fix
Logo
fix
Nalazite se na Sokolac-IZBORI
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

izbori- 102759 - 09.10.2018 : Legendin Glasač Sokolac - best (0)

билборд


Јутрос у Сокоцу освануо је билборд, на којем стоји: "Хвала честитим Сокочанима, тек смо почели. Милан Јоловић Легенда".

Некако спонтано ми се сручи на мозак: "Мој Јоловићу, можда ти јеси тек почео, али ја сам то почео прије двадесет година и за то вријеме најебао и уздуж и попријеко".
izbori- 102751 - 07.10.2018 : Zeljko Tomic Sokolac - best (9)

Dodik član Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović Predsjednik Republike Srpske


Svega nekoliko sati nakon zatvaranja glasačkih mjesta, Milorad Dodik je proglasio pobjedu u trci za srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Druga dva člana Predsjedništva izabrali su muslimani, po svojoj volji, a to su Šefik Džaferović i Željko Komšić. Ovim se gungula na političkoj sceni još više zaoštrava, jer nije prošao Dragan Čović, koji je vjerovatno mnogo bolja opicija, kako za Hrvate, tako i za Srbe.

Kada mi nije jasno šta je dobro za Srbe, ja uvijek "konsultujem" američke i engleske novinare, tj. pročitam ono što objave "The Guardian" i "The New York Times". I ovaj put su se svi oni obrušili na Dodika, što znači da je on nešto dobro za Srbe.

Ja lično nisam ni sumnjao u Dodikovu pobjedu, jer je opozicija u Republici Srpskoj je već odavno uništila samu sebe otvorenom saradnjom sa Sarajevom i Bakirom Izetbegovićem, pa nije ni čudo što se srpski narod, uprkos ogromnom pritisku, masovno odlučio da glasa za Milorada Dodika.

Onako, po već više puta viđenom američkom scenariju, Dodikovu predizbornu kampanju su pokušali da unište tako što je opozicija u političke svrhe iskoristila ubistvo Davida Dragičevića. Lično ja sam očekivao da se nešto jako prljavo pripiše Dodiku, pa zbog toga nisam ni povjerovao u to. Izgleda da nije ni ogromna većina srpskog naroda u Republici Srpskoj.

Izbor Željke Cvijanović za Predsjednika Republike Srpske je takođe očekivan. Mislim da je u ovom trenutku izbor žene na tu poziciju fantastičan potez, jer se žene dobro kotiraju na tim pozicijama, što su već odavno shvatili i Albanci i Hrvati.
izbori- 102029 - 23.02.2018 : Milenko Đurić Doboj - best (0)

RE: Da se spasi što se spasit može


Gospodine Feniks,

pažljivo sam pročitao vaš poslednji članak i mogu Vam reći da se u cijelosti slažem sa vama. Ali ključno pitanje je šta je rješenje. Borci nikakva prava ne mogu ostvariti u okviru postojećih organizacija koje u svom nazivu nose prefiks boračke organizacije. Rukovodstva tih organizacija su otuđeni centar moći ili nemoći koja od države dobiju određena novčana srestva koja troše i pričaju šuplje priče. Primjećuješ vjerovatno kolika su prepucavanja između BORS-a i Veterana a suština je da smetaju jedni drugima pošto se kolač dijeli na više dijelova.

A kada su izbori u pitanju bilo lokalni ili opšti ne mogu da se ne sjetim izreke jednog francuskog filozofa koji je davno rekao da narod ima onakvu vlast kakvu zaslužuje.

Ja sam dosta pisao na ovu temu i dalje smatram da borci mogu štititi svoje interese jedino osnivanjem političke stranke boraca. Potrebno je samo malo dobre volje da se u svakom od regiona u RS nađe nekoliko čestitih boraca koji uživaju uglad u svojim sredinama i da pokrenu stvar sa mrtve tačke i ubijeđen sam da bi se ta stranka veoma brzo omasovila.

Pozivam sve čestite borce koji prate ovu stranicu da međusobno komuniciramo i razmjanimo mišljenja putem ove stranice.

Pozdrav za sve one koji su četiri godine proveli u šumi, braneći Republiku Srpsku, dok su se pojedinci u njihovom zaleđu bogatili.
izbori- 101897 - 12.02.2018 : Feniks Republika Srpska - best (5)

Da se spasi što se spasit može


Draga braćo,

moram da se zapitam kakav smo mi to narod i šta se to dešava sa nama kada dozvoljavamo da vlast ovako otvoreno, bez ikakvog srama i straha uništava i pljačka svoju državu i svoj narod.

Nezasita politička ala, koja nas je jela dok smo od neprijatelja branili svoju otadžbinu, nastavila je da nas neprestano jede do današnjih dana. Svoje nezasite želudce nisu napunili posječenim šumama, rasprodatim fabrikama, odmaralištima, hotelima, državnim zemljištem, prodajom rijeka, rudnika, banja, kreditom od 5,5 milijardi, prodajom državnih akcija, akcizama, PDV-om... Oni još uvijek ne prestaju da pustoše i pune svoje džepove, a narod ćuti. Narod ćuti jer ćute oni koji su sve ovo odbranili i sačuvali, a koji imaju najviše prava da kažu dosta je više.

Pitam se samo koliko nas je ostalo da ustanemo i postavimo to pitanje? Zaista, pitam se koliko nas je ostalo da nam ove vlasti, kojima nije bilo dosta srpskih glava, amputiranih nogu i ruku ostavljenih po prvim borbenim linijama, nisu svojim specijalnim metodom uspjeli da amputiraju kičmu i da od boraca čelične kičme, koja se nije povijala ni pred najjačim neprijateljem uspjeli da naprave beskičmenjake koji će moliti i puzati pred njima i moliti ih za pomoć, umijeto da oni pužu pred nama jer ih je većina u ratu bila beskičmenjaci. Upitajmo se braćo kako su ovi ljigavci došli do kičme, koja se nažalost i na sramotu ne povija ni pred Bogom a ni pred narodom.

Ponovo pred svoju izbornu kampanju dižu nacionalne tenzije, kao to oni brinu o narodu i Republici Srpskoj. Oni "brinu" o državi a brinuli su o njoj i stvarali je daleko od prve borbene linije, brinuli su se kako će pobjeći negdje na sigurno, tamo gdje su davno bili sklonili svoje porodice a oni ostali i jedina briga im je bila kako da profitiraju u ratu.

Ovo nam se i dešava zato što smo, onima koji o državi nisu mislili u ratu, dozvolili da o njoj misle u miru. Onima koji misle samo o sebi dozvolili smo da misle o zajedničkom dobru i tako smo tvorevinu najvećih neimara povjerili onima koji će je najbolje razgrađivati umijesto nadograđivati.

Ponovo će nam na predizbornim skupovima o patriotizmu pričati nepatriote, lopovi o poštenju i pravdi, lažovi koji će vam ponovo davati lažna obećanja i vjeru u bolje sutra. Cirkuzanti koji od naroda i države prave najveći cirkus vec više od 20 godina. Posle obavljenih cirkuskih predstava širom Republike Srpske, oni će ponovo imati puno razloga za smjeh dok će vesela publika nakon završene predstave ponovo plakati, žaliti.

Da li ćemo zaboraviti sve svoje poginule saborce i svoje žrtvovanje i dozvoliti da ono što smo stvorili bude žrtva neodgovornih ljudi, koji na vlast dolaze ne voljom građana nego ucjenama, prijetnjama, korupcijom i mitom, a njihov doprinos onim čime vladaju je bio minoran ili nikakav.

Klučeve od naše kuće moramo vratiti u svoje ruke jer mi smo je i napravili, a sve što u njoj ne valja moramo da promjenimo, da bi je sačuvati za mlađe naraštaje, a to jedino mogu oni koji su je i izgradili i koji mogu da je najbolje čuvaju jer znaju njenu vrijednost.
izbori- 98147 - 14.11.2016 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (3)

Kako izabrati svoju političku opciju?


Nakon skorašnje, po meni neodmjerene, Dodikove izjave da neće pomagati opštine u kojima je pobjedila opozicija, tj. SDS, želim da kažem sledeće:

Pomalo je surovo od najvećeg branioca Republike Srpske da srpski narod optuži za greške koje je sam počinio. Meni se nekako čini da je sam kriv što njegova partija u nekim opštinama nema uspjeha na lokalnim izborima. Primjera za to ima dosta, a ja ću ovu moju tezu obrazložiti na opštini Sokolac, jer je ipak ovo u neku ruku sokolačka stranica.

Propast SNSD-a u Sokocu je počeo sa smrću Zorana Kosorića, kada su na čelo ove partije došli braća Čolovići, "poznati" biznismeni u opštini Sokolac. A poznati su po tome što su na Romaniji napravili hotel sa pogledom na kamenolom, fabriku vode koja ne radi jer nije dobila upotrebnu dozvolu, mesaru za koju nema mesa, benzinsku pumpu koja je propala do te mjere da su je morali prodati.. . itd, itd. Drugim riječima, narod na Romaniji o njima može da kaže sve najgore, čak ih je i ovjekovječio u onoj čuvenoj izreci "vrati uže, jebeš kravu"...

Sem povezanosti sa Dodikom u izgradnji benzinske pumpe kod Modriče, braća Čolovići nemaju nikakvih političkih kvaliteta da budu postavljeni za lidere jedne takve političke partije kakav je SNSD. Ipak, uprkos upozoravanju nekih članova Opštinskog odbora SNSD-a Sokolac, Dodik se (izgleda zbog nekakvih svojih ličnih interesa) odlučio na ovaj kobni potez, zbog kojeg danas krivi romanijskog seljaka.

Naš narod kaže da je rđav domaćin u svojoj kući još gori u tuđoj. Tako je bilo i sa braćom Čolović kada ih je narod izabrao na kormilo Opštine Sokolac. O njihovom radu ne mogu ništa reći jer on nije ni vrijedan pomena. Ostali su zapamćeni po seks skandalima, pljački hotela u Sokocu, pucnjavama na slavama i sličnim skandalima. Dodik ih je na kraju smjenio, ali javna je tajna da oni još uvijek drže sve konce u rukama, pokušavajući da kao "tampon zonu" između sebe i naroda istaknu mlade kandidate ove stranke, koji baš i nemaju nekih velikih kvaliteta sem što su pristali da budu marionete u rukama vladara iz sjenke.

Kada nepismeni romanijski seljak izađe na izbore, pred sobom ima dilemu da izabere između dvije opcije:

1) slatkorječivog Cicka Bjelice, koji nije nimalo bolji od svojih kumova - gore pomenute braće. Njega je najlakše opisati rječima da je on sklon da obeća sve a da pri tome nikada nije održao svoju riječ,

2) propalih biznismena, koji su svoju reputaciju zapečatili u narodu time što njihovi zaposleni već godinama ne primaju plate. Ukratko rečeno, oni su legalizovali robovlasništvo na Romaniji.

I tako, kad nepismeni seljak bira svoju lokalnu samoupravu, on bira između dva zla, a vrlo je teško reći koje je od njih manje. U isto vrijeme, Dodik iz Banjaluke ne vidi pravu suštinu problema, pa za svoj neuspjeh u Sokocu hoće da kazni prostog, romanijskog seljaka koji njega, kao Predsjednika Republike Srpske podržava i voli više od bilo kojeg političara u regionu.
izbori- 77724 - 02.10.2012 : Zeljko Tomic Sokolac - best (5)

Kako do posla?


Ovo pismo je napisala kćerka palog borca u nadi da će ga novine objaviti, i da će njena razmišljanja stići na adresu ljudi koji bi mogli da promijene stanje u kojem se nalazimo, ili da bar nagna druge da i oni razmišljaju kao ona.


Hladan avgustovski dan, temperatura 17 srepeni. Na mom čelu graške znoja od napornog rada, a u duši hladno. Sjedoh da se odmorim pored punih vreća koje sam pripremila za utovar. Dao bog rodilo sve kao nikada do sada. Dok sam studirala majka bi često govorila:

"Da mi je dočekati da uberem plodove tvoga rada!".

Završila sam fakultet, a majka dočekala plodove moga rada, nosim joj krompir, luk, mrkvu, prokule, brokule i mnogo toga. Rodilo sve, valjda zato što sam ga ja sijala i kopala. Razmišljam kako je zdrava i plodna ova naša zemlja. Jasno mi je što su mnogi za nju život dali, em je plodna, em naša, druge nemamo. Pitam se zašto je mi živi tako lako krčmimo? Kažu mora se tako ako hoćemo u Evropu. U kakvu mi to Evropu žurimo, Evropa koja uzgaja lude krave, drogu, razne viruse, tamo gdje djeca od jedanaest godina ubijaju, pale, pljačkaju. Hoćemo tamo gdje ništa zdravo nije. Uvozimo zaraženo meso, sjeme, sve bolesno a naše zdravo propada. Zašto?

Iz razmišljanja me prenu komšija svršeni student Prava, takođe izgubio oca u ratu. Zaposlen u privatnoj firmi kao fizički radnik.

"Hajde da ti pomognem, moram na posao, gazda zove".

