fix
Logo
fix
Nalazite se na Rat1992-LOSI_SRBI
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

losi_srbi- 103473 - 18.06.2019 : Neko iz mase Vogosca - best (7)

O trgovini ljudima, oružjem, teritorijom


Na nekoliko adresa sam čitao da je Sonja Karadžić bila ljubavnica Juke Prazine. Tačno je da su se lično poznavali, jer su oboje živjeli kod druge ginmazije. A da li je rezultat rata mogao biti bolji po Srbe, da se Sonja nije kurvala sa Jukom, može biti dobra tema na ovom forumu.

Nekoliko mjeseci pred rat, tačnije krajem januara 1992. godine, u hotel Park je došao kamion pun oružja. Srbske straže su to razotkrile i ustanovile da kamion u toku noći treba da bude istovaren u džamiji u Ugorskom. Alarmiran je Štab SDS-a, Joja je napravio sastanak, čuo se sa Radovanom, i kamion sa oružjem nije otet, nego je dopušteno da nesmetano ode u Ugorsko i da muslimani preuzmu oružje.

Nekoliko prijeretnih kamiona oružja koje je trebao SDS da primi, zahvaljujući Joji Tintoru, SDS članstvo nije dobilo, nego je otišlo u ruke muslimana.

Trgovina oružjem nije prestala ni u toku rata, sve dok nisu poginuli Ratko Blagovčanin i Čedo Vuković, dok se nije ustanovilo da su sa muslimanskih položaja ispaljene granate, skoro proizvedene u Pretisu.

Početak rata je takođe indikativan, kad su muslimani iz Sokolja, sišli u Rajlovac i iz Kasarne preuzeli oko 500 pušaka, kako tvrde "muslimanski heroji obrane Sarajeva".

Pad Brda Žuč je sa vojničnog apekta neobjašnjiv. U ranijim ratovima, vojska koja je držala brdo Žuč, nije ga gubila. JNA je uoči rata izvukla artiljeriju na Žuč, ali se povukla "bez znanja Kriznog štaba Vogošće".

Pofalići i Grahovište su poharani bez opaljenog srbskog metka. Niko nije htio da Pofalićima ni mještanima Grahovišta pritekne u pomoć. A onda je Orlić ostao u klinu i sasvim je bilo za očekivati da ga muslimani lakše mogu zauzeti. Pokušaj povratka Orlića u septembru '92. godine je propao, jer su na nekoliko dana do početka akcije muslimanima javili za našu ofanzivu, i tako izgubismo 15-tak najboljih Vogošćana.

Takođe i ona bruka koja se desi par mjeseci posle toga, kad su najeltnijju srbsku formaciju na Betaniji pobili penzioneri.

Hapšenje rukovodstva Vogošćanske brigade nije bilo bez osnova. Jer gdje ima dima, tu ima i vatre.

Da li je Sonja Karadžić preko Joje Tintora, a ovaj opet preko Vukote Vukovića, majora Škipine (koga su Hadžićani htjeli da ubiju) i komande Blagovačkog bataljona pravila krvavi biznis sa svojim ljubavnikom?
Na linkovima

 • www(.) vreme. com/cms/view. php?id=423999
 • 6yka(.) com/blogovi/zrtvovani-su-cyr
 • www(.) rtvbn(.) com/3929308/petrovic-i-ndp-na-sastanku-u-palati

  ...ima nekih zapažanja koja ozbiljno optužuju Radovana i Sonju za, slobodno se može reći, antisrbsko djelovanje.

  A na nekoliko foruma, i srbskih i muslimanskih, se može naći da je Sonja bila u intimnim odnosima sa Jukom, i da je zahvaljujuci tome, muslimanska vojska obilno naoruzana.

  Ovde je neko pisao kako je posle pada Pofalića Pena napravio kontru i oslobodio Kobilju Glavu. Ali došlo je naređenje da se Srbi povuku, na mnogo nepovoljnije linije. Da je linija formirana na Kobiljoj Glavi lakše bi se vratili Pofalici, Velešići bi pali za par dana, uvezale bi se jedinice preko Grbavice, Sarajevo bi bilo prepolovljeno, granica se mogla postaviti kod kino Radnika i Srbi ne bi morali 96. da bježe sa svojih vjekovnih ognjišta.

  Osim toga, ubijanja i ranjavanja velikih komandanata koji su mogli da oslobode Vogošću i koji su se protivili izdaji i predaji Vogošće, opravdavaju sumnju, da je kćerka svome ljubavniku prodavala oružje, a tata svome nesuđenom zetu, teritoriju.

  Čitao sam i to, da su borci lako probijali muslimanske linije na Sokolju, Žuči, Ugorskom... ali onda bi neobjašnjivo morali da se povuku, da su i sami sumnjali da su izdani.

  Ja ne tvrdim 100% da je tačno svo ovo moje pisanije, ali sada, 20 godina nakon rata, moglo bi se diskutovati o tome, ko je nama bio veći neprijatelj u prošlom ratu: muslimani ili poturice sa Pala i Beograda koje su nas kao stoku na Bojniku (gradska stočna pijaca u Sarajevu, opština Ilidža) prodavali muslimanima.
 • losi_srbi- 102555 - 09.08.2018 : Ratko Obrenović Detroit, USA - best (1)

  Prodaja blanko oružanih listova u Sokocu 1992. godine


  U emisiji "Goli život" Miroslav Savić - Džonson priča Mariću kako je 1992. godine sa Sokoca dobijao blanko oružane listove, a zatim ih falsifikovane prodavao u Beogradu

  losi_srbi- 99591 - 21.02.2017 : NOMAD Srbija - best (0)

  Ko se sa Naserom druži, život mu je duži


  ŠTA JE SVE KOMANDANT ARMIJE BiH RADIO ZA DRŽAVU: Orić ubio Belog kao osvetu zbog 9. marta

  V. CRNjANSKI SPASOJEVIĆ

  Jovan Otašević: Komandant Armije BiH 90-ih radio prljave poslove za državu. Kao savezni specijalac tukao demonstrante, obezbeđivao noćne klubove.

  Još 1991. godine se znalo da Naser Orić radi prljave poslove za državu. Jedan od takvih "angažmana" bilo je i ubistvo Branislava Matića - Belog ispred njegove kuće na Voždovcu...

  Ovo za "Novosti", 24 godine posle ubistva jednog od osnivača Srpske garde i finansijera SPO, priča njegov najbolji prijatelj Jovan Joca Otašević.

  Prst sudbine je hteo da sa Belim u kolima tog 4. avgusta 1991. ne budu Otašević i Đorđe Božović Giška.

 • Bili smo u Takovu, na smotri Srpske garde. Dizali smo treći srpski ustanak protiv Miloševića. U kolima smo bili Beli, Giška i ja, a u Milanovcu smo Giška i ja izašli, da bi ušla moja žena Milica, koja se vraćala od brata, sa decom. Tu su bili i Giškina devojka i žena Belog - priča Otašević.

  U Beograd, pred Matićevu kuću, na Voždovcu, stigli su oko osam uveče. Čekalo ih je petoro ubica, u belom "mercedesu" i zelenom "Fordu". Beli je izrešetan sa 29 metaka u leđa, a ubice su ga "overile" na asfaltu. Bilo je to prvo ubistvo, koje će otvoriti seriju likvidacija u Beogradu devedesetih. Dok je padao na pločnik, Beli je viknuo: "Bežite, deco!"

