fix
Logo
fix
Nalazite se na Region-HOBI
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

hobi- 14932 - 28.09.2007 : Pitar Sarajevo - best (0)

Piće za cijelu kafanu


Tri člana iz ekipe "Fešta" zaglave jedne noći u irskom pabu, koji je imao i sprat iznad (obično su u podrumu). U svakom slučaju, oni se popnu na sprat. Cugaju oni, kad u po frke dođe neki "narandžasti", čitaj Irac, i uhvati se za zvono koje je stajalo na sredini lokala, strese ga par puta pa ode. Ovi naši se samo zgledaše jer nisu znali šta se dešava.

Prošao jedan sat vremena, kad eto ti druge "nerandže", opet priđe onom zvonu i ponovo zazvoni i ode. Kad su se braća Srbi "nalizala", počeli i oni da mlate u ono zvono, malo-malo, pa ga zdrmusaju. Niko ne reaguje. E, kada su pošli kući, da plate, i kada im je kelner ispostavio račun, u nesvjest umalo da popadaju. Pitali oni njega odakle toliki iznos, kada nisu toliko popili, a on im objasni da po irskom običaju, kad god neko strese zvono koje stoji na sred paba, to znači da je tura za cijelu kafanu!
hobi- 14930 - 28.09.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Jagnje na ražnju u Kanadi


Vjerujem da se sve desilo upravo onako kako si i ispričao. Priča mi liči na Kanadu, jer nigdje u svijetu ne štite toliko životinje kao u toj zemlji.

Daleko da ne volim životinje, a pogotovu one na ražnju. Ipak, za mene je bila strašnija priča o nekom kitu ("killer whale") koga su prikazivali svo vrijeme bombardovanja Srbije. I nećeš vjerovati, njega su više žalili nego sve pobijene Srbe (a i Albance) za vrijeme bombardovanja.

Sa mojim kumom sam pekao jagnje u Ričmondu, Kanada ispod mosta ("Oak Bridge"), a u Suriju ("Surrey") na placu crkve sam nekoliko puta gledao kako peku vola na ražnju. Prava atrakcija! Bile su tamo postavljene šatre, sa muzikom uživo. Igra kolo od pedeset duša preko poljane. O piću da ne govorimo!

Kod nas se ovdje uglavnom peku jagnjad sa Novog Zelanda. Dođu zamrznuta, nisu slatka kao romanijska, ali čovjek se navikne na svašta. Jagnjad najčešće pečemo kod pekara, jer nemamo uslova za pečenje na ražnju.

Ja veoma često jedem i slatku prasetinu pečenu na ražnju, što je poznati kineski specijalitet. Mnogi to ne vole, ali meni ne smeta.
hobi- 14927 - 28.09.2007 : Guma Dugandžići - best (0)

Hvala Željko!


Hvala na pozivu i bistro! Ko zna, možda drugom prilikom, jer mene vjetar može svugdje da nanese. Kada sam predavao papire moja prva želja je bila na tu tvoju stranu. A što se ribe tiče, mislim da je Dajdža Mijat u pravu. Imao sam prilike da zabacim udice u mnogo rijeka i jezera u bivsoj Jugi i ovdje u Australiji, čak sam uhvatio ajkulu u Indijskom okeanu. Ali još uvjek osjećam okus pastrmke sa Stupčanice i Bioštice kod Timinog mlina. A na rakiju kod Mijata. Pozdrav iz zemlje kengura.
hobi- 14925 - 28.09.2007 : Pitar Sarajevo - best (0)

Fešta


Vidim sazivate se na taj ribolov, a imate i rakije. Na kraju bi se sve to pretvorilo u jednu dobru feštu. Međutim, ako se kada sastanete, pripazite da ne napravite džumbus sličan ovom koji ću vam opisati.
Par likova sa ovih prostora je u ratu i neposredno poslije rata doselilo u Sjevernu Ameriku, jedni u SAD, drugi u Kanadu. Dogovarali se svake godine da se sastanu i da profeštaju, ali svaki put ih nešto zezne. Prije par godina dogovore se oni i svi uzmu da koriste odmor u isto vrijeme i da se sastanu. Tako i bi. Odluče oni da nešto i okrenu na ražnju, ali nikako da nađu čitavo bravče u mesari, sve polutke ili vagano. Jedan lik od njih reče da će se on za to pobrinuti, ostale posla kući da pripreme ražanj. Poslije sat vremena pojavljuje se onaj lik što je otišao po "lovinu", ide i na povodcu vodi prase s mašnicom. Kupio ga u prodavnici kućnih ljubimaca. Naložili oni vatru u dvorištu, pristavili vodu, zavale prase i precvrljaju ga - skika na sve strane, digli oni i romanijsku pjesu- ori se sve. Nije prošlo ni pet minuta, upada u dvorište kolona auta pod rotacijama i sa uključenim sirenama (vatrogasci, murija, ambulantna kola, i još masa nekakvih drugih). Vatrogasci pošutaše vatru i izgasiše je aparatima, ustrakali se medicinari, murija - prava graja. Murija im spuca prijavu za izazivanje opšte opasnosti, za narušavanje javnog reda i mira, sanitarna inspekcija doda prijavu za nenamjensku upotrebu prostora za planiranu radnju. Sve to i nekako, ali kad im je Udruženje za zaštitu životinja spičilo prijavu za zaklanog ljubimca, okrenulo im se sve oko njih.
Tako da je na kraju jedan od njih morao da podigne kredit da sve to isplaća.

Istina!

Pa vi vidite!
hobi- 14919 - 27.09.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

RE: Guma i Mijat


Losos, SalmonGuma prijatelju,
u subotu idem da napravim "pokolj" nad lososima. Doduše, prošle godine mi nije išlo baš najbolje, jer sam upecao samo dva-tri, a najveći je bio "samo" 7 kilograma.

Međutim, prije pet godina sam upecao jednog koji je imao skoro 30 kila, i bio je otprilike iste težine kao ono Mijatovo jagnje što ga je ljetos pekao na ražnju.

Ma pusti ti pastrmku na Bioštici, hajde ti dođi kod mene pa da skupa pecamo. Adresu imas, a donio sam i malo rakije sa Romanije. Znaš, čuo sam da su pojeftinile karte za ovu stranu lopte, na kojoj se hoda "normalno".

P. S. Ova slika lososa je sa Interneta. Za dva-tri dana ću staviti sliku moga ulova.

Idi na stranu - |1|2|