Komšija ubaci vreće i ode, a ja ostah sa svojim mislima. Bože, kakva je ovo pravda i država, gdje djeca poginulih boraca rade kao nepismeni a djeca živih često dezertera sa kupljenim diplomama i bez njih pokupovala i radna mjesta. Valjda zato tako i napredujemo. Moja majka nije imala para da me upiše na lokalni fakultet gdje se sigurno diplomira i nađe posao. Završih fakultet po nesreći državni. Po programu Vlade odradih pripravnički u Vladinom preduzeću. Ne mogoh ostati tu da radim, ostade dijete sa oba zaposlena roditelja (podoban). Položio tata pare, kaže bivši kolega i ne krije.

Na lokalnom nivou nema konkursa, primaju se po rodbinskoj i drugim linijama. Konkurisala sam i u Zajedničke organe u Sarajevu, svugdje već unaprijed sređeno. Konkurs se otvara namjenski prema licu koje već odavno radi po ugovoru. Prestala sam i da konkurišem vidim da ovako ne ide, bez veze. Zadnji konkurs na koji sam se prijavila u Lukavicu primljena su lica iz Banja Luke, rekoše Čađova štela, nemaš šanse.

Da bi ostvarili svoja osnovna prava, organizovasmo Odbor djece potomaka poginulih boraca pri Republičkoj organizaciji porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS. Osnovasmo i mi na na našoj opštini Odbor i krenusmo da tražimo svoja prava. Upriličismo sastanak sa ministrima. Ne mogu da vjeruju da je stanje onakvo kakvo im prikazasmo. Obećaše zakonskom regulativom pomoći ovoj kategoriji. Došli smo do saznanja da je 700 djece do 30 godina ove kategorije nezaposleno. To nije mnogo za jedan grad a ne za Republiku Srpsku, koja bi trebala sve da ih zaposli po radnoj i stručnoj sposobnosti.

Nisam se obraćala još Predsjedniku i Premijeru. Ne znam kako do njih doći i upoznati ih sa problemom. Imam utisak da im saradnici ne prenose pravo stanje. S obzirom da vi novinari, uspijete doći do svih, mogli bi doprinijeti da naša istina stigne do njih, možda nam i pomognu.

Ako se nađe neko ko bi da mi pomogne, lako će me naći, na Birou rada u Sokocu, prepoznaće me po dužini čekanja.

S poštovanjem,
Nezaposlena u struci
izbori- 77682 - 30.09.2012 : Nikola T. Sokolac - best (1)

Indikativno: ULICA I UBICA


Kada je u pitanju ubistvo Željka Markovića, idikativno je i uputno, asocijati vno svijetleće: ubica i ulica!

Dakle, odgovor nekog službenika administratoru i vlasniku sajta Željki Tomiću, da će Sokolac dobiti ulicu po njemu, kada se pronađe ubica.

Sokočani će ga obnarodovati na lokalnim izborima 7. oktobra 2012. godine.

Toliko i tako!

Nikola,

izvini ali ja tebe ništa ne razumjem! Možeš li da ovo napišeš još jednom ali u nekom formatu koji će imati malo više smisla!
izbori- 77538 - 26.09.2012 : Zeljko Tomic Sokolac - best (21)

Ulice Željka Markovića i Srđana Kneževića


Vogošćanin Pravi pomenu da je akcija preimenovanja jedne od ulica u Aleksandrovu u Ulicu Miće Vlahovića "zamrla", što bih ja radije nazvao "odložena za neka bolja vremena" jer je prije nekoliko godina u Srbiji pobjedila Tadićeva struja pa lokalno političko rukovodstvo nije bilo spremno da ispuni svoj dio obećanja. Što se mene tiče, ja se još uvijek nadam da je izgubljena samo bitka, a ne i čitav rat.

Ipak, ovom prilikom sam želio da pišem o nečemu drugom, što se već na prvi pogled može vidjeti već iz naslova.


Rat je jedna velika tragedija! U njemu uglavnom ginu oni koji su ga najmanje željeli. Ginu na stotine, hiljade... U ratu bar znaš ko ti je neprijatelj i ko ti želi zlo, pa se smrt onih koji su uzeli oružje može na neki način opravdati činjenicom da ginu u namjeri da zaštite svoj narod od dušmanina...

Zeljko MarkovicMeđutim, kada Srbin u miru pogine od srpske ruke, to je mnogo veća tragedija. Takva žrtva ne samo da je nepotrebna, nego je i sramna, pa sa tom brukom još više dobija na svojoj težini.

Tipičan slučaj srpske sramote je smrt Željka Markovića, sokolačkog patriote koji je svoj mladi život izgubio nakon rata jer se drznuo da se uhvati u koštac sa lokalnim kriminalom. Za razliku od rata, koji je imao mnogo heroja, Željko je u ovoj borbi bio sam, pa ga i nije bilo teško eliminisati - ubijen je 24. septembra 2002. godine u Sokocu.

Svi su izgledi da se Srpska Demokratska Stranka, koja je u to vrijeme bila na vlasti, nije baš mnogo trudila da Željkove ubice dovedu pred lice pravde. Štaviše, prema nekim informacijama sa kojima ja raspolažem, jedan dio arhive vezane za Željkovo ubistvo je naprosto "nestao" prilikom transporta dokumentacije iz Sokoca za Banjaluku.

Eto, prođe punih deset godina otkako nam ubiše Željka, a Sokolac i njegovi stanovnici još uvijek nisu učinili ništa da se njegovo ime ne zaboravi. U više navrata sam i sam predlagao da se jedna od ulica u Sokocu preimenuje u Ulicu Željka Markovića. Lično mislim da bi najbolje bilo da to bude ulica u kojoj je Željko stanovao, u kojoj je i ubijen. Ali, ako to zbog bilo kojeg razloga nije moguće, predlažem da to bude ulica čiji sam ja (vjerovali ili ne) vlasnik. Ona nosi ime jednog poznatog srpskog pjesnika, ali pošto on ima bar 1000 ulica širom Srbije i Republike Srpske, vjerujem da mi niko neće zamjeriti na ovom prijedlogu.

Prošle godine upitah jednog važnog opštinskog funkcionera kada će Sokočani dobiti ulicu Željka Markovića. On mi odgovori:

 • "Kada pronađemo njegove ubice!"

  Ostao sam zapanjen! Kakve veze ima ubica i ulica? Da možda ne namjeravaju pitati ubicu za dozvolu da to urade? U svakom slučaju, nakon što se malo smirih, shvatio sam da mi on na jedan lijep način pokušava reći:

 • "Nikada!"

  Juče se navršilo deset godina otkako je Željko Marković ubijen! Ne vjerujem da je mnogo onih, izvan kruga njegove porodice, koji su se sjetili da obilježe taj tužni dan odlaskom na Željkov grob! Ja sam mu bar svijeću zapalio! Ustvari, ove riječi i pišem dok pored mene dogorjeva svijeća osvještana na grobu Njegove svetosti Patrijarha srpskog Pavla!

  Nedavno me jedan sokolački političar upita da ga malo "poguram" u njegovoj političkoj kampanji. Ja mu odgovorih da moja ubjeđenja nemaju cijenu, ali bih to ipak učinio ukoliko u svoj program jasno i glasno napiše da će se svim silama zalagati da Sokolac najzad dobije ulicu Željka Markovića. Ne tražim mnogo! Ne tražim za sebe! Tražim samo da se ispravi bar jedna od hiljadu nepravdi koje su u zadnjih dvadeset godina učinjene na Sokocu.

  * **


  Ljetos sam par dana boravio na Palama i naprosto sam oduševljen onim što sam vidio. Prošetao sam glavnom ulicom. Sve oko mene novo, nepoznato. Prije dvadeset godina Pale su bile jedno veliko selo! Autobusi su u tom mjestu stajali pored jednog polusrušenog kioska novina. Sada Paljani imaju novu, prelijepu autobusku stanicu. Imaju i mnogo novih zgrada, a nađe se tu i poneka ulica koje tamo na početku rata nije bilo!

  Jedan od razloga mog odlaska na Pale je bio i posjeta spomeniku Srđana Kneževića, koji je, isto kao i Željko, poginu nakon rata. Ubiše ga Srbi! Poginu od mafijaške ruke! Srđanov spomenik sam već ranije vidio na slici, ali posjeta "uživo" je ipak jedan veliki praznik za oči.

  Potom se uputih i u Željezničku ulicu da posjetim moje rođake koji žive u tom kraju. Međutim, na moje veliko iznenađenje, naravno prijatno, ustanovih da se ta ulica sada zove "Ulica Srđana Kneževića".

  Zastadoh pred prvom kućom na početku te ulice. Na njoj je postavljena tabla na kojoj je ćiriličnim slovima ispisano Srđanovo ime. Izvadih digitalac sa namjerom da uslikam ono što bi mi Sokočani komotno mogli da nazovemo čudo neviđeno. I baš u trenutku kada usmjerih aparat u tom pravcu, na prozoru se razmakoše zavjese i jedna žena mi se obrati pomalo strogim glasom:

 • "Ej, gospodine!"

  Moram da napomenem da nisam znao ko je vlasnik te kuće! Međutim, u liku te jako lijepe gospođe pronađoh i dosta sličnosti sa Ljiljanom, najboljom drugaricom moje bivše žene, pa mi odmah postade jasno da upravo razgovaram sa Biljanom Knežević, suprugom pokojnog Srđana Kneževića.

 • "Izvinite, da vi slučajno niste Biljana?"

 • "Jesam!" - odgovori ona.

 • "Biljana, ja sam Željko Tomić..."

  Biljana mi i ne dozvoli da dodam i ono "sa Sokoca" jer je već u sledećem trenutku bila u dvorištu.

 • "Izvini Željko, nisam te poznala! A kako bih kada se nikada nismo ni upoznali. Ja sam te samo vidjela na slikama sa tvog vjenčanja! Znaš ima sakakvog naroda..."

  U isto vrijeme i ja počeh da se izvinjavam što nisam znao da ona živi u toj kući. Nabacih u razgovoru da sam u više navrata bio gost kod njenih roditelja, koji su živjeli u istoj ulici, stotinjak metara niže.

  Naš, sada već prijatan razgovor, prekinu jedan mladi bračni par, koji se autom uveze u dvorište. Uz Biljaninu dozvolu napravih par fotografija, a zatim je ostavih je da se sprema za put.

  Sa ponosom nastavih da hodam niz ulicu Srđana Kneževića. Eto, doživjeh i ja da koračam ulicom bar jednog od stotinjak srpskih junaka koje sam poznavao i za koje mislim da to i zaslužuju. Ipak, u tom trenutku nisam razmišljao o njima. Nisam razmišljao ni o Srđanu, niti o mom dragom rođaku Stevanu Tomiću u čiju sam praznu kuću upravo išao, a koji kao "Beli vuk" poginu baš u Srđanovoj jedinici. U glavi mi se motala samo jedna-jednina misao:

 • "Sokočani, sram vas bilo!"

  Pale, Ulica Srđana Kneževića
 • izbori- 77536 - 26.09.2012 : Kenan Sarajevo - best (2)

  Sjaši Murta, da uzjaše Kurta - Muke po izborima


  Izbori su na pragu, dreče nam sa medija svaki dan. Opet nas prisiljavaju da slušamo politički "podobne" uglađene i manje uglađene razbojnike kako nam lažu, petljaju i obećavaju kule i gradove, kao da nam nije dosta što ih nevoljnike i članove njihovih porodica srećemo svaki dan ako nas nevolja nanese u opštinu, biro za nezaposlene, ili neku drugu (njima i njihovima) dobro plaćenu službu ili državnu firmu.

  Ponovo srpski predstavnici govore o otcjepljenju, odapiraju se od rata, bošnjački o ustavnim reformama, kultu žrtve, i BiH u EU i NATO-u, a hrvatski o trećem entitetu. Notorna je istina da lažu i da ne mogu ispuniti ama baš ništa od svega toga. Pet dana u sedmici rade za strani kapital i njihove projekte na račun svoga interesa i svoje zadrigle djece po Zapadu, a dva dana "prosipaju" nacionalnu retoriku. Prava je istina da se nismo ni zrno pomakli od Dejtona i da sve priče na nacionalnoj bazi padaju na nepostojanju unutarnjeg dogovora među narodima i uskim okvirima mirovnog sporazuma.

  Pa ako je već tako, što će nam onda izbori? Ionako ništa bitno ne možemo promjeniti. Svako stado bira svoga čobanina koji ih šiša, muze i na kraju zakolje za meso i kožu koju proda strancima, a čobani izabiraju svoje pse da im služe, a ako koja ovčica odstupi sa kursa, bace je da je vukovi pojedu, ili je sami rastrgnu.

  Samo nam se mijenjaju upravnici torova za naše narode, a svakom od tih naroda je sve gore i gore. Sustižu nas bijela kuga i odlazak omladine i aktivnog stanovništva na Zapad. Ovaca je sve manje, sve su mršavije, a čobana i njihovih pasa sve više. Dokle tako?
  izbori- 77338 - 19.09.2012 : Sasa Tupajic Sokolac - best (0)

  Demanti 'Otvoreno pismo Milana Tupajića'


  Želeo bih da demantujem tzv. "Ozvoreno pismo" koje je na ovom sajtu objavila korisnica sa imenom Nina.

