fix
Logo
fix
Nalazite se na Rat1992-3_SARAJEVSKA_LPBR
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
Za pregled svih najnovijih poruka kliknete ovdje

3_sarajevska_lpbr- 102020 - 23.02.2018 : Vladan Damjanovic Zvornik - best (0)

Potražujem vojne oznake radi kolekcije


Potražujem vojnu oznaku Rajlovačke brigada, Ilidžanske brigade, Igmanske brigade ili neka druga jedinica VRS, zarad kolekcije... Imam 16 godina i planiram da napravim neku knjigu sa svim oznakama SRK.
3_sarajevska_lpbr- 101245 - 23.09.2017 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

Parastos poginulim borcima 3. sarajevske pješadijske brigade


3_sarajevska_lpbr- 101201 - 10.09.2017 : Vogošćanin Pravi VogoŠ'a - best (3)

Parastos poginulim borcima 3. sarajevke lake pješadijske brigade


Održan prvi parastos za naše poginule borce. Cijela ceremonija je protekla u najboljem redu, sve do samog kraja! A onda na scenu stupaju neki članovi organizacije vetrani rata!

Veterani Odbrambeno Otadžbinskog rata, razočarali! U svakom žitu ima i kukolja, pa tako i u našoj mladoj državi! Veterani rata, koji su poznati da su samo tamo gdje se jede i pije, dali su mi obečanje da če se maksimalno uključiti u ovu organizaciju. Osim što nam nisu pomogli, napravili su još jedan nedopustiv korak! PREŠLI SU CRVENU LINIJU, u toku ceremonije žustro su napali i vrijeđali članove organizacionog odbora, jer je neko u svom govoru kritikovao njihovu organizaciju!

Neka im to služi na čast!
3_sarajevska_lpbr- 101171 - 08.09.2017 : Aleksa Beograd - best (7)

Parastos junacima 3, SPB


Kada su ranog proleća, te daleke 92. godine, stali rame uz rame oni bejahu očevi i majke, sinovi i ćerke, braća i sestre. Beše među njima radnika i seljaka, profesora i đaka, kadija i sudija, dobrih domaćina, skretničara, vozača, studentarije, manguparije, romanijskih gorštaka i ostale sarajevske raje.

Kada rame uz rame stadoše brat do brata, drug do druga, imadoše jedan zajednički cilj, da sačuvaju svome narodu osnovna prava na slobodu, prava na život, porodicu i jezik.

Stadoše da odbrane svoju kuću, svoju njivu, svoju šljivu, svoju rodbinu i sudbinu...

Poučeni bolnim iskustvom iz predhodnih ratova, ne želeći da dozvole da se i sa njima desi ono što se u prošlosti dešavalo njihovim precima, zbiše se u redove i organizovaše otpor nepravdi i bezumlju.

Kada stadoše jedan uz drugog brat do brata, drug do druga, spašavajući gole živote svojih porodica organizovanost i snaga naše vojske poče da raste iz dana u dan. Znali su da brane i iza sebe imaju vekove postojanja i grobove predaka u surovoj bosanskoj zemlji. Znali su da brane crkvu i veru Sv. Vasilija Ostroškog i Sv Petra Sarajevskog... Znali su da brane zemlju Stefana Kotromanića i Gavrila Principa... Znali su da brane jezik i pismo Alekse Šantića, Filipa Višnjića, Petra Kočića, da brane lik i delo Ive Andrića i Meše Selimovića...

Znali su da će od onog trenutka, kada budu sagnuli glavu i odustali od svoje pravedne borbe, svaka žrtva biti uzaludna, svaka rana biti dosoljena a grobovi predaka postati zarasli i neokađeni. Znali su da će utihnuti školska zvona i dečija graja i da Sunce u izlasku neće sijati njihovom narodu na ovom prostoru.

Hvala im što nisu pognuli glavu i ustuknuli pred silom i nepravdom, vec su svojim žrtvama rasutim po poljima i brdima širom BiH sačuvali naše gole živote, pravdu i slobodu za naš narod. Sačuvali su veru i nadu u opstanak našeg naroda na ovim prostorima...

Kada su ih po memljivim zemunicama grizla gamad i pacovi, kada su svoje zdravlje i najbolje godine života ostavljali po zabitim gudurama i beskrajnim šumama, gde su osim neprijateljskih kuršuma sipali po njima i sneg i led i vatra i bol, znali su da imaju jedan zajednički cilj i na tome im neizmerno hvala...

I sada, dok stojimo ovde pred njihovim večnim kućama, na budućem svetilištu nas i generacija koje dolaze, njihovi jednoobrazni domovi nam ukazuju na jačinu zajedništva i žrtve koju dadoše za nas i za buduća pokolenja. Uz duboki naklon i pijetet našim herojima stojimo i tužni i ponosni na trenutak kada u našim srcima uz počast i zahvalnost osetimo neizmernu slobodu i lepotu ovozemaljskog života koju nam naši junaci podariše.
3_sarajevska_lpbr- 101169 - 07.09.2017 : Sokolac Sokolac - best (0)

Parastos poginulim borcima 3. sarajevske brigadep


Parastos poginulim borcima Treće sarajevske pješadijske brigade održaće se u subotu, 9. septembra, na groblju srpskih boraca, Mali Zejtinlik, sa početkom od 12:00 časova.
3_sarajevska_lpbr- 101153 - 04.09.2017 : Aleksa Beograd - best (0)

Za Natasu Špirić


Na žalost, organizovanog prevoza iz Beograda neće biti. Za više informacija javi se na moju mail adresu koja je poznata administratoru sajta. Pozdrav.
3_sarajevska_lpbr- 101149 - 03.09.2017 : Natasa Spiric Novi Banovci - best (0)

Prevoz do Sokolca


Molim vas interesuje me imali neki organizovani prevoz iz Beograda do Sokolca ili znate da neko ide da bi me povezao.
3_sarajevska_lpbr- 101131 - 29.08.2017 : Aleksa Beograd - best (8)

Parastos poginulim borcima 3. sarajevske pješadijske brigade


U subotu 09. 09. leta gospodnjeg 2017. godine na srpskom vojničkom groblju će se uz zvuk zvona sa crkve Sv. Petke, koja se nalazi unutar kompleksa "Mali Zejtinlik" na Sokocu i uz miris tamjana, umilni glas sveštenih lica i svetlost upaljenih voštanih sveća biti održan parastos za sve poginule borce Treće sarajevske pjesadijske brigade.

Uz duboko poštovanje žrtvama, veru i nadu, preživeli borci ce odati počast svojim saborcima, prijateljima, rodbini...

