fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

boro_radic - 99731 - 04.03.2017 : Boban Brčko - best (2)

Prenošenje posmrtnih ostataka Bore Radića


Pozdrav svima,

trebalo bi da administrator ovog sajta više piše o detaljima akcija. Podržavam dobru namjeru Vogošćanina Pravog koji je ovo pokrenuo i učestvovaću koliko finansije jednog običnog radnika kao mene dozvole. Trebate se samo usaglasiti jer sada, kad ima internet i viber, bar je to lako. Na ovaj način će akcije imati veću podršku.

Smatram da je ekshumacija skuplji proces pa trebamo svi učestvovati na početku. Ako bude trebalo naći Borinu porodicu nije ni to problem samo neka se i oni svi slože sa ekshumacijom i prenosom posmrtnih ostataka.

Ratni događaji su konfuzni i zbrkani i odvijali su se takvom brzinom tako da me ne čudi da danas ima više verzija događaja jer se svi sećaju samo dijela i stvari komentarišu iz svog ugla. Ovo pišem jer će uvijek pojedinim borcima biti krivo što nisu baš oni imali petlju vraćati izgubljene rovove kada je bilo najteže 1995. i što nisu spomenuti u nekim događajima pa im sada smetaju oni koji su to radili. U suštini, svi su dali svoj doprinos ali na razne načine.

Treba samo složnije ići u akcije, provjeriti sve troškove i javiti svima da znaju pa neće biti napovjerenja.

Posebno me nerviraju oni koji su otišli u inostranstvo, a kada dođu ovde prvo idu u Makarsku na more i na ćevape na Baščaršiju. Akciju treba nastaviti do kraja.
Idi na stranu - |listaj dalje|