fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

losi_srbi - 98295 - 02.12.2016 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (5)

Dobar Srbin i loš Srbin


Kod nas imaju običaj da kažu: "Rđavom i dlake smetaju.

Moje spominjanje FBiH, je bilo samo u smislu da taj atribut "četnik", koji nam oni pripisuju, aludirajuči na loše primjere, treba sa ponosom da prihvatimo, jer u globalu kraljevi četnici su bili ponos i djeca iz uglednih porodica, pa mi tako treba da se i osjećamo.

Primjeri Kusturica i Đoković su takođe primjeri kako nekoj usijanoj glavi padne na pamet da procjenjuje veličinu njihovog srpstva!

Sve ovo što sam do sada pisao na ovu temu, sve moje primjere koje sam naveo nisu izmišljotina, nego su stvarne činjenice. Ni jednim mojim slovom nisam uticao na razjedinjenje srpskog naroda, naprotiv, i one koje mnogi smatraju otpadnicima našeg roda, ja ih i dalje priznajem kao Srbe. Ali za razliku od nekih, meni je draži Španac koji me poštuje kao čovjeka, nego Srbin zbog kojeg čitava nacija dobija loš etiket, ali šta ja tu mogu, on je za mene i dalje Srbin.

Danas imamo veliki problem ljudi koji su direktni potomci od bivših "četnika", sebi daju za pravo da su oni iz tog razloga veći Srbi od ostalih! Kititi se tuđim perjem nije dobro! Ja sve što pišem, pišem na osnovu činjenica i svojih dijela, smetalo to nekom ili ne. Svojih dijela niti se stidim, niti se bojim, niti tražim priznanje! Samo smatram da treba da se zna šta je ko učino za svoj naroda. Možda ćemo se osloboditi okupatora, pa se napiše stvarna istorija o "Otadžbinsko- odbrambenom ratu!

Samo da napomen, u nekim od mojih tekstova sam pisao da je moj pokojni otac smatrao izdajom, svakog Srbina koji je pred izbijanje rata pobjegao iz Bosne. Mog pokojnog oca sam do tada zamišljao kao komunistu iz prospekta, kakav bi komunista treba da bude, pa su me te njegove rijeći dale dodatni motiv da se, ako treba, do smrti borim za svoj narod.

Nije moj otac bio jedini takav primjer, sva ta stara garda bila je slična njemu, što se moglo osjetiti u našem zadnjem ratu. Ako je "Stari" onaj, koji ja mislim da jeste, nije bio ništa drugačiji od mog pokojnog oca. Poznavao sam puno Srba koji su bili komunistički nastrojeni, a dadoše svoje živote za Republiku Srpsku. Isto tako znam i one koji su se smijali tim istim komunistima, kako su preko noći promjenili dres, a prvi su pobjegli preko granice kad se zapucalo.

Dakle, reći nekome da nije Srbin, ako je komunista tolika je nebuloza, da ne mogu da vjerujem da nekome danas može da padne na pamet to da kaže. Skloni smo ismijavati svačije mišljenje i sebe smatrati jedinim adekvatnim za nametanje, šta je ispravno, a šta nije. Samim tim mi direktno utičemo na razjedinjenje srpskog naroda, pa je nerealno očekivati da bi nakon toga danas mogli uzeti zajednički politički stav.

Kada je u pitanju jedinstven stav, onda nema "ali", to vidimo danas kad se žestoko napada i kao nikad do sad pokušava srušiti Republika Srpska. Oni koji imaju najveću moć da je odbrane u zajedničkim organima, u svojim izjavama stalno stavlju tu magućnu rijeć "ali", što je za mene isto kao da su rekli "ne" i tim svojim stavovima umanjuju srpsku političku moć za opstanak Republike Srpske.
Idi na stranu - |listaj dalje|