fix
Logo
fix
Nalazite se na Rat1992-BORCI
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

borci- 92282 - 31.01.2015 : Nenad Herin Pale - best (0)

Težak položaj boraca


Poštovanom Dr M. Petroviću,

Pozdrav, i hvala na iskazanoj realnosti i hrabroj riječi razotkrivanja činjeničnog dešavanja na Trebinjskoj pijaci, sudbonosnog januara 1993. godine.

Odmah da napomenem, nisam poznavao pok. S. Aleksića, i sa te strane ne želim ugroziti uspomenu na poginulog mladića u nesretnom spletu ratnih okolnosti, niti rastužiti njegovu rodbinu i prijatelje, ili dovesti u pitanje veličinu ničije žrtve, jer je svaki gubitak života sasvim po sebi tragičan, ali osjećam nekako po navođenju činjenica, da je Dr Petrović u pravu. Dodatno uvjerenje mi daje i vlastito ratno iskustvo, budući da sam i ja lično bio pripadnik Hercegovačkog korpusa VRS (11 LPB), te poznajući djelimično ratne okolnosti "civilnog života" na slobodnoj teritoriji, mogu sa sigurnošću tvrditi da je tako opisana pijačna situacija svojevrstan kliše koji se na sličan način ponavljao pred našim očima, u većini naših gradova u to vrijeme. Neću ovdje navoditi vlastito razočarenje kada bi, i ne htijući, bio svjedok takvih nemilih scena... A bilo ih je mnogo.

Ono što trajno ostaje za javnu kritiku iz te ratne nesreće, i što mi je naročito vrijeđalo osjećaj ljudskog dostojanstva, i tada kao i sada, jeste nezaintersovano ponašanje vojnih i civilnih organa javnog reda, koje svekoliki incidenti praktično nisu ni doticali, iako su ovi bili najpozvaniji da to prekrate.

Svi naši vojnici, bez izetaka, su ogorčeno komentarisali tako neodgovorno ponašanje pojedinaca i drskost dezertera, pa je tvrdim vam najozbiljnije, bilo trenutaka "na ivici oštrice", kada smo razmišljali da kao naoružani pojedinci lično intervenišemo u neželjenom pravcu. Sreća je što je razum većinom preovlađivao, ali eto dešavalo se izmicanje kontroli...

Znam dosta dezertera koji su se u ratu enormno obogatili, i što je naša velika nesreća, danas su zaslužni građani, priznati borci, imaju dobar upliv i sve prinadležnosti kod boračke organizacije, i ćešće nama "prašinarima" što grcamo u dugovima i bijedi, naglašavaju, da ne zaboravimo valjda, njihove zasluge i podvige u operacijama o kojima su slušali od žena "ispod suknje", ili nas samih kada neoprezno komentarišemo prošla vremena.

Ko je tome kriv? Mi, bivša vojska svakako nismo. Nama je ionako dosta belaja. Mi muku svoju mučimo da satavimo kraj s krajem, da zaposlimo dijete, da platimo dažbine... Svi vapaji razuma do sada su ostajali bez odjeka kod vlastodržaca. Zvaničnim organima dobro ide, oni nemaju razloga da se ljute. O tome što tamo neko pati, oni ne razbijaju glavu. O tome što su svom narodu navukli ludačku košulju na pleća i teret nacionalne sramote, oni ne razmišljaju. To što je više od polovine radno sposobnog stanovništva bez posla, za njih nije problem. To što su uništili nacionalnu privredu, takođe ih se ne tiče: veliki brat će davati napojnice do sudnjega dana.

A šte će biti sudnjega dana? E, oni tu imaju rješenje: kupili su novu opremu za policiju, uniforme blješte, oružje najmodernije. Neka samo narod mrdne, ako smije! Ha ha ha, i to je, Boga mi, bolje od onoga junoše od Kralja koji je govorio: "Ko j... narod"!

Ilustrativno, na kraju, mislim da je zgodan jedan komentar sa "You tube"- a: "Ako budem u prilici da ponovo obujem čizme, prvo ću prošetati svojom avlijom"!

