fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

udba - 98311 - 04.12.2016 : Stari - best (8)

I na kraju, hvala vam


Članak pod brojem 98243 od 25 11. ove godine, bio je uvod u cijelu moju zamišljenu stvarnu priču o sadašnjem stanju u Republici Srpskoj, počevši od nekih nepotrebnih događanja koja su se dešavala u poslednje vrijeme u Trebinju, na koju je gospodin "Ex-ponto" uz pomoć svog priloga, koji je brže bolje postavio na sajt, htjeo da mi kontrira (ne znam zbog čega), misleći da sam ja ovaj ili onaj, uzburkao posjetioce ovog sajta. Pa pošto nisam ni jedan ni drugi, već niko, evo da kažem ovo:

Nikoga nisam želio da uvredim! Svima, koji se smatraju da sam ih uvredio, ja sam se ponovo izvinuo!

I šta sad?

Gospodine "Nomad-Srbija" mogao sam i umrijeti, a da nisam znao da ima obojenih "vagabundosa=nomada=lutalica." Sa ovom riječju podsjetio si me na pjesmu koju je davno pjevao jedan Dalmatinac.

"Vagabundos-nomad", može biti bilo ko, od životinje do ljudi. Može biti čovjek beskućnik (kojih već i imamo), pjandura i usamljenik, neznalica. Ali evo saznadoh i to da su oni obojeni i da sam u toj vrsti.

Sa ovim tvojim naslovom, razumio sam Te, samo si promašio i dao si mi jasan znak za koji si dobio i podršku, da se udaljim i u buduće ne učestvujem na ovom forumu.

Tekst iz Tvog članka mi je nekako nejasan smušen i ne dorečen. Ako nisi imao nešto direktno da mi lično kažeš, onda nisi trebao, ali i nemoj prebacivati lopticu na na neku drugu stranu i da čeprkaš po svježim grobovima, pogotovo po "Virtualnom groblju" o kome ja nisam ni riječi napisao, jer i mene vrijeđa to Tvoje čeprkanje po groblju.

Ja mislim da naš urednik, gospodin Željko Tomić nema razloga ni potrebe da se ljuti na mene, ako je već ljut.

Gospodine "Ex-ponto" ja nisam imao namjeru da čeprkam po prošlosti koja mi je poznata samo kroz nečije pisane knjige i nečije priče koje mogu biti za nekoga pozitivne ili ne, već po sadašnjosti u kojoj sam živi svjedok zbivanja, u Republici Srpskoj, pa si tako nepotrebno "naložio" vatru na ovom sajtu iz čega je izišla nepotrebna i pogrešna rasprava, nesloga.

Ako već hoćeš da, Ti i tvoj mišljenik "Nomad-Srbija" znate, moram da vam kažem da se ja ne stidim one dalje a ni bliže, skorašnje svoje prošlosti. Mogao bih Vam poslati moju biografiju, ali bi mi otkrili (ne ime), već moje godine starosti, a to ne želim još.

Ako već hoćete da saznate nešto, vi gospodo "Ex-ponto" i "Nomad-Srbija", onda da vam kažem da sam kao "crveni vagabundo=nomad=lutalica" učesnik poslednjeg rata sa 43+3 mjeseca i da sam pokojnog sina, odlikovanog borca, odnio u jedno manje mjesto, u "Virtualno groblje", gdje još ima poginulih boraca.

Prema tome ja nisam želio i ne želim da bilo koga vrijeđam po bilo kojim osjećanjima, ali evo Ti gospodine "Nomad-Srbija" pročeprka i po grobu moga sina. Hvala Ti.

Ja sa svojim člankom nisam imao nikakvu zlu namjeru da bilo koga uvrijedim, već sam htjeo (a evo to ću sada činiti), da kažem zašto nam to sada treba u ovoj vrlo mučnoj i napetoj situaciji u Republici Srpskoj i kako objasniti vijest o, ne samo prethodnom uništavanju, već o ponovnoj prijetnji rušenja obilježja nekim učesnicima NOR-a u Trebinju. Da možda to nije neko poturanje nama Srbima? Zato sam htjeo da pišem o političkom stanju u Republici Srpskoj, pa i u samom gradu Trebinju, kroz koga sam htjeo početi i da napišem svoje viđenje stanja u Republici Srpskoj?

