fix
Logo
fix
Nalazite se na Sa1992- Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje
miodrag_lazic -104399 - 29.06.2020 : Nomad Srbija - best (0)


Ćerka doktora Lazića podnijela prijavu protiv lekara KC Niš: Traži kazne zbog nesavesnog lečenja svog oca od korone!


29. 06. 2020.
Vest da je porodica preminulog ratnog hirurga Miodraga Lazića podnela prijavu Ministarstvu zdravlja protiv Kliničkog centra u Nišu, uzbudila je srpsku javnost. Naime, u prijavi se tvrdi da pokojni doktor, koji je preminuo od korona virusa, nije bio adekvatno lečen.

Njegova ćerka Darja Todorović nije htela za Kurir da komentariše detalje, ali je rekla da će sve biti prikazano u procesu.

 • "Odmah da vas prekinem. Ne želim ništa komentarišem, a ne verujem da to želi ni porodica. Sve što bude bilo, biće u procesu", rekla je u kratkom razgovoru sa našim novinarom.

  Inače, prijavu je podnela njegova druga ćerka Nina Vujošević koja i sama radi na KC Niš. Ona u prijavi zahteva da se lekari u niškom Kliničkom centru koji su bili odgovorni za lečenje njenog oca "adekvatno sankcionišu" zbog "niza nepravilnosti, propusta i grešaka". Nina Vujošević je kao odgovorne za "nesavesno lečenje" njenog oca na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju, gde je i preminuo, označila direktorka te klinike R. J. i načelnika jedinice intenzivne nege na toj klinici D. Lj.

  Lazićeva ćerka u prijavi u koju je list imao uvid, navodi da su na Klinici za anesteziju, koja u vreme epidemije zbrinjava najteže kovid pacijente, postojale "očigledne greške u prijemu, lečenju i ophođenju prema njemu".

  Kao jednu od grešaka navodi da je po odluci R. J, prerano skinut sa respiratora, iako su anesteziolozi porodici govorili da "nije indikovano" da se to učini pre vremena. Doktor Lazić je stavljen na respirator 11. aprila rano ujutru, a skinut sutradan posle ponoći, što je uradio mladi anesteziolog, "sa specijalističkim stažom od par meseci, koga je R. J. poslao da to urad. Kao porodica pacijenta, pokušavali smo da utičemo da se ekstubiranje ne učini rano i ugrozi mogućnost oporavka, tim pre što je dr Lazić patio od teškog oblika klaustrofobije, koja je posledica više godina koje je proveo u ratovima kao lekar dobrovoljac, zbog čega nije mogao dugo da trpi kiseoničnu masku, što su svi zaposleni na ovoj klinici vrlo dobro znali", navodi se u prijavi.

  Sve vreme nakon skidanja sa respiratora dr Lazić, je u jako lošem stanju, boreći se za vazduh, molio da ga vrate na respirator.

 • "To anesteziolozi nisu učinili, najgrublje odbijajući pacijentovu poslednju želju, i ne dozvoljavajući mu da učestvuje u sopstvenom lečenju, što je u suprotnosti sa Etičkim kodeksom", stoji u prijavi.

  U prijavi se još kaže da je Lazić intubiran tek 14. aprila ujutru iako mu se stanje pogoršalo prethodnog dana popodne. Izražava se sumnja da je uopšte primao terapiju koju su mu indikovali infektolozi, među kojima i eksperimentali lek "tocilizumaba", čiju upotrebu je u njegovom slučaju odobrilo Ministarstvo zdravlja. U otpusnoj listi nije navedeno da je dobijao više lekova, a infektolog koji je po protokolu jedini nadležan da prati efekte eksperimentalnog leka, nijednom nije konsultovan, uprkos "drugačijem dogovoru" sa R. J.

  Takođe, u otpusnoj listi se ne navode laboratorijski nalazi koji bi potvrdili njegovo loše stanje, kao ni podatak da je pozitivan na korona virus, iako je test koji to potvrđuje rađen 1. aprila. U otpusnoj listi se navodi i da je pacijent zbog pogoršanja opšteg stanja preveden sa Klinike za infektivne bolesti, da je primljen u jako teškom stanju, i da se sve vreme održavalo jako teško opšte stanje pacijenta, što je potpuno netačno, naglašava se u prijavi.

  Kako se još dodaje, tome svedoči i sam R. J. koji je 9. aprila dao izjavu za medije da je dr Lazić "potpuno stabilno", i na društvenoj mreži postavio fotografiju kao dokaz.

  Pre dolaska na Kliniku za anesteziju, Lazić je tri dana lečen na Klinici za infektivne bolesti, gde mu je, po navodima u prijavi, bio obezbedjen "adekvatan smeštaj, nega i terapija", a njegovo stanje je "sve vreme bilo stabilno". Prebačen je na Kliniku za anesteziju 10. aprila, "bespotrebno" i na insistiranje R. J. i D. Lj, navodi se u prijavi.

  Lazićeva ćerka u prijavi ističe da je on, sa suprugom koja je takođe zaposlena u KC, još 5. aprila bio hospitalizovan, nakon što je javio kolegi R. J. da je pozitivan na koronu i da se ne oseća dobro. Smešteni su na bivšoj Klinici za kardiologiju, u sobi "sa prljavim vešom, razbacanim polovnim stvarima, polomljenim krevetima, bez pokrivača, bez pletizmografa, sa monitorom koji ne radi, sa vrlo teškim pacijentima na kiseoniku bez monitoringa".

 • "Poražen ovakvim ophođenjem", tražio je da njega i suprugu otpuste. Otpušteni su bez otpusne liste, po odobrenju R. J. i D. Lj, koji su im organizovali i sanitetski prevoz, navodi se u prijavi.
 • miodrag_lazic -104397 - 28.06.2020 : Nenocc Sokolac - best (0)

  Počivaj u miru Lazo


  Počivaj u miru, vječna ti slava i hvala.

  Nadam se da će moji Srbi negde neku ulicu, u nekom gradu ili više njih da nazovu po tebi.

  Ulica Dr. Miodraga Lazića

  Znajući moje dobre a iznad svega naivne Srbe , bojim se da ne bude kao i sa Dr. Arčibald Rajs, dobio ulicu u BGD, ali nije se dugo zvala po njemu!
  miodrag_lazic -104395 - 27.06.2020 : Nomad Srbija - best (0)

  Dr. Miodrag Lazić odlikovan posthumno


  Srpski hirurg Miodrag Lazić posthumno je na Vidovdanskoj akademiji u Nišu odlikovan ordenom Svetog Romana, najznačajnijim priznanjem Eparhije niške.

