fix
Logo
fix
Nalazite se na Sokolac-DOGADJAJI
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

dogadjaji- 103489 - 21.06.2019 : Nedeljko Žugić Pale - best (0)

Sokolac: Prenos moštiju sveštenikomučenika Velimira Mijatovića, 08. 06. 2019.


dogadjaji- 100355 - 04.05.2017 : NOMAD Srbija - best (0)

Sokolac: Policija na sednicama


S. MIŠLjENOVIĆ - 29. april 2017.

Zasedanja SO Sokolac poslednjih meseci postala dramatična, zbog čega će ih ubuduće obezbeđivati policija. Svađe i žučne rasprave prete da prerastu u nešto opasnije.

SOKOLAC - Zbog čestih svađa i žučnih rasprava koje prete da prerastu u nešto više, ubuduće će sednice SO Sokolac obezbeđivati policija - kaže, za "Novosti", načelnik opštine Milovan Cicko Bjelica.

Zategnuto je bilo i na sednici Skupštine opštine u četvrtak 27. aprila, kada je Bojana Marković iz DNS smenjena sa čela Skupštine a za novog predsednika izabran doskorašnji odbornik SDS Ljubomir Erić, koji je 1. aprila ove godine prešao u DNS. I dok su ovu odluku podržali koalicioni partneri u Skupštini koji i čine većinu, DNS, SDS i PDP, ona je najviše zasmetala Mirku Čoloviću, odborniku SNSD i predsedniku OD SNSD Sokolac.

Čolović je posle žučne rasprave između pozicije i opozicije, zbog nepoštovanja poslovnika koji se odnosi na rad Skupštine i kabadahijskog i siledžijskog ponašanja, udaljen sa zasedanja lokalnog parlamenta, rekao je, za "Novosti", Milovan Cicko Bjelica, načelnik Sokoca.

 • U svom maniru, Čolović je pretio kolegama odbornicima i svim neistomišljenicima, i zbog toga je udaljen iz Skupštine. Zbog takvog njegovog ponašanja prinuđeni smo da policija prisustvuje sednicama - ističe Bjelica.

  On dodaje da Čolović već duže vreme napada po Sokocu koga god stigne, da je izgubio samokontrolu zbog loših odnosa u SNSD ali i mnogih hipoteka koje ima u svom dosadašnjem radu na području ove opštine, o čemu govore istrage protiv njega.

  Mirko Čolović, međutim, kaže, za "Novosti", da SDS, koristeći SNSD, želi da skloni fokus sa problema koje ima ova opština.

 • Opština se nalazi u teškoj ekonomskoj situaciji. Skupštinska većina se klima i SNSD će je srušiti. Na sceni je obično politikanstvo, gde se pokušava optužiti SNSD za sve loše što se dešava na Sokocu - ističe Čolović.

  NEMA PODELA U SNSD

  ČOLOVIĆ je podvukao da nema podela u SNSD na Sokocu, kako se plasiralo javnosti u Srpskoj prilikom protesta drvoprerađivača u ovoj opštini.

 • SNSD je ovde povukao kandidaturu Rajka Bulajića, ali smo poručili i da neće ulica rešavati ko će biti direktor šumskog gazdinstva - ističe Čolović.

  Izvor: Novosti
 • dogadjaji- 96114 - 01.06.2016 : Nedeljko żugić Pale - best (1)

  Sokolac: Deseta štraparijada ''Romanija 2016'' (kod Nikole i Mile Lizdeka)


  ŠEMBDEĆn_8WFj1cKGQ" frameborder="0" allowfullscreen>
  dogadjaji- 95479 - 14.03.2016 : Nedeljko Žugić Pale - best (0)

  Sokolac: 21. revija guslara Republike Srpske (5. mart 2016.)


  dogadjaji- 82559 - 13.02.2013 : Nedeljko Žugić PALE - best (0)

  Sokolac - u požaru nije izgorjela povelja ''Sveti Sava''


  dogadjaji- 81549 - 12.01.2013 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Sjećanje na Željka Zoranovića - Cepu


  dogadjaji- 68664 - 18.04.2012 : Mirko Malovic Detroit - best (0)

  Pomoć za Mladena Tomića


  Zdravo Željko!

