fix
Logo
fix
Nalazite se na Najljepse-DOBRA_KNJIGA
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

dobra_knjiga- 103239 - 02.03.2019 : Ana Antic Loznica - best (0)

Knjige iz Otadžbinskog rata


Ima li neko link ili knjige u pdf formatu koje mi može poslati sa temom Otadžbinskog rata. Unapred zahvalna.

Poslednja koju sam pročitala bila je "Mrzim svoga brata" i jako me potresla. Hvala vam još jednom.
dobra_knjiga- 102805 - 24.10.2018 : Karan Dragomir Doboj - best (0)

Knjige iz ratova devedesetih godina


Imam preko dvjesto knjiga iz ratova devedesetih. Borbe, jedinice stradanja...
dobra_knjiga- 102251 - 01.05.2018 : Ana Antic Loznica - best (0)

Jelena '93.


Skoro sam pročitala knjigu Jelena '93. Kažu da je po istinitom događaju pa me interesuje da li neko ima saznanja o tome i da li je knjiga verodostojna ili je bilo još gore. Hvala na odgovoru i poštovanje borcima.
dobra_knjiga- 102121 - 24.03.2018 : Saša Kovačević Novi Sad - best (1)

Nova Knjiga o Komadantu


Poštovani Zemljaci i Ratni Veterani širom Rs i Srbije da vas obavestim da je izašla nova knjiga o Generalu Ratko Mladic -Komadant! Ja sam je kupio u Knjižari Delfi nije skupa, Knjiga govori o njegovom ratnom pohodu a najviše odvaja Bjelašnicu i Trnovo. Javljam ovde tu informaciju da ne zaboravimo na našeg heroja i Časnog Komadanta! Živeli Braćo Krajisnici i Pozdrav iz Novog Sada.
dobra_knjiga- 100823 - 24.06.2017 : Milan Podgorica - best (1)

Knjiga Ratni dnevnik, Pale


Knjiga "Ratni dnevnik Pale" je već neko vrijeme u prodaji, na našem jeziku. Može da se kupi u knjižari Delfi, kod SKC-a u Beogradu. Mislim da može da se kupi i online.
dobra_knjiga- 97337 - 14.10.2016 : Milenko Đurić Doboj - best (0)

Knjiga Edvarda Hermana


Poznato mi je da je dr, Edvard Herman vršio dugogodišnja istraživanja i koliko ja znam izdao je knjigu pa me interesuje znaš li da li je prevedena i gdje se može nabaviti? Pozdrav.

RE: Knjiga Edvarda Hermana


Milenko,

Edward S. Herman je izdao knjigu "Politics of Genocide" u kojoj govori ne samo o politiziranju riječi "genocid" u vezi Srebrenice i Kosova, već i u vezi Ruande, gdje takođe otkriva neke uzročno-poslednične veze u vezi ovog događaja. Vrlo zanimljivo štivo za čitanje...

Ja nažalost, ne znam da li je prevedena, ali se u Americi može kupiti za nekih $12, dok se u Kanadi prodaje u Indigo za 20 dolara. Knjigu sam veoma lako našao na internetu u PDF formatu, ali sam je ipak naručio jer mislim da ovakve knjige treba imati uvijek kod sebe.
dobra_knjiga- 96239 - 19.06.2016 : Razvigor Srbija - best (4)

Babo


Nedavno je izašla odlična legijina knjiga pod nazivom "Babo". Knjiga govori o Legijinom angažovanju u Zapadnoj Bosni, gde je vodio Babine vojnike. Legija detaljno opisuje sve važne akcije u toku borbu između Petog korpusa i malobrojnih Babinih vojnika.

I posle 21 godine, on se seća svog bratskog odnosa sa Babinim junacima i piše o njihovom junaštvu i hrabrosti u borbi protiv Alijinih džihadista. Knjiga je izuzetno istorisko svedočanstvo, svako ko ima mogućnosti neka je kupi. Pozdrav i od mene Babinim junacima!
dobra_knjiga- 95813 - 26.04.2016 : Nikolaj Beograd - best (0)

Dr Svetozar Radišić


Poruka Dr Radišića:Дведесетшестог априла 2016. године, у 9 сати и 32 минута, отиснула се у свет моја књига ДОК МИСЛИ СТВАРАЈУ КОСМОС на енглеском језику, под насловом WHILE THOUGHTS CREATE THE COSMOS. Можда имате у свету некога ко воли моје књиге, а не зна да чита ћирилицу. Ето прилике да се упознамо.

Линкови књиге су:

https://itunes.apple.com/us/book/id1106807671

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.newlookentertainment.WTCTC.AOVVPCAOJWPBFTXFRK

http://www.amazon.com/WHILE-THOUGHTS-CREATE-COSMOS-Svetozar-ebook/dp/B01EN0WE4C?ie=UTF8&*Version*=1&*entries*=0

Знам да мени и мојој књизи желите успешан научно-популарни поход.
dobra_knjiga- 95367 - 04.03.2016 : Vitez Koja Onamo namo - best (0)

Za krst časni i slobodu zlatnu


Da li je neko čitao knjigu "Za krst časni i slobodu zlatnu" u izdanju BORS-a, koje sve vrsta podataka nudi ova knjiga i zna li ko gde i kako se ista može nabaviti?
dobra_knjiga- 94539 - 10.12.2015 : Milan Ostojic Car Cirih - best (0)

Moja prva knjiga pesama


Postovani gospodine Tomic,

u septembru ove godine je izašla moja prva zbirka pesama. Čitajući sam se uverio da volite knjige, i da se nađu u vašoj kućnoj kolekciji. Stoga sam od srca odlučio, da i vama poklonim moju knjigu za dugo sećanje, i dugu uspomenu.

Volim Romaniju, i u srcu je nosim, još od detinjstva sam čuo za nju, a još jedan razlog da je volim je zbog moje supruge, koja dolazi sa tih krajeva.

Svake godine dođemo i posetimo nasu lepoticu Romaniju, koja svake godine lepše izgleda, i ostaje večiti suvenir u očima našim.

Ovog puta koristimo priliku da Vas, ja i moja supruga, puno pozdravimo, i da nam odgovorite bar na E-Mail adresu, kako da vam uručimo u avgustu ili septembru, sledeće godine ovu moju knjigu.

Sa srdačnim pozdravom!

Ostojić Milan Car

RE: Moja prva knjiga pesamaMilane,
puno ti hvala na ponudi, koju prihvatam sa velikim zadovoljstvom. U avgustu i septembru ću biti u Beogradu, povremeno navratim i na Sokolac. Moja email adresa je poznata svima: slavicnetŽhotmail.com.

Pozdrav,
Željko
dobra_knjiga- 93841 - 17.10.2015 : Vesna Papic Bileca - best (0)

Knjiga Saliha Selimovića


Postovani,

Gdje se može nabaviti knjiha "Prilozi poreklu, islamizaciji, migracionim i demografskim procesima u Raškoj oblasti" od autora Saliha Selimovića. Može li se naručiti?
Unaprijed hvala!
dobra_knjiga- 93472 - 12.08.2015 : Mihailo Danilovic Majur, Šabac - best (0)

Hercegovačke izbjeglice u Boki Kotorskoj i Konavlima


Da biste otvorili ovu knjigu, koja je u PDF formatu, kliknite ovdje.
dobra_knjiga- 93205 - 23.06.2015 : Tihomir Lojpur Banja Luka - best (1)

Knjiga Bitka za Vozuću


Htio bih se zahvaliti administratoru za link. Uspio sam, čitam, i hvala vam još jednom. Na ovaj način, sve te ljude ćemo spasiti, oni neće umrijeti sve dok postoje u našem sjećanju...
dobra_knjiga- 92611 - 17.03.2015 : Nikolaj Iz tudjine - best (0)

Komandant po potrebi - Slavko Lisica


Skoro sam naisao na knjigu Slavka Lisice iz 1995. godine, čuvenog stratega sa naših prostora pa me intersuje ako je neko pročitao kako tumačite njogovo viđenje ratnih zbivanja na našim prostorima?

Knjiga je napisana 1995. godine, sveže posle svi onih nesretnih ratnih dešavanja u RSK i RS.

(Željko - Knjiga se mo1e preuzeti sa drugog sajta a i dosta je velika skoro 77MB pa je teško poslati elektronskom poštom. Ajde molim te napravi rubriku za dokumenta za posetioce foruma da možemo preuzimati dokumenta i knjige u PDF formatu. Imam ja dosta dokumenata kod mojih koje bi mogao staviti na stranicu)

RE: Komadant po potrebi: Slavko LisicaPoštovani,

molim te da mi pošalješ taj link. Ja već imam takvu rubriku sa dosta knjiga u PDF formatu, ali je ne publikujem jer se bojim da ću imati problema sa autorskim pravima.

Inače, general Slavko Lisica je svoju prvu knjigu štampao još 1993. godine u Somboru, odmah nakon njegovog prisilnog penzionisanja. I ja sam indirektno bio upleten u štampanje te knjige jer sam poznavao čovjeka koji je finansirao taj projekat.
dobra_knjiga- 92266 - 30.01.2015 : Pero - best (0)

O Sokocu od najstarijih vremena do 2009. godine


Koga interesuje može da pročita o svom selu i svim stanovnicima iz tog sela. Neke familije se spominju na više mjesta sa dosta detalja u toj i u drugim knjigama, kao što je naprimjer slučaj sa Ćivšama. Nažalost svi u se raselili sa tzv. Ćivšinog hana ) dio Baltića. Tako se spominju u Kuli Novoseli odnosno Šupići, Zagajci a detaljnije na kraju porodica Tamburić Sreta, te Debelnogići u Podromaniji itd. Vjerovatno se može naći i u sokolačkoj Biblioteci.

