fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

prepiska - 98339 - 09.12.2016 : Milenko Đurić Doboj - best (3)

Gospodinu Feniksu


Ovo što si napisao 03. 12. o srpskim kvazipolitičarima (opet ja ružno o njima sram me bilo) je dosta dobro postavljeno i slažem se sa tobom ali bi se logično dalo dalje razrađivati.

Nekad davno sam čitao knjigu jednog srpskog pisca, zaboravio sam mu ime koji je pisao o Prvom svjetskom ratu i između ostalog na jednom mjestu je napisao otprilike nešto ovako:

  • Kada krene rat prvo nastupa pješadija, pa za njom konjica, pa artiljerija, pa pozadinske jedinice i na kraju ratni profiteri i kriminalci. Kada se rat završi sve se okreće naopačke, onaj ko je bio zadnji postaje prvi.

    I to je tako to postaje realnost vojnici više nisu potrebni oni počinju da smetaju. Objektivno većina boraca su politički nepismeni a oni koji ih mogu organizovati u snažnu organizaciju kupe se za novac tako da su ove priče o organizacijama boraca tipa BORS-a, nekakvi Veterani i slična udruženja su priče za malu djecu. Posao oko pljačke RS koju neki nazivaju i privatizacija je završen.

    I šta nam sada preostaje poslije svega. Tebi je poznato da se budžet RS ne može formirati bez stavke kredit MMF-a. A taj MMF je i politička organizacija pa uslovljavaju davanje kredita sa raznim ustupcima. A vlasti u RS bez obzira o kome se radi ne mogu sebi dozvoliti da socijalni mir bude narušen u tolikoj mjeri da narod izađe na ulice ako treba prodaće dušu đavolu samo da se to ne desi.

    Kako god okrenem, moj gospodine Fenikse, mrka nam je kapa i iz godine u godinu biće sve gore. A najsmješnije mi je kada na srestvima informisanja vidim da opozicija i vlast u RS optužuju jedni druge za kriminal, a sve pošteni ljudi rekoh i ostado živ.

    Drugarski pozdrav!
  • Idi na stranu - |listaj dalje|