 • Jedan od ubica bio je Naser Orić, tada pripadnik Specijalnih jedinica Savezne policije, a nešto kasnije ratni komandant Armije BiH. Momci su ga znali iz grada, iz klubova, u nekima je radio i kao obezbeđenje. Obavljao je prljave poslove za državu. Valjda im je bilo zgodnije da Srbe ubija ustaški unuk - ciničan je Otašević.

  Kako kaže, Orić je učestvovao i u prebijanju demonstranata, 9. marta, a Slobodan Milošević je, navodno, komentarisao: "Ala bije ovaj Naser Orić, svaka mu čast!" Učestvovao je i u hapšenju Vuka Draškovića.

  Ubistvo Belog bilo je, na neki način, osveta države za 9. mart. Beli im je naročito smetao kao finansijer SPO. Posle ubistva, načelnik SUP prišao je njegovom ocu i zagrlio ga sa rečima: "Čika Blagoje, sve ti je jasno." Slučaj je vodio jedan mlađi inspektor Blagoje Avramovski. Saslušavao je komšije, nešto istraživao, mislili smo da folira. Jednog dana se javio s rečima: "Saznao sam ko je ubio Belog." Nije stigao da podeli saznanje ni sa kim, jer su bačene tri bombe u kafić, na Voždovcu, u kome je sedeo - seća se Otašević.

  Nikada niko nije saslušavao nijednog svedoka u vezi sa ubistvom Branislava Matića, pa ni Milicu Otašević. Do danas niko nije uhapšen, niti je odgovarao za to ubistvo. Kako kaže Otašević, savezna poternica zbog ubistva je raspisana za Orićem, ali tek pošto je ovaj već pobegao za Bosnu, u novembru 1991. Da je on učestvovao u ubistvu Belog kasnije je potvrdio i osnivač SDA za Srebrenicu, Ibran Mustafić. On je u svojoj knjizi "Planirani haos" napisao da mu je Orić sam priznao to ubistvo.

  I Giška je poginuo iste godine, na ratištu kod Gospića, u septembru 1991. Otašević tvrdi da je znao da će biti ubijen, pa je otišao "da časno pogine". Ubijen je s leđa.

 • Još pamtim Giškinu izreku iz tog vremena: "Ko se s Naserom druži, život mu je duži" - završava Joca Otašević.

  Jovanova supruga, očevidac ubistva, stradala je pod nerazjašnjenim okolnostima, 2008. godine, u eksploziji, u svojim kolima, na Avali. Ni posle sedam godina njena smrt nije rasvetljena.

  NAPRASNA PENZIJA

  NAČELNIK policije u Ubu dobio je nalog tog 4. avgusta 1991. da propusti dvoje kola, beli "mercedes" i zeleni "ford". Išli su ka granici s Bosnom, pa preko Drine. Nije postavljao suvišna pitanja. Sledećeg dana je penzionisan.
 • losi_srbi- 98295 - 02.12.2016 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (5)

  Dobar Srbin i loš Srbin


  Kod nas imaju običaj da kažu: "Rđavom i dlake smetaju.

  Moje spominjanje FBiH, je bilo samo u smislu da taj atribut "četnik", koji nam oni pripisuju, aludirajuči na loše primjere, treba sa ponosom da prihvatimo, jer u globalu kraljevi četnici su bili ponos i djeca iz uglednih porodica, pa mi tako treba da se i osjećamo.

  Primjeri Kusturica i Đoković su takođe primjeri kako nekoj usijanoj glavi padne na pamet da procjenjuje veličinu njihovog srpstva!

  Sve ovo što sam do sada pisao na ovu temu, sve moje primjere koje sam naveo nisu izmišljotina, nego su stvarne činjenice. Ni jednim mojim slovom nisam uticao na razjedinjenje srpskog naroda, naprotiv, i one koje mnogi smatraju otpadnicima našeg roda, ja ih i dalje priznajem kao Srbe. Ali za razliku od nekih, meni je draži Španac koji me poštuje kao čovjeka, nego Srbin zbog kojeg čitava nacija dobija loš etiket, ali šta ja tu mogu, on je za mene i dalje Srbin.

  Danas imamo veliki problem ljudi koji su direktni potomci od bivših "četnika", sebi daju za pravo da su oni iz tog razloga veći Srbi od ostalih! Kititi se tuđim perjem nije dobro! Ja sve što pišem, pišem na osnovu činjenica i svojih dijela, smetalo to nekom ili ne. Svojih dijela niti se stidim, niti se bojim, niti tražim priznanje! Samo smatram da treba da se zna šta je ko učino za svoj naroda. Možda ćemo se osloboditi okupatora, pa se napiše stvarna istorija o "Otadžbinsko- odbrambenom ratu!

  Samo da napomen, u nekim od mojih tekstova sam pisao da je moj pokojni otac smatrao izdajom, svakog Srbina koji je pred izbijanje rata pobjegao iz Bosne. Mog pokojnog oca sam do tada zamišljao kao komunistu iz prospekta, kakav bi komunista treba da bude, pa su me te njegove rijeći dale dodatni motiv da se, ako treba, do smrti borim za svoj narod.

  Nije moj otac bio jedini takav primjer, sva ta stara garda bila je slična njemu, što se moglo osjetiti u našem zadnjem ratu. Ako je "Stari" onaj, koji ja mislim da jeste, nije bio ništa drugačiji od mog pokojnog oca. Poznavao sam puno Srba koji su bili komunistički nastrojeni, a dadoše svoje živote za Republiku Srpsku. Isto tako znam i one koji su se smijali tim istim komunistima, kako su preko noći promjenili dres, a prvi su pobjegli preko granice kad se zapucalo.

  Dakle, reći nekome da nije Srbin, ako je komunista tolika je nebuloza, da ne mogu da vjerujem da nekome danas može da padne na pamet to da kaže. Skloni smo ismijavati svačije mišljenje i sebe smatrati jedinim adekvatnim za nametanje, šta je ispravno, a šta nije. Samim tim mi direktno utičemo na razjedinjenje srpskog naroda, pa je nerealno očekivati da bi nakon toga danas mogli uzeti zajednički politički stav.

  Kada je u pitanju jedinstven stav, onda nema "ali", to vidimo danas kad se žestoko napada i kao nikad do sad pokušava srušiti Republika Srpska. Oni koji imaju najveću moć da je odbrane u zajedničkim organima, u svojim izjavama stalno stavlju tu magućnu rijeć "ali", što je za mene isto kao da su rekli "ne" i tim svojim stavovima umanjuju srpsku političku moć za opstanak Republike Srpske.
  losi_srbi- 96513 - 27.07.2016 : Milenko Đurić Doboj - best (0)

  O srpskim izdajnicima


  Treba razgraničiti izdajnike u ratu i izdajnike u miru. Ovi u miru su daleko opasniji pošto sve što rade rade iz ličnog interesa a u ratu je nekad i glava u pitanju pa se mora praviti izbor. Meni je jako žao što većina onih koji su proveli gotovo četiri godine na borbenim linijama kada se stvarala RS nisu pročitali Dejtonski sporazum i Ustav BiH pošto bi tek onda shvatili koliku su veleizdaju napravili srpski kvazi-političari a sve da bi zadržali pozicije pošto su se bojali smjena od strane protektora ili kako ga neki zovu Visoki prestavnik. Mnodi od njih su i danas na političkoj sceni i nimalo se ne stide i dalje prosipaju šuplje priče. Da cirkus bude veći, mnogi im i danas vjeruju. O ovim našim koji su sebi umislili da su političari (čast izuzecima) sud se može donositi samo na osnovu onog što rade a ni slučajno ne na osnovu onog što pričaju.
  losi_srbi- 82221 - 03.02.2013 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (2)

  Zašto su ginula srpska djeca?