N. Herin
borci- 90537 - 20.06.2014 : Vitez Koja Beograd - best (0)

General Manojlo Milovanović


Pre nekoliko dana, a možda i malo više, na televiziji u jednoj emisiji u Srbiji gostovao je advokat Duško Tomić i tom prilikom izjavio kako je Manojlo Milovanović teško bolestan i malte ne zvučalo je kao da neće još dugo. Zbog toga me interesuje ima li ko neke bliže informacije, da li je to istina što ovaj advokat priča ili nije? Iskreno se nadam da to nije tačno ali ako ipak u tome ima neke istine želim generalu sve najbolje i da pobedi i u ovoj po njega najtežoj bici kao što je i u ratu pobjeđivao za srpski narod.
borci- 90385 - 03.06.2014 : Dušan Žutković Srpsko Sarajevo - best (2)

Vječna slava herojima


Vječna slava svim herojima što položiše svoje živote za svoj narod i svoju zemlju jer nema veće žrtve od one kad neko život da za bližnjega svoga.
borci- 82693 - 17.02.2013 : Drago Trivunovic Kotor Varoš - best (0)

Izviđači


Želio bih da vidim slike i da se učlanim.
borci- 82299 - 07.02.2013 : 0069 Basra - best (1)

RE: Panteri


Nisam se dugo javljao, mada redovno čitam sve postove. Međutim, Ivanov tekst me je ponukao da napišem par riječi.

Da se, odmah u startu, ogradim sa napomenom da izuzetno cijenim Pantere kao jedinicu, a samim time i njene borce. Poznajem priličan broj pripadnika te jedinice i imam samo rijeci hvale.

Meni lično je mučno čitati kada se Srbi međusobno optužuju, a kamo li da se ubijaju. Ali moram reći da mi je još mučnije bilo gledati kako se neki "zaslužni" Srbi busaju u prsa a iza leđa naroda prave "dilove" sa raznim "stranim faktorima" kako bi, izdajući drugog, sačuvali sebe od, recimo haškog suda (namjerno pišem malim slovima).

Još jednom da napomenem da ovo što pišem je moje i samo moje mišljenje.

"Beli Vuk" je bio samo inicijalna kapisla za, dosad, neviđenu torturu koju su Mauzer i pojedinci provodili nad nevinim osobama a glavni cilj je bio isporučiti predsjednika u Hag. Sve informacije s kojima raspolažem idu u tom pravcu. Nemam namjeru da elaborisem ovaj slučaj dalje jer, kao prvo, nemam sve podatke da bih mogao izričito tvrditi da sam u pravu, a kao drugo taj slučaj je ostao neriješen u smislu pronalaska izvršitelja i naručioca.

Ne znam da li si ozbiljan kad kažeš da je Mauzer bio toliko pogođen Srđanovom smrću da je ljudima počeo kliještima vaditi zdrave zube, izvoditi nekoliko puta pojedince na strijeljanje sa sve povezom na očima, batinati beskonačno i priključivati struju na testise?

Imam i par pitanja za tebe:

1. Zar ti nije čudno kako je Ljubiša Savić - Mauzer, predratni socijalni radnik odjednom preuzeo poziciju Direktora MUP RS-a bez potrebnog znanja i iskustva. Čak je u tom trenutku bio i kandidat Demokratske stranke što je bilo nespojivo sa pozicijom Direktora MUP RS-a.
2. Da li su Panteri bili na Kravici na Božic '93? Ako jesu zašto niste branili Kravicu ili zašto ste napustili položaje dan prije napada Naserovih koljača i ko je to naredio? Napominjem da je sam Naser danima najavljivao napad na Kravicu na Božić.

Opet kažem nije mi namjera da omalovažavam nikoga, ali ono što mislim da je istina, to i govorim. Volio bih da me ti ili neko drugi razuvjeri, prihvatio bih to sa radošću.

Raspitaj se malo dublje o ovoj temi, ima se tu svašta čuti!

Pozdrav.
Napomena moderatora: prema podacima dobijenim od jednog posjetioca, Kravicu je 7. januara branio domaći bataljon ojačan sa jednim vodom Pantera, oko 30 boraca. Poslije ovog događaja na Bratunačko ratište dolaze Panteri u punom sastavu.
borci- 82283 - 06.02.2013 : Ivan Panter Bijeljina - best (1)

Panteri


Spočitavaju mu monstruoznost tokom istrage ubistva BELOG VUKA!!!
Iskren da budem Ko God Da je Ubio Belog Vuka navukao je na svoje pokoljenje VJEČNO PROKLETSTVO Za Vjek Vjekova.

