fix
Logo
fix
Nalazite se na Rat1992-FOCA
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

foca- 101509 - 13.11.2017 : Askerland Foča - best (0)

RE: Darko Vasović


Darko Vasović je ranjen tom prilikom, ali nije tada podlegao od posljedica ranjavanja već je umro dugo godina nakon toga. Činjenica je da je ranjavanje ostavilo posljedice po njegovo zdravlje.
foca- 101478 - 05.11.2017 : Radovan Radovic Foca - best (0)

RE: Osanica


Taj dečko koji je teško ranjen na Osanici kada je došla smjena se zvao Darko Vasović. Nažalost, preminuo je od teških povreda. Neka mu je laka zemlja.

Ja sam bio odmah iznad tog mjesta, na nekih 50 metara. Pucao sam iz PAT-a i pružao podršku da bi uspjeli da ga izvuku do autobusa, Peđa i Kapetan koga si pomenuo. Međutim, nije uspio da se izvuče od povreda.
Toliko.
foca- 93039 - 18.05.2015 : Radovan Djokic Cajnice - best (0)

Osanica


Bio sam na Osanici 1992. godine. U sjećanju mi je ostao urezan jedan događaj. Kada nam je trebala na autobusima doći smjena, turci su zapucali sa druge strane Drine, i tom prilikom je ranjen jedan vojnik. Vozač tog autobusa nije smio da se probije do ranjenog vojnika, tada je uleto u autobus jedan mladić, mislim da se zvao Pedja skupa sa komandantom Tomovićem. Dok je taj mladić vozio u rikverc, na njega je bila usmjerena sva pljba sa muslimanskih položaja tako da je sav autobus bio izrešetan. Interesuje me da li neko zna šta se nakon toga desilo, i da li je taj ranjeni vojnik ostao živ?
foca- 81709 - 18.01.2013 : Pavle Foča - best (0)

Čovjek sa mačetom


Taj čovjek sa mačetom je Tripković Novica i sad robija u Foči za ratni zločin 8 godina.
foca- 73720 - 07.09.2012 : Novak Alimpić Beograd - best (0)

Za Simovića


Pozdrav za Simovića!

interesuje me da li si radio Goražde '94? Ako jesi možes li opisati vaše borbe, tj. ona leva brda od puta Čajniče - Goražde. Iako sam učestvovao u tim borbama ne pamtim ime ni jedne kote ni zaseoka.

Vi ste prvi završili svoj posao, a zatim pomogli i Trebinjcima. Jedini ste na svoju ruku ušli u gradske borbe tj. prigradske i razbili desetak bunkera napravljenih u kućama. Koliko se sjećam, i tu ste imali gubitaka. Tu je ranjen u kuk i onaj čovek što je nosio mačetu niz desnu butinu i na šajkači žutim slovima ispisano četnici. Ne znam mu ime, ali mi za njega rekoše da u Titino vreme pobio neke muslimane koji pokušaše da mu siluju sestru. I za njih je dosta robijao. U ratu je bio prava junačina pa bi ga vredelo pomenuti na ovim stranama.

Pozdrav

Novače,

koliko sam ja shvatio, Simović ti je bio u gardi, a to su ti mladi vojnici. Nije mogao biti na dva mjesta! :-(

Idi na stranu - |1|2|