I dok romanijski vetar bude svojim ozbiljnim, septembarskim hukom parao grudi i isterivao po neku suzu iz očiju prisutnih, šaljući im poruke koje će uz volšebni prizor jednoobraznih grobova biti poslate budućim pokolenjima da se nikada više ne ponovi niti zaboravi ono što se desilo našem narodu, u srcima prisutnih će da oživi misao o velikoj zahvalnosti i dubokom poštovanju prema svim žrtvama.

Nakon parastosa i počasti poginulim borcima u crkvi Sv. Ilije (Romanijska Lazarica) će biti održana svečana akademija gde će uz govore velikana i boraca 3. SPB biti organizovano druženje svih prisutnih uz ručak u parohijskom domu.

Uz veru da će prvi parastos nakon 25 godina od osnivanja 3. SPB prerasti u tradiciju i uz nadu da će buduća pokolenja umeti da istraju u razumevanju i podršci onima koji najlepše godine života ostaviše braneci gole živote i razvijajući korake ka slobodi i pravdi za sopstveni narod i pijetetu i naklonu ka svim grobovima na "malom zejtinliku" pozivamo sve ljude dobre volje da svojim prisustvom odaju veličaju ovaj događaj.

Organizacioni odbor
3_sarajevska_lpbr- 101115 - 26.08.2017 : Vogošćanin Pravi VogoŠ'a - best (1)

Parastos poginulim borcima 3. sarajevske pješadijske brigade


Mi znamo sudbu i sve sto nas čeka,
No strah nam neće zalediti grudi!
Volovi jaram trpe, a ne ljudi-
Bog je slobodu dao za čovjeka.

Snaga je naša planinska rijeka,
Nju neće nigda ustaviti niko!
Narod je ovi umirati sviko,
U svojoj smrti da nađe lijeka.

Mi put svoj znamo, put Bogočovjeka,
I silni kao planinska rijeka,
Svi ćemo poći preko oštra kama!

Sve tako dalje, tamo do Golgote,
I kad nam muške uzmete živote
Grobovi naći boriće se s vama!

Ovako je Aleksa Šantić u svojoj pjesmi opisao borbu srpskog naroda protiv vjekovnih neprijatelja! Ali, naši neprijatelji su otišli korak dalje, pa je srpski narod u svoju slobodu ovoga puta morao da utka i živote svojih "ŽENA". Krajem dvadestog vijeka nad srpskim narodom nadvila se velika opasnost i prijetnja za opstankom na prostorima BiH.
Istorija se ponavljala! Srpski narod na tim prostorima ponovo je satanizovan. Neprijatelj višestruko brojčano jači prisilio nas je da u svoje redove mobilišemo sve vojno sposobne, pa su i naše "ŽENE" uzele oružje da brane svoju nejač!

Danas, zahvaljući hašim hrabrim borcima, imamo mir, dostojanstvo i slobodu Republike Srpske!

Poginulim herojima, nikada se nećemo moći odužiti, ali možemo se pokloniti nad njihovim grobovima, pomoliti se za njihovu duš i zahvaliti što su položili svoje živote za našu mirniju, bolju i ljepšu budučnost.

Herojska, 3 Sarajevska pješadijska brigada, bila je jedan od najjačih neprobojnih bedema, pred višestruko jačim neprijateljom, zbog čega je morala da utka 452 života u temelje Republike Srpske!

Bivša komanda ove brigade, u znak zahvalnosti, odlučila je da održi parastos za sve svoje poginule borce. Parastos će se održati 9-og septembra 2017 godine, na groblju u "Malom Zejtinliku", Sokolac, Republika Srpska.

Putem ovog našeg sajta, želim da Vas obavijestim i pozovem, da svi Vi koji ste u mogučnosti da dođete na parastos, bez obzira kojoj ste brigadi pripadali, da tog dana prisustvujete na parastosu i poklonite se našim palim herojima!

Vječna slava za 452 poginula heroja 3. Sarajevske pješadijske brigade!
3_sarajevska_lpbr- 94787 - 11.01.2016 : - best (0)

Milutin Fuštar


Jedna mala ispravka. Milutin Fuštar je teško ranjen na jedno desetak dana prije 26. 07. 1993. godine, zato što mu je Boro išao u posjetu u bolnicu Žica. Odatle je prebačen na VMA, gdje je podlegao od teških rana kad su mu javili da je Boro poginuo. Izvinjavam se što ne znam tačan datum.
3_sarajevska_lpbr- 88521 - 05.02.2014 : - best (0)

Poginuli borci sa Hotonja


Poštovani gospodine,

možete li mi poslati spisak poginulih boraca sa Hotonja? Interesuje me i zašto ih nema na spisku boraca Vogošćanske brigade.
3_sarajevska_lpbr- 88049 - 09.01.2014 : Vozac Autobusa Pale - best (0)

Vozač autobusa


Vozač autobsa se nalazi na Palama i možete stupiti sa njim u kontakt putem telefona 066010606.
3_sarajevska_lpbr- 87519 - 06.12.2013 : Nataša Ignjatić Prnjavor - best (0)

Barikada u Ljubini


Molim Vas g. Željko da ukoliko nešto više znate o barikadi u Ljubini 19. 07. 1992. godine, koja je postavljena od strane muslimana i docekala 110 kamion i vojnički autobus sa porodicama koje su išle na sahranu u Ilijas (povodom pogibije braće Marković) i imate kakva saznanja vezana za ovaj slučaj da me oplemenite i dušu umirite.

Moj otac Jovan Nikolić je bio u pratnji i mi smo trebali biti u tom autobusu, na sreću ili sudbinu izbjegli smo taj događaj... Upravo se uvjek o tome pričalo: o izdaji sa naše strane, o dnevniku koji je pronađen pri padu Misoče i jos nekim dokumentima koji bi rasvjetlili ovaj slučaj, a koji su misteriozno nestali iz Vojne policije Ilijaš.