  Arhiva DANI 113

  KOOPERATIVNI KRIMINAL

  Formula druge generacije kriminalaca u RS-u jasna je i nepogresiva: udariš na kriminalizovanu vlast, optužis ih da neumjereno kradu, onda sjedneš na njihovo mjesto, preuzmeš poslove i ko da se sjeti da potegne kartu koja je netom bila potegnuta. Za to vrijeme Srbi čitaju priče o Tuti, Steli, Celi i Celi, dok im pod prozorom kamioni jednako prolaze. Kako je Dodik postao Mile Ronhil? Kome je Plavšićka uzimala reket? Kako je namještaj za Vladu RS-a betonirao poslovni imperij Rajka Dukića?

  Piše: Željko CVIJANOVIĆ

  KADA JE NEKOLIKO MINUTA PRIJE PONOĆI

  23. jula na Palama iz automatske puške teško je ranjen Veljko Golijanin, Vladini mediji u RS-u ponašali su se kao prema običnoj vijesti iz crne hronike. Žrtva je predstavljena kao "vlasnik benzinske pumpe i ugostiteljske radnje sa Pala". Namjerno ili slučajno, niko nije nagovijestio da su pucnji na Golijanina nastavak obračuna u kome je avgusta prošle godine ubijen njegov blizak prijatelj Srđan Knežević, poznati ratni komandant i visoki policijski funkcioner sa Pala. Golijanin je prije dvije godine, zajedno sa Kneževićem, bio rijedak stvor na Palama koji je otvoreno podrzao antikorupcionasku kampanju Biljane Plavšić. Poslije toga u vazduh mu je odletjela benzinska pumpa, a više puta je bio napadnut. Za razliku od Kneževića, i o Golijaninu se na Palama govorilo kao o čovjeku jednako sumnjive prošlosti i nelegalnih prihoda, kako se govorilo i o njegovim smrtnim protivnicima uvezanim u gang Momčila Krajišnika. I možda je bas ta činjenica osnov za priču o "uljudnjenom" kriminalu u RS-u nakon smjene vlasti, problemu koji Federaciju, prije ili kasnije, očekuje.

  Kako su Kriminalci mijenjali dres

  Kada se, prije dvije godine, borila za vlast, Biljana Plavšić je imala ideju da preotme dio biračkog tijela SDS-u i za taj posao kao da nije imala bolju ideju nego da od Krajišnika preuzme bar dio stranke. Prijelazni rok bio je počeo, u redovima Plavšićeve bili su poželjni ljudi sa idejama, ali jos poželjniji ljudi sa parama. Pošto je uz pomoć SFOR-a uspostavila kontrolu nad Banjalukom, policija koja se izvukla ispod kontrole SDS-a i stavila pod njenu nije naročito promijenila navike: izbori su dolazili, novca nikad dosta, tako da su isti policajci obnovili reket nad istim banjalučkim radnjama nad kojima su reket držali dok su račun polagali tadašnjem ministru Draganu Kijcu.

  U januaru '98. došlo je do smjene vlasti da bi već april iste godine bio proglašen mjesecom borbe protiv kriminala. Već to bilo je dovoljno da se posumnja u dobre namjere nove vlasti: na tron su došli na talasu borbe protiv kriminala, koji je, prema tadašnjim statistikama, samo na granici na Drini gutao iz državne kase 15 miliona maraka mjesečno. Ali kada su osvojili vlast, sve je polako zaboravljeno. Istina, od tada do danas pravosuđe je pokrenulo oko hiljadu krivičnih prijava, ali zbog prijestupa iz te oblasti danas iza rešetaka nema nikoga osim što je Joja Tintor, bivsi savjetnik Radovana Karadžića i poznati paljanski kum, prenoćio u bijeljinskom zatvoru, što se slična stvar dogodila Milovanu Cicku Bjelici, Krajišnikovom knjigovođi, i što se početkom godine na sudu u Srpskom Sarajevu na jedan dan pojavio bivši premijer Gojko Kličković, koji je za tu priliku imao pravo da koristi najbolji apartman na Elektrotehničkom fakultetu u Lukavici.

  Srpski tajkuni

  Nekako u to vrijeme počela je žestoka bitka Milorada Dodika i svrgnutog Momčila Krajišnika za onaj nevidljivi dio vlasti koji je podrazumijevao kontrolu nad crnim tržištem. Prvi Dodikov potez bilo je ovladavanje naftnom industrijom, koju nije želio da podijeli čak ni sa svojim koalicionim partnerima. Drugi segment borbe bilo je pravo na uvoz građevinskog materijala iz Srbije koji se prodavao po veoma niskim cijenama, na granici je bivao oslobođen carinskih dažbina jer je na papirima pisalo "humanitarna pomoć" da bi na kraju završavao u Federaciji. Milošević se tu ponio veoma pragmatično: prijateljstvo sa Dodikom bilo mu je dragocjeno jer je srpski premijer mjesecima otplaćivao Slobinu podrsku, a ni Krajišnik nije bio izbačen iz posla.

  U svakom slučaju, borba izmedju SDS-a i Sloge nije se ostvarivala samo za političku prevlast već i za sive ekonomske tokove. To je, naravno, išlo u paketu sa ljudima: najprije su Dodiku i Plavšićevoj prišli političari poput korumpiranih esdeesovskih ministara Đurađa Banjca i Ostoje Kremenovića, zatim tajkun iz Milića Rajko Dukić, jedan od najbogatijih Srba u Bosni, koji je svoje carstvo boksita počeo sticati još u vrijeme socijalističke vlasti, da bi ga betonirao za vrijeme SDS-a kao jedan od najmoćnijih finansijera Radovana Karadžića. Kada se poslije smjene vlasti pojavio u Banjaluci, Dukić je sa sobom nosio namještaj za Vladu RS-a i takav dar mu ni Plavšićeva ni Dodik nisu mogli odbiti. A on nije da ih nije dovodio u iskušenje brojnim nezakonitim poslovima.

  Međutim, oni su procijenili da im vrijedi založiti se za njega. Bio je tu i čuveni tajkun iz Trna kod Banjaluke Slavko Roguljić, čovjek koji je godinama ugošćavao Radovana Karadžića kada bi ovaj svratio u Banjaluku. Roguljić, koji je uz podršku vlasti radio sve i svašta - od nafte do vojne liferacije - promijenio je prijatelje, ali ne i poslove. Ubrzo je u svoj notes ubacio i ime Milorada Dodika: srpski premijer ljetovao je sa porodicom u Roguljićevoj vili na crnogorskom primorju već prvog ljeta koje je proveo na toj dužnosti. To što ga je Dodik počastio svojim gostovanjem Roguljić je znao da cijeni: iste jeseni bio je veoma izdašan novčano pomažući predizbornu kampanju koalicije Sloga. Jedan od rijetkih tajkuna koji se nije pridružio novoj vlasti bio je Mirko Krajišnik, rođeni brat poznatijeg Momčila, do Dodikovog dolaska na vlast vlasnik svake cigle koja je iz Srbije dolazila na Pale. Bratsku lojalnost Krajišnik je platio skupo: poslovi mu više ne idu.