  Episkop niški Arsenije orden Svetog Romana uručio je ćerki doktora Laze, kako su ga svi zvali, Nini Vujošević.

  Uručujući orden, episkop niški Arsenije je istakao da je doktor Miodrag Lazić, hirurg "napaćenog srpskog naroda", najznačajnije priznanje te eparhije zaslužio "herojskim delovanjem, primernim vršenjem svog poziva i za ljubav prema srpskoj crkvi i narodu".

  Ćerka doktora Miodraga Lazića, Nina Vujošević, kazala je da orden koji je dobio njen otac predstavlja simbol neverovatne priče o herojstvu u vremenu kada se zaboravljaju prave vrednosti.

 • "Srbi gde god da ste ne dajte svoje svetinje, čuvajte svoje heroje od zaborava", kazala je Vujošević.

  Ona je rekla da je njen otac "stradao na svom poslednjem bojnom polju, u akciji spasavanja" u koju dobrovoljno krenuo, bez straha i ne osvrćući se.

 • "Nije bio važan on, bio je važan njegov narod i njegova otadžbina", rekla je Vujošević.

  Vidovdanskoj akademiji u porti Sabornog hrama prisustvovao je veliki broj građana Niša, predstavnika Vojske Srbije, Nišavskog okruga i grada Niša. Akademiji je prisustvovalo i više desetina boraca sa Ilidže, iz Zvornika, Bijeljine i Bratunca koje je tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije operisao i lečio doktor Laza.

  Oni će sutra, na Vidovdan, posetiti njegov grob na niškom Novom groblju.

  Doktor Laza preminuo je 14. aprila, posle dvonedeljne borbe sa koronavirusom.
 • nebojsa_spiric -104379 - 22.06.2020 : Pravednik Bileca - best (0)

  Nebojša Špirić


  Ne mogu da vjerujem, šta mu je bilo?

  Nebojša Špirić


  Nebojša Špirić, mlađi, rođen 25. novembra 1987. godine, preminuo je 13. juna 2020. godine u 32. godini života.

  Ima na internetu malo informacija, doduše na engleskom. Policija ga je tražila jer je porodica prijavlia da je nestao. Ponuđena je i nagrada od 5000 dolara onome ko pomogne u potrazi. Nakon što je pronađeno tijelo, nedaleko od Winter Springs-a, potraga je obustavljena.

  Vječna slava unuku i sinu našeg Špire, starijeg i mlađeg!

  WINTER SPRINGS, Fla. - Winter Springs police suspended their search Saturday for a man who was reported missing. Police were searching for 32-year-old Nebojsa Spiric. Police said further searches were suspended after a man was found dead in the area of Dolphin Road near Sundance Court. The man was later identified as Spiric.
  hadzici -104369 - 17.06.2020 : Zoka Hadzici - best (1)

  Ne sveti se, pomozi kome možeš!


  Rat se bližio i u mome gradu, već sam imao priliku da vidim kako to izgleda u nekim djelovima Hrvatske. Mnogi mi nisu vjerovali kako to izgleda. Otac i majka su mi pričali kako je to bilo u prošlom ratu.

  Majka mi je pričala kako su kroz njenu kuću prošle sve vojske i u svakoj od njih je bilo i dobrih i loših ljudi.

  Otac je prožvio skoro isto, kao dječak je gledao kako su mu Ustaše ubile sedam stričeva, a uvijek je spominjao čokoladu koju je dobio od njemačkog vojnika, prvu u životu. Kaže nikad više nije pojeo nešto tako slatko.

  Početkom rata moj brat doživljava tešku povredu, gubitak desne potkoljenice. Kada sam se vratio iz posjete bratu iz bolnice Koran trebao sam roditeljima da saopštim kako je. Znali su da je ranjen ali ne i za amputaciju.

  Majka je tada bila kod svoje braće u Osijeku, naselju na periferiji Sarajeva. Kada sam joj saopštio šta se dogodilo rasplakala se. Malo smo popričal i, a ja sam jedva čekao da odem i ne gledam njenu muku. Na polasku me uhvatila za ruku i rekla: "Nemoj da se svetiš!" Potpuno sam se iznenadio ne očekujući takve riječi.

 • Kome da se svetim niko me tome nije učio?
 • Komšijama, zarobljenicima - reče - pomozi kome možeš!

  Bio sam zatečen, nikada tako nešto nisam ni pomislio. Krenuo sam kući.

 • Čuvaj se, ne luduj - govorila mi je zajedno sa babom Anđom.

  Kad sam stigao kući, otac nije bio tamo, ali je došao brzo posle mene. Teško je podnio to da mu je sin bez noge, teže od majke. Sjedili smo i ćutali, a šta smo mogli i da pričamo. Stalno sam mu ponavljao da mu je sin dobro podnio ranjavanje, što i jeste bila istina.
  Nakon nekog vremena reče:

 • "Nemoj da slučajno šta kažeš komšijama, nisu oni krivi ni za što, nemoj slučajno da se svetis njima ili bilo kome drugom! Bilo je šta je bilo. Dobri su i pošteni ljudi, nikakve probleme nikad nismo imali. Vidiš kako su uplašeni!"

  Ponovo sam bio zatečen, jer tako nešto nikada nisam ni pomislio. Uostalom, da sam to htio vec sam to mogao učiniti kad sam dolazio kući. Moje komšije su sjedile u dvorištu. Pozdravio sam se sa njima i oni su znali za bratovo ranjavanje. Upitali su me kako je. Strah se mogao vidjeti na njihovim licima.

  Otac je krenuo u Osijek majci. Pred njega je izašao komsija Zejnil i pitao za sina. Tješio ga je. Najvažnije je da je živ, moj Relja, biće dobro! Obojici su oči bile pune suza.

  Pošavši otac mi reče:

 • Jesi li čuo šta sam ti rekao?

  Dvadesetak dana poslije bratovog ranjavanja pričao mi je kako je jedne večeri otjerao nekog čovjeka koji je pošao kod naših komšija ko zna zašto.

 • Sin ti ranjen a ti braniš Balije! - rekao mu je taj nepoznati, a zatim se udaljio psujući.