  Stalno posjećujem tvoju stranicu i sve pohvale za ovo što činiš. Nadam se da si dobro!

  Razlog što ti se ovaj put javljam je ova pomoć za Mladena Tomića. Treba mi njegova tačna adresa i broj telefona, ako nije problem, pa bih vidio da se odavde pošalje koja stotina dolara. Srdačan pozdrav. Mirko Malović
  dogadjaji- 68626 - 17.04.2012 : Slavko Nedođija - best (0)

  Čuvari javnog reda i mira


  Čitajući ovaj post o smjenama sokolačkih visokopozicioniranih policijskih službenika koje je iniciralo već pomalo epsko "samoopaljenje" dvadesetak metaka junaka nazvanog "Mirko-Dva-Pištolja" u stilu Vajata Erpa, nekako samo po sebi nameće se nekoliko zaključaka.

  Prije svega, neposredno prije istorijske Lazareve subote na djelu je pokazano kako sokolački ljuti protivnici, SNSD i SDS mogu funkcionisati zajedno. Doduše, kada treba nekoga prebiti, ali i to je nešto. Policijski komandir mjesta koji nije u stanju u sopstvenoj kući red uspostaviti, sin Mirkove desne ruke Pera Šarenca i njegov zamjenik, sin narodne poslanice i potpredsjednice parlamenta Republike Srpske Snežane Božić, doajena SDS-a, zajedničkim snagama su brutalno pretukli M. G. , koji se usudio preteći svojim vozilom njihovo.

  Da li bi ova dvojica nadobudnih policajaca, zadužena za red i mir u naselju od 15-ak hiljada stanovnika, bili sankcionisani za kabadahijsko ponašanje da pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo nisu prijavili dvojac sa junačkim ranama od Lazarev-dana kolegama iz MUP-a RS? Malo morgen, što reče pokojni Sloba.
  dogadjaji- 68570 - 15.04.2012 : Dragan Nedođija 1 - best (0)

  Šarenac smijenjen zbog divljanja pijanog Čolovića!


  četvrtak, 12 april 2012 08:32 Sokolac

  SOKOLAC - Radovan Šarenac, u čijoj su porodičnoj kući prošlog vikenda u pucnjavi ranjeni zamjenik načelnika Sokoca Mirko Čolović i v. d. direktora Šumskog gazdinstva "Romanija" Bojan Tošić, juče je smenjen s funkcije komandira Policijske stanice Sokolac!

  Iako se u saopštenju za javnost Centra javne bezbijednosti Istočno Sarajevo ne navode razlozi koji su doveli do smjene, Press RS saznaje da je Šarencu došao glave neuspješan pokušaj da zataška neviđeni skandal koji je izbio na proslavi njegove krsne slave u selu Kula, kada je mortus pijani "gazda Mirko" iz pištolja prvo ranio novog direktora ŠG "Romanija", a zatim i sebe.

  Moguća i suspenzija

  - Na predlog načelnika CJB Istočno Sarajevo, direktor policije Republike Srpske donio je rješenje kojim se policijski službenik Mladen Vukojičić raspoređuje na poslove i zadatke komandira PS Sokolac umjesto dosadašnjeg Radovana Šarenca - kratko nam je saopštila Danka Tešić, portparol CJB Istočno Sarajevo.

  Međutim, odlično obavješteni izvori Pressa RS otkrivaju da bi smjenjeni komandir sokolačke policije, osim degradacije u službi, uskoro mogao fasovati i disciplinski postupak, ukoliko nastavak istrage o ovom slučaju pokaže da je svjesno prikrivao Čolovićevo divljanje.

 • Šarenac je prvenstveno smijenjen zbog toga što je policija RS o skandalu koji se dogodio pod njegovim krovom prva saznanja dobila od MUP-a Kantona Sarajevo, i to tek pošto su Čolović i Tošić "junačke" rane vidali u sarajevskoj bolnici "Koševo". Ukoliko istraga pokaže da je Šarenac namjerno pokušao da prikrije ovaj slučaj, osim pokretanja disciplinskog postupka vjerovatno mu slijedi i suspenzija - kažu naši sagovornici.

  Odletio i zamjenik komandira!