  Mile Ronhil

  Koalicija Sloga, međutim, nikada na poslovnom planu nije funkcionisala kao prava koalicija. Dodik je za sebe vezao ljude koji su mogli da se snađu sa svim zamkama u ljubavnom trouglu izmedju njega, sebe i posla, dok su socijalistički direktori uglavnom nastupali kao stara garda naučena da malo radi i živi od nabavnih provizija, čiji je zadatak bio da jednako i što neprimjetnije kaplju. U SNS-u ostali su odani starim esdeesovskim navikama: svaki put kad su mogli, uzimali su kao da više nikada neće moći.

  U takvom rasporedu snaga i navika nisu se baš uvijek najbolje sinhronizovali: tako se desilo da slatku zaradu, koju mu je nosilo nekoliko kamiona neoporezovanih cigareta iz Hrvatske na prijelazu Gradiška, Dodiku zaustavi niko drugi do njegov ministar policije Milovan Stanković, koga je premijer veš pokušavao da smijeni zbog nedovoljne energičnosti u obračunu sa SDS-om. Stanković se potrudio i da cijela stvar nađe put do novinara, što je ispalo smiješno budući da su Dodika neko vrijeme šaljivdžije zvali Mile Ronhil.

  Ključnu ulogu u kriminalnoj demistifikaciji nove vlasti u RS-u imala su dva događaja: ubistvo Srđana Kneževića prošle godine i izbor Brane Miljuša za mandatara početkom ove. Naime, kada je poginuo Knežević, i kada je Biljana Plavšić najavila borbu protiv kriminala riječima "ljutu travu na ljutu ranu", pokazalo se da mnogi u RS-u vjeruju kako nema boljeg načina za obračun sa kriminalom od samog kriminala. U istrazi ne samo da su ljudi bivali prebijani i mučeni, ne samo da je veliki broj žitelja Pala bio premlaćivan već su za desetak dana rasturane čitave institucije, poput novinske agencije SRNA, koja je svoju prenaglašenu lojalnost Krajišniku platila optužbom da je i sama uključena u teroristički lanac. Lice vlasti nikada se nije dovoljno opralo od tih događaja, koji su bili toliko brutalni da je međunarodna zajednica prvi i jedini put između SDS-a i srpskih reformista stala na stranu ovih prvih.

  Korumpirano sudstvo

  Onda se pojavio Brano Miljuš, kao Poplašenov kandidat za premijera, koji je o Dodiku mnogo znao a još više od toga bio je raspoložen da priča. Neposredno poslije Miljuša, koji je demistifikovao većinu nezakonitih poslova ljudi iz Vlade, jedan visoki funkcioner socijalista rekao je potpisniku ovih redova: "Nikada niko u RS-u više neće dobiti političke poene na priči o kriminalu. Sada svi misle da smo mi i oni (SDS) isti. "

  Tako je i bilo. Borba za crno tržište nije prestala, ali nikada nije više bila onako intenzivna. Svi su znali sve o svima i sve manje je SDS bio raspoložen da se bavi prljavim poslovima Sloge. Sloga je jednako prestala da izvlači arhivirane dokaze protiv SDS-a. Čak i kada je krenula priča o organizovanom kriminalu u Federaciji, RS je ostala izvan toga. Ni svjedočenje Elizabeth Rehn kako joj je Dodik priznao da je sudstvo u RS-u korumpirano nije zakotrljalo priču o kriminalu. Ta priča bila je upotrijebljena u druge svrhe i urednici novina najčešće se se mrštili na tekstove o kriminalnim aferama - dvije trećine njih zato što nije htjelo da se zamjeri Vladi, trećina zato što u RS-u više nema te kriminalne afere koja može da proda novinu.

  Za to vrijeme kriminalci bliski vlasti promijenili su način rada jer su, za razliku od esdeesovaca, osjećali da bi mogli biti i uhvaćeni. Svejedno, formula je ostala jasna i nepogrešiva. Udariš na kriminalizovanu vlast, optužiš ih da neumjereno kradu, onda sjedneš na njihovo mesto, preuzmeš poslove i ko da se sjeti da potegne kartu koja je netom bila potegnuta. Za to vrijeme Srbi čitaju price o Tuti, Steli, Celi i Celi, dok im pod prozorom kamioni jednako prolaze. Zato se krug zatvara tamo gde je i krenuo: mladi junose u stranci Biljane Plavšić pokušavaju da se obračunaju sa korumpiranim ministrima iz svojih redova. Ali nikoga ne treba da čudi ako Plavšićeva ne uspije u sopstvenoj stranci ono što je svojevremeno uspjela u entitetu. Zašto? Kriminal je postao kooperativan.
  losi_srbi- 82124 - 31.01.2013 : Lale Rep. Srpska - best (0)

  Preprodavci oružja iz Dogloda


  Odlično se sjećam da je jedan od Berjana iz Dogloda, čijeg imena se više ne sjećam, pred kraj rata, 1995. godine, bio raskrinkan kao preprodavac oružja muslimanskoj strani. Dakle, Srbin, srpski borac, iz srpske porodice, a prodavao oružje muslimanima.

  Nažalost, sudstvo na Ilidži u ratu je bilo tako kakvo je bilo, pa se taj krijuimčar izvukao i prošao bez ikakve kazne, jer je imao jaku "pozadinu", odnosno imao je uticajne ljude iza sebe, koji su se zauzeli da ne bude osuđen.

  Eto, i to si loši Srbi ali niko o njima ne priča.
  losi_srbi- 78751 - 03.11.2012 : Luna Janković - best (0)

  O ratnom profiterstvu


  Pravi,

  pozdravljam tebe i tvoje pisanje na ovom sajtu. Zanima me podatak, pošto sam tada bio na podrućju Krajine, da li je sa kapetanom Veljančićem tada hapšen i Lalić? Njega znaš iz Vogošće, on je radio logistiku sa Mirkom Krajišnikom i Veljančićem.

  Isto tako me zanima ko je hapšen za krađu i prodaju onih dijamantskih noževa koji su mnogo vrijedili i prodati su negdje tokom rata? To su bila prva hapšenja za ratno profiterstvo, koliko ja znam.
  losi_srbi- 78488 - 27.10.2012 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

  Lažni svjedoci zločina


  Šta danas možemo očekivati od naših neprijatelja ako ovako govore ljudi koji su bili na rukovodećim mjestima u srpskom narodu? Neargumentovano i bez ikakvih dokaza "pas laje" samo da bi ocrnio nekoga ko mu nije drag! Pogledajte izjavu ovog idiota koji govori o ubistvima, bez imena i tačnog broja ubijenih kao da se radi o ovcama, a ne o ljudima!

  Sram da te bude "Srbine"!  Tomislav Nikolić ubio civile

  Bivši šef Biroa za komunikacije Vlade Srbije Vladimir Popović tvrdi da mu je nekadašnji šef Službe državne bezbednosti Jovica Stanišić ispričao da je zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić (desno) svojeručno u selu Antin u Hrvatskoj 1991. godine ubio više civila.