  Kao prvo, to pismo nije napisao Milan Tupajić!
  Kao drugo, ono je preneto sa jednog drugog bloga, čiji je autor nepoznat, koji se skriva iza svojih laži.
  Milan Tupajić nije napisao nikakvo pismo, niti želi da bude deo predizbornih prljavih kampanja!
  Pozdrav svim ljudima dobre volje!

  Saša Tupajić 19. septembar 2012. godine
  izbori- 77320 - 18.09.2012 : Ratko Obrenovic Detroit,USA - best (4)

  Da li i za koga glasati?


  Preostalo je manje od tri sedmice do sledećih lokalnih izbora na Sokocu. Mnogi od nas se još uvijek pitaju "Za koga glasati?"

  Izbor političkih stranaka i njihovih kandidata u Sokocu, a i širom Republike Srpske, ne obećava puno. Za to se pobrinula Međunarodna zajednica, a i naša politička elita, koji su donijeli takve izborne zakone koji otežavaju da se za državne funkcije kandiduju nezavisni kandidati, koji bi mogli da budu "glas naroda". Ovako, u sivilu političke kampanje ostalo nam je sledeće:

  Srpska Demokratska Stranka (SDS)

  Teško je i pomisliti da u Sokocu još uvijek ima pojedinaca koji bi glasali za Srpsku Demokratsku Stranku! Nekadašnja uzdanica Srba i Srpstva, ova organizacija se još u toku ratu pretvorila u švercersko-mafijašku elitu koja satire i ubija sve što je srpsko. Progon stanovništva sa Opštine Sokolac je počeo još u tim sumornim, ratnim vremenima i još uvijek traje.

  U godinama poslije rata lokalni SDS je žigosao Sokolac kao leglo kriminala i mafijaškog pozemlja pa su pošteni ljudi počeli da u širokom luku zaobilaze naš grad. Iz Sokoca je pobjeglo i previše onoga što valja, pa ova opština više nema "kritičnu masu" za bilo kakve značajnije promjene.

  Zbog korumpiranosti sudova i drugih institucija, Vlada Republike Srpske je sa pravom bila primorana da iste izmjesti izvan naše opštine. Od naše nevolje najviše su profitirale susjedne opštine: Pale i Istočno Sarajevo. Pored toga, dosta institucija je otišlo i u Banjaluku.

  Da se prisjetimo još nekoliko detalja! Područje Srpskog Sarajeva, uključujući i opštinu Sokolac, je u posleratnim godinama dobilo ogromnu količinu građevinskog materijala, u vidu donacije više humanitarnih organizacija. Pomoć koja je bila namjenjena izbjeglicama iz Srpskog Sarajeva za izgradnju kuća, završila je na privatnim stovarištima širom Federacije BiH, a profit ostvaren na ovaj način je otišao u džepove lokalnih moćnika tog vremena.

  Nakon rata SDS se dobro potrudio da uništi sva preduzeća na području sokolačke opštine. Mašine iz "Unisa" i "Romanije" su isječene i prodate u staro gvožđe. Novac dobijen na ovaj način je takođe završio u džepovima političara iz ove stranke. Istovremeno je osiguran opstanka "šumske mafije" koja na ovaj način dobija ekskluzivno pravo na sječu drveta na Romaniji, našeg najvažnijeg privrednog resursa.

  Konačno, ono malo preduzeća, koja su još uvijek mogla uspješno da posluju, privatizovana su pod jako sumljivim okolnostima, ponekad i uz upotrebu oružja i prinude.

  Ma koliko se trudio, ne mogu da pronađem ni jednu-jedinu riječ pohvale za ovu mafijašku organizaciju. Iako na njihovoj listi za izbor poslanika u Skupštinu ima dosta mladih ljudi o čijim kvalitetima ne želim diskutovati, ne treba zaboraviti da su oni samo marionete mračnih sila zla, koje iz pozadine vuku konce i donose odluke koje uglavnom imaju katastrofalan ishod za srpski narod na ovoj regiji.

  Zbog svega ovoga, SDS je još uvijek poslednja stranka kojoj bih dao svoj glas.

  Savez nezavisnih socijaldemokrata - SNSD

  Lično mislim da sokolački socijal-demokrati nikada nisu ni osvojili vlast jer su je dobili kao poklon od SDS-a. Naime, narodu je bilo svega preko glave jer više nisu mogli da trpe javašluk koji se dešavao u vodećim političkim krugovima pa je na vlast došla partija druga po veličini u to vrijeme.

  Prilikom preuzimanja vlasti sokolački SNSD je u svojim redovima imao samo nekoliko kvalitetnih stručnjaka: inženjera, šumara, agronoma... Po informacijama sa kojima sada raspolažem, situacija je nešto bolja. Ipak, postoji ona stara poslovica da "riba smrdi od glave" pa da odatle i počnemo:

  Naš narod kaže da za prvog čovjeka u selu treba birati najboljeg domaćina, koji ujedno mora da bude dobar i pošten kako bi svima ostalima bio uzor. Na našu veliku žalost, najupečatljivija osobina prvog čovjeka našeg "sela" je sklonost za promašenim investicijama. Sem komentara tipa "vrati uže, jebeš kravu" i "pucao na slavi" o njemu i ne može ništa bolje čuti. Do ovog zaključka su došli i članovi SNSD-a, koji su u više navrata išli kod Dodika da traže smjenu prvog čovjeka njihove partije. Međutim, "veliki šef" nije imao sluha za svoje članstvo, vjerovatno zbog toga što sa pomenutim "biznismenom" ima nekoliko značajnih aranžmana, poput one čuvene benzinske pumpe kod Mrkonjić Grada.

  U svakom slučaju, SNSD je svojom nesposobnošću eliminisao sam sebe, pa se tako našao na samom dnu kandidata za predstojeće lokalne izbore - samo jednu stepenicu iznad SDS-a.

  Koalicija SDS-a i SNSD-a

  Iz dobro obavještenih izvora saznajemo da se nakon ovih izbora sprema koalicija između SDS-a i SNSD-a. Ovo ujedno znači da će dosadašnjeg gospodara kojeg je imala "raja" zamjeniti - dva! Umjesto jednog zla na vlast će doći još jedno, pa bi stvari mogle da postanu mnogo gore nego što su do sada bile!

  O ovoj koaliciji štampa je pisala još prošlog ljeta. Njeni zagovornici smatraju da bi ona osigurala vlast SNSD-u sve do 2020. godine. A vlast u našoj politici nije sredstvo, ona je cilj kome svi teže.

  Za koga glasati?

  U tragičnom sokolačkom sivilu ne postoji ni jedna partija koja će širokim narodnim masama donijeti značajne promjene. Ipak, moje lično mišljenje jeste da bi trebali dati šansu sokolačkom PDP-u, jer je to jedina stranka, koja uz SNSD i SDS, ima objektivne šanse da pobjedi na lokalnim izborima.

  Po mom mišljenju sokolački PDP još uvijek nema onaj "centar moći" iza koga se kriju privredni kriminalci i mafijaški sponzori. Zbog toga bi njihovi mladi kadrovi imali mogućnost da urade nešto više za našu opštinu. Možda se iz njihovih krugova izrodi i poneki patriota kome nije jedini politički cilj da iz opštinskog budžeta dobija platu.

  Protivnici PDP-a bi svakako pomenuli raniju koaliciji ove partije sa SDS-om, kao i još neke greške koje su njeni članovi počinili u prethodnim godinama. Međutim, sve ovo je dio svakodnevnog političkog mozaika, pa ne mislim da su oni dali značajan doprinos da stvari budu mnogo gore.

  Zaključak

  Gotovo je sigurno da gotovo polovina Sokočana ne namjerava da izađe na predstojeće lokalne izbore, iako je to jedina stvar na koju još uvjek imaju pravo. I njima, a i meni, je potpuno jasno da ni ovaj put neće dobiti vlast kakvu zaslužuju. Ipak, zar mene ično bi bila dovoljna satisfakcija da svojim glasom kaznim one koji su u prethodnim godinama potvrdili svoju nesposobnost. Iako bi ovo bila samo Pirova pobjeda, u narodu naše opštine bi možda probudila nadu za neko bolje sutra, koje stalno iščekujemo a koje nikako da dođe.
  izbori- 74444 - 16.09.2012 : Nina Kojic Sokolac - best (1)


  hakeri otkrili
  8. mart 2012.
  Pismo iz Haga

  Otvoreno pismo Milovanu Cicku Bjelici (2)  Milovane Bjelica: ti si ahiterkta svih zala i nevolja koji su zadesili opštinu Sokolac: Centralni si napasnik i silnik, glavni arhitekta svih ubistava, švercer oružja, droge, usmeni hajkač. Da li te čeka sudbina Hitlerovog ministra propagande - Gebelsa, koji je, kada je Njemačka kapitulirala, izvršio kolektivno samoubistvo sa grupom svojih saradnika?

  Iza toga bi Sokolac izašao iz političkog i svakog drugog mraka. Razbio bi se i krug "šumske mafije" i "šumske straže", šumskih daća i zadaća pod tvojom kontrolom.

  Ipak, na kraju, obraćam se javnosti, sa željom da se obistini narodna poslovica: "Zaklela se zemlja raju da se tajne sve saznaju".

  Danas, kada je sramota biti bogat, ti bi opet na visoke partijske i službene dužnosti, dok sirotinja nema šta da jede!

  A izdao si nas, svoje ratne drugove, kao što želiš izdati i sirotinju, naplaćujući tu izdaju stotinam ahiljada maraka, kao što si i u ratu švercao drogu i akciznu robu!
  izbori- 74409 - 16.09.2012 : Nina Kojic Sokolac - best (3)


  hakeri otkrili
  8. mart 2012.
  Pismo iz Haga

  Otvoreno pismo Milovanu Cicku Bjelici (1)

  Milovane Bjelica, nije uputno i upitno pitati se ko si i šta si? Ko to pita liči na babu sa zavežljajem ispred kuće, koja ne zna da li je izašla iz nje ili se vraća nazad. Ne bi znali, što bi rekli Sokočani je li "voj" ili "noj".

  Ipak, svaka ta baba, pa i ptice na grani znaju da si ti vođa sokolačkog aparhejda, koji provodi rasističku politiku SDS-a, koja diskriminiše sve one koji ne misle kao oni.

  Kako to? Pa svi oni koji su mislili svojom, a ne tvojom glavom, rekli to javno ili tajno, pa i činili drugačije, bili su osuđeni na batinjanje, progon i ubistva. A, što nam to nisi rekao 1991. godine, kada smo se nacionalno organizovali, kada smo ti trebali da bi došao do zadovoljenja svojih profiterskih interesa i ciljeva!?

  Mnogi od tih ljudi nisu danas živi, a najtužnije je što ih je više izginulo poslije rata, nego u samom ratu. U ratu su ti trebali, a u miru su bili opasni svjedoci svega što činiš. Zato su mnogi, pošteni i samosvjesni, otišli od tebe, a i neki koji su čak u istoj partiji nisu sa tobom.

  Još u ratu sam primjetio da imam posla sa opasnim ljudima, pa sam dao ostavku, ali prijetnje i zapaljen automobil ostavili su me prisilno na funkciji predsjednika opštine u kojoj si ti vedrio i oblačio, određivao ko će življeti, a ko će biti sklonjen iz života.

  Ja, drugačiji od tebe i ljudi oko tebe, ne volim zlo ni pomisliti, a kamoli ga činiti. Zato sam se i pojavio na suđenju Momčilu Krajšniku, prije nekoliko godina, a evo i sada, istina pod prisilom, i Radovanu Karadžiću.

  Ko je Momčilo Krajšnik, najbolje govori njegova prijeteća izjava, koja se obistinila, kada si uhapšen: "Beli vuk (Srđan Knežević) je dobar momak, ali poslije hapšenja Bjelice, niko mu ne garantuje život"! Nije prošlo ni tri dana, a legenda našeg Romanijskog ratišta, je ubijen pred suprugom i maloljetnom djecom.

  I ništa zato?! SDS-ovi tajkuni su platiše ubica - gospodari života i smrti. I nije se sve tu završilo, ubijen je Risto Jugović, Željko Marković, Ćeha, Rato Spaić... Iza svakog ubistva stojiš ti, direktno ili indirektno, ali sa debelim izolatorima, koje će ti, ako Bog da, narod i sirotinja skinuti uskoro.

  Ti si centralna ličnost za pljačku svi državnih preduzeća, sa mafijom iz Beograda i Srbije, i glavni si krivac za uspostavljanje mafijaško-profiterskog tržišta. Za tebe i ljude oko tebe kriminal je patriotski čin sa blagoslovom Crkve, od koje si dobio najveća priznajnja, jer si u krugu pravoslavne masonerije koju je stvorio Radovan Karadžić.

  Sada, kada sam prisilno u Hagu, kao svjedok u suđenju Karadžiću, ne znam da li ću se moći živ vratiti od prijetnji tvojih pasa čuvara, koji su spremni da me ubiju.

