fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

izbori - 98147 - 14.11.2016 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (3)

Kako izabrati svoju političku opciju?


Nakon skorašnje, po meni neodmjerene, Dodikove izjave da neće pomagati opštine u kojima je pobjedila opozicija, tj. SDS, želim da kažem sledeće:

Pomalo je surovo od najvećeg branioca Republike Srpske da srpski narod optuži za greške koje je sam počinio. Meni se nekako čini da je sam kriv što njegova partija u nekim opštinama nema uspjeha na lokalnim izborima. Primjera za to ima dosta, a ja ću ovu moju tezu obrazložiti na opštini Sokolac, jer je ipak ovo u neku ruku sokolačka stranica.

Propast SNSD-a u Sokocu je počeo sa smrću Zorana Kosorića, kada su na čelo ove partije došli braća Čolovići, "poznati" biznismeni u opštini Sokolac. A poznati su po tome što su na Romaniji napravili hotel sa pogledom na kamenolom, fabriku vode koja ne radi jer nije dobila upotrebnu dozvolu, mesaru za koju nema mesa, benzinsku pumpu koja je propala do te mjere da su je morali prodati.. . itd, itd. Drugim riječima, narod na Romaniji o njima može da kaže sve najgore, čak ih je i ovjekovječio u onoj čuvenoj izreci "vrati uže, jebeš kravu"...

Sem povezanosti sa Dodikom u izgradnji benzinske pumpe kod Modriče, braća Čolovići nemaju nikakvih političkih kvaliteta da budu postavljeni za lidere jedne takve političke partije kakav je SNSD. Ipak, uprkos upozoravanju nekih članova Opštinskog odbora SNSD-a Sokolac, Dodik se (izgleda zbog nekakvih svojih ličnih interesa) odlučio na ovaj kobni potez, zbog kojeg danas krivi romanijskog seljaka.

Naš narod kaže da je rđav domaćin u svojoj kući još gori u tuđoj. Tako je bilo i sa braćom Čolović kada ih je narod izabrao na kormilo Opštine Sokolac. O njihovom radu ne mogu ništa reći jer on nije ni vrijedan pomena. Ostali su zapamćeni po seks skandalima, pljački hotela u Sokocu, pucnjavama na slavama i sličnim skandalima. Dodik ih je na kraju smjenio, ali javna je tajna da oni još uvijek drže sve konce u rukama, pokušavajući da kao "tampon zonu" između sebe i naroda istaknu mlade kandidate ove stranke, koji baš i nemaju nekih velikih kvaliteta sem što su pristali da budu marionete u rukama vladara iz sjenke.

Kada nepismeni romanijski seljak izađe na izbore, pred sobom ima dilemu da izabere između dvije opcije:

1) slatkorječivog Cicka Bjelice, koji nije nimalo bolji od svojih kumova - gore pomenute braće. Njega je najlakše opisati rječima da je on sklon da obeća sve a da pri tome nikada nije održao svoju riječ,

2) propalih biznismena, koji su svoju reputaciju zapečatili u narodu time što njihovi zaposleni već godinama ne primaju plate. Ukratko rečeno, oni su legalizovali robovlasništvo na Romaniji.

I tako, kad nepismeni seljak bira svoju lokalnu samoupravu, on bira između dva zla, a vrlo je teško reći koje je od njih manje. U isto vrijeme, Dodik iz Banjaluke ne vidi pravu suštinu problema, pa za svoj neuspjeh u Sokocu hoće da kazni prostog, romanijskog seljaka koji njega, kao Predsjednika Republike Srpske podržava i voli više od bilo kojeg političara u regionu.
Idi na stranu - |listaj dalje|