Bila bih vam zahvalna kad bi bilo šta novo saznala.
Unaprijed zahvalna!
3_sarajevska_lpbr- 84109 - 03.04.2013 : Vidoje Crnogorac Pale - best (0)

Ispravka podataka za poginule borce 3. sarajevske lpbr


Poštovani,

Primjetio sam da na spisku 3 sarajevske brigade postoje greške koje treba provjeriti i ukoliko zaista postoje ispraviti ih i to:

1. Pod rb. 145 Damjanović Sretko upisano je da je zarobljen, a kolko znam živ je i ne bi trebao biti na spisku poginulih boraca.
2. Pod rb. 318 i 319 Kašiković i Rašević Đorđe datum pogibije isti, da se možda ne radi o jrdnom čovjeku.
3. Pod rb, 420 i 421 Đurđič Milorad i Miroslav da se možda ne radi o jrdnom čovjeku.
4, Pod re. 178 179 Vrančić Ramčić Mladen, da se možda ne radi o jednom čovjeku.
5, Pod rb, 262 i 263 Radičević i Vidičević Ranko, da se možda ne radi o jednom čovjeku.
6, Pod rb, 284 i 285 Konić i Panić Novo, da se možda ne radi o jednom čovjeku.
3_sarajevska_lpbr- 84064 - 01.04.2013 : Vidoje Crnogorac Pale - best (0)

Ispravka podataka


Poštovani,

Potrebno je ispraviti sljedeće podatke:

1. Kovač Milorad pod rednim brojem 26, a treba da stoji Miodrag

2. Bojić Ranko, vodi se kao nestali, a pronađen je i sahranjen.
Poginuo je na Žući, zajedno sa Miodragom.

3. Đurašinović Miroslav, vodi se kao nestali, a pronađen je i sahranjen.
3_sarajevska_lpbr- 82903 - 22.02.2013 : Srpski Heroji Sokolac - best (1)

Ispravka podataka


Dragi gospodine Željko,

Molio bi gospodina Željka da ispravi podake o sledećim borcima:

Pravo ime borca sahranjenog u 19. redu je Bogdan (Radoslav) Đajić poznat kao Boro. Boro Đajić je poginuo 27.07.1993. godine, zajedno sa Markom Radonjom koji je takođe iz Hotonja.

Druga ispraka se odnosi na datume pogibije Bora Đajića i Milutina Fuštara.

Milutin Fuštar je teško ranjen 26. 07. 1993. godine.

Tačnost ovih mojih podataka je 100% jer sam bio sudionik tih događaja.

Pozdrav za vas i sve borce 3. sarajevske brigade!
3_sarajevska_lpbr- 80854 - 25.12.2012 : Neko Banja Luka - best (1)

Spisak poginulih 3.spbr


Spisak poginulih postoji uredan, evidentirana sva imena sa tačnim datumima rođenja i pogibije. Štampana je knjiga sa tim spiskom doduse u par primjeraka. Napravljna je spomen soba sa urezanim imenima naših boraca. Možete samo zamisliti koja je to tuga kad čovjek to vidi. A sva ratna dokumentacija što se tiče poginulih se nalazi u Ministarstvu za boračko-invalidsku zaštitu u Vladi RS. Ako vam trebaju neki posebni podaci nije problem.
3_sarajevska_lpbr- 72022 - 27.07.2012 : Neso Markovic Sokolac - best (1)

Ispravka podataka


3_lpbr 71636-od 14. 07. 2012. Željko Tomić Sokolac

Poštovani gospodine Željko,

U cilju prezentovanja tačnih podataka poginulih boraca, na spisku sam primjetio i par grešaka, pa ću ih ovim putem predstaviti: Pod rednim brojem 38. ispravka prezimena Muzarak Boško je Mizdrak Boško, broj 61. ispravka datuma pogibije Bogojević Zoran-Heto (poginuo na Žuči prema Humu u vrijeme odlaska smjene 02. 06. 1992. a ne 02. 07. 1992. jer je u to vrijeme Žuč bila pod kontrolom Armije BiH. Pod brojem 337. ispravka datuma pogibije Đuričić Nebojša 13. 10. 1994. Moševićko brdo, a ne 13. 01. 1994. godine.

Pozdrav za Vas i sve Srpske borce!
3_sarajevska_lpbr- 71880 - 22.07.2012 : Neso Markovic Sokolac - best (1)

Milošević Gojko


Veza tekst 3_sarajevska lpbr-br. 71764 od 17. 07. 2012. a koji je napisao Vogošćanin Pravi - Vogošća. Borac kojeg navodiš kao Milošević ????- konobar u hotelu Biokovo je Milošević Gojko koji je jedno vrijeme bio podstanar kod mog strica, a prije toga je stanovao u tom hotelu. Bio je neoženjen i porjeklom je iz Gacka. To je sve što znam o njemu, a možda će neko na osnovu ovih mojih podataka znati nešto više.


Pozdrav za sve Srpske borce !
3_sarajevska_lpbr- 71838 - 21.07.2012 : Marko Marjanovic Bratunac - best (0)

Marjanović Luka


Marjanović Luka je poginuo u Mrkovićima, a Mrkovići pripadaju opštini Centar, a na Starom Gradu!
3_sarajevska_lpbr- 71764 - 17.07.2012 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (3)


Poginuli borci Vogošćanske brigade do dana 19. 07. 1993. godine

1. Amidžić Srđan
2. Bijeljanin Mirko, komandant Krivoglavačkog bataljona
3. Botić Cvjetko
4. Babić Trifko
5. Bogojević Zoran
6. Batić Kosta
7. Bajić Damir
8. Bosiljčić Sreto
9. Grujić Rajko
10. Grujić Đorđo
11. Gluhović Goran
12. Gračanin Borislav
13. Gračanin Drago
14. Hart Božo, k-dir čete
15. Jeličić Zoran
16. Jocić Brane
17. Jović Željko
18. Janjić Dragislav
19. Koprivica Milinko
20. Koprivica Srpko
21. Kuzman Petar
22. Kerović Predrag
23. Kovačević Živojin
24. Koprivica Milan
25. Kenjić Drago
26. Kovač Milorad
27. Kujundžić Dragan
28. Lalić Nebojša
29. Lalić Miladin
30. Lalić Živan
31. Lalić Dejan
32. Lalović Nedeljko
33. Lučić Ilija
34. Mitrović Pejo
35. Močević Rade
36. Močević Neđo
37. Milošević Neđo
38. Milošević Aleksandar
39. Marković Željko
40. Marković Anđelko, komandant Žučke linije odbrane
41. Musić Miladin
42. Miličić Zoran
43. Miličić Dragan
44. Milović Tomo
45. Makić Vlado
46. Manojlović Nada
47. Mizdrak Boško
48. Nešić Kosta
49. Palangetić Slaviša
50. Pajdaković Kamenko
51. Rašković Đorđe
52. Rosić Zoran
53. Radić Boro, komandant Specijane jedinice
54. Radić Đorđo
55. Subotić Goran
56. Sajlović Spasoja
57. Stojanović Slavko
58. Simić Slaviša
59. Savić-Perović Ratko
60. Starčević Radenko
61. Smiljanić Rajko
62. Simić Zoran
63. Savić Radovan
64. Starčević Nedeljko
65. Škrkar Željko
66. Škrkar Milorad
67. Trifković Slavko
68. Tomić Krsto
69. Torbica Andrija
70. Teodorović Mišoš
71. Vidaković Đorđo
72. Vidičević Ranko
73. Vučković Radovan, k-dir čete
74. Zorić Milorad, k-dant bataljona
75. Žarković Draginja
76. Žarković Predrag

