fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rat_doboj - 98183 - 18.11.2016 : Tesnjak OG7JUG Tesanj - best (0)

Tešanj i Usora su opstali zahvaljujući saradnji Hrvata i muslimana


Hvala usorskim Hrvatima za Putnikovo brdo i još dvije akcije koje su uradili zajedno s Armijom FBiH. Nakon toga smo slabo imali zajedničkih akcije jer je politika umješala prste.

Kakav je Tešanj bio kraj, dovoljno je reći da u ratu nije od strane Armije FBiH srušena ni jedna crkva, pravoslavna a niti hrvatska. Srbi su nas gađali odakle su stigli. Lično bih volio da je rat potrajao jos 2 godine pa ko pobjedi, a ovako su nas ostavili u gorem ratu. Tešanj i ovaj kraj nije pao zahvaljujući srcima i hrabrosti svih sa ovog dijela BiH. Naša želja nikad nije bila okupacija Doboja i Teslića, pa to nismo ni pokušali. Cijelo vrijeme su iz Generalštaba (Sarajeva) odavde odvodili vojsku na druga ratišta (Bihać, Sanski Most, Vozuća, Sarajevo, Kljuc i ostala ratista) a dijelovi Hvo sokolovi i slicne formacije na Glamoč i druga ratišta. Sve u cilju da se ne krene u akciju "Doboj-Tuzla". 1995. godine su postrojbe HVO u Novom Šeheru dovukle artiljeriju koja je trebala biti iskorištena za napad na Teslić i Doboj. ( 7000 vojnika bi vjerovatno i uspjelo u namjeri oslobođanja Doboja i Teslića od ratnih Srba-vojnika (ne civila). Ali, na red dolazi mirovni plan iz '92. godine, jer Zapad nije želio BiH sa muslimanskim narodom u većini.

Hvala Hrvatima na pomoći u ratu i poslije rata. Shvatite da je rat završen i da mi nismo bili vaši neprijatelji i da ste vi krenuli u napad jer ste smatrali da je sve srpsko, i nebo i voda i ptice i šume. E pa nije, probudite se.
Idi na stranu - |listaj dalje|