fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rsk - 97779 - 04.11.2016 : Poskoci željo Doboj Doboj - best (2)

Moj pohod na Vukovar (2)


Ofanziva na Vukovar 14.i 15.09.1991. godine

Negoslavci, naše srpsko selo, bilo nam je baza cjelo vrjeme Vukovarske operacije. Iz njega smo krenuli 14. 09. '91. godine na deblokadu kasarne. Išli smo trima ulicama koje vode u grad: Svetozara Markovića, Proleterskom i Sajmište. Sve one vode prema gradu, a zadnja ka kasarni.

Moj vod je ukrcan u BVP-80. Ispred su išli tenkovi, većina M-84. Danima prije toga naša artiljerija je mekšala ustaške položaje, ali taj dan su udarali kao ludi. Sve je gorilo!

Kada smo došli među prve kuće, jedan od tenkova je pogođen i počela je njihova paljba. Jedan tenk je bacio dimne zavjese. Komandir je naredio da otvorimo paljbu. Pucali smo kao ludi, uglavnom nasumice po kućama, prozorima, kapijama...

Nekako smo se probili do kasarne. Mi smo imali sreće jer ništa od kumulativni projektila nije nas pogodilo za razliku od ostatka naših jedinica. Mnogi BVP i tenkovi su izgorili sa našim vojnicima.

U sledećoj ofanzivi, 2. oktobra, ni mi nismo imali sreće, popušili smo u pohodu na grad Vukovar u ulici Mladena Stojanovića. Međutim, o ovome drugi put.
Idi na stranu - |listaj dalje|