fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

republika_srpska - 97293 - 05.10.2016 : Zeljko Tomic Sokolac - best (3)

O Lokalnim izborima u BiH 2016. godine


Poslednji lokalni izbori u BiH će ostati zapamćeni po tome što je po prvi put za Načelnika opštine Srebrenica izabran Srbin. Sve se može kad se Srbi slože, rekao bi naš narod! Ja bih na to dodao da se to desilo i zbog toga što se Sarajevo mnogo više zanimalo referendumom u Republici Srpskoj, nego dovoženjem lažnih glasača iz Sarajeva u Srebrenicu.

Što se mog rodnog kraja tiče, Sokolac i Pale postadoše ostrvo u sred jednog mora opština koje su svoj glas dale SNSD-u, pa je i logično da će u naredne četiri godine Trnovo, Istočno Sarajevo, Rogatica, Vlasenica i mnoge susjedne opštine imati mnogo veću podršku Banjaluke. Sokočani kažu: "Pa, nema ko drugi!" Ja kažem: "Kako ste sadili, takvu ćete i žetvu imati!

Pogledao sam izborne rezultate i u onom "drugom" dijelu Republike Srpske. Rezultati su prilično monotoni, sve sami SNSD, sa izuzetkom onog grada kojeg danas nazivaju "Zajednica turskih opština" i grada u kome se nalazi BN televizija, perjanica SDS-a.

Pogledao sam i rezultate u Federaciji BiH. Primjera radi, u Drvaru je između tri srpske opcije, pobjedio SNSD. U ostalim opštinama koje pogledah, nema ni traga ni glasa od partije Alijinog genetskog naslednika. Izgleda da je on jedan od glavnih gubitnika!

Sve u svemu, narod Republike Srpske je dobro shvatio - pogrešna politika SDS-a, prije svega savez sa Sarajevom, je dovela do značajnog pada popularnosti ove političke struje u Republici Srpskoj. Dodik ih je dobro uzdrmao, još se dobro drže samo na području oko pećine Starine Novaka.
Idi na stranu - |listaj dalje|