U Republici Srpskoj koja u svom sastavu (zagrljaju) ima (pet republika-gradova), koji žive i rade svako po svom htjenju i nahođenju, kako hoće, udaljavajući se sve više od republičkih organa Ustava i zakona (primjer Trebinje i Doboj). Gradova koji ne poštuju republičke zakone pa ni Ustav, niti volju onih koji su stvarili Republiku Srpsku. Evo vam potvrda od naših učesnika ovog sajta gospode, Milenka Đurića i Feniksa koji konstantno upozoravaju na opasne stvari koje se dešavaju sada.

Ne bih ja ovo ni pisao, da se nakon proteklih mjesec i nešto dana, nisu događale neke promjene u pojedinim srpskim političkim partijama i sa njihovim vođama, a posebno u Trebinju, gdje je došlo do kraha u izbornoj trci i njihovoj neodgovornoj politici prema sopstvenom narodu, prema nama Srbima. Vjerujem da su taj krah doživjele one srpske partije koje vode pogrešnu i izdajničku politiku protiv svog sopstvenog, srpskog naroda. Ako nisam u pravu, vi me demajtujte. Jer kako drukčije objasniti i reći nego tako.

Kako objasniti činjenicu da svi govore, da rade za dobrobit srpsko naroda, a jedni rade jedno, a drugi drugo, baš kao ona:

 • "Ja u klin, a ti u ploču"

  Niko nikom ne odgovara. Pa ni sudski, ni organi gonjenja u Republici Srpskoj ne čine ništa. A ti isti, jedni i drugi, uzimaju nam novac iz i onako praznih džepova za svoj raskošan život.

  Mi se Srbi stalno mađusobno suprostavljamo jedni prema drugima (evo primjera na ovom forumu) jer nam bace ogoljelu kost da se glođemo oko nje i umjesto da se dogovorimo i stvorimo jedinstveno mišljenje o bitnim pitanjima za život nas i naših budućih pokolenja, a ne da smo u raskoraku kao "naše" srpske partije koje u Republici Srpskoj vode "međupartijski rat" od koje neke imaju i stranu podršku. Pa jesu li to Srbi? I ponovo podržavam gospodina "Feniksa" i Milenka.

  Kako objasniti da u Republici Srpskoj Ustavni i zakonski organi, Narodna Skupština i Vlada Republike Srpske, rade i donose odluke i zakone, koje treba da poštuju svi građani bez obzira na pripadanje pojedinim partijama, ali naši predstavnici iz Republike Srpske koji djeluju u zajedničkim organima BiH u Sarajevu, rade potpuno suprotno donešenim Skupštinskim odlukama. Rade po zahtjevu organizacija "Građanskih incijativa" koje ilegalno djeluju na prostoru Republike Srpske i koje daju šakom i kapom potplaćenim Srbima da razruše krvlju stečenu Republiku Srpsku, a mi bi sada da čeprkamo po prošlosti. Mislim da je to nepotrebno i da trebamo utuljiti pamet u našu glavu. Bojim se da i to nije uticaj drugih.

  Naši predstavnici u Zajedničkim organima BiH, nikome ne podnose račune, a imaju veoma visoke novčane naknade i mnoge beneficije i privilegije. Zato mora doći do promjena, prije svega u Ustavu i zakonima Republike Srpske, a posebno u izbornom sistemu, gdje će predstavnici Republike Srpske u Zajedničkim organima morati dobivene zadatke od Narodne skupštine Republike Srpske da izvršavaju i da račune podnose našoj Narodnoj Skupštini, a ne predsjednicima svojih partija.

  Vi ste svjedoci skorašnjih ostavki na mjesta Predsjednika i jednog člana glavnog odbora SDS, a potom i raspuštanja nekoliko Opštinskih odbora iz drugih srpskih partija, a da li ste se ikad upitali, šta je stvarni razlog njihovih ostavki? Niste.

  To što dadoše ostavke, po meni trebali su još ranije, ali što izabraše na čelo "naše" Srpske partije jednog "sportistu" trkača, koji trči tamo-amo ali ne po onoj našoj odbranjenoj i krvavo stvorenoj stazi, po kojoj bi trebao da ide, već što ide tuđom, pogubnom za Srbe. Stazom u kojoj nema određenog pravca za srpski narod. To se može vidjeti ovih dana kako priča i hoda kao izgubljeno jagnje koje traži svoju majku u zalutalom stadu, pa nešto govori, da ga ni oni iz njegovog stada nisu razumijeli šta priča.  Iz njegovog poslednjeg javnog nastupa, može se zaključiti da je on totalno zalutao u politiku. Potpuno je nepismen kao političar jer je postao nečija sluga i da sam na njegovom mjestu, ja bih odmah zbog sramote podnio ostavku na tu funkciju.

