fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

republika_srpska - 9714 - 18.05.2006 : Pero - best (0)

Demokratija na Alijin način


Ne stišava se bura poslije neviđenog incidenta u Sarajevu

GENERAL TUKAO DJECU

Bivši general Armije BiH, Hamid Bahto, prvi nasrnuo na dječaka iz Bijeljine, a u krvavom piru pridružili su mu se ostali treneri i roditelji sarajevskog Akademca

BANJA LUKA - Ono što su doživjeli džijudžicu takmičari iz Republike Srpske na smotri u dvorani Policijske akademije na Vracama, viđa se samo u horor filmovima. Treneri i roditelji domaćeg kluba Akademca na najbrutalniji način pretukli su dječake i djevojčice i to samo iz jednog jedinog razloga - zato što su iz Republike Srpske.

Incident se dogodio kada je roditelj jednog domaćeg takmičara napao dječaka iz Bijeljine, poslije čega su svi treneri, takmičari i sudije iz Federacije BiH nasrnuli na mlade borce, koji su jedva izvukli žive glave.

 • Uspjeli smo da otkrijemo identitet roditelja koji je započeo incident. To je Hamid Bahto, bivši general Armije BiH koji, izgleda, još uvijek nije shvatio da je rat na ovim prostorima odavno završen. On je u momentu kada je njegov sin radio finalnu borbu bez ikakvog razloga istrčao na borilište i krenuo da šakama i nogama udara nedužnog dječaka iz Bijeljine. Nikome ni sada nije jasno zašto je to uradio. Poslije toga nastala je opšta tuča u kojoj su se predstavnici iz Federacije BiH prosto utrkivali u tome ko će više zadati udaraca djeci iz Republike Srpske - rekao je predsjednik Džijidžicu saveza Republike Srpske Željko Zec.

  ISTRAGA

  Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport u Vladi Republike Srpske pružilo je punu podršku čelnicima Džijudžicu saveza Republike Srpske u nastojanjima da sve detalje vezane za ovaj neviđeni incident istjeraju na vidjelo.

 • Razgovarao sam sa ministrom Branislavom Borenovićem, koji je obećao da će nam pomoći kako bismo rasvijetlili ovaj slučaj i kako bi krivci bili dovedeni pred lice pravde. On će kontaktirati sa nadležnim istražnim organima u Federaciji BiH i zahtijevaće da se ispitaju svi detalji i da se odgovorni za ove incidente najstrože kazne - istakao je Željko Zec.

  Najmlađi članovi banjolučkog Samuraja, koji su se ni krivi ni dužni našli u životnoj opasnosti, još uvijek su u velikom šoku zbog svega što su preživjeli.

 • Nisam znala šta se dešava oko mene. Svi su krenuli da nas tuku i nisam mogla da se pomjerim od straha. Prizor je bio stravičan. . . Nekako sam, ipak, uspjela da dođem do naših trenera i da zajedno sa njima pobjegnem u sobu u kojoj smo bili smješteni. Kako smo bježali iz dvorane niko od nas nije uspio da dođe do svojih stvari. Ostavili smo trenerke, patike, telefone, majice, torbe. . . Bilo je užasno - još uvijek u strahu priča 10-godišnja takmičarka banjolučkog Samuraja Sara Šnjegota.

  Ono što je, takođe, nevjerovatno i što niko nije mogao da vjeruje je i činjenica da niko od policije, u čijoj se dvorani sve i desilo, nije pokušao da pomogne takmičarima iz Republike Srpske.

 • Dvojica policajaca koji su bili na obezbjeđenju i koji su u momentu kada je tuča počela stajali u mojoj blizini samo su prokomentarisali "Naka ih tuku, nisu naši". Poslije toga su se okrenuli i izašli iz dvorane. Nečuveno! Želim da istaknem i to da je smotru zvanično otvorio američki ambasador u BiH Daglas Meklejni i dok je on bio u dvorani sve je bilo u redu. Čim je otišao, izbio je incident. Niko me ne može ubijediti da ovo sve nije bilo unaprijed isplanirano i da su "domaćini" samo čekali pogodan momenat da nas pretuku - naglašava senior Samuraja Milan Savičić.
 • Idi na stranu - |listaj dalje|