko li ga to čuje!
Sva sreća te imamo BN-televiziju, čusmo i saznasmo, potom Željkov sajt. Gospodine Jovičiću
samo mogu da izrazim divljenje vama i vašim akcijama.
Moja malenkost je u toku vašeg tamnovanja ostala i sakata i gluva!
Volio bih da mi odgovorite! Pozdrav!
mijat- 2185 - 27.09.2005 : Mijat Šuka - best (0)

Strah


Bože kako je to čudno, nikada do sada nisam osjetio to osjećenje, nikada se u životu nisam prepao kao noćas!

Učestvovao sam u ratu, bio sam tamo gdje niko nije, zamislite sa TOP-om na prvoj liniji, za vrijeme moga vojevanje, oko 3. 5 godina promijenio sam oko 60 (šesdeset) mjesta ili vatrenih položaja, na kojima sam proveo najmanje 2 (dvije) noći. Bio sam i prva linija i pozadina, sa artiljerijom, svi su me tražili, svuda sam stizao... Nemojte misliti da se hvalim, pitajte M. Grajića, S. Marića, komadanta Lizdeka(1. RB), do mog komandita baterije, M Savčića, ili pak M. Radića, mog saborca.

Prošle noći, ostajem budan, kao i uvijek do iza ponoći da čujem vijesti na RTS i BK-televiziji. Medjutim, nešto mi ne dozvoljava da idem na spavanje, neki čudan predosjećaj! Ostajem budan, buljim u TV. Oko 2:20 podjem u krevet... Spava mi se, no san ne dolazi na oči... Nešta čekam.... Iznenada, sve poče da se drma i trese. Lupaju vrata od ormara, škripi balkonski prozor. Kao da me neko ljulja u krevetu! Ne znam gdje sam!!!

Nakon 5-6 sekundi sve se smiri... Pogledam po stanu, moji spavaju mirno, ništa se nije promjenilo...

Izađem na terasu. Ispred mene se pruzio usnuli grad. Ukapirah, da mi pseci lavez nije dao da zaspim. I tek tad se prepadoh, kao nikada do sada!!! Ne za sebe, nego za moju porodicu.

Ni prošlu noć nisam spavao, a ne vjerujem da ću i ovu, pošto znam neke zakone prirode. Bojim se... ovo područje je jako trusno, možda je ovo samo uvud u neku kataklizmu!?

P. S.
U noći 27. 09. oko 2:25 na području izmedju Nevesinja, Gacka i Berkovića, došlo je do zemljotresa. U epicentru, na dubini od 15 km snaga je bila 7. 1 stepeni Rihterove skale, ili 5. 2 stepeni Merkalijeve skale. Zemljotres se osjetio u jako širokom području: od Neretve do Bojane, od Mora do Romanije.
mijat- 2050 - 25.08.2005 : Starina Novak Romanija - best (0)

Pozdrav za Mijata


Vidjeh te na Ravnoj Romaniji 11. 08. 05. pa se pitam koji li te vjetar donese? Ti onakav kakav si, pored tebe ona kršna (srpkinja) iz Crne Gore, vidim prosto uživa u ljepoti i samo pravi snimke krajolika. A znao sam da ćeš doći! Nije tebi bilo ni do kola, ni do društva. Došao si da te vidim, što mi je jako drago, no se ne vidjesmo!
mijat- 1913 - 18.07.2005 : Starina Novak Romanija - best (0)

Ko odlučuje u Sokocu?


E, moj brate Mijate, ti kao da si si kruške pao, očekuješ da ti se neko javi posle ovih tvojih pisanija? Znaš da sve vidim i čujem, koji gradonačelnik, znaš li ti ko odlučuje u Sokocu? Odgovor i ti znaš, šta si ti dobio za tvoje ranjavanje 31. 07. 92. godine, na Svetu Petku, znaš kada su išli da Božu trpaju sijena, pa Vitko Bakmaz ranjen, sada vojni invalid, a ti ostade gluv ko onaj tvoj top, jebote on, avetinjo jedna. Posle toga si to uvo morao oprisati, a to si uradio u Podgorici, privatno za svoj novac. Koje si kategorije bio borac a kako si nagradjen, nije ni za slikanje, sva tvoja "sreća" pa i ne čuješ kako su te javno nagradili.