Ovu knjigu je je izdala i štampala izdavačka kuća FORMA B, BEOGRAD, sa tiražom od 300 primjeraka.

Srdačan pozdrav, Pero Ćivša
dobra_knjiga- 92233 - 26.01.2015 : Miomir - best (2)

Miloš Milojević: Putopisi Stare-Prave Srbije


Poštovani g. Željko,
hvala vam jer sam mnogo naučio na slavicnet-u. Preporučio bih Vam Miloša Milojevića "Putopise Stare-Prave Srbije", ima je na net-u u pdf format. Od Milojevica sve vredi. Ovo vam govorim da još više obogatite ovu stranicu. Uzdravlje i svako dobro!
dobra_knjiga- 89416 - 24.03.2014 : Sve za Srbiju Beograd - best (4)

Knjige


Link za knjigu "Paravojnik" kliknite ovdje

Link za knjigu "Bitka za Vozuću 1992 - 1995" kliknite ovdje

Pozdrav svima!
dobra_knjiga- 89190 - 07.03.2014 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (0)

Stefan Karganović: Rušenje Republike Srpske (2)


Osvjedočeni borac za istinu, istoričar Stefan Karganović, jedini evropski pisac koji je zabranjen u nekoj, nazovi državi, Bosni i Hercegovini, još jednom je napisao knjigu koja otkriva istinu i raskrinkava mnoge muslimanske laži. Knjiga se zove "Rušenje Republike Srpske" a može se dobiti i u PDF formatu ukoliko kliknete ovdje.
dobra_knjiga- 89113 - 04.03.2014 : Novica Bogdan Futog - best (0)

Bitka za Vozuću


Hvala gospodinu Nenadu M. Cvjetkoviću na divnoj knjizi Bitka za Vozuću, u kojoj se opisuje herojski otpor Srba sa Ozrena na četiri godine stalnih napada muslimanskih i mudžahedinskih jedinica iz Zavidovića, Zenice, Kaknja, Tuzle, Živinica, Gračanice, Zvornika i ostalih mesta iz tzv. Bosne i Hercegovine.
dobra_knjiga- 88772 - 16.02.2014 : Srdjan K Rotterdam - best (0)

Miloš S. Milojević


Dali je i gde je moguće kupiti knjige Miloša S. Milojevića:

 • Pesme i obicaji ukupnog naroda srpskog, I (1869), II (1870), III (1875)
 • Putopis dela Prave-Stare-Srbije, I-III (1871-1877)
 • Odlomci istorije Srba i jugoslovenskih zemalja u Turskoj i Austriji (1872)
 • Opšti list Patrijaršije pećke (1872)

  Unapred hvala
 • dobra_knjiga- 86151 - 29.07.2013 : Zeljko Tomic Sokolac - best (5)

  Knjiga: 1335 dana


  Iz štampe je izašla još jedna knjiga koju željno očekujem da vidim u svojoj kućnoj biblioteci. Knjiga se zove "1335 dana" a govori o životu onih koji su rat proveli kao zatvorenici u logoru Silos kod Sarajeva.

  Knjiga sadrži preko 300 strana ispunjenim stravičnim scenama stradanja i mučenja onih koje su njihove komšije muslimani pokupili iz njihovih kuća i strpali u hladni, betonski silos.. .

  Izdavač knjige je Organizacija logoraša, a štampana je u Sidneju u 500 primjeraka. Registrovana je i u Nacionalnoj biblioteci Australije.

  Iskreno se nadam da će se neko od mojih australijskih prijatelja sjetiti da mi je ova knjiga potrebna pa će ne iznenaditi prijatnim poklonom, ili me bar pozvati da ga posjetim u Australiji pa istu sam kupim.

  Inače, knjiga se prodaje za 20 dolara.

  Prva promocija knjige se planira u oktobru 2013. godine, a do tada će usta biti postavljena u elektronskom formatu na stranici www (tačka) fcproductions(tačka) com (tačka) au.

  Autor knjige, Đorđo Šuvajlo, istu završava sledećim riječima:

 • "Djelo treba početi ranije da bi se završilo odmah"
 • dobra_knjiga- 83599 - 13.03.2013 : Zeljko Tomic Sokolac - best (5)

  RE: Objavljivanje dijelova knjige


  Kao prvo, htio bih da kažem da sam veliki pobornik poštovanja autorskih prava i izuzetno cijenim rad koji oni ulažu u stvaranje svojih djela.

  Posebno zamjeram onima koji kopiraju tekstove a da pri tome uz neko dijelo (tekst) čak ne objave ni ime autora, što je posebno opasno jer će isti tekst od plagijatora prekopirati i drugi pa će se tako na kraju i zaboraviti ko je originalni autor istog. Primjera radi, navešću moju "Legendu o Cvijetima" koju sam do sada skinuo sa bar petnaestak sajtova jer sam zahtjevao da uz nju obavezno ide i moje ime, kao i adresa sajta na kome se ona nalazi. Uprkos tome, kada sam zadnji put provjerio, ova moja priča se nalazila na bar još desetak stranica koje su je preuzele bez moje dozvole.

  Veliki sam protivnik objavljivanja kompletnih knjiga bez dozvole autora, ali se ne slažem da objavljivanje djelova knjige nanosi štetu. Naprotiv! Prava istina je da ova praksa doprinosi popularizaciji iste, jer oni koji pročitaju dio neke priče često potraže da kupe i čitavu knjigu. Tipičan primjer za ovo je Youtube, na kome je dozvoljeno objavljivati isječke iz filmova, i na tome vam niko neće zamjeriti, ali će vam kompletean film brzo ukloniti i suspendovati vaš profil.

  Što se knjiga tiče, u svijetu važi i jedno opšte pravilo: nakon 50 godina od zadnjeg objavljivanja knjige gubiš pravo na njeno ponovo štampanje. Primjera radi, tako je u 2000. godini Opština Sokolac izdala onu knjigu o Glasincu, koja je prethodno štampana 1950. godine, a da pri tome nije imala dozvolu ni autora (koji je umro) a ni od izdavačke kuće koja je štampala prethodno izdanje. Izuzetak ovom pravilu su veliki pisci koji mogu biti zakonom zaštićeni, a njihov rad se kao baština prenosi na njihove potomke.

  Na osnovu ovog pravila ja sam na ovom sajtu objavio i kompletnu knjigu o Savi Derikonji, poznatom četniku sa Vučje Luke. Autor knjige, a i njen prvi izdavač, su već odavno pokojni a siguran sam da niko od njih ne bi imao ništa protiv onoga što sam uradio.

  Momir Krsmanović, naravno, ne spada u tu kategoriju. Međutim, svi savremeni izdavači i ne štampaju knjige da bi zaradili neki novac. Istina je da to oni rade iz entuzijazma, većinu svojih knjiga poklanjaju, a i one koje prodaju - prodaju ispod cijene štampanja. Ovo važi i za Momira Krsmanovića, čovjeka koji je uradio mnogo za romanijski kraj i ja mu zbog toga skidam kapu smatrajući ga jednim od najvećih sinova našeg kraja.

  Iz poštovanja prema autorima, ja se uvijek trudim da nabavim originalno djelo. Tako sam, na primjer, prošao kroz dosta muke da nabavim knjigu "ВОЛКИ БЕЛЫЕ", čiji sam prevod objavio na ovoj stranici. Za dvije kopije te knjige sam platio samo 20 evra, ali sam prišao kroz mnogo problema da iste dobijem: najprije sam morao naći adresu u Moskvi na koju će one biti isporučene, a zatim i da mi ih neko pošalje u Beograd...

  Već odavno pokušavam da stupim u kontakt sa Momirom Krsmanovićem, a nadam se da ću uskoro stupiti i u kontakt sa doktorom Lazićem. Sem želje da nabavim još neke njihove knjige, postoji mogućnost da ću na ovom sajtu i prodavati iste - po cjeni koju oni odrede. Namjera mi je i da ih pitam za dozvolu da njihova djela objavljujem na ovoj stranici.
  dobra_knjiga- 83583 - 12.03.2013 : Nenad NS - best (2)

  Objavljivanje delova knjiga


  Možda nije u redu objavljivati delove knjige bez dozvole autora, pogotovu što su za pisanje knjige potrebne godine istraživanja i prikupljanja podataka i meseci pisanja i uređivanja. Na kraju i samo štampanje košta. Knjiga je skoro džabe, red vrednosti 3 kutije cigareta a ogromnu većinu knjiga o ratovima na Balkanu 90-tih pišu entuzijasti (naravno direktni učesnici) koji štampanje finansiraju ličnim sredstvima pa od prihoda od prodatih knjiga zavisi da li će tiraz sledeće knjige biti 500 ili 1000 primeraka. Vašarske pevačice drže predavanja o autorskim pravima i kako je piraterija krađa a mi nanosimo štetu borcima koji pišu knjige da bi ispričali svoju priču a ne da bi profitirali. I posle kukamo kad ne možemo da pronađemo neku od njihovih knjiga zbog malog tiraža.
  dobra_knjiga- 82817 - 20.02.2013 : Oganj Düsseldorf - best (1)

  Operacija Koridor '92


  Interesuje me gdje mogu kupiti ovu knjigu koju je napisao pok. general-pukovnik Novica Simić i da li je šalju i u inostranstvo.

