fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

2sr - 98283 - 01.12.2016 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (7)

RE: Zašto namo ovo treba baš sad


Ne vidim razlog da sa bilo kim raspravljam povodom mog prethodnog teksta. U njemu nema ništa loše napisano, osim pokušaja zbližavanja srpskog naroda, iako politički ne mislimo isto. Srbin je Srbin, bilo da je on komunista, ateista ili vjernik. Srbin se rodi, a sve ostalo je od volje čovjeka.

Naveo sam u predhodnom tekstu da se četnici iz Prvog svjetskog, i partizani iz Drugog svjetskog rata trebaju pomiriti sa činjenicama da je u tom periodu bila takva politička situacija. Vremena se mijenjaju a mozgovi nam ostaju isti, volim ove, ne volim one.

Dakle, u FBiH kažu, svi Srbi su genetski četnici, pa sam i ja sebi dao za pravo da budem počastovan i sebi pripišem taj atribut!

Pošto znamo da u Prvom svjetskom ratu nije bilo četnika, ali je bila časna, herojska srpska vojska, pa sam se po ugledu na njih trudio da tako ratujem u Otadžbinskom odbrambenom ratu! Međutim i dalje za muslimane u BiH, ja sam "četnik".

Svi znamo da je četnike stvorio Kralj kao svoju gardu. Četnici nisu bili samo Srbi, nego su bili viđeni ljudi iz uglednih porodica širom tadašanje Jugoslavije.

U Drugom svjetskom rat, nije bilo tako, pa se pitam zašto?

Često pomislim da je baš u nama Srbima problem! Stalno se vodi polemika, ko je dobar a ko loš Srbin.

Primjeri:

1. Ravnogorski četnički pokret, vuče svoje korijene iz Drugog svjetskog rata, ni danas se nije pomirio sa partizanima, pa čak ni sa drugim Srbima koji ne misle kao oni.

2. SPC ne priznaje Srbina, ako nije pravoslavac, čak ni ateistu.

3. Srba je nekad bilo koliko i Engleza, naša netrpeljivost prema drugim vjerama dovela nas je da ćemo uskoro biti nacionalna manjina u svim državama, pa i u Republici Srpskoj i Srbiji.

Tamo neki Aranitović kojeg sam vidio jednom u životu, kaže meni, mi znamo da si ti oženjen muslimankom, ali to nama ne smeta! Tobože po njemu nisam dobar Srbin!

Hej ljudi, ko je taj, ko ima pravo da procjenjuje ko je i koliki je Srbin? Zbog takve politike gospodo, ima ona podrugljiva izreka da će svi Srbi stati pod jedu krušku i to bez da se guraju! Umjesto da nam svaki čovjek bude dobro došao u naš korpus, mi danas Kusturicu vagamo koliki je on Srbin, a veći je i važniji od mnogih od nas! Đoković, koji je zaustavio satanizovanje srpskog naroda na Zapadu, svojom srpskom retorikom i reketom, danas neko pokušava umanjiti njegovu veličinu, jer je tobože skinuo krst koji mu je visio oko vrata!

Zato gospodo mislim da je krajnje vrije da počnemo da da poštujmo svačije mišljenje, ako želimo da opstanemo kao narod!
Idi na stranu - |listaj dalje|