  Tek tad sam svatio veličinu roditeljskih savjeta. Ne sveti se, pomozi kome možeš!
 • nebojsa_spiric -104363 - 16.06.2020 : Natasa Spiric Novi Banovci - best (0)

  Nebojša Špirić


  Nastradao je od Pokojnog Nebojše Špirića sin Nebojša Špirić u Americi.
  ilidza -104339 - 12.06.2020 : Unknow Soldier Earth - best (1)

  Danijel Radmilović - Vidaković


  Mala ispravka za Radomira Tomića, brata pokojnog Ace sa kojim sam veče prije pogibije bio u hotelu Terma na položaju.

  Dado je poginuo u Luna parku, iza transportera, kada ja među pet boraca pala granata iz (najvjerovatnije) antitenkovskog raketnog bacača (Osa) pošto nije bilo gelera. Trojica su poginula, dvojica teško ranjena.

  Pokojni Dragiša je poginuo u kući Ognjena Price, na ulazu u Luna park. Bio je u samom potkrovlju, iza malog prozora odakle je dejstvovao na napadače.

  Miško je ranjen na samom kraju Luna parka, na kraju koji je blizi Sokolović koloniji. Dado i ostali momci su pokušavali da dođu do njega i tada se desilo to sa granatom iz Ose. Nakon toga više nije bilo moguće doći do pokojnog Miška i zarobljen je živ, ranjen.

  Za pokojnog Savu ne znam tačno kako je poginuo ali znam kako je otišao sa svojim momcima u kontranapad.

  Pokojni Aleksandar-Aco Tomić je imao veliki, plavi policijski pancir, nisam siguran, ali sam tada čuo da je pogođen pored pancira, mislim u vrat. I mislim da se tada nalazio sa druge strane puta, uz Željeznicu, prema bazenima.

  Sto se tice Dadine sahrane, mislim da je sahranjen u Srbiji, mogu zasnati detalje ali čini mi se da ga je tamo prenio njegov ujak, pokojni Boro.

  P.S. Ako nekoga od porodice zanima više detalja, nadam se da će im Željko proslijediti moj e-mail, da ne objavljujem javno adresu.

  RE: Aleksandar Tomić  Poštovani,

  hvala ti na informaciji. Mene posebno interesuje da saznam malo više detalja o pogibiji mog dragog rođaka Aleksandra Tomića. Ovo je najviše što sam do sada saznao. Poslaću Ratu tvoju email adresu.
  nebojsa_spiric -104337 - 11.06.2020 : Natasa Špirić Novi Banovci - best (0)

  Nestao Špirin sin na Floridi


  Molim sve prijatelje koji žive na Floridi da dele dalje. Od mog pokojnog brata Nebojše Špiric je nestao sin 6 6. 2020 Nebojsa Neno Špiric. Kako da prosledim ovde sliku ne znam.
  jevrejsko_groblje -104322 - 08.06.2020 : Medo Sarajevo - best (0)

  Debelo brdo, 16. maj 1992. godine


  Pitanje za Sa 71000 Amerika
  pošto si bio učesnik događaja 16. maja na Debelom brdu, volio bih te neke stvari pitati u vezi tih dana i boraca na Jevrejskom groblju. Možeš li mi se privatno na email javiti?

  Debelo brdo, 16. maj 1992. godine


  Medo,
  ukoliko se ovaj posjetilac javi, ja ću njemu dati tvoju adresu.
  ilidza -104315 - 06.06.2020 : Dubravka Dzino Ilidza - best (0)

  Zdravko Džino i Arijana Džino


  Poštovani,

  Neko je na ovom sajtu dao pogresne činjenice o pogibiji mog oca Džino Zdravke, pa bi Vas zamolila da to ispravite.

  Naime, istina je da je moj otac poginuo 15. 01. 1993. ispred naše porodične kuće, od granate koja je došla sa muslimanske strane i tom prilikom su granatirani civili koji su stajali u redu za vodu na pumpi ispred naše kuće. Tom prilikom moj otac je poginuo, a veliki broj civila, među kojima je bilo i djece je ranjen.

  Džino Arijana je poginula 19. 12. 1992. godine, takođe ispred svoje porodične kuće i nije bila muslimanka kao ni supruga moga oca kao što je neko naveo na ovom sajtu. Džino Arijana je bila supruga tatinog rođaka Svetozara. Bila je srpkinja i iza nje je ostalo dvoje maloljetne djece.

  Molim Vas da unesete ovu ispravku.
  Unaprijed zahvalna,
  Dubravka Džino
  miodrag_lazic -104313 - 05.06.2020 : Nenocc Sokolac - best (0)

  Počivaj u miru LAZO


  Počivaj u miru, vječna ti slava i hvala.

  Nadam se da će moji Srbi negde neku ulicu, u nekom gradu ili više njih da nazovu po tebi.

  Ulica Dr. Miodraga Lazića


  Znajući moje dobre a iznad svega naivne Srbe, bojim se da ne bude kao i sa Dr. Arčibald Rajs, dobio ulicu u Beogradu, ali se nije dugo zvala po njemu!

  "Počivaj u miru, brate Lazo: Hrvatski oficir se seća kako mu je doktor Lazić u ratu spasao život, scena sa viskijem je kao iz filma  Novosti Online đ 17. april 2020. 12:23

  Bivši komandant HVO-a Niko Lozančić govorio o poznanstvu sa doktorom Lazom i o tome kako mu je u vreme najvećeg ratnog vihora 1993. godine spasao život u ratnoj bolnici "Žica"

  Nazvao me jedan veliki prijatelj, uz samo jednu kratku rečenicu: "Umro nam je doktor Laza!" Čitav dan mi je ta rečenica odzvanjala u ušima i ne mogu ni shvatiti ni prihvatiti! Moj prijatelj, brat, ljudina, doktor i opet naš Lazo...

  Ovim rečima se od doktora Miodraga Lazića, koji je u Nišu preminuo od posledica virusa korona, oprostio Niko Lozančić, nekadašnji funkcioner HDZ-a BiH, bivši predsednik FBiH i predsedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH, kome se u biografiji beleži i da je bio ratni komandant Hrvatskog veća odbrane.

  A njihovo poznanstvo datira baš iz ratnih vremena. Otkud prijateljstvo između hrvatskog komandanta i srpskog lekara?

 • Umro je jedan veliki čovek i još veći humanista! Otišao je u vreme koje kao da je sam birao! Skromno i tiho, bez pompe, a mnogima je pomagao i pomogao! U teškim vremenima bio si doktor i čove.. U teškim vremenima napustio si ovaj pokvareni svet! Počivaj u miru, brate Lazo, i neka ti je laka zemlja - napisao je Lozančić na svom Fejsbuk profilu.