Na ovom spisku nedostaju:
1. Blagovčanin Brane
2. Kondić Branislav
3. Ožegović Ostoja
4. Milošević Gojko - porjeklom iz Gackog, bio je konobar u hotelu Biokovo

Nestali borci:

1. Aćimović Aleksandar
2. Bojić Ranko
3. Đurašinović Miroslav
4. Perić Slobodan
5. Starčević Siniša.


Umrli borci:

1. Čolaković Mirko
2. Kakuća Dragutin
3. Koprivica Goran
4. Milišić Danilo
5. Prorok Vidoje


Na spisku umrlih nedostaju:

1. Milošević Petko
2. Bundalo Mladen


Pravi,

hvala ti na spisku, on je zlata vrijedan! Ipak, molio bih te da ga još jednom prekontrolišeš jer si imao dosta grešaka u kucanju.
3_sarajevska_lpbr- 71715 - 16.07.2012 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

Spisak poginulih boraca Vogošće, Rajlovca i Koševa


Kao prvo, odmah da vam kažem da sam dodao Nebojšu Špirića na Spisak poginulih boraca opština Vogošća, Rajlovac i Koševo.

Kao drugo, niko na ovom mjestu ne postavlja pitanje da li Špiro treba ili ne treba da bude na ovom spisku! On je poginuo u akciji koju su organizovale jedinice VRS, i samim time to ga čini poginulim borcem, slava mu i čast!

Međutim, stvari su opet otišle krivim putem! Umjesto da kukamo i da se žalimo da nas država zapostavlja, treba preuzeti stvari u svoje ruke i nešto promjeniti. Za početak bi bilo dobro pronaći gdje se nalazi Boračka organizacija za opštine Vogošća, Rajlovac i Koševo, koja je i napravila ovaj spisak. Zatim im treba pokucati na vrata i objasniti da su izostavili čitav niz boraca, uključujući Dragana Šorka, Nebojšu Špirića a nekima su imena napisana tako da je veoma teško zaključiti o kome se radi. Primjera radi, za mene ime "Čarković Predrag" nije značilo ništa dok sam ga kucao i da mi Vogošćanin Pravi nije rekao da se radi o Božuru ja to nikada ne bih shvatio.

Evo rješenja naših problema! Ja ću uskoro na ovoj stranici da izbacim sve ispravke koje sam ja primjetio prilikom kucanja, ali i one koje ste vi napravili. Pokušaću da podatke koje ste mi vi dostavili uporedim sa podacima koje imam iz spomen soba širom Republike Srpske, tako da budemo 100% sigurni da ste i vi u pravu.

Još jednom hvala onima koji se trude da ispravimo ovaj spisak.

Evo i malog objašnjenja kako su nastali ovi spiskovi! Pošto većina opština nije imala uredne evidencije, a pogotovu one iz opština Srpskog Sarajeva koje su predate muslimanima nakon Dejtona, zatraženi su podaci iz spomen soba a zatim su ažurirani na razno-razne načine. Upravo zbog toga imamo slučajeva da se neki borac vodi i na tri do četiri opštine, a drugi se uopšte ne vode na tim spiskovima. Znači, ne radi se o diskriminaciji nego o rupama u sistemu.

Boračka organizacija je svjesna da ima jako puno grešaka u podacima i boraca koji nedostaju u spiskovima. Zbog toga je najavljeno ponovno štampanje ove knjige, što znači da se mora dosta raditi na prečišćavanju postojećih podataka. Ovo je jedinstvena prilika i za vas da pomognete kompletiranju ovog projekta.

Napominjem još jednu stvar. Za razliku od svih ostalih organizacija, Boračka organizacija za opštine Vogošća, Rajlovac i Koševo nema podataka o mjestu pogibije ni za jednog svog borca. Međutim, zahvaljujući podacima boračkih organizacija za druge opštine, ja sam uspio da sakupim podatke za neke borce.

Zbog toga, učinite nešto da se stvari promjene na bolje!

Za one koji još uvijek nisu vidjeli spisak poginulih za ove tri opštine: na njega možete otići ako kliknete OVDJE.

P. S. Pozitivno u svemu ovome je da nisu svi spiskovi tako loši kao vogošćanski. Primjera radi, ilijaški spisak ima dosta dobre podatke jer su, kako se meni čini, njegovi autori koristili podatke koje je u toku rata sakupljao Velimir, a možda čak i njegovu knjigu "Ilijaški Nemanjići".
3_sarajevska_lpbr- 71700 - 16.07.2012 : F-16 Brioni Vogošća - best (0)

Ispravke


Par ispravki teksta poginulih boraca:

 • Dragan Šorak nije poginuo 1. januara 95. , nego tek na jesen iste godine u akciji u Krajini.

 • Borac pod 360 je Šević Dragoja, a ne Šebić. Stariji čovjek sa brkovima, koji je cijeli rat (do pogibije) proveo na liniji Ugorsko.
 • Siniša Simatović je išao sa mnom u školu jedno kratko vrijeme. Vidio sam ga na Orliću u jesen 92. godine dok je razvlačio telefonsku vezu na novoj liniji. Ni malo se nije pazio snajpera, slobodno je šetao. Kad sam ga upozorio da malo pripazi, on mi je odgovorio da u ratu nije ništa ukrao i da njega snajper neće. Nakon par mjeseci sam čuo da je poginuo od snajpera u kasarni u Rajlovcu. Možda bi to mogao da bude 24. januar 93. što znači da je greška u godini, jer naravno u januaru 92. nije još bilo rata u Sarajevu.

 • Živan Lalić je poginuo 28. 08. 92. , a ne 93.
 • Tomo Milović nije poginuo 1. maja 93. , nego u oktobru 92.

  Toliko za sada. Pozdrav!

  RE: Ispravke


  A šta drugo da ti kažem sem da su sve ove greške koje si naveo ujedno i greške u evidenciji BORS-a. Na ovom spisku Dragana Šorka uopšte nema - ja sam ga dodao kada sam primjetio da je došlo do greške. Greška u datumu njegove pogibije je moja jer nisam znao tačan datum pogibije kada sam ga dodavao u Virtualno groblje.

  Šević Dragoja je unesen u spisak dva puta - jednom kao Šević a drugi put kao Šebić. Na meni je bilo da odlučim kojeg da unesem (jer sam primjetio da se radi o duplikatu) i ja sam naravno - pogriješio.

  Izgleda da je BORS-o spisak za područje vogošće pun grešaka!
 • 3_sarajevska_lpbr- 71673 - 15.07.2012 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

  Greške u informacijama


  Željko, onako na brzinu sam prošao kroz spisak koji si postavi i primjetio da ime nekih sitnih grešaka. Pošto si tražio od nas da ti pomognemo u ispravkama ako uočimo greške, ja ću ti poslati ovo što sam sada primjetio.