  Odgovorno tvrdim da si više učestvovao u ubistvu Srba poslije rata, nego Bošnjaka u Novoseocima 1992. godine. I zato ti treba suditi, a posebno što si propjevao pod pritiskom SFOR-a u toku dva hapšenja i što si sada agent američke obavješđtajne agemncije CIA, koja ti isplaćuje svaki sekund proveden na robiji, ali i to što si izdao Srbe. Ti to vješto prikrivaš, a sam znaš da si pod "pritiskom" i obaćenjem da će boja novca biti najbolji melem za "duševnu bol" zbog "neopravdanog hapšenja".

  Ova današnja lokalna vlast ti ide u prilog, jer su prazne naćve, nema se šta ponuditi narodu. Sva sreća pa nisam sa vama, ma šta de mi se desi, ostaću na strani koja je ispravnija, uz narod.
  Zato se nadam da će ljudi, pred ove lokalne izbore 2012. godine, imati vremena da razmisle, odnosno da ne glasaju ni za tebe ni stranku na vlasti. I u jednom i u drugom slučaju - čeka ih pakao, džomba, bez pružene ruke spasa.
  izbori- 73805 - 11.09.2012 : Zeljko Tomic Sokolac - best (3)

  SDS zloupotrebljava mrtve u predizbornoj kampanji


  Događaj o prenošenju posmrtnih ostataka devetogodišnje Mirjane na Sokolac, koja je u Ilijašu prije dvadeset godina najprije silovana od strane saudijskih mudžahedina a onda na svirep način i ubijena, u meni je izazvao pomješana osjećanja.

  O sudbini male Mirjane sam prvi put čuo od našeg Velimira Adžića, koji je na ovoj stranici objavio odlomak iz knjige profesora Gruje Macanovića, u kome je opisana potresna Mirjanina sudbina. Nakon toga se na Youtube pojavio dokumentarni film "Mirjana" koji je u više navrata objavljen na ovom portalu.

  Moja prvobitna reakcija o prenošenju posmrtnih ostataka male Mirjane na Sokolac je bila pozitivna. Obuze me neka blaga toplina oko srca jer će ona, kao "prva žrtva mudžahedina u prethodnom ratu" najzad naći svoj vječiti mir. Posebno mi bješe drago da je sahranjena upravo u mom rodnom mjestu, tj. Sokocu.

  Međutim, nakon što pročitah prvi novinski članak vezan za ovaj događaj, primjetih da je pokrovitelj ekshumacija Opštinski odbor SDS-a sa Sokoca. Kako se u tom gradu upravo vodi žestoka predizborna kapanja, jer se na lokalne izbore izlazi 7. oktobra, povezah ove dvije činjenice i shvatih da sokolački SDS u svojoj predizbornoj kampanji zloupotrebljava potresnu sudbinu ove nevine žrtve iz prethodnog rata.

  Jer kako drugačije objasniti da je moralo proći punih 20 godina da se Mirjana prenese na Sokolac? Zašto se to dešava baš u predizbornoj kampanji? Zašto baš mala Mirjana?

  Mnogo mi je ljudi, poznatih i nepoznatih, prišlo za vrijeme mog skorašnjeg boravka na Sokocu sa namjerom da čestitaju na onome što smo mi, posjetioci ove stranice, uradili u pošloj godini. Vjerujem da pogađate, radi se o ekshumaciji i prenošenju posmrtnih ostataka palih boraca VRS na Vojničko groblje "Mali Zejtinlik" na Sokocu. Bio sam zatečen ogromnim publicitetom naše akcije, ali i pozitivnom reakcijom Srba, i to ne samo sa Sokoca već i iz ostalih gradova širom Republike Srpske. Svima je bilo jasno da mi to radimo iz humanitarnih razloga i da niko od nas nema namjeru ovo iskoristi u političke svrhe.

  Ne kažem da je sokolački SDS prekopirao našu ideju, mada je i to moguće, ali sam siguran da ovim putem žele da pridobiju naklonost širokih narodnih masa. Iskoristili su stravičnu Mirjaninu priču da, uz minimalno ulaganje od 700 maraka, sprovedu jednu marketinšku akciju koja će im donijeti i nešto novih glasova. Jer, ono što je prosječan Srbin mogao da vidi na televiziji i shvati iz novinskih članaka, jeste da Srpska Demokratska stranka nije zaboravila svoje mrtve iz prethodnog rata. Autori ovih reportaža, očito naklonjeni SDS-u, posebno su naglasili da je upravo SDS osnovao Vojničko groblje na Sokocu i podigao manastir "Sokolica" na Ravnoj Romaniji.

  Svi su izgledi da ova politička igra nije ostala neprimjećena ni kod širokih narodnih masa. Na osnovu fotografija objavljenih na internetu mogu da zaključim da su na sahrani prisusvovali samo Mirjanini uži članovi porodice, desetak popova i dvadesetak aktivista SDS-a. Jako tužno, jer bi pod normalnim okolnostima čitav Sokolac došao na groblje da oda poslednji počast maloj Mirjani!

  Poučen ranijim iskustvom, gotovo sam siguran da će, nakon što izbori prođu, Mirjanin grob ostati zaboravljen. Na ledini će ostati pobijen drveni krst sa Mirjaninim imenom ispisanim na njemu. Ostaće tu da stoji, ukoliko ga snijegovi ne obore, sve do sledećih izbora kada će na red doći i eventualno podizanje spomenika. Naravno, ukoliko SDS stratezi procjene da bi to bio uspješan marketinški potez.

  U međuvremenu, Sokočani nestrpljivo iščekuju dan kada će moći da izađu na glasačka mjesta kako bi izabrali novu lokalnu upravu. Jedno je sigurno - vlast koju izaberu biće upravo onakva kakvu i zaslužuju. Da li će to biti SDS ili neka druga stranka, to ćemo još vidjeti!
  izbori- 25354 - 31.10.2010 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Mikula


  izbori- 25167 - 04.10.2010 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Izbori 2010


  Evo i rezultata za Sokolac i Republiku Srpsku, preuzetih sa zvaničnog izbornog sajta. Izvinjavam se ako sam nešto protumačio pogrešno.

  Za predsjednika Republike Srpske izabran je Milorad Dodik, i za njega se opredjelilo čak 52. 8% birača sa ukupno 292971 glasova. Ovdje nije bilo nikakvih iznenađenja, jer Srbi su već odavno shvatili da što se ne sviđa muslimanima, Srbima je više nego dobro.

  U opštini Sokolac je izašlo nevjerovatnih 68% birača koji su se odlučili za slede:

  Predsjednik i potpredsjednici Republike Srpske:
  Kandidat Glasova
  Tadić Ognjen - koalicija zajedno za srpsku4228
  Dodik Milorad - SNSD - DNS - SP2848


  Narodna skupština Republike Srpske
  Kandidat Glasova
  Ivanić Mladen - Koalicija zajedno za Srpsku4527
  Radmanović Nebojša - SNSD - SP2498


  Sokolac je danas poslao jasnu poruku Miloradu Dodiku: Mi smo uz tebe ali je krajnje vrijeme da napraviš korjenite kadrovske promjene u tvojoj partiji na teritoriji opštine Sokolac. Prema riječima jednog od uticajnih članova SNSD-a, sa Dodikom je na tu temu razgovarano prije izbora i on je obećao značajne promjene u SNSD-u nakon 3. oktobra.

  Ovi izbori će u Sokocu ostati zapamćeni po velikom odzivu glasača, ali i pokazanom nezadovoljstvu prema vladajućoj partiji. Ipak, za mene je najveće iznenađenje da se SDS povampirila tj. zbog loše politike partije na vlasti se povratila iz mrtvih.
  izbori- 24032 - 10.03.2010 : Nedeljko Žugić Pale, RS - best (0)

  SDS - Stranka rascjepnica


  Rascjepi u SDS-u su odraz nesvjesne i nartikulisane demonstracije unutrašnje histerije. Uzalud im borba u rukavicama ili bez njih, golotrb narod im ne vjeruje. Oni bi iz ilegalnog terora da pređu u legalan " da vrše javno nasilje nad svjesnim stavom naroda.

  Nekada su imali "državne" firme koje su sarađivale sa neprijataljem i tako su ostvarivale profit: "Centreks", "Selekt Impex", "Matresa", "Spektra", "Rojal", "Cicko-micko"" Sada bi u ring sa golotrbim narodom, da mu zadaju posljednji udarac u stomak. I to sa teškim, olovnim rukavicama. Da mu ugasi svjetlo izgubljene nade.

  Sve to gledao je oboženi grešnik, sin besmrtnik crkvenih profitera, sve dok posljednnji Srbin boluje od njegovog virusa zablude... Sve dok ga nisu izdali!

  U profirerskom ringu SDS-a je banda korumpiranih političara i desetine sveštenika koji su čitali i slušali božićnu poslanicu, koju je potpisao mitropolit dabrobosanski Nikolaj i nadbiskup Vinko Puljić. One koje prati snažno osjećanje na žrtve, ne treba pitati šta misle o saradnji mitropolita i nadbiskupa. Njihovo mišljenje se ukamenilo u mermernim spomenicima.

  Grobari srpskog naroda u BiH i dalje misle da je nizak nivo narodne svijesti pa mogu da mu burljaju elektrodama u mozgu, proizvodeći emocije pokornosti i poslušnosti. Misle da će vječito vibrirati na talasnoj dužini narodnog osjećaja, kao spasioci, a ne porobljivači. To bi Karl Gustav Jung definisao kao "nemogućnost integrisanja nekih unutrašnnjih procesa, koji se nemionovno projektuju vani""

  U ring do posljednjeg Srbina, samo da grobari imaju šta raditi.

  U "Otvorenom pismu Draganu Čaviću", dok je bio predsjednik RS napisao sam i objavio da je kao Epimetej, Prometejev brat - čovjek koji kasno shvata. Ono što mu dobronamjerni ljudi govore shvatiće kada ne bude na vlasti, u dubokoj sjenci poraza.

  Ako ima u vidu da je politika svjesno i aktivno usmjeravanje društva ka određenom cilju, u kom cilju ide politika koji on vodi?

  Radovan ga dograbio u svoju vlast, jer je znao da je slaba ličnost i da od takve može napraviti slijepog izvršioca za svoje "smišljene besmislice".

  Sljedbenici SDS-ove stranke rascjepnice ne znaju šta čine, dok im namiguje oboženi mit iz oblaka nabijenog munjama, kojima su sklanjali iz života sve ljude koji ne misle kao oni.

  Kasno vam je da budete "grešnici pokajnici", pa čak i kod onih popova koji su dobro zamastili bradu sa vama. Vaše utonuće u grijeh je toliko da ste i nerođenoj djeci ukrali budućnost.

  Izgubili ste strpljenje, a đavo se po tome poznaje. Niko vam ne pruža ruku. Sa vama nikada providnog dana, rekla bi svaka oštroumnija baba u selu, već samo tamni dani.

  Vrijeme je da odete. Iza vas, na licu istorije, ostaće grdna rana srama. Izgubili su sjenku dobrog glasa, a ko gubi sjeku izgubio je sebe samoga.

  Nedeljko Žugić
  izbori- 23164 - 31.12.2009 : Rammstein Rs - best (0)

  RE: Ravnogorski pokret


  Hehe.. Baš si me nasmijao Željko sa tvojim pozivanjem na "poštenje" nas nekoliko osnivača Ravnogorsko Romanijskog Pokreta, čiji je motiv bio poštovanje lika i djela Čiča Draže, i nasleđe od naših stradalnika pripadnika tog pokreta, među kojima i članova bliže rodbine, a na "poštenje" nas prozivaš baš ti, koji si promoter SNSD-a, jedne organizovane pljačkaške bande, oligarhijske sekte, tajkunske vrhuške vlasti i svega najcrnjeg i najnepoštenijeg što se ikad moglo desiti na našim prostorima.

  Dok je vlasti Milorada Dodika, o poštenju je smiješno pričati, za razliku od njih ili vas esenesdeovaca, mi se nećemo kleti u poštenje, jer znamo ko to radi...

  P. S. Ovo je i ujedno jedina dobra novost za ovu godinu iz Sokoca, sve ostalo je zona sumraka!

  Rammstein,
  imam osjećaj da kod tebe postoji sindrom "podvojene ličnosti" jer nekada napišeš jako dobar članak koji me iznenadi, a onda se posereš u pitu koju si sam zakuvao.

  Ponavljam po stoti put: Nisam simpatizer ni jedne političke stranke jer mislim da su sve lopovske. Međutim SNSD za sada bar ne ubija poštene Srbe pa se držim one narodne "od dva zla biraj manje". Ako baš hoćeš za SNSD mislim da je za nijansu bolji od SDS-a, koji je ( "dabogda se u paklu raspadali" ) Romaniji nanio više zla nego sve kuga, ustaške i njemačke SS divizije - zajedničkim snagama.

