fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zaboravljeni - 97760 - 03.11.2016 : Mirso Sarajevo-dansks - best (0)

Velimir Obrenović - Velo


Poštovani gospodine Željko,

tražeći informacije na internetu, srećom naiđoh na Vas. Već duže vrijeme pokušavam doći do informacije gdje je sahranjen moj veliki prijatelj Velimir Obrenović Velo, ali uzalud. Sve do sada, nadam se. Znao sam da ja poginuo u junu 92. Od Vas saznah i datum, tj. da je poginuo 27. 06. 1992. Koja ironija- na moj rođendan. Pretraživao sam virtualna groblja VRS, ali uzalud pa se iskreno nadam da mi možete pomoći.

Bili smo najbolji JARANI pa bi mi to puno značilo. Podatak da je Velo rodjen 15. 01 nije tačan. Rođen je 20. 05. 1966. godine.

P. S. Pozdrav Peđi zahvaljujući čijem pismu naiđoh na Vaš portal.

Srdačan pozdrav. Mirsad.

Velimir Obrenović - VeloMirsade,

Velimir Obrenović - Velo je poginuo u Ozrenskoj ulici, što ujedno znači da je bio pripadnik 1. sarajevske brigade. Ja, nažalost, još nisam našao njegov grob, pa zbog toga i nije dodat u Virtualno groblje - jer nemam sliku sa njegovog spomenika.

Više podataka vjerovatno ima Boračka organizacija Novo Sarajevo, mada mislim da su ti podaci nedostupni za tebe. Lično mislim da bi njegov grob trebalo da bude u Miljevićima ili na onom malom groblju kod Kule. Ukoliko se niko ne javi da odgovori na tvoje pitanje, moj predlog je da navratiš u Virtualno groblje za godinu-dvije, možda ću u međuvremenu ja imati više sreće i pronaći Velov grob.
Idi na stranu - |listaj dalje|