  Bivši komandant HVO-a je za banjalučki "Glas Srpske" govorio o poznanstvu sa doktorom Lazom i o tome kako mu je u vreme najvećeg ratnog vihora 1993. godine spasio život u ratnoj bolnici "Žica" u tadašnjem Srpskom Sarajevu.

 • Ranjen sam u sukobu HVO-a i Armije BiH u Kaknju i dovezen u bolnicu Žica u teškom stanju. Otkud ja kao oficir HVO-a u srpskoj bolnici je malo duža priča, ali ono što je mnogo bitnije od svega toga je lik i delo doktora Laze. Samo onaj ko ima sreće u životu sretne jednu takvu ljudsku gromadu, a ja sam imao tu sreću. To što mi je bukvalno spasio život je posebna stvar, ali i da to nije uradio, ja bih bio hendikepiran i siromašan da nisam upoznao takvog čoveka - kaže Lozančić.

  On je ispričao i zanimljivo sećanje na događaj koji se odigrao svega par dana posle operacije koju je preživeo samo zahvaljujući doktoru Laziću.

 • Nekih sedam dana posle operacije ležao sam u bolnici, razmišljao o svojoj porodici i o tome da li ću je ikada više videti. Dok sam tako ležao, naišao je doktor Laza i upitao me: "Šta je, šta si se zamislio?" Nisam mu rekao da razmišljam o tome hoću li na kraju izaći živ iz bolnice, jer bez obzira što je sve bilo korektno, ne samo s njegove strane, nego od svih u bolnici, razmišljao sam o tome ko zna na šta se sutra može okrenuti i kako mogu završiti. Zato sam mu rekao da razmišljam hoću li ikad više sesti u kafanu i popiti viski i "kolu" - ispričao je Lozančić.

  Doktor se potom okrenuo i otišao.

 • Posle par minuta ušao je u sobu sa tacnom na kojoj su bile flaša "Džek Danijelsa", dve čaše i dve flaše "kole", a preko ruke je imao belu krpu kao konobar. Nasuo je viski u čaše i meni pružio jednu. Da budem iskren, mislio sam da me provocira, pa sam ga onako bojažljivo upitao "ide li viski sa lekovima" i pogled sam skrenuo prema dve boce infuzije koje su mi visile iznad glave. A on se nasmejao i rekao: "Ajde bolan, ja sam ti to propisao. Smeš popiti jedan, neće ti škoditi." Stresao je viski, a onda i ja za njim. Tad mi je dodao flašu i rekao: "Sakrij ovde negde, popiće ovi banditi, nek imamo nas dvojica po jednu kad navratim." Ostao sam mesec dana u bolnici i za to vreme smo popili taj viski, a ja danas pričam s vama samo zahvaljujući njemu - rekao je Lozančić, dodajući na kraju da je nebrojeno puta u društvu pričao o tome i da svi njegovi poznanici znaju kakva je ljudina bio njegov prijatelj i brat doktor Lazo.

  Posle mesec dana u "Žici", Lozančić je prebačen u Hrvatsku, a kasnije je uspostavio kontakt sa doktorom Lazom, koji je posle rata par puta bio kod njega u Kaknju.

 • Poslednji put smo se videli pre par godina, ali smo se redovno čuli telefonom, a poslednji put oko pravoslavnog Božića - ispričao je Lozančić.
 • rat_sarajevo -104311 - 04.06.2020 : Srbska Pravda Novi Sad - best (0)

  Slobodanka Šakotić - žena snajperista


  Слободанка Шакотић, од оца Цвјетка (Лазаревог) из Малешића, општина Зворник, више "не постоји". Промијенила је име у Уна Жегер Ковач, радила код "Високог представника" па одселила у ЈАР.
  rat_sarajevo -104303 - 30.05.2020 : Boris Kovacevic B.luka - best (0)

  Slobodanka Šakotić - žena snajperista


  Da li neko zna gdje se sada nalazi Slobodanka Šakotić. Unaprijed zahvalan.
  treskavica -104299 - 26.05.2020 : Focanka . Treskavica - best (0)

  Veljaš Veljko Ivanović


  Sinu nedavno pričah o tebi. Po prvi put. Mnogo je plakao i kaže da mu je žao što te nije upoznao.

  A svi koji znaju šta je s tobom, sa obje strane šute. O svemu se zna mnogo, a o danu vašeg stradanja (tvog nestanka) samo nagađanja i priče iz druge ili treće ruke.

  Istinu, vjerujem, znaju mnogi, samo je pitanje koga se boje?

  Obraćam se tebi, svom idolu i heroju, ne onima koji šute, očito na duši mnogo toga nose. Olakšaj im, neka progovore i duše očiste. Valja im pred Boga kad tad, u snove im svrati, probudi im savjest. Ona im već 25 godina spava.

  Ne znam gdje da odem, koje mjesto rukama da obgrlim, gdje da svijeću zapalim. Da te bar pronađem... Da znam...
  Treskavica 05. 10. '95
  miodrag_lazic -104285 - 15.05.2020 : Kartum7193 Banja Luka - best (0)

  Mural za dr Lazića


  Grafit u naselju Rosulje posvećen nedavno preminulom doktoru Miodragu Laziću i svim medicinskim radnicima u RS osvanuo je juče na jednoj zgradi, zahvaljujući nekoliko mladih ljudi iz ovog naselja.

  Banjalučanin Miloš Lolić, jedan od onih koji je učestvovao u izradi ovog grafita, kaže da su grafit pozicionirali na prikladno mjesto, pored ambulante gdje će medicinski radnici svaki dan pri dolasku i odlasku sa posla moći da vide koliko znače građanima ovog naselja.

 • "Ideja je nastala u toku izolacije. S obzirom da se približavao dan osnivanja Vojske RS, a povezanost doktora Lazića i vojske je očigledna i tako sam dobio ideju za taj grafit. Pitao sam nekoliko drugara iz naselja kako im se dopada ideja oni su je podržali", kaže Lolić i navodi da bez kolege koji je autor grafit ne bi ispao onako dobro, za šta mu je izuzetno zahvalan.

  Kako kaže on, bio je problem i pronaći adekvatno mjesto, odnosno zid koji bi odgovarao, jer ne može mural takve osobe biti negdje u ćošku ili mjestu koje nije vidljivo.