  Međutim, nije se čula ni jedna riječ od mojih Hercegovaca, a pogotovo ne od boraca, pa i njemu bliskih saradnika, koji su izgubili na izborima i na kraju ih, pa i njegovu stranku otjeraše iz tog srpskog Trebinja, koji ostaviše taj grad u velikim dugovima, u kome napraviše veliko zlo koje tek treba da ispliva na površinu (nezakonsko zapošljavanje radnika), sa kojim je Trebinje ušlo u velike dugove, pa će jadni sada zaposleni ljudi, među kojima ima i boraca ili djece poginulih boraca, koji će ostati bez posla.

  Nije ovo samo jedan od njihovih pogrešnih djelovanja na političkoj sceni. Ima ih još koliko hoćete. Pročitajte ponovo zvanične izjave onih koji su dali ostavke, a pogotovo izjavu od mlađanog, rođenog Sarajlije, sa Jahorine. Taj mlađani je u svojoj izjavi rekao veoma, veoma mnogo. Pročitajte posebno pasuse 7/8/9 njegove izjave. Ne bi on to ni izjavio da mu se, vjerovatno nešto nije "iskliznulo" iz ruku. Jer njegova jedna izgovorena rečenica mnogo govori:

 • "Sve je to od ljudi iz Istočnog Sarajeva."

  Zašto je to rekao? Potražite sami odgovor.

  Iz njegove izjave naslućuje se i ona afera oko prodaje zemljišta Arapima na Zlatištu, o kojoj su i mediji govorili, ali koja je umukla.

  Ko kome i zbog čega je prodata ta zemlja, to ćete saznati vi mlađi, ali malo sutra ako budemo i dalje razjedinjeni.

  Ali da se malo vratim koju godinu unazad. Da li ste ikada čuli ili doživjeli, da je jedan zatvorenik za 11 mjeseci zaradio 102 hiljade maraka ležeći u zatvoru? A o našim optuženim borcima ni vode za piće.

  Ja mislim da niste znali. Ali neko jeste zaradio. Taj neko mora slušati onog komu je isplatio tu sumu. Pa kako? To vi tražite odgovor.

  Ti veliki Srbi koji uzimaju tako lako novac od nas građana, udaraju se u svoja prsa kako su oni zaštitnici Srba, a oni drugi pokradoše svoj narod, a provjerite koliko tih "naših" zaštitnika imaju svoje stanove u pojedinom gradovima Srbije?

  I dok se međusobno glođu, Srbi iz Republike Srpske u Zajedničkim institucijama, na drugoj strani naši borci, Srbi sa velikog i krvavog borbenog brda Žuči, grlato dozivaju svoju braću širom Republike Srpske da im pruže pomoć kako bi ostvarili svoja prava na vlastitu imovinu, kojoj muslimani satiru trag postojanja srpskog vlasništva. Pa zar to nije žalosno, bruka i sramota? A tako je i sa ostalim Srbima koji imaju svoju imovinu na području Federacije, a posebno u okolini Sarajeva. Evo o čemu sam želio da pišem!

  I na kraju i ovo: Poštovani uredniče gospodine Željko Tomiću i vi posjetioci ovog sajta, Oprostite mi! Vi ste svi mladi ljudi i puni ste života ali i priča koje ste odslušali od nas starijih, "crvenih vagabundosa" koji su vam "ipričali" svoje priče. Izgleda da više nisam poželjan ovom forumu. Želim vam svako dobro, prije svega zdravlje i sreću u vašem budućem životu i radu i neka vam je srećno!
  Živjeli, Stari.

  RE: I na kraju, hvala vam  Poštovani Stari,

  ja molim Tebe da ti oprostiš nama, pogotovu onima koji nisu znali da se Tvoj sin nalazi u Virtualnom groblju. Tvoji članci su veoma često imali veliku popularnost među posjetiocima ovog foruma, pa zbog toga ne želim da se "oprostim" sa Tobom na ovaj način. Veoma često smo bili istomišljenici po svim gorućim temama, a to što su neki zauzeli oprečno mišljenje po jednom pitanju još uvijek ne znači da te ne volimo, a pogotovu da nisi dobrodošao na ovaj forum. Još jednom Te molim da nas ne ostavljaš! Vjerujem da su gore pomenuti samo željeli da objasne neke stavove drugima, a ne Tebi. Ti to znaš mnogo bolje od nas!
 • Idi na stranu - |listaj dalje|