 • Nema informacije za moga pokojnog oca koji je poginuo 23. 05. 1992. godine.

 • Nema upisanih imena poginulih iz MUP-a koji su se borili rame uz rame sa vojskom, pa tako nemaš imena naših heroja, Špirić Nebojša-Špiro, Radenko Krčo itd...

 • Za Božura stoji da se preziva Čarković umjesto Žarković
 • Jeličić Zoran je poginuo 92. a ne 93. kako je tu upisano
 • Umjesto Tešanović Radivoje, treba da stoji Tešendić
 • Manojlović Nada je poginula u operaciji "Prsten" jula 93. godine
 • Cvijanović Novak nije umro, on je poginuo u saobraćajnoj nesreći na dijelu puta kod fabrike, vozeći velikom brzinom na mjestu koje je stalno gađao muslimanski snajper.

  Na spisku nema ni Srđana Amidžića-Điđe, koji je poginuo 19. 7. 1992. godine, a pripadao je Vogošćanskom bataljonu. Mjesto pogibije je Ljubina, Semizovac.

  To su neki detalji koje sam ja primjetio. Sada ti napiši nama kako da upišemo greške koje primjetimo a da to što primjetimo napišemo tako da tebi bude jednostavno da nađeš grešku i popraviš je!

  RE: Greške u informacijama

  Pravi,

  Kao prvo, hvala što si pregledao spisak. Sve greške koje si nave su posledica štamparskih grešaka u knjizi, uključujući i Božurovo prezime.

  Što se tvoga oca tiče, njega nema u knjizi i ta nepravda mora da se ispravi. Ne znam koja je procedura, ali ja ću svakako da označim sve ove greške i da se potrudim da iste dostavim nadležnim organima.

  Što se Nebojše Špirića tiče, ja sam mislio da je on bio u Semizovačkom bataljonu a ne u MUP-u. Borci MUP-a nisu u ovom spisku.

  Da li neko zna u kojoj spomen sobi se nalazi Nadina slika? Ja mislim da sam je negdje vidio, a slikao sam i zidove svih spomen soba od Višegrada do Sokoca, tako da vjerujem da imam i njenu. Ovo pitam zbog toga što ispod njene slike sigurno piše tačan datum pogibije.

  Ispravke je najbolje dostavljati na ovaj način, tj. ukoliko upišete tekst. Za mene nije problem da ih kasnije uklonim.

  Za tebe, i još par osoba sa kojima sam u kontaktu, ću imati jednu molbu: Poslaću vam jednu formu za unos podataka, a vi ćete označiti sve borce koji su pripadali Vogošćanskoj, Rajlovačkoj i Koševskoj brigadi, tj. kasnije bataljonu. Posebno je važno da ustanovimo tačan datum formiranja 3. sarajevske brigade, koji ja još uvijek ne znam.

  Molim te da mi upišeš tačan datum rođenja tvoga oca, kao i mjesto rođenja.

  Još jednom hvala na komentaru. Ispravke ću da napravim odmah.

  Sa poštovanjem,
  Željko
 • 3_sarajevska_lpbr- 71636 - 14.07.2012 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

  Poginuli borci opština Vogošća, Rajlovac i Koševo


  U toku Odbrambeno-otadžbinskog rata 3. sarajevska brigada je imala 451 poginulog i nestalog, kao i jednog zarobljenog (Damjanović Sretko) koji je zbog nečega ušao u spisak BORS-a.

  U ovu evidenciju su uračunate opštine Vogošća, Rajlovac i Koševo, tj. zona odgovornosti 3. sarajevske brigade, ali i žrtve koje je ovo područje imalo dok su postojale tri samostalne brigade.

  U evidenciji BORS-a, koju ja posjedujem, ne postoji način da se razdvoje žrtve po opštinama tj. po bataljonima.

  Simatović Siniša i Čemo Stanimir, prva dva borca na spisku, imaju pogrešne datume pogibije. Greška je u evidenciji Boračke organizacije, ne kod mene.

  Borci koji su umrli nakon rata od posledica ranjavanja takođe se računaju kao žrtve rata.

  U svojoj evidenciji raspolažem i sa mnogo drugih podataka: ime oca, datum rodjenja, mjesto rođenja... ali ih na ovom mjestu namjerno nisam objavio.

  Ukoliko primjetite da neki borac nedostaje, ili grešku u imenu, prezimenu ili datumu pogibije molim vas da mi to prijavite.

  Borce sam namjerno poredao po datumu pogibije, tako da možete da se prisjetite datuma kada su se desili neki događaji.