 • "Na tom grafitu, smo napisali i dvije poruke za naše medicinske radnike, ne samo za doktora Lazića. Nakon što smo pronašli prikladno mjesto, otišao samo do Zajednice etažnih vlasnika od te zgrade kako bi tražio dozvolu za crtanje samog grafita. Naišao sam baš na toplu reakciju od strane ZEV-a. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova, grafit smo počeli crtati dan nakon obilježavanja godišnjice osnivanja Vojske RS", pojasnio je Lolić.
 • miodrag_lazic -104275 - 08.05.2020 : Nomad Srbija - best (0)

  Zlikovci oskrnavili mural doktora Lazića


  Oskrnavljen mural doktora Lazića na Dobrinji: Samo pokazuju nemoć

  NovostiOnline đ 07. maj 2020.

  Za sada nepoznati počinioci oskrnavili su mural doktora Miodraga Lazića koji je juče završen u naselju Dobrinja 4

  S obzirom na to da se mural nalazi u blizini međuentitetske linije razgraničenja, ovo nedelo je očito motivisano nacionalnom mržnjom.

  Doktoru Lazi, napaćenom hirurgu srpskog naroda, legendi za života i većem od smrti, dušmani od čijih kuršuma je spasavao junake i nejač, ne mogu ništa.

  Mogu samo ovako bednim postupcima da iskažu nemoć.
  cekrcici -104269 - 05.05.2020 : Dijete Cekcici 92 - best (2)

  Rat je jedno veliko zlo


  Pozdrav,

  ja sam '86 godište sa opštine Ilijš, inače za vrijeme rata sam boravio u Visokom. Kao i svako drugo dijete, sjećam se dobro Čekrčića i dva famozna vrha (kapice) ne znam kako se zovu, gdje smo milsili da su tu snajperi. Ja i moja braća smo iz drvenih puškica pucali na ta mjesta, kao da ubijemo Četnike. Tek kasnije sam skontao da su nas mogli ubiti kad su htjeli, jer smo izlazili na čistinu gdje su nas golim okom vidjeli.

  Za mene je sve to bila igra i nisam znao zašto se ratuje, a prvi puta sam vidjeo Srbina poslije rata i znam da sam se sakrio iza oca i šutio misleći da ima pištolj ili bombu.

  Prije 5-6 godina sam obišao sve ratne linije biciklom. Moje mišljenje je da je sve to bilo jedna velika glupost, ljudi izginuli bez veze i jedni i drugi.

  Znam dobro svog oca, on je uvučen u rat kao i hiljade drugih. U svakom selu i danas postoje pijanice, narkomani, škartovi koji nisu imali ništa. E oni su prvi uzeli pušku i kod jednih i kod drugih, na stranu nacionalizma koji se kasnije javio. Ako pogledate pravog srpskog domaćina ili bošnjačkog taj nije imao potrebu da ratuje.

  Ovdje je sporan status heroja. Za mene su heroji svi oni što su tri godine proveli po rovovima bez mrlje na savjesti. Poštujem porodice poginulih i kod jednih i drugih ali neki od njih su bili zlo.

  Puno zdravlja!
  ilidza -104259 - 28.04.2020 : Radomir Tomić Zrenjanin - best (0)

  Danijel Radmilović-Vidačković


  Pomaže Bog Željko,

  Vidio sam poruku rođaka poginulog borca Dade, koji je poginuo sa mojim bratom Aleksandrom Tomićem, pa odlučih da mu opišem u par rečenica gde i kako mu je poginuo rođak Dado.

  Napad je počeo u rano jutro 14. maja i protezao se duž linije Stojčevac - Sokolović kolonija. Napad je odbijen skoro bez ikakvih gubitaka, sve dok srpski borci nisu pod komandom nekog Legijinog dobrovoljca iz Srbije krenuli u kontranapad prema Sokolović koloniji. Tada je poginulo 6 ili 7 momaka. Među njima je poginuo i Dado. Pored Dade tu je bio i Miško, Sava, Dragiša Janjić, kao moj brat Aleksandar Tomić i mislim još jedan ili dva momka. Svi su poginuli u Luna parku, i pored starog bazena na Ilidži.

  Dado je od početka bio nerazdvojan sa Miškom, zajedno su i poginuli pedesetak metara udaljeni jedan od drugog. Koliko se sećam poginuli su od minobacaca koji je dejstvovao iz Sokolović kolonije. Sva tela su pokupljena i odnesena u Vlakovo. Mislim da je tamo i sahranjen.
  vogosca_1992 -104231 - 19.04.2020 : Haris Rogatica Vogošća - best (0)

  Rovovi Vogošća


  Pozdravljam sve učesnike na ovom forumu. Da li neko zna kakvi su rovovi u pitanju iznad Grabljive njive i Radića potoka? To je ovaj šumski put koji vodi na kotu Motka. I jel ovo bio jedan od puteva prema Palama.
  Hvala
  miodrag_lazic -104229 - 18.04.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (2)

  Srce na dlanu


  miodrag_lazic -104223 - 17.04.2020 : Nenocc Sokolac - best (3)

  Počivaj u miru Lazo


  Počivaj u miru, vječna ti slava i hvala.

  Nadam se da će moji Srbi negde neku ulicu, u nekom gradu ili više njih da nazovu po tebi.

  Ulica Dr. Miodraga Lazića

  Znajući moje dobre a iznad svega naivne Srbe, bojim se da ne bude kao i sa Dr. Arčibald Rajs, dobio ulicu u BGD, ali nije se dugo zvala po njemu!
  miodrag_lazic -104221 - 16.04.2020 : DADO BANJA LUKA - best (0)

  Doktori iz Sarajeva


  Interesuje me gdje su bili doktori i hirurzi iz Sarajeva 1992. godine. Vidimo da je doktor Lazić došao iz Niša da pomogne. Ranjenici su dovozeni iz Sarajeva na Pale, četiri sata su transportovani. Osamdeset procenata ih je umiralo. Dr Lazić je sišao u Blažuj, otvorena je improvizovana bolnica. Ali gdje su u to vrijeme bili doktori hirurzi Srbi iz Sarajeva?

  RE: Doktori iz Sarajeva


  Doktori iz Sarajeva su svojevoljno napustili Republiku Srpsku i otišli za Beograd. Neki od njih su ostali na Palama i Sokocu. Zbog toga što je bilo zabranjeno letenje helikopterima, ranjenici su četiri sata transportovani preko Vogošće, Hreše i Sumbulovca do Pala. Niko od doktora sa Pala i Sokoca nije smio da se spusti u Sarajevsku kotlinu. Doduše, mnogi od njih i nisu bili hirurzi, već drugih specijalnosti.
  ilidza -104209 - 14.04.2020 : Jadranko ALeksic - best (0)

  Nikola iz jurišnika za Ilidže


  Pozdrav,

  AKo mogu da vas zamolim ako iko poznaje Nikolu ne mogu mu se prezimena sjetiti bio je u Jurišnicima, i ranjen je 1994-1995. Bio je sa mnom na VMA i onda smo otišli u Ribarsku Banju kod Kruševca. Ja onda idem dalje na lječenje i gubimo sav kontakt.