  Veliki pozdrav i sve pohvale za stranicu koju redovno posjećujem!
  dobra_knjiga- 82535 - 13.02.2013 : Goca Miladi Italija - best (0)

  Muslimani nikada nisu bili Bošnjaci


  Pozdrav,

  pročitala sam nešto od ovih vaših komentara i ne bih ulazila u diskusiju o tome jer nisam baš kompetentna po tom pitanju, ali imam ovaj link gde lepo piše ko su Bosnjaci i kako su nastali. Nije loše za pročitati! Knjiga ima 161 stranu, ali se iz nje može nešto i naučiti

  Da biste pogledali knjigu kliknite OVDJE.
  dobra_knjiga- 79983 - 28.11.2012 : Mihailo Danilovic Majur, Šabac - best (0)

  Đorđe Janković: Srpsko primorje od 7. do 10. stoljeća


  Knjiga Đorđa Jankovića pod nazivom "Srpsko primorje od 7. do 10. stoljeća" može da se skine sa ovog servera ako kliknete ovdje.
  dobra_knjiga- 79598 - 17.11.2012 : Mihailo Danilovic Majur, Šabac - best (0)

  Šematozam pravoslavne mitropologije i arhidijeceze


  Ukoliko vas interesuje šematozam pravoslavne mitropologije i arhidijeceze na područu Dabro-bosanske mitropologije za 1882. godinu, ovo je jako vredan istorijski dokument koji će vam pružiti sve potrebne informacije.

  Dokument je u PDF formatu i isti možete otvoriti ako kliknete ovde. Ukoliko se link ne otvori to znači da dokument još nisam stavio na server.
  dobra_knjiga- 79597 - 17.11.2012 : Mihailo Danilovic Majur, Šabac - best (0)

  Mavro Orbini: Kraljevstvo Slovena


  Knjiga "Kraljevstvo Slovena", italijanskog autora Mavro Orbini, možete skinuti sa ovog servera ukoliko kliknete ovdje. Ukoliko se link ne otvori, znači da knjigu još uvijek nisam postavio na server.
  dobra_knjiga- 79429 - 12.11.2012 : Nemanja Pavlovic Nis - best (2)

  Istina o Srebrenici, pukovnik Mijatović


  Da li ste slučajno pročitali knjigu Miše Mijatovića "Pismo prijatelju"? Autor knjige veoma dobro i argumentovano govori od ratnim dešavanjima u Srebrenici. Sve pohvale za tog čovjeka. Čuo sam da je bio najbolji borac srpskoga naroda, neki ga porede sa Obilicem... Jednom prilikom sam ga i lično upoznao. Za sve one koji bi želili da pročitaju knjigu "Pismo prijatelju" neka se obrate na ovaj forum da bih se lakše dogovorili.

  Nemanja,

  ja sam prvi koji bi volo da nabavi par kopija te knjige. Molim te da mi na moju email adresu pošalješ informaciju gdje se ista može kupiti.
  dobra_knjiga- 78729 - 03.11.2012 : Mihailo Danilovic Majur, Šabac - best (0)

  Miloš S. Milojević: Odlomci istorije Srba


  Knjiga "Odlomci istorije Srba" a čiji je autor Miloš S. Milojević u izdanju od 1892. godine, nalazi se na ovom serveru u PDF formatu i istu možete pogledati ako kliknete ovdje .
  dobra_knjiga- 78164 - 16.10.2012 : Stari Blizo Blizo - best (2)

  Zabranjena knjiga o Srebrenici, bahato kršenje ustava BiH


  15. oktobar 2012. Izvor: Tanjug

  BANJALUKA - Predsednik udruženja Istorijski projekat Srebrenica Stefan Karganović protestovao je zbog zabrane prodaje knjige tog udruženja "Srebrenica: falsifikovanje istorije" na Sajmu knjiga u Sarajevu, istakavši da je to bahato kršenje Ustava BiH.

  Karganović je saopštio da ta zabrane ne samo da kompromituje evropsku orjentaciju BiH, već u pitanje dovodi mogućnost njenog opstanka kao civilizovane zajednice.

  "Njihov nekulturan postupak ne samo da ozbiljno kompromituje evropsku orijentaciju BiH, već dovodi u pitanje i samu mogućnost njenog opstanka kao održive i civilizovane zajednice", navodi se u saopštenju.

  Karganović je rekao da to predstavlja i bahato kršenje odredbi Ustava BiH i Evropske povelje kojom se garantuju slobode štampe i govora.

  U saopštenju se navodi da je ovim incidentom, koji se dogodio na dan zatvaranja Sajma u subotu, 13. oktobra, teško povređeno ustavno pravo građana da kupuju i čitaju knjige po svom izboru, kao i pravo izdavača da čitalačkoj publici ponudi literaturu koja javnost interesuje.

  Karganović ističe da vlasti koje su ovakvo nasilje dopustile pokazuju svoju potpunu nesposobnost da vode argumentovanu debatu o Srebrenici.

  On navodi da je pred kamerama BHT1, koje su se navodno slučajno pojavile u kritičnom trenutku na štandu gde se prodavalo izdanje Istorijskog projekta Srebrenica, građanima bilo uskraćeno pravo da kupe navedenu knjigu, a da je koristeći nasilničke metode prodavcu zatim bilo zabranjeno da ovo izdanje prodaje i naređeno da ga skloni.

  Knjiga "Srebrenica: falsifikovanje istorije" je zbornik kritičkih eseja o događajima u Srebrenici 1995. godine iz pera deset uglednih domaćih i stranih autora, a vlasti Federacije BiH su 28. juna protivpravno zabranile distribuciju te knjige.
  dobra_knjiga- 73336 - 01.09.2012 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (3)

  John R. Schindler : Unholy Terror


  Najveći grijeh koji čine velike sile na prosturu bivše Juge je u tome što su Srbe predstavili kao agresore dok su svi ostali narodi nevine žrtve. Oni tolerišu sve zločine nad Srbima i na prećutan način ih podržavaju.

  Iz tih istih razloga sam odlučio da pišem na ovom sajtu i tako pokušam da se izborim za istinu i pravdu koja je u svijetu zabranjena. Od početka krize na ovim prostorima pa do dana današnjeg, gotovo je nemuguće da se sazna istina i osude zločini nad srpskim narodom.

  Na prostorima izvan BiH, nemoguće je tu istinu ispričati, jednostavno niko osim Srba ne želi ni čuti našu priču. Zato sam jedne prilike spomenu knjigu "UNHOLY TERROR" koju je napisao profesor John R. Schindler. Ovaj čovjek je bio američki agent u toku rata na našim prostorima i jedan je od rijetki koji su imali hrabrosti da pišu istinu jer ga to tjera njegovo poštenje. Knjiga se može pronaći na internetu a košta samo USA $5 za novo izdanje a USA $3 za korištenu knjigu. Zapravo on piše o islamskom terorizmu u kojem je Bosna imala značajnu ulogu, zbog čega je pisao o politici Alije Izetbegovića i raspadu Juge, pa je tako opisao i politiku koju su vodili svi u zaraćenim stranama.

  Preporučujem svima koji žive na prostorima Amerike da pokušaju da nabave i pročitaju tu knjigu!

  Neke knjige koje je napisao Džon Šindler:

 • Unholy Terror: Bosnia, Al-Qa'ida, and the Rise of Global Jihad
 • The Crisis Of Islam: Holy War and Unholy Terror"
 • dobra_knjiga- 72726 - 13.08.2012 : Ratko Obrenović Detroit, USA - best (1)

  Srebrenica: falsifikovanje istorije


  Knjiga "Srebrenica: falsifikovanje istorije" u izdanju Stefana Karganovića, predsednik nevladine organizacije "Istorijski projekat Srebrenica", na zahtjev Federacije BiH, a po odluci komisije BiH i UN, zabranjena je za uvoz i distribuciju na području cele BiH.

  Ova knjiga javnosti nudi nove argumente, činjenice i brojke o žrtvama u događajima oko Srebrenice pa tako javnosti daje prikaz ove priče sa jednog naučnog stanovišta. Ova knjiga ruši "srebrenički mit" pa su se muslimanski centri moći i njihovi sponzori, međunarodna zajednica, uplašili da će njihov projekat propasti.

  KNjIGA "Srebrenica: falsifikovanje istorije" je zbornik kritičkih eseja vezanih za dešavanja u Srebrenici u julu 1995. godine, i u njoj su objavljene studije američkog profesora Edvarda Hermana i grupe stranih autora, kao i domaćih autora koji gledaju kritički na ta dešavanja.

  Zabranjivanje ove knjige još je jedan dokaz njihove nemoći. Zabrana knjige podsjeća na srednjovekovnu inkviziciju i spaljivanje knjiga.
  dobra_knjiga- 71832 - 20.07.2012 : Dejan Nedođija - best (0)

  Kremansko proročanstvo


  Ceneći jako mnogo pisanje Vogošćanina Pravog i ne sumnjam ništa iz napisanog članka. Knigu o "Kremanskom proročanstvu" sam našao na internetu. Ustvari, to i nije knjiga nego seminarski rad nekog momka. Potkrepljeno je sa dosta informacija, a na kraju seminarskog postoji i kopija originalnog rukopisa prote Zaharija Zaharića. Ako Željko dozvoli izbaciću i adresu. Pozdrav svima.