  Spisak poginulih i nestalih boraca za opštine: Vogo{}a

  R.b. Prezime (otac) ime Datum pogibije Mjesto pogibije Napomena
  1Blagovčanin Brane07.03.92
  2Avramović Jovica11.04.92
  3Tešanović Krsto03.05.92
  4Živković Jovo04.05.92nestao
  5Andrić Radomir04.05.92Stup, Ilidža
  6Pajdaković Milan04.05.92Hotonj, Vogošćanestao
  7Sikiraš Branko04.05.92nestao
  8Sikiraš Ranko04.05.92Grahovište, Vogošćanestao
  9Spasojević Milorad04.05.92nestao
  10Spasojević Ranko04.05.92nestao
  11Stevanović Milojica04.05.92
  12Vladušić Željko04.05.92nestao
  13Vladušić Ilija04.05.92nestao
  14Vladušić Jeremija04.05.92nestao
  15Vladušić Miloš04.05.92nestao
  16Bjelica Borislav09.05.92Zabrđe, Rajlovac
  17Kondić Branislav23.05.92Vogošća
  18Kuzman Petar25.05.92
  19Košarac Danilo26.05.92
  20Baričanin Pavle30.05.92Poljine, Vogošća
  21Gračanin Ranko30.05.92
  22Ikanović Đorđo30.05.92
  23Trifković Ljubisav30.05.92
  24Đokanović Milorad30.05.92
  25Šaraba Rajko02.06.92
  26Lemez Mlađen03.06.92
  27Milić Milorad04.06.92
  28Mlinar Momo04.06.92Rajlovac
  29Aćimović Aleksandar08.06.92nestao
  30Bojić Ranko08.06.92nestao
  31Bozalo Branko08.06.92Sarajevo, Vraca
  32Derikonja Kojo08.06.92Kromolj, Sarajevo Centar
  33Gračanin Borislav08.06.92
  34Gračanin Mirko08.06.92Slatinska ulica
  35Jagodić Rajko08.06.92
  36Koprivica Srpko08.06.92
  37Milošević Aleksandar08.06.92
  38Mizdrak Boško08.06.92
  39Ninković Jovan08.06.92umro
  40Petrović Slavko08.06.92
  41Radojević Duško08.06.92nestao
  42Starčević Siniša08.06.92nestao
  43Tambur Momčilo08.06.92
  44Vladušić Jovo08.06.92
  45Đurašinović Miroslav08.06.92Žuč, Vogošćanestao
  46Jović Blagoje11.06.92
  47Sikiraš Neđo11.06.92
  48Samardžić Dimitrije12.06.92
  49Cmiljanić Milan15.06.92Sarajevo, nestao
  50Brezar Ranko16.06.92Rajlovac
  51Blagojević Milorad18.06.92Kromolj, Sarajevo
  52Laban Saša18.06.92
  53Zorić Milorad18.06.92
  54Žugić Vojin19.06.92nestao
  55Jovanović Slavko19.06.92
  56Košarac Mile19.06.92
  57Škrkar Milorad19.06.92
  58Krstić Zdravko26.06.92Sarajevo, Vraca
  59Lukić Miljko26.06.92
  60Obradović Borka26.06.92Briješće
  61Bogojević Zoran02.07.92Žuč,Vogošća
  62Morc Nenad04.07.92
  63Knežević Drago09.07.92
  64Simeunović Đorđe13.07.92
  65Starčević Đorđe13.07.92
  66Janjić Dragislav18.07.92Sarajevo
  67Amidžić Srđan19.07.92Ljubina, Ilijaš
  68Jovičić Željko19.07.92Misoča, Ilijaš
  69Lalić Dejan19.07.92Semizovac, Ilijaš
  70Marković Željko19.07.92Žuč, Vogošća
  71Marković Marko19.07.92
  72Radić Boro19.07.92Ljubina, Srednje, Sarajevo
  73Šućur Goran20.07.92
  74Petrović Sreten28.07.92
  75Kovačević Velibor30.07.92
  76Nešić Kosta31.07.92
  77Rašević Delivoje31.07.92Sarajevo
  78Samardžija Jelenko31.07.92
  79Ćuković Rasko31.07.92Poljine, Vogošća
  80Milišić Danilo05.08.92umro
  81Mirković Bogdan05.08.92Pionirska dolina, Sarajevo
  82Močević Lazar05.08.92
  83Kukić Nenad06.08.92
  84Lopatić Vukan07.08.92Vogošća
  85Kuzman Mladen08.08.92VMA Beogradumro
  86Radojević Branko10.08.92
  87Rosić Zoran12.08.92
  88Ninković Mićo13.08.92
  89Tadić Ranko14.08.92Jagomir, Centar
  90Rajić Budimir16.08.92Semizovac
  91Rajić Predrag16.08.92
  92Rajić Spasoje16.08.92Semizovac
  93Subotić Mitar16.08.92
  94Grabovac Branislav20.08.92
  95Petrović Vojislav20.08.92
  96Zekić Zoran20.08.92
  97Miladinović Čedomir22.08.92
  98Hrkalo Nenad28.08.92Rajlovac
  99Lalić Živan28.08.92
  100Tambur Aleksa03.09.92
  101Kuzman Rajko04.09.92
  102Nikolić Željko04.09.92Užice
  103Suslovski Mihajlo06.09.92
  104Blagovčanin Željko07.09.92Vogošća
  105Ćebić Anđelko08.09.92Rajlovac
  106Popović Slavko10.09.92
  107Mijatović Momčilo11.09.92Žuč,Vogošća
  108Vojinović Novica15.09.92Doglodi, Ilidža
  109Đuričić Borko16.09.92Vogošća
  110Žarković Predrag18.09.92Orlić, Žuč, Vogošća
  111Arnautović Momčilo18.09.92Žuč, Vogošća
  112Mastilo Željko18.09.92
  113Pejanović Duško18.09.92
  114Tambur Vlado18.09.92
  115Vidaković Đorđo18.09.92Orlić, Žuč, Vogošća
  116Vuković Boro18.09.92Žuč,Vogošća
  117Bošković Slaviša19.09.92
  118Glavonjić Žarko21.09.92
  119Marković Anđelko21.09.92
  120Musić Miladin21.09.92
  121Starčević Radenko21.09.92
  122Babić Trifko22.09.92Žuč, Vogošća
  123Botić Cvjetko22.09.92
  124Bosiljčić Vojko28.09.92
  125Čolaković Borislav30.09.92
  126Cvijetić Sretko03.10.92
  127Rašević Branimir05.10.92Sarajevo
  128Rudić Petar05.10.92
  129Močević Kopija09.10.92
  130Đoković Božidar09.10.92
  131Božić Jefto10.10.92
  132Gavrić Slobodan14.10.92
  133Šavija Stojan14.10.92
  134Trkulja Dušan16.10.92
  135Nišić Drago17.10.92umro VMA Beograd
  136Sikiraš Veljko18.10.92Sarajevo, Centar
  137Košarac Mirko19.10.92Vogošća
  138Mihajlović Dimšo19.10.92
  139Đuričić Milomir19.10.92Vogošća
  140Terzić Špiro20.10.92
  141Škipina Vitko21.10.92
  142Košarac Srpko24.10.92
  143Radovanović Božo25.10.92
  144Ikanović Zoran30.10.92Vogošća
  145Knežević Jovo30.10.92
  146Đurić Milan06.11.92
  147Lalić Zoran07.11.92
  148Bejatović Predrag08.11.92
  149Erić Milan10.11.92umro
  150Glavonjić Jovo12.11.92