  Popović je pre nekoliko meseci to izjavio u intervjuu za emisiju "Insajder" Televizije B92, ali taj deo razgovora je sinoć po prvi put emitovan na toj televiziji.

  "On je '91. , on lično, u selu Antin, zapadna Baranja, prilikom posete nekom dobrovoljačkom odredu SRS, došao kao funkcioner, i kad se tamo pekao vo, jagnjetina na ražnju i kad se malo napio, uveče je, kako bi im pokazao da je i on pravi Srbin, uzeo kalašnjikov i neke babe i dede, i njih jedno 10-15 pobio i bacio ih u bazen", rekao je Popović, prenoseći navodno tvrdnje Stanišića.

  Tadašnji visoki funkcioner MUP-a Srbije Radovan Stojičić Badža je, kako navodi Popović, bio "iznerviran" tim događajem, tako da je odmah zatražio od policije Baranje da Nikolića i ostale dobrovoljce SRS vrati u Srbiju.

  "Stanišić mi je rekao da postoje svedoci koji su danas tu, ali i da su oni još i ukrali oružje i ušli u autobuse, pa ih je kod Šida zaustavila policija. Postoji načelnik policije koji je bio šef policije u Šidu tada. Toma Nikolić je bio u autobusu, oduzeli su im puške. Oni su rekli 'ne ne puške, mi idemo u rat', a ovaj kaže 'gde idete u rat u Srbiju'. Oni na to kažu idemo na Raču, pa u Bosnu, pa su zvali Badžu šta da rade, pa je Badža rekao da ih sprovedu do Bosne", rekao je Popović.

  Popović je izrazio uverenje da je Stanišić tu informaciju dostavio predstavnicima Haškog suda.
  losi_srbi- 70490 - 19.06.2012 : Soko Sivi Republika Srpska - best (0)

  Ilijaš u ratu


  Pozdravljam sve borce sa Ilijaškog ratišta, a posebno one prave. Mnoge od vas i lično poznajem, mada ne prepoznajem neke iz ovdje objavljenih tekstova.

  Malo se ovdje piše o običnim borcima koji su ustvari i bili pravi borci i junaci, a veći prostor zauzimaju šverceri cigareta i raznorazni tumači zgoda i nezgoda, ratnih operacija i mirovnih planova, a o svemu su samo čuli, kako i sami kažu, ispijajući kafe po ilijaškim kafićima, a samo je jedan od njih radio četiri mjeseca (Dijana) i Ivina žana dva mjeseca.

  Voljan sam vam odgovoriti na svako normalno pitanje a koje ne prelazi bezbjedonosne granice pa ako ima neko da me demantuje neka izvoli. Primjećujem i veliku ogorčenost kod nekih ljudi pa od svoje gorčine nas sve prestavljaju kao švercere cigareta, a neće da jasno kažu da su to radili malobrojni lopovi koji imaju svoje ime i prezime, ili bar nadimak: Fisko Okilj, Mladen Živković, Deba Hardi, Ćeva Mladen, Leka itd.

  Recite to bar javno, tako da im nema dalje a ne da generalizujete. Naravno, ima tu još po neki lopovčić, ali nije ih bilo tako puno.
  losi_srbi- 69648 - 21.05.2012 : F-16 Brioni Vogošća - best (2)

  Prelivode


  Pa upravo sam te pitao za njih dvojicu, jer mi je totalno nelogično da čovjek, virtuoz na harmonici, muzičar profesionalac, koji je prije 30 godina svirao na albumu "Rokeri s Moravu", odjednom dođe u Sarajevo i uzme pušku pa ode ni manje ni više, nego na krvavu Žuč da se bori na strani muslimanske vojske protiv Srba. Svaki čovjek koji ima imalo mozga, shvata da je u pitanju neobičan slučaj i da tu nešto nije u redu.

  Prava istina je to da je dotični muzičar došao u Sarajevo na tezgu i u međuvremenu propio ili prokockao pare koje je zaradio, pa nije imao za kartu za povratak u Beograd. A pošto je u međuvremenu počeo rat, nije mu preostajalo ništa drugo, nego da se priključi nekoj od jedinica u Armiji BiH, jer je vjerovatno očekivao da rat neće dugo trajati. Kad je vidio da je đavo odnijeo šalu, zbrisao je iz "voljenog" Sarajeva, pa se u Beogradu pravdao da su ga prisilno mobilisali i da su mu prijetili smrću, tako da je morao da uzme pušku i da se bori protiv svog naroda.

  Dakle prevario je prvo sebe, pa onda cijeli svoj narod, pa onda vas, pa onda opet nas... i tako u nedogled.

  Čisto sumnjam da takav čovjek nekome poštenom može biti kao brat.

  Što se Radeta Zoranovića tiče, nisi mi odgovorio na pitanje. Zašto je Srbin Rade Zoranović, čiji su Pofalići izgorjeli u maju 92. u decembru iste godine u napadu na svoje komšije iz Pofalića, koji su se povukli na Žuč, uzvikivao "tekbir" i šta znači uopšte ta riječ? I opet toliko nelogičnosti: Srbin Rade , samozvani veliki Srbin (sa dna kace) ratuje protiv običnih Srba (i velikih i malih) i pri tom uzvikuje riječi "tekbir" i "alah uekber".

  Pa moraš mi priznati Max da je to van pameti! Ja sam realan i samo sam za suvu istinu i normalne odbnose. Ti si u jednom svom postu opisao kako si na Orliću bacao bombe i ubio mog druga Acu Aćimovića i ja te nisam osudio za to. Ti si bio borac na jednoj strani, a on na drugoj. Bio je rat. U suprotnom, ubio bi on tebe. Ali u ovim slučajevima kada neko iz ličnih interesa ratuje protiv svog naroda, odnosno protiv samog sebe, to mi nikako ne može biti jasno.

  Što kaže Šomi Lutalica, pošteniji su mi svi muslimani u rovovima na Žuči i ne samo na Žuči, nego i u cijeloj Bosni, nego ovi pobrojani "takozvani Srbi", koji su danas izdali nas, a sutra će zbog nekih sopstvenih interesa izdati i vas. U našem narodu postoji lijep izraz za takve ljude - prelivoda.
  losi_srbi- 69632 - 21.05.2012 : Somi Lutalica Kanada - best (1)

  Srbi izdajnici


  Druže, nemoj da me pogrešno shvatiš, ali moram da prokomentarišem nešto u vezi spiska Srba koji su se borili na strani Armije BiH a koje si ti na ovom mjestu naveo.

  Oni za mene nisu bili ljudi jer su se borili protiv svoga naroda. Više poštujem tebe kao muslimanskog borca nego tu našu izdajničku pogan.

  što se tiče tog debila, za kojeg kažeš da je nakon rata otišao u Beograd i hvalio se da je upoznao Arkana koji mu je sve to oprostio, volio bi da on to i meni kaže! Ako je izdao svoj narod, zašto misliš da neće i tvoj?

  E, moj Maxe, pun mi je moj takvih lažova!

  Nemoj prijatelju da mi ovo uzmeš za zlo, ali ne mogu da vjerujem da neko za svoga života ne može bar da sačuva svoju vjeru, svoj ponos, čojstvo!

  Nisam ja čovjek koji priča nebuloze, laži i tome slično. Ja sam čovjek koji se do koske borio za svoj narod jer imam svoj obraz, vjeru, ponos... Ipak, ono što je najvažnije imam i svoje potomke koje učim da ne mrze, ali da znaju ko su i šta su. Ne želim da i oni sutra prođu kao ja, ili možda kao ti, koji smo vjerovali ili možda još uvijek vjerujemo nemanima.

