fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 98293 - 02.12.2016 : Milenko Đurić Doboj - best (2)

Sunovrat srpske kvazipolitike


Što više pokušavam da razumijem ove Srbe koji su sebi umislili da su političari moram priznati da ih sve manje razumijem. Direktan povod za ovo pisanje je izjava velikog Srbina gospodina Bosića da njega odluke vlade RS ne obavezuju i da on samo odgovara onima koji su ga birali, otprilike ja nešto tako izjavio. Hajde da se složim sa njim premda bi ga, da je naprimer parlamentarac u Evropskom parlamentu i da ne zastupa vlasti svoje države smatrali ludim.

Da se vratimo na one koji su ga birali. Moram da ga potsjetim da su njegovi birači u ogromnoj većini glasali da 9. januar ostaje dan Republike Srpske. Pa ako poštuje njihovu volju valjda mu je jasno da je problem u Ustavnom sudu. Bošnjaci blokiraju bilo kakav pokušaj donošenja Zakona o Ustavnom sudu i ja ih razumijem jer ovako koncipiran odgovara njihovim interesima.

I tako će i dalje naši prestavnici u zajedničkim organima davati izjave kako nije u redu da u Ustavnom sudu sjede stranci da to treba mijenjati ali ni slučajno na blokadu neće odgovoriti blokadom pošto moraju poštovati one koji su ih birali a njihovi birači žele da stranci i dalje sjede u ustavnom sudu da i dalje svojim odlukama mijenjaju politički sistem u ovoj zemlji čuda.

Moram još jednom da ponovim onu čuvenu Njegoševu izreku: "Svak' je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka."
Idi na stranu - |listaj dalje|