  151Kovačević Dragan12.11.92
  152Božić Neđo15.11.92Vogošća
  153Kelović Branko15.11.92
  154Đurović Miodrag15.11.92
  155Čubrilo Dragan15.11.92
  156Lukić Savan17.11.92
  157Petrović Ilija17.11.92
  158Tešanović Božidar17.11.92
  159Vučur Nikola19.11.92
  160Perić Slobodan22.11.92nestao
  161Božić Petar24.11.92
  162Šiljević Predrag24.11.92Toplik, Rajlovac
  163Grujić Rajko30.11.92Vogošća
  164Simeunović Dragan01.12.92Poljine, Vogošća
  165Šaraba Nenad01.12.92
  166Savić-Perović Ratko02.12.92
  167Antonijević Milorad05.12.92
  168Knežević Slavko05.12.92
  169Miličić Zoran05.12.92
  170Rajić Zdravko05.12.92
  171Starčević Vukašin05.12.92
  172Vasić Komljen05.12.92
  173Šepur Slavko05.12.92
  174Janković Milivoje07.12.92Otes, Ilidža
  175Kapetanović Boško07.12.92Krč,Semizovac
  176Rančić Mladen07.12.92
  177Vrančić Mladen07.12.92Otes, Ilidža
  178Damjanović Radoslav08.12.92
  179Erić Dragan08.12.92
  180Marković Mirko08.12.92
  181Mijatović Ilija08.12.92
  182Mišić Branko08.12.92
  183Nestorivić Risto08.12.92
  184Samardžić Nedeljko08.12.92
  185Trifunović Željko08.12.92
  186Vučković Darko08.12.92Žuč, Vogošća
  187Jeličić Zoran09.12.92
  188Mitrović Jovo09.12.92Žuč,Vogošća
  189Pajdaković Rajko09.12.92Žuč, Vogošća
  190Škrkar Željko09.12.92
  191Žarković Draginja10.12.92
  192Ćuk Zoran10.12.92Žuč, Vogošća
  193Savić-Perović Ratko11.12.92
  194Miličić Dragan12.12.92
  195Gluhović Goran13.12.92Žuč, Vogošća
  196Golijanin Momčilo13.12.92Kromolj
  197Močević Branko13.12.92Poljine, Vogošćaumro
  198Čolić Bogdan13.12.92Kromolj
  199Nišić Boško14.12.92
  200Simić Zoran14.12.92
  201Jocić Bane15.12.92Sarajevo, Vraca?mp
  202Piljić Momir15.12.92nestao
  203Blagovčanin Ratko18.12.92Vogošća
  204Vuković Ljubo18.12.92Dubovo,Vogošća
  205Špirić Blagoje19.12.92
  206Mijatović Ratko20.12.92
  207Lalić Miladin22.12.92
  208Bučevac Zoran23.12.92umro
  209Simić Slaviša23.12.92
  210Lalić Miroslav25.12.92
  211Lalić Miladin27.12.92
  212Terzić Branko29.12.92Hotonj, Vogošća
  213Frgonja Miodrag01.01.93umro
  214Stojanović Slavko01.01.93
  215Hrkalo Milorad04.01.93
  216Adžić Gojko07.01.93Zabrđe
  217Miholjčić Rajko07.01.93
  218Bunjevac Vaso11.01.93Krč,Semizovac
  219Lemez Dragiša11.01.93
  220Prorok Vidoje12.01.93Trešnjevicaumro
  221Lučić Milan19.01.93
  222Perić Rajko20.01.93Vogošća
  223Simatović Siniša24.01.93
  224Ždralo Milan27.01.93
  225Adžić Sreto27.01.93Zabrđe
  226Aleksandrović Borislav27.01.93
  227Joksimović Milenko27.01.93
  228Samardžija Goran27.01.93
  229Urta Ranko09.02.93Perivoj
  230Čemo Stanimir10.02.93
  231Đukanović Radislav15.02.93Nabožić
  232Đukić Dalibor16.02.93Nabožić
  233Močević Živko17.02.93
  234Trkulja Milorad03.03.93Poljine, Vogošća
  235Đorda Petar15.03.93Lukavica, Novo Sarajevo
  236Galinac Milenko17.03.93Hadžići
  237Krajišnik Dragan18.03.93
  238Tambur Dragan18.03.93
  239Samardžić Pero19.03.93Sarajevo, Sokolje
  240Njegovanović Velibor24.03.93
  241Cvijanović Novak07.04.93Vogošćaudes
  242Topalović Simo10.04.93
  243Borovčanin Milan11.04.93Sarajevo, Ilidža
  244Njegovanović Dragan16.04.93
  245Močević Slobodan26.04.93
  246Špirić Nebojša26.04.93Nabožić
  247Nešković Novica29.04.93Vogošća
  248Janković Rade30.04.93umro
  249Milović Tomo01.05.93
  250Urta Zdravko03.05.93Žuč
  251Močević Slavko10.05.93
  252Bulajić Pejo11.05.93Vogošća
  253Bajić Damir15.05.93Žuč,Vogošća
  254Lalović Nedeljko15.05.93Ugorsko,Vogošća
  255Pajdaković Savo26.05.93
  256Rajković Savo26.05.93
  257Božić Veselin12.06.93
  258Sailović Spasoja12.06.93
  259Ninković Zoran13.06.93
  260Šoja Zoran13.06.93
  261Radičević Ranko15.06.93
  262Vidičević Ranko15.06.93
  263Lontoš Stojan16.06.93
  264Draškić Vaso21.06.93Rajlovac
  265Lozo Rajko23.06.93
  266Hart Božo03.07.93Vogošća
  267Kovačević Živojin03.07.93
  268Kujundžić Dragan03.07.93
  269Lalić Nebojša03.07.93
  270Lučić Ilija03.07.93
  271Makić Vladimir03.07.93
  272Vučković Radovan03.07.93Vogošća
  273Mitrović Pajo04.07.93
  274Radanović Mihajlo05.07.93
  275Gorančić Dragan09.07.93nestao
  276Kuljanin Savo10.07.93Perivoj, Rajlovac
  277Džino Zoran18.07.93Zabrđe, Rajlovac
  278Manojlović Nada19.07.93
  279Čolić Ranko19.07.93umro
  280Velimirović Milovan21.07.93
  281Derikonjić Dragoslav22.07.93
  282Todorović Miroslav22.07.93
  283Kanić Novo23.07.93
  284Panić Novo23.07.93
  285Subotić Goran23.07.93
  286Torbica Andrija23.07.93
  287Janković Zoran25.07.93Perivoj, Rajlovac
  288Palangetić Slaviša26.07.93
  289Grujić Đorđo27.07.93Vogošća
  290Radonja Marko27.07.93Mrkovići, Sarajevo
  291Trifković Slavko27.07.93Golo brdo, Žuč, Vogošća
  292Đajić Bogdan27.07.93Žuč, Vogošća
  293Bratić Stojan28.07.93
  294Ćuković Miladin28.07.93
  295Jamina Milovan31.07.93
  296Kokotović Radomir31.07.93
  297Babić Sreto07.08.93Sarajevo, Ilidža
  298Tošović Milovan08.08.93
  299Fuštar Milutin12.08.93
  300Tomić Krsto15.08.93Vogišća
  301Šušić Drago03.09.93
  302Kojić Rasko05.09.93
  303Damjanović Nenad14.09.93
  304Dabarčić Milenko21.09.93umro
  305Andrić Srpko02.10.93nesreća