  Može, napiši pa ću dodati na ovaj članak!
  dobra_knjiga- 71809 - 19.07.2012 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

  Kemeansko proročanstvo


  Šta sam našao o Kremanskom proročanstvu! Ko ih tumači i gdje su orginalni zapisi? Evo nekog objašnjenja koje sam našao na ovu temu a vi sami prosudite šta mislite o svemu tome!!!

  ČOVEK JE VIŠI OD ZVEZDA
  Okultizam, astrologija, magija
  (PRAVOSLAVLJE I SEKTE, KNJIGA 6)

  "KREMANSKO PROROČANSTVO"

  Najpoznatije srpsko narodno proročanstvo dakako pripada braći Mitru i Milošu Tarabiću, rodom iz užičkog sela Kremana. Proročanstva je svojevremeno beležio prota Zaharija Zaharić... Ko ih ne zna? Od onoga o ubistvu kralja Aleksandra Obrenovića 1903. godine do onoga da će "Srba ostati toliko da stanu pod jednu šljivu". Šta je sa rukopisom prote Zaharije, ne zna se; proročanstva Kremanaca kod nas su poznata pre svega preko knjige "Kremansko proročanstvo" Dragoljuba Golubovića i Dejana Malenkovića ("Nova knjiga", Beograd 1986. ), koje nam je prilično sumnjiva iz razloga koje ćemo navesti... Dakle, ne znamo šta su Tarabići stvarno rekli i učinili, ali znamo da je knjiga o njima u najmanju ruku veoma problematična.

  Miloš Tarabić je, kažu autori, bio čovek koga su posećivale "vile i vilenjaci"; govorio je da u "gori gleda i sve vidi i čuje", a nije znao da objasni kako i šta. Miloš je čuo glasove, a kasnije mu je pokojni stric Mitar dolazio oko ponoći i kazivao šta će biti u budućnosti.

  Naročito su zanimljiva navodna proročanstva o sudbini Srba u 2. svetskom ratu, u kome je Staljin najavljen kao crveni car, a predviđeni su i ljudi sa zvezdom na čelu. U građanskom ratu, govorio je, prema Goluboviću i Malenkoviću, Miloš, dok bude trajao:

  "Dušmani će ovo gledati i smijati se srpskoj omrazi. Ondakar će se u narodu pojaviti jedan čovek plavijeh očiju pa bijelom konju (podvlačenje naše, nap. aut. ). On će, malo-pomalo, sjediniti zavađenu braću. I na njegovom čelu sijaće zvijezda. On neće biti po volji dušmanskoj vojski, te će ga ona goniti đe gođ stigne, po šumama, rijekama i morima. No, taj će čovek skupiti veliku vojsku i š njome na Biograd udariti. Protjeraće dušmanina iz zemlje, te će nam carevina biti veća nego ikad što je bila".

  Golubović kaže da Srbija nije postala carevina, ali se ujedinila sa braćom sa severa i juga, a Tarabić je imao "realno viđenje" Titove uloge u bratoubilačkoj borbi, pošto je Tito okupio ljude pod geslom "bratstvo i jedinstvo". Ovakva verzija proročanstava sasvim se uklapala u verziju SUBNOR-a, koji je 1981. godine u Čajetini izdao knjigu "Zlatibor u ratu i revoluciji 1941-1945. " Borci su objavili da je na pitanje prote Zaharije ima li narodu spasa u II svetskom ratu, Miloš Tarabić odgovorio:

  "Valja im presjeći jabuku napola, "poprečice", pa će ondakar ugledati đe im je spasenje". Kad se jabuka preseče popola, ugleda se, naravno, petokraka - "znak spasenja" za Srbe.

  Tarabić je još govorio:

  "Vrijeme mira i izobilja trajaće dugo. Vodiće se mnogo kolena koji će živjeti i umrijeti u miru, a da rat budu doznavali samo preko mudrijeh knjiga, riječi i raznih prikaza.. . Naša carevina će ojačati, i đe god se bude čulo ime naše, svi će nas cijeniti i voljeti.. . " A kad će Srbija najbolje živeti? "Srbija će najbolje živjeti kada se na njeno prestolje popne čovek plavih očiju, na bijelome konju, koji budne u Srbiju došao i doneo u nju neku novu vjeru".

  Posle trećeg rata, koji će biti strašan, Tarabići su, navodno, nagoveštavali dolazak "aranđela Mijaila" (koga je Milić od Mačve naslikao kao Mihaila Gorbačova). Zemlja če u to doba biti "prava rajska bašča", i svi će ljudi biti jednog jezika i jedne vere...

  Kada se sve ove "proročke poruke" dešifruju, dobija se sledeće: Građanski rat među Srbima sprečio je Tito, čovek čije su jedinice samo 1944. i 1945. u Srbiji ubile oko 150000 ljudi, predstavnika "trulog režima" i "saradnika okupatora", čovek čiji su izmećari u Crnoj Gori napravili "pasja groblja" i otvorili jame - bezdanice da bi u njih bacili na hiljade ljudi; "mir Srbima" je doneo onaj čiji su sledbenici ubili oko tri stotine pravoslavnih sveštenika, onaj čije su sluge "sahranjivale Boga" i škola napravile klanice dečjih duša, izgoneći veru i poštenje iz đaka, onaj čiji su ideolozi propagirali "slobodnu ljubav" i brak kao "interesnu zajednicu", onaj koji je oteo zemlje Srbima i iscrtao kobne granice, onaj koji je sprečavao svaku projavu srbskog rodoljublja, nadahnitelj Ustava iz 1974, pokrovitelj svih srbskih neprijatelja - sa zvezdom na čelu, drevnim satanskim simvolom, onaj za koga se ne zna da li je zaista bio to za šta se izdavao da jeste, čovek iz nigdine koji nas je odveo u nigdinu...

  Knjiga Golubovića i Malenovića se tako pokazuje kao obična prokomunistička propaganda, što se naročito vidi iz vizije "hiljadugodišnjeg titoističkog mira", kada će mnoge generacije na našem prostoru živeti lepo, a o ratu će doznavati samo iz knjiga... Nije prošlo ni pedeset godina od rata u kome je stradalo preko milion i po Srba, i posle koga je Tito nastojao da zatre sve tragove ustaškog i komunističkog genocida nad ovim narodom, kad je opet izbio rat, u kome su uglavnom ginuli sinovi jedinci i u kome su na stotine hiljada Srba proterani sa svojih vekovnih ognjišta. Srbija je "najbolje živela" u doba "proroka nove vere", bezbožnika Tita, prorokuju Golubovićevi i Malenovićevi Tarabići, kada se, po cenu tupo sitog života, mnogi odrekoše svog imena i svoje krsne slave, pljujući na sve sveto i čestito u istoriji svog naroda. To je bilo "srećno doba" - kada se vera prodavala za večeru, i poštenje za pečenje, i krsti za masne prste...

  Poslednja vizija "novotarabićevaca" je hilijastička slika nekakvog carstva "aranđela Mijaila" (ne Hrista), kada će svuda biti "jedna vjera i jedan jezik". Da to možda nije "novi svetski poredak", koji nije uspeo komunistima, a koji će, verovatno, uspeti novim mondijalistima, tvorcima "Nju Ejdža"? Uostalom, i njihov znak je petokraka...

  Moj zaključak je, da svako ko štampa i tumači ovu knjigu, može da je prezentuje kako njemu odgovara. Činjenica je da je komunistička Jugoslavija sa ciljem razjedinila srpski narod na više naroda. Možda je čak i zloupotrebila proročanstva, tumačeći ih u svoju korist, pa otuda se ne može reći da je to najbolje doba za srpski narod! To je period kada se najbolje živilo na tim prostorima ali ujedno je komunizam i najveći krivac za stvaranje nekih novih etničkih grupa koje su bile potrebne našim neprijateljima, kako bi lakše manipulisali sa nama! U svemu tome će najbolje proći muslimani jer je kod njih vjera ispred svega. Oni su u zadnjem ratu tražili svoj identitet a sve u cilju osvajanja teritorija, nakon čega će pokušati da se prošire po čitavoj Evropi! To je očit primjer u Bosni, gdje pokušavaju da stvore novi narod koju su nazvali Bošnjaci, pa svi oni koji nisu Bošnjaci imaju svoje matične zemlje u regionu, samim tim za 100 godina će ti narodi biti nacionalne manjine u Bosni. Istorija će pokazati da je ovo što kažem tačno. To nije proročanstvo, to prizilazi iz trenutačnih činjenica kako muslimani danas tumače našu istoriju! Ko će im dokazati da to što uče svoju djecu, nije taćno kad ne žele da znaju istinu!

  Osim Federacije Bosne i Hercegovine, Francuska i Crna Gora su takođe na koljenima. Ko je sledeći, možda Austrija i Njemačka? Živi bili pa vidjeli!
  dobra_knjiga- 71798 - 19.07.2012 : Dejan Nedođija - best (0)

  Kremansko proročanstvo


  Pre neki dan sam pročitao knjigu "Kremansko proročanstvo" u jednom dahu. U knjizi je riječ o dvojici vidovnjaka iz sela Kremna koje se nalazi na obroncima Tare. Stric i sinovac, Miloš i Mitar Tarabić, su u detalje predvidjeli događaje koji su se dešavali i do 70 godina posle njihove smrti. Obojica su predvidela čak i dan svoje smrti. Knjigu preporučujem svima. Može se naći i na internetu u PDF formatu. Pozdrav svima!
  dobra_knjiga- 71252 - 02.07.2012 : Malislatki Backa Palanka - best (2)

  Srpski etnografski zbornik


  Gospodine Tomiću,

  u mojoj elektronskoj arhivi postoji dosta knjiga u elektronskom zapisu tačnije u PDF formatu. Na moju veliku žalost do ovih knjiga sam došao i pored moga nepoznavanja engleskog jezika, sa Amerićkih sajtova i njihovih biblioteka, nešto malo sam skinuo sa srpskih sajtova.

