fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 97107 - 12.09.2016 : Milenko Đurić Doboj - best (0)

Nešto više o BiH


Sve što pišem o ovoj lijepoj državi ja pišem na osnovu dokumenata odnosno na osnovu Dejtonskog sporazuma i Ustava BiH, nema ličnog mišljenja svi komentari su zasnovani na činjenicama.

Da vas podsjetim koje su institucije dogovorene i Dejtonu i moralo se ispoštovati. Presedništvo od 3 člana, parlamentarna skupština, vijeće naroda, ministarsko vijeće od 3 člana, ustavni sud i obaveza iz jednog od aneksa sporazuma da se formiraju javne korporacije od opšteg interesa a to se mislili na elektrprivredu, željeznički saobraćaj, poštanski saobraćaj, carinsku službu i sl.
A sada pogledajte šta imamo u praksi i šta se finansira i iz budžeta RS i to ne sa malom cifrom ona je sada negdje oko 500 miliona km. Sada u tim "institucijama" od kojih niko nema koristi radi oko 22000 zaposlenih. Da li se može govoriti o postojanju političara u srpskom nacionalnom korpusu? U ovako teškoj ekonomskoj situaciji finansirati taj ogromni birokratski aparat od koga niko nema koristi. Da li i jedan od ovih srpskih kvazipolitičara može dati odgovor na pitanje zašto se to radi, naravno da ne može pošto bi morali reći istinu a ona ih kompromituje.

Možda ne bi bilo loše da gospoda iz BORS-a i Veterana postave ovakvo jedno pitanje kao nevladine organizacije i da traže odgovor od recimo Skupštine RS. Ovo je baš dobar prijedlog da pokušaju da povrate povjerenje onih u čije ime se finansiraju iz budžeta RS.

Pozdrav za sve borce RS i izađite obavezno na referendum!
Idi na stranu - |listaj dalje|