  306Vučetić Vule15.10.93nestao
  307Čolaković Mirko15.10.93umro
  308Trikić Mirko16.10.93
  309Pejić Aleksandar20.10.93Koševo, Sarajevo
  310Čebo Stojan20.10.93umro
  311Andrić Radivoje23.10.93
  312Koprivica Milan23.10.93
  313Okilj Slađan23.10.93Vis-Žuč
  314Adžić Radovan25.10.93
  315Pejović Goran25.10.93
  316Maunaga Srđan09.11.93Zubeta
  317Rašević Đorđe09.11.93
  318Rašković Đorđe09.11.93
  319Šikuljak Saša12.11.93
  320Koprivica Milenko20.11.93
  321Bijeljanin Mirko22.11.93
  322Lazić Slavko29.11.93Ilidža
  323Bošnjak Vojno16.12.93
  324Gračanin Radislav23.12.93Poljine, Vogošća
  325Adžaga Lovro27.12.93nestao
  326Bunijevac Ranko27.12.93
  327Gavrić Radenko27.12.93
  328Hreljić Iso27.12.93nestao
  329Močević Risto27.12.93
  330Negovanović Nedeljko27.12.93
  331Ognjenović Miljan27.12.93
  332Urta Željko29.12.93Perivoj
  333Lemez Ljubiša06.01.94
  334Radić Đorđe08.01.94VMA Beogradumro
  335Damjanović Vitomir09.01.94Solakovići
  336Božić Jovo28.01.94
  337Tešendić Radivoje16.02.94umro
  338Milošević Nada25.02.94
  339Tomić Milan25.02.94umro
  340Lemez Miloš15.03.94Rajlovacumro
  341Koprivica Goran03.04.94umro
  342Jovković Miloš05.04.94umro
  343Dukler Antun06.04.94
  344Kladić Slobodan06.04.94
  345Mandžo Branislav06.04.94
  346Marić Vojin06.04.94
  347Milošević Goran06.04.94
  348Mladić Slobodan06.04.94Ilidža
  349Simendić Miroslav11.04.94Hajde,Brgule
  350Kovačević Željko22.04.94Goražde
  351Topalić Branimir22.04.94Vogošća
  352Jovanović Rajko15.05.94umro
  353Močević Momčilo23.05.94
  354Buhač Rade27.05.94umro
  355Crnogorac Vojko18.07.94
  356Jozić Mijo01.08.94Lađevićinestao
  357Čelan Josip01.08.94Lađevački potok, Nišićinestao
  358Kovačević Božidar02.08.94Lađevići
  359Stojanović Branislav04.08.94Toljenik
  360Ćuković Miodrag05.08.94
  361Šević Dragoja12.08.94Ugorsko
  362Lazarević Milenko22.08.94Ilići,Nasići
  363Zaralo Mile22.08.94
  364Vuletaš Nenad07.09.94
  365Dragičević Zoran10.09.94bolnica Žica, Blažuj
  366Bandić Nebojša24.09.94
  367Bošnjak Božo04.10.94umro
  368Bošković Nenad08.10.94Krst,Nasići
  369Žigić Ahmed10.10.94Kruzi,Nabožić
  370Kokoruš Rajko10.10.94Kruza,Semizovac
  371Zekić Branko10.10.94Nabožić
  372Todorović Brane13.10.94
  373Vuković Đorđo13.10.94
  374Đuričić Nebojša13.10.94Moševićko brdo
  375Mladenović Dragan14.10.94
  376Krajišnik Velenko15.10.94
  377Malešević Dragan15.10.94
  378Tanasić Nenad18.10.94Jasen
  379Dragić Damir05.11.94Krst,Nasići
  380Tadić Risto05.11.94Nasićinestao
  381Grujić Neđo06.11.94Pionirska Dolina, Sarajevo
  382Nikolić Rajko06.11.94Hajde,Nišićka visoravan
  383Rajić Đorđo10.11.94Borije
  384Oplakan Relja12.11.94
  385Čolić Tihomir27.11.94Pionirska Dolina
  386Andrić Boris06.12.94umro
  387Vlahović Mićo07.12.94Treskavica
  388Kovačević Milenko26.12.94Ilidžaumro
  389Šljivić Dragan01.01.95
  390Gutalj Saja07.01.95umro
  391Ćodo Ilija10.01.95
  392Močević Ranko30.01.95Nišićka visoravanumro
  393Baričanin Rajko26.02.95Donje Biosko, Stari Gradumro
  394Govedarica Radovan15.03.95Zečija Glava, Stari Grad
  395Čolić Savo12.04.95Donje Biosko, Stari Grad
  396Borovčanin Milan19.04.95
  397Baričanin Vaso25.04.95Mrkovići, Stari Grad
  398Petrović Nedeljko28.04.95Ključ
  399Nović Petar01.05.95umro
  400Vidojević Obren05.05.95umro
  401Kapikul Mile29.05.95umro
  402Radonja Mitar29.05.95Vranješumro
  403Petković Ranko08.06.95
  404Repić Jovan11.06.95umro
  405Perišić Rado15.06.95Mali Jasen, Ilijaš
  406Rakić Milorad15.06.95Liga, Srednje, Ilijaš
  407Đukanović Ratko15.06.95
  408Cvijanović Vasilije16.06.95
  409Kovačević Zoran16.06.95
  410Marković Svetozar16.06.95Tvrđava, Stari Grad
  411Mišković Radislav16.06.95
  412Pilipćik Jurij16.06.95Moševićko brdo, Nišići
  413Spasojević Zoran16.06.95
  414Terzić Neđo16.06.95
  415Vanovac Staniša16.06.95
  416Zekić Milenko16.06.95
  417Rajić Vlastimir17.06.95
  418Rašević Nedeljko17.06.95Vogošća
  419Đurđić Milorad17.06.95
  420Đurđić Miroslav17.06.95
  421Terzić Goran19.06.95
  422Vuletić Nebojša20.06.95
  423Gorančić Cvijan21.06.95
  424Manojlović Borko21.06.95
  425Nikolić Dragan21.06.95
  426Todorović Milomir21.06.95
  427Šarenac Željko21.06.95
  428Andrić Rade25.06.95
  429Tošović Mlađen25.06.95
  430Mirković Stevo30.06.95umro
  431Trifunović Danilo04.07.95
  432Baričanin Bogdan17.07.95umro
  433Marjanović Luka26.07.95
  434Živković Zoran27.07.95
  435Adžić Jovan27.07.95Mrkovići, Stari Grad
  436Karišik Anđelko21.08.95Zečija Glava, Stari Grad
  437Lužajić Emil04.09.95Vogošća
  438Kosmajac Nikola05.09.95Hreša, Stari Grad
  439Opančić Krsto07.09.95nestao
  440Galinac Radenko10.09.95Vogošća
  441Pavlović Predrag28.09.95
  442Šorak Dragan29.09.95Sitnica, Mrkonjić grad
  443Topalović Slaviša05.10.95Ključ
  444Simendić Stojan12.10.95
  445Trifković Veseljko12.10.95Vogošća
  446Antić Velemir03.11.95Vogošća
  447Tešanović Milan29.11.95Ilijaš, Srednje
  448Trkulja Goran06.12.95
  449Mikić Milorad09.12.95umro
  450Mumalo Dragomir26.12.95umro
  451Elek Spasoje08.01.96umro
  452Krsmanović Mićan11.02.96umro

  Idi na stranu - |1|2|