  Uputio sam u više navrata elektronske dopise SANU, Matici Srpskoj, Narodnoj Biblioteci Srbije, nikad mi nisu odgovorili zašto ove istoriske gradje nema na njihovim sajtovima.

  Što je još gore ni jedna gradska biblioteka nema cjelokupna djela Jovana Cvijica, čak sam i dobio prekore što takve nezgodne knjige tražim, čast bibliotekaru u Bačkoj Palanci koji mi je pomogao da dođem do nekih knjiga u štampanom obliku koje sam kasnije uredno vratio.

  U mojoj elektronskoj biblioteci posedujem VI knjiga Srpskog etnografskog Zbornika, Naselja srpskih Zemalja, Vladimir Skaric - Sarajevo i Njegova okolina, Jefto Dedijer...

  Posebno je zanimljiva "Aneksija Bosne i Hercegovine 1908" i osvrt na nju od Jovana Cvijića, kas sam ovo proćitao vidio sam da je zapad bio pošten prema nama/ Istočne granice Republike Srpske se poklapaju sa onim što je Jovan Cvijić tražio.

  Ima još toga, ali ne znam sta te interesuje.

  Knjigu sam elektronskom poštom poslao 31. 05. , 16. 06. , 01. 07. 2012. godine ali nisu ti isporućene, kod mene nije registrovano da je pošta neisporućena.

  71106, dobra knjiga , od 26. 06. 12 je napisao da se knjiga nalazi na sajtu Scribida, ali je u pitanju knjiga 3, a ne knjiga 5 koja tebi treba a i Ranku, knjiga 5 nije ni postavjena na pomenuti sajt.

  Probaj da skineš sa ovog sajta ako nije blokiran: Internet Archive

  Ako je potrebno prebaciću knjige na CD i poslati na adresu koju naznačiš bilo gdje u svijetu. Poslaću

  Malislatki
  Backa Palanka
  02. 07. 2012. godine


  Poštovani,

  moram da ti priznam da zbog rada na ovom forumu nemam baš mnogo vremena da tražim knjige u PDF formatu. Ovu 5. knjigu sam upravo skinuo i zahvaljujem ti na informaciji.

  Za CD ćemo se dogovoriti nekom drugom prilikom.
  dobra_knjiga- 71106 - 26.06.2012 : Ranko Lopatic CH - best (0)

  Naselja srpskih zemalja


  Da li bi neko mogao da mi pošalje knjigu "Naselja srpskih zemalja", srpski etnografski zbornik štampano 1908. godine. Moja adresa je Ranko Lopatic Zürcher str. 89 9000. st Gallen-ch e-mail m. lopatiŽhotmail. com Srdačan pozdrav!
  dobra_knjiga- 70472 - 19.06.2012 : Sve za Srbiju Beograd - best (0)

  Nova knjiga!


  "РЕПУБЛИЧКИ ЦЕНТАР ЗА ИСТРАЖИВАЊЕ РАТНИХ ЗЛОЧИНА из Бањалуке и СВЕТ КЊИГЕ из Београда објавили су књигу ТАЈНА ДОБРОВОЉАЧКЕ УЛИЦЕ У САРАЈЕВУ аутора Миладина Петровића. Реч је о значајном пројекту ових двеју кућа, о књизи која открива тајне и осветљава истину о овом страшном злочину у Сарајеву на почетку последњег рата. "
  dobra_knjiga- 69453 - 16.05.2012 : Nenad NS - best (0)

  Knjiga o ratu u BiH


  Hvala za informacije o knjizi profesora Grujića i hvala vama Željko na dobroj volji. Bilo bi veoma korisno da okačite spisak knjiga koji opisuju borbu VRS za očuvanje RS od muslimanske agresije, kao i način na koji se mogu nabaviti.

  Moj lični utisak je da i muslimanski borci poštuju objektivnost na ovom forumu pa bi i zbog njih bilo interesantno da objavite knjige koje korektno i objektivno opisuju dešavanja u ratu.

  Muslimani su rat u Bosni izgubili, ali u miru pobeđuju jer se njihova propaganda u svetu prihvata kao jedina istina.

  Nenade,

  na ovom forumu ima stranica koja se zove "Dobra Knjiga" i na koju možeš otići ako klikneš ovdje. Namjera mi je da na njoj sakupim kritike, imena knjiga i autora za sve one knjige koje opisuju rat u Bosni.

  Bio bih zahvalan svima onima koji opiše neku od knjiga ove vrste. Pri tome bi bilo poželjno da navedu i izdavača, godinu izdanja i mjesto gdje se ista može kupiti.

  Pozdrav,
  Željko
  dobra_knjiga- 69438 - 16.05.2012 : Velimir Adžić Ilijaš - best (1)

  Knjiga profesora Gruje Macanovića


  Profesor Macanović Grujo - Kifla je napisao knjigu sa naslovom "Ništa ne boli kao istina". Ja sam je štampao i kompjuterski obradio, ali je ona štampana samo u 8 (osam) primjeraka. Autor nije imao sredstava da je štampa za sada u više primjeraka. Ovo je uradio za sebe i svoje prijatelje.

  Knjiga ima 1436 stranica i obuhvata vrlo veliki vremenski period. Počeo je od doseljavanja predaka Srba na Balkanske prostore pa sve do današnjih dana. A šta ga je navelo da piše takvu knjigu? On je već u osamdesetoj godini života i naslušao se muslimanskih laži prema kojima nije mogao da ostane imun pa je želio da ih pobije dokazima istine. Bilo je vrlo teško, zbog šarolikosti materijala, dati naslov knjizi.

  Dakle, on za sada nema knjiga za prodaju. Međutim, ima namjeru istu štampati u još bar 50 primjeraka, ali kada obezbijedi sredstva. Pored toga knjiga će vjerovatno, zbog njene debljine, težine i nezgodnog rukovanja, biti štampana u dva ili tri djela.

  Ako bude štampana, daćemo obavještenje na ovome forumu.

  Pozdrav u moje ime i ime autora knjige.

  Velimire,

  računaj mene za jedan primjerak!
  dobra_knjiga- 68974 - 29.04.2012 : Mrakovica Kozara Kozara - best (0)

  Hvala za knjigu


  Poštovani gospodine Željko,

  Ja zaista nemam riječi kako da se zahvalim za knjigu koju si nam ponudio da je pročitamo. Počeo sam da je čitam naglas da bi i moja supruga čula, šta kažu drugi ljudi. Ljudi koji nisu Srbi. Ljudi koji su sa Zapada. Ljudi koji ne žele da igraju prljavu igru tog pokvarenog zapada.

  Ja znam da u muslimanskom narodu koji živi u Federaciji Bosne i Hercegovine ima poštenih ljudi. Doduše, njih je neznatan broj, ali neka oni drugi koji su u velikoj većini pročitaju ovu knjigu, pa neka izbiju iz svoje glave ono što su im Alija i njihov islamski vođa Cerić utulili u mozak o nama Srbima kao genocidnom narodu. Cerić i njegova islamska svita koriste žene Srebrenice da bi sačuvali svoje pozicije i bogastva stečena krađom u ratu. Jedva čekam da bude izvršen popis stanovništva, jer mnogi od "pobijenih" Srebreničana žive i zarađiju devizna srestva u tuđem svijetu. Tada će se znati ko je koga ubijao.

  I neće Nasre Orić biti stalno pod zaštitom Alijinog sina Bakira.

  Do danas sam bio Srbin, ali ne onaj nadri Srbin. Ali kada sam pročitao dvadeset i nekoliko stranica ove knjige, od sada ću biti Srbin radikalac.

  Obavezno pročitajte ovu knjigu!
  Pozdrav, Mrakovica
  dobra_knjiga- 67203 - 07.03.2012 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Srebrenica - kako je stvarno bilo


  Da li neko zna gdje u Srbiji / Republici Srpskoj se može kupiti knjiga koju su napisali Alexander Dorin i Zoran Jovanović a koja se zove "Srebrenica - kako je stvarno bilo?
  dobra_knjiga- 34382 - 03.07.2011 : Suzana - best (0)

  Protiv sjevernog vjetra


  Preporučila bi svim djevojkama i ženama da obavezno pročitaju knjigu Daniela Glattauera 'Protiv sjevernog vjetra' veoma je poučna, a koju sam ja inače dobila na poklon od svog momka.
  dobra_knjiga- 32764 - 13.06.2011 : Ognjen - best (0)

  Dobra knjiga: Svetost braka


  U pdf formatu
  dobra_knjiga- 28222 - 26.04.2011 : Bucko Sarajevo - best (0)

  Otac kod Boge


  Tražim knjigu od Jove Krsmanovica "Otac kod Boge". Da li bi je neko mogao pozajmiti da je pročitam ili da me uputi gdje bih je mogao kupiti. Željko, pošto se radi o piscu sa vašeg kraja, mislim da bi neko mogao da mi kaže kako bih je mogao nabaviti.
  dobra_knjiga- 24692 - 23.07.2010 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

  Obavezno pročitajte!