  Osim smjene komandira PS Sokolac, koji se još nalazi pod istragom zbog kontroverznog događaja koji se zbio u njegovoj porodičnoj kući, Press RS saznaje da je u paketu s Radovanom Šarencem, odlukom načelnika CJB Istočno Sarajevo, smijenjen i njegov dosadašnji zamjenik u PS Sokolac Milan Božić.

 • Božićevo mjesto zauzeo je Danko Šuka, dojučerašnji inspektor u CJB Istočno Sarajevo. Inače, interesantno je da je i Šuka bio jedan od gostiju na proslavi krsne slave kod Šarenca prilikom koje su ranjeni Čolović i Tošić - kažu naši izvori.
 • dogadjaji- 64942 - 23.02.2012 : Danijel Sokolac - best (0)

  Grijanje u Sokocu


  Ma kakvo grijanje prijatelju, nema ga nikako. Da ne kupismo ove švedske radijatore crkli bi. A znali su hajde ugovor, sve će biti u redu, šuplja zamisli bezobrazluk i račune poslali ha ha ha..
  dogadjaji- 61422 - 26.01.2012 : Ja - best (0)

  Grijanje u Sokocu


  Volio bih da se javi neko od Sokočana koji žive u stambenim zgradama i da nam jave kako se griju ove zime.
  dogadjaji- 44322 - 30.09.2011 : Nlo - best (1)

  Sokolac 91. godine


  dogadjaji- 40342 - 12.09.2011 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)


  Festival folklora "Luča gori Romaniji"

  U Sokocu je danas organizovan prvi festival folklora na kome je nastupalo devet ekipa: Sokolac, Arilje, Mokro, Pale, Rudo, Srpska Ilidža, Srpsko Istočno Sarajevo... Okupljanje za iduću godinu je planirano u junu i namjera je da isto postane tradicija...

  dogadjaji- 34542 - 05.07.2011 : Dvokila Lamele - best (0)

  MOSI igre


  Sutra, sa Božijom pomoći počinju MOSI igre... Puno sreće svim sportistima i da sve prođe u najboljem redu...
  dogadjaji- 24859 - 27.08.2010 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Igranka


  Čuo sam da je igranka za "old tajmere" tj. osobe preko pedeset godina bila jako dobro organizovana i još bolje posjećena. Na igranku je došlo stotinjak osoba.

  Čestitke Jeleni Dundić za ovu izuzetno dobru ideju, kao i besprekornu organizaciju. Nadam se da će neko ko raspolaže sa više informacija, opisati ovaj događaj a možda i poslati neku sliku.

  Igranka u kino sali me podsjeti na moju majku, Vinku Tomić, koja je jednom prilikom došla na genijalnu ideju kako da riješi problem velikog broja neoženjenih / neudatih osoba u Sokocu. Po njoj, sve odrasle osobe preko trideset i pet godina bi trebalo okupiti u kino salu i naložiti "bubnjaru" tako da unutra temperatura bude bar 40 stepeni. Oni bi se zbog toga morali poskidati. Šta bi nakon toga bilo možete i sami predpostaviti. Za sve ostalo bi se pobrinula majka priroda!
  dogadjaji- 24840 - 25.08.2010 : Jelena Sokolac - best (0)

  Pozivnica na igranku
  Ustanova za kulturu "Pero Kosorić" Sokolac
  13. "Gospojinske večeri kulture",
  "Ljetnje večeri kulture", 2010.
  MDG - F program "Kultura za razvoj"

  Pozivamo Te da kao neko ko je ( sa svojih najmanje 50 - pedeset godina ) bio sudionik vremena u kome se odrastalo, živjelo, zabavljalo i radovalo na "nešto drugačiji način", a nama izuzetno važan gost, dana :

  26. avgusta, 2010. godine ( u četvrtak ), sa početkom u 20, 00 časova u kino-sali Sokolac budeš učesnik programa

  "Igranka k'o nekad"

  Program muzičko-plesne i poetske večeri.