Ubistvo Belog Vuka je ustvari "inicijalna kapisla kada počinje propast naše Republike. Utvrđeno je da Beli Vuk nije sarađivao sa muslimanima i ustašama i da ubistvo je isključivo povezano unutar Srba.
Meni kao Srbinu pripadniku VRS je likvidacija Belog Vuka od Srpske ruke imala jedino smisla ako je dokazano da radi za AID ili neku ustašku službu.

Koliko god danas se ispostavilo kakva je pogubna bila Babina revolucija i rođenje najnovijeg vožda bez dana ratišta(a tako se zdušno zalagao za Vens-Ovenov plan iz 93, sa Istokom bez Podrinja) to nije bilo opravdanje za svirepo ubistvo Belog Vuka.

Mauzerova svirepost tokom istrage je isključiva posljedica ludila i šoka na pomisao da je Belog Vuka mogla ubiti srpska ruka( Mauzer je bio po zanimanju socijalni radnik i jedan od osnivača SDS-a u Bijeljini. Negova kritika i oštar ton na pogubnu srpsku politiku poslije rata oličenu kroz kriminal i crno berzijanstvo je posljedica činjenice da je Mauzer bio jedan od osnivača SDS-a i kao takav je osjećao potrebu da ima pravo da oštro reaguje. Koliko mi je poznato poslije rata Mauzer nije imao nikakve vile i dvorove već je živio u čini mi se dvosobnom stanu.

Realno Greota je da ovu dvojicu narodnih heroja ubi srpska ruka.
Opet velim da stradaše od muslimanske ili ustaške ruke sve bi bilo tako normalno i prirodno, ali ovako ...

Ej 1998, nije se pošteno rat ni ohladio a ubiše Belog Vuka. I to srpska ruka iz komšiluka a to boli JEBENO BOLI.

Nakon ovog ubistva došlo je do potpunog sloma morala kod Hercegovačko-Bosanskih Srba.

Nesretna baba i izuzetno svjesni ovaj šabančina i lopov današnji predsjednik nas dovedoše do prosjačkog štapa i prelasku s cigareta na "švercovani duvan", ali opet ponavljam to ne može biti opravdanje za svirepo ubistvo Belog Vuka.

Zašto je Mauzer narodni heroj:

1991 Slavonsko ratište - sa grupom Sembersko-majevičkih dobrovoljaca aktivno učestvuje u borbama gdje dolazi u dodir sa SDG Željke Ražnatovića Arkana.

To će biti inicijalna kapisla za stvaranje jedne od najznačajnijih srpskih jedinica iz poslednjueg rata Pantere.

Zbog anateme Mauzera na ovom portalu dolazi do situacija da se ova jedinica ismijava kako je bježala na sarajevskom ratištu, a oni su JEBENO kao na traci išli sa ratišta na ratište kao da je to njihova dužnost.

A Mauzer i njegovi Panteri su imali barem trideset gostovanja i sad neko ima srama i stida da pljuje po njima jer su u jednom od trideset gostovanja možda pokazali neodlučnost.

Zađto je Mauzer narodni heroj:

Nakon časnog doprinosa u borbama u Slavoniji 1991 Mauzer sa svojim borcima daje jedan od glavnih doprinosa u srpskom ovladavanju Bijeljinom.

Nakon ovoga sa svojim borcima daje neponovljiv doprinos u preuzimanju kontrole nad gradom Brčko.

Za neupućene da Mauzer i ekipa nisu ovladali ovim gradom uzaludan bi bio sav trud Krajišnika sve sa Milom koji ide kroz posavske trave oni bi maksimum uspjeli doći do prilaza Gradačcu i to je to.

Nikad prokletog koridora oni ne bi vidjeli da Mauzer i slični ne uspješe ovladati gradom Brčko.

Nakon koridora Panteri daju ogroman doprinos u probijanju obruča nad Smolućom.

Poslije ovoga daju veliki doprinos na Majevičkom ratištu.

Početkom 1993 i muslimanskog osvajanja Kravice kada praktično dolazi do sloma Bratunačke brigade VRS na ovo ratište dolaze Panteri i tada dolazi do PREKRETNICE na Podrinjskom ratištu.