  Ovoga ljeta sam se, pored ostalih aktivnosti, bavio i čitanjem knjiga. Otkako je izmišljen internet i knjige u PDF formatu, nisam baš mnogo prevrtao listove i naslađivao se mudrostima tekstova na papiru. Ipak, ovog ljeta sam došao u posjed sledećih knjiga:

  1. "Ponoćni vrisak" - autor knjige je Momir Jolović, autor nekoliko uspješnih djela, ova knjiga je u izdanju Književnog fonda "Sveti Sava" iz Srpskog Sarajeva.
  2. "626 dana u vojnom zatvoru u Goraždu" - autor ove knjige je Dušan Zurovac, koji u ovoj knjizi iznosi ispovjesti dvadesetak boraca Lake pješadijske brigade iz Rudog, koji su pali u ruke muslimana 21. januara 1993. godine. U zatvoru su proveli 626 dana, izloženi surovim oblicima mučenja, satiranja i lomljenja kostiju. Ovu knjigu morate pročitati.
  3. Čujte Srbi! - isječke iz ove godine sam na internetu čitao u više navrata. Autor knjige je dr. Rudolf Arčibald Rajs, Nijemac po nacionalnosti, čovjek koji je 1914. godine poslat u Srbiju da istraži zločine koje je njegov narod načinio nad Srbima. Sudbina je htjela da sa srpskom vojskom prođe albanske planine, Solunski front i sa pobjednicima uđe u oslobođeni Beograd. Umro je u Srbiji, i po meni bio je Srbin, mnogo veći nego mnogi srpski političari. U danima koji prethode citiraću mnoge tekstove na ovoj stranici.
  4. "Raport komandantu" je knjiga koju je napisala renomirana novinarka Ljiljana Bulatović. Nedeljko Žugić mi obeća da ću imati tu čast da istu upoznam, ali naš plan nismo sproveli u djelo zbog obostrane zauzetosti. Ova knjiga je nešto što morate nabaviti.
  5. "Izabrane pjesme", knjiga Nedeljka Žugića. O mom prijatelju Žugi nije potrebno ništa više pisati - o njemu govore njegove pjesme.
  6. "Roman o Ivani" - knjigu napisao Nedeljko Žugić. Ovu knjigu morate pročitati.
  7. "Srbija (ili Zagorje, stara srbska prezimena, seobe) - i ovu knjigu je izdao Književni fond "Sveti Sava" iz Srpskog Sarajeva.
  8. "Sudbina" - ovu knjigu pjesama je napisao Dragan Stanojević iz Aleksandrova - Velike livade. Dragan je, isto kao i Miaćo Vlahović, odrastao u hraniteljskoj porodici - bio je siroče. Za njega mogu samo da kažem da je poznavao Miću i da je izrastao u velikog pjesnika!
  9. "Kakve su nam misli, takav nam je život" - ova knjiga predstavlja izbor najljepših misli oca Tedeja. Koristim je često, onako nasumice otvorim neku stranicu, pročitam jednu misao a onda - razmišljam. Knjigu preporučujem svima onima koji još uvijek nisu shvatili smisao života - nisam ni ja.
  10. "Smrtni san" - autor knjige je Milanko Borovčanin - Romskok.
  11. Ljetos sam ponovo pročitao i knjige "Na sred gore Romanije" i "Put do zvijezda" autora Jove Krsmanovića. Moje mišljenje je da ove knjige, iako je Jovo bio teška komunjara, ipak imaju istorijsku vrijednost za romanijsko područje.
  12. Knjigu "Dželati naroda mog" ne bi trebalo da pominjem u u kontekstu dobre knjige jer je ovo - jako loša knjiga. Prepuna je laži i neistina o srpskom narodu. Avdaginu knjigu sam nabavio iz jednostavnog razloga što želim da znam i drugu stranu medalje - šta o nama Turci misle.


  Biser moje kolekcije je i telefonski imenik Sarajeva iz 1991/1992. godine. Obuhvata sve sarajevske opštine koje su imale 071 pozivni broj. Nešto mi govori da će ova "knjiga" imati neku vrijednost jednoga dana. Da napomenem i to da - ovu knjigu još nisam pročitao.
  dobra_knjiga- 24530 - 29.05.2010 : Pitar Sarajevo,Bih - best (0)

  Re: Knjiga


  Gdje se ta knjiga može kupiti u BiH? Ima li je na Palama?

  Ima kod Nedeljka Žugića. Više puta je objavio email pa ga kontaktiraj.
  dobra_knjiga- 24527 - 28.05.2010 : Nedeljko Žugić Pale, RS - best (0)

  Knjiga 'Liječenje biljem'


  Prodajemo knjigu Jove Mijatovića, "Liječenje biljem".

  Originalno, reprint izdanje: Liječenje biljem i melemima od legendarnog romanijskog travara Jove Mijatovića. Predgovor: Dragoš Simović, Milan Soldatović, Mihailo F. Protić. Tvrdo ukoričenje, format B5, 272 strane + 16 ilustrovanih (bilje) Izdavač reprint izdanja: Književni fond 'Sveti Sava' 2008. Cijena: 13 eura + poštarina (ili druge valute u po srednjem dnevnom InterBank kursu) Devizni žiro-račun: NLB Nova razvojna banka, Ekspozitura Pale: 508-11784577 Dostupnost: Isporuka u roku od 2 dana. SAD i Kanadi za 7 - 15 radnih dana, Evropi za 7 radnih dana (avionskom poštom).
  dobra_knjiga- 24424 - 05.05.2010 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)


  Promocija knjige "Raport komadantu"  Sinoć je u Sokocu obavljena promocije knjige "Raport komadantu", autora Ljiljane Bulatović iz Beograda. Promocija iste ove knjige je preksinoć održana i u Rogatici, a dva dana ranije i u Kalinoviku.

  Promocija je održana pod pokroviteljstvom Udruženja i književnog fonda "Sveti Sava" iza koga stoji poznati romanijski pisac i pjesnik Nedeljko Žugić.

  Knjigu o našem generalu iskreno preporučujem.
  dobra_knjiga- 24412 - 04.05.2010 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Dobra knjiga


  Da li neko zna kako doći do knjige "Ilijaš je u ratu odbranjen, a u miru izgubljen", objavljenoj u Višegradu 2006. godine, a u izdanju "Prosvete Opštinski odbor Višegrad"?
  dobra_knjiga- 24261 - 05.04.2010 : Sijedi Zekić vaso Rs - Bih - best (0)

  Sjećanje na Savu P. Derikonju


  Imam jednu knjigu štampanu u Kanadi 1988. godine "Sjećanje na Savu P. Derikonju", autor je Ozren Grujić.

  Skromne navode sam provjerio kod moga oca, koji se sjeća dosta detalja iz knjige, a koji je bio kurir u Drugoj brigadi i koji je i sada živ.

  Knjigu sam skeniro i mogu je poslati na e-mail.
  dobra_knjiga- 23837 - 24.02.2010 : Brana Beograd - best (0)

  Knjiga 'Put do Sunca'


  Knjigu "Put do sunca" je napisao Todor Karišik zvani Samuraj. Knjiga predstavlja jedno od retkih svedočenja zločina muslimanske strane u ovom ratu i preporučio bih je svima.

  Pozdrav
  dobra_knjiga- 23806 - 22.02.2010 : Beograd1 Srbinovic Srbija - best (0)

  Knjiga ''Put do sunca''


  Da li neko zna ko je napisao knjigu "Put do sunca". Govori o borbama u Sarajevu.
  dobra_knjiga- 23738 - 16.02.2010 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Knjige zlata vrijedne


  Na ovim stranicama je pomenuto mnogo dobrih knjiga koje govore o odlučnoj borbi srpskog naroda da sačuva Ustavom SFRJ zagarantovana prava svih onih koji su vjerovali u suživot u jednoj državi.

  U borbi protiv unutrašnjeg i spoljnog neprijatelja srpski narod je pretrpio ogromne gubitke, a mnogi od nas su izgubili bliske rođake, prijatelje, poznanike...

  Knjige napisani o tom vremenu su temelji istorije, svjedoci vremena koje se ne smije zaboraviti ali ni ponoviti. Ljubitelj sam dobre knjige, pa sam do sada sakupio nekoliko knjiga iz te epohe. Dragulji moje kolekcije su svakako "Dnevnik ratnog hirurga" od doktora Miodraga Lazića i "Ilijaški Nemanjići" od Velimira Adžića.

  Mišljenja sam da bi o svakoj od ovih knjiga trebalo napisati po jednu kraću kritiku, kao i opšte informacije o autoru, izdavaču, tiražu i mjestu gdje se ista može nabaviti. Knjige želim da predstavim na posebnoj stranici, tako da posjetioci ovoga foruma imaju pregled svega onoga što je do sada napisano o ratu između 1991. i 1995. godine. Spreman sam da u bilo kojem pogledu i bez ikakve materijalne naknade, podržim prodaju ovih knjiga po pristupačnim cijenama.

  Vas bih zamolio da mi pomognete da sve ovo i ostvarim. Ukoliko ne raspolažete sa svim podacima o knjizi ili niste vični da napišete kritiku, pokušajte da date osnovne podatke o njoj i njenom autoru. Neko će već da vas dopuni.