 • "Stihovi koji se pamte" - govori Miodrag - Miki Trifunov, glumac "Kamernog tetra 55. " iz Sarajeva
 • "Muzika sa starih gramofona"- po izboru sokolačkih ljubitelja muzike :

  1. Mašan " Mašo Radović, samostalni muzički stvaralac sa saradnicima,
  2. Mirko Đurković - Đura, Muzički bend 'Na svoj način',
  3. Milanko Borovčanin " Romsok, književnik i pjesnik - voditelj programa


  NAPOMENA: Ulaz slobodan, uz obavezno popunjavanje podataka o godini rođenja u prilogu Pozivnice ( dati Mirku - Kinu ).

  Za organizatora:
  Jelena Dundić, direktor
 • dogadjaji- 23219 - 06.01.2010 : Rocka Shtraparyadda - best (0)

  Ramštajn


  Zašto ste se okomili na čovjeka? Voli SDS, industrial metal, brade, jagnjeće šubare, gibanicu... Pa neka, svako od vas ima svoje idole i kojekakve likove kojim se klanjate.

  Inače, Ramštajn (nem. Rammstein) je njemački bend formiran 1994. godine. Najpoznatiji su predstavnici muzičkog pravca pod imenom industrial metal na svijetu, a takođe i vjerovatno najpoznatiji njemački bend.

  Ime su uzeli po zapadno-njemačkoj vojnoj avio bazi Ramštajn, koja je bila poprište nesreće pri održavanju avio mitinga 1988. godine.

  Bend čine:
  1. Till Lindemann - glavni vokal
  2. Richard Zven Kruspe - prva gitara
  3. Paul H. Landers - ritam gitara
  4. Oliver "Ollie" Riedel - bas gitara
  5. Christoph "Doom" Schneider - bubnjevi
  6. Christian "Flake" Lorenz - klavijature
  dogadjaji- 23112 - 24.12.2009 : Rammstein Rs - best (0)

  Ravnogorsko-romanijski pokret


  Bogu hvala, osnovasmo i formirasmo na Sokocu Ravnogorsko-romanijski pokret u cilju njegovanja i očuvanja tradicije srpskih oslobodilačkih nacionalnih pokreta.

  Istorija Ravnogoraca je veoma bitna za sadašnje i buduće generacije, i ni u jednom momentu ne smije biti zaboravljena, kao što su se ranije srpski dušmani trudili potisnuti nacionalnu svijest iz srpskog naroda, ovaj put se to neće ponoviti.

  Organizacija će biti registrovana kod nadležnog suda u Sokocu, a sve simpatizere i članove pokreta naročito one iz inostranstva i emigracije pozivamo da putem sugestija učestvuju u radu organizacije, u smislu pominjanja važnih bitaka članova pokreta na ovom području, kao i učesnika iz Drugog svjetskog rata, tako i iz ovog zadnjeg otadžbinskog rata.

  Ti datumi i te ličnosti bi bile važne za promociju značaja pokreta i ni jedna žrtva udbaško-partizanskog režima ne smije biti zanemarena i zaboravljena.

  Nadam se uskoro i našem sajtu, na kom ćemo prezentovati šemu rada naše organizacije, do tada pozdrav uz himnu pokreta "sprem'te se sprem'te... "
  dogadjaji- 22734 - 14.10.2009 : Jedan od otrovanih Republika Srpska - best (0)

  Otrovani ljudi, pa ništa


  Prijatelju, ovo je sve istina, ali ima još mnogo toga da se kaže. To meso je kupljeno u privatnoj mesari "Nerić", a za potrebe sahrane jednog mladog čovjeka. Nije otrovano samo 50 ljudi, nego preko 100, a još ima onih koji su pod ljekarskim tretmanom a nihovo liječenje će biti malo duže. Ni krivi ni dužni, iz velikog poštovanja i ljubavi našli su se na tom pomenu. Ustanovljeno je da trovanje nije nastupilo zbog prljavih tanjira nego od mesa, a ko je nadležan da to objavi "NE ZNAM". Na kraju krajeva, najmanje je bitno, a u stvari je mnogo bitno ko je nadležan za sve, ali je bolno saznanje da se takve stvari ponavljaju a da nikad niko ne odgovara. Otrovani ljudi, pa ništa!
  dogadjaji- 22076 - 02.07.2009 : Mijat - best (0)