  Puno pozdrava od Šomija sa kontra strane!
  losi_srbi- 67782 - 14.03.2012 : Radovan Lazarevic Zvornik - best (0)

  Desanka Šakotić


  Dobro je poznajem od pre rata. Njen otac je iz sela Malešić kod Zvornika. Prava srpska familija. Ne znam šta se sa njom dogodilo. Čak braća od strica su joj bili istaknuti borci VRS. Volio bih ako još neko nešsta zna da javi. Ali Šakotići su se ovde baš dokazali u ratu . Da ne nabrajam imena od komandira četa do Vukova sa Drine, sve Srbenda do Srbende. Baš sam se iznenadio jer sam mislio sam to su samo čaršijske priče.
  losi_srbi- 24836 - 25.08.2010 : Tomas - best (0)

  Slobodanka Šakotic


  Slobodanka Šakotic je kasnije promijenila identitet i postala Una Žeger - Kovač, radeći u OHR-u kao savjetnik za vjerska pitanja Rafiju Gregorijanu.
  losi_srbi- 24831 - 23.08.2010 : Rahman Ajdar Dobrinja - best (1)

  Srpskinja snajperista na Dobrinji


  Željko, objavili ste da je jedna srpskinja, bivši reprenzetativac Jugoslavije bila snajperista na Dobrinji. Radi se o Slobodanki Šakotić - Bobi, ona je bila kod Vikića u Specijalnoj MUP-a. Kasnije je optuživana da je kao član grupe "Ševe" pucala na neke poznate ratne face i to da je teško ranila Ismeta Bajramovića - Ćelu, da je pucala na Zlatka Lagumdžiju, da je ubila Safeta Zajku.....

  Poštovani,

  hvala ti za informaciju! Ja se samo ovlaš sjećeam ovoga iz tih davnih ratnih dana. Međutim, na internetu sam našao nekoliko izvora koji potvrđuju da se radi o Slobodanki Šakotić, ali i to da je sa njom u istoj jedinici bio i njen brat Slobodan. Jedan od najčvršćih izvora za ovo su izkazi svjedoka na Kantonalnom sudu u Sarajevu i Državnom sudu BiH.
  losi_srbi- 24820 - 21.08.2010 : Zeljko Tomic Sokolac - best (3)

  RE: Zločini Srba nad Srbima


  Kao i mnogo puta do sada, Vogošćanin Pravi je dotakao jednu vrlo zanimljivu temu, a radi se o zločinima Srba nad Srbima.

  Petnaest godina nakon rata mogu i da shvatim one koji su zbog gladi i straha za svoje porodice, prije svega djecu, uzeli puške u ruke i borili se na strani Armija muslimanske BiH.


  Međutim, ne mogu da shvatim pojedine Srbe koji su se naprosto iživljavali nad Srbima. Primjera za ovo ima mnogo: sjećam se da je snajperista na Dobrinji bila jedna Srpkinja, inače reprezetativac bivše Jugoslavije. Pored toga, bilo je i Srba koji su bili komadanti muslimanskih diverzantskih jedinica, a takvo povjerenje se moglo postići samo izuzetnim zaslugama, tj. moralo se dokazati tako što se iživljavaš na zatvorenicima i srpskim civilima.

  Ova tema bi bila jako interesantna za obraditi, pa bih vas zamolio da objavite sve ono što znate.
  losi_srbi- 24809 - 19.08.2010 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

  Zločini Srba nad Srbima


  Tekst u kome se spominju muslimani sa srpskim imenima me podsjeti na priču na događaje u djelu Sarajeva koje je bilo pod muslimanskom kontrolom.

  U tom dijelu grada neki "Srbi" su sami sebi mijenjali imena i davali nadimke kako bi na prvi mah izgledalo da su muslimani. Sjećam se jednog slučaja da su brat i sestra dali sami sebi imena koja su ličila na muslimanska, danas ne mogu da se sjetim koja su to imena ali se sjećam afere oko njih. Njih dvoje su prešli preko ratne linije na Grbavici. Posle formalnog saslušanja u prostorijama državne bezbjednosti na Grbavici, kao napaćeni Srbi iz muslimanskog dijela Sarajeva su dobili dozvolu da napuste ratnu teritoriju. Zbog loših telefonski i saobraćajnih veza, kao i međusobnih kontakata između državnih i vojnih radnika bezbjednosti na teritoriji Srpskog Sarajeva, niko nije provjerio kod drugih službi bezbjednosti da li imaju neke podatke o bratu i sestri koji su izašli iz muslimanskog dijela Sarajeva.

  Prilikom saslušavanja Srba koji su u to vrijeme izašli iz muslimanskog Sarajeva, saznalo se da su brat i sestra bili borci muslimanske armije. To i nije neko veliko čudo, računajući da su neki Srbi bili mobilisani u muslimanskoj armiji kako bi došli do hrane i ne bi umrli od gladi ili bi u protivno prisilno išli u radnu obavezu da kopaju rovove i tunel ispod aerodroma.

  Međutim, ovo dvoje srpskih izdajnika o kojima vam ja pišem, da bi se dodvorili muslimanima kao lojalni građani, najviše su mučili i maltretirali a prtpostavljalo se i ubijali srpsko stanovnistvo pod kontolom muslimanskog dijela Sarajevu. Nakon njihovog odlaska u Srbiju tačnije u Beograd, državna bezbjednost je dobila više podataka o njihovim zlodjelima i krenula je u potragu za njima preko državne bezbjednosti iz Srbije. Pretpostavka je da su brat i sestra promjenili identitet i tako im se gubi svaki trag.

  O ovom događaju bi mogli da znaju mnogo više oni koji du tsfili u yom prtiouf u državnj bezbjednosti pa bi bilo lijepo da napiše pravu istinu o ovim odbjeglim zločincima. Nadam se da će se na ovom mjesu naći i priča koja će dopuniti sve ono što sam ja zaboravio. Možda još uvijek nije kasno da se kazne ovi zlikovci za svoja počinjena zlodjela.

  Mislim da se ovaj događaj desio u proljeće 1994. godine.
  losi_srbi- 21879 - 04.06.2009 : Ljermontov Nije Birno - best (0)

  Srpski izdajnici


  Jedan od komentara koji napisa Rade, a nalazi se u rubrici "Srpski izdajnici", podstaknu me da se i ja oglasim. Na prvoj liniji sam bio dvije godine i sedam mjeseci, i dobro mi je poznato naše tadašnje stanje. Pravo kaže Rade da su prodavani gradovi za ogromne svote novca a mi bijednici smo ležali u rovovima i jeli slaninu dijeleći ono malo rakije što smo imali.

  Da nije bilo onoga "kreni, stani pa se nazad vrati" mi bismo sa mudžahedinima završili za 24 sata. Ne smijem da dodajem mnogo ličnih viđenja i doživljaja da me neko ne bi prepoznao, jer nam je danas ostalo samo da ćutimo i da se ne javljamo.