  Ukoliko imate neku od knjiga u elektronskoj formi, tj. na kompjuteru, molim vas da mi istu pošaljete na adresu slavicnetŽhotmail.com. Ja ću da odradim sve ostalo!
  dobra_knjiga- 23100 - 22.12.2009 : Podigmanac - best (1)

  Srpsko Sarajevsko polje


  Jedna osoba iz Kanade traga za knjigom "Srpsko Sarajevsko polje" koju je napisao izvjesni Jovo Božić, mogao bi biti tamo negdje od Rajlovca.

  Knjiga je izdata u Beogradu 1997. godine. Izdavač je "Svet knjige".

  Ako neko može da mi pomogne kako da dođem do ove knjige ili do autora (njegov e-mail, telefon... ) bio bih mu veoma zahvalan.
  Pozdrav!

  Isto važi i za mene! Kao i uvijek, ja sam zainteresovano za sve naše istorijske knjige, a posebno one iz bliske prošlosti.

  Zamolio bih vas da sve knjige koje imate na računaru ( pdf, MS Word, rtf ) pošaljete na moju adresu. Ove knjige ne mogu objaviti ( zbog autorskih prava ) ali bih želio da je imam, dok ne kupim original.
  dobra_knjiga- 22611 - 26.09.2009 : Nikola - best (0)

  Knjiga 'Rasulo' - Simo Klarić


  Pronašao sam na internetu jednu veoma dobru knjigu, koju svima preporučujem. Radnja knjige se odvija u proteklom ratu. Iz nje možete, braćo Srbi i sestre Srpkinje, vidjeti i šta znači živjeti u mješanom braku, i da se može desiti da i brat brata ne vidi zbog žene druge vjere. Naši stari ljudi su govorili da "Srbina samo Srpkinja može roditi.

  Knjigu "Rasulo", pisca Sime Klarića možete naći u Digitalnoj biblioteci Matične biblioteke Istočno (Srpsko) Sarajevo, ili na adresi na koju možete otići ako kliknete ovdje.

  RE: Knjiga 'Rasulo' - Simo Klarić  Prijatelju, šta da ti kažem: Na mene je danas pao red da "pustim" ovaj članak, ali sam (za svaki slučaj) otvorio link i počeo da čitam knjigu i nisam se zaustavio dok nisam stigao do 134. strane. Mogu ti reći da sam oduševljen pisanjem. Ne kažem da je pisac ravan Andriću ali ima na ovom mjestu mnogo pametnih umotvorevina i lijepih misli. Za mene je najljepši kraj. Vjerujem da ćete i vi pročitati ovu knjigu pogotovu što nije "mračna" jer je rat zastupljen samo na prvim stranicama knjige. Knjiga, po mom mišljenju, ne vrijeđa ni jednu naciju jer stvari prikazuje upravo onako kao što su bile.

  Knjigu sam preuzeo ( dozvoljeno od strane autora ) i objavio na ovoj stranici pošto namjeravam da krenem i sa projektom "Digitalne biblioteke", "Digitalne videoteke" itd.

  Nadam se da ću imati malo vremena da napišem i jednu kraću književnu kritiku, koja će biti locirana na stranici "Razno-Dobra knjiga". Knjigu možete otvoriti i sa ovog servera ako kliknete ovdje.
  dobra_knjiga- 22027 - 26.06.2009 : Juga - best (0)

  Dobra knjiga - Rrazgovori


  Nađi knjigu od Nebojše Jevrića, iz Beograda 93-94.
  dobra_knjiga- 22018 - 24.06.2009 : Razvigor - best (0)

  Knjige o Sarajevskom ratištu


  Može li neko da mi kaže da li ima nekih knjiga koje se ozbiljno bave ratnim dešavanjima na Sarajevskom ratištu?

  Čitao sam ratne romane Željka Pržulja, roman Miše Mijatovića, kao i jednu knjižicu Dušana Zurovca, ali tu nema ništa specijalno. Jedino ozbiljnije delo na tu temu je generala Radinovića 'Laži o Sarajevskom ratištu' iako se tu ne govori direktno o vojnim operacijama, nego o razotkrivanju muslimanskih laži.
  dobra_knjiga- 21585 - 03.05.2009 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

  Potraga za knjigom


  Zamolio bih učesnike Foruma ako neko zna kako da dođem u kontakt sa Mišom Mijatovićem. Želim da nađem njegovu knjigu "Pismo prijatelju".

  Pokušao sam preko mog prijatelja Duke ali on nije pronašao ni knjgu, a ni Mišu. Ako neko zna broj njegovog telefona ili adresu na koju ga mogu naći neka je dadne Željki. Čuo sam da živi na Palama.

  U knjizi je opisano puno njegovih učešća u akcijama i niko ga ne okrivljuje za to. To je dobar pokazatelj da je trenutak de se i mi otvorimo.

  Ovom prilikom bi zamolio preživjele iz "Plavog Golfa" da se jave na sajt, jer je njihovo ućešće na naši prostorima bilo veliko pa bi bila ogromna šteta da se ta grupa zanemari. Napiši nešto o vašim uspjesima. Nije sramota da heroj piše kako je tekla borba u kojoj će sebe spominjati. Bilo bi mi žao ako si zbog mene prestao da se javljaš!
  dobra_knjiga- 21544 - 29.04.2009 : Bijeljina Bijeljina - best (0)

  Dobra knjiga


  Pisac knjige je Mitar Veljko - Mijabela knjigu je posvetio Mariji Hinić, sarajki koja je stanovala na Breci. Umrala od moždanog udara 04. februara 1995. godine u bolnici Koševo. Ta ista Marija je "poginula" i na pijaci Markale 05 februara, te iste godine od "četničke" granate. u knjizi su opisani mnogi događaji koji su se desili u ratu. Štampana je u Bijeljini 2000. godine u 500 primjeraka.
  dobra_knjiga- 21536 - 29.04.2009 : Struja - best (1)

  RE: Iza neprijateljskih linija


  Pošto znam tu priču iz prve ruke, volio bih da pročitam tu knjigu da vidim koliko je autentična i da li ima preuveličavanja pošto to mrzim iz dna duše.

  Jednom prilike sam počeo da čitam "Teče krvava Drina", i odustao sam a da nisam stigao ni do pola knjige. Taj čovjek samo što nije od nas napravio anđele. Mislim da nas je previše idealizovao.

  Srđanu i ostalim momcima skidam kapu, ostajao sam tri puta u okruženju, znam kako to izgleda, ali i sada se naježim kada se sjetim šta su ti momci preživjeli.

  Ne znam da li ti je rođak pričao i da li je napisano u toj knjizi kada su silom prilika gledali turnir u malom fudbalu. Sva sreća pa su im sve jedinice bile izmješane tako da je i Mladić mogao da bude sa njima a da ga ne zapaze u toj njihovoj euforiji. Naravno, trebalo je imati petlju za to.

  Te noći kada su se vratili Srđan i drugovi, nebo je gorjelo nad Ilijašem. Slavilo se kao kada je pala Misoča.

  P. S. Koliko košta knjiga i gdje se može nabaviti? Molim vas da mi ne šaljete replike za moj komentar o knjizi "Teče krvava Drina". To je moj stav i ostajem pri tome.
  dobra_knjiga- 21522 - 28.04.2009 : Razvigor - best (0)

  Zašto ne reći istinu o Sarajevu?


  Kada je izašla ta knjiga "Zašto ne reći istinu o ratu u Sarajevu"? Šta je tu opisano i kakva je tvoja ocena te knjige? Po prvi put čujem za tu knjigu.

  Pitao bih sve na Forumu da li je neko od vas čitao knjigu Miše Mijatovića "Pismo prijatelju" gde opisuje svoje ratne uspomene? Naravno tu ima velikih izmišljotina, ali to nije drastično vezano za ratna dešavanja.

  Da li je istina da je čovek stvarno bio tako hrabar i svugdje prisutan? Ovo pitam jer su mi dva prijatelja koji su ga sretali u ratu potvrdila da je čovek stvarno bio ludo hrabar.

  Pozdrav svim Srbima!
  dobra_knjiga- 21066 - 16.03.2009 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Knjiga 'Ilijaški Nemanjići'


  Neko je nedavno tražio knjigu "Ilijaški Nemanjići". Knjigu možete naći u Bijeljini na telefon 066-467-518 Nedeljko Kravljača. Cijena knjige je 10 maraka.
  dobra_knjiga- 20684 - 17.02.2009 : Macak93 - best (2)

  Knjiga Ilijaški Nemanjići


  Nekoliko puta sam postavljo pitanje, gdje se moze nabaviti knjiga "Ilijski Nemanjići" ali na žalost niko mi nije odgovorio na to pitanje. Pa da tebe Željko priupitam, siguran sam da bi ti trebao znati. Pozdrav od Mačak93.

  Poštovani,
  i mene muči isto pitanje. Pokušao sam da kupim istu preko uličnih prodavaoca knjiga u Beogradu, ali niko nije mogao da mi nađe istu. Jednostavno, niko ne zna kako da nabavim istu. Za sada sam jedino uspio da saznam ko ima jedan primjerak, ali nisam našao nikoga ko je u stanju da mi istu pozajmi. Ja bih pokušao i u Bijeljini, u nekoj od biblioteka. Znam da dosta putuješ, pa kada navratiš tamo - pokušaj.
  dobra_knjiga- 18088 - 18.06.2008 : Milos Lazarevic brcko - best (0)

  Ilijaški Nemanjići


  Gdje mogu nabaviti knjigu "Ilijaski Nemanjici"
  dobra_knjiga- 14429 - 03.09.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  I Bog je zaplakao nad Bosnom


  Prvo poglavlje knjige "I Bog je zaplakao nad Bosnom", Momira Krsmanovica (naše gore list), možete skinuti na svoj kompjuter ako kliknete ovdje.
  dobra_knjiga- 14331 - 29.08.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Knjiga 'Koprivice u Pivi'


  Prodaja knjige "Koprivice u Pivi" ide jako dobro. Za sada su mi se javili:

 • Dusan Trajkovic unuk Boze Zarkovica iz Nedajnog. I on je ovog ljeta isao u Nedajno u posjeti zavicaju svoga djeda.