  Pozdrav


  Dragi moj prijatelju odavno me nije nešto ovako rastužilo na tvom sajtu a usput i obradovalo. Nije me sramota da kažem da su mi opet suze potekle ka i u mom Sokocu tog 13 juna. Tresao sam se ko grana... A bilo je fantastično!
  dogadjaji- 21179 - 23.03.2009 : Cica Jovo - best (0)

  Počinje izgradna Dvorane


  Hajde da se malo dotaknemo drugih tema i drugog razgovora, da se malo manemo rata, vjeruj i ja sam učesnik i to veoma dobar, ali se još nikada nisam hvalio, niti o tome pisao a prošao sam mnogo ratišta, i sve to što pojedinci pišu ima i druga strana tog pisanja.

  Što se sokolačkog SNSD-a tiče, vidjećemo šta će biti. Dvorana bi trebalo da se počne graditi veoma brzo jer je žalbeni rok za tender prošao. Izgradnju će vršiti neka firma iz Bratunca. Ima tu lepih projekata samo treba izdržati i gurati napred, a ako ne prođe ni ovo onda nam stvarno nema spasa, jer nisu oko nas idioti, idiot je lepa reč.
  dogadjaji- 21068 - 16.03.2009 : Nenocc pescano selo - best (0)

  Nešo Batinić


  Poznavao sam Neša Batinića. Nismo se družili ali znam da je bio povučen i sigurno poštenjačina. Rođen u domaćinskoj kući.

  Poznavao sam i Nešove roditelje, oca Ljupka a majke ne mogu da se setim imena i brata Dragana. Čestiti ljudi i veliki Srbi.

  Mislim da je to bio razlog da se Neso prikljucio SDS. Takođe verujem da je stranka više profitirala od Neša nego obrnuto. Ne mogu da verujem da je Neso nestao sa parama!

  Znam da je živeo u roditeljskoj kući, dok je njegova nova bila prazna. Imao je više nego solidnu zaradu, solidno auto, živio sam. Tesko mi je da poverujem da čovek može tako jednostavno da nestane bez traga i glasa.

  Nadam sa da je živ.
  dogadjaji- 20712 - 20.02.2009 : Strahinja Sokolac - best (0)

  Nije to ništa!


  Sneg koji trenutno pada kod nas na Romaniji tj. Sokocu nije ništa neobično, ali prateći ostale delove regiona, sve je podnošljivo.

  Preživeće se i ovo, tenutna temperatura u gradu je -8 stepeni. Visina snežnog pokrivača je oko 35 cm, bar ćemo se malo skijati...
  dogadjaji- 18929 - 12.09.2008 : Rammstein Rammstein Sokolac - best (0)

  RE: Poštovani


  Poštovani, prijatelju,

  bojim se da se nismo razumjeli. To Vaše pljuvanje po "ratnom" Radovanu, je besmisleno i totalno deplasirano, da je rat bio i da se vodio samo na Palama i okolini, ja bih to Vaše omalovažavanje Radovana, i progutao nekako, ali ovako u kontekstu rata od Triglava pa do doline Vardara, je besmislica kriviti samo jednog čovjeka!

  No o tom, potom, svako ima svoj vlastiti sud, pa nek sudi i prosuđuje!

  Mene više od toga šokira, to što ste vi očigledno izgubili veze sa zavičajem, ili sa stvarnošću!?

  Taj napad na "brentaše" je čudan, a pogotovo taj poziv "hajde da se prebrojimo koga ima više.."? K'o neki predizborni pamflet!

  Brentaš je izvođač poslova, isto kao onaj šumski radnik, iz recimo Mangurića, što svoj hljeb zarađuje, sjekući stabla motornom testerom tipa "huskvarna", da li je i on po tebi tajkun? On isto posjeduje sredstvo za rad, i s njim zarađuje, je li on sistematski pustošio romanijske šume?? u jednu ruku, jeste, jer je dio tog procesa, ali sistem je taj koji guta sve pred sobom, a taj sistem je odavno u Banjaluci u zgradama Vlade, a filijala je samo JODP, ili kako se već zove, "srpske šume" tačnije "šumski Srbi"!?