  Ja sam, na moju sreću, krajem 1996. godine dobio garantno pismo da sam napustito moj rodni kraj. Međutim, uvjek se vraćam svojoj kući. U ratu smo imali sreću da nije bilo pucnjave na mom kućnom pragu. Onih par susjednih sela smo protjerali za samo dva dana. Ipak, neki muslimani su se priključili našoj lakoj pr... diviziji i ostali sa nama do kraja rata. Dvojica od njih sada rade u SUP-u, a jedan je pogino. Za preostalu trojicu ne znam gdje se sada nalaze, valjda su negdje u inostranstvu.

  Još bih prokomentarisao i Rašu Karadžića. Poznavao sam ga i lično jer sam radio sa medom pa sam tako obišao mnogo gradova i ljudi. Mislim da nema čovjeka na kugli zemaljskoj da ne bi učinio isto ako bi se našao na vlasti. Svako bi smišljao da obezbjedi sebe i svoju porodicu, pa tek onda narod - ako za njega šta ostane.

  Za kraj bih samo rekao: "Živa bila glava, a ko se bogatio na našim smrznutim plećima neka mu Bog sudi! ".
  losi_srbi- 21046 - 15.03.2009 : Patagon Olovćić Olovo - best (1)

  Srpski izdajnici


  Imam potrebu da repliciram na temu srpski izdajnici. Pomenuste Slavišu Šućura, divan čovjek i dobar borac. Ne toliko koliko ga uzdižu, ali dosta dobar. Više puta sam bio sa Slavišom na položaju kada je gađao pa i tada na Nišičkoj visoravni. Nije istina da je Slaviša gađao crkvu na Nišićima. Prvo položaj sa koga je dejstvovao nije mu to dozvoljavao, a i svaka granata se čuvala se za kontranapade sa srpske strane.

  To je bilo onu veče kad smo od vas uzeli kotu Mačak. Tri su vaša tenka petljala na asfaltnom putu ali nisu smjeli da krenu prema Drinčićima. Tukao ih je zis sa pogledina. Slaviša je tu došao sa skalamerijom, jer se akcija trebala nastaviti dalje.

  Jedne prilike pravio nam je probleme jedan zis sa Brda, tj. rodnog sela Milovana Žuge. I tukao je taj ZIS po gradu i po liniji i dojadio nam svima. Eh, Slaviša je došao i prva meta za gađanje bio mu je taj ZIS. Svi smo čekali na prvi pucanj. Gruhhh. Opali on a granata pogodi na metar ispred ZIS-a. Toliko o njegovim sposobnostima i neosnovanim optužbama, a to što ga neko prozva srpskim izdajnikom, pa to je bez veze.

  Veći vam je izdajnik Milovan Žugić. Više pažnje posvetite njemu. Dok ste vi ginuli i trunuli u rovovima Milovan i Vojo su zgrtali novac i šakom i kapom. Pa po čemu je on to bogastvo zaslužio. Samo da se malo zamislimo.

  Milovana je bilo na sve tri strane a mi patrioti i nazovi hrabri borci ne smijemo ni kazati gdje smo ratovali i šta smo propatili, jer možemo nehotice da se zamjerimo ratnoj formaciji ratnih profitera koji bi nas mogli poslati na biro za zapošljavanje i onda nam samo ostaje štrik ili samoubistvo.
  losi_srbi- 20909 - 04.03.2009 : Struja struja - best (1)

  Riječ je riječ!


  Poznato je i to da su linije "pucale" uvijek tamo gdje je bilo šverca, a u tom poslu ni mi Ilijašani nismo bili bezgrešni. Zato hoću da pomenem neka imena, kojima danas ne možemo baš da se ponosimo.

  Uvijek me je nervirala ta naša lažna srpska solidarnost. Namjerno kažem "lažna" jer znam bar trojicu "boraca" koji su sami sebe ranili, a danas primaju invalidnine, i to Bogami dobre. Momak koji ima orden Miloša Obilića je invalid, a radi na građevini, lično ga poznajem.

  Evo, ja ću da kažem jasno i glasno, ne mogu više da ćutim. Da li ima iko iz Podlugova ko može da kaže da nije čuo čime se bavio Dragan Okilj? Da li ima mjesta gdje je on švercovo cigarete a da bar neki borac nije poginuo na toj liniji. On je u to vrijeme imao bar milion maraka, kada se moglo sa deset maraka živjeti bar deset dana. Ovo su svi znali, svi su šutjeli.

  Ja bih želio da na ovom mjestu pokrenemo jednu akciju pod nazivom "Jedan forumaš, jedno ime", u kojoj bi svako od nas naveo po jedno od onih koji primaju lažnu invalidninu. Ako nekaa zaživi revizija invalida, da bar imamo svoj spisak, a svako ime neka ide na čast onog koji ga napise. Taj novac koji oni primaju bi bio bolje utrošen na borce koji teško žive.

  Malo apstraktno, ali pošteno. Bog neka čuva poštene Srbe.
  losi_srbi- 18823 - 05.09.2008 : Vali Domuz Novi Sad - best (0)

  Slusaj Teo, Srbendo


  kao sto vidiš, imamo ista prezimena ja i ti.... Kako to Teo da sma ja Srbin a ti Bošnjak, a? Od kada si ti Bošnjak, šta je to Bošnjak, znaš li ti? E moj momak, Srbin si ti, i otac ti je bio, i baba Desa, samo što ste smradovi svi od reda.... Ne znam koliko godina imaš, ali vidim da pojma nemaš o životu.... Stari ti je junak bio kažeš, svaka čast njemu, neka mu je laka zemlja, ali ti stvarno pojma nemaš.... Kakav junak, heroj, i to bosanski i hercegovački..... Srbenda je on bio i ti si.... Rođaci smo ja i ti, a ti sad tu nesto pričaš, kakav Bošnjak kurac-palac.... Svi ste vi poturice, nema Bosnjaka kakvo to dečko moj..... Ali najgori muslimani su poturice, zato me ni ti ne čudiš, sa svojom pričom, umesto da se u mišiju rupu uvučeš od sramote, ti se kurčiš nešto tim tvojim pričama..... Volio bi da čujem tvoj odgovor, da vidim šta ti kao jedan Bošnjak misliš o ovome.... E i sretan ti ramazan, nemoj mnogo svinjetine, ne valja za holesterol.... Ajde Teo Srbendo, pozdravi pio Sarajevu ko pita za mene...
  losi_srbi- 18762 - 27.08.2008 : Zoka Hadžići Bijeljina - best (1)

  Teo opameti se


  Dragi naš Teo,

  Preporučio bih ti da dobro ispitaš okolnosti pod kojim je poginuo tvoj otac.

  Pažljivo saslušaj (pojedinačno) sve prisutne prilikom njegove pogibije. Možda bi ti bilo još bolje da potražiš zapisnik koji je sačinjen prilikom istrage o njegovoj pogibiji (ubistvu).

  Pametan si dečko, školovan na Turskoj vojnoj akademiji. Nadam se da si tamo izučavao psihologiju, logiku...

  Najkraći opis pogibije tvoga oca je ljiljan na prsima a rupa u leđima.

  Mnogi u njegovoj jedinici su se bunili što ih vodi Srbin pa su pokušali da ga sklone više puta (na potazu Tarčin Trnovo). Kada je on osjetio da mu prijeti likvidacija stupio je u kontktakt sa pojedincima u Igmanskoj brigadi mislivši da pređe na pravu stranu. Naravno da to nismo mogli prihvatiti bez određenih ustupaka.