  O Dodiku kao čovjeku nemam ama baš nikakvo mišljenje jer ga on i ne zaslužuje. Potpuno se uklapa u sivilo ostalih "biznismena" u tranziciji. Politikom se bavi radi svojih ličnih interesa, a zbog novca bi se odrekao i svojih najtvrđih principa. Ipak, mora se priznati da je mnogo bolji orator od ostalih političara u Republici Srpskoj jer se ona Hrvati i muslimani dobro zamisle kada on ima nešto da kaže.

  A što se tvojih "Ravnogoraca" tiče, vjerujem da se u tom sastavu nalazi bar 50% izduvanih SDS-ovaca koji su sve do 2007. godine predano krali i pljačkali romanijski narod a sada pokušavaju da svoju reputaciju rehabilituju u tom pokretu. Biće mi drago da me uvjeriš u suprotno pa te molim da mi detaljno opišeš koliko imate bivših članova SDS-a a koliko boraca koji su čitav rat proveli na prvoj liniji.

  A kada se dokažete kao istinski rodoljubi, tj. uradite nešto pametno što bi moglo privući moju pažnju, javite se meni da vas podržim. Mislim da ćete tada zadobiti i povjerenje ono malo istinskih Srba koji u ovom bezakonju još uvijek imaju hrabrosti da priznaju da imaju svoje "ja".

  Toliko od mene. I molim te ne zamjeri kao što ni ja nisam zamjerio tebi što sumnjaš u moje poštenje. Iako te ne lično ne poznajem vidim da si jako interesantan i obrazovan čovjek i mogu da zamislim da bismo u privatnom životu mogli pronaći zajednički jezik - samo da se ti ne baviš politikom.

  A što se mene tiče, ja od 1984. godine nisam bio član ni jedne političke partije, a od rata na ovamo sam opozicija svim političkim partijama i strujama jer je zbog njih Srpstvo na Sokocu gotovo u potpunosti izumrlo.
  izbori- 21189 - 24.03.2009 : Rammstein - best (0)

  Za urednika


  E baš fino od tebe poštovani uredniče, da si se potrudio da demantuješ moj komentar, a i da sad vidim, da se spominje i nekakvo letenje glava, hm, možda vi to želite, ali eto toliko ste dobri pa nećete to da radite, ili ste svejedno svjesni da ćete nas pobiti sve odjednom, da ne gubite vrijeme na pojedinačno ubijanje!
  Ja se vas komunjara nisam bojao ni prije devedesetih, a ni sad, pa vi izvolite, a da znate ubijati, u to ne sumnjam, vidio sam kako ste skinuli glavu onom nesretnom Milanu Vukeliću, u sred Banjaluke!

  Šta ste uradili sa našim Nešom Batinićem? Zbog koga i od koga je morao pobjeći, ako je pobjegao ili je trajno uklonjen, i ko mu je prijetio otkazom sa posla prije nego je nestao bez traga i glasa! ?

  Ja sam dao svoj glas SDS-u, za razliku od onih koji su zajedno sa turcima iz Koštice, Knežine, Novoselaca, Mičivoda,.. glasali za snsd-ovu listu i njihovog načelnika! Ja sa turcima neću ništa zajedničko, pa ni načelnika!

  Samo se pitam da li se ti praviš lud, ili si toliko neinformisan, kad misliš da su SNSD-ovci neki novi likovi, neki novi ljudi, pokretači propalih sistema?? Zar orav, pa da ne vidiš da su tu evoluirani kadrovi svih profila i sistema, od onog koji je sasjekao UNIS i prodao ga u djelovima, i rasprodao zalihe ležajeva, i pinole, za stotine hiljada maraka, koje direktno stavio u svoj džep, pa onda likovi koji su uništili KRAS i KTK Knežinu, pa onda šef vaše partije, koji ima najdeblji kriminalni dosije, koji je onomad proklinjo a. d. "Romaniju" sa riječima "dabogda se mrtvim kolcem zatvorila"!! Čovjek koji je "Klaonicu i Industriju mesa sokolac" uništio, radi vlastite mesne industrije? Nisu li ti krimosi prodefilovali kroz sve režime i sve političke partije i opcije i skrasili se na kraju svog evolutivnog puta u snsd! ? Kriminal u tzv. "Šumama Srpske" prevazilazi ček i ovovremenski prostor, to su cifre od kojih se vrti u glavi, a stanovništvo iz dana u dan sve bjednije i jadnije!
  izbori- 19374 - 06.11.2008 : Milica Petrovic Sokolac - best (0)

  rammstein


  Neka je tebi dobro, pa makar svi mi u Sokocu pocrkali.
  izbori- 19364 - 05.11.2008 : Rammstein Rammstein srpsko sarajevo - best (0)

  RE: Rezultati izbora


  Da u svakoj nesreći ima i sreće, zlatno pravilo koje se i ovog puta pokazalo!

  Tako je i meni, dobrodošao ovaj izborni rezultat, da se konačno preselim u prosperitetniji dio grada u Lukavicu, gdje ljudi normalno žive od svog rada i truda, a nek' se sokočani nose sa svojim šanjama, banjama, gladnom braćom i ostalom zločinačkom bandom podrepnih muva Dodika iz Laktaša!
  Sokolac seljacima, naredi Dodik! I bi tako, samo su ovi "seljaci", smrt za pravog čestitog romanijskog seljaka-domaćina!
  izbori- 19312 - 29.10.2008 : Tanana Sokolac - best (0)

  Rezultati izbora


  Ne volim da se bavim politikom jer sam se uvjerila da što manje znamo to nam je lakše. Ipak danas politika ulazi u sve sfere naseg života.

  Drago mi je da ste prokomentarisali moj prethodni komentar jer vidim da imate šta da kažete, ali Vaša poslednja rečenica me vraća na izbore i na same rezultate.

  Zašto su oni ovakvi kakvi jesu?

  Ako pogledamo rezultate izbora pojedinačno za svako biračko mjesto vidimo da je na selima opet SDS imao najviše glasova. To je zato što seljaci (ljudi koji žive na selu) žive od sopstvenog rada i ne znaju šta se desava u opštini, a zadojeni su nekim velikim srpstvom, "velikim Radovanom" i misle da je to SDS i da nema ništa bolje od toga jer za bolje i ne znaju.

  Stanovništvo u gradu je po prvi put u ovolikom broju izašlo na izbore jer je izgleda više svima dosta jednoumne vlasti. Zahvaljujući takvoj izlaznosti vlast je promjenjena.

  Svima koji svaki dan prolaze ulicama ovog našeg napaćenog grada za oko jedino mogu da zapnu prepuni kontejneri, smeše i smrad koji se raznosi, prljave ulice koje se peru jednom godišnje, zapušteni parkovi u kojima više nema djece jer staklo vreba na svakom koraku.

  Ima toga još koliko hoćete što bi se moglo kritikovati, ali to je sve spomenuto u predizbornim kampanjama i ja ne bih ponavljala i više dužila.

  Narod je ovaj put dao šansu drugoj političkoj opciji i njihovim kandidatima. Na njima je sada da opravdaju ukazano im povjerenje. Vidjećemo šta će učiniti za naredne četiri godine.

  Valjda nas neće razočarati i ubiti svaku nadu u bolje sutra!
  izbori- 19309 - 29.10.2008 : Milica Petrović Sokolac - best (0)

  SDS nije imao šanse


  SDS nikako nije mogao da pobjedi, jer je SNSD imao 860 glasova nevažećih (još 3 mandata), koji su nastali tako što je na istom glasačkom listiću bila i lista nacionalnih manjina, gdje je SNSD imao svog kandidata. Glasači su zaokruživali listu SNSD-a i SNSD-ovog kandidata na listi nacionalnih manjina, pa su tako nastali nevažeći listići. Znači za SNSD je glasala većina naroda.
  Tako je SDS doživio svoj poraz.
  izbori- 19293 - 28.10.2008 : - best (0)

  PDP je najbolji


  PDP je pobjednik izbora u Sokocu. Imaju 3 odbornika i bez njih se ne može formirati većina. Znajući ljude koji vode PDP, na sledećim izborima su najjači.
  izbori- 19242 - 26.10.2008 : - best (0)

  Koalicija SNSD-a sa PDP-om


  SNSD je sa PDP-om, prije izbora potpisao protokol o koaliciji, tako da postoji skupštinska većina u SO Sokolac. SNSD je otvoren za razgovore i sa ostalim strankama, osim s SDS-om i SRS RS. Preuzimanje vlasti je 5. novembra.
  izbori- 19240 - 26.10.2008 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Da li je SDS izgubio na izborima?


  Pobjedu SNSD-a na lokalnim izborima u Sokocu mnogi su okarakterisali kao najznačajniji događaj nakon završetka građanskog rata, onog iz prošlog vijeka. Zbog uzburkane političke scene, plime haških procesa i gušenja u uzajamnoj diskusiji ko je krivac za izbijanje rata, mnogi i ne primjećuju da i dalje živimo ujarmljeni od strane naših, tkz. "velikih Srba".

  Dolaskom SDS-a na vlast, mnogi su vjerovali da će stvari krenuti na bolje, jer smo se najzad oslobodili turskog ropstva. Međutim, umjesto da nas naši funkcioneri izvedu iz tame, mnoge naše ugledne Srbi ( kao što su Nikola Koljević, Risto Šogo, Srđan Knežević, Željko Marković ) je taj isti mrak progutao, na očigled naših kriminal-politikosa, pod čijim pokroviteljstvom su njihove ubice ostale nekažnjene. Ostatak glasača, uključujući i ratne veterane, se povukao u svoje brloge da tamo čeka da im Svevišnji donese spasenije.

  Mada sa sigurnošću ne možemo pokazati prstom na ubice i njihove nalogodavce, pouzdano možemo reći da je nekolicina junaka ovoga vremena, onih koji su podigli svoj glas protiv Miša Bjelog i njegove šumsko-mafijaške klike, pršli kroz surove represalije, neshvatljive za jedno demokratsko društvo 21. vijeka. U ovu grupu hrabrih ubrajam i nekoliko posjetilaca ovog foruma, koji su se potrudili da zatupljena sokolačka sredina pročita i poneku objektivnu informaciju.

  Imajući sve ovo u vidu, polovina Sokočana se odlučila da glasa protiv SDS-a, jer su oni svjestni da nešto "smrdi" na lokalnoj političkoj sceni. Za mnoge od njih, Mirko Čolivić nije bio idealna opcija, nego konj koji može pobjediti na sokolačkom političkom hipodromu. Utješno je i to što u njegovoj pozadini ima nekoliko solidnih pojedinaca, za koje se nadam da neće pokušati da unovče svoju političku karijeru.

  Nakon objavljivanja rezultata lokalnih izbora, ta ista polovina je proslavila pobjedu. Među slavljenicima sam bio i ja, mada ovaj put nisam glasao jer nisam bio informisan o postupku glasanja putem pošte. Neki su mi čak pripisali da sam, u slavljeničkom zanosu prosuo šljivovicu na server, pa ovaj forum nije radio čitavu sedmicu nakon izbora.

  Sada, kada je slavlje završeno, vrijeme je da se upitamo da li je SDS izgubio, ili, još bolje, ko je ustvari pobjedio?

  Ono što odmah bode oči je da novi načelnik neće ići u Baltiće, sokolačko Dedinje, da podnese dnevni raport svome šefu. Toliko od mene o načelniku, ali mi oprostite što moram da primjetim da je majmunu trebalo petnaest miliona godina radnog staža da postane čovjek, a jednom lokalnom magacioneru samo jedan partijski sastanak da osamnaest godina vlada Sokocem.

  Što se Skupštine tiče, stvari stoje malo drugačije. Ne treba zaboraviti da je Načelnik odgovoran Skupštini, tj. Dušan Kovačević je samo izvršni organ iste. Kako ni jedna političkih partija nema većinu u SO Sokolac, vrlo je moguće da je kupovina kandidata već počela, ako već nije i završena. U manjinskoj skupštini, oni najmanji imaju najveću vrijednost, a licitacija će se voditi za tri glasa PDP-a, dva poslanička mjesta Radikala, i jednog odbornika Socijalista. Sve u svemu, ko god uspije da kupi još četiri glasa kontrolisaće Skupštinu, a samim time i budućnost srpskog naroda na sokolačkoj opštini.

  Pomalo je tužno da naše rođe, muslimani, nemaju pravo glasa u sokolačkoj čaršiji. Ali, ne treba ih mnogo žaliti, jer ni onih 170. 000 Srba, bivših Sarajlija, više nema svog predstavnika u njihovom mjestu rođenja.