  Izvođač na Sokocu, brentaš, je samo taj mali dio kolača predviđenog za lokal, i on će porezom opštini i doprinosima, pokriti budžet lokalnoj upravi i sačuvati neka sredstva ovdje, uz to i zaposliti nekog sokočanina, a šta je sa ostatkom kolača, zvanog kubici balvana!? Gdje se taj novac ulaže, a dobit je ostvarena na ovoj regiji? Pa van ove regije logično, jer nemamo mi više političara od kako su Radovana otjerali!

  Najveći kapacitet proreza brenti je upravo kod SNSD-ovih brentaša, španca, dolovi-komerc,... ima li smisla nabrajati dalje?

  Pominješ uništavanje "Romanije", a ne padne ti napamet, jedno divljanje SNSD-ovca Žarka-loja po UNIS-u i sječenja i prodaje svega živog iz tog preduzeća, termičke obrade, pinola, brusačke linije, trafoa, hidrauličnih presa,... sve je to bilo kompjuterizovano, sve u funkciji, i šta je uradio dotični hadži-lojo? sve raskućio, ljudi se onda primili ko stoka, obećao im sudskim putem isplatiti po 12.000 maraka, a sad proklinju dan kad su te pare uzeli, i većina govori da bi vratili novac sa kamatom, ali da im se dadne posao da rade, posao im treba, novac vraćaju!?

  Da su bili stručni ljudi, jesu bili su, oni su podigli proizvodnju poslije toliko godina rata i stajanja mašina, a to je malo teži poduhvat, nego pokrenuti sadašnji gater u "novoj Romaniji" koji opet buca kubike u poluproizvod običnu dasku, i takva se vozi za "partnera" u Italiji!?

  Jadno mi je to shvatanje, i nismo mi propali, što nas je malo, ili što nećemo da radimo, već jednostavno što ne vidimo dalje od nosa, a za to su krivi baš ti novi reperi, hip-pop politike, tipa dodika, vasića, kasipovića, džombića, ubiparipa,.... i da ne nabrajam dovoljno mi je muka od tih pomenutih!

  Ipak ja tebe dobri naš zemljače, pozdravljam, ja ne mogu biti drugo no ono što jesam, četnik, bio mi i pradjed sa puškom i sabljom ovdje, bio mi i djed sa puškom, i otac sa puškom se branio ovdje, isto i ja, rat i puška, tako će i moj sin, i sin mog sina, takav nam je usud valjda, nekad se umjesto političara slušali pjesnici, a sad su zaboravljeni, kao i ove riječi, našeg dobrog Šantića,

  (ne?)Ostajte ovdje!... Sunce tuđeg neba
  Neće vas grijat ko što ovo grije;
  Grki su tamo zalogaji hljeba
  Gdje svoga nema i gdje brata nije.

  Od svoje majke ko će naći bolju?!
  A majka vaša zemlja vam je ova;
  Bacite pogled po kršu i polju,
  Svuda su groblja vaših pradjedova.


  Poštovani,
  kao prvo, vidim da si me pogrešno razumio, pa bih te zamolio da tekst još jednom - pročitaš. Velika je nevolja naših ljudi što znaju da pametuju a ne pokazuju ni minimum dostojanstva da se potrude da shvate šta njihova "baza" misli.

  Pošto me tjeraš da budem bukvalista, objasniću ti neke stvari onako prostim, seljačkim jezikom, ništa apstraktno, zakukuljeno, zamumuljeno.

  Kao prvo, ne krivim je Radovana, a ni jednog drugog Srbina, za rat u Bosni. Ono za što ga krivim je da je sve prijeratne donacije poštenih Srba stavio u svoj džep, pa je zbog toga sa planete Zemlje morao da ode moj dobri prijatelj Danilo Veselinović. Poginuo čovjek pod jako sumnjivim okolnostima... Radovan je stavio cijenu i na Bihać, Sarajevo i sve ratne uspjehe moga generala Ratka Mladića, koji su mogli pregaziti mudžahedine, samo da nije bilo Radovana. Ne znam da li si pročitao članak da je Karadžić dobio 43 miliona da ne padne Bihać... Na ovoj stranici je dosta pisano o tome, kao i o preduzeću "Centrex", čiji su papiri izgorili, a radi se o milijardama dolara trgovine sa Hrvatima iz Kiseljaka... Međutim, o Rašu drugom prilikom, kada za to dođe vrijeme.

