fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

udba - 98243 - 25.11.2016 : Stari - best (5)

Zašto nam ovo treba baš sada?


Skoro sam slušao, pa i gledao jedan snimak na TV o uzbuni-protestu jedne grupice Srba u Trebinju protiv par njihovih ranije izginulih i pomrlih sugrađana, ili možda njihovih suseljka partizana, zbog njihovog učešća u NOR-u, tokom Drugog svjetskog rata. Pobunili se zašto su oni dobili naziv: Prvoborci Narodno-oslobodilačkog rata, za koja su svojim učešćem u NOR-u i zaslugama u toj borbi proglašeni, a zatim i odlikovani sa visokim odlikovanjem Narodni heroji.

I pored tih odlikovanja za njihove zasluge, građani Trebinja su ranije podigli i spomen obilježje u svom gradu za sjećanje na te prvoborce. Ali...

Iako sam još živi svjedok zločina nad Srbima od strane prije svega ustaša i onih koji su bili njima naklonjenih iz nesrpskog naroda, moram da kažem da je među tim nesrpskim narodom bilo na našu žalost i pojedinih "naših" Srba, koji se priključiše ustaškoj eliti.

Ja neću da to komentarišem, ali samo da kažem to, da je sada ova pobunjena grupica Srba u Trebinju zaboravila hercegovačke jame koje su pune Srba, a koje nisu bacali partizani, već ustaše i njihovi pomagači.

Svako ima pravo da se ljuti ili ne ljuti, voli ili ne voli svoje pristalice i ideale, ali nakon 75 protekli godina optuživati one ili ove, partizane ili četnike koji su ratovali protiv onih nesrpskih zvijeri, ili jedni protiv drugih, to je po meni nekorektno, jer kako rekoh, još sam živi svjedok stradanja srpskog naroda u Kozaračkoj ofanzivi u kojoj su mnogi Srbi stradali od ustaša a ne od partizana ili četnika. Ovodanašnji, da li potomci ili njihove pristalice sada se pobuniše nakon ovoliko pređenog vremena nazivajući pripadnike partizanskih jedinica fašistima i još kojekakvim imenima, a četnike kao branioce i oslobodioce srpstva žele da stave ispred partizana. Svi vi možete naći istorijiski pisanih i zabilježenih dokumenata o jednim i drugim, ali evo ja vam nudim nešto, što potkrepljuje ovo moje pisanje.

Međutim to je bilo davno i o tome ne bi trebali sada da kopamo po grobnicama poubijanih i pomrlih Srba, već da se konačno složno okrenemo budućnosti. Jer svaki naš međusobni sukob bilo po kom pitanju iz bilže prošlosti, pa i sadašnjosti, suprotnoj strani je podloga da uz pomoć stranih mešetara udare po nama. Zato moramo biti još jedinstveniji, složni.

Vi ste svjedoci koliko se vrši pritisak da se Republika Srpska prosto ugasi, a Evrposka unija kao "demokratska unija" gotovo je u raspadu pa se hvata za slamku kako bi opstala. Ona ne zna šta će sa sobom, već vrši pritisak na Srbiju i Republiku Srpsku da se kod nas primjenjuju njihovi zakoni kao npr "koliko imamo stoke, krava, ovaca, pa i pasa." Možete misliti koliko je Evropska unija stabilna, kad je počela da optužuje i pojedina glasila iz Rusije. Svašta!
Idi na stranu - |listaj dalje|