fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

svijet_hapsenja - 97265 - 29.09.2016 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

Ratna multietnička BiH slala jasne poruke Srbima u RS


Uhapšena u Švajcarskoj zbog svirepog ubistva dječaka u Zvorniku

Postupajući po zahtjevu Tužilaštvo BiH, vlasti Švajcarske Konfederacije su u Kantonu Njušatel (Neuchâtel) uhapsile Elfetu Veseli (56), osumnjičenu za ubistvo dječaka srpske nacionalnosti 1992. godine u okolici Zvornika, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

  • "Osumnjičena je pod istragom i osumnjičena je da je zajedno sa drugim osobama, u ljeto 1992. godine, u blizini mjesta Kamenica kod Zvornika, na izuzetno svirep način, hladnim oružjem, usmrtila 12-godišnjeg dječaka srpske nacionalnosti Slobodana Stojanovića.

    Tužilaštvo BiH provelo je opsežnu istragu tokom koje je prikupilo dokaze kojima sumnjiči navedenu i došlo do saznanja da se osumnjičena duže vremena nalazi na području Švicarske Konfederacije, te su pokrenute aktivnosti za njeno lociranje, hapšenje i izručenje pravosuđu BiH, navodi se u saopštenju.

    Tužilaštvo je obaviješteno da se osumnjičena u Švicarskoj usprotivila dobrovoljnom izručenju po skraćenoj proceduri u BiH, pa će se u narednom periodu pristupiti aktivnostima za njeno izručenje i deportaciju u BiH, gdje će joj se suditi.
  • Idi na stranu - |listaj dalje|