  I nemoj, molim te da mi Žarka i Mirka svrstavaš u SNDP. Pa oni su tamo po političkom zadatku, da im se iz ruku ne izmakne vlast kada SDS (ako Bog da - uskoro) izgubi na lokalnim izborima. Inače, oni su ti ona "tvrda" struja SDS-a, prelivode, kojima je svanulo kada se Zoranu Kosoriću smrklo.

  I nemoj, molim te da se i ti kriješ iza kokarde. Pa to nisu radili ni tvoje idejne vođe: Rašo, Miš Bjeli i ostali, pa ne moraš da to radiš i ti. Nemoj da mi tvrdiš da je to radio i tvoj djed, jer - to ne mogu da provjerim iz prostog razloga što ne znam tvoj identitet. Vjerujem da se iza pseudonima "Rammstein" krije bivši komunjarski novinar, jer mi se čini da je ova spodoba previše pismena da bude političar.

  Što se "Romanije" tiče, čini mi se da za tebe i mašine imaju partijske knjižice, isto kao i cvijeće u parku. Vidim da SNSD mašine u novoj Romaniji "gutaju" kubike, a da je neka zla vila opustošila romanijske šume, i da naravno SDS nema ništa da radi sa tim. Ali, nemoj da brineš, doći će za gaterima i ostale mašine, još bolje od onih koje je SDS isjekao za vrijeme svoje vladavine, da ne bi imao konkurenciju. Sa mašinama će doći i nova radna mjesta, i to mnogo više njih od onih koje su "napravili" tvoji brentaši.

  Vidim da me i "bockaš" pomalo na "daljinu". Koristiš anonimnost i prednost domaćeg terena. Nije pošteno, ali mogu ja i sa tim da se nosim.

  Kao prvo, treba da znaš da sam ja više od pola života proveo izvan Sokoca! Praktično, čim sam napunio 19 godina ja sam ti "zapalio" u Beograd i tamo sam se vraćao samo turistički. Međutim, to sam vrijeme iskoristio da se malo "obrazujem" pa sam ovih dvadeset i nešto godina provedenih lutajući po "šaru zemaljskom" proveo da shvatim da postoje i bolje sredine, veće demokratije od one vaše, sokolačke.

  Dok sam bio u Sokocu, stalno sam ponavljao riječi moga prijatelja Mirka Čabrila iz SRNE: "Ostaću pošten, ostaću pošten". Nisam htio da po meni narod pljuje, niti da mi djecu kune, kada jednog dana umrem. Ja u životu nikada nisam bio prosječan, jer sam vjerovao u sebe i moje kvalitete. Shvatio sam i to da u Sokocu, ako nećeš da budeš običan čovjek, moraš biti lopov, lizati dupe lopovima, ili pustiti da se pederi iživljavaju nad tobom. Zbog toga sam izabrao "trbuhom za kruhom" jer drugog izbora nisam ni imao. I mogu ti reći da se danas ponosim na tu moju hrabru odluku da uskočim u zadnji voz ka svjetlijoj budućnosti.

  Vjerujem da nikada nisi živio dalje od Sarajeva, pa bih ti volio da na tebe prenesem neka svoja lična iskustva. Onaj filozof što reče da se "od drveća ne vidim šumu" je bio - u pravu. Ja bih još dodao da sam progledao otkako sam otišao iz Sokoca, jer Sokolac je sada monoton, ofarban u jednu boju, boju novokomponovanih Srba koju sam ja nazvao "sokolačka crna".

  Nadam se da si ovaj put shvatio šta je pisac htio da kaže. Ako nisi, pitaj, i ja ću ti pojasniti. Ovo sam napisao onako "s' brda, s' dola", pred odlazak na posao pa nisam imao vremena da tekst malo sredim.

  Srdačno,
  Željko Tomicć
  dogadjaji- 18807 - 03.09.2008 : Aco Nikolić Užice - best (0)

  Detinjstvo


  Pozdrav svim ljudima iz ovog predivnog mesta pod Romanijom.