  Hvala vam unaprijed.

  Jadranko
  miodrag_lazic -104207 - 14.04.2020 : Nomad Srbija - best (2)

  Uspomena na heroja


  miodrag_lazic -104205 - 14.04.2020 : Nomad Srbija - best (2)

  Odlazak heroja: Dr. Miodrag Lazić


  OTIŠAO SAM ČASNO, STAJAO NA PRVOJ LINIJI, NISAM SE KRIO: Ovo su poslednje reči dr Lazića za kojim danas plače Srbija

  14. 04. 2020.
  Otac urgentne medicine dr Miodrag Lazić, koji je spasao nebrojeno mnogo života tokom ratnih devedesetih godina prošlog veka, preminuo je posle borbe sa virusom korona, a njegov prijatelj je sa svetom podelio oproštajno pismo ovog izuzetnog stručnjaka i čoveka:

 • "Danas nas je napustio prim. dr Miodrag Lazić, hirurg, veliki čovek, moj veliki prijatelj, učitelj, drugi otac. Zamolio me je da prenesem njegove poslednje reči:

  Otišao sam časno i pošteno. Kao direktor UC dva meseca pred penziju, stajao sam ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara. Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik ali čast i ponos mi nije dozvoljavao da se sklonim. Takav sam bio na Krajiskom ratištu godinu dana, na Sarajevskom ratištu 4 godine, za vreme NATO bombardovanja. Neću da odem tiho hoću da odem onako kakav sam bio čitav život a to znaju moji prijatelji, kolege, porodica. Svi su mi govorili da se sklonim ali ja to sebi nikad ne bih oprostio. Moji voljeni Krajišnici, prijatelji iz Republike Srpske za koje sam živa legenda zauvek iskreno će plakati svi jer su uvek verovali da sam neuništiv. Koliko sam ovih dana dobio poruka podrške. Volim vas zauvek. Moji unuci i unuka Mila ostaju bez dede, ćerke i sin da ne tuguju nego samo napred. Budite ponosni na mene. Drage moje kolege, Marija, Boki, Brale, Kando, Sunčica i Macan, drage moje seste koje ste mi uvek verovale, zbogom. Voljenoj Ani, ratnom drugu i ženi poruka: budi hrabra i čvrsta zbog dece i unuka a gore na onoj strani, jednoga dana bićemo ponovo zajedno.

  U Nišu mojim prijateljima poseban pozdrav.

  Poslednja mi je želja da me ispratite pesmom "Marš na Drinu".

  Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda."
 • miodrag_lazic -104189 - 09.04.2020 : Nomad Srbija - best (0)

  Dr. Miodrag Lazić na respiratoru


  Čuveni niški hirurg u teškom stanju: Doktor Miodrag Lazić na respiratoru zbog korone

  Lekar niškog Kliničkog centra, dr Miodrag Lazić oboleo je od virusa korona i dva dana je na respiratoru

  Otac urgentne medicine čuveni srpski hirurg, lekar niškog Kliničkog centra, koji je spasio nebrojano mnogo života tokom ratnih devedesetih godina prošlog veka dr Miodrag Lazić oboleo je od korona virusa i u teškom je zdravstvenom stanju. Prema našim saznanjima, on je dva dana na respiratoru.

  Opisujući svoju borbu za pacijente nedavno je za naš list rekao "ne izlazi se iz sale sve dok srce radi, jer se čuda dešavaju". Heroju u belom sada poruke podrške putem društvenih mreža redovno upućuju mnogobrojni građani, bivši pacijenti, kolege, prijatelji, ali i članovi Udruženja 8. odreda - Ilidža Specijalne brigade policije Republike Srpske, ljudi koji su stvarali i branili Srpsku, ljudi kojima dr Lazić spasavao živote, poručuju da su uvereni da će dr Lazić i ovaj put pobediti.

 • Naš doktor Miodrag Lazić je, ostvarujući svoju plemenitu i humanu misiju, oboleo i nalazi se u teškom zdravstvenom stanju. Drži se prijatelju, uvereni smo da će snaga tvoga duha i čelične volje uspeti da pobedi u ovoj borbi, kao što je i u svim predhodnim koje je život bacio pred tebe. Doktor heroj za koga se pričalo da svojim rukama mrtve može da oživi, a mi smo jednostavno znali ako dospemo u tvoje ruke da smo sigurno pobedili. Molimo se za tebe i za tvoj brzi i potpuni oporavak - poručili su iz Udruženja.

  Dr Miodrag Lazić rođen je u Zemunu 31. 5. 1955. godine, gde je i završio osnovnu školu. Otac, oficir, biva premešten u Niš. U tom gradu Lazić završava gimnaziju, a zatim i studije medicine. Kao student, aktivno se bavi sportom, odbojkom i fudbalom. Specijalizaciju iz hirurgije završava na VMA u Beogradu, u svojoj tridesetoj godini, i postaje jedan od najmlađih hirurga. Potom, godinu dana radi u Vojnoj bolnici u Nišu, a onda prelazi na Hiruršku kliniku Kliničkog centra, gde i danas radi.

  Bože daj snage i zdravlja doktoru Laziću da se izvuče!
 • ilidza -104188 - 07.04.2020 : Tanja Stancic Istocno Sarajevo - best (0)

  Potraga za neznanim borcem iz Nedžarića


  Gospodine,

  tražite informaciju o gospođi Bojki, a ja sam joj familija i možete mi se javiti kako bih vam dala kontakt sa njom.
  bijeli_vukovi -104177 - 28.03.2020 : Boris Kovacevic Banjaluka - best (0)

  Žene snajperi iz Rusije


  Zanimaju me imena i slike ženskih snajperista iz rusije.

  P.S. Živjela Rusija
  akcije -104146 - 09.03.2020 : Zeljko Tomic Sokolac - best (1)

  Pomoć Snježani Bašević


  Zamolio bih sve one koji su u mogućnosti da pomognu Snježani Bašević, putem humanitarnog broja 1416. Ovaj broj će biti aktivan do kraja marta 2020. godine.

