fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

2sr - 98261 - 28.11.2016 : Vogošćanin Pravi Vogosca - best (1)

RE: Zašto nam ovo treba baš sada?


Moje mišljenje je da je Stari htjeo da kaže, da ne treba praviti razdor u srpskom narodu, zbog različitog političkog mišljenja. Ovaj film to upravu čini, pravi mržnju prema partizanima, u kojim je bio uglavnom srpski narod. Ovo ujedno znači da su Srbi partizani zlostavljali Srbe četnike.

Naš narod ima običaj da veliča dobra djela, a da prikriva loša. Četnici iz Prvog svjetski rata su bili ponos srpskog naroda, ali po mom mišljenje u Drugom svjetskom ratu nisu to opravdali. Partizani su stvorili novu Jugoslaviju, pa su ih kažnjavali, što je u ono vrijeme bilo razumljivo.

Ako sagledamo realno, Srbi su stvorili Kraljevinu, a i komunističku Jugoslaviju. Svi Srbi su živjeli u jednoj državi, zato drugim narodima nije odgovarala nova demokratska Jugoslavija, pa su je srušili. Mi nismo znali iskoristiti nasu brojčanu premoć!

U potpunosti se slažem da treba da oljagamo one koji su nam ukaljli obraz, u svim pa i u ovom zadnjem ratu. Ali nemojmo generalizovati sve na osnovu pojedinaca, kao što to danas prema nama rade muslimani u BiH, proglašavajući nas četnicima, ali onim lošim primjerima.

Ne treba bježati od tog atributa, treba ga prihvatiti i sa ponosom veličati!

Ja sam do izbijanja sukoba u BiH bio "partizan", a od početka Otadžbinskog rata postao sam "četnik", ali onaj ponosni, na uzorne četnike iz Prvog svjetski rata!
Idi na stranu - |listaj dalje|