  Drago dijete dobro pazi da ti se ne desi isto, dobro provjeri oružje kojim upravljaš.
  losi_srbi- 18711 - 22.08.2008 : Mile Srbin Republika Srpska - best (0)

  Rock Domuz


  Dečko ima "tursko" prezime ali ime se nekako ne uklapa. Evo, iz "bosansko-turskog" riječnika po čemu je dobio prezime:

  Turski jezik Naš jezik

  dişi domuz, n svinja
  dişi domuz krmača
  dişi domuz svinja
  domluz l. i. ü. u, a svinjska
  domuyluk, n svinjarija
  domuz svinja
  domuz, n svinjče
  domuz dami, n svinjac
  domuz budu, n šunka
  domuz çobani svinjar
  domuz eti krmetina
  domuz eti, n svinjetina
  domuz l. i. ü. u svinjski
  domuz luk, n svinjac
  domuz yaği, n slanina
  domuz yavrusu, n prase
  domuz yavrusu erkek, n prasac
  domuz yavrusu eti, n prasetina
  domuz yetiştirme, n svinjarstno
  domuz yetiştirme svinjogojstvo
  domuzculuk, n svinjarstvo
  domuzculuk svinjogojstvo
  erkek domuz, n krmak
  küçük domuz yavrusu, n prasence
  küçük domuz yavrusu prasence
  yabab domuzu vepar
  yaban domuzu, n divlji vepar
  losi_srbi- 18709 - 22.08.2008 : Mile Srbin Republika Srpska - best (0)

  Letu štuke, letu avione


  E hebi ga, Pitar. Ovo je fakat tvoj NATO-avijatičar, školovan kod Buša. S obzirom kakav je nivo dosegao prezident, nije čudo što ovo mu je jedan od najboljih i najobrazovanijih top gan letača.

  Teo, ovo ime ti štrči. Na grčkom ono znači "Bog" i ne priliči nekrsti da ga nosi.

  Što se tiče pokojne Dese, ona je bila "govornik" na Prvom kongresu SGV održanom u (ako se ne varam) maju 1993. godine u Holidej Inu. Vlast nagurala sve što je mogla pohvatati Srba u salu, pa dopunila sa "volonterima" (kao ovo sad Kinezi na Olimpijadi). Govorili Pejanović, Svetozar Pudarić itd. i naravno Baba. Jadna žena progovorila dvije-tri riječi, po zadatku osudila agresiju i srbo-četnike i trokirala kao Bojan Križaj 1984. na Koševu kad je recitovao olimpijsku zakletvu.

  I pobježe sa govornice tipičan predstavnik skupa.

  P. S. Čedomir Domuz ni u kom slučaju ne može biti bosansko-hercegovački heroj. Eventualno bošnjački (ako voli da se i da ga tako tapšu). Na 49% teritorije BiH je izrod i poturica.
  losi_srbi- 18704 - 22.08.2008 : Teo Domuz hadzici - best (0)

  :)


  Pitar pretpostavljam da me znas posto vidim znas neke informacije o meni mada nepotpune. Ja sam Teo Domuz sin Čedomira Domuza Bosansko-hercegovackog heroja.

  A ti Srbine što spominješ Desu, moju pokojnu babu, očito nemas pojma o čemu govoriš... možda ona jest bila neškolovana ali je bila pametnija od tebe sigurno ti ja to kažem. Ne znaš ni gdje ni kada je bio taj sastanak i taj govor. Kad već znaš moju babu vjerovatno joj znaš i one bandite od braće sto joj kuću opljačkase i zapališe pa sad ne smiju nos da privire u Hadžice. Eto ako budeš imao priliku slobodno im poruči da je ne uzimaju u usta a kamoli šta drugo.

  Eto toliko od mene nadam se da će te nekada doći pameti......

  Teo Domuz
  losi_srbi- 15604 - 27.10.2007 : Nebojsa Boskovic London - best (1)

  Jovo Divljak


  Ne znam kako da ti se obratim, jer stalno mijenjas ime(na), pa se sjetih vica. Kuca Mujo na vrata u Zagrebu, te na pitanje: Tko je? Odgovara: Tmujo.
  Hmujo bi bilo prikladnije u ovo doba kad' se "h" izostavlja dje ne treba (da bi 'ljeba im'o da jedes) i dodaje dje ne treba (da bi i kahve bilo... ).

  a) pokusaj svoju energiju (i vrijeme) da unovcis... tipkajuci u (hm)federaciji makar i k'o sekretarica...

  b) ne znam kakva bi kazna mogla da stigne tvog generala (osim moralne s kojom ce prije ili kasnije morati sam da se suoci) sto je napustio JNA, koja je bila zasnovana na dobrovoljnim SHS, FNRJ, SFRJ... oblicima odbrane...

  v)... da se povezete na zapadu i presjecete na sjeveru i napadnete na zapadu... i dobijete podrsku sto su vam napali suverenu drzavu... to ti Hmujice nije buducnost vec proslost:)

  gt)... muslimani su se nasli"u okruzenju" jos u "vezirskom" Travniku (poznatom po tome sto se nalazi nedaleko od rodnog mjesta Ive Andrica) poslije popisa stanovnistva izvrsenog od strane Austrougarske poslije Berlinskog kongresa... taktikom "parmaka i cepenaka... " na hriscanskoj zemlji... Ako nisi upoznat - najvise je bilo Pravoslavnog zivlja...

  d)... da li si imao priliku da se upoznas sa turskim opisom dolaska u Sarajevo... Crkva posvecena Mariji (od tu Mari(ji)n Dvor) i nekolicina kuca oko nje...

  i sta uopste da ti pisem - i zasto... ti ces da promjenis ime i krenes u nove poduhvate... a bolje bi bilo i za tebe i sve ostale da uzmes neku knjigu i procitas...

  Ne znam da li se je Ivo Andric nekada "nacionalno-vjerski-narodno-drzavotvorno... " izjasnio, ali sam procitao da se je Josipu Brozu "Titi" usprotivio (u razgovoru vodjenom poslije primanja nagrade u "zlatnim"... ili olovnim 70-tim) bas braneci muslimane... za sto je "nagradjen" bacanjem piste u Drinu... od strane izvjesnog Murata...

  ... mislim stvarno...

  Hmujice, ne ocajavaj. Najgore tek dolazi.

  Srdacan pozdrav
  Nebojsa
  losi_srbi- 15603 - 27.10.2007 : Seljak - best (0)

  Jovan Divljak


  Mnogo cijenim tvoj truds da pronadješ i objaviš tekstove o Jovanu Divjaku, zvanom Joca Ikebana, ali nisam siguran da si se baš dovoljno potrudio. Stoga, cijeneći tvoj veliki uloženi trud, bih te podsjetio na neke događaje i tekstove koje možeš pronaći. To su slučajevi u vezi za suđenje Divjaku od strane Armije BIH zbog šverca oružja u okilini Konjica kada je bio nakratko i pritvoren ( ali leglo je to već bezbolno), i o velikoj ljubavi velikih bosanskih patriota prema Jovi kakav je i "tuzlanska filimska legenda" Hadžihafizbegović izraženoj u otvorenom pismu Jovi. Hajde ne budi lijen, a vidi se da nisi, pa pronađi te tekstove pa ih objavi.
  P.S. Da samo znaš da ikebana ima ograničen vijek trajanja kao i sve vještački napravljenje stvari!

  Idi na stranu - |1|2|