  Moj otac je imao opančarsku radnju u vašem lepom mestu. Bilo je to od 1957. pa do nekih šezdesetih godina. Ja i brat Vlada smo provodili zime i leta kod oca u Sokolcu. Družili smo se sećam se nekih imena: Šeki, Cvitan, Vlade Marić, Dejan, Danko, Šnajder Ivica, kćerka Adela, Koprivice, Mišo Bašević...

  Sve mi je to u lepom sećanju, proslave u Brezjaku, 27, juli, utakmice Glasinca, bioskopa, hladnog izvora vode kod mlekare, spomenika itd.

  Pozdrav svima,

  Aco Nikolić
  dogadjaji- 17564 - 07.04.2008 : Čiča Podromanijski - best (0)

  SDS-ov park po EU-standardima


  Nakon što su istjerali radnike "Tamarisa", SDS-Sokolac-Fata Orlovic-majke Srebrenice odlučio je da angažuje Mundira, Siska, Celu, Musaku i ostali šljam SDS-a, da čiste park i sade borove, omorike, bukve, vrbe i ostalo četinarsko drveće. Sve ovo, da bi ublažili negodovanje građana, su osmislili predsjednici Putko Vukojčić i Dragan Cvjetić. Sva sredstva za uređenje i odvoz grana i smeća izdvojena iz fonda VUB-a i budžeta opštine.

  Da se ne bi uplaćivalo Šanju i pare išle u "neprijateljske" ruke odlučili su da idu u Taline. Sisko će ponijeti motorku da režu pa će presađivati, a pare iz "Fonda za ljepši Sokolac" će strpati u Draganove džepove, a on će se rastaliti sa njima posle izbora.

  Na sjednici glavnog odbora SDS-a jednoglasno je usvojen i predlog, koji je predložio poslanik Crveni Mundir, a to je da u parku zasiju mladog luka i paradajiza, a gornji dio parka, uključujući i školsko igralište, da se ogradi i nabave stevane junice, koje bi povjerili na čuvanje Musaki dok ne odbrani diplomski.
  dogadjaji- 14715 - 18.09.2007 : - best (0)

  RE: DSS


  Kada je Mali Šef saznao za postavljenje novog direktora Centra za unapređenje poljoprivrede u Sokocu zvao je Ministarstvo PŠV i bijesan grmio u slušalicu:
 • "Ko onog majmuna postavi za direktora"?
 • dogadjaji- 14704 - 18.09.2007 : Dss Sokolac - best (0)

  Čestitka


  Čestitamo našem predsjedniku opštinskog odbora DSS-a Nenadu Krsmanoviću na postavljenju za direktora Poljoprivrednog instituta na Majdanima kod Sokoca. Mislimo da je Nešo zaslužio to mjesto i da se tu može dokazati.
  Ne znamo još kako će na to reagovati "mali šef" jer je bivši direktor ove firme, Vuković Zoran, bio njegova uzdanica.
  Sve u svemu, Nešo, nek ti je Bog na pomoći.
  dogadjaji- 14703 - 18.09.2007 : - best (0)

  RE: Diskoteka


  Dobro poznaješ stvari, ali zar Predrag Radović, poznatiji kao Peđa a još poznatiji kao Medeks nije član Opštinskog odbora SNSD-a i odbornik iste stranke u Skupštini opštine Sokolac? Otkud jabuka među kruškama, kako to da su njega pustili(opštinska vlast) da toliko investira (bez dozvole) a nije "jedan od" njih (po logici stvari: opozicionar)?
  dogadjaji- 11210 - 16.01.2007 : Roka Rodjo Krnije - best (0)


  Ivana Kvintaluša dobila "ŠKODU" na nagradnoj igri Prolom vode!
  Ivana, neka je 'airli i uz brdo brza!!!
  Čestitamo!!!
  dogadjaji- 4582 - 04.03.2006 : Ahmed Imamovic - best (0)

  Poginuo Rato


  Pogino vam je jos jedan poznati četnik sa Grbavice Rato Spajić, sinoć ubijen - primite saučešće.
  dogadjaji- 199 - 17.10.2004 : Gtg Kalimanici - best (0)

  Cepa dobio stan


  That's Great

  Idi na stranu - |1|2|