  A sada da se vratimo na moje prvobitno pitanje: Da li je SDS izgubio na izborima? Odgovor je - možda. To zavisi od toga kakve su ljude izabrali oni koji su glasali za PDP, Radikale i Socijaliste. A što se troglave aždaje zvane SDS tiče, samo joj je jedna glava podsječena. One druge dvije još uvijek se miču.
  izbori- 19223 - 26.10.2008 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Lokalni izbori 2008 - opstina Sokolac


  Registrovano ukupno: 10. 751
  Registrovano redovno: 10. 517
  Registrovano poštom: 23
  Registrovano odsustvo: 211

  Izborni rezultati za načelnika Opštine Sokolac

  RB Ime i prezime Ukupno Procenat Redovni Poštom Odsustvo Potvrđeni
  1 Kovačević Dušan
  SNSD - Milorad Dodik
  3, 782 54. 07% 3. 741 4 30 7
  2 Cvijetić Dragan
  SDS - Cicko Bjelica
  3, 212 45, 93% 3. 182 6 22 2


  Ukupno glasova za načelnika: 6, 994

  Rezultati za Skupštinu opštine Sokolac

  Ukupno mandata za raspodjelu: 21

  RB Stranka - Politička partija Ukupno glasova Man-
  dati
  Procenat Redo-
  vni
  Poš-
  tom
  Odsu-
  stvo
  Potvr-
  đeni
  1 Savez nezavisnih socijaldemokrata
  SNSD - Mirko Čolović
  2, 474 7 36, 14% 2, 458 0 12 4
  2 Srpska demokratska stranka
  SDS - Milovan Bjelica
  2, 444 7 35, 70% 2, 432 0 11 1
  3 Partija demokratskog progresa 875 3 12, 78% 860 0 11 4
  4 Srpska radikalna stranka "Dr. Vojislav Šešelj" 379 1 5, 54% 377 1 1 0
  5 Srpska radikalna stranke Republike Srpske 325 1 4, 75% 323 0 1 1
  6 Socijalistička partija 238 1 3, 48% 237 0 1 0
  7 Savez SDA - S BiH 70 0 1, 02% 11 16 43 0
  8 Demokratski narodni savez 41 0 0, 60% 40 0 1 0


  Ukupno glasova za stranke: 6, 846


  Nacionalne manjine - ukupno glasova: 42
  Vojinović Marija - Savez nezavisnih socijaldemokrata - SNSD - glasova 22 - 52, 38%
  Šćekić Tomo - Socijalistička partija - glasova 13 - 30, 95%
  Petrušić Svetla - Narodna stranka radom za boljitak - 7 - 16, 67%
  izbori- 19162 - 09.10.2008 : Rammstein Sokolac - best (0)

  Može i gore


  Taman kad pomisliš da ne može gore biti na Sokocu, kad ono te život demantuje, može i gore od ovoga!

  Opštine gdje se bilježi najveći privredni rast su i dalje van kontrole Laktaša, to su svakako Doboj i Bijeljina kod poštenih ljudi SDS-ovaca, ja im čestitam, i želim svako dobro i nastavak prosperiteta!

  Jednog dana će svi Romanijci doći kod Miće Mićića u Bijeljinu, da traže posla i hljeba!
  izbori- 19159 - 09.10.2008 : - best (0)

  Čestitka


  Sve čestitke Dušku Kovačeviću i puno sreće u formiranju opštinske većine jer SDS vrlo lako može kupiti četiri mandata koliko mu fali za većinu kešom odnosno belim kovertama!
  izbori- 19157 - 09.10.2008 : Nostalgicarka - best (0)

  Gradonačelnik


  Pozdrav Sokočanima i sve čestitke na izboru novog gradonačelnika. Svi se iskreno nadamo da će krenuti na bolje jer gore ne može nikako.

  Moje pitanje za Sokočane, da nama koji nismo dole, malo više opišete gospodina Kovačevića. Ko je, odakle je, šta je završio, čime se bavio prije ovoga i da li se zbilja možemo nadati boljem životu u Sokocu?

  Pozdarav svima, i tebi Željko.
  izbori- 19151 - 04.10.2008 : Snsd Sokolac Sokolac i šire - best (0)

  Pobjeda


  Želim da čestitam pobjedu našem načelniku Dulu Kovačeviću i svim Sokočanima, jer ćemo konačno izaći iz turskog jarma Cicka Bjelog i njegovog šljama. Ali tu nije kraj... Ne znaju Cisko i ostala 'goveda' iz SDS šta ih čeka posle kraha...
  izbori- 19148 - 03.10.2008 : Snsd-ovac Do koske Las-Resetnica - best (0)

  RE: Cestitka


  Vidimo da su se SDS-ovci - majke Srebrenice već predali i čestitaju pobjedu SNSD-u. Iako su napravili spomenik soluncima, osnovali Univerzitet na Rešetnici, vratili Sokolac 200 godina unazad, a u planu su imali da ga vrate do doba Murata i turskog carstava, sami su uvidjeli njihov nedeljni fijasko.

  Al' najbitnije je da su se presjednici opštine i skupštine opštine ( Pijun Cvijetić i Putko Vukojčić ) obezbjedili ogrevom (1/2 hrastovina i 1/2 bukovina), koju će cijelu zimu "voziti" na sebi u svoje stanove, jer su za vrijeme mandata drpali pola sebi a pola Sisku.

  Putko je stekao jedan stan u Beogradu, zajedno sa svojom nevjenčanom suprugom, od para koje su prebačene sa računa opštine na račun Centra za kulturu.
  izbori- 19147 - 02.10.2008 : Krezo Zokre Sokolac - best (0)

  Čestitka


  Čestitam bajram mubarek, svim dodikovcima kao i članovima i simpatizerima SNSD-a, a posebno njihovim koalicionim partnerima iz SDA, SBiH-a,..

  Pošto se u Bijeljini dogovorila buduća koalicija, i podrška Bobaru, uz protiv-uslugu formiranje bošnjačke opštine Janja, postoji li mogućnost da i sokolački "mek kejn" alijas Dule Kovačević, ponudi i Novoseocima opštinu?

  Eto toliko i hvala!
  izbori- 18976 - 17.09.2008 : Pusa Novosel Glasinačko polje - best (0)

  Re: rammstein chetnik


  Ne kažem ko podiže stubove nego čije su pare kojim se podižu. Budžet pripada građanima a u "njihovo ime" ruku u isti zavlači lokalna vlast i rastura ga, između ostalog, za gradnju rasvjete po zabitima. Nije bitno treba li, bitno da je zgodno za isisavanje novca iz budžeta.

  E, posebno interesantno je tvoje političko i ljudsko opredeljenje, animozitet prema partizanima i ljubav do srži prema četnicima. Na osnovu ranije napisanog ispada da si u neskladu sam sa sobom!

  Naime kao "osvjedočeni" četnik (po ubjeđenju i porijeklu) smatraš da treba da voliš, podržavaš, slijediš, obožavaš esdees a mrziš, pljuješ, uriniraš po crvenom esenesdeu.

  U srpskom narodu postoji i vjerovanje da o ljudima (oba spola) treba suditi i po tome kakvi su im bili stari. Stranke čine ljudi i ako po tome pogledamo ispada da ti obožavaš zapravo komunjare a mrziš četnike.

  Pogledaj listu kandidata esdeesa: kandidat za načelnika Cvijetić (čuvena komunistička porodica, sa dna kace), nosilac liste Vitomir (porodica dala komunističkog narodnog heroja čija ulica i sad postoji u Sarajevu), pa opet komunjarske familije: Bjelaković, Šolaja, Borovčanin (iz Nehorića), Kosorić, Marić, Dobrilović... U samom vrhu je Delivoje Tošić, osvjedočena dugogodišnja komunjara i penzioner - baš ti se ne uklapa u kliše :)))).

  A pogledaj "crvenu bandu" :nosilac liste Čolović (četnici, ko ne zna za Mijata? ), Bulajić iz Jabuke (sa dna kace četnici), Mrdić - Nešković (opet četnici), Pušonja, Babić (kao Aćim), Rajić (jedno 100 ih bilo u četnicima), Rundić, Borovčanin (iz Žulja)...

  Pa ti vidi, jesi li u zabludi:-(

  Identifikuješ se sa Letećom brigadom, pa sa Borikama kao uporištem četnika itd.
  Borike su poznate i kao mjesto koje je 1981. godine izdalo i opanjkalo popa Neđa Janjića UDBI i komunistima, koji je zbog toga dobio pet godina zatvora, gdje mu je svakodnevno tamburano po leđima. A sve zato što je na porodičnom slavlju u njegovom domu pjevano:

  U Olovu ima jama,
  Puna Srba natrpana.


  'Oćemo li u Kaljini
  Pravit' crkvu omladini?


  Oj, nišićko polje meko,
  oraću te poprijeko.


  Te stihove, opasne po "današnjicu", socijalističku samoupravnu zajednicu, tekovine revolucije, bratstvo i jedinstvo naših naroda i narodnosti, nisu čuli i javili na "pravo mjesto" muslimani, nego "četnici". Da li je ovo za ponos ili na sramotu? Opet neki nesklad sa mitologijom, ko je na kojoj strani.

  Šta je bilo sa tvojim idolima u poslednje vrijeme ne znam, ali gledajući iz vana izgleda da postoji nekoliko esdeesova (Kalinićev, Bosićev, Vučurovićev, Nedićev 1990, i koji sve ne). A u Vlasenici pred ulazom u kuću legendarnog esdeesovog prvoborca Zvonka Bajagića slike Dodika sa smiješkom Mona Lize i neizbježno "moja kuća Vlasenica". Pa još pride dvije crvene zastave sa sve ružom.

  Ma da se vi niste raspali, možda?

  Za kralja i otadžbinu,
  Sloboda ili smrt!
  izbori- 18972 - 17.09.2008 : Rammstein Rammstein Sokolac - best (0)

  RE:Hevimetalac-pusa-kampanja


  Pusa, (iako jesi) ja tebi nisam rekao kako da glasaš, tvoja stvar!

  Ali da je Dule perspektiva, koji je prije dva-tri mjeseca uzeo otpreminu i otišao u penziju, na zaslužen odmor, jel. da se odmara, da bi sad izašao sa apetitom za posao prvog čovjeka grada! ? E to je apsurd od čovjeka i stranke! ?
  Ma dajte molim vas, kao nisi mogao više da radiš (svoj) posao u banci, ali ćeš zato moći da odrađuješ mnogo složenije poslove! ?

  Pusa bilo bi ti pametnije da svoje zaraslo u korov Glasinačko polje pogledaš i vidiš kako će izgledati i Republika Srpska i Sokolac, ako tvoji idoli preuzmu ukupnu vlast!

  P. S. Stubove ulične rasvjete, ne podiže ni jedna stranka iz svog budžeta, pa zaboga to ih ni Ustav ne obavezuje, te stubove je podigla lokalna vlast, a ona je konstanto sačinjavana od SDS-a!

  Skoro sam poslom boravio u Vitezu sa kolegom iz tog mjesta, i mogu reći da smo mi po pitanju osvjetljenih ulica za njih Las Vegas, iako su oni privredno i trgovinski daleko ispred Sokolca!!!

  Pa u tome i jeste poenta! Ne trebaju nama stubovi (sem za vješanje), privatne brente, iznajmjeni sportisti iz Beograda i hiljadu drugih inovacija SDS-a. Nama trebaju radna mjesta, Romanija, i naša djeca da se bave sportom. Nama treba policija koja će da rasvijetli ubistva, sudovi koji nisu korumpirani i političari koji nisu zaštićeni svjedoci u Hagu. Nama treba zdrava hrana, a ne smeće koje lokalni trgovci kupuju od Hrvata. Trebaju nam autobusi na kojima ne piše "Ustašaprevoz". Ukratko - treba nam sve ono što SDS nikada neće moći da nam pruži.

  I nemoj, molim te, da ovdje prosipaš neke gluposti, poput one da ako se neko penzioniše, trebalo bi da kupi tabut i legne u njega. Pa zar nije John McCain, jedan od kandidata za američkog predsjednika star 73 godine a ima dobre šanse da bude i predsjednik. Zar nije Harland Sanders nakon svoga penzionisanja osnovao 1952. godine u svijetu čuveni lanac restorana brze hrane, poznat pod nazivom "Kentucky Fried Chicken" ili KFC. Nije da nije - jeste. Ali to je bilo u Americi! Sokolac je, izgleda, "bolji" od Amerike pa u njemu, na žalost, još uvijek ima budala kod kojih prolaze gluposti, poput ovih tvojih - antipenzionerskih.
  izbori- 18956 - 16.09.2008 : Pusa Hevimetalac Iz polja - best (0)

  Kampanja je u toku


  Zaista nas podaviste bespotrebno "poplavom" i žvalaveći istu, davno ispričanu priču iz gebelso-sdsovske kuhinje. Smisao svega nabrojanog je besmisao za one koji znaju a ako još nekoga novog možete uhvatiti na takvu priču onda svaka čast.