Dolazak Pantera stabilizuje Bratunačko-srebreničko ratište i omogućava jedinicima iz Vlasenice i Zvornika da zadaju težak udarac naserovoj vojsci i naprave prekretnicu.

 • Česte posjete posavskom ratištu(Boderišta)
 • 1993 Rogoj-Igman-Bjelašnica
 • Sarajevsko ratište
 • Bihaćko ratište
 • Ozren
 • borci- 80551 - 13.12.2012 : Diverzant72 BL - best (1)

  Stranica 'Vojska Republike Srpske' na Facebook-u  Svim posjetiocima ovog foruma bih preporučio bi da se na Facebooku pridruže stranici "Vojska Republike Srpske". Ja sam oduševljen, momci su sakupili preko 500 slika VRS iz perioda rata, i kako kažu to je tek početak. Ima stvarno svačega, od akcije pa do naših heroja i poginulih boraca.

  http://www.facebook.com/vojskars

  Pozdrav svima.

  RE: Stranica 'Vojska Republike Srpske' na Facebook-u

  Pogledao sam stranicu i mnogo mi se sviđa. Ima dosta lijepih slika, doduše uz vrlo malo komentara i objašnjenja. Našao sam i nekoliko mojih fotografija koje su pojedinci "pokupili" sa ove stranice!
  borci- 78789 - 04.11.2012 : Posmatrač - best (1)

  Siromaštvo


  Nakon ovog zadnjeg rata mnoge porodice su na rubu siromaštva jer nemaju gdje da rade i zarade nešto novca kako bi mogli makar sa nekim malim dostojanstvom da žive.

  Sudbina se poigrala sa velikim brojem veoma zaslužnih boraca koji su ne štedeći svoje živote herojski jurišali na muslimanske rovove, a danas su prepušteni na mislost Centara za socijalni rad ili rade negdje za bednu platu od 200-300 maraka od koje ne mogu ni režije da plate a kamo li da školuju decu i da se normalno hrane. Iz dana u dam n takvih je sve više i više, pa je vama koji živite u belom svetu teško da to shvatite. Nažalost, stvari su upravo ovakve.

  Pre neki dan sam video čovjeka kako po kontejneru rovi i skuplja stare aluminijske limenke koje će prodati po ceni od 0.80 maraka po kilogramu na obiližnjem otpadu. Zaprepastio sam se kada se okrenuo zaprepastio i ja sam u njemu prepoznao jednog od nekadašnjih komandira Vogošćanskog bataljona, koji je ujedno bio i operativac u komandi 3. spb. Čovjek je bio veoma poštovan! To je sramota za ovo društvo i državu ali ne kaže se uzalud "nekom rat a nekom brat" ili "revolicija jede svoju decu!"
  borci- 69713 - 23.05.2012 : F-16 Brioni Vogošća - best (0)

  O muslimanima u VRS


  Max,

  sem dvojice ili trojice muslimana koji su bili u miješanim brakovima, nisam imao prilike da ratujem zajedno sa muslimanskim borcima obučenim u srpsku uniformu. Međutim, znam da ih je bilo dosta na drugim ratištima i u drugim dijelovima RS-a.

  Naravno da ih ne cijenim ih baš mnogo, jer su njihovi motivi za borbu bili potpuno različiti od npr. tvojih. Ne možeš reći da su se oni borili za Republiku Srpsku sa istim žarom i voljom kao ti za Bosnu i Hercegovinu.

  Ti kažeš da su oni ugradili svoje živote u Republiku Srpsku? Pa sigurno 80% muslimana i Hrvata u Bosni uopšte ne priznaje Republiku Srpsku i traži njeno ukidanje. Ne moraš mi slati spisak njihovih imena, samo mi reci koji je bio nihov motiv da se bore protiv svog naroda? Sve mi je to pomalo nelogično.

  I još nešto. Velika je razlika u upoređivanju ovog slučaja sa harmonikašem i ovih muslimanskih boraca iz BiH u srpskoj vojsci. Harmonikaš je iz Beograda, a borio se u Bosni na vašoj strani. Zamisli da je 1999. npr. Nazif Gljiva otišao na Kosovo i borio se u srpskoj vojsci. Proglasili bi ga za ludaka.

