fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

republika_srpska - 98297 - 03.12.2016 : Feniks Republika Srpska - best (3)

Veterani Republike Srpske


Donošenjem odluke Ustavnog suda BIH o zabrani proslavljanja dana Republike Srpske je još jedan dokaz da se volja srpskog naroda ne poštuje i dokaz da odluke koje sud donosi u ime naroda da to čini predstavljajući volju i zastupajući interese samo jednog naroda i naređenja koja imaju od MZ.

Da li je ovom odlukom ukinuta i Republika Srpska i da li nas neko ovom odlukom namjerno vraća u početak 90-tih godina kada je i tada poništena volja srpskog naroda u BiH.

Trebamo se zapitati da li je rat u BiH donošenjem Dejtonskog sporazuma završen ili konačno moramo reći da je toga dana umijesto vojnim sredstvima započeo rat političkim i ekonomskim sredstvima , odnosno hladni rat koji iz dana u dan gubimo nemajući hrabrosti da to priznamo.

Jasno je svima u Republici Srpskoj da smo nakon Dejtonskog sporazuma imali jaku republiku koja je imala sve što imaju i sve druge stabilne države u svijetu čiji su glavni oslonci četiri stuba na kojima ostaju i opstaju a to je: vojska, policija, bezbjedonosne službe i ekonomija. Borci VRS su predali ključeve u ruke srpskoj vlasti sa svim ovim službama i sačuvanim fabrikama i značajnim prirodnim resursima.

MZ je shvatila da su patriote koje su storile Republiku Srpsku prestale da se pitaju i da o njenoj sudbini više ne odlučuju oni, nego oni koji su bili daleko od prvih borbrnih linija i koji su se u ratu uzdigli birokratski i koju bili spremni da daju sve samo ne svoje stolice i više položaje koji su ih očekivali u organima vlasti. Eksperti iz MZ bili su svjesni njihove nesposobnosti, labilnosti, kukavičluka i ličnih interesa, pa su zaključili da će vrlo lako ostvariti ono što su i imali u planu.

Upravo se tako i desilo, radi ličnih intersa i interesa političkih partija koje su vodili ili pripadali zaboravili su interese Republike Srpske, njenog naroda i onih koji su je stvorili pa su ponašali kao da je njihovo lično vlasništvo i činili šta im je bilo po volji i šta su oni kojima smeta RS tražili od njih. Prenošenjem nadležnosti iz Ustava Republike Srpske na Ustav BiH bio je ključna greška zbog koje smo danas dovedeni u situaciju u kojoj se nalazimo i koja će biti još gora ako se ne probude oni koji su stvorili Republiku Srpsku i ne uključe u rješavanje dosadašnjih problema kao i onih koji nam nažalost predstoje.

Nadam se da će vlasti RS shvatiti da pri donošenju bitnih odluka i rješavanju određenih problema moraju da se konsulutuju sa onima koji su je zaista i stvorili tj. sa predstavnicima njihovih organizacija proisteklih iz odbrambeno-otađbinskog rata, jer mi se više ne možemo praviti kao da se ništa ne dešava i gledati kako stranke iz Federacije uz pomoću određenih institucija i MZ uništava ono što smo stvorili uz ogromne žrtve i odricanja i omalovažava naš narod i našu budučnost i budućnost naših pokolenja.

Stop širenju islamske države koju je namjerno stvorila MZ kao i u mnogim djelovima sveta koje su donijele samo ogroman štetu narodu i propast demokratski uređenih zemalja a sve u korist Amerike i MZ.

Neka im se Bakir zahvali za pomoć u ostvarivanju političke ideje njegovog oca ali neka bude siguran da ono što on planira da sprovede ne vodi dobru na ovim prostorima i da mu to sigurno nećemo dozvoliti, kao i da je naše praštanje, popuštanje i strpljenje pri kraju.
Idi na stranu - |listaj dalje|