  Duška "sa stuba" (koji nije postavio SDS parama iz svog nego narodnog džepa, ( op. a. ) nešto opasno svrbi dlan. I to lijevi!
  izbori- 18221 - 06.07.2008 : Mile Doda PartizanIgokea - best (1)

  Selo na čelo


  Lista kandidata SNSD Sokolac za Skupštinu opštine na lokalnim izborima 2008. godine

  1. Mirko Čolović
  2. Tanja Tomčić
  3. Rajko Bulajić - Šanjo
  4. Radomir Tošić
  5. Milica Mrdić
  6. Desimir Zeko Pušonja
  7. Bojan Tošić
  8. Vera Pajić
  9. Mitar Tošić
  10. Sanja Babić
  11. Igor Vuković
  12. Milivoje Janković
  13. Nevena Borovčanin
  14. Mirko Bašević
  15. Vojislav Rajić
  16. Srebrenka Kusmuk
  17. Blaženko Bulajić
  18. Zorica Lazarević
  19. Dalibor Borovčanin
  20. Bojana Rundić
  21. Slavko Beatović
  22. Milomir Tomović - Tomas
  23. Sena Marković
  24. Srđan Jolović
  25. Inžinjer Dragomir Krunić
  izbori- 16655 - 13.12.2007 : - best (0)

  Uzaludno sankanje do izbornih mjesta


  Najveću odgovornost za fijasko SDS-a na prošlonedeljnim izborima snosiće lažni mafijaši (Drinčić i Krša), a Krša pogotovu. Kao prvo jer je baba koju je prevrnuo sa sanki na putu do bolnice podlegla, posle čega ostali glasači, koji su trebali da glasaju za SDS, nisu smjeli da sjednu na sanke, tako da su "lažnjaci" kao usko grlo stranke zakazali u momentu kada ih je stranka najviše trebala.

  Predsjenik Sisko, dopredsjednik Crveni Mundir i sekretar Ćela su nekon toga po hitnom postupku Krši obustavili kafe i sokove u "Mat-panu", zabranili sipanje goriva za vozanje po Sokocu kao i ručanje i blečanje na glavnoj ulici nasega gradića.

  Drinčić je prošao malo bolje jer je on bezbjedno dovezao jednog djeda do glasačkog mjesta ali je taj djed zbog srčanih problema izumro za glasačkom kutijom. S obzirom da Drina nije kriv za smrt djeda on ce moći da izlazi samo u "Mat-pan" i bleči na glavnoj ulici.

  Ostala SDS-ova raja koja je uzaludno dala sve od sebe, zauzvrat će moći da se zaposle na "Balega Univerzitetu" kao ložači, noćni čuvari, čuvari parkinga i kao lično obezbjeđenje prvih ljudi "Balega Univerziteta" (Crvenog Mundira, Siska, Ćele.
  izbori- 16638 - 10.12.2007 : - best (0)

  Još jedan fijasko SDS-a


  Juce su u Republici Srpskoj održani izbori za sedmog po redu predsjednika države. Najviše šansi za pobjedu na prethodnim izborima imali su kandidati SNSD-a, PDP-a i izumirućeg SDS-a. Kao što se i predviđalo, laganu pobjedu izvojevao je kandidtat SNSD-a Rajko Kuzmanović. Iako u godinama lako je savladao Mladena Ivanića, a SDS ni ovog puta nije bio ozbiljan takmac i još jednom se potvrdilo da su SDS-u vrata vlasti zatvorena, na žalost, zbog ogromnog šljama u ovoj partiji.

  Izbori su u Sokocu protekli mirno. Kao i prethodnih godina SDS-ovci su kružili i svirali po gradu za zastavama, pivom, krampama i kamionima, najavljući još jedan fijasko na izborima. Samo je šteta što je svake godine sve manje šljama u koloni. Za razliku od prethodnih izbora, ove godine su mladi naraštaji SDS-a morali da lijepe plakate SNSD-a, a naročito po Sokolovićima ( Baćo, Beko, njihov stric Ilija Lebetina, jer su bili ucjenjivani radnim mjestima, platama... Na njihovu nesreću načelnik-pacelnik opštine Sokolac ih je zatekao u propagiranju, ali ovoga puta sa osmjehom na licu. Valjda čovjeku sve jasno!

  Naravno, gdje da izbori prođu bez Vubovaca i njihovih duhovnih vođa Crvenog Mundiraća, Siska Bjelica i njihovog Viriguza II- Cele. Musafir Kosorić, Mitar, Mento, Kino, lažni mafijaši (Krša i Drinčić) i ostali nitkovići i šljamovići bili su angažovani kao posmatrači u izbornim jedinicama sa jasno naloženim instrukcijama i zadacima, koje su moraali da zapišu, pošto brzo zaboravljaju, a jos sporije pamte.

  Čela Bakmaz, budući načelnik mjesne zajednice Kalimanići, kojeg Mundir planira da kandiduje u bliskoj budućnosti, bio je dominantan u izbornoj jedinici Sokolovići, gdje SDS tradicionalno apsolutno pobjedjuje zbog njihovog predstavnika u političkom životu - CB-a, koji je uzgred receno najcjenjeniji Kalimanićanin posle Petka Vukojcica! Jedan od Čelinih protiv-kandidata za budućeg prvog čovjeka u Kalimanićima Reduša Arbinja ovog puta je bojkotovao izbore jer se nijedan od kandidata za predsjednika nije učlanio u njegovu videoteku! Ali uskoro će lokalni izbori, a do tada i novog uzaludnog kruženja, sviranja, njakanja, rikanja, blečanja i bandovanja biće još komedije!
  izbori- 16633 - 10.12.2007 : - best (0)

  Re: Ko je pobjedio na Sokocu


  1. SDS..................... 2. 200 glasova
  2. SNSD.................... 1. 800 glasova
  3. PDP....................... 800 glasova
  izbori- 16596 - 08.12.2007 : Roka Rodjo zemlja nedodjija - best (0)

  Kredibilitet političkih stranaka


  Ne mogu da vjerujem da u našem narodu još uvjek ima optimizma.

  SDS, SNSD, PDS itd. zar se takvima može uopšte vjerovati a evo jedan primjer. Mladen Ivanić (PDS) je na prošlim izborima obećao narodu u Republici Srpskoj 40, 000 novih radnih mjesta a desilo se sasvim suprotno, isto tako SNSD a i SDS za svoje vladavine.

  Nemojte nasjedati na prazna obećanja, nazovi političara kojima je stalo samo do sopstvenog interesa i do ničega drugog. Dobrobit našeg naroda i napredak ekonomije je čista zabluda.

  Tako da se najčešće u žargonu naših političara kako na vrhu tako i lokalnih u pregovoru sa ulagačima u našu privredu čuje (koliko sam ja tu dobar) ili (ima li mene tu).

  Nedajmo da nas više varaju i lažu, izbore treba bojkotovati.

  Sa vjerom u Boga!
  izbori- 16586 - 07.12.2007 : - best (0)

  Obećanja SNSD-a


  U Sokocu sa Dodikom je dogovoreno sledeće, a sve to stoji u predizbornom letku SNSD-a.

  1. Rješavanje pitanja drvne industrije Romanija. Prodaja strateškom partneru 20. 12. 2007. Ukoliko se ne proda, kupuje je Vlada in pokreće proizvodnju, zapošljava 300 radnika.

  2. Rekonstrukcija i otvaranje Centra za forenziku u Podromaniji i zaošljavanje 100 radnika, uložiće se 3 miliona KM.

  3. Izgradnja lokalnih puteva, 15 km asfalta,

  4. Podsticajne mjere za poljoprivredu, krediti preko Zadruge a od Investiciono razvojne banke,

  5. Rekonstrukija gradske toplane,

  6. Izgradnja i rekonstrukcija vodovoda u Sokocu i kanalizacione mreže na Lazama, uložiće se 1, 300, 000 KM,

  7. Isporuka oble građe prioritetno drvoprerađivačima sa opštine Sokolac,

  8. Izgradnja sportske dvorane, koju će preuzeti Vlada RS,
  9. Renoviranje zadružnih domova u Ćavarinama, Knežini, Sokolovićima, Margetićima i Bjelosavljevićima, osnovne škole u Sokolovićima i Kino sale u Sokocu,

  10. Podrška Vlade RS ostalim projektima koji su aktuelni za razvoj opštine.

  Sve ovo garantuje opštinski odbor SNSD-a da će se uraditi do lokalnih izbora - oktobra 2008 godine iz sredstava dobijenih od prodaje Telekoma i Naftne industrije, ako se na predstojećim izborima da glas nestranačkom kandidatu prof. dr. akademiku Rajku Kuzmanoviću.

  Da li da vjerujemo Velikom i malom šefu?

  Mali šef je obećao u Kino sali, da ga kaznimo na lokalnim izborima ukoliko se ovo ne uradi.

  Teško kome da vjerujem, ali se ipak nadam svijetlijoj i boljoj budućnosti Sokoca. Vjerujem da će i nama jednom biti bolje. Pa me ništa ne košta da i njima vjerujem. Gore nam ne može biti, može biti isto, dok se šta bolje ne desi. Doduše, na prošlim izborima Dodik je obećao da će od Sokoca napraviti Laktaše. Pa da vidimo i to čudo! ?
  izbori- 16399 - 25.11.2007 : Boos - best (0)

  Predizborna tribina


  Dana 25. novembra 2007. godine, u 16. 00 časova, u sokolačkoj kino dvorani je održan javni skup PDP-a za izbor Presjednika Republike Srpske. Na tribini je prisustvovalo oko 200 građana. Lično mislim da je Mladen Ivanić jedan od najozbiljnijih kandidata za Presjednika Republike Srpske. Trenutno lepo priča i lepo ga je slušati, ali u bliskoj budućnosti ćemo videti šta će se desiti.

  Izgledi za pobedu kandidata SNSD i SDS na predstojećim izborima nisu nimalo dobri, jer je Tadić veoma mlad a Kuzmanović veoma star, što je kombinacija koja ne ide ni jednoj stranci u prilog.
  izbori- 15789 - 05.11.2007 : Pitar Sarajevo - best (0)

  Za odbornika


  Odborniče održao sam riječ da ću dostaviti listu odbornika pa da se vidi ko to vas/nas zastupa. Tvoja ekipa ima i "koordinate". U sljedećoj epizodi ćemo o tome i kako je ko došao do "Top 21. in Town", i šta su uradili ili šta "mogu" uraditi.


  Odbornici SDS-a:
  1. Milorad Šolaja
  2. Nenad Samardžija
  3. Milorad Šupić
  4. Ognjen Ećimović
  5. Milada Biljić
  6. Dragomir Curović
  7. Luka Marić
  8. Bojan Dobrilović
  9. Ljiljana Koprivica

  Odbornik SDA:
  1. Šemso Bećar

  Odbornici PDP-a:
  1. Mile Obrenović
  2. Radmila Cvijetić

  Odbornici SNSD-a:
  1. Predrag Radović - Bjelosavljevići
  2. Zoran Borovčanin - Vidrići
  3. Miomir Debelnogić - Podromanija
  4. Radenko Sando - Nišići

  Nezavisni odbornici:
  1. Nenad Malović
  2. Brane Kezunović

  Odbornici SRS Dr Vojislav Šešelj:
  1. Petko Vukojičić
  2. Delivoje Podinić

  Odbornik SP:
  1. Branimir Đurković
  izbori- 14933 - 28.09.2007 : - best (0)

  Načelnik opštine


  Dobro obaviješteni tvrde: Mirko čolović odlučio je da za načelnika opštine na narednim izborima kandiduje Zorana Borovčanina, poznatijeg kao Kemo. Čak trojica tvrde da nije bila "pjanska".
  Uvidio čovjek ko je najjači kandidat, kome drugi ni do koljena nisu. Nažalost Žarka, Krunića, Mrdićke. Znači, Kemo će konačno u okršaj sa Ducama, Nešama, Ćućulama. Mali šef će to poduprijeti sponzorišući kampanju i eto kraja eri omraženog SDS-a.
  izbori- 13620 - 09.07.2007 : Wpd Sokolac - best (0)

  Kradja glasova


  Stvarno, to je fantastično, pokrasti tolike glasove od Slavice. Pa kako je onda spala na 42 glasa koja je dobila na posljednjim izborima? Da nije možda Lala pokrao od nje onih 1780?

  To si slagao(la) isto kao i podatke da je izbačen iz SDS i PDP. A lagati je jako opasno.
  izbori- 11914 - 12.03.2007 : Sumarstvo - best (0)

  Moj glas


  I ja sam dao svoj pošteni glas SNSD-u, ne zbog prevaranta kralja stočara (MIRKA) već zbog Dodika da jednom sjebe ove barabe iz SDS-a ( čast pojedinim) i njihove sluge iz PDP (čast pojedinim).

  Ali vidjeh da sam sjeb'o sebe, pa ovi su gori od svih zajedno, a jednom baba ide u drijenjke. E moj Mile, da znaš koja bagra ti vodi stranku u Sokocu ovo bih odma' raspustio. Pa od njih je svako pošteniji, a što se tiče šumarstva Šanjo Bulajić će sigurno najebati, jer slijepo sluša Mirka, a on Cickov kumić.
  izbori- 11906 - 11.03.2007 : Sumarstvo - best (0)


  Samo da znate dragi glasaci koji ste svoj jedini imetek, glas, dali na proslim izborima SNSD partiji i bratiji Čolović, da je policija uzuzela dokumentaciju iz Šumarsta, koja im je nešto bila interesantna. Vidjećemo šta je, ali je veliki bos Mirko odmah otrčao u Banjaluku da moli šefa koji obećava na mitinzima borbu protiv kriminala i korupcije, da ne dira malog Šanja. A Veliki predsjednik SNSD na račun Šumarstva voza službeno auto Šumarstva sa Bistrice, gorivo plaća sokolačko šumarstvo i dva telohranitelja. Za telohranitelje i nije problem jer ga love seljaci kojima je ostao dužan stoku. Direktor "Srpskih šuma" Neđo Ilić omogućava lopovluk braće Čolović, SNSD pošteni članovi gledaju, vrte glavom i misle gdje li odoše njihovi glasovi. I ja vas žalim, glupaci.
  izbori- 10556 - 01.10.2006 : Romina Sokolac - best (0)

  Pobjeda


  Dodik pobjeđuje u Sokocu!
  izbori- 10543 - 29.09.2006 : - best (0)

  Izbori


  Свака част,

  дођеш, гласаш, па нас четири године посматраш. Нас мале. О, ти велики (у својим очима).
  izbori- 10510 - 26.09.2006 : Don Marcom - best (0)

  Glasam za Dodika!


  dugo se nismo dopisivali moji usmrdjeli prasići šta ima u otetom dijelu BiH kako ovce, krave i naravno krmadija?

