fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

politika_amerika - 99165 - 17.01.2017 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (5)

Dodik u sendviču između Obame i Trampa


Sve je počelo tako što je Mile Dodik, zahvaljujući jednom svom prijatelju iz Trampovog tabora, bio pozvan da prisustvuje svečanoj ceremoniji proglašavanja novog američkog predsjednika, koja će se održati 20. januara 2017. godine.

Nakon što su za ovo saznali i muslimani, požalili su se američkoj ambasadorki u Bosni, pa ona Dodiku nije odobrila vizu. Dodik je bio dovoljno otresit da joj nakon toga, u razgovoru preko telefona, kaže da su njeni dani u Sarajevu već odbrojani - Tramp će vjerovatno veoma uskoro postaviti drugog ambasadora za BiH. Pored toga, provukao joj je kroz uši da on ima srbijanski pasoš, pa će drugi put vizu tražiti u drugoj državi.

Za neupućene treba napomenuti da Predsjednik Republike Srpske ima diplomatski pasoš, pa je dobijanje vize za bilo koju zemlju puka formalnost.

Izgleda da je sve ovo silno razazlilo bosansku ambasadorku. Neosporno je i to da se ona veoma dobro "oparila" za vrijeme svoga boravka u Sarajevu, pa je odlučila da Dodika tuži gospođi Klinton, koja je nakon toga na našeg predsjednika nahuškala svog crnog buldoga. Elem, nakon toga je "Amerika" uvela sankcije Miloradu Dodiku.

Epilog priče je da Dodik ne može da putuje u Vašington 20. januara čak ni pomoću srbijanskog pasoša. Utješno je i to da je Tramp već nagovjestio da će sve ove Obamine sankcije ukinuti čim se popne na presto, tj. istjera onog crnog čovjeka iz Bijele kuće.

Stvari u Americi su se dobro zaoštrile. Meni se čini da će u roku od 3 mjeseca na Trampa biti izvršen i atentat, nakon koga će sve obavještajne agencije u Americi dugo vremena tragati za naručiocima tog istog atentata, a da ih pri tome nikada ne pronađu.

Nedavno mi jedna prijateljica reče da više ništa ne pričam, jer šta god kažem ono se i ostvari. Naravno, nisam protivnik Trampa, želim mu dugovječan život i uspješnu političku karijeru. Upravo zbog toga ovu moju "prognozu" nisam rekao već napisao, tako da se iskreno nadam da se neće i ostvariti.
Idi na stranu - |listaj dalje|