fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

republika_srpska - 9740 - 20.05.2006 : Aco - best (0)

Slabljenje institucija RS


Ne znam koliko su postovani posetioci foruma upuceni u politicka zbivanja u Republici Srpskoj i BiH, ali mislim da je u vreme kad se Republici Srpskoj ukidaju sve nadleznosti koje su joj dodeljene Dejtonskim mirovnim sporazumom, po sve iluzorno pricati o stvarima koje nalazimo na ovom forumu.

Braco i sestre: Republici Srpskoj su ukinuta osnovna nacionalna obelezja. Ukinuta je nasa himna, nas grb i zastava!

Pa je tako posle ukidanja ustavnog suda, Vojske Republike Srpske, Uprave carina RS, imena gradova i mesta koja u svom imenu imaju prefix "Srpsko", ukinuto i osnovno ljudsko pravo vecinskog naroda na tim prostorima, koji ni u jednom trenutku nije ni upitan za misljenje o svemu tome.

Pogledajmo druge regione na prostoru bivse Jugoslavije:
  1. Kosovo jos samo na papiru nije nezavisno,
  2. Crna Gora takodje...
  3. muslimani u Raskoj oblasti iz dana u dan traze (i dobijaju) sve vise i vise od Srbije, sa tendencijama da ce za nekoliko godina traziti republiku Sandzak...


Zato kao razuman i normalan covek, krsten pravoslavac zelim da postavim pitanje svim posetiocima ovog foruma: "Da li u RS ima i jedan sposoban politicar da diplomatskim putem spreci dalje rasparcavanje i gasenje srpskog nacionalnog bica na tim prostorima"?

Zar nema ni trunke srama i postovanja prema nasim najmilijim koji se sada u grobovima prevrcu, kad vide sta se radi s onim za sta su polozili svoje zivote.

Zato braco i sestre moramo slozno i jedinstveno da pristupimo tom problemu, i pamet u glavu, pa kad odbranimo taj mizerni minimalac koji smo dobili u Dejtonu moci cemo da pricamo i o onome sto su nasi Sveti mucenici zasluzili da im pripadne, za buduca pokolenja da se zna i nikad ne zaboravi.

Drugi nas problem sedi preko puta naseg stola.

Kao losi pregovaraci i zaguljeni politicari muslimani ne dozvoljavaju ni trunku kompromisa kad su protekli dogadjaji u pitanju.

Za njih smo mi agresorski narod, i svaka nasa zrtva ima opravdanje, samo su oni nastradali i sve druge dobro poznate price...

Sat u srcima svih postenih i cestitih Srba je poceo da otkucava i pitanje je trenutka kada ce taj vec dovoljno napaceni narod Republike Srpske da kaze STOP daljem rasturanju njegovog identiteta na tim vekovno srpskim prostorima i da ostavi u amanet buducim pokolenjima pravu i cistu istinu o proteklim zbivanjima.

Pozdrav svima!

Aco,
mislim da ti ja na ovo tvoje pitanje mogu odgovoriti sa jednim primjerom. Kada su Amerikanci 1945. godine okupirali Japan, japanski politicari su im izricito rekli da ce priznati njihovu vlast, samo ako im ne diraju u cara. I tako je japanski car ostao na vlasti, jer nisu mogli protiv "volje naroda". Azijski Hitler, koji je pobio milione Azijata, i stotine hiljada Amera, je dobio ruku pomirenja od pobjednika.

Srbi su hrabar, ali prost narod. Misle da su najpametniji za politiku, a ustvari su izuzetno glupi u tom pogledu. Jos uvijek glasaju za SDS, ne smiju da progovore jednu-jedinu rijec protiv svoje vlasti koja ih sistematski unistava.

Americki okupator u Bosni i Hercegovini Srbima (a i muslimanima) radi sta mu se hoce. Lako je vladati narodom koji je navikao na ropstvo i tiraniju. Pustili su nas da se dobro medjusobno poubijamo, a sada kada nam je svima rata preko glave, drze nas pod okupacijom sa par stotina vojnika. Naravno, uz politiku: "Zavadi pa vladaj! " Tenzije u BiH ne slabe ni nakon 11 godina mira. To dokazuje i cinjenica da u Sarajevu bolje prosperira Tihic i njegovi istemisljenici, nego Zlatko Lagumdzija i ostale "umjerene" islamske struje.

Zasto Amerikancima ova ista politika ne prodje u Iraku?
Idi na stranu - |listaj dalje|