  Ja glasam za SNSD i MILORADA DODU on mi je simpatićan stvarno zar mu neprilici facom da stoji iza mesarskog pulta? Podsjeća me na mesara ha ha ha ha Onaj čavić vam je opasan a MIKIDODO smiješan pozdrav iz Sarajeva.
  izbori- 10499 - 25.09.2006 : R. D. Sokolac - best (0)

  Predizborne teme


  Ja sam jedan od sokolačkih političara i po kriteriju Ž. T. spadam u nepoštene(mlada ili je trudna ili nije trudna, isto tako neko ko nije 100% pošten u suštini je nepošten). No, to zavisi od kriterija(der gustibus non est disputambum), pa tako po jednom od kriterija najpošteniji političar u Sokocu je Snježana Božić, jer živi najbliže pošti.

  Braća su napravila i proširila imperiju, pa tako sada umjesto Kara. . . van-a imamo Kreator i Industriju mesa, koja je zadužbina RSMila Dodika. Ne bih o dugovima i ostalim famama vezanim za ove gigante(na kraju krajeva to je njihova stvar)ali mora se odati priznanje braći za umješnost prisustva u blizini vrha u zadnjih 15 godina(Karadžić-Dodik-Mikerević-Dodik ponovo).

  Koliko je Mile dobar i zašto je bolji svake godine nije baš jasno, a na poslednjem brifingu u Sokocu je podsjetio na Toma Vučića Perišića iz najboljih dana.
  Sveto Pismo kaže da je Bog stvorio čovjeka po sopstvenom liku, tako je i Mile po svom liku oktroisao predsjednika sokolačkim dodikovcima koji mu je po etičko -mentalnim karakteristikama najsličniji. . .

  U SNSD iz SDS u Sokocu je prešao priličan broj članstva(Ćavarine "bumćukile"), ali su oni i u prethodnoj stranci bili "sitna raja", od "viđenijih" Žarko Krsmanović, Milica Mrdić i Zoran Koprivica. Ovo troje su bili nezadovoljni tretmanom u staroj stranci(premalo dobili) i nisu taj kapacitet da odigraju ulogu trojanaca u budućem rasporedu snaga(jedino je Žara poznati prenosilac vijesti o dešavanjima u stranci starim partijskim drugovima).

  Da će PDP pobijediti u Sokocu na predstojećim izborima je mogućnost jednaka mogućnosti da ja zaigram u Toronto Raptors-ima. Pa neće dobiti ni 10% glasova.

  Ovo što je Željko napisao o predstojećim izborima u Sokocu podsjeća na stil pokojnog Biće Mladinića, kad "okrene pilu naopako". Inače, SDS uopšte ne pridaje značaj sankcijama pod kojim se "kao" nalazi Sokolac jer penzioner u Sokocu i Banja Luci ima iste nedaće zbog iste penzije, policajac u BL i Sokocu ima istu platu i isto ništa ne znači a i Foča ništa nema od promjene vlasti i "skidanja sankcija" sem novog sahibije Krsmanovića umjesto SDS-ovih moćnika iz "zlatne ere". Sokolac je pod sankcijama banjolučkih političkih moćnika sadašnje oligarhije jer "pogrešno glasa".
  izbori- 10496 - 24.09.2006 : - best (0)

  Sokolacki političari


  Mistrija malteriše li, malteriše a samo ćuti i muti. On je najveći lopov koga je Sokolac ikada imao u cijeloj istoriji.

  A onaj Zoran Đerić iz PDP-a je neviđena sirovina i drzman koji je nastao ukrštanjem međeda i bukve.

  Poruka Mirku Čoloviću: vrati june, džaba ti uže!
  izbori- 10495 - 24.09.2006 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Ko će pobjediti na izborima?


  pisano 24. septembra 2006. godine

  Oduvjek sam vjerovao da na kraju svakog tunela postoji svjetlost.

  Oduvjek sam vjerova da će nas iz ovog "tunela" u koji nas je "ukopao" SDS, izvesti neka "nova" politička partija koja će biti u stanju da pobjedi okorjele "nacionaliste" dubokih dzepova, uprkos njihovoj krađi glasova, koja se ponavlja od izbora do izbora.

  Oduvjek sam vjerovao da ce tu pobjedu izvojevati SNSD Milorad Dodik, jer se na čelu te partije nalazio Zoran Kosoric, jedini 100% pošten političar u Sokocu. Na to me je navela i činjenica da je Mirko Colović odlučio da se "upiše" u Dodikovu stranku, dok je svoga brata, zakletog SDS-ovca ostavio u svojoj staroj partiji.

  Međutim, izvan partijskih okvira, braća Colović se lijepo slažu, pogotovu oko upravljanja "njihovom" imperijom zvanom "Karavan", koju su im je osnovao Karadžić Radovan.

  Međutim, nisam bio u pravu.

  U zadnjih nekoliko godina, sokolački (vele)moćnici su shvatili da SDS gubi tlo pod nogama. Međutim, kontrolu nad sokolačkim cirkusom, zvanim lokalna uprava, nikako ne smije da se izgubi! Zbog toga su se kadrovi iz SDS-a, polako selili u druge političke partije, stvarajući jezgro koje će im omogućiti da sve ostane isto čak i kada "padne SDS".

  U toku zadnjih desetak godina, SNSD se nije pokazao kao dobra varijanta za transfer vlasti iz SDS-a u drugu partiju, jer je gospodin Milorad Dodik, zasjeo u Banjaluci i izgleda kao crno vino - iz godine u godinu sve je bolji. Mene nekako podsjeća na Tita, ali to je druga priča.

  I tako je izbor novopečenih sokolačkih kapitalista, od kojih bi i Al Kapone ponešto mogao da nauči, pao na PDP, političku partiju koja (slučajno) ima najviše šanse da na predstojećim izborima (ko bajagi) zbaci SDS i konačno donese bolje (malo)sutra Sokočanima.

  Meni ova buduća "demokratija", podsjeti na onu narodnu: "Isto sranje, samo drugo pakovanje". Funkcioneri PDP-a, su korumpirani i upetljani u prljave rabote sokolačkih političara. Zbog toga, sem imena, ništa se drugo promjeniti ne može.

  Međutim, upravo to je "skriveni adut" sokolačkih SS-ovaca! Međunarodna vlast će progutati udicu da je Sokolac konačno dobio demokratiju. Možda će, nakon toga, "Svevišnji" predstavnik za BiH ukinuti "sankcije", po scenariju koji se desio u Foči.

  Ja se samo pitam, šta narod ima od toga. Pa ništa! Malo nade, da će se stvari promjenuti na bolje, a Sokolac će u stvari samo još više tonuti u govna, koja su običnom (čitaj: poštenom) Sokočaninu već preko glave.

  I ako se doista desi moje predviđanje da će na predstojećim izborima SDS izgubi vlast u koristi PDP-a, nemojte pomisliti da sam dalekovid! Ja sam samo objektivan, jer sve stvari u Sokocu posmatram iz daljine.

  Posto zivim u pečalbi, nemam kako narod kaže "oraha u džepovima". Sa druge strane, većina Sokočana uskoro neće imati ni džepova.
  izbori- 10476 - 22.09.2006 : - best (0)

  Izborna utakmica u Sokocu


  BRAĆA ČOLOVIĆ- SDS 1:0.

  Ko ne sluša Milorada, sluša po leđima.
  izbori- 10409 - 12.09.2006 : R. D. Sokolac - best (0)

  Izbori u Sokocu


  Kreatori stanja u Sokocu su njegovi gradjani koji svojim angazovanjem u izbornom procesu odlucuju o svojoj sudbini u periodu izmedju izbora.

  Tako pod krinkom srbo-zastitnika i pravdoljubaca godinama se u sfere odlucivanja uguravaju razni kvazi rodoljubi i pseudo strucnjaci cija je osnovna briga da sto vise profitiraju i nagrabe.

  Tako imamo slucaj da su sada dva vodeca covjeka u opstini (nacelnik i predsjednik skupstine) dvojica propalih direktora koji su svukli u ravan dva vodeca privredna subjekta u Sokocu, a to opet nije nista znacilo biracima koji su im dali svoje povjerenje.

  Sada su opet na redu izbori, razlika u odnosu na prethodne je samo sto su sada svi patrioti, nema vise "levih", "srpskih ustasa" i slicnih nakita, narodu je ostalo da izaberu najsrbe (valjda one sa najplavljim grudima od busanja).

  Promjene ne mogu doci same, opredeljenjem za jedne umjesto drugih krimosa.

  Mozda je potrebno da se aktivno u proces odlucivanja ukljuci upravo najproduktivnija generacija, iz 70 i neke, koja je do sada uglavnom posmatrac svega, jer kuca gori dok se baba ceslja.

  Za pocetak, recimo, vidjeti koliko Sokocu pomazu i sta Sokolac znaci strankama cije je sjediste u Banjaluci? Moze li se do promjene doci angazovanjem cestitih, neokaljanih Sokocana u opciji ciji je primarni interes Sokolac? Naravno, tek na lokalnim izborima, ali dvije godine su tren u ljudskom zivljenju.

  Sokocani, kao i svi u ovoj zemlji, dijele se na one koji su nagrabili i one koji su nagrabusili. Samo, kada dodju izbori, oni sto su nagrabusili glasaju za one sto su nagrabili.

  Postovani prijatelju,
  pozdravljam te, i svaka ti je zlatna. Nažalost, u Sokocu ne mozes opstati u politici a da si posten.

  Doduse, bio jednom jedan Zoran, ali sada je dva metra pod zemljom... I kako jednom Zoran rece: "Seljaka mozes kupiti i sa dva opanka, pa makar oba lijeva". Sokolac je pun naivnih, koje je lako zaplasiti, a jos lakse njima manipulisati. Nažalost, jos dugo vremena Sokolac nece imati svijesti da shvati da se pjesmu "Romanija brani Radovana" ispjevala mnogo veca mečka nego sto mi to mozemo i zamisliti.

  Kako i sam rece, na vlast se ne dolazi samo kradjom glasova, nego podrskom tih "privrednika" koji su jedva i Gimnaziju zavrsili.
  izbori- 10408 - 12.09.2006 : Sokolac - best (0)

  Nezavisni kandidat


  Možda bi Vas gospodine Tomiću zanimalo da se kandidujete na predstojećim izborima kao nezavisni kandidat jer mi djelujete kao intelektualac, Pozdrav.

  Postovani prijatelju,
  e, ovo ti je dobra sala. Ja sam vec odavno shvatio da nisam za politicara. Nisam se bavio politikom, ali se politika bavila sa mnom. Nemam namjeru da me boli glava, a imam i 10. 000 razloga da i ne razmisljam o tome. Ja sam ti "vjecita opozicija", i ovakvi kao ja ne mogu da sebe nadju u politici.
  izbori- 1253 - 17.04.2005 : Mijat Šuka - best (0)

  Predlog za načelnika


  Ja sam sebi uzeo za slobodno da ovu ideju predložim, pošto gospodina načelnika poznajem. Mada mogu i da se pohvalim da sam bio njegov prvi "savjetnik". Kada je počeo da radi u "Romaninki", a to mu je bilo prvo zaposlenje, ja sam ga uvodio u "tajne" prakse u ekonomiji. Smatram da se na mene neće ljutiti. Prvo što bih mu predložio je da formira službu za odnose sa građanima (podanicima). Dalje da ta ista služba prati Internet za njegove potrebe, da nadgleda rad zvaničnog sokolačkog sajta. Da se informacije sa Radio Romanije (ako radi) prezentuju na tom sajtu. Za početak dovoljno. Posla preko glave.
  izbori- 52 - 04.10.2004 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Završeni izbori 2004


  Prema preliminarnim rezultatima izbora u Republici Srpskoj najveći uspjeh na lokalnim izborima bilje"i Savez nezavisnih socijaldemokrata, a najveći pad Srpska demokratska stranka.

  SNSD je, prema nezvaničnim podacima, pobijedio u najvećem broju opština na zapadu RS, ali najveći uspjeh je zabilje"en na istoku.

  SDS je u opštini Pale osvojila 44, 23 odsto, a slijedi SNSD sa 23, 78 odsto i PDP sa 16, 32 procenta.

  Prema nezvanicnim podacima SDS je pobjedila i u Sokocu.

  Idi na stranu - |1|2|