Što ne svrati na Vaskrs kada si bio na Romaniji?
mijat- 1912 - 18.07.2005 : Mijat Suka - best (0)


Nije me bilo dugo, nego evo da se oglasim:
 1. Ovaj sajt sokolac s5, oni kao da su u kamenom dobu.
 2. Promjenili izgled knjige gosti, a nisu dali obavijest.
 3. Bolje da ne rade kada imalu onako "aktuelne" vijesti.
 4. Lijepo sam im napisao predloge, ako radi Radio Romanija zašto se na sajt ne prenosi Romanijska hronika.
 5. Dali u sajt ima uvid, moj prijatelj Cvijetić Dragan, tj ima li ikakvog uzticaja na to što oni rade, i da li ima svoj email. Ako ima volio bih da ga dobijem, na moj email msukaŽcg. yu, daga ne bih lično zvao.
 6. Pozdrav od Mijata, procijenite dali sam u pravu i vi i svi ostali posjetoci, ovoga sajta.
 7. Što se nejavljate?
 8. Vjerovatno ljeto udarilo u glave!
mijat- 1715 - 08.06.2005 : - best (0)

Prijatelj


 • Prijatelj je onaj koji plače sa tobom!
 • Imati prijatelja, to je veliko pitanje!
 • Prijatelj sa jabukom na štapu će ti razbiti glavu!
 • Prijatelj ti je i onaj koji ti očisti cipele pa kaže: "Kuća časti".
 • E moj prijatelju mnogo ti hvala!
 • Braćo i prijatelji, stoko jedna!
 • Samo me nemoj tapšati po ramenima!
 • Hvala ti prijatelju, Mnogo si mi zajebao stvar!
 • E moj druže, jebena su ovo vremena!
 • mijat- 1682 - 05.06.2005 : - best (0)

  Pozdrav za Mijata


  Dje si brate Mijate, sve junaci nikom ponikoše pa u crnu zemlju pogledaše! Nikoga nije briga što nam je okolina ovakva, važno je da brente rade, pa ni onaj tvoj ratni drug, sada direktor Šumarsta ćuti, znaš onaj Stanić. Izgleda, ako ovako nastave da nijedan "balvan" na Romaniji neće ostati. Majke ti, znam da si bio za Vaskrs, jesi li vidio kakvi su ti Pobratci? Tuga, čemer, jad, ko i širom Sokolačke opštine. Vidim da si snimio situaciju oko Sokolca, to ti je slika i prilika kako se otima, ili kako mi Sokočani propadosmo.
  mijat- 1651 - 01.06.2005 : Dajdža Miha - best (0)

  Odgovor


  Dragi moj prijatelju, neću da te imenujem, hvala ti! Ovo što si rekao je nepobitna činjenica, tj, istina. Uživao sam u ljepotama Republike Srpske, i odbrani tih istih predjala, a to ko je na vlasti tada nisam ni razmišljao, pravo da ti kažem. A to mije bila velika greška. Svi smo mi i ti i ja bili piunu, čak i manje od toga, u rukama svjetskih moćnika i lobija. Trebalo je potrošiti zalihe robnih rezervi, a za to treba pogodan prostor ipogodni ljudi. Važno je posijati sjeme zla tamo gdje uspijeva. U tom kontekstu ja ću da posmatram stvari, a svi koji su nas izdalii gdje je to sjeme uspjelo, sada su "PRAVI LJUDI", Nadam se da se slažeš sa mnom!
  mijat- 1650 - 01.06.2005 : - best (0)

  Priče


  Čitam ove priče, na jednoj stani: dječak Nikola, ana drugoj: veteran Dajdža Miha. Jako pozitivna stvar, posebono ovog sajta. Demokratija!
  Nikolu sam pročitao, stvarno ne znam ko je, a Dajdža Mihu lično poznajem. Neću da ga hvalim, znam šta su mu ti Srbi, koji su bili na vlast uradili. NISU mu dozvolili da bude prisutan na Bogosluženju Patrijarha Pavla, čuvali su ga od sebe kroz njega. A on je, iako prekaljeni borac čitav dan PLAKAO, to znam jer sam sa njim bio u tamnici taj dan. A moj Miha, sa ponosom kažem jer mi je to veliki prijatelj, dan posle toga je otišao u oslobadjanje Trnova, kao da se ništa nije dogodilo. I još jedno znam da Miha ne živi u u ovom našem lijepom Sokocu, zahvaljujući njima. Miha je ranjavan, i operisan a nema čestit staž borca, i to je istina. Bolna!
  mijat- 1568 - 18.05.2005 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Sokočki aerodrom


  Ma nije baš tako Mijate! Mozda sam ja i pogriješio. Nažalost Zoran više nije živ da ga pitam. Međutim, o tome sam sa njim i Vasom Karadžićem raspravljao baš kada smo bili one godine u Budvi. Možda je to i 170 miliona, vise nisam siguran, ali sam se i ja zapanjio kad je on pomenuo cifru.

  Aerodrom je vraški skupa stvar. Treba tu i drenaža, pa debeli sloj kamena, pa beton, pa asfalt itd. Jako je skupa oprema, signalizacija, radari, kontrola letenja, obuka kadrova. Tu se radi i o 100 zaposlenih, itd. itd.


  Na kraju krajeva, sokolački aerodrom bi bio apsolutno neprofitabilan. Cisto promasena investicija! Jedina bi mu sansa bila da se zatvori aerodrom u Sarajevu, a onda se postavlja pitanje tunela kroz Romaniju.