  Snježana Bašević je dugogodišnji saradnik ovoga sajta. Pomogla je realizaciju više akcija, uključujući i prenošenje četiri poginula borca sa teritorije Vogošće na vojnička groblja u Sokocu i Miljevićima.

  Zahtjev za pomoć sam dobio od nekoliko stanovnika Sokoca, uključujući i samu Snježanu Bašević.
  ilidza -104137 - 05.03.2020 : Dado Neutraubling - best (0)

  Danijel Radmilović - Vidačković


  Postovani Željko,
  Imam par pitanja u vezi 14. 05. 1992 kda je poginuo moj rođak Danijel. Interesuje me tačno pod kojim je okolnostima poginuo? Ovo je jedini način da dobijem viće informacija pošto ne znam ni gdje je sahranjen.

  Unaprijed hvala!

  RE: Danijel Radmilović - Vidaković  Poštovani,

  ja o tome ništa ne znam, ali se naam da će neko moći da o tom događaju nešto podrobnije napiše.
  dobrinja -104097 - 14.02.2020 : Nikola Jankovic Beograd - best (0)

  Liston


  Zna li neko sta je sa Listonom sa Dobrinje? Da li je taj lik uopšte živ?
  nisici -104093 - 11.02.2020 : Lukas Johnny Vares - best (1)

  Istina o Vareću


  Molim vas nemojte iskrivljavati istoriju. Vareš je pao u Hercegovini jer se nije mogao braniti. Pomoć koju je dobijao isključivo od hercegovaca u nafti i hrani je prodavao tuzlanskoj strani. Mnogo je Hrvata u gradu a tako i muslimana bilo gladno.

  Da ste vi pomagali Vareš ne bi pao jedini pravi heroj u vašoj vojsci je bio legenda Vaske. Spavali smo zajedno u istoj kući dok je boravio na terenu. Nije dao svojima da piju, to vam je velika istina, pa su se morali kriti da ih ne vidi. Vaske je istinska legenda u vasoj vojsci a jednom prilikom je opalio samarčinu hrvatskom generalu zato što je otišao u Vareš na pregovore sa muslimanskom vojskom a da on to nije znao. Imao je jednog vojnika iz Beograda a taj je imao konja vrlo smiješan tip, pođemo mi na spavanje a on kaže: "Ako moj konj ne može u kuću ja ostajem napolju gdje on tu i ja!"

  Proveo puno vremena na ratištima sa tim konjem. I tako smo spavali nekoliko večeri sa konjem u kući.

  Velika zahvala srpskoj bolnici koja je spasila veoma mnogo hrvatskih vojnika!
  rat_hadzici -104079 - 03.02.2020 : Nusret Čomor Hadzici - best (0)

  Informacija o minama oko Hadžića


  Pozdrav svima,

  Humanitarno deminiranje je moj posao i obraćam se svima koji imaju ikakva saznanja o minama koje su postavljane ispred položaja VRS u Hadžićima. Molim vas za informaciju o minama na potezu Dupovci, Gunčar, Kosmać i Vrančići.
  akcije -104019 - 28.12.2019 : Igor Sokolac - best (0)

  Snježani Bašević iz Sokoca potrebna sredstva za transplantaciju bubrega
  Godinama je pomagala drugima, sada je potrebno da svi zajedno pomognemo njoj.

  Snježani Bašević iz Sokoca prijeko su potrebna sredstva za transplantaciju bubrega. Na prethodnim humanitarnim akcijama nije skupljeno dovoljno novca.

  Obezbijedile su tek inicijalna sredstva i mjesto na listi čekanja za transplantaciju u evropskim zdravstvenim centrima.

  Za potpuni tretman potrebno je još oko 40. 000 maraka, a Snježanino zdravstveno stanje se komplikuje.

  Osnivač je Udruženja lica sa posebnim potrebama "Podrška". Godinama je nesebično brinula o svojim štićenicima.

  Darivala im i svoje vrijeme i novac. No, život joj nije uzvratio istom mjerom. Urođenu obostranu policistozu bubrega, Snježana i njen brat, naslijedili su od majke. I bez majke, još kao djeca ostali. Preminula je u 39. godini, od iste bilesti, sa kojom se sada Snježana bori.

  I to sama!

  Majčinsku ljubav koja joj je tako rano uskraćena htjela je ona da daruje. Nije uspjela! U međuvremenu ostala je i bez brata! I bez oca!

  - Rizikovala sam da rodim bebu, međutim 5. dan beba mi je umrla, tako da je nažalost bilo sve uzalud. 2017. morala sam krenuti na dijalizu, evo već dvije i po godine idem - priča Snježana.

  Snježanina majka umrla je nakon dvogodišnje hemodijalize. Ista Snježanu u životu održava, već treću godinu!

  Ali je teško narušila njeno zdravstveno stanje. Operacija na srcu i na srčanim zaliscima, odstranjivanje štitne i paraštitne žlijezde.. . samo su dio zdravstvenih komplikacija sa kojima se Snježana bori.

  Strahuje od novih srčanih poteškoća, od konstantno sve većih bubrega, iako već godinama nisu u funkciji.

  Spas je u kadaveričnoj transplantaciji u evropskim klinikama, jer živih srodnika i donora nema. Uvrštena je i na listu čekanja. No treću godinu traje i njena borba da prikupi neophodan novac od skoro 100. 000 maraka.

  U prethodnim humanitarnim akcijama obezbijeđeno je jedva pola novca. Onima koji su na njenu humanost već uzvratili Snježana zahvaljuje.

  No, za transplantaciju, prethodne preglede i hospitalizaciju potrebno je još više od 40. 000 maraka.

  Stoga Snježana moli ljude ako mogu da okrenu humanitarni broj 1416 da pomognu da se izbori u za život.

  Za pomoć koja Snježani Bašević život znači otvoreni su tekući računi.

  Do kraja decembra u funkciji je i MTELov humanitarni broj 1416. Јedan poziv jedna marka.
  akcije -104013 - 23.12.2019 : Marko Sokolac - best (2)

  Priča o Snježani Bašević


  ilijas -103997 - 16.12.2019 : Dalibor Ilijas - best (1)

  Ilijaš: Ravni Nabožić


  Na Nabožiću je VRS pomjerala svoje linije par puta i kontrolisala taj dio gotovo cijelo vrijeme rata, počevši od Mlina, kasarne Misoča itd da ne nabrajam. Toga 15. juna pripadnici tkz. ABiH jesu uzeli par kilometara šume Pelesije u tom rejonu i postigli početne uspjehe par dana ali gotovo sve je vraćeno pod našu kontrolu, vrlo brzo, čak su i bageristu poslali put da pravi koji je zarobljen.