 • Nebojsa Boskovic iz Kraljeva, kome su Koprivice iz Sarajeva rodjaci. On je zainteresovan za dva primjerka.

  Za knjigu su zainteresovane i neke Koprivice iz Sokoca. Bio bih vam zahvalan da i vi mojim Sokocanima (a i svima ostalima) kazete da je ova knjiga na prodaju.

  Da jos jednom napomenem, knjiga se prodaje po cijeni stampanja, tj. 6 evra ili 500 dinara. Autor knjige nema nikakvu zaradu na istoj, jer je knjiga uradjena u tvrdom povezu i na jako kvalitetnom papiru.

  Za one koji me ne znaju, napominjem da ni ja nemam nikakve zarade na ovoj knjizi. Ja samo cinim uslugu autoru, a i svima onima koji ce mi biti zahvalni sto su ovu knjigu kupili.
 • dobra_knjiga- 14199 - 20.08.2007 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Knjiga o Koprivicama - svega 6 evra


  Koprivice u Pivi Knjiga "Koprivice u Pivi" je vjerovatno najkvalitetniji rodoslov napisan o nekoj porodici sa Glasinca. Autor knjige je penzionisani pukovnik Momir Koprivica, sudski tužilac u Vojsci Jugoslavije, koji sada živi u Pančevu.

  Knjiga detaljno obrađuje, i istorijskim činjenicama potkrepljuje istorijat porodice Koprivica, od njihovog nastanka u Drobnjacima, kao i odvajanje Joka iz plemena Koprivica, koji se iz ljubavi prema Milici čobanici, preseli u selo Nedajno, smješteno iznad Pivskog jezera, nedaleko od Plužina.

  Koprivice sa Glasinca, koje su se naselile u Bandin Odžak i Laze, potiču iz ovog sela. Autor knjige je izuzetnim zalaganjem sakupio mnoge fotografija živih ali i mrtvih članova plemena Koprivica. U knjizi sam našao i fotografiju mog djeda, Đorđa Koprivice, kao i njegove supruge, a moje bake.

  Koprivice iz Sarajevske kotline, kao i mnogih gradova širom Srbije, takođe poticu iz Nedajnog.

  Pored Koprivica, u knjizi se mogu naći i priče o nastanku i istoriji mnogih drugih plemena koja su sada naseljeni u našim krajevima:

 • Memedovići - ima samo jedna kuća na Glasincu. Oni nastadosš tako što neki aga zatvori tri brata. Njihov otac, znajući da Turčin ne prašta, ode i zamoli dušmanina da mu bar jednog sina pusti živog na slobodu. Aga to i uradi, ali pod uslovom da se ovaj poturči. Otac pristade, pa sinu dade ime Memed. Međutim, ovaj se kasnije vrati pravoslavlju, a od njega nastadoše Memedovići.

 • Šarci i Mazići su porijeklom iz Stabana u Župi. Njihovo bratstvo je bilo jako ali zbog bolesti ostadoše samo dvojica. Jedan osta šaren u licu zbog boginja i od njega nastadoše Šarci, a drugi je vadio maziju (kleo se) i od njega postadoše Mazići.

 • Davidovići su Zatarci iz sela Velinića

 • Koprivice od Koprivica iz Drobnjaka itd.

  Knjigu preporučujem i onima koji rade na sličnim projektima, tj. pišu rodoslov neke druge familije. Iz knjige možete naučiti mnogo stvari, a interesantna i zbog toga što navodi dosta detalja iz istorije, a posebno Drugog svjetskog rata i Turskog doba.

  Knjiga je urađena u tvrdom povezu, i autor je prodaje po cijeni štampanje - 6 evra. Štampana je u ograničenom tiražu. Mislim da se možete i cjenkati, mada sam ja sa zadovoljstvom pretplatio ovu cijenu - kupio sam ne jedan, nego 4 primjerka.

  Knjigu možete naručiti ako pošaljete poruku na "slavicnetŽhotmail.com" a istu možete podići u Beogradu ili Sokocu. Od moje majke, nezvaničnog ambasadora Koprivica u Beogradu, možete dobiti i broj telefona autora, pa po želji knjigu možete preuzeti i u Pančevu.

  Interesantan je podatak da je Momir Koprivica i autor pjesme "Bolovala mlada Vinka rodom Pivljanka". Naime, kada mu je 1966. godine umrla sestra Vinka, Momir je napisao stihove pjesme koja je na Ilidži 1969. godine osvojila prvu nagradu. Možda ste i vi, kao i ja, mislili da je ova ova poznata pjesma nastala u narodu i da je autor nepoznat. Pogrešno!

  Više podataka o knjizi ću staviti na ovu stranicu za par dana, kada istu pročitam.
 • dobra_knjiga- 12917 - 25.05.2007 : Aco - best (2)

  Roman »Nož«


  Opis: Kontroverzni roman Vuka Draškovića koji se pojavio krajem sedamdesetih ili početkom osamdesetih godina i odmah bila zabranjena zbog širenja nacionalne i verske mržnje i podrivanja bratstva i jedinstva naših naroda i narodnosti. Tako je glasilo obrazloženje tadašnjih vlasti koje su knjigu i njenog autora stavili na crnu listu.

  Radnja knjige počinje u jednom selu kod Gacka (inače autorov rodni kraj). Na pravoslavno Badnje veče 1942. godine u kuću srpske porodice Jugović dolazi grupa ustaša -muslimana, njihovih komšija i kumova Osmanovića. Tu izvrše stravičan pokolj cele porodice koja se bila okupila da proslavi svoj praznik, ali poštede malog Iliju, tek rođenu bebu. Njega odnesu u svoje selo i predaju ga Rabiji, čiji je muž poginuo te noći u pohodu na Jugoviće. Namera im je da Rabija odgaja malog kao svoje dete i da naprave od njega pravog ustašu koji će da mrzi i ubija Srbe.

  Međutim, istu noć u Osmanoviće upadaju četnici i pokolju muslimane, a Rabija uspe pobeći u šumu sa malim Ilijom, a četnici odnose njenog pravog sina, vjerujući da je to srpsko dete koje su Osmanovići oteli Jugovićima.

  Mali Ilija preživljava rat i odrasta kao Alija Osmanović uz Rabiju, vjerujući da mu je ona prava majka, a da su četnici odneli njegovog brata. Alija kasnije odlazi u Sarajevo na studije, ali ga sudbina njegovog brata ( tj. Rabijinog otetog sina za kojeg on vjeruje da mu je brat ) proganja i dalje i on odlučuje da ga pronađe.

  Prilikom jedne posete Osmanovićima gotovo slučajno susreće seoskog hodžu, tajanstvenog čoveka poznatog kao Sikter-efendija. Od njega Alija, tj. Ilija, saznaje strašnu istinu o svom poreklu...

  Sta je to sto "nekima" ne odgovara u ovoj knjizi koja je pisana po istinitim desavanjima iz Drugog svijetskog rata uz slobodu izrazavanja i minimalne umetke od strane samog pisca?

  Aco,
  mene je posebno u ovoj knjizi pogodila sudbina sarajevskih Srba. Potresna je priča o imućnom trgovcu Đorđu, koji je imao radnju na Baščaršiji. Odveden je i ubijen, samo da bi neko prisvojio njegov kapital.

  Još strašnija priča je kako su se "kalili" mladi muslimani. Zarobljeni Srbi su vezani za kolje u duboku travu. Onda bi muslimani uzimali kose i kosili travu. Koga otkos navede na Srbina, morao ga je izmasakrirati kosom, kao da kosi travu.

  U preostalim Vukovim knjigama se govori o jamama, ubijanju u crkvama i mnogo drugih strašnih stvari. Treba napomenuti i to da je Vuk Drasković ove podatke sakupio iz tajnih arhiva UDBE, kojoj je imao pristup kao savjetnik.

  Ja sam sve ove knjige pročitao, pa sam vjerovao da se istorija može ponoviti. Nažalost mnogi Srbi iz Sarajevi nisu htjeli da čitaju ovako štivo, jer su to smatrali za glupost. Nažalost, mnoge je to koštalo glave.
  dobra_knjiga- 11505 - 06.02.2007 : Gordana Gradinac Sombor - best (0)

  Dnevnik ratnog hirurga


  Davne 1996/97, u ruke mi je došla knjiga "Dnevnik ratnog hirurga". Ostavila je na mene (tada tinejdžerku) snažan utisak. Iz nje sam prepisala prvi citat, koji jos uvek čuvam na tom istom, nasumice dohvaćenom parčetu papira: "U istorijskom hodu, ljudski je život samo bleda iskra u beskonačju. Ali shvatiti i svesno prihvatiti težinu istorijskog trenutka, nije ništa drugo do pitanja dostojanstva ljudskog življenja, pitanje ponosa i ličnog morala.. "

  Hvala autoru!

  Idi na stranu - |1|2|