fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

republika_srpska - 98195 - 19.11.2016 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (1)

RE: Kako izabrati svoju političku opciju


Dodikova izjava je neprimjerena za jednog predsjednika Republike Srpske, koja ga je mogla koštati velikog političkog kraha na sledećim republičkim izborima! U trenutku kada je imao priliku da potpuno uništi i sahrani "Savez za promjene na gore", Dodik je dao izjavu koja je mogla mnoge neutralne građane okrenuti protiv njegove stranke! Iako sam uvjeren da je Dodik trenutno najjači političar na tom prostoru, ova brutalna prijetnja opštinama u kojim njegova stranka nije na vlasti, znači da građani u tim opštinama moraju živjeti u lošije (kažnjavanje opština)! Takva izjava ga je moglo i morala koštati gubitka velikog broja glasača.

Građani RS su se već odavno opredjelili za svoje političke opcije, pa je očito da ovakva Dodikova politička greška nije uticala puno na njegove glasače. Međutim, Dodikova izjava je bila velika politička greška i prilika za inteligentne političare da iskoriste taj potez i kod neopredjeljenog stanovništva dobiju svoje nove glasače.

Desilo se sasvim suprotno! Ovi iz "Saveza za promjene na gore" nisu iskoristili tu idealnu priliku za političku maniplulaciju. Govedarica, novi predsjednik SDS-a, pokazao je na startu da nije dobar vođa. Za mnoge Srbe, legendarna srpska stranka, nakon Bosića i Govedarica nastavlja da gura tu stranku u ponor. Dolazak na političkoj sceni nije iskoristio onako kako su mnogi građani od njega očekivali. Svojom glupom, da ne kažem izdajnčkom izjavom ponovo je uzdrmao, ne samo protivničke, nego i svoje glasače. Očito je da je povrijeđena njegova sujeta kada je Dodik na "FACE TV" izjavio da je Govedarica njegov čovjek, pa sad na ovaj glup način pokušava to da demantuje i tako dokaže suprotno svojim gazdama u Sarajevu.

U ovakvom političkom trenutku izjaviti da neće sarađivati sa predsejdnikom Republike Srpske, znači da ga uopšte ne interesuje entitet u kojem njegova stranka funkcioniše i da je za njega, prije svega, važnija BiH. Sa tom izjavom ponovo su potvrdili ono na šta Dodik ukazuje svo ovo proteklo vrijeme, od zadnjih državnih izbora do danas. Lični interes važniji od Republike Srpske!

Samim tim, Govedarica je dao novu priliku Dodiku da svoju lošu izjavu, umjesto da doživi pad, on je iskoristi na pravi način protiv svojih političkih protivnika i tako svima pokaže u RS-u ko je stvarno "glavni baja" na tom prostoru!
Idi na stranu - |listaj dalje|