fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

1kk - 98249 - 27.11.2016 : Kartum7193 Banja Luka - best (2)

Monografija 1.bVP 1.KK (9)


isječak iz monografije

A poslije? Dok traje rat i dok su krv, rane i smrt svakodnevica, borac ima samo jednu želju iskazanu kroz misao "da sve ovo prođe i živ ostanem!" A kada sve prođe, misli se uskomešaju, pitanja i nedoumice se množe, šta, kuda, sa čim i kako dalje?

Tako je i sa nama bilo. Dok smo išli iz borbe u borbu, većini nas je OSMIJEH I VEDAR DUH KRASIO LICA. Čak i u najtežim trenucima, kada smo gubili najbolje među nama, imali smo nadu i vjerovali u bolje sutra, što je vidljivo iskrilo sa lica prekaljenih ratnika.

Na zapadu Otadžbine, skoro tamo odakle smo i krenuli, dočekasmo kraj rata, dočekasmo slobodu i mir. I umjesto dodatne doze sreće, lica nam postadoše zamišljenija, pogledi iz suzenih očiju nekako neveseli, riječi sve rijeđe. Svi se povukli u sebe, biju neke nove životne bitke, traže odgovore na buduće akcije, a rješenja ni na viditku. Izgubljena ognjišta i kućni prag, česti gubici najmilijih, ugašene fabrike i radna mjesta, nedostatak vizije i nebriga onih pod čijim vođstvom TAKO SRČANO STVARASMO REPUBLIKU, satra u nama ono malo preostale snage i želje za novim početkom.

O sudbinama i tužnom kraju nekih od nas pričaćemo nekom drugom prilikom.

Na ponos VOJSKE REPUBLIKE SRPSKE, jedan broj nas odluči da i dalje ostane u slobodarskom stroju i da u miru doprinosi opstanku, rastu i razvoju svoje Otadžbine. I ponovo oživi Bataljon Korpusne policije. Kao i u ratu, sada u miru, jednako časno je bilo rulovoditi tom jedinicom. Nove zadatke su primali i izvršavali jednako odgovorno i požrtvovano kao i one ratne. Bili su ponos svih nas. ZA TO SU BILI ROĐENI. Uz njihovo ime ide SLAVA I BESMRTNOST.

Još kada bi toga bili svjesni gospodari naših sudbina i dobrim nam makar malo uzvratili! Mi nikada nismo tražili previše, prije svega ništa tuđe i što nam ne pripada.

Načelnik uprave bezbjednosti GŠ VRS
Pomoćnik MO i Načelnik sektora za bezbjednosno- obavještajne poslove
Komandant 1. bVP 1KK VRS
general - major Dragomir Keserović , prof. dr
Idi na stranu - |listaj dalje|