  Pitam se samo da li je to bilo vrijedno i nečije ponašanje je bijedno ionako one tri budale skrojile ranije mape samo vojnici trebaju krvlju to da plate na obe strane?

  Drskom hrabrošću svojstvenoj samo izuzetnim borcima, "gaženi" su rovovi, zaobilažene minsko-eksplozivne zapreke i uspinjalo "čukama" kao da se na vojnoj vježbi. Ono što posebno zadivljuje, bila je brzina kojom su, uprkos velikom nagibu terena i mnoštvu načičkanih zemunica, te povremenoj vatri neprijateljske artiljerije, "knjiženi" kilometri novooslobođene teritorije. Dakako, izvrsnu pomoć svojim, nadasve preciznim pogocima davali su artiljerci i PAM-isti Sedme, "vezući" sitni vez nabožićkim šipražjem".

 • "Sve udaljeniji eho rafala i kratki tonski signali "iscrtavanja" trenutnih pozicija bili su siguran pokazatelj da uspjeh ni tada neće izostati. A i kako bi kada su heroji Bazuka, Šiške, Ramos, Gađun, Soša i Zuka predvodili svoje vitezove i pod budnim okom pukovnika Patkovića i Brzine, te majora Mašovića "šnjirali" brežuljke i doline, bratski uvezani u najdivniji đerdan pobje-donosnog pohoda"

  Eh, moji Jarani to mnogo košta vise vas vec nas za politicare bi sitno ali za vojnike bitno, nema Zoke, Drage itd a ni Koprdze Ramosa itd... Sve za par kilometara šume koju ste kao i cijelo Srpsko Sarajevo bili vec dobili na papiru samo to nismo tada znali ni mi a ni vi.

  Ali svako to vidi drugačije, možda ja grešim šta znam. Moji Jarani tih prvih dana smo izgubili mnogo i mi i vi, mislim ja, ali smo uspjeli odbraniti taj dio 15, 16 i 17. juna i kasnije 15. jula i bilo je pakleno tih dana mogu da kažem.

  Moram istinu reći, bili ste zaista hrabri, obučeni, opremljeni i imali izvrsnu podrsku artiljerije i svega što je potrebno za uspjeh, ali i nesreću da ispred sebe imate ljude koji nisu imali šta da izgube i srpske specijalce jurišnike koji su stizali na svaki dio teritorije kada je bilo potrebno uz ogromne napore i naprezanje izvlačili su maksimum od sebe. Ne hvalim se nečim, niti imam čime, ja sam se po podrumima krio i pokazati nisam smio samo tako vidim te lude dane.
  Kanjonom rijeke Misoče ste mogli faktički da idete do kasarne i grada jer tu nije bilo rovova, niti linije odbrane samo dva rova na putu za mam. rijeku i razmak oko dva kilometra između. Vaša linija bila s boka VRS i napred tako nepotrebno hvaljenje i preuveličavanje sa vaše strane, zato sam odreagovao ovako i ispisao ovo.
 • akcije -103995 - 15.12.2019 : Predo - best (1)

  Humanitarni meč FK Glasinac za Snježanu Bašević


  Ponedjeljak dan za početak! Neka bude ovaj prvi dan u sedmici početak saradnje sa trenutno najboljim srpskim klubom i početak posljednjeg dijela prikupljanja pomoći za našu sugrađanku ŽSnjezanaBasevic koja se sprema za transplataciju bubrega.

  Idemo jako, najjače, samo onako kako mi to radimo na Romaniji. Svim srcem za one kojima treba pomoć. A mi ćemo se potruditi da priredimo nezaboravnu sportsku predstavu.

  Rijetkost je da imamo priliku da vidimo najveći nivo futsala u našoj dvorani, zato dođite i uživajte! Hvala načelniku što je preuzeo sve troškove oko organizacije ovog druženja sa gostima iz Beograda.
  akcije -103991 - 15.12.2019 : Predrag Dobrilovic Sokolac - best (0)

  Poziv za pomoć


  У току је друга акција за прикупљање донација нашој Сњежани Башевиќ за трансплатацију бубрега. Соколачки Футсал клуб "Гласинац" организује хуманитарни меч са Клубом малог фудбала "Црвена Звезда" Београд. Из клуба поручују и апелују: "Уз празнично расположење, украшавање улица и наших домова, резервација за новогодишње славље, вријеме је, а и најбољи је тренутак за људскост и хуманост.
  Као и много пута до сада Футсал клуб Гласинац жели да помогне својим суграђанима да заједно са вама и нашим пријатељима из Црвене Звезде играмо за живот. Да играмо за наду у љепша и боља сутра свих.
  akcije -103989 - 15.12.2019 : Goran Debelnogich Macedonia - best (0)

  Snježana Bašević


  Позивам све оне који могу да помогну мојој родици Сњежани Башевић којој су потребна средства за трансплантацију бубрега.
  Хвала унапред, уплатите на

  http://www. paypal. me/snjezanabasevic
  ilijas -103985 - 14.12.2019 : Dalibor Svedska - best (0)

  Zašto?


  Poštovani uredniče tj. g. Željko,

  još jednom pohvale za vaš rad na sajtu. Zaista mi je zadovoljstvo u slobodno vrijeme sjesti i čitati sve ovo. A ima tu svega po nešto, kako bi rekli.

  Imam jedno pitanje: Prije izvjesnog vremena sam objavio jedan malo duži tekst iz dva dijela, jer mi je bilo nestalo slova pa sam nastavio, međutim ti si objavio samo nastavak ili drugi dio tog teksta. Zanima me zašto?

  Svako dobro i pozdrav
  od Durić Dalibora


  RE: Zašto


  Dalibore, odgovor je jednostavan! Tekst je bio preko "tehnički" dozvoljene dužine pa nije upisan u bazu podataka. Napiši ponovo i ja ću sa zadovoljstvom objaviti. Nije do mene. Svako dobro!
  akcije -103979 - 11.12.2019 : Vesna Sokolac - best (0)

  Snježana Bašević


  Odgovor korisniku Stefan CG - Poštovani Stefane, jeste to ja ta ista Snježana Bašević, koja je pomagala oko ekshumacije boraca i mnogih drugih humanitarnih akcija.

  Idi na stranu - |1|2|