  Znas i sam da u ovim uslovima Sokolac nema dovoljno putnika ni za Beograd. Sve sto u jednom danu ode iz Sokoca za Beograd moze stati u jedan autobus.

  Aerodrom je bio samo jedan strateski objekat, pokrenut kao ideja nekog generala, a izgradnja je pocela samo da bi se oprale pare.
  mijat- 1565 - 17.05.2005 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Sokolački aerodrom


  Mijate,

  od Zorana Kosorića sam prije nekoliko godina saznao da bi samo aerodromska pista, bez pratećih objekata, koštala preko 500 miliona dolara. Za cifru nisam baš siguran, ali znam da je vlada RS bila spremna da uloži 50%.

  Do građanskog rata, postojao je plan da se sarajevski aerodrom izmjesti u Sokolac. U tom slučaju, trebalo je probiti tunel kroz Romaniju, takoreći od Dikalja do Mokrog, pa bi se do Vijećnice stizalo za dvadesetak minuta. Jedan od glavnih razloga za to je da Glasinac ima najviše vedrih dana u godini. Znam to jer sam se bavio astronomijom, pa sam u nekog glasniku astrnomskog društva Sarajevo, pročitao da je trebalo "Čolinu kapu", opservatorijum na Trebeviću praviti u Sokocu. Loš put je bio jedini razlog što je napravljena tamo gdje je sada.

  Izgradnja aerodroma je počela onako stihijski, bez mnogo planiranja i odgovarajuće finansijske potpore. Kada SDS nije uspio da dobije kredit od Međunarodne banke, gradnja je obustavljena. Ako si ikada bio na Glasincu nakon toga, mozes vidjeti da je većina Glasinačkog polja upropaštena, tj. u budućnosti se neće moći koristiti za poljoprivredu.

  Sa druge strane, izgradnja tkz. Vojničkog i Izbjegličkog naselja u Brezjaku je samo potvrda da se od aerodroma definitivno odustalo. Mada je slijetanje aviona predviđeno iz pravca Vitnja, pouzdano znam da je bilo problema za građevinske dozvole u ulici moga oca. Tako su sedamdesetih godina prošlog vijeka, urbanisti govorili da bi se zbog sigurnosnih razloga, u slučaju izgradnje aerodroma morale srušiti i kuće na Crnom brdu, tj. u ulici moga oca, sada Jovana Dučića. Govorim o kući Nenada Popovića na primjer.
  mijat- 1562 - 17.05.2005 : Goran Evropa - best (0)

  Humanitarna pomoć iz Evrope


  Mijate,

  otvorio si dobru temu. Samo budala nije svjesna da je SDS počeo praviti aerodrom da pokrade pare. Ista stvar je i sa Sportskim centrom u Sokolcu. Napravljen je od građevinskog materijala humanitarne pomoći, a Opština Sokolac je dala lovu, koja je "oprata" kroz privatna stovarišta u Sokocu. Imam rođaka koji je radio na jednom od takvih stovarišta, pa mi je on pričao kako to ide.

  Svi znamo sta se dešava, a svi ćutimo. Pa dokle će to tako!


  Mi smo ovdje u Njemačkoj skupljali priloge za izgradnju kapele na Vojničkom groblju u Sokocu. Ja nisam htio da dam jer SDS ima toliko građevinskog materijala da izgradi još jedno Sarajevo, a ne jednu malu kapelicu. Ipak, odavde je poslato na desetine hiljada evra, koje će završiti u privatnim džepovima.

  Samo Sloga Srbina Spašava!
  mijat- 1508 - 08.05.2005 : Danijela Rogatica - best (0)

  Deponije smeća


  Ja sam uz Rogatice, i stalno sam se pitala zašto vi Sokočani bacate smeće na našoj opštini. Zar ne možete to raditi negdje drugdje.

  Ova šuma koja je izgorjela je posljedica jednog požara koji se desio kada se smeće upalilo.
  mijat- 1505 - 08.05.2005 : - best (0)

  Moje mišljenje


  Vidi brate Mijate, ovaj narod na Glasincu je izgleda svladala tolika apatija da ti se niko ne bavi ničim drugim sem sopstvenim preživljavanjem. Ja znam kakva je situcija i po Romaniji i po Maluši i kroz Leavu, da ne pišem o Rogatičkoj deponiji smeća, Što je katastrofalno.

  Sve se zna ko je za šta odgovoran, nisi pao s Marsa, znaš i ti. Šume su podijelili na Srpske i one koje ne znam čije su, valjda Šumarstva.

  Brate Mijate brentaši su vlast, ko da neznaš, kod tebe je bio jedan od njih. Nisi ni slutio, dok ste zajedno ratovli, šta on radi. Donese vam paket cigareta, vi na liniju, on ode da radi.
  E danas on ima fabriku a ti... Znam otišao si da ne bi bio njegov sluga.

  Nemoj se ljutiti, pozdrav sa Sokoca!

  Idi na stranu - |1|2|