  Ne želim da se prepucavam s tobom, jer vidim da si pobrao velike simpatije skoro svih forumaša, koji trenutno aktivno učestvuju u ovim diskusijama o ratu, ali želim da ti dam neke smjernice s kojim bi nastavio svoju objektivnu i iskrenu monografiju, ispunjenu tolerancijom i umjerenošću.

  P.S. Potpuno se slažem sa pisanjem izvjesnog Sarajevca. Iskreno i veoma tačno izlaganje. To je ono što je potrebno ovom forumu.
  borci- 69623 - 21.05.2012 : Max Sarajevo - best (11)

  Žalosno, ali istinito


  Ponekad na ovom sajtu pročitam i neka prepucavanja i u te polemike se uopšte neupuštam, nisu moj nivo. Smiješne su da danas čak toliko godina poslije rata postoje ljudi koji radikalno gledaju u prošlost. Znam dobro da onaj koji nema prošlosti nema ni budućnost. Ali mene interesuje šta možemo uraditi danas, za da bi nam sutra bilo bolje...

  Ja sam uvijek za tu varijantu da gledamo u budućnost, ako smo mi bili glupi i ubijali se međusobno za neke ideale hajde da vidimo šta možemo uraditi za našu djecu. Je li i ona trebaju da se mrze i da se ubijaju radi bogaćenja nekih lijevih jajara.

  Koliko nas nebitno na kojoj starni živi na rubu egzistencije, borimo se da prehranimo svoju porodicu, a truhnuli smo po linijama, pucali jedan na drugog, ubijali ili čekali kada ćemo biti ubijeni, šta smo dobili???? Ovo je pitanje za sve nas.

  I ja sam za to da se svi oni koji su ubijali mimo prve linije kazne. Oni koji su ubijali nedužne strace, žene, djecu.

  To su mogli raditi samo oni majmuni koji nisu imali petlje biti na prvim linijama i u prvim ešalonima , nego da bi se dodvorili ili nekome iz političkih vrhova uvukli u guzicu, a najviše i zbog ličnog ega da bi se njihovo ime proćulo kao opasni likovi. Danas toliko godina poslije svega se vidi da su to bili samo jazavci, dupelizci, obićni miševi, jajare.

  Takvi ljudi danas nemaju tema o ratu kao mi. Njima smeta ovakvo naše komuniciranje. Oni bi kao i njihovi mnetori najviše volili da mi pišemo koliko mrzimo jedan drugog, kako jedan drugom psujemo, kako jedan drugog trebamo klati itd...

  Drago mi je da ovako preko ovog sajta, a zahvaljujuči g-dinu Željku možemo razmjeniti mnoge informacije, pokušati pronači nestale, pokušati koliko toliko razumjeti jedan drugog jer previše je ovih koji nisu ni osjetili šta znači rat, kada gledaš kako ti na rukama umire da li protivnik ili neko tebi blizak, a nemoćan si da pomogneš, to su slike koje se koliko god želio ne mogu izbrisati.

  Volio bih da poruka ovog našeg pisanja ne bude mržnja, da se nastavimo i dalje mrziti, prepucavati ko je bio hrabriji i bolji vojnik, svako od nas koji napiše da na bojnom polju nije imao poraza laže.. ako je izgubio samo jedan ljudski život to je veče od poraza.. .. .. . Sve se može nadoknaditi osim ljudskog života.

  Volio bih da poruka mlađim generacijama bude da rat nikome od nas ratnika nije donio ništa dobro, da se više nikad i nikome na ovim prostorima nedogodi to što se dogodilo nama, jer mi svi koji smo bili aktivni učesnici rata, ovdje mislim na nas one koji pucasmo jedni na druge danas smo negdje na marganinama ljudskog društva... Izgubismo najljepše godine svog života, zadobismo rane po tijelu, ostadosmo invalidi, obolismo... I na kraju, 95% nas živi na rubu siromaštva!

  Mnogo pozdrava
  Max
  borci- 10851 - 11.11.2006 : Sasa Mirkovic Sokolac - best (1)

  Zaboravljeni


  Može li mi neko odgovoriti, šta će biti sa onim borcima koji nisu imali tu "sreću" da poginu ili ostanu bez nogu ili ruku.
  borci- 7440 - 03.04.2006 : Srbin Forever Svijet - best (0)

  Srbin je uvjek Srbin


  Nekad sjedim i gledam stare slike. Pomislim sta bi bilo da nije bilo ono sto je bilo...

  Na pamet mi padnu svi oni srpski junaci, koji su dali živote za Srpstvo i za sve ono za šta vrijedi život dati. Pomislim i na sve one borce koji su ostali živi, a sad gledaju šta rade pojedini koji su se domogli vlasti!! Pomislim na one ranjenike koji nemaju krov nad glavom, na majke koje su sahranile sinove, na očeve koji su izgubili svoje naslednike i smisao života. Pomislim na sve one koji su imali
  srce u grudima!!!

  Pomislim na Srbe koji nisu htjeli da izdaju vjeru i naciju, ali ni svoj obraz i čast!!! Pomislim i na one koji su prodali sebe da bi došli na vlast, a sada predstavljaju te iste Srbe, kojima utiru put u propast!

  Sta da se radi!! ?? Narod je umoren, nema ni volje ni želje za promjenama. Ali zašto? Zašto dozvole gnjidama od ljudi da ih lažu iz dana u dan? Ne znam zašto ovo pišem, ali nešto moramo mjenjati jer ako ovako nastavimo, neće biti ni Srba ni Srpstva!!!

  Prodali su nas oni poput Dodika, Cavica, Ivanica i ostale "bratije" koja ne zna ni "koliko su teški", a narod nema ni hljeb da kupi!!!

  Srbi moji, moramo nešto činiti, jer ovo ne vodi na dobro!

  Zaboravljeni su oni heroji i svi oni borci koji su svoje živote položili na oltar otadžbine. Zaboravljeni su i oni borci koji su ostali bogalji, da se muče do kraja života. Sad ih niko ni za šta ne pita.

  Probudimo se, kao što smo se podigli 1991. i 1992. godine i sa puškama u rukama, stali protiv onog režima i dušmanina koji su nam o glavi radili po treći put u dvadesetom vijeku!

  Svako dobro, i Bog vam svima pomogao!
  borci- 5124 - 12.03.2006 : Kanada - best (0)

  Sve je bilo OK


  Sve je bilo OK, dok nisu balije pocele da ubijaju nas Srbe. Ja sam se vec 92 druge vratio ranjen iz JNA iz Hrvatske. A prije toga sam imao prilike da procitam i neka djela nasih pisaca, kako su nas balije klale za vrijeme drugog svjetskog rata.

  Kad sam dosao iz JNA, imo sam onaj crveni pasos i u njemu vizu za Francusku. Znaci, imo sam izbor otici ili ostati. Nisam valjano ni razmislijo a, Turci ko Turci, vec poceli da nas ubijaju: Sarajevo, Vogošća, Čemerno. Nista, brate opet u uniformu i na front. Pa onda ide Ilijaš, Žepa, Gorazde, Žuc, Olovo, Treskavica, Nišići itd.

  U ratu mi je poginu otac, dva prva rodjaka u Vogošći, poginu mi je i najbolji drug. I sta sam trebao sam da se pokupim i odem u Francusku? Nikad! Ostao sam i nije mi zao, nije mi zao ni jednog dana provedenog tamo, i da se opet zarati opet bi dole otiso, samo zbog 20 hiljada Srba sto je poginulo.

  Postovani prijatelju!
  Cijenim tvoj "patriotizam" ali ne dijelim tvoje misljenje. U ratu sam se nagledao svasta: kako Karadzic trguje sa Hrvatima i muslimanima, kako krade novac Crvenog krsta, vojnu opremu iz skladista, automobile iz vogosce, masine iz Istocne Bosne... Vidio sam jos 1993. godine da Republika Srpska postaje drzava lopova i ubica: ubili su Rista Djogu, Boru Radica, Nikolu Koljevica i mnoge druge. Jos 1993. godine sam govorio da cu otici, samo da se rat zavrsi.

  I doista, tako sam i uradio. Medjutim, veliki broj prvih i drugih rodjaka koji su ostali zivi u ratu, su uradili isto kao i ja - danas zive u Svedskoj, Njemackoj, Kanadi, Americi, Srbiji... Izgleda da ni oni nisu vidjeli neku perspektivu ostanka na Romaniji. Ako se sjecas, Karadzic je i tebi obecao 10 hektara sume, ali to nisi dobio, kao ni pristojnu penziju koju muslimani imaju.

  Jos jedna ispravka! Prema podacima Agencije za statistiku u BiH, u BiH je tokom rata 1992. " 95. godine ubijeno, poginulo ili nestalo 278. 800 ljudi. Od toga je 55 odsto, odnosno 140. 800 Bosnjaka, 34, 9 odsto tj. 97. 300 Srba i 10, 2 odsto ili 28. 400 Hrvata i 4, 4 odsto, odnosno 12. 300 ostalih. U Agenciji tvrde da odstupanja mogu biti do pet odsto.

  Kada citas ove podatke, treba da znas da su Srbi zbog tehnicke nadmoci imali veoma mali broj vojnih zrtava (ispod 20. 000), dok su muslimani imali gotovo tri puta vise. Sve ovo znaci da su Srbi imali isti broj civilnih zrtava kao i muslimani, samo sto se danas Srbi optuzuju za genocid, a Srbi su procentualno imali veci broj civilnih zrtava.

  Zbog toga, kada mi neko od Srba kaze da smo u ovom ratu dobro prosli, ja se nasmijem. Prosli smo bolje nego u 2. svjetskom ratu (900. 000) ili u 1. svjetskom ratu (1. 1 milion od ukupno 1. 3 miliona). Eto, u zadjem ratu smo bili tehnicki najmocniji, ali smo ostali glupi pa smo dozvolili da nas muslimani kolju po Gorazdu i
  Sarajevu, najvecoj gradskoj klaonici u 20. vijeku.
  borci- 4622 - 04.03.2006 : Aco Lazic Bratunac - best (0)

  Treba ostati


  Rade, ispade ti veći Srbin od svih nas, nema ratišta gde nisi bio i sve znaš najbolje. Trebao si ostati ovdje sa nama da gradimo našu Republiku Srpsku, da smo mi svi otišli nakon rata i ostavili Turcima ovo naše zemlje šta bi bilo.

  Ja sam ratovo i ništa nisam dobio, osim metka u kičmu i sad sam u kolicima. Ipak, i ovakav bih ponovo gino za srpstvo i ne bih nikuda otišao. Mogao si Rade da odeš u neku od pravoslavnih zemalja, a ne baš kod naših neprijatelja fašista Amerikanaca, oni nam nisu ništa manji neprijatelji od Turaka i ustaša.
  borci- 4604 - 04.03.2006 : Rade - best (0)

  Brate Srbine


  Brate Srbine!!!

  Bog ti ti mio na pomoći bio, vazda milo na krilu nam bilo!!!
  Da te Bog poživi i svu braću Srbe!!!

  Bogu milom hvala kad smo se ocistili onih pogani kao sto je bila ta nula zvana pice i ono sto narodni pjesnik kaže "Oj Cetinje čast ti svaka kad si čisto od Turaka!" , samo da nas Bog nije kaznio da imamo joju i njegove satelite izdajnike, pa da i našu Vogošću očistimo od baliluka koji se počeo kotiti kao krompirova zlatica.

  Ali Jevreji su se pozdravljali "Dogodine u Izraelu", i dočekali su, pa im sada ni milijarda džihadlija ni pera ne može odbiti.

  Tako ćemo i mi, ako Bog da opet napraviti našu Srbiju u Karlovcu, samo dok se ove belosvetske gnjide o svom jadu zabave. Imaju onu Kvebek, Luizijanu, Teksas, Novi Meksiko, Korziku, pa kad se kod njih zakoleba, njima nece biti bitni bečki konjušari i ovaj srpski otpad zvani muslimani, bošnjaci, ili kao se već zovu, ni sami ne znaju, mi ćemo samo da usetamo, onako više paradno u ove sada okupirane gradove i na Karlovcu da granicu napravimo!!!

  I na kraju, zaboravio sam da kažem onom ustaši što kaže da je iz Karlovca, dok sam bio tamo na Koranskom mostu i pratio ustaške pokrete po Karlovcu, ostala mi je jedna pjesma koju je u svom dvoristu pjevao izvjesni Jure:

  Nema vojske, nema garde
  bez Mladića